17 Октомври, 2019 12:20 12 431 16

В България много хубаво, не е на хубаво

  • скандали-
  • футбол-
  • расизъм-
  • оставка-
  • борислав михайлов-
  • красен кралев-
  • бойко борисов-
  • красимир каракачанов

Поредна пародия и имитация на загриженост

В България много хубаво, не е на хубаво - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като футболна България изпадна в състояние на делириум от дългоочакваната оставка на Борислав Михайлов в качеството му на президент на Българския футболен съюз, май дойде време и за една трезва равносметка на случилото се. А тя започва с това, че нищо, ама нищо не се е променило. Няма и индикации да се промени. Боби Михайлов падна жертва, но какво от това, след като се очертава в следващите 3 години едното му вице Атанас Фурнаджиев да доизкара мандата му?

В България явно нищо хубаво, не е за хубаво...

Пропадането на българския футбол ще продължи с пълна сила, докато с него не се заемат почтени хора. Просто и ясно е. Абсолютно същото важи и за държавата ни. Допреди няколко седмици Борислав Михайлов и министърът на спорта Красен Кралев се целуваха по най-различни събития, а същият министър беше явен поддръжник на Михайлов на провелия се миналата година конгрес на БФС, в който бившият национален вратар бе преизбран. Министър Кралев неведнъж изказваше задоволството си от работата с този Български футболен съюз. Какво се промени за този кратък период от време? Г-н Кралев дължи отговори на футболната общественост. Борисов като негов началник - също.

Свидетели сме на поредната пародия и имитация на загриженост. Дори и тази тема беше използвана за политически цели. Президентът Радев направи поредната контра на Борисов (не, че му пука за плачевното състояние на футбола ни), а пък министърът на спорта Кралев заяде президента за неговата некомпетентност в областта на спорта. (за това поне е прав) Сигурен съм, че могат да я карат така до безкрай, но не ги поощрявам, защото с нищо не са полезни.

След вчерашното заседание на Министерски съвет, драгите колеги журналисти причакаха силовия вицепремиер Красимир Каракачанов за да го препитват за расизма и футболните хулигани. Никой от тях обаче не се сети да го попита за тоталния провал с промените в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, които бяха направени по инициатива на парламентарната група ''Обединени патриоти'', неговите си хора демек.

Въведе се една забрана да не се продават билети в деня на по-рисковите мачове и дотам. Тази забрана освен, че с абсолютно нищо не допринесе (очаквано), наскоро дори я отмениха. Но.. кой ли го интересува това? Важното за Каракачанов бе да приравни расизма и нацистите на стадиона с ''умните и красивите'', които от време на време протестират за нещо на жълтите павета. Каракачанов твърдо заяви, че няма разлика между двете групи хора и това, което правят, като дори поиска подкрепа от журналистите за по-строги мерки срещу законно протестиращите граждани?!!! Хм.. за футбол говорехме по-горе, а привкусът стана не само политически, но и кремълски. Защо кремълски? Защото режимът на Путин е този, който има превантивно срещу протести законодателство. Това ли иска министър Каракачанов?


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    40 15 Отговор
    Само бойко ще оправи футбола а крастав крадлев ще бъде водач на новата банда.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Jack Bauer

    54 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Пропадането на българския футбол ще продължи с пълна сила, докато с него не се заемат почтени хора. - Много правилно, но за съжаление Боби Михайлов не е от тези хора. Като президент на БФС лапаше дълги години по 50'000 лв месечна заплата, а не направи абсолютно нищо.
  • 4 реалиста

    20 2 Отговор
    га яди кифтетата ни рива
  • 5 петър

    21 1 Отговор
    Защо се правят на луди.Нестава въпрос за компетентност а за принципи и разделение на властите. Държавниците нетрябва да се месят а съвсем друг въпрос е че Борислав Михайлов отдавна трябваше да подаде оставка.
  • 6 Калоян

    28 0 Отговор
    Поздравления за статията! Колкото повече подобни статии, толкова по-добре и за самите управляващи. Те се самозабравиха. Кръгът от собствени, безкритични медии ги тласка към дъното. Министър Кралев е пълен фигурант, без нужната смелост, а и компетентност. Най-важното му е личният Пи Ар и да запази статуквото във федерациите.
    Колкото до исканата оставка на Михайлов - това е тотално падение. Как е възможно винаги човек да се измъква и да няма смелостта да поеме отговорност. В последните 10 години футболните агитки съсипаха футбола поне в няколко големи отбора. Същите безчинстват навсякъде - Безнаказано! Фасадната смелост на премиера вече не плаши никого!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Калинин

    11 0 Отговор
    На неуки, прости говеда за кво им е истина и свобода на словото ?? Нещо ще се промени ли с тоя народ ?! НИЩО !
  • 9 Левски 1914

    8 2 Отговор
    Ами като има много компетентни хора нека да обяснят как Литекс стана Цска и ЗАЩО ГДБОП ТОЛКОВА ВРЕМЕ СПИ И НЕ ПРОВЕРИ ТОВА.
  • 10 kozi

    2 0 Отговор
    От добри фудболисти добри ръководите ли не става!
  • 11 Александър

    1 0 Отговор
    Много им се иска на хора напред с килограмите и парите да не се обаждаме и да си мълчим...
  • 12 киро

    2 0 Отговор
    Българският футбол ще се оправи когато вкарат в затвора 80% от шефовете на клубовете. Заради тях и подръжката им от правителството ни знаят, като страната с футболната мафия. Няма да има футбол в БГ и за напред и заради простолюдието и малодушието на всички които плащат огромни суми децата им да играят титуляри. Прости хора -лошо управление. Ако не е боби михайлов ще е друг като него (кукла на конци)
  • 13 Мила Мале

    1 0 Отговор
    ПОЧТЕНИ ХОРА. !!!!! Какво е това животно???? Има такива хора, но никой не ги иска , познайте защо ....
  • 14 Next

    0 0 Отговор
    Целият изпълком ВЪН!!! Тук първи трябваше министър Крадлев да подаде оставка, и след това крадците от изпълкома. Но както каза Любо Пенев: футбола в България е на дъното на дъното. Смея да кажа че националният отбор в последните 15 години, ира най силно при Любо Пенев.
  • 15 бравос

    0 0 Отговор
    важното сега е кой ще седна на стола..,кой ще измъкне БГ футбола от тинята,кой ще върне надеждата и усмивките по лицата ни..,според има едно име което може да го стори,но за съжаление името му не се споменава и едва ли даже се сещат за него--Христо Порточанов!

    Коментиран от #16

  • 16 Токо

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "бравос":

    Футбола върви по пътя на политиката . Спорта отдавна е изгубен останали са само финансовите схеми и черното тото . На никой не му дреме за футбола ! Във БФС се влиза както в политиката , единствената цел е е бързо обсебване на постове и максимално крадене на стотици милиони за колкото се може по кратка време . Рекетиране на съдии и организатори на спортни събития ползващи стадиони и други техни съоръжения . Футбола свърши отдавна , още когато затриха Левски и ЦСКА !!! По стадионите ходят някакви вандали които не отиват заради спорта а заради вандализма след това. И така полека лека се отказаха голяма част от феновете да посещават стадиони . Там останаха вандалите .... И те съвсем не са 15-20 човека както ни залъгват по телевизията .