Last news in Fakti

24 Юли, 2020 12:08 9 280 42

Борисов си запази министри за пъдене

  • борисов-
  • министри-
  • оставки

"Втората цедка" ще е факт, ако протестите срещу правителството не стихнат

Борисов си запази министри за пъдене - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сочените за министри на Сараите Караниколов, Маринов и Горанов паднаха на популисткия фронт в ролята на първата бойна група за потушаване на напрежението покрай масовите протести в страната. Известно е, че премиерът изравнява кръвното налягане при всяко напомняне, че ролята на ДПС в съдбините на страната е далеч по-голяма от публичната бутафория, която ни се сервира. Той категорично не би пипнал тримцата, но в навечерието на оставките зависимостта им от Пеевски и Доган оставаше само да бъде узаконена в пленарна зала.

За няколкото дни от анонсирането до гласуването им Владислав Горанов дори имаше наглостта да заяви, че не вижда за какво да подава оставка. И поиска да му дадат пример за зависимостта му от ДПС. С което единствено потвърди, че за него водещ авторитет не е голият мъж от широката спалня, а някой друг.

За цвят и камуфлаж към отсвиреното трио бе прикрепена и Николина Ангелкова. При това в момента, в който колелото на родния туризъм, макар и с дразнещо скърцане най-после се завъртя и отбелязахме началото на закъснелия по пандемични причини летен сезон.

Станалото - станало. Недолюбващите властта политически наблюдатели веднага отбелязаха, че заместилите триото, което Борисов нарочи за уволнение предната седмица, също са хора на Сараите, макар и втори ешелон. Те все пак ще разполагат с няколко бутилки кислород на високия етаж, докато не зачестят с издънките.

Ситуацията очерта един позитивен момент за Борисов. Министри, които всеки средноинтелитентен човек, следящ родната политика от медиите, би уволнил веднага, ако е на мястото на премиера, останаха като "студен резерв" за втората цедка.

Втората бойна група се оглавява от неземния сладур Данаил Кирилов, който в последните часове преди ремонта на кабинета предвидливо изтъкна, че спазва забраната на премиера да пише във Фейсбук. Ние не обитаваме авторитарна държава, нали?

Вечно киселият по някакви негови си причини културен министър Боил Банов е следващият от втората цедка. Като потенциален кандидат в тарантиновската група можем да включим и министъра на образованието Вълчев, особено, ако по някаква причина, най-вероятно обвързана с коронавируса, стане гаф в началото на учебната година. Както знаем, вече бе решено тя да стартира като присъствена, наесен спецовете очакват нов пик на епидемията.

Позитиви биха бликнали поне на първо време и от евентуално отстраняване на спортния министър Красен Кралев. Скоро започва новото първенство по футбол, а за малкото доиграни кръгове пред публика от последния шампионат няколко отбора станаха огнища на коронавирус. А допуснатите на трибуните фенове пръснаха заразата из цялата страна. Никой не знае какво предстои по тази тема, но оставка на Кралев може да бъде поискана по всяко верме на денонощието заради тоталното отсъствие на спортни успехи. За съжаление химнът ни звучи по-често на Нова година, отколкото след международни спортни събития. 

Към министрите от втората група за уволнение можем да добавим също приятелката на Гинка Върбакова Теменужка Петкова, "отнела" студения резерв от Доган благодарение на изтичащия му договор. Към дамата с тъжни очи на ранена кошута можем да прикрепим и вечно учудената земеделска министърка Десислава Танева, напомнаща така трогателно на Елочка Шчукина от "Дванадесетте стола".

Ще завършим прегледа на кандидатите от втората бойна група на Борисов с екоминистъра Емил Димитров. Той сам си каза, че никой не иска да работи при него, защото ще го арестуват. Така че това е огромен коз пред премиера, ако държи да обоснове решението си за евентуална раздяла с Ревизоро. Просто трябва да го арестуват за нещо. Щом Нено Димов може да е виновен за водния режим в Перник, защо пък Ревизоро да не опита да изнесе кутия с кламери или телбод от канцеларията си.

Тук е времето да уточним, че втора цедка ще има, само ако правителството оцелее до есента, а протестите продължат. На този етап Борисов се надява, че протестиращите в София ще изпуснат парата, а след това и тези в другите големи градове ще приберат плакатите и свирките в раклата. Ако положението обаче остане "сон шон жмо", някъде най-късно към Архангеловден ще имаме нова вълна на оставки. Които да осигурят безценните за премиера няколко месеца толеранс до края на пустия исторически трети мандат.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 народ

    128 10 Отговор
    ОСТАВКА на корумпираното правителство!

    Коментиран от #14

  • 2 гост

    78 7 Отговор
    Грешка!Да се чете Борисов си запази министри за пърдене!
  • 3 уникално фото

    83 4 Отговор
    Колкото пъти я видя тази снимка , се едно си повтарям ''Айде това не може да е истина ''.
  • 4 Doni Brasko

    89 8 Отговор
    Оставка на цялото правителство и на Главния прокурор. ОМИТАЙТЕ СЕ!

    Коментиран от #19

  • 5 Густо, майна!

    59 2 Отговор
    Е, снимката кърти!
  • 6 гост

    9 51 Отговор
    Само ГЕРБ! Долу БСП.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Густо, майна!

    41 3 Отговор
    Чекмаджан да се ОМЪЖИ за бай-Ставри!
  • 9 АА1

    37 4 Отговор
    Май авторът на тази статия е прочел коментарите на пишещите тук. Все пак има голяма доза истина в написаното.
  • 10 Снимката

    33 1 Отговор
    кърти !
  • 11 Васил Левски

    49 4 Отговор
    Уникален премиер,уникален крадец и наглец..Цяла Европа ни се смеее с тоя бай ганьо...
  • 12 Стига!

    43 3 Отговор
    Коментарите са излишни! Всичко е ясно! Оставка! Мажоритарни избори!
  • 13 Анализатор

    36 4 Отговор
    Борисов, трябва да НАПУСНЕ с вирус или без вирус!
  • 14 Млад човек

    34 4 Отговор

    До коментар #1 от "народ":

    Следващите са двама шопари: Шкембе-войводата, Кралев,а заедно с тях - Боко Кюлчев Чекмеджиев!! Ясно???

    Коментиран от #16, #22

  • 15 Йордан

    26 2 Отговор
    Кого интересуват уйдурмите на тиквата? Има да изпълни само една задача, да си подаде веднага оставката,заедно с каскета,всичко друго е без значение и продължава агонията му.
  • 16 народ

    18 1 Отговор

    До коментар #14 от "Млад човек":

    Всички, докато се изчисти от мръсотиите държавата ни!
    И до тогава нито крачка назад!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Густо, майна!

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Doni Brasko":

    И на всички от тяхното семейство!
  • 20 9763

    10 2 Отговор
    Милене, тъй като смятам добре от 19-те стола не останаха много заети. Което отново показва, че човекът от снимката, с визия на Вито Корлеоне, играе "тука има, тука нема" схема, позната и като "проба-грешка". По примерът на клекналото Ръбулче, при следващото друркане може т.н. министър Кралев, ще се превърне в енергиен министър ( нали спортът е енергия), "тъжни очи на ранена кошута" ще си припомнят дните като финансов контрольор и ще смени Ревизоро в Екоминистерството - нали ще правим чиста Енергия - добре ще се получи :), а "вечно учудената земеделска министърка" ведно с вечно друркащия правосъден министър преедполагам, ще Му помагат в стабилизирането на Партията.
    Да имаш да вземаш, за Учебния министър не съм съгласен. Настоявам да Го остави
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Не е ясно

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Млад човек":

    С какво си се надрусал. Амфетаминка ли си няква или херцог.
  • 23 Капо ди тути

    14 3 Отговор
    Капо ди тути капи...баш мафиота, и малките капета около него да си хващат пътя. Да не ни играят евтини селски вечеринки. Такава наглост как се е родила на тая наша земя не знам.
  • 24 Садам Хюсеин

    12 1 Отговор
    Не се знае дали ще се стигне до "втора цедка", но е сигурно, че БОКо ще свърши като Кадафи: Проснат на капака на джипката и "милван" от "народната любов"!
  • 25 кифладжиев

    10 0 Отговор
    Абе както и да е бяха все готини пичове барабар с БАЦЕ особено Ангелкова -Хубавелкова
  • 26 Тошко

    13 0 Отговор
    Следващия петък НС излиза в отпуска. А ББ има да взима отпуски за цели 10г. Има да чакате оставки!
  • 27 КАК ОТПУСКИ

    11 2 Отговор
    АМИ ТОЙ НАЛИ ТОГАВА НАЙ-МНОГО ОБВИНЯВАШЕ ПРЕДИШНИТЕ,ЧЕ ОСТАВИЛИ НА ХОРАТА МНОГО ОТПУСКИ ДА ИЗПЛАЩА ТОЙ , БОКО ОТ НЕГОВАТА СМЕТКА. СЕГА КАТО Е ТОЛКОВА ИКОНОМИСТ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ОТПУСКА. НЕКАДЪРНИК ПРОСТ1
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Даниту от снимката

    12 0 Отговор
    Баце,обичам тъ!Искам да ти посвиря!
    -Може Данаиле,може!
    Само недей да пишеш у Феисбука!
  • 30 Еххх

    7 0 Отговор
    ...една от хубавите снимки на Барни - не говори и не издава звуци :)))
  • 31 Матей

    8 1 Отговор
    Бочеее,боче,няма да ти дойде акъла в главата,не помисли ли ,че изпъждането на толкова министри може да се изтълкува като проява на слабост и неувереност.Семьонов дръзко се изрепчи,че оставка на правителството няма да има и ще си изкарат мандата.Преди време тази тактика беше напълно успешна,пък и сега би свършила работа,а сега недоволстващите се усетиха в стихията си,напират все повече.Трябва да се настоява за драконовски реформи,отричане и забрана на ГЕРБЕРИЗМА като фашистка античовешка управа.
  • 32 Запознат

    6 0 Отговор
    Няма правителство на ГЕРБ,в което министъра на земеделието да не е назначен от Сарая.Това е най-здравата крепост на ДПС.По едно време там се чуваше повече реч на турски,отколкото на български.
  • 33 ИВАН

    5 0 Отговор
    Нима мислите, че този престъпник /на снимката/ е толкова благороден, та сам да се покае и да си търпи наказанието ... нещата са само в ръцете на хилядите излъгани български мъже и жени
  • 34 ангелов

    4 0 Отговор
    хората искат да му счупят главата,той се прави на шантав и подменя министрите.
  • 35 ежко

    0 0 Отговор
    Втора цедка,после трета...после пета и така докато Борисов и Гешев не се изметат от сцената!
  • 36 Палко

    3 0 Отговор
    Не съм съгласен, всичките министри на ББ са за пъдене! Който и да изгони ще бъде правилно решение, само да не забрави себе си!!!
  • 37 Недохранен

    1 0 Отговор
    Какви са тия министри, сите от бобър и глиган нагоре. Премиера и ти се вземи в ръце. Излагаме се пред Европата, отделно пред чужденците
  • 38 Ццц

    0 0 Отговор
    Това правителство доказа, че ние сме страната с неограничени възможности. Щом тази трупа клоуни могат да са министри, само едно не съм виждал още - реките да потекат нагоре.
  • 39 ФАКТ

    0 0 Отговор
    ...вижте измислени протестанти..когато вашата скапана партия БСП направи 1/10 от това което направиха герб за България...не повече а не 1/10....тогава ходете да викате оставка..защото в момента искате да махнете една партия която пое тази държава в тотално отчаяно положение..и я доведе до там че да приличаме на държава..хората видяха какво значи да се строи...казвам хората които не са комунисти и в кръвта си..защото вие виждате само какво се краде..а какво се строи..за тези неща сте слепи..не за друго просто вие сте свикнали от вашето управление още да гледате как нищо не се прави..и сега ви дразни че някой някъде нещо прави..и вие не може да го понесете..БСП И ВЛАСТ..СА ДВЕ НЕСЪВМЕСТИМИ ДУМИ ..НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ ВЕЧЕ...И КОГАТО КАЗВАТЕ ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е КОРУМПИРАНО..НАЛИ ОСЪЗНАВАТЕ ЧЕ И ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ НА КУП ДА ВИ ВКАРАМЕ В ПАРЛАМЕНТА ТОЧНО СЛЕД СЕДМИЦА И ВИЕ ЩЕ СТЕ КОРУМПИРАНИ..НЕ МОЖЕ ДА СИ В ВЛАСТТА И ДА НЕ СИ КОРУМПИРАН.ДАЖЕ И ЕДИН ПРОСТ ШЕФ НА ТАКСИЙДЖИЙСКА ФИРМА..И ТОЙ Е КОРУМПИРАН..ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ ДОРИ СТЕ КОРУМПИРАНИ.АЙДЕ ДА НЕ СА ВСИЧКИ НО ПОНЕ ЕДНО 80 ПРОЦЕНТА СТЕ..ТАКИВА...А ГОВОРИТЕ ЗА КОРУПЦИЯ..КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ВИ КАЖА..:)СМЕШНИ СТЕ..
  • 40 ФАКТ

    0 0 Отговор
    ,,,С УВАЖЕНИЕ КЪМ ОСТАНАЛИ 20 ПРОЦЕНТА..КОИТО ПРОТЕСТИРАТ НАИСТИНА БЕЗ ПРЕДНАМЕРЕНИЕ КЪМ ЛЮБИМАТА СИ СКАПАНА ПАРТЙЙКА БСП...,,ЖАЛКО ЧЕ ОКОЛО ВАС ТЕЗИ ДЕТО НАИСТИНА ПРОТЕСТИРАТЕ ЗА НЕЩО СМИСЛЕНО И ЗА НЯКАКВА РЕАЛНА ОСНОВНА ПРОМЯНА..ИМА МНОГО АМА МНОГО КОИТО СА ТАМ ПРОСТО ЗАЩОТО СА КОРУМПИРАНИ..ОТ ЕДНА СКАПАНА ПАРТИЯ НАРЕЧЕНА БСП..КОЯТО ИСКА ДА ДОКОПА ВЛАСТТА ОТНОВО И ПАК СКАПЕ ДЪРЖАВАТА ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ...ПЪРВО ИМ ПРИПОМНЕТЕ КАКВА БЕШЕ КОРУПЦИЯТА ПО ТЯХНО УПРАВЛЕНИЕ..ТОГАВА ДА ГОВОРЯТ ЗА СЕГАШНАТА КОРУПЦИЯ,,ПРИПОМНЕТЕ И КАКВО "НАПРАВИ" ТЯХНАТА ПАРТИЯ ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА...ТОГАВА ДА ГОВОРЯТ КАКВО СА НАПРАВИЛИ ГЕРБ И КАКВО СА ОТКРАЛИ..ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО МОЖЕ РЕАЛНО ДА ИСКА НАРОДА ОТ СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ГЕРБ..ЕДИНСТВЕНО Е ЗНАЧИТЕЛНО ПОВИШАВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ...ЗАЩОТО ВЪПРЕКИ ЧЕ ВДИГА ЗАПЛАТИТЕ С НЯКАКВИ ДРЕБНИ ПРОЦЕНТИ ВСЯКА ГОДИНА ТОВА Е КРАЙНО НЕДОСТАТЪЧНО...ОЩЕ ОТ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ТРЯБВА ДА СТАНЕ ПОНЕ 900 ЛВ...А КАКВО КРАДЕ ТОЙ МИ Е ПРЕЗ....НАБОРА...ЗА ТОВА МОЖЕ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ...И ИМА СМИСЪЛ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ..ДРУГО Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ..

    Коментиран от #41

  • 41 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "ФАКТ":

    Не сте прав!Средната заплата гони 1500 лв.,корупциятя намалява с всеки изминал ден ,корупционните механизми са изчезват.Нас ни управляват единствените умни политици.Другите веднага ще счупят държавата.Единствено се уповаваме на бога - слънце,който грее над българската земя.Е може да е малко простичък но сега препрочита любимата си книга.Записите са на един актьор а шкафчето е от Сатиричния театър.Е,казал на тази-онази,че са прости п.тки!Шегува се човекът - тези неща ги учи в Европа където всички му ръкопляскат.Пък и свещи пали - от едно двайсетина години е много набожен!Едвам се е измъкнал жив от чернобилската авария с червената връзка и громи гадните комунисти които са под леглото му всяка вечер и снимат ли снимат!Още ?
  • 42 ДЯДО

    0 0 Отговор
    Шахът е хубава игра .Печели по умният.НАРОДА .