Last news in Fakti

28 Юни, 2018 10:44 2 671 13

Новата тактика: Пускаш си фейк - отричаш си го

  • остров-
  • борисов-
  • фейк

Никой нямаше да разбере за "придобивката" на премиера, ако той сам не ни се "похвали"

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Колко от нас бяха чували или прочели в бездънното интернет-море, че премиерът на страната ни си е купил остров? Така и не срещнах такъв късметлия в мрежата тези дни. И никой нямаше да разбере за "придобивката" на министър-председателя, ако самият той не ни се "похвали".

Свидетели сме на нов похват в обработването на клетите обитатели на държавата - пускаш им твой собствен фейк, веднага си го опровергаваш гневно, а за пълнота на образа си придаваш и вид на жертва. Борисов подложи на огнен хейт някакви виртуални "нещастници, долни лъжци и мръсници", подобно на "гадовете", които му тровят живота в родната политика, докато той интегрира Западните Балкани в ЕС.

Нова телевизия пък първо съвсем ненужно свали предавето на Милен Цветков по темата, а после си изми ръцете, даже два пъти, с достойната позиция, че не разпространява фалшиви новини. Бойко пък им се накара и на тях, но те сами са си виновни. Обикновено го отнася този, който много се обяснява. А в предаването въпросният фейк щеше да бъде иронизиран по възможно най-безобидния и подходящ за премиера начин. Ама вече е късно...

Да видим кой ще е следващият авто-фейк. "Мръсниците написали, че с Тръмп ще разменяме Добруджа за Аляска". Защо не?!

За щатните конспиратори във фейсбук пък имаме една загадка. Преди 2 години Борисов отмени забрана на дивото къмпингуване с думите: "И на мен ми се ходи, да седна сам. Толкова ми е омръзнало от хора".

Смятате ли, уважаеми конспиратори, че "купуването" на острова е следствие на тази душевна нагласа на премиера?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    32 4 Отговор
    НОВА откъде пък знаят, че ББ няма остров, че свалят предаване, защото не разпространявали фейк новини? Някакво собствено разследване ли са си направили?
  • 2 ЦвЦв

    17 0 Отговор
    Има,има.Даже следващата покупка ще е място на Луната,право на строеж.Честно.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иванов

    13 4 Отговор
    Ама има начин да обезлюди напълно страната. Спира пинсиите и социалните, а в София блокира канализацията и в срок от една година СИКтерландия ще бъде райско място, където тук- там в някоя пещера може да се засече човешко присъствие.
  • 5 въпроси

    8 0 Отговор
    Никой не ни е виновен че сме толкова наивни. Така е, до какво ли не води гонитбата за онлайн (че даже и офлайн) рейтинги и кликове. Би трябвало да се постави въпроса - кое е по-заразно в среда като сегашното българско общество - доброто или злото. И още - всичко ли е само "експорт" от вън или имаме и нашенски заслуги за това?
  • 6 Антитролът

    12 22 Отговор
    Комунягите и русогъзолизците пускат фейкове, защото така се опитват да клатят държавата. Всичко е по поръчка на КГБ-стите от Кремъл и на Путлер.
  • 7 Локо

    6 16 Отговор
    Нова телевизия отново ми се издигна в очите! Еталон за качествена журналистика и среден пръст са дезинформацията и червените лайномети, с които се хипнотизира електората ежедневно. От леговищата си изпълзяха всички политикани за да изкажат мнение, а основата на която стъпват за да размишляват е една НЕИСТИНА.
  • 8 Мики

    4 9 Отговор
    до 6.
    Такива новини са точно по аршина на руско-турския електорат в България. Писани са за хора с първосигнално мислене, завършен 8ми клас и двуцифрено IQ. Малцина са нормалните хора, които не зацепват че кремъл не мисли доброто на европейска България.
  • 9 ЧУК ЧУК

    7 2 Отговор
    Тази година полуостров догодина остров.
  • 10 На шурея шуролинката

    12 2 Отговор
    Единственият, който периодично без да го питат се изкарва чист е Борисов! - Той вечно държи да е в бяло.
    Обаче всички знаем, че не взема, а целият се е наврял в кацата с мед.
    Така, че каквото и да говори и дори да е вярно, вече никой не му вярва. Той е точно копие на лъжливото овчарче... - Понадебеляло от филиите с мас, макар да се кръсти, че пости от години заради кръвното и по божия повеля
  • 11 старото

    4 9 Отговор
    този фейк излезе и беше разпространен от ГОСПОЖА ЛЪЖА а не от Бойко и това не и е за пръв път. Да му мислят тъпоглавите дебили,които вярват на Ментата.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Петър

    9 1 Отговор
    А защо Бокото и неговата шайка не декларират какви имоти имат в чужбина ?!