ФАКТИ.БГ

"Зелен паспорт" за ваксинация - сегрегация, основана на здравен критерий

Ще ни задължат ли да се ваксинираме, за да се ползваме от свободите си? Миналия понеделник френският премиер Жан Кастекс представи законопроект за въвеждане на дългосрочен режим на управление при извънредни ситуации в здравеопазването, който включва член, позволяващ да сe обвържат някои свободи с прилагането на ваксина. Депутатката от Съюза на демократите и независимите Валери Сикс предложи да се въведе “зелен паспорт” за всички ваксинирани лица. Според политическият анализатор Матийо Слама подобни разпоредби убиват свободата и създават две категории граждани, които нямат едни и същи права. Това е сегрегация, основана на здравен критерий, категоричен е той.

Публикувана: 3 Януари, 2021 19:04
91 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3967
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.8 от 55 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От близо година сме свидетели на безпрецедентния разпад на правовата държава. От миналия март живеем с ритъма на карантината, излизането от карантина, новата карантина и вечерния час. Всичко това в почти абсолютно политическо мълчание. Единствено методът (и справянето на правителството с епидемията) се поставя под въпрос от опозицията. Не самите мерки, докато именно те трябва да бъдат разгледани.

Трябва да се признае креативността на управляващото мнозинство при въвеждането на все по-задушаващи свободата мерки, вдъхновени от лекарите от Научния съвет, вездесъщи в медиите, за повечето от които грижата за публичните свободи е равна на нула. Последната идея премина границата в настоящата трескава лудост в относително медийно и политическо мълчание. Тя дойде от една депутатка от Съюза на демократите и независимите, Валери Сикс, фармацевт по професия, която предложи в реч пред Националното събрание да се въведе “зелен паспорт” за всички ваксинирани лица. Дори бе внесен законопроект за това.

Бихме могли да вземем пример от Израел, който издава на всяко ваксинирано лице зелен паспорт, позволяващ му да посещава културни места, ресторант… В крайна сметка, да се върне към нормалния живот, посочи тя.

Трябва да отбележим, че Жил Симеони, председател на Изпълнителния съвет на Корсика, защитава подобна мярка, която би позволила на хората с отрицателен тест за COVID да отидат на красивия остров, снабдени със “зелен пропуск”, който свидетелства, че не са носители на вируса.

Не знаем дали Валери Сикс, парламентарната група на Съюза на демократите и независимите, която подкрепя това предложение, или пък Жил Симеони схващат плашещия демократичен регрес на подобни мерки. Ако това е така, тогава има утежняващи обстоятелства и можем с основание да смятаме, че тези хора вече не принадлежат към републиканския лагер.

Защото какво означава конкретно тази идея за здравен паспорт?

Тя всъщност включва две неща. Първото е, че в света на коронавируса вече ще има две категории граждани, които нямат едни и същи права: гражданите, които се ваксинират, и гражданите, които не се ваксинират. Гражданите, които се ваксинират, ще имат достъп до местата на възстановения социален живот, при условие, че представят доказателство за ваксинация (паспорт). Те ще могат да се хранят в ресторант, да посещават музеи, да ходят на концерти. Да се върнат към нормалния живот, както хубаво го каза Валери Сикс. Гражданите, които решат да не се ваксинират (независимо по каква причина), няма да имат достъп до тези места на цивилизоваността и следователно ще живеят в почти пълна социална изолация.

Нека изречем думата: сегрегация, основана на здравен критерий.

Ако не сте ваксинирани, това означава, че сте потенциално опасни; следователно ще ви отстранят от публичния и социалния живот.

Второто нещо, което предполага тази мярка, е почти пълното задължение да се ваксинирате. Разбираме добре залога: според едно ново проучване над 50 на сто от французите се противопоставят на идеята да се ваксинират срещу COVID. Това означава, че трябва да се свърши работа по убеждаването им. В Израел е още по-лошо, тъй като тази цифра достига 75 на сто, което обяснява решението, взето от израелското здравно министерство.

Аз абсолютно уважавам онези, които не искат да бъдат ваксинирани. Мога да ги разбера. Казвам само, че да бъдеш ваксиниран и да не си ваксиниран не са едно и също нещо… Ако сте ваксинирани, имате право да живеете нормално, заяви шефът на Съюза на демократите и независимите, Жан-Кристоф Лагард. Колегата му Валери Сикс добави: Нашата група смята, че подобна мярка може да подтикне французите да се ваксинират и да осъзнаят, че ваксинацията позволява да защитят себе си, но и другите.

Да се мисли, че мярка като зеления паспорт може да накара французите да се ваксинират, е абсолютна безсмислица. Дори е почти сигурно, че ще се случи точно обратното. Недоверието на огромна част от французите към ваксините ще нарасне още повече и конспираторите от всички страни ще имат нов аргумент, за да задвижат машината на недоверието. Трябва да си много наивен или напълно откъснат от реалността, за да мислиш обратното.

Но тази история с ваксините е второстепенна. Основният проблем е другаде. Той е във възможността толкова варварска и антидемократична идея изобщо да се появи в нашата демокрация, в нашия парламент и да бъде защитавана от хора, които априори са умерени и демократи.

Това е поредният знак за невероятния демократичен регрес, който безпомощно наблюдаваме от март в почти пълно политическо мълчание. Бяха наложени най-безумните и убийствени за свободата мерки без никакъв демократичен дебат, под влиянието на един научен съвет, който не е избран и следователно няма никаква демократична легитимност.

Новият пост-COVID свят е “безконтактно общество” (по израза на журналиста Франсоа Салтиел), свят, в който страхът и медицинският дискурс направиха възможно това, което би изглеждало немислимо преди епидемията. Всичко това е оправдано от морализаторското и вменяващо чувство за вина говорене на правителството за дълга за солидарност на всички нас, макар че по ирония на съдбата от три години то не спира да се подиграва и да потъпква този императив за солидарност.

Не всички спънки са премахнати, но за колко време? Няколко лекари се обявиха публично срещу зеления паспорт, смятайки, че това би било контрапродуктивно в перспективата да бъдат убедени възможно най-много хора да се ваксинират. Наскоро СЗО обяви, че не препоръчва въвеждането на имунизационен паспорт (но през октомври подписа протокол за сътрудничество с Естония за разработването на дигитален ваксинационен сертификат…).

Англичаните изглежда също се отказаха от тази мярка, след като хипотезата бе повдигната от новия им министър на ваксините, Надим Захауи. Да се надяваме, че Франция също ще устои, въпреки натиска, който несъмнено ще бъде упражнен от политическите и медицински среди. Още по-тревожното във всичко това е изчезването на всякакъв критичен дух и фактът, че толкова шокиращи мерки, като всеобщата карантина или пък зеления паспорт, не предизвикват истинско възмущение.

Източник: "Гласове"

Превод от френски: Галя Дачкова

Автор: Матийо Слама, "Фигаро"

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.8 от 55 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Това е бъдещето.
1 Отговор
Който не иска да се ваксинира,ще стои на село в
......гюбрето.

Коментиран от #23, #26, #31, #62


Оценка:
-113 +13

Лека полека
2 Отговор
ще ви вкарат в кошарата и с ваксинация.

Коментиран от #11


Оценка:
-7 +75

Води се
3 Отговор
3-та световна бактериологична война.

Оценка:
-3 +102

Активист на БКП
4 Отговор
1948/1984/ дойде !!!

Оценка:
-2 +46

ФАКТ
5 Отговор
Мирише ми на РЕВОЛЮСИОН все повече ТА не знам кой ще иде на гюбрето

Коментиран от #85


Оценка:
-1 +99

Ай ди ва
6 Отговор
хайде да опитат и тогава ма ца та им е вам!

Оценка:
-2 +50

биоферма
7 Отговор
Народе, изправи се и покажи зъби защото скоро ще си в положението на добитък с медальон на ухото. След медальона, гарантиращ стерилността и произхода на месото, следва.. кланицата.

Оценка:
-4 +110

CCCPE
8 Отговор
Hека да има задължителна ваксина! Kойто не иска да се крие при комунистите и да му е.ат дупарата!

Коментиран от #14, #16


Оценка:
-94 +8

До родените след 1990
9 Отговор
Някой учи английски,някой учи китайски,пожелавам ви да бъдете реалисти ,в Казанлък има интересни неща,а не са и толкова скъпи идете ги разгледайте поне за обща култура

Коментиран от #65


Оценка:
-3 +35

😷😷😷
10 Отговор
Чиста проба Ваксинизъм ( подобно на расизъм) Vaccism !

Оценка:
-3 +61

фючър
11 Отговор

До коментар #2 от "Лека полека":


Ще вкарат овцете, все да се намери обаче някой коч или черна овца да ги избуши !

Оценка:
-2 +37

123
12 Отговор
Фашисти!
Всичко е за пари, а не за здравето на хората. Пуста алчност!

Коментиран от #58


Оценка:
-4 +79

И ако
13 Отговор
такъв голям процент от населението не иска да се ваксинира, АЛОУ, кой ще ходи на ресторант?! Би трябвало да има възможност да има и ресторант за неваксинирани, ха ха ха. Ами тия неваксинираните, ако откажат да си плащат осигуровки и данъци, понеже са им оразяни правата за достъп до онези услуги и дейности, които се издържат с техните данъци?! Започвам да си мисля, че европейските лидери са имунизирани срещу собствена мисъл, навярно някой дистанционно ги управлява, сериозно се замислям дали това наистина са хора, които само имат дизайн на човек

Коментиран от #24


Оценка:
-6 +97

Охо Бохо
14 Отговор

До коментар #8 от "CCCPE":


Простотия до шия!

Коментиран от #32


Оценка:
-3 +33

15
Този коментар е премахнат от модератор.
16
Този коментар е премахнат от модератор.
17
Този коментар е премахнат от модератор.
18
Този коментар е премахнат от модератор.
19
Този коментар е премахнат от модератор.
Овчарник
20 Отговор
Изкуствен интелект е в основата.на всички проблеми ,защото необразовани тъпани му позволиха. срещу ПАРИ И ЗЛАТО.

Оценка:
-1 +28

Казуар
21 Отговор
Така наречените антиваксери имат ли право да заразяват и убиват хората около тях.

Коментиран от #25, #28, #39, #52, #63


Оценка:
-64 +4

3,14К
22 Отговор
Хитлер така започна с евреите: жълта звезда на реверите и после организирано към лагерите.

Оценка:
-2 +60

Нямам
23 Отговор

До коментар #1 от "Това е бъдещето.":


нищо против. благодарение на мерките открих красотата на българското село и ставаме все повече. Чудно ми е, ако всички "селяни" неваксинираните, си приберат земята обратно и се организират в кооперации на неваксинираните, и си продават продукцията на същите, какво ще папкат дружно ваксинираните+? Компа си, асфалта или новата си кола". Ако човек е решил да остане свободен в своите мисли и действия, нищо не може да го накара да жертва свободата си в името на нечий келепир, какъвто се очертава със свръхпроизводство на ваксини. Трябва да спрем да приемаме жертви на обстоятелствата, и да се опрем на силата, която Бог е вложил в нас

Коментиран от #30, #43


Оценка:
-2 +65

еС еС
24 Отговор

До коментар #13 от "И ако":


Направо не можеш да си представиш колко малоумни са ЕС лидерите и чиновниците, нещо като Боко, но в "изискана" опаковка !

Оценка:
-2 +58

по твойта "гениална логика"
25 Отговор

До коментар #21 от "Казуар":


А ковид ваксърите имат ли право да експирементират и убиват ?!?

Оценка:
-3 +36

Умишлено
26 Отговор

До коментар #1 от "Това е бъдещето.":


се разиграва картата на страха с инжекции и ваксинации , докато през това време спокойно се извършва глобален финансов грабеж - печатане на пари в огромно количества с цел обезценяване на дълговете на правителствата на запада. За сметка на всеки който има някакви активи в $ или евро.

Оценка:
-2 +37

Хайл
27 Отговор
Тази коронавирус ще трябва с оръжие да се лекува...те ще ми кажат че имало такава болест...няма болест,има МНОГО ПАРИ ЗА ВЗЕМАНЕ

Оценка:
-1 +42

Хайл
28 Отговор

До коментар #21 от "Казуар":


Ти първо докажи,че има такава болест,докажи че съм заразен...теб щом те е страх-подарявам ти моята "ваксина" и още мога да ти намеря и то много

Оценка:
-3 +35

Глупости
29 Отговор
Целта е друга. Ваксината е безопасна и ефективна, но действието и ще е кратко и от тук нататък тя ще бъде периодична всяка година или няколко пъти в годината. Няма да се ваксинират всички и вируса ще продължи да циркулира сред хората. Това е целта на кампаниите срещу “вредните” ваксини. Просто се прилага доброто старо разделяй и владей. Така ще е защото фармацевтичните компании, тяхното политическо лоби и собствениците им не биха изпуснали тази златна възможност всички правителства да се абонират за техните продукти завинаги и да получават сигурна и гарантирана печалба за години напред. Ако ваксините не са ефективни или имат странични ефекти тази цел няма да се постигне. Ще се продадат еднократно и край, а те не преследват еднократна продажба. Също така ако се ваксинират всички и вируса изчезне отново няма как да се печели дългосрочно.

Коментиран от #67, #69, #83


Оценка:
-5 +32

Абе то хубаво,ама
30 Отговор

До коментар #23 от "Нямам":


знаеш ли ,че на село ще трябва и да работиш!?

Коментиран от #34


Оценка:
-13 +7

31
Този коментар е премахнат от модератор.
CCCPE
32 Отговор

До коментар #14 от "Охо Бохо":


Tова че вие не знаете истината си е ваш проблем! 1 Pеално няма държава Pусия a Прусия! 2 Hищо не е направила за света covid 19 e Пруска разработка на ""биологично оръжие"" което е излязло извън контрол. 3 C вътрешни игри в Германия докарва Xитлер и на тях се дължи холокоста! 4 Лъжат за първия космонавт и за други работи още, затова четете постоянно, има много данни за тия работи.

Коментиран от #47, #49, #59


Оценка:
-36 +4

БОЙКО БОРИСОВ, ГОВОРИ МЕРКЕЛ
33 Отговор
Остави ни на мира. А сам си прави колкото искаш ваксинации , още повече, че на теб инжиктираха или водичка или глюкоза. Колко пари ти получи за да така агресивно дая настоявап?

Оценка:
-3 +15

Абе то и ти
34 Отговор

До коментар #30 от "Абе то хубаво,ама":


ще трябва да работиш, ако има къде, че като гледам как се сюрват бизнесите , скооро ще се затворят и офлайн офисите. Нали не смяташ че бизнесът може да бъде само виртуален?! Нищо лично. Не се страхувам от работа, а от насилие над психиката и тялото ми

Оценка:
-2 +32

Гаварит МАСКВА
35 Отговор
герб кога ще ги ваксинират?

Коментиран от #87


Оценка:
-1 +19

дЕЛА
36 Отговор
Остава да спрем само да говорим и да се погрижим с действия това да не се случи.

Оценка:
-1 +22

37
Този коментар е премахнат от модератор.
МАФИЯТА, ГЕРБ ВИ ЛЪЖЕ
38 Отговор
Израел за по-малко от две седмици е ваксинирал 1 милион от населението си! Там защо е имало за две седмици достатъчно количество ваксини за 1 милион човека, а тук няма все още достатъчно количество за десетина хиляди?!

Тези герберастки търчи-лъжльовци от са за затвора!!!

Коментиран от #45, #68


Оценка:
-10 +12

Е как ще
39 Отговор

До коментар #21 от "Казуар":


ще те заратя неваксинираните, нали си ваксиниран, нали си зи защитен?!?Ти можеш ли да включиш мислене или страхът те е направил маймуна

Оценка:
-2 +32

Hoho Boho
40 Отговор
Изходът е:
Световен бойкот на ваксините!
Когато ваксинираните са не-повече 10% и САМО те ще могат да посещават ресторанти, концертни зали и т.н.
много интересна ще бъде реакцията на ресторантьорите и другите бизнеси, които ще загубят 90% от клиентелата си..

Оценка:
-4 +45

ВАСИЛ ЛЕВСКИ
41 Отговор
На брифингите ген.Годжи Мутафчийски вече е в цивилно облекло. Защо вече не е с генералска униформа. И нито веднъж не се сети да нахлупи фуражка върху голото си кубе. Не знае ли че шапката е част от униформата? Този паркетен псевдогенерал вероятно не знае дори как се марширува и козирува. За боравене с оръжие и боеприпаси пък да не говорим.

Коментиран от #70


Оценка:
-4 +30

Опа
42 Отговор
Ха смях! По принцип не решавам аз кой да се ваксинира и кой не, право на избор е на всеки. Само да го питам тоя с (зеления паспорт) има ли ваксини за всеки човек, сега и веднага? А като осигурят за всеки човек ваксина тогава да ми измислят зелени паспорти.

Оценка:
-6 +8

Идеята е добра,но всички селяни...
43 Отговор

До коментар #23 от "Нямам":


От градовете,вече си продадоха земята и си купиха телевизори,гащи и таралясници....Земята е вече в ръцете на чужди държави и групировки...

Оценка:
-2 +24

Д-р Менгеме
44 Отговор
Революцията чука на вратата и е въпрос на време... Ще хвърчат ковидиотски-фармацевтични глави.... Търпението свършва...

Оценка:
-3 +36

Въпрос на пари
45 Отговор

До коментар #38 от "МАФИЯТА, ГЕРБ ВИ ЛЪЖЕ":


В Израел ще си решат проблема, а другаде агонията ще подлъжи още години. Израелците обаче над цакаха другите платиха повече и ваксините са първо за тях.

Коментиран от #48


Оценка:
-11 +7

безпартиен
46 Отговор
Това корона вируса голяма работа ей!Преди имаше по това време грип,а сега короната го изяде!Де е грипа?Искаме си го!Пускайте от него,щото може да го изкараме на крак както и до сега!Не,че и короната не се кара на крак от много хора!Каквото и да Ви говорят,знайте,че става дума за пари-Вашите пари!

Оценка:
-2 +26

Охо Бохо
47 Отговор

До коментар #32 от "CCCPE":


Пиши, пиши тя простотията ходи по хората и като короната ги посещава по много пъти с различни щамове и ваксинирайки се сеят още простотия.

Оценка:
-2 +11

48
Този коментар е премахнат от модератор.
Охо Бохо
49 Отговор

До коментар #32 от "CCCPE":


Пропусна, че земята е плоска!

Оценка:
-1 +11

Матей
50 Отговор
Тази ма-гар-ти-я с ковид-паспортите съм я прогнозирал на доста ранен етап.Впечатляващо е че в други страни опозицията по отношение ковид-фашизацията е в апогей,кой би помислил за Израел.Евреите са хитряги,не можеш да ги преметнеш ей тъй,ориентирайте се по тях.Във Франция и Англия тоя замисъл може да бъде атакуван на най-високо ниво и да се провали в зародиш.Масовата ваксинация против грип,какъвто се явява и К-19,Е БЕЗСМИСЛЕНО,при всички случаи се стига до стаден имунитет и толкоз.Няма защо да се усложнява картината с политизиране на една не особено опасна зараза.Не може да се поставя въпроса ребром и ваксинацията да се таксува като билет за благонадеждност към реакционния режим.

Оценка:
-2 +16

Мола Рам
51 Отговор
ще се ваксинирам когато ми върнат здравните осигуровки.......за 25 г. назад........т.е. НИКОГА.

Оценка:
-1 +19

А беее
52 Отговор

До коментар #21 от "Казуар":


КАКВО СА ТИ ВИНОВНИ АНТИВАКСЪРИТЕ??? ТИ НАЛИ СИ УЖ ЗАЩИТЕН С ВАКСИНАТА???.КАКВО РЕВЕШ???

Коментиран от #60


Оценка:
-1 +24

Който не иска
53 Отговор
да се ваксинира ще бъде изгорен на клада.
Справка - средновековието, мракобесието и светата инквизиция.

Оценка:
-3 +21

О хо хо
54 Отговор
ПРЕДИ ваксинацията - 80% го карат леко или безсимптомно. СЛЕД ваксинацията - Вече цели 80% го калат леко или безсимптомно ЗАРАДИ ваксината!!!

Оценка:
-2 +20

55
Този коментар е премахнат от модератор.
НЯМА ГАРАНЦИЯ
56 Отговор
АМЕРИКАНСКИ УЧЕНИ: " ВАКСИНИРАНИТЕ СЪЩО МОГАТ ДА ПРЕНАСЯТ ЗАРАЗАТА!" Ами много ясно! Те просто ще боледуват по- леко и ще пренасят вируса много повече, защото няма да си стоят вкъщи, а ще си ходят навсякъде по- нататък дори и без маски - законно и разрешено за тях!!!

Оценка:
-3 +22

57
Този коментар е премахнат от модератор.
един от стадото
58 Отговор

До коментар #12 от "123":


не е точно до парите. Ако им трябват пари те си ги печатат, ако им трябва власт така или иначе я имат, ако им трябва слава просто не я искат. И ще питаш е що тогава. За кеф. Звучи парадоксално но е реално. Ловеца защо излиза на лов, за кеф, да не би да е гладен и да чака на лова. Един ще убие пет заека, някой/и/ 5млрда маймуни. Такива сме за тях..И няма милост. При тях алчност няма, при тях е мегаломания и приравняване с Господа, но техния- АНТИХРИСТА

Оценка:
-2 +25

Хайл
59 Отговор

До коментар #32 от "CCCPE":


Ти наистина ли мислиш че е имало холокост??? Сигурен ли си или само си чул...докажи го,защото едни швейцарски ревизионисти доказаха обратното но им забраниха да говорят,някои не са вече живи...на кого са фармацевтичните компании???

Оценка:
-2 +16

Казуар
60 Отговор

До коментар #52 от "А беее":


Говоря по принцип, вирусът мина през мен. Като се ваксинират малък брой хора и малък брой са преболедували, за останалите всеки си носи кръста. Вирусът не е сезонен и няма лесно да изчезне.

Оценка:
-7 +2

Кърк
61 Отговор
То това си е описано в една книга от преди 2000 години ама кой да чете!

Оценка:
-0 +9

no name no face no number
62 Отговор

До коментар #1 от "Това е бъдещето.":


Нещо много се радваш, но въобще и не се замисляш ,че дебелия и тебе те чака.Ако започнат да прокарват такива мерки със свободата е свършено и с твоята също. Ако започнат с тия измислени мерки трябеа възстание и борба

Оценка:
-1 +18

Нали
63 Отговор

До коментар #21 от "Казуар":


Нали ще сте ваксинирани бе! Безопасни сме за ваксинираните!

Оценка:
-1 +13

Кеша на Ковид
64 Отговор
Най лошата и страшна проява на дискриминация... Случвала се официално, само в нацистка Германия...А сега и в половината свят, защото винаги когато се случи такова погазване на човешки права се минава през експерименти, насилие и смърт в огромни мащаби! Много грозно и страшно бъдеще! Зеленият здравен паспорт ще е върху чип, а после и направо под кожата! Толкова по този въпрос, за ехидните подигравателни колаборационисти на Лукавия-антиконспиратори! Нещо май всичко се развива по план-сценарий, но с тези ехидни гадове не може да се спори или говори, защото паметта им е повредена, точно както душата и мисленето!

Оценка:
-1 +28

Нос Калиакра логичен си.
65 Отговор

До коментар #9 от "До родените след 1990":


Разбирам те но,... не си чел и не си прав сложих ти минус ...В дигиталния свят на цифри и математика утрешния ден е по важен от вчера....Или се обновяваш или си оставаш аналогов...индивид. Казва се ЕВОЛЮЦИЯ...

Коментиран от #66


Оценка:
-12 +2

е добре,ти си чел повече🙃
66 Отговор

До коментар #65 от "Нос Калиакра логичен си.":


Колкото до "еволюцията"...........човек трябва да стъпи на здрави основи,за да може да еволюира.Видно е,че си потънал до колене,в плаващи пясъци,иначе наистина би разбрал,това което съм написал.

Оценка:
-0 +5

перничанин
67 Отговор

До коментар #29 от "Глупости":


Ето един смислен коментар, с много истина в него. Бях се отчаял, че 80% са се вдигнали, но има надежда. Това е истината. Заради това хитрите израелци се ваксинират масово, арабите също,а днес прочетох и за Дания и Белгия, защото са прозрели елементарната истина. Като се ваксинират масово, ще ликвидират вируса, после строг граничен контрол или влизане само на ваксинирани (ще го измислят , имат опит в тия работи) и хоп безопасен туризъм , чисти от корона храни или каквото реши маркетинга , но със сигурност ще берат плодове от това, а ние ще сме "червена зона" и никой няма да ни идва в хотелите, курортите , да не говорим за чуждестранни инвестиции, бизнес и т.н.

Оценка:
-10 +6

перничанин
68 Отговор

До коментар #38 от "МАФИЯТА, ГЕРБ ВИ ЛЪЖЕ":


Защото Израел са платили предварително голямо количество и то много наранен етап и защото са платили по 30$ за доза, докато ЕС са платили по-късно и по 8$ за доза . Нали се сещаш кой е предпочитания клиент.

Коментиран от #74


Оценка:
-2 +5

Даааааа
69 Отговор

До коментар #29 от "Глупости":


Много е трудно,нова година/нов вирус или забрави свинския,птичия и тн.Цялото мероприятие е тренировка за нещо наистина смъртоносно,при това много успешна

Коментиран от #90


Оценка:
-2 +8

Опа
70 Отговор

До коментар #41 от "ВАСИЛ ЛЕВСКИ":


Василе, Василе този е военен лекар и пак, Лекар военен. Нещо неясно!!!!

Оценка:
-5 +1

ежко
71 Отговор
Предлагам територията на Франция да се раздели пропорционално на част "ваксинирани" и част "неваксинирани"!Ресторант за ваксинирани и ресторанът за неваксинирани.Същото с театрите ,кината,автобусите, плажовете, ЖП вагоните и т.н.
И тъй като от страна "ваксинирани" ще седи предимно т.н. "офисен планктон" и бая бюрократи, а от другата страна -предимно бачкатори и по-ниски прослойки на обществото, ще видим кой от кого зависи и кой първи ще умре от глад......

Коментиран от #75, #84


Оценка:
-2 +10

скудоумец
72 Отговор
хвалете ционистката финансова еврейска олигархия-престъпна партия герб на света!

Оценка:
-2 +5

Да Фащаме
73 Отговор
Гората и да тепаме Изедниците на народът

Оценка:
-2 +6

Мислещ
74 Отговор

До коментар #68 от "перничанин":


Ако е така защо Боко се изцепи преди дни, че е дал 300 милиона за ваксини? КОЛКО ваксини е платил и по КОЛКО лева бройката?

Коментиран от #79


Оценка:
-2 +7

75
Този коментар е премахнат от модератор.
Тричко
76 Отговор
Спешно и бързо трябва да има паспорти на ваксинирани и тези с антитела. Привилегии за пътувания, отпуски , работа, посещения на обществени мероприятия. Спешно .

Коментиран от #78


Оценка:
-16 +2

Ан@тема!!!
77 Отговор
Ан@тема!!!

Оценка:
-1 +1

Чичо Тончо
78 Отговор

До коментар #76 от "Тричко":


И аз като ваксиниран за холера в казармата навремето искам привилегии. Рвиййш! Не чак толкова спешно! Може и по към пролетта така!

Оценка:
-0 +3

перничанин
79 Отговор

До коментар #74 от "Мислещ":


Целия ЕС е платил (ние сме част от ЕС), проблема е , че се усетихме по-късно . 300 милиона казваш, ами дели на 16 и ще видиш колко дози е поръчал Боко. Хубавото е, че ще има за всички желаещи.

Коментиран от #80


Оценка:
-0 +1

перничанин
80 Отговор

До коментар #79 от "перничанин":


Забравих, да не забравяме , че Боко обича да се изхвърля та това число 300 милиона е малко вероятно, дори и като добавим сумата за логистика. Последно от НОЩ се хвалеха, че има подсигурени (евентуално предплатени) 12-13 милиона ваксини (такова число се споменаваше). Хубаво е ,че имаме резервирани и от втората одобрена ваксина.

Оценка:
-3 +2

Владимир Кънчев
81 Отговор
Имам лично мнение, малко по-различно от преобладаващото. Аз също съм противник на задължителното ваксиниране и зелен, електронен или какъвто и да било друг паспорт. Ситуацията е следната - 60-70 процента са ваксинирани и остатъка - неваксинирани. Въпросът ми е - ще бъде ли възможен сексуален контакт между членове на тези две групи - с репродуктивна цел или просто за удоволствие! При отрицателен отговор - срив на раждаемостта - т.е целта на апологетите на "големия рестарт" е постигната. При положителен отговор - за чий чеп е цялата тази дунлама! Нещо още по- важно. Държавите няма да приемат на територията си личности без ваксинация! какво става с емикрантските потоци и идеите на Танте Ангела? Ами ако континента на бъдещето - Африка не хареса това и тръгне към стара Европа - нова война ли ще правим? Въпросите с много!

Оценка:
-2 +4

Ангел Кунчев
82 Отговор
Все още не знаем за какъв срок ваксината ни пази!?! И за какъв чеп трябва да си я поставяте?!? като дори не знаете какъв е срокът на действие?!? Освен че ще станете по-чувствителни към вируса и ще трябва доживотно да се абдейтвате

Оценка:
-1 +4

Верно ли
83 Отговор

До коментар #29 от "Глупости":


Абе като четох на FDA доклада за тази ваксина (Pfizer-Bointech), не ми се стори толкова безопасна, както и не видях никакви данни за ефективност.

Оценка:
-1 +9

ТОЧКАТА
84 Отговор

До коментар #71 от "ежко":


пич,закъснял си ...ТЕвече разделиха света точно така!!!Само че ,,офисният планктон,, е печеливш!!!!!!....Другите остават ,,обслужващ планктон,,!!!!Теорията/ бе практиката/ за ,,умното сметище,,,!!!!!!!Ние ,естествено сме СМЕТИЩЕ!!!!!

Оценка:
-0 +0

УРа
85 Отговор

До коментар #5 от "ФАКТ":


Аз пък не знам кой двама души ще направите Революсиона!

Оценка:
-0 +0

Консерватор
86 Отговор
К О Н С П И Р А Ц И Я!
БЕГАЙТЕ И СЕ КРИЙТЕ ОТ ВРАГА, ЗАЩОТО ИСКА ДА ЗАТЪПИ умните и красивите!

Оценка:
-0 +1

Отвечает Ереван
87 Отговор

До коментар #35 от "Гаварит МАСКВА":


Членовете и членките са ваксинирани преорално и анал но многократно...от лидера...

Оценка:
-0 +1

Доктор Менгеле
88 Отговор
ОТНОВО ИДВА МОЕТО ВРЕМЕЕЕЕЕ.

Оценка:
-0 +1

rule
89 Отговор
Хората вече ще се делят на два типа. Ваксинирани и неваксинирани!:) Не ваксинираните задължително ще умират от корана вирус!:) Ваксинираните от всичко останало!:) По-добре да не се ваксинирам! Шанса да оцелея по-дълго време, отколкото ваксинираните е значително по-голям!:)

Оценка:
-0 +0

пророк Исай
90 Отговор

До коментар #69 от "Даааааа":


Прочети статията „ подгатвят нашийници за хората “ , според мен , статията е безкрайно близко до реалността , която предстои в обозримо бъдеще ! Всичко е планувано от Световния икономически форум - с прости думи -МИЛИАРДЕРСКИ КЛУБ !

Оценка:
-0 +0

селтак
91 Отговор
Нема нужда некакъв матийо да ме светва! Тва е началото на края за човешката цивилизация! Заради западните дебили мислещи се за богопомазани,гледайки на другите от високо и с презрение!

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Найджъл Фараж
Лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фараж коментира политиката на Барак Обама спрямо Великобритания:
Знаем, че Обама е първият американски президент, който е настроен изцяло анти-британски."

Още бисери
ТОП 5