Last news in Fakti

13 Март, 2019 19:00 2 416 11

Миграцията и фалшивият плач на Европа

  • ес-
  • миграция-
  • популизъм

Тук няма да се спирам на факта, че  всичко, което не пасва на бюрократичното статукво на брюкселските чиновници, е популизъм и безотговорност

Миграцията и фалшивият плач на Европа - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В коментара си по „Дойче веле”, посветен на проблема „миграция – ЕС“, Бернд Ригерт ни стряска, че споровете по този въпрос можели да разрушат напълно Европейския съюз. И че неспособността на държавите да се споразумеят, наливала вода, ентусиазъм и шансове за изборни успехи, в мелницата на популистките партии.

Тук няма да се спирам на факта, че всичко, което не пасва на бюрократичното статукво на брюкселските чиновници, е популизъм и безотговорност. Не мога обаче да се въздържа от коментар по отношение на следното твърдение: „ Европейците нямат готовност за следващата гражданска война, за следващата хуманитарна криза…“ .

Европейците нямали готовност за следващата гражданска война или хуманитарна криза… А имат ли готовност европейците да си затворят очите, когато САЩ реши да се разпорежда в Близкия изток например? Или да се правят, че нищо не е станало, когато самите страни от ЕС наказват, възпитават, свалят или качват лидери в Африка? Дават ли си сметка „прогресивните“ НЕ-популисти, че Европа е съотговорна за повечето беди, нещастия и кризи, които се случват в Северна Африка и Близкия изток? Дава ли си сметка Европа, че ако изобщо има някакво решение на миграционния проблем, то е да се оставят на мира бедните народи като им се помогне и политически и финансово, да решават сами своите проблеми?

Първото нещо, за което трябва да се разберат европейските лидери е не дали да наказват Салвини или Орбан за отказа им да играят по свирката на Германия и Франция, а да декларират, а след това и да изпълнят, съвсем различна от сегашната си геополитика, която вчера и днес е изтъкана от егоизъм и агресивност!

Две думи и за вътрешно съюзния егоизъм. Наистина ли си мислят ръководителите на водещите европейски страни, че е справедливо, приемливо и устойчиво мигрантите да се проблем преди всичко на първата приемна страна? Значи да му мислят Гърция и Италия, какво да направим като са си сложили границите толкова близо до изворите на миграция!

И не на последно място. Ще престанат ли водещите европейски страни да рушат европейския морал, традиции, ценности и манталитет, като си затварят очите пред цивилизационната агресивност на част от мигрантите? Не разбраха ли, че мултикултурализмът като философия и политика се провали? Не е ли ясно, че Европа може да бъде разрушена – обаче не от неразбирателство по миграционния проблем, а от разбирателство, което подлага на риск цивилизационната ни идентичност?

Зададох си популистките въпроси.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    46 1 Отговор
    Европейските лидери са шайка невменяеми и бездетни уроди на хранилка при Сорос. Какво друго да очакваме от тях, освен слугуване на Синедриона, "мигранти" от Алкайда, талибани и трети пол?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ххх

    34 1 Отговор
    Тъпи германистански,френски гейове,рязаните ви завладяха с гумени лодки-по 1,5мил. единици на година. от тях 50% са годни да носят бомби и автомати.След 10-15 год. те ще са с повече бойни единици от вас бирени плондери. Германия ще се казва Германистан и по закона на шириата ще се дупите на килимчетата.
  • 4 Гост

    23 0 Отговор
    Въпросите са точни! Едва ли ще дочакаме отговорите!
  • 5 адвоката

    28 0 Отговор
    Международен Европейски съд за лицето Анджела Меркелщайн и нейните началници!Обвинения в геноцид над коренното население на ЕВРОПА,организатор на Афро-арабското нашествие на членове на ИД и тяхните семейства,промяна на етническият състав на цели райони и селища в ЕС,Нарушаване на границите на всички страни от ЕС,Разпространение в ЕС на СПИН,турбеколоза,Ебола и др. африкански болести с ,които са заразени повечето "мигранти" . Петиция и жалба трябва да подадът всички европейски държави ! СЪД ЗА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ!
  • 6 адвоката

    14 1 Отговор
    Анджела Меркелщайн може с един подпис да разреши всички проблеми с афро-матриала в Германистан и Евро-гейският союз. А именно-като подпише закон за социалните помощи на мигрантите и ги приравни с помощите на европейските горди граждани от България ,а именно 35лв.(17е.) детски за едно дете,а също и помощи от 0 е. за тези ,които нямат непрекъснат стаж в ЕС от минимум 1год.-както е в БГ...след това сами даже ще си купят обратен билет.
  • 7 мислещ

    18 2 Отговор
    Европа няма готовност за гражданска война, именно, затова трябва статуквото да бъде спряно, понеже именно то ни докарва войната в лицето на милиони враждебно настроени чуждоземци, дошли тук да завладяват и да ни "интегрират", а не ние тях.
    Обаче, от друга страна, това няма как да стане без война, за съжаление, нещата отдавна са излезли извън контрол. И за още по-голямо съжаление, война няма да има. Ще си изчезнем тихо и кротко, даже половината до последно ще лаят по митинги в подкрепа на същите тези, които извършват геноцида над нас.
  • 8 ХАСАН

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хмммм":

    Ами това е целта на медиите -да манипулират! Някой прави един сценарий и всички почват да играят по тоя сценарий
  • 9 ТОЧКАТА

    10 2 Отговор
    Задал си популистките си въпроси???/те са и наши въпроси/....Ми отговор няма да получиш....Не и от този ЕС/УСАСорос.......
  • 10 сноу

    2 0 Отговор
    Германията е вече тотален халифат ..Миналата седмица разтоварих на Швайнфурт и направо се смайваш от тъжната гледка на ордите циганори ,мюслита ,брикети и маймуни .Да влезеш примерно в Макдоналдс е неописуема смрад и какафония от ревящи мангасарски чаавета в двойни и тройни колички ,тлъсти като червеи брадати джагали които най безцеремонно боботят .Персонала и той от черни маймуни, които такъв сандвич ти забъркват ,че повръщаш преди да си захапал.До ресторанта в двора на търговец на напитки каравана дюнер, а от едната и страна килимче на която клечи с навирен задник мьослемец нагло мучи нещо неразбираемо.Тия картини опустошават всички нормални представи за т.н.европейска цивилизация.Германия вече дори не е Германаландъ ,а си е чиста Циганория.
  • 11 Бате Люси

    0 0 Отговор
    Дивите орди вече са унищожавали Европа. Тук проблемът е в егоизмът на едрият капитал - не иска да промени системата. Готови са да унищожат цели държави , но да не се наруши установеният икономически ред.