Last news in Fakti

30 Октомври, 2020 16:00 4 470 19

Ковид-потрес

  • вечерен час-
  • планови операции

Особено ме изумява вечерния час, пише адвокатката

Ковид-потрес - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

”Мислителите” от Областния щаб в Пловдив решили да се спрат плановите операции и прием в болниците. Така, де, ако ще се мре яко, само от ковида да е, няма сърдечноболни, няма бъбречноболни, няма диабет, няма язви....всичко е коронясано по актуалната клинична пътека. На това му се казва отказ от здравеопазване. Което е право на гражданина.

Още повече, ако си е плащал здравните осигуровки. Значи, той ще плаща всеки месец, ама държавата ще решава, че може да му отказва лечение, защото на нЕкои дебили им е хрумнало нещо!

Още по-голям потрес е изискването непълнолетните да ходят в мол-а само придружени от възрастен! Ама вие сериозно ли, бре? Тоест, възрастният ще пази дятето от вируса с тояга вероятно!? Или пък вирусът се плаши от непълнолетен с придружител? Моята логика, че двама човека правят повече тълпа в магазина и няма никакво разумно обяснение защо трябва непълнолетния да е придружен, явно няма никакъв смисъл. Така са решили сервитьорката и сервитьора и така и ще бъде! Ние да си мислим, като сме избрали дебили!

Особено ме изумява вечерния час. Явно ковидясването става като при вампирите само нощем, през деня не може да се прихване. Затова - марш по леглата с лека нощ, деца! Ама, ха! По кръчми и барове ще ходите!

Съберете се по къщите, жулете рИкия и туршия и бъдете здрави!


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 60 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да попитам

    36 4 Отговор
    Може ли след като съм си плащал осигуровките да поискам евтаназия? Мисля, че не е толкова скъпо. Много ли искам?

    Коментиран от #6, #14, #17

  • 2 Последния Софиянец

    62 7 Отговор
    Главните вирусолози са Тиква и коремен хирург.Какво очаквате?
  • 3 И какъв е проблемът

    19 2 Отговор
    Събират се хора на един акъл, правят си затворен комплекс, може и няколко стотин декара да излезе и вътре си имат правила на етажна собственост.
  • 4 Алфа Чакал

    20 13 Отговор
    По принцип съм за мерките,но явно е добра адвокатка защото направо си ме обиди.Само за кръчмите не съм съгласен ,че трябва да работят.Там действително е инкубатор.

    Коментиран от #7

  • 5 Потребител

    48 5 Отговор
    Това за вечерния час си е репресия, а не превантивна мярка.
  • 6 Диамантената ръка

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Да попитам":

    Не, трябва да продължиш да плащаш...

    Коментиран от #11

  • 7 Johansson

    24 5 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Чакал":

    Щото си без моцАчна офсъ. Никакви мерки не са нужни. Това е пълна простотия. Вече лапетата разбраха за измамата само ти вярваш. Сигурно вярваш и в за да Мраз още.

    Коментиран от #13

  • 8 АНОНИМЕН

    5 4 Отговор
    Какво чакат! Кабинките за КПП-та са вече тук! Да ги монтират и да затварят! А после ще има :"Който не скача е........"!
    Вярно са казали, че като пръдне попа в черкова народното напъва до посиране!
  • 9 АНОНИМЕН

    6 1 Отговор
    А, че той Зико кога се оправи от "короната", кога излезе от карантината, кога почна да ги снася такива все без жълтък!?
  • 10 Това е план за европата да уморят

    18 2 Отговор
    Старците не го ли проумявате и сичко става по джендърски ....покрай старците ше умрат и млади но това не бърка европата ...не слушаите какво ви се говори а реалните деиствия какво причиняват и правете изводи нищо не е случайно...искат да намалят населението в европата щото било остаряващо но с бомби и войни не става вече и затова има биологично оръжие....казвам европа защото по другите места не е така страшно..в америка се дават пари да си седиш дома канада също а други части не света не съм чул да има грип...никарагуа япония алжир дубай монголия чукотка зайр кения африка латинска америка ....само европата пищи до небесата
  • 11 Ами тогава

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Диамантената ръка":

    ще се наложи да скачам от някой висок блок и да се размажа пред очите на всички живущи. За децата ще е много впечатляващо.
  • 12 Матей

    9 0 Отговор
    Кой както може и на когото може да надвива,в тихата война,нали управниците водят война срещу ковид,мазна пехливанска борба.Командването и бойния щаб решават и заповядват,коментари не важат.При нестабилно положение и опасност за властта ,традиционно се налага вечерен комендантски час,проверка на аус-вайс от жандармеристки патрули.Планови операции--само по частни клиники,всичко се прави с умисъл,уж в полза ,а действително във вреда на хората.
  • 13 Алфа Чакал

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "Johansson":

    Ми добре де,защо не идеш в пирогов да даваш дежурства като санитар,но без предпазни средства в реанимацията.Тогава ще те призная.Драскач.

    Коментиран от #15

  • 14 Патето яки

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да попитам":

    Парите се внасят за лечение а не за евтаназия. Ако искаш евтаназия си плати отделно и искай касов бон след евтаназията.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 питанка

    3 0 Отговор
    Има ли някой,който още да мисли .че всичко се прави по медицински причини, от грижа за хората?
  • 17 Рошко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да попитам":

    Ти гледай да не закъсаш че сега паднеш ли им в ръчички те хеле пък ако си над 60, направо ша та евтаназират и да искаш и да не искаш
  • 18 Рошко

    1 0 Отговор
    И на тази адвокатка съм и фен
  • 19 волен сидеров

    2 0 Отговор
    БРАВО....НАСТАНА ВРЕМЕ ДА СЕ ВДИГАМЕ ИНАЧЕ ЩЕ НИ ИЗТРИЯТ МОЗЪЦИТЕ И ПОЧЕРНЯТ СЪРЦАТА-КОЙТО ОЦЕЛЕЕ НЕКА БЪДЕ СВОБОДЕН А НЕ ЧИПОСАН,ВАКСИНИРАН И ГЛУПАВ