Last news in Fakti

16 Август, 2018 10:06 6 646 4

Забранете достъпа на хора до външната страна на Варненския вълнолом

  • живко живков-
  • варна-
  • деца-
  • море-
  • вълнолом
Забранете достъпа на хора до външната страна на Варненския вълнолом - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Малко от вас знаят, че през август морето винаги взема най-много жертви. Тогава то често е бурно и е характерно с така нареченото мъртво вълнение, което влече навътре... Не това обаче е само причината днес морето да вземе в жертва две малки деца от вълнолома във Варна.
Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Живко Живков.

Този вълнолом е изграден толкова отдавна, че за времето, в което живеем изглежда не само като едно остаряло съоръжение, но и винаги е било опасно за обитаващите го хора, които имат навика да се разхождат по външната му страна. Да не говорим, че отвътре в непосредствена близост се намира Морска гара и изградена инфраструктура към нея, която често се залива от прехвърлящите вълнолома вълни и също е опасно.

Мен лично ме е заливала вода и то през леко отворения прозорец на колата, движейки се по пътя за Морска гара и се оказах с водорасли в устата... Проблемите там са комплексни и се изисква вземане на някои решения, но първото, което отдавна е трябвало да се направи е да се забрани достъпа на хора до външната страна на вълнолома, защото там е най-опасно и днес това се потвърди...

Да не говорим, че Морската гара и нейните прилежащи пътища и паркинги нямат място в такава близост до съоръжение построено да разбива морските вълни, защото те понякога са огромни и в повечето случаи го прехвърлят. Друг е въпроса, че е можело вълнолома да се надстрои и да се увеличи обема и мощността на така наречените тетраподи, които са поставени от външната му страна и имат предназначението да разбиват вълните.
От години се знае, че в това състояние вълноломът не си върши добре работата и че вълните постоянно заливат района около Морска гара, но там се хвърлиха пари, за да се изградят заведения и платен паркинг, с цел да се печелят пари, а аз сега питам кой и как ще плати живота на тези деца... Народе???


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е.Николов

    21 0 Отговор
    Важното е да има дискотеки и да върви лева.Кой от управниците в града му пука за вълнолома, че то от него не могат да вземат кинти.Прави се в града само онова което ще донесе дивиденти на определен кръг хора.Общественият интерес е нещо забравени, общото благо е отживелица
  • 2 Куку Руку Ку

    10 3 Отговор
    По-елементарно решение. Сложете парапет!

    Коментиран от #3

  • 3 Варна

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Куку Руку Ку":

    Няма как върху тетраподите да сложиш парапет! - Явно не си ходил там. Там просто трябва да бъде забранен достъпът защото е много опасно дори и при тихи води. Паднеш ли между тях шансовете да оцелееш клонят към "0". - Нито можеш да излезеш нито ще те чуе някой от шума. А между временно водата, която се движи между тетраподите ще те блъска в тях, а на отлив на вълната ще те завлича като водовъртеж в дупките по между им. -Никакъв шанс разбираш ли?
  • 4 нервен

    1 0 Отговор
    няма ограда която да не може да се прескочи/заобиколи .... проблема е в маталитета/възпитанието .......

    съболезнования