Last news in Fakti

22 Ноември, 2018 17:30 3 219 10

Да очакваме ли и Деница Гаджева за вицепремиер на шуробаджанашката република?

  • деница гаджева-
  • марияна николова
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Имаме нов вицепремиер, който не е известен на обществото с нищо друго, освен че има близки отношения на предишния вицепремиер.

Един ден, когато Борисов отново замине на чуждестранна визита, “дамата на плажа до Валери Симеонов” може да стане и ваш и.д. министър-председател!

С това управлението показа и принципа, на който се издигат политическите кадри у нас.

В Британия например политиците преминават през сложна йерархия – първо ги избират за депутати, след няколко години на задната скамейка могат да станат младши министри, след това министри и чак след това ще трябва да се борят за някой от големите постове – финанси, вътрешни и външни работи, правосъдие и отбрана.

У нас, както знаем, системата е друга. Наместо тази скучна меритокрация при нас имаме отлично работеща шуробаджанашка система. Доскоро смятахме, че тя е запазена единствено за административни позиции, запълнени с всякакви знайни или не калинки – близки и далечни роднини, любовници и приятели на Партията.

Още при “разпада” на комунистическия строй Бай Тошо издава Указ 56 през 1989 г., с който дотогавашните стопански комитети се преобразуват във фирми. И както разкри председателят на Държавна агенция “Архиви” Мартин Иванов – Тодор Живков е наредил тези нови фирми да бъдат поети от „наши, свои, отговорни другари”.

По време на самия соц имаме също брилиянтни примери за това, като, разбира се, почти идентичен с настоящия е назначението на любовницата на Живков др. Дража Вълчева за заместник-председател на Министерския съвет (1979 – 1981) във второто правителство на др. Станко Тодоров.

Брата на съпругата на Живков – Атанас Малеев – също е бил всякакъв в режима – депутат, професор, академик, ректор на Медицинска академия и све. Дори, доколкото ни е известно, верните другари в строя сами издигат Малеев без изрични указания на Бай Тошо, за да се издигнат в очите на лидера.

Може би скоро трябва да очакваме и такъв развой.

Историята с новия ни вицепремиер подчертава не само шуробаджанащината, но и болезнена липса на кадри, в която семейните кандидати дори нямат конкуренция в партиите.

Но какво да очакваме оттук насетне? Дали не може да разрешим и проблема с участието на Волен Сидеров в коалицията, като издигнем Деница Гаджева за вицепремиер?

Както всички знаем, скоро изтича и мандата на главния прокурор – може би и той може да бъде наследен от някоя негова любов?

Народът няма да има против. Както недвусмилено показва назначението на новия ни вицепремиер – нищо не може да разтърси “стабилността”.

Горкият Калигула, който неуспешно се опитва да избере любимия си кон за консул на Рим. Сгрешил е времето. Днес конят му можеше да е вицепремиер… пък и сигурно щеше да е по-квалифициран от “мат’риала”.

Коментарът на Йордан Цалов е публикуван в Терминал 3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онзи

    36 3 Отговор
    НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!!!!!!!!!!
  • 2 Вуна

    36 2 Отговор
    Само олигарси и роби останаха в тая "държава"
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 12 Отговор
    Бойко Борисов ги изработи всичките кукловоди и се промуши през „иглени уши” . Ето за това ги е яд, най-вече на себе си, че проспаха и подцениха „бодигарда на бай Тошо”, а всъщност ръководител катедра в академията на МВР в Симеоново .
    Кукловодите се усетиха и заеха всички капии. Така че и дюшеш да хвърляш, друг да не може да се промуши. В държава като нашата, където трима комунистически министър председатели са били офицери от КГБ, московската агентура е проникнала до всички нива.
    По тази причина трудно се намират ръководни кадри.
  • 4 Коко

    22 2 Отговор
    Че то и Деси Банова да стане вицепрезидент герберастка измет
  • 5 Сатаната

    8 0 Отговор
    Красота. Приемете че не разполагам с достатъчно цветущ речник. Какво може да каже човек?
  • 6 име

    6 1 Отговор
    цалов и цалова. това от едно котило ли са ? котилото в москва ли е ? брюксел? но не е от софия.
  • 7 МИХАЙЛОВ

    11 0 Отговор
    ...ПА ТЕА УЛАВИТЕ У ПАТАКЛАМЕНТО
    СКОРО ША ТУРНАТ
    Я БЕНОВСКА...,
    Я СОФИ МАРИНОВА
    БАРАБАР С НЕЙНИЯ ГРИНГО...,
    Я ГАЛА...
    ...ПА ЩО НЕ И ХЪКИ МЪКИ НЯМ...
    ЗА ВИЦИЦИ МИНИСТЪРКИ...
    ...А ПЪК ГОСПОЖА КЪЛКАНДЖИЕВА
    СИ Е ГОТОВА ЗА МИНИСТЪР НА МВР - МЕТО....
    ...ПА ЗА ВИЦИЦИ НА МВР- МЕТО
    НАЙ-ША ПАСНЕ УБАВАТА ЕЛЕНА ПОПТДОРОВА,
    КОЯТО ША СА ПРИБОРИ С КРАДЦИТЕ...
  • 8 ХА ХА ХА

    7 8 Отговор
    ЧАКАЙТЕ НОВИ ПРОТЕСТИ, ПЛАЩАНИ ОТ ЛУКОЙЛ, А ВРЪЗКАТА Е КУРНЕЛИНИЯ СЪПРУГ , КОЙТО Е ШЕФ НА ПРОИЗВОДСТВОТО В РАФИНЕРИЯТА !
  • 9 478

    3 3 Отговор
    Не бе Елена Йончева,Елена Поптодорова, кака Теноимексова или някой друг от ОПГ то да изберем...
  • 10 корнелия нинова

    2 0 Отговор
    като стана министър председател ще назнача коня си за вице а …..