16 Януари, 2019 13:00 14 382 87

Егати командосите и курсантите дето ги бият като тупани

  • командос-
  • курсанти

Каракачанов - балетмайстор

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Курсанти от Военния университет във Велико Търново били нападнати от мъж с брадва. Преди случката курсантите в „Ауди“ се изпреварвали няколко пъти с „Опел Корса“. В него имало мъж и жена. Стигнало се до свада и мъжът от Корсата, налетял с брадва.

Курсантите – с тях и една курсантка – се заключили в колата и почнали да звънят на 112. По-късно нападателят е задържан, а в държавата се вдигна шум и врява срещу циганите. Най-голямата пушилка вдига баш военният министър Каракачанов: Безобразие! Мерки, мерки трябват! Всъщност той вече трябва да се нарича Главен балетмайстор на Българската армейска трупа. Съжалявам, но нещата са пропаднали дотам. Армия без дух и сърце...

Преди седмица в пловдивското с. Войводиново двата роми в тийнейджърска възраст помляха командос, участвал в няколко мисии. Олелия до небето. Протести, хорА, знамена, „Бъл-га-ри, ю-на-ци“, Каракачанов, Джамбазки, и двама-трима от дежурните ромски лидери по телевизора. Говорят за пребития, циганета на Сурваки и откриването на Пловдив евростолица на културата, сякаш са едно и също. И едни и същи хора плямпат за всичко.

Не излезе нито един действащ военен (изкючение направи запасния ген. Шивиков), който да скръцне със зъби на политици и власт, които са оставили башибозушки орди – не само от роми, но и български мутри – да вилнеят из цялата страна. Обират се църкви, разорават се дюни, строи се незаконно по Черноморието и навсякъде другаде. Прокуратурата се развилняла както и сталинската не го е правила. Кръгът Кой заграбва каквото става за заграбване, но циганите били най-големият проблем. Че е голям, голям е, но е производен от всичко останало.

Командосът не реагирал и се оставил да го пребият – можеше и до смърт, - защото не искал да употреби сила. Пребили го две пишлемета. Негови колеги и приятели мрънкат, че ако бил използвал уменията си, щели да го разкарват в полицията и прокуратурата. Баща му и той се вайка, сякаш не е виновен, задето не му е обяснил още като малък, че за живота и семейството човек се бие като лъв.

Курсантите, тези мили кандидати за офицери в армията, която според Каракачанов не е губила сражение и не й е пленявано знаме, се заключват в колата и с треперещи пръсти цъкат на телефона за помощ. Помощ от кого? Вместо да излязат и да се разправят с нападателя както са ги учили в часовете по карате или специализиран ръкопашен бой. Родителите им мънкат пред камери и телефони: Те, децата, много се изплашили!... Ах, на мама, ох на тате мишлетата, дето се подмокрили от един циганин. Ама бил с брадва и можели да пострадат. Можели, ама не се знае. Да бяха опитали, а не да им тупкат сърчицата в петичките. Били голямата работа, когато се изпреварвали с Корсата, но после блокирали от шубе. И те ли не са искали да ги разкарват в районното и в прокуратурата? Егати командирите ще бъдат след време. Кой войник ще уважава такива офицери?

Служил съм в Елховския 12-ти мотострелкови полк, който бе част от т.н. „триъгълник на смъртта“. В Елхово бе и командването на Граничния отряд за района. Имаше и отделен разузнавателен батальон. Повече войска отколкото население, както се шегуваха местните хора. Когато по улиците минаваха офицери, старшини и войници повечето хора ги поздравяваха. Циганите си кротуваха. Пагона – от редническия до полковническия – се защитаваше във всяка ситуация. Ако някой е прекалил, случвало се е – в ареста и после пак в строя. Но да те бият като боксова круша и да мрънкаш за обществена подкрепа – никога. Не призовавам към саморазправа и улично правосъдие, опазил ме Господ. Но човек трябва да има достойнство и чест. Поне останки или наченки...

И да знаете, на битите дядовците ако бяха на тяхно място, щяха да размажат нападателите като петно на пътя. След това щяха да си изтупат панталоните и да продължат. А биячите щеше да ги боли, което стимулира мисленето и води до правилни поуки.

Чалга бабаитлък е да се играят хора в реки и по поляни, патреоти да се кичат с калпаци и пищови и да се вдигат тостове за Дякона, Караджата и Ботев. Забележете: нито един мъж, баща, брат или близък не застана месеци наред до протестиращите майки на деца с увреждания. Найдоха се обаче двама-трима мачовци, които да ги нагрубят по най-отвратителен начин. А спомняте ли си онези мъжлета, дето щяха да ги съдят в САЩ, че продавали самолетни части за сирийски фирми? И те обикаляха студиата с гаджетата и женичките си, които говореха вместо тях. Вижте какво издържаха и понасят още кметиците на „Младост“ Иванчева и Петрова. Българските баш юнаци и патреоти ги бива да шамаросват децата и жените си в къщи. Да се бият преди, по време и след мачове, да се замерят с бутилки и капачки в спортни зали и да си налитат на шосето или за паркомясто.

Държавата е потънала в корупция, политическите и финансовите афери с ромите нямат край, мъже и жени по села и паланки биват насилвани и ограбвани, краде се като за световно, парламента гласува лобистки закони, олигарси се хващат за гушите, спецобвинението се е превърнало в гилотина за неудобни на Кой… На тях ли се надявате да решат проблеми, които не са решавани десетилетия? Толкова ли сте наивни? На тези, битите юнаци ли се крепи националната сигурност? Тогава нямаме нужда от армия въобще. Каракачанов и без това напира да реанимира строителни войски и КЕЧ – толкова му акъла.

Предлагам с парите за отбрана и МВР – няколко милиарда са това – да платим за чужди полицаи и военни, които да ни пазят не само небето, морските и сухопътните граници, но и селата и градовете. И ще има ред, бъдете сигурни. Преди векове най-големите врагове на спартанците – персийците, ги наемали да ги пазят от врагове и да обучават войниците им.

И ако не сте чели и слушали за това, пуснете си телевизора и вижте как французите се борят за правата си. И гърците. И румънците, чехите, поляците, сърбите... Протести, барикади, бой – без никой да се жалва. И знаете ли защо е така? Защото са разбрали какво е да си свободен. Ние – не.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    267 17 Отговор
    Държава, чиито командоси могат да бъдат набити от цигани - няма бъдеще.

    Коментиран от #45

  • 2 . . . .

    91 13 Отговор
    В СЛУЧАЯ ТРЯБВА ДА СЕ ИМА ПРЕДВИД ЧЕ ВЕЧЕ СИНТЕТИЧНАТА ДРОГА НАВЛИЗА В ГЕТАТА А ТЯ ВОДИ ДО ТЕЗИ ПОСЛЕДСТВИЯ . . . .

    Коментиран от #9

  • 3 Илиян

    132 16 Отговор
    БРАВО!!!!!!!!!!!!!
  • 4 IT Admin

    194 18 Отговор
    Много точна статия. Благодаря!
  • 5 ЛУД

    53 103 Отговор
    Към автора, и аз съм служил, но Петричкия батальон, най-оперативният граничен отряд между другото, през 90-те... Но не е там въпросът, в крайна сметка сме ПРАВОВА държава, и претендираме за ВЪРХОВЕНСТВО на закона, командоса дали е можел да отговори, вероятно е така, дали е можел да ги набие... вероятно ДА. Нека обаче помислим какви щаха да са последствията.... всички тези ромски "лидери" щяха дваж по-нахално да обикалят телевизиите и да тръбят както ето видиш ли униформените им пребивали децата. И ако следващия път в циганската махала на Ботевград дойде полиция не само ще я замерят с камъни, ами и ще ги бият... защото началниците ще са наредили на полицаите да мълчат.... сега поне ще имат основание да отвърнат на камъите. Това което предлага автора му се вика свободия.... око за две, зъб за чене....
    Курсантите правилно са се обадили в полицията, тя е органа, който трябва да се намеси и да вземе мерки.... а правданията че тоя със секирата не бил карал.... че излазъл да ги сплаши са си стандартните цигански бисери от 1001 нощ...

    Коментиран от #24, #48, #63, #76, #85

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Отрядник

    113 6 Отговор
    Навремето в Пловдив от цигани пострадало, и то сериозно, момиче близко на един от генералите, прякорът му бил Чочоолу. Последвало ограждане на циганската махала с бронирани машини, бой, предупредителна стрелба с Калашников, докато не им предали виновниците. Какво е станало после не знам. Просто може да се види един пример... от т.нар. тоталитарно време. Но сега нали сме демокрация...

    Коментиран от #51

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 и ТЕ ТАКА

    63 15 Отговор

    До коментар #2 от ". . . .":

    Ходи се надрусай с каква искаш дрога и скочи да биеш Багата (примерно)да видиш колко ще ти помогне дрогата.Е вах ги и КОМАНГОСИТЕ.
  • 10 me be re

    46 12 Отговор
    Проблема е в политиците, а не във военните.
    А към клавиатурните рамбовците , що не се разходите в някое гето сами и после пишете какво е станало.
  • 11 вартоломей

    92 6 Отговор
    айде да си спомним случаят с полицая Иван Лулеов, който гръмна циганин ? разкатаха го ! Кой иска да му почерни живота собственаа държава ? никой! Адвокати му прибраха и последната стотинка, а съда и остналото ! Държавата е циганска, това са разбрали военните. По добре питайте ще се бият ли на война а не защо са ги набили.
  • 12 Отрядник

    23 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Навремето в Пловдив от цигани пострадало, и то сериозно, момиче близко на един от генералите, прякорът му бил Чочоолу. Последвало ограждане на циганската махала с бронирани машини, бой, предупредителна стрелба с Калашников, докато не им предали виновниците. Какво е станало после не знам. Просто може да се види един пример... от т.нар. тоталитарно време. Но сега нали сме демокрация...
  • 13 Morgoth

    29 62 Отговор
    Е то бива хейт, ама пък чак толкова не бива! Автора счита за нормално да се бием по улиците, че и май за задължение да имаме добри умения в това. Да излезе той срещу тези две пишлемета, пък да го видим колко е ербап, защото те цял живот това са правили - били са се. Ако това е моралната норма за този автор то той е изостанал с около един век от цивилизацията. Също толкова колкото са изостанали и циганите.

    Коментиран от #16

  • 14 Бай Хой

    19 29 Отговор
    Огняне бе то и аз и дедо ми ще те бъхтим като брашнен чувал ама за хвалене ли е ? Може ли да пишеш такива глупости бе - бой до дупка , размазан като петно на пътя...Ако го бяха набили щеше да пишеш какъв бил морала на младежта . Аман от журналисти тип Крум Савов, той и той налиташе на младежи по спирките . Обади му се и го питай какво стана пред кино Изток преди 10на години ? Сигурно и той като теб е бил в казарма ахах
  • 15 патриотъ

    63 7 Отговор
    За съжаление автора на статията е напълно прав и това е горчивата истина и самата истина!И е резонно да изчезнем като народ,ако това продължава!България се нуждае от голямо сътресение и твърда ръка,за да оцелее и може би ни остава единствената възможност-военно положение и всички управници в затвора с конфискация на всичко.А препоръките на НПО-тата и разни други шмекери за интеграция на неинтегриращото се,да им го заврем някъде дълбоко отзад и завинаги!
  • 16 Ударно

    48 1 Отговор

    До коментар #13 от "Morgoth":

    Точно това е трябвало да направи - да ги смели от бой на улицата. А на този другия курсантите е трябвало да му я заврат отзад. като се случат няколко пъти ъакива неща, после дълго време няма да се случват, няма да се налага.

    Коментиран от #22

  • 17 69321

    9 12 Отговор
    ОГНЯНЧО, а теб кой тъ би
  • 18 АзВечеСъмТе

    44 7 Отговор
    Чета тука едни коментари.... Едва ли не чакай родната полиция да те оправи. Неееее драги ми Пинокио. Военният от Войводиново като трениран войник е трябвало да ги неутрализира с премерена сила. Не да ги убива, пребива или както той е направил ПОДЦЕНЯВА. А курсантите пет към едно е направо срам за пагона. Но разбира се по-добре така ако не са се чувствали сигурни в себе си. Пак казвам, от позицията на силния - не е нужно да го пребиват, а е достатъчно да го вразумят и покажат че с брадвички не се играе. И така никой няма да ходи по никаква полиция и да си опропасти животеца
  • 19 Аз 123

    34 15 Отговор
    По закона на МО ако нападнеш цивилен те уволняват дисциплинарно. Военен съд. А за курсантите и неустоика в размер на около 50 000лв. Излиза им скъпо да го бият.

    Коментиран от #23

  • 20 ванката

    25 5 Отговор

    До коментар #8 от "Военна":

    много е лесно да се отчислиш от обществото което неразбираш и явно незнаеш защо се броиш към него!!! агресията не е от страна на "скапаното"общество което ти презираш а от страна на друго общество човекоподобно което вероятно ти харесваш и проблема не е във това кой кого ще съди а в това че един войн попадне ли в битка(независимо каква но късаеща опасността на живота му) и той не се бие то значи този човек не е никакъв войн ... а обикновенните хора си имат инстинкт за самосъхранение и започнат ли да го бият той се отбранява умее ли бойни изкуства те идват инстиктивно и резултатът е друг но за нашия командос аз лично невярвам че умее някакви бойни искуства което пък е огромен срам за скромната ни армия !!! напълно подкрепям автора и определението като балет а не армия
  • 21 ОТДАЛЕЧЕН БОЙ

    32 5 Отговор
    ............НЕ МОГАТ ДА СЕ БИЯТ ЗАТОВА ИМ КОПУВАМЕ САМОЛЕТИ , ЩЕ "БОМБАНДИРАТ " ......МААЛАТА !!!
  • 22 Morgoth

    29 13 Отговор

    До коментар #16 от "Ударно":

    Ама не могат! Така наречения командос е снайперист, а не от звено за борба с резредиците. Дай му пушката и няма да разберат кога и от къде ги е застрелял. На улицата с юмруци е на тяхна територия. А курсантчетата добре са се покрили, защото като нищо можеше сега някой от тях да е без ръка или директно в гроба. Престъпниците винаги ще са по-добри в боя от нормалните хора, затова е и лафа "Бог създаде хората, а Колт ги направи равни".
  • 23 ванката

    21 6 Отговор

    До коментар #19 от "Аз 123":

    а за самоотбрана серещу цивилен с оръжие какво пише???

    Коментиран от #25, #47

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 АзВечеСъмТе

    14 1 Отговор

    До коментар #23 от "ванката":

    Ясно, а да се защитят закона забранява ли им? Трудно се обяснява на съдията човек с брадва нали...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Кумчо Вълчо

    23 5 Отговор
    Браво Стефанов ,жалко е че в тая джендарска държава нито политиците ,нито полицаите нито военните не стават за нищо.
    ЕЕЕЕеей къде е ЧОЧОООЛУ.
  • 28 Нимой тъй

    23 2 Отговор
    Бе тя България по принцип не е добро място за командоси. Преди години някакви френски рамбовци бяха попаднали на двама селяни в Северна България, които ги помислили за крадци и ги бяха понабили.
  • 29 анонимен

    23 1 Отговор
    Как да излезнат действащи генерали като им треперят лампазите да стигнат до пенсия и се умилкват около политиците ,като да не казвам какво...армия по брой за капитани , ама с цяла влакова композиция генерали!!!
  • 30 Бивш полицай

    65 1 Отговор
    Искам и аз да споделя своя опит с нашата мила държава. Работил съм близо 15 години в родната полиция и мога да ви дам безброй примери за неадекватно поведение от страна на институциите. Ще ви разкажа само два случая. Една вечер ни изпращат с колегата на масово сбиване между 20 човека. Отиваме ние и мелето в разгара - бухалки, прътове и яко бой. Извадих пистолета и стрелях няколко пъти във въздуха. Разбягаха се като пилци. После спрямо мен служебна проверка, взеха ми временно оръжието и безброй проблеми. И то защо - защото няма кой да ти застане зад гърба. Началниците кършат ръце и умуват - тъй си можел да направиш, онуй си можел да направиш. Да, ама не идват в махалата с нас да дават пример, а се крият по канцелариите. Втория случай - отиваме на масов бой в махалата, над 50 тъмнокожи се млатят. Още с пристигането ни забравят за тяхната вражда и насочват агресията си спрямо нас. Искам подкрепление от дежурния - отговора е оправяйте се. Добре, че се имах с единия от циганските главатари в махалата, че с негова помощ укротихме нещата. Циганите се разотидоха, ние си тръгнахме живи и здрави. На другия ден на червения килим - защо не сме задържали побойниците, защо не сме направили убдх и т.н. Теглих им едни майни на шапкарите и напуснах, сега работя в Италия и ми е много по добре. Поне се видях с пари и ми е много по спокойно. За жалост България много има да пати и то заради самите нас.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Scout for funn

    1 6 Отговор
    ТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ НИЕ ЦИГАНИТЕ СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ Е ТО Е МНОГО ЛЕСНО НЯКОЙ ДРУГ ДА ВЪРТИ БАНИЦАТА А ТИ ОТСТРАНИ САМО ДА НЕДОВОСТВШ
  • 33 Гост

    11 3 Отговор
    Много точно е казано всичко в статията! Без коментар!
  • 34 Ванката

    22 1 Отговор
    Публикацията гласи часовете по карате или специализиран ръкопашен бой във Военното училище такова нещо няма!!! може да е имало преди много години . В момента не се учи СРБ или друго Бойно изкуство.
    Трябва да има задължително поне Бойно Самбо тогава ще са много подготвени.
    В реалният бой всеки може да бъде изненадан !!!! Багата който е блестящ боец също беше изненадан.
    Министъра Каракачанов да задължи всички военни да се обучават поне на едно Бойно Изкуство
  • 35 КОЧА

    3 4 Отговор
    НАЙ ДИВИТЕ ОРА СА ТИЯ АБЕ НЕМАТ АКЬЛ ЗА ЕДНА СТОТИНКА ДАЙ ИМ ДА ПИЯТ САМО ИДА АРЧАТ ПАРИТЕ НА ДАНЬКОПЛАТЦИТЕ И ДА ВЗИМАТ КРЕДИТИ АМА --И ТОВА ЩЕ Е ДО ВРЕМЕ И ТЕ ЩЕ ОГЛАДНЕИАТ КАТО ЦИГАНИТЕ --С ТЯХ ГИ СРАВНЯВАМ АЗ ВЕЧЕ САМО С ТЯХ КОНТАКТУВАТ РАВНИ СА С ТЯХ ............
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 не син

    4 6 Отговор
    Абсолютен турлюгювеч ! В тази прекалено дълга статия автора редува нещо важно и вярно и абсолютни измишльотини ! Хареса ми само заглавието !
  • 38 Фатих Мехмед

    3 13 Отговор
    Иначе викате че срещу Ердоган ше скачате муахахахаххахаха

    Коментиран от #41

  • 39 Гост

    21 1 Отговор
    Проблема е в нашета правораздавателна система. Човека си има 20 криминални регистрации и се разхода на сводоба и не го е страх от нищо. Какво ще му направят? Сега ще регистрират 21 за хулиганство, вместо за опит за убииство на повече от едно лице.
  • 40 гост

    13 0 Отговор
    До тук четох само кой какво е трябвало да направи. Купища неопределено насочени съвети, закани, извинения. А всъщност сами сме си виновни. Когато някой от нас се опълчи на статуквото какво се случва????????? Оставяме го да го мачкат, ние имаме извинения, съмнения и т. н. Полицаите не виждат опора в обществото - Защо да го пазят това общество? Политиците ни дрънкат откровени глупости и отдавна известни истини. Ние мълчим. И какво ....... Резултата е този, който виждаме и търпим. Спи народе, не е луд този, който яде зелника...
  • 41 Ауууууу

    13 3 Отговор

    До коментар #38 от "Фатих Мехмед":

    Хайде холам, видяхме го и Ердоган, Тръмп за една седмица срина лирата и ги направи бърливи. За Путин да не говорим, Ердоган на крака му ходи да му се извинява.
  • 42 Borislav Popov

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Военна":

    Ако бяха му хвърлили един добър бой - кой щеше да разбере ? Циганинът ли щеше да се жалва ? Абе в днешно време всичко трябва да става по принципа -"око за две - зъб за чене " ! Ако чакате нещо да се промени - няма да ви стигне тоя живот.
  • 43 jambazina

    8 0 Отговор
    Зад писанията на Стефанов прозира Истанбулската конвенция , както и голяма доза евроатлантизъм, който между другото докара военните до това жалко състояние и съответстващото му мишешко поведение.
  • 44 Бате СЕР ГЕИ

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Военна":

    Военен си но с мека китка .Добре че не ги бяха напънали на е...е защото щеше да ги посъветваш да използват вазелин.
  • 45 296

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Държава в която жандармерията пази цигани които са пребили техен колега е ЕНИЧЕРСКА ДЪРЖАВА !

    Коментиран от #46, #87

  • 46 Огнян Стефанов

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "296":

    Торба с лой е този!
  • 47 Пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "ванката":

    Циганино, млъквай!
  • 48 Иван

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "ЛУД":

    Въобще не си прав! Ромалеата виждат, че спокойно могат да си размахват брадви, лопати, вили и каквото ти хрумне още, и никой не им прави НИЩО. Това значи безнаказаност! Ако т.нар. "курсанти" бяха излезли и смазали от бой ромския бабаит с размаханата брадва, това ще създаде респект и този некадърник няма да скача толкова (що не му строшиха кокаляците и да го разнасят с месеци на носилка из болниците после - със сигурност другояче ще разсъждава). В момента се създава впечатление, че цялата ни полиция и армия са като сбирщина страхливци, които се страхуват да отговорят на агресията - кой ще ги уважава?! Именно затова следващият път ще ги замерват с камъни и ще ги бият, и то не само в Ботевград, ами навсякъде из страната. Може ли такова нещо?! Армия, полиция, подготвящи се да влязат в тези институции хора - и биват пребивани и заплашвани от роми, като някои (5 човека) звънят на 112 да им помогнат... Няма друга такава самоубийствена самозатриваща се нация!
  • 49 фасфас

    7 7 Отговор
    какъв специализиран ръкопашен бой на курсанти 1 курс бе олигофрени смотани,това са ДЕЦА на по 18-19г. повечето нямащи си още идея за какво иде реч.Стегнете се!

    Коментиран от #52, #64, #68

  • 50 Правист

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Военна":

    Колега, нк е дефинирал института на неизбежната отбрана, с други думи да се защитиш законно, когато си нападнат без да носиш наказателно-правни последици за своето деяние.
  • 51 Spewn1

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Отрядник":

    https://fakti.bg/mnenia/355246-tankove-gazat-stolipinovo-prez-1978-g-sled-ubiistvo-na-generalski-plemennik
  • 52 Историк

    9 0 Отговор

    До коментар #49 от "фасфас":

    През всв янките обграждат град аахен, там е и уж легендарната им въздушно-преносима 101 десантна дивизия. Защитниците на аахен оказват изключително упорита, фанатична съпротива. Когато американците влиза накрая в града виждат срещу кого са се били: 15-16 годишни момчета от ss.
  • 53 Мъка

    20 0 Отговор
    Преди няколко години един чичак с психични отклонения и самоделни оръжия в Лясковец уби един командос и държа другарчетата му от спец. отряда 24 часа на крак... представяте ли си организирана и обучена групичка от 10 ислямски терориста какво могат да направят в родната ни татковина?
  • 54 123

    12 3 Отговор
    побойниците след седмица ще ги пуснат а военните има даги разкава ва военния съд ,затова не смеят да направят нищо защото не са защитени от държавата
  • 55 име

    6 1 Отговор
    та нали ако бъдат бити циганите огнян като либерал пъври ще рева за правата на циганите!
  • 56 Не знаен

    18 1 Отговор
    Абе я се стегнете бе. Тази сган, която наричате по евро(Г/П)ейски "роми" са изнаглели до такава степен, че е въпрос на време да се стигне до много по-сериозен конфликт. Онзи ден по протестите, циганетата надигали плакатите, на които най-грамотно написали исканията си. Това някой замисли ли се, че им го спускат отгоре ? Че им се казва кога и срещу какво да протестират ? Това до тук. Командоса бил пребит от 2 непълнолетни рома...Ами и най-голямата нинджа да си, в гръб да те ударя с твърд предмет по главата и ти ще паднеш. Да не забравяме и факта, че веднага орките са се групирали и са го заобградили и ритали, докато е безпмощен, поне още 10 човека (силно казано човеци). А замисляли ли сте се от 100 рома колко от тях си плащат ток, вода и сметки всеки месец ? Надали има и 5 човека. Но при всяко разрушено гето намират частни ЕРП-та, частни ВиК-та и всичко от каквото може да се краде. Проблемите на тая държава са 3 - управници, мафия и орки (роми). В коя нормална държава ще видиш цял живот да бъдат издържани малцинствата с парите на работещите, без ония да имат желание или капацитет за работа. Точно ей тия трябва да са на пълна заетост в най-хамалската работа. Навирайте ги под земята, да станат миньори, да копаят в кариерите и навсякъде, където се изисква тежък физически труд, та без това за друго не стават. Като има претенции за заплащане и избор на работа, да е учил, а не на 12 години да люшка 2-ро или 3-то дете и да чака помощи от държавата. Крайно време е д
  • 57 явна

    2 1 Отговор
    полицае по двама и курсанти по 44ма ша ядат бой? дано имат памперси и да бегат с тех?
    смешници безполезни!!!
  • 58 Пародия

    5 3 Отговор
    Каракачанов да открие детска градина за възрастни войници и курсанти. След 1944г. нямаме армия а послушковци и наколенкаджии а в момента нямаме и жалко подобие на армия дори.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 BAD

    11 0 Отговор
    Момчето във Войводиново са го млатили поне над 10 евро роми. Само рамбо се оправя с 10 души на един път ама ако се бори за справедлива кауза. Един да беше ударил както трябва сега "достойни" военни прокурори и съдии щяха да го съдят и оставят в ареста. Естествено по политическо указание. Но работата е другаде - ами ако го бяха убили, ама ако онзи беше насекъл военните слушатели (те вече не са курсанти), тогава кой ще се грижи за децата на първия и ще утеши родителите на вторите. Или - стреляй пръв. И да те осъдят ще излезеш, гушнеш ли букета няма връщане назад и близките ти остават сами. Ама ние мислим какво можело да ни се случи - казал го е БОРИС ДРАНГОВ - ПО-добре достойна смърт отколкото жив и безчестен.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Hilux

    15 1 Отговор
    Драги българи пак идете и гласувайте за Боко тиквата и цецко гъзецко и ще ставаме по зле и по зле
  • 63 Димитър Кънев

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "ЛУД":

    А бе ти наричаш България правова държава.По голяма хумореска не бях чувал.Евалла дерзай и продължавай в същия дух.Белким комунистът Бойко Борисов те възнагради подобаващо.
  • 64 Пръцко

    10 1 Отговор

    До коментар #49 от "фасфас":

    Какви деца бе, пръдльо? Пълнолетни мъже на 18-19 години, уж...
  • 65 Дедо ви

    3 0 Отговор
    Ама пък ще борим руснаците с F15
  • 66 Дедо ви

    3 0 Отговор
    Ама пък ще борим руснаците с F15
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Човек от народа

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "фасфас":

    Абсолютно си прав и няма да повтарям написаното от теб. Много ми е интересно как биха реагирали в такава ситуация всички плюещи клавиатурни рамбовци. Повечето даже сигурно ще напълнят бързо гащите.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Циганин

    7 1 Отговор
    Дави е.. в командосите мисии в ирак, авганистан, и незнам къде ли още не хващат ги два млади мангасара по на 17, 20 годишни и си ги млатят като шкембе в дувар иначе командос бил по добре да не казват че са командоси
  • 72 Националист

    7 0 Отговор
    Къде е Денко тоя де ловеше нарушителите на Българската граница и вършеше работата на граничарите, без пари го вършеше! Това е патриот! Колко от платените патриоти са истински патриоти?
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Гост

    7 0 Отговор
    Най после да се намери някой да напише истинската статия. Браво!
    А бе направо войската стана джендърска. Кой е виновен бе Бойко.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Крали Марко

    9 0 Отговор
    БРАВО ОГНЯНЕ ! И аз служих в 3-та армия.В Сливен /и не само там/циганите НЕ доближаваха поне на 500 м центъра и говореха на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК извън землянките си .
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 vasik atanasova

    6 1 Отговор
    ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ ПИЧОВЕ СЛУЖИЛИ В ЗВЕЗДЕЦ
    ГРУДОВО ЕЛХОВО И БОЛЯРОВО

    ИЗПРАВИ СЕ ГОРА ОТ СТОМАНА НАСОЧЕТЕ СЕ БОЙНИ ДУЛА

    МОЖЕ РАНИЦАТА ТЕЖКА РАМОТО ДА НАРАНИ НО ПОМНИ ЧЕ ТИ КАШИК СИ И ЧЕ ТРЯБВА ДА ВЪРВИШ

    С ДВАМА ЦИГАНИ СЪМ ЛЕЖАЛ В БУРГАС В ГАРНИЗОНИЯ АРЕСТ
    ДВА ЕТАЖА ПОД ЗЕМЯТА
    ЧУВАХ САМО КАК БИЕ ГРАДСКИЯ ЧАСОВНИК
    НЕ ЗНАЕХ ДЕН ЛИ Е ИЛИ НОЩ
    НА ВРАТА ИМАШЕ ЗАВАРЕН МЕТАЛЕН ЛИСТ
    САМО ЕДНА ДУПКА ДА СЕ ГЛЕДА ОТ ТАМ
    ЕДИН НАР И ТОВА Е
    ПРЕЗ ДЕНЯ ЗАКЛЮЧЕН ЗА СТЕНАТА
    МАНГОВЦИТЕ ИМАХА РЕСПЕКТ ОТ КАКА ВИ ВАСИК
    А СЕГА ПАРОДИЯ И ТЪЖНО МИ СТАВА КАТО ЧЕТА ТАКИВА НЕЩА

    Коментиран от #86

  • 81 Чукча

    2 0 Отговор
    От тундрата поздравявам автора на статията , значи в България има здраво семе ,остава почвата да се облагороди и после е лесно тиквите ще отидат за хранене на прасетата , държавата ще се управлява от ХОРАТА !
  • 82 Шаран БГ

    6 0 Отговор
    Последните 6-7 изречения като че ли са правдиви !? За по-горе написаното има много "за" и" против", понеже на нашата мила Държава всичките им скъпо платени управници, нямат ясна представа защо са там, на тези отговорни и ръководни постове!!Четете коментар № 30 на " Бивш полицай " и ще разберете в какъв "кьор сокак" са ни инстанциите!! Това важи за всичките !! Без перспективи, без план /то плановото е остатък от комунизЪма/, без идеали. Нищо хуманно, нищо възпитателно, нищо морално. По телевизиите - кражби, насилия,разврат, убийства, оръжия, изстрели, куфарчета с много, ама много пари.Учител не смее да повиши тон на ученик, нормален гражданин не смее да направи забележка на арогантни хулигани, доктор не може да влезе в цигански квартал - интегрираните ще го пребият, ей така, за "добър ден", полицай носи оръжие за фасон и ако гръмне дори във въздуха -- жална му майка. Какво не ни е наред ? Не се ли накрадоха управниците ни, не забогатяха ли, че най-после да помислят и за ред и законност , за просперитет на този народ......... ???? Действително не виждат ли колко и какви хора останаха в тези граници и като са на държавна ясла, не чувстват ли , че държавата бавно се "отича" в канавката ... ? Вярват ли си, че с повишение на цени и данъци ще векуват ????
  • 83 Има

    0 0 Отговор
    някакво раздвоение у автора. От една страна - хилава държава, мекушави командоси и пр. От друга - дава пример с качулатите мутри, дето затваряха пътища. Как се вдигнали срещу властта и въпросните командоси. Тогава харесаха ли му полицаите от Свиленград и Перник. Които свалиха каски и щитове пред мутрите? Те мекушави ли са? И не трябваше ли да опердашат въпросните мутри?
  • 84 MMA

    0 1 Отговор
    На първо време човек трябва да е умен и разсъдлив!!!!! Хора нагледах се на глупави клипове на "нинджи" дето обезвреждат саби, пистолети, ножове, брадви, мачете.... Когато някой тръгне срещу теб с брадва БЯГАЙ!!!!! Правилно са направили момчетата, случаят с циганите и командоса е друг и до днес според мен умишлено се крие информация?!?!?!? Всеки разправя различни версии биле 2ма били цяла глутница в гръб нападнат , пиян бил и т.н. аз вече съм отвратен как няма един отговорен човек да публикува записите и всички спекулации да спрат.
  • 85 mediator37

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "ЛУД":

    Твоето мнение е единствено правилното, но както е казал поетът "Свестните у нас считат за луди". Авторът на статията е напълно неадекватен, още живее с правопорядъка на Татовото време, и спомените за хубавата ни расистка държава, но това време отдавна отмина.
  • 86 Не съм любопитен а любознателен

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "vasik atanasova":

    И тогава ли стана"КАКА" ви Васик , щото ние групата, още се чудим КАКВО СИ?
  • 87 Истината

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "296":

    Сравнението с еничер е несериозно! Еничарите са професионални войници обучавани още от деца! Елитна част на Османската империя! Не са като тоя де то скимти пребит от мършави индийци!