Новини

Проф. Александър Маринов: Борисов вече „търси цаката“ на Цветанов

Корабът на властта потъва по план

Публикувана: 30 Август, 2018 16:00
41 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 28046
Проф. Александър Маринов: Борисов вече „търси цаката“ на Цветанов
Снимка: БТА, архив
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.
 
Източник:
Епицентър
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

- Проф. Маринов, преди месец вие пръв развихте тезата, че премиерът Бойко Борисов подготвя своето оттегляне. Какво направи времето – опроверга ли ви или напротив – потвърди това? Количествените натрупвания от застъпващи се във времето скандали от първия ден на третия кабинет на Борисов достатъчни ли са, за да преминат в ново качество?

- За да бъдем точни, лансирах и продължавам да поддържам хипотезата, че Бойко Борисов подготвя поредното измъкване от управлението под що-годе благовиден предлог – номер, който вече два пъти мина, макар и със спадащ успех. Замисълът е ясен – да се убеди обществото, че ГЕРБ искат да изпълнят предизборните обещания и съответната управленска програма, но това не става не по тяхна вина. Моята прогноза е, че ако трикът се потрети, ще се реализира народната поговорка „трети път стомна за вода“ но това е тема на друг разговор.

Има много индикации относно наличието на такъв план, но най-видимата е пълното безразличие на премиера към изострящия се конфликт в коалиционния партньор. Ясно е, че както са тръгнали нещата, "Обединените патриоти" са пред скандален развод. А разпаднат ли се те, пада правителството - въпреки че има някакви аритметични възможности да се поддържа мнозинството, те са политически неизгодни. Още по-сериозни ще бъдат електоралните последици, следователно отново възниква въпросът кой е заинтересуван. Нещо повече, трудно можем да приемем, че агресивното поведение, например, на Волен Сидеров, не е съгласувано с премиера – все пак на атака е подложен вицепремиер. А Борисов не проявява никакво безпокойство, напротив, сякаш е доволен от грубите разпри при патриотите. Това ме кара да мисля, че „корабът потъва по план“.

Що се отнася до скандалите, колкото и силни да са, те не могат да съборят едно българско правителство, ако не се задействат други фактори. Примери – колкото искате, особено ако отчитаме угодническите усилия на медиите да замитат под килима реалните последици от скандалите. Ще видим какво ще стане този път с причините за трагедията край Своге – тук се очертава дълбок разлом сред елитите и изглежда битката ще е кой кого ще прецака. Ако говорим обаче за по-широкия контекст на последиците от скандалите, те много бързо изхабяват последните остатъци от търпимост към това управление. Реалната поразяваща сила ще видим, след като паднат от власт – това вероятно ще е скоро.

- Ако Бойко Борисов, чиито талант да общува с хората, е уникален в българската политика, наистина се оттегли, кой ще го замести? Няма ли да станем свидетели на явлението „на кого ни остави, бащице“? Така се случи не толкова отдавна - през 2013 – 2014 г.

- Ако отново си позволя да уточня, Борисов е уникален със способността са си приписва лично всички (реални и мними) постижения и да прехвърля на другите провалите. Мисля, че формулировката „ако се оттегли“ е неоснователна – всеки политик рано или късно си отива, а Борисов е на власт вече 10 години и срокът му на годност е изтекъл. Истински интересната тема е как ще изглежда българската политика след Борисов, а това означава и след ГЕРБ. Явлението, за което говорите, имаше два основни субекта. Първият е клиентелата, а, както знаете, всяка клиентела, в т.ч. гигантската клиентела на ГЕРБ бързо си намира нови покровители. Вторият бяха „умните и красивите“, които изровиха земята Борисов да се върне на власт, но самите бяха употребени и прецакани. Вероятно същата участ ще споходи и патриотите.

Няма да има всенародна скръб по „бащицата“, както нямаше по Симеон Сакскобургготски. С това не искам да поставя знак за равенство между двамата. От политиците се очаква да работят за благото на хората – само такива политици печелят доверието и уважението на народа. Мисля, че е крайно време и съвсем не е невъзможно такъв политик да застане начело на управлението на българската държава.

- Възможна ли е договореност БСП – ГЕРБ при подобно оттегляне? Питам Ви, защото и в началото на прехода, и в края на 90-те бяхме свидетели на такива негласни договорки между елитите. ГЕРБ е на власт почти десет години, а това обикновено предизвиква реваншизъм.

- Теоретично от българските елити може да се очаква всякакво съглашение, но в конкретния случай – едва ли, особено от страна на БСП. Те нямат интерес от такава сделка – ГЕРБ така или иначе вървят надолу и ще паднат, нужно е поне малко търпение. Това е, ако говорим за спечелването на властта като технология. Пред БСП има обаче друго голямо изпитание – да докажат, че искат и могат да управляват по-добре. Защото иначе може да дойдат на власт и да се повторят познати неща. Обсъждането и крайният вид на проекта „Визия за България“ ще дадат ясен отговор на този въпрос.

Всъщност, голямото предизвикателство наистина е да се смени моделът, който с някакъв черен хумор някои наричат демокрация. Никаква демокрация не е системата, по силата на която живеем ние българите. Това е клептокрация, власт в изгода на едно нищожно като численост и качества малцинство. Но за да се смени моделът, са нужни революционни промени, за някои от които във въпросната Визия не се казва нищо. Например, начинът, по който се придобива, упражнява и отчита властта, а оттук – партийно-политическата система. Ако в тази посока не бъдат изгорени туморите, не е възможно да се промени към добро и начинът на функциониране на държавата.

Права сте – реваншизъм спрямо ГЕРБ ще има, дано да остане в рамките на закона. С пълно основание – много хора тормозиха и почерниха. Както се казва, обаче, всичко лошо се връща. За злоупотребите с власт трябва да се носи отговорност.

- Как се развиват отношенията Борисов – Цветанов според Вас? На извънредното заседание на парламента миналия вторник Борисов стана и излезе, без да изчака Цветанов да завърши заключителното си слово от парламентарната трибуна от името на партия ГЕРБ. Няколко медии излъчваха директно и който искаше, видя това.

- Цветанов отдавна се е превърнал във втори, паралелен център на власт в ГЕРБ. Не един и два пъти фактически е бламирал Борисов. Той фактически кадрува по места и това е причината местните ръководства на партията да се държат като разюздани феодали. Досега му се разминаваше, включително с помощта на дежурните венцехвалебствия по отношение на Борисов. Нищо чудно да си представя, че когато Борисов вече го няма, той ще бъде „новия Бойко“.

Има обаче две обстоятелства, които предполагам силно дразнят Борисов. Едното е, че протежетата на Цветанов по места създават все повече проблеми и палят скандал след скандал, буквално всеки ден. Същото се отнася и до някои от постоянно изявяващите се „остриета“ на ГЕРБ в парламента. Някой скоро ще трябва да понесе отговорност за това, а доколкото познаваме Борисов, той няма афинитет към такава самоотверженост. Второто обстоятелство са опитите на Цветанов да се представи като „правоверен евроатлантик“ и довереник на американците в противовес на заигравашия с Турция и Русия премиер.

С една дума, според мен Борисов вече „търси цаката“ на Цветанов. Вероятно и обратното е вярно.

- Възможно ли е „ново раздаване на картите“ без предсрочни парламентарни избори?

- Едва ли. Такова ново раздаване е невъзможно без ГЕРБ, а с тях вече никой няма да се хване. Дори и ДПС. Идва времето да се пие горчивата чаша на отговорността.

- Имаме ли нова политическа ситуация в края на лятото и къде е мястото на президента Румен Радев в нея?

- В точния смисъл на понятието има натрупване на предпоставки за формиране на нова политическа ситуация. Всеки нов, дори и малък тласък може да инициира взривни политически процеси. Много се спекулира с данни (по-точно – с интерпретации на данни) от изследвания, че повечето хора не искали нови избори, че нямало ясно очертана алтернатива и т.н. На практика нещата не се случват по този начин. Доверието към управляващите и въобще към институциите е критично ниско, за съжаление напълно основателно. Страната се управлява вече много години лошо и последиците за това са убийствени, за нещастие – вече и в буквалния смисъл на думата.

Смятам, че у нас назряват сериозни промени. Тези, които се уповават на „робското търпение“ и разделението на българите, ще останат много неприятно изненадани. Ножът е вече опрял до кокъла.

Ролята на президента Радев в тези промени ще бъде ключова, в т.ч. по чисто формални конституционни причини. Мисля, че едва ли повтори грешките при съставянето на първото си служебно правителство. По-съществена предпоставка обаче е, че той се ползва с високо доверие и като цяло е в контраст с повечето от останалите представители на политическата класа. Най-вече, защото проявява забравени качества като смелост, чувство за чест и достойнство.

Но каква реална роля ще изиграе за бъдещето на страната, зависи от някои трудни решения, които ще трябва да вземе. Има и някои слабости, които все още може да превъзмогне, въпреки че пропусна доста време. Например – да се покаже, че може да бъде обединяващ лидер чрез стратегическо виждане за бъдещето на България. Ако трябва да бъда честен, бих казал, че очаквах някакъв вариант на „Визия за България“ да дойде откъм „Дондуков“, а не откъм „Позитано“. Но не би, и не мога да си обясня защо, особено като си припомням някои от посланията в предизборната му кампания.
Много скоро Радев ще чуе съдбовното „Тук е Родос, тук скачай!“ Ще видим какво ще се получи.

- В Европа се надига консервативна вълна, а изразителите й в България – Обединени патриоти са в насипно състояние. Има ли бъдеще малката управляваща коалиция? Какво е бъдещето поотделно на всяка една от формациите - „Атака“, ВМРО и НФСБ? Кой спечели и кой загуби от напрежението Сидеров – Симеонов?

- Тази коалиция е практически на доизживяване и всеки момент може да се разпадне с гръм и трясък, няма значение колко харесват пребиваването си във властта. Този развой обаче бе предопределен след като влязоха в управлението. Основният стимул да са заедно отпадна, вероятно защото никой от тях не си прави илюзии, че отново заедно ще бъдат във властта. Въобще, имаме точно пресъздаване на историята с децата на лейтенант Шмид от „Златния телец“, само че в случая става дума за отрочетата на криворазбраната консервативна вълна.

Разбира се, въпросът кой в България ще изразява посочената от Вас европейска и световна тенденция, е много сериозен. Време е за сериозен разговор за преобръщането на нагласите на стотици милиони европейци, за навлизането на нови политически формации, за належащите промени в политиките на общоевропейско и национално ниво. Само с клишета от рода на „популисти“, „националисти“ и др. подобни няма как да стане. Учудваща е липсата на елементарна чувствителност към започналите тектонични глобални промени, но тази липса е напълно обяснима, като отчитаме „качеството“ на българските елити.

Автор: Красина Кръстева

Източник: "Епицентър"


България

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Реалист
1 Отговор
На тоя пък така наречен "професор" кой му плаща заплатата - той се прави на гледачка циганка в политиката и също толкова успява т.е. НИКАК. Не можеш да правиш изводи, без да вземеш в предвид фактите. Пълна загуба на време да се чете тоя пасквил. Е, ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕЖЕ - ЩОТО ДАДОХМЕ ПРОФЕСОРСКИ ТИТЛИ НА ВСЕКИ ПАРТИЕН БОКЛУК КАТО ТОЯ ЧЕ ДА НИ УЧИ ДЕЦАТА.

Коментиран от #3, #21, #34


Оценка:
-127 +59

Боко Мазника от БРЕГ
2 Отговор
Смешника Бойко Борисов, Смешника Каракачанов, Смешника Симеонов и Смешника Сидеров са идоли на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за ГЕРБ и ОП??? Правителството на Борисов, Каракачанов, Симеонов и Сидеров ще докара най-много беднотия, несправедливост и ще доведе до тотална разруха, глад, мизерия и масови самоубийства в България???
Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???

Коментиран от #10


Оценка:
-48 +141

МРАЗЯ ГЕЙБАРАСТИ
3 Отговор

До коментар #1 от "Реалист":


Прав си - а прости физкултурници и пожарникари ни управляват и казват какво да правим!!!!

Коментиран от #4


Оценка:
-30 +128

Боко Мазника от БРЕГ
4 Отговор

До коментар #3 от "МРАЗЯ ГЕЙБАРАСТИ":


По-тъпи, по-некадърни, по-нагли, по-корумпирани, по-крадливи, по-безочливи и лицемерни от ГЕРБ и ОП няма!!! ГЕРБ и ОП са позорът на България!!! Долу ГЕРБ и ОП!!! Никога повече ГЕРБ и ОП в управлението на страната!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП!!!

Коментиран от #9


Оценка:
-41 +127

onq s konq
5 Отговор
Прочетох ПО ДИАГОНАЛ професорската пледоария,защото ОТ УВАЖЕНИЕ НЕ КЪМ ЧОВЕКА,А КЪМ ТИТЛАТА ми се стори обидно да го чета ОТВЕСНО.Основното логиката на Маринов за предстоящо "оттегляне" от властта е,че Борисов управлява от 10 г. и вече е С "ИЗТЕКЪЛ СРОК".А щеше ли да има дупце въпросният професор да се изкаже по подобен начин навремето ЗА Т. ЖИВКОВ?Впечатляващ е обаче отговорът на Маринов на журнал. въпрос КОЙ ЩЕ УПРАВЛЯВА СЛЕД БОРИСОВ евентуално.След което следват МЪГЛЯВИ ПРИКАЗКИ тип "димна завеса". Ама КОЙ БЕ-ТОВА Е НЕ "МНОГО ВАЖНО" , А ОСНОВНО ЗА БЪЛГАРИЯ?!!След мнгозначителна пауза следва още по.многозначителен отговор..."Тайна майна":)...И разговорът приключва.

Оценка:
-81 +38

патриотъ
6 Отговор
Кой ще управлява след Боко,ще го реши народа на 16.09 пред народното събрание!Макар че Боко не управлява държавата,а я граби най-безцеремонно и вече си е купил билет за Америка,където ще се покрие от народната любов!

Коментиран от #7, #25


Оценка:
-33 +102

onq s konq
7 Отговор

До коментар #6 от "патриотъ":


Ам ти бе...Що си се кръстил на името на американска ракета,а не С-400?Баааси американските подмазвачи!

Оценка:
-50 +22

мераклии
8 Отговор
Мдаа ,изводът от това "интервю" е ,чв гладна (БСП) кокошка - просо (власт) сънува . Ама ,нищо де ,нека си помечтаят (мечтите са безплатни). ПП. А като прочетох ,че Радев имал позабравените качества - смелост ,чувство за чест и достойнство ,не можах да не избухна в смях.

Оценка:
-85 +45

Ветеринар
9 Отговор

До коментар #4 от "Боко Мазника от БРЕГ":


Мразя комунисти крадливи руски подлоги

Коментиран от #11, #12


Оценка:
-53 +29

Кан крум
10 Отговор

До коментар #2 от "Боко Мазника от БРЕГ":


А на теб кой тие идола може би крадливате куррррнела нинчова

Оценка:
-43 +30

МРАЗЯ ГЕЙБАРАСТИ
11 Отговор

До коментар #9 от "Ветеринар":


Тогава защо гласуваш за Гроб?

Оценка:
-6 +45

12
Този коментар е премахнат от модератор
име
13 Отговор
на доган няма да му се отвори парашута. дори и с курнелия. въпросът е с кого ще играе бсп? сами са . курнелия си отвори фронтове навсякъде , а после ще търси мостове.-трудна работа.

Оценка:
-9 +35

Политик
14 Отговор
Всички избори са компютърна обработка на измамниците от ГРОБ Сами ще се избият за кокала

Оценка:
-17 +60

Пламен
15 Отговор
Тоя е чел инспектор Стрезов или е спал на течение с отвити крака.

Оценка:
-35 +19

Статистик
16 Отговор
Незнам що за професор е Александър Маринов, но знам,че е е секретар но ЦК на БКП от 1988 г.
Лустрация!

Оценка:
-20 +27

ХЕБЪР
17 Отговор
КРАСИНЧЕ КОЛКОТО ТИ СИ ЖУРНАЛИСКА..ТОЛКОВА И ТОЗИ МУХЛЬО Е ПРОФЕСОР..

Оценка:
-28 +19

Шоо
18 Отговор
Маринов, пълен въздух си и ти. Отдавна ти е изтекъл срокът на годност на теб, ама кой да ти каже. Няма никакъв смисъл тия да си ходят и да дойде пак БСП. Посочи един аргумент и ще се съглася с теб.

Оценка:
-33 +27

нфсб
19 Отговор
Ако не е Цв.Цв. да ходи да строява чл.полицаи които са на пенсия и заплата кои ще гласува за тях.

Оценка:
-7 +39

963
20 Отговор
Червено мръсно прасе ти и БСП ли ще управлявате държавата като хванете резания бахур на ДПС и на Доган

Оценка:
-29 +25

моя страна моя България
21 Отговор

До коментар #1 от "Реалист":


Много си зле! Статията е написана много изчерпателно и правдиво, ама разбира се на герберастките тролчета не им харесва. СВИКВАЙТЕ!

Коментиран от #32


Оценка:
-19 +41

Минаващ от тук
22 Отговор
Поръчкова статия.

Оценка:
-28 +16

Бери
23 Отговор
В България професори без значение милиони на брой си дърдорат….

Оценка:
-16 +18

Бери
24 Отговор
Накъде с тези мутри с пари от БКП и многобройните агенти на бившите служби на ДС завзели безсрамно и парламента??

Оценка:
-1 +31

Пинчера
25 Отговор

До коментар #6 от "патриотъ":


Затова е момента да бъде убит тука докато в България💀😤☠️😤💀💀💀👊💣💥⚡️⚔️🔫🗡️🔫

Оценка:
-3 +6

Byg
26 Отговор
Правителството / трето подред на ГЕРБ / , ще си изкара мандата защото няма по кадърни от тях на терена в момента , опозицията е мърша нищо не става от тях и няколкото кресливи фигурки тип 'Бареков" отстрани нямат капацитет да управляват. Между другото професорче ГЕРБ и Бойко Борисов са избрани третия път със 150 000 гласа повече от втория , това не е затихване глупако.

Оценка:
-22 +11

бае ви Ганя
27 Отговор
За Боко под строй гладува раздутата администрация, на която и даде много привилегии. Вместо да ги съкрати и да направи обслужването по електронен път Боко им плаща от нашите данъци здравните вноски и където кметовете са от Герп надува администрацията и налива евро пара. Циганите и всякаква друга сволоч на държавната хранилка и те под строй гласуват за Боко.

Оценка:
-8 +22

Nikdonat
28 Отговор
Ти не си професор бе ти си пълен боклук.Затова сме в това положение години наред

Оценка:
-11 +6

Ботев
29 Отговор
Има един семпъл (простичък) въпрос, който всеки трябва да си зададе и да осмисли. "Ако аз (недоволният от нещо си) съм (бях) на мястото на този, който не ми харесва, КАКВО ЩЕ (БИХ НАПРАВИЛ) НАПРАВЯ! Докато плюещите се българи (ако има още такива) не си зададат този въпрос и да осъзнаят докъде ще ни доведе оплюването, нямаме шанс да си заприличаме на България, която да ни харесва!!!

Оценка:
-0 +7

Мамата
30 Отговор
Е,по поръчков коментар на този комунистически професор не бях чел.То бива тъпотии,то тези,а , може и онези, пък трети.Последно кой ще дойде на власт,бе,ясновидецо комунистически.Ясно.Кака Мара от железния мост.Пфуууу.

Оценка:
-7 +9

ТОДОР ДЖУГАНА
31 Отговор
ЕДИН МРАЗИ БСП,ДРУГ ГЕРБ, ТРЕТИ ПАТРИОТИТЕ ,А ТЕ ВСИЧКИ СА ЕДНИ И СЪЩИ, РАЗЛИКАТА Е КОЙ КОЛКО БЛИЗЪК ИСКА ДА БЪДЕ С РУСИЯ, ПОРОБВАЛА НИ С ЛЪЖА, ЧЕ НИ ОСВОБОЖДАВА, ПРИКАЗКИ ЗА ПРОСТ НАРОД ,МЪРЗЕЛИВ ЧАКАЩ НЯКОЙ ДА МУ ДАДЕ РАБОТА НА КОЯТО ДА ДРЕМИ ЦЯЛ ДЕН БЪКАЙКИ СИ В НОСА И НАКРАЯ НА МЕСЕЦА ДА ВЗЕМЕ ЕДНИ МИЖАВИ ПАРИ ! А ПРЕКАЛЕНАТА БЛИЗОСТ С РУСИЯ НИ ВОДИ КЪМ БЛАТОТО НА МИЗЕРНИЦИТЕ ! ОТ 89год. ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И БСП ИЛИ БКП ЦЕЛЯТ ДА НИ ВТЪЛПЯТ КОЛКО ЛОША Е ДЕМОКРАЦИЯТА , ПО СЦЕНАРИЯ ОТНЕМАТ ПРАВАТА НА ПОЛИЦИЯТА,РАЗГРАБИХА АРМИЯТА И ЗАВОДИТЕ ,СЪЗДАВАТ УМИШЛЕНО АНАРХИЯ С ДС И МУТРИТЕ КОИТО СА КОНТРОЛИРАНИ ОТ ТЯХ!

Оценка:
-7 +11

Реалист
32 Отговор

До коментар #21 от "моя страна моя България":


Ами вие бсПАРЧЕТАТА вече свикнахте да сте в опозиция - 9 години и поне още толкова ви чакат. А аз друга алтернатива за България В МОМЕНТА освен ГЕРБ не виждам. Видяхме на орешарката глупостите до какво ни доведоха за по-малко от година. Партизаните нападнаха бюджета и му е....ха ма....та тотално. Трябва да ви изчистят със смъртни присъди за да се подобри генотипа на нацията и присъдите да се изпълняват със сърп и чук.

Оценка:
-10 +8

Усмивката
33 Отговор
Абе тя добре неше тръгнала България преди пет години ,но българина се оказа нерешителен,страхлив да го наречем.Искаше се смяна на системата ....НООО ...системата победи.Сега да си ядеме от онова що сееме.Искате нови блокове за живеене Живейте.Искаме градинки .Живейте си в градинките като клошарите.Искахте магистрала.Що се озъртате за дупки тогава.Някой брои ли жертвите от пътни инциденти заради лош терен.Нема да чуете .Това е ерест.

Оценка:
-4 +7

аналитик
34 Отговор

До коментар #1 от "Реалист":


Професора не зная, дали познава, но е добре да го чуем! Когато чуем поврче професори и съпоставим фактите, разбираме много неща. Ето, професора знае, че Бойко е артистза парици...

Оценка:
-2 +7

35
Този коментар е премахнат от модератор
Адалиетака
36 Отговор
По-добре професор Вучков за тия "Вафлички и пасти" :)

Оценка:
-0 +4

Kcaniba
37 Отговор
Този е пълен въздухар бе . Той е по-прост и от Пенчо Кубадински въпреки ,че си приличат. Абсолютен смешник. Аз си мислех ,че вече се пенсионирал , а пък той продължава да замърсява пространството с брътвежите си.

Оценка:
-3 +3

VeraТ
38 Отговор
Страхотно изследване на общественото мнение и нагласа. Това ГАЛЪП ли го измисли. Абдалите да плюват и те не знаят кой, защото мнозина ни докараха да това положение. Някои се заблуждават, че нещата могат да се променят. Ние сме си лош материал, крадци и лицемери. Такъв ни е гена. Който и да дойде да ни управлява рано или късно ще започне да се ядосва на себе си, че се е захванал с това непосилно дело. Ние европейци няма да станеме. Българите могат да се управляват само от диктатор, който да управлява с камшик. Ако не съм прав, който иска да ми противоречи.

Оценка:
-2 +3

Ша са опраим
39 Отговор
Требе президентска република

Коментиран от #40


Оценка:
-1 +5

Дон Сесар
40 Отговор

До коментар #39 от "Ша са опраим":


Да ама Бойко да не е президент, а Радев или някой друг.

Оценка:
-0 +1

ХАРЛИК
41 Отговор
Чета колко простш хора подкрепят гроб и ми е ясно защо територията е Кочина. Ами тези тъпаци помогнахана Шайката да ограбят Б.Г.тТолкова простотия не бях виждала до сега. Дати е срам да кажеш откэде си.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.