ФАКТИ.БГ

Боцни ме тук, и тук, и тук...

Питам се с днешна дата, отвратена от милионите близки кадри с убождане, онагледяващи спасителното ваксиниране, ще спре ли някога този терор

Публикувана: 16 Януари, 2021 13:06
35 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3576
Боцни ме тук, и тук, и тук...
Илюстративна снимка, Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.7 от 85 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Спомням си тези дни събитията от преди 20 години, когато шефовете на дирекция ”Новини и актуални предавания” и на направление ”Новини” в БНТ си отидоха заради излъчен репортаж от Чечения. Тогава, в най-гледаното време - 20.15 часа, БНТ показа жестока екзекуция на руски войник.
Главната отговорност за възмутилия зрителите репортаж, е на новинарското ръководство, а не на водещата Милена Милотинова и редакторката Савина Спасова, отсъди НеСеРеТе. Заради гафа телевизията плати и глоба от 15 хил. лв.

По това време и във въпросния ден бях редактор (тогава все още не се титулуваха продуценти хората, които решаваха, какво да има в новинарските емисии) на кратките, късни новини, които се излъчваха в публицистичното предаване „Екип 4“. Не сложих в емисията кадрите с отрязването на главата интуитивно, защото помислих и за хората пред екрана. Последва мъмрене на следващия ден. На по-следващият се оказа, че съм постъпила правилно, според закона и медийната етика.

Питам се с днешна дата, отвратена от милионите близки кадри с убождане, онагледяващи спасителното ваксиниране, ще спре ли някога този терор. Именно терор. Гнусно аутодафе от гледна точка на порасналата, според либералните критерии чувствителност на модерния зрител и консуматор на медийни продукти, който трябва да се съобразява с деликатността на всички малцинства, да приема гей паради, да чете редактирана политкоректно литература, да се смирява с черна Ан Болейн, а скоро, нищо чудно и с Отело албинос в холивудските версии, да гълта новинарската постистина и дийп фейка, конкуриращ автентичното отразяване на все по-неправдоподобната ни действителност. Как да не разчита ошашавения зрител на емоциите си, нежели на фактите, както казва клетия Асанж, след целия театър, който върти един и същи репертоар от сума време.

Ето я и дефиницията за терор, за да не каже някой, че прекалено се възмущавам: Терор - страх, ужас, предизвикан от заплашителни и жестоки мерки от страна на властта или на частни лица.

И още: Управление, което си служи с насилие.

А ето ги и синонимите: гнет, ужас, страх, заплаха, безпокойство, измъчване, изтезание, насилие, преследване.

Сега си отговорете, липсва ли нещо от гореизброените състояния, които да не се причиняват с кадрите от апликацията, както се изразяват медицинските експерти. Страхът и ужасът са отдавна налице, а управлението си служи с нещо много по-жестоко от насилие - осъзнат, целенасочен геноцид, извел ни до заветните първи места по умиране по всевъзможни причини, стопяване на доходите, всевъзможните икономически, социални и образователни сривания.

Имам и друг въпрос: Кога се е налагало досега да се илюстрира с този свиреп буквализъм, каква да е мярка за ограничаване на пандемия?

Ще кажете, ама то като сте неграмотни антиваксърите, какво да ви правим? Писа ми един господин във ФБ, че ако искам да си джиткам из Европата ей го начина – боцкаш се като ербапите по телевизора и грабваш куфарите.

Аз на този господин хич и не се наемам да му обяснявам, че преди да се почувствам свободна да си джиткам по света ми е по-важно да знам. На първо време, от какво точно ме предпазва тази ваксина. Информация как въпросната микстура, доставяна с баничарки, ще ме опази от мутиращия Худини на вирусите, как ще ми гарантира, че няма да активира останалите ми заболявания, да отключи нови. Това ми е важно.

Важно ми е също така, да си опазя способността на анализ и синтез заради себеуважението и опцията да правя избори. Защото когато съм изплашена не взимам правилни решения. Впрочем доказано е, че важи за човешкия вид, като цяло. Сигурно не е чак толкова важно, че съществува нозологична единица в психиатрията, която се нарича трипанофобия - страх от спринцовки, убождане и проникване на игли в плътта - и поразените от нея са над 20%, защо във века, в който се съобразяваме с деликатните особености на малцинства, предпочитащи нетрадиционни пенетреации, да не се вземе под внимание драстичното нарушаване на правото на необезпокоявано гледане на новини от тази една пета от населението?

Ще възразят храбрите, че имаме право да не гледаме новини, то така и се получава, съдейки по доверието в новините и СМИ. Заставени сме един вид, ако искаме да анализираме и синтезираме, да гледаме как се развиват процесите с овладяването на екзотичната гад, както премиерът нарече COVID 19.

Затова и слушам главно, но когато река да погледна, все попадам на някой клетник, смирено подложил я сбръчкана ръка, я псориазносно министерско рамо - и така нон-стоп! На фона на неуморното повтаряне на търговски марки и фармацевтични наименования, на близки планове на рекламни лога, хоп по едно бавно и безмилостно убождане в безпощадно близък план.

Отвратително е, дами и господа или джентълмени и джентъллейдита, както Нанси Пелоси казва! А се имам за смел човек, който поради разклатеното си лично здраве бая игли е отнесъл, а и продуцент на две здравни предавания съм била (не че се хваля, опитвам да не звуча като истерясал контингент от Четвърти километър). В същото време се изисква информирано съгласие, каквото няма как да последва, когато няма информация, не е ли така?

Има и текст в медийния закон, който ясно описва начина по който се онагледяват подобни процедури, но ще възразите, как така само ние сме чувствителни, като целият свят е подложен на гледките с холивудски знаменитости, грохнали старци, медици и политици, които самоотвержено взимат мерки за стадния имунитет.

Защото в средновековието суровата и свикнала на смърт, в името на правата вяра публика, е обядвала спокойно след утринното аутодафе на площада, днес, когато във Великобритания по думите на изключително уважаваната от мен Красимира Хендри, психиатрите и психотеапевтите едва смогват да поемат случаите на жетвите от Fear of needles, какво е това ако не терор? Най-драматично разрастващата се страхова невроза на острова било това. У нас психиатрите мълчат. Мълчат и за режима, който впрочем взима не по-малко жертви, но видите ли, сега е много загрижен за оцеляването ни. Да не говорим какво казва медийният закон за рекламирането на търговски фармацевтични марки, които се повтарят хиляди пъти и ни се навират логата им катаминутно. Топят недоверието, като вещица на средновековна клада. Само пропускат, че същият, който беше създал стратегията за „фабрикуване на съгласие“ - Едуард Бърнейс, предупреждава, че стадото може да се изпусне от контрол, ако се предозира страха и не му заместиш изтляващата надежда, че ще живее вечно с подходящо зрелище. В случая се прекали с мрака в прогнозите, а зрелището е само едно – смирени овце преминават през жигосване. Ако е за пред камерите и в едното и в другото рамо за по-сигурно, както видяхме, че показно ваксинираха един ентусиаст.

Тук ми се пише още за конотацията на квалификацията „стаден имунитет“, както и за обработката на стадното съзнание с преднамерено брутални кадри, целящи да насадят усещането за неизбежност, но може би ще го направя следващият път, когато ще приведа още доводи за това, как и защо дори не с методите на инквизицията, а със старозаветно жигосване на овцете, е сравнима модерната пропаганда.

Отвратително е, потретям на сбогуване. Обнадеждаващо е само, че тези внушения за неизбежност, ще отключат нещо, дето не подозират медиците. Мисля, че и СЗО не осъзнава, а именно, че стадото ще пощръклее. Като метиляви овце ще се събудим една сутрин, защото откак загробиха чумавите свине, бесовете май се върнаха при хората. А Румънеца и Енчев могат да запишат кавър с гарантиран успех:

Боцни ме тук, и тук, и тук

във близък план ме боцкай...

и не питай защо СЕМ не мъцва нито звук!

Соня Момчилова, За Фрог нюз

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.7 от 85 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Последния Софиянец
1 Отговор
Бабикяне, боцни ме тук, и тук, и тук... и не питай защо, ти си знаеш. ха ха ха ха

Оценка:
-22 +5

МАЛКА пенсИЯ
2 Отговор
Ни гледам,ни слушам ТВ.Тодор Колев,бе прав,казвайки,имаш ДИСТНЦИОННО,ГЛЕДАШ,КВО ТИ ДУША САКА,А НЕ КВОТ ТИ ПУСНАТ.

Оценка:
-5 +30

Браво,браво,браво!!!
3 Отговор
Много вярно и добре поднесено.

Оценка:
-4 +71

ха ха ха
4 Отговор
Няма по-гнусно от тез дваминцата, дето казват, че следващата пандемия ще ни привлече вниманието, понеже тази се провали!


Оценка:
-2 +60

123
5 Отговор
Браво! Повече такива статии да има!

Оценка:
-3 +56

😂😂😂
6 Отговор
Баце боцка народа ежедневно, трябва да сте свикнали вече 😂

Оценка:
-4 +26

xyz
7 Отговор
Средна оценка на статията беше 0 от 0 гласа. Натиснах 5 звезди и отдолу изписа средна оценка 3 от 1 глас! Това сигурно би могло да се обясни и като "софтуерен бъг", но със сигурност може да се обясни по друг начин!!!

Коментиран от #21


Оценка:
-3 +28

Аз40🏴‍☠️
8 Отговор
Е ми да, всеки нормален мисли по този начин. Перверзията на медиите и бандюгите на власт нямат кончина вече. Само слепци не виждат, че се върши геноцид, умишлен и целенасочен.

Оценка:
-0 +54

Потребител
9 Отговор
Дано тези, които изготвят новинарските емисии, позабряват за малко драгоценния си рейтинг и прочетат горната статия. Поздравления!

Оценка:
-0 +45

Сандо
10 Отговор
Хубаво е че се пускат такива текстове.Докога ли?

Оценка:
-1 +42

Рошко
11 Отговор
Много точна статия, това от сутрин до вечер корона та корона умрели заразени да дъвчат си е терор, хора със слаба психика си отидоха без време, човечеството се управлява от психсри и доста се разлигави, благодарение на либерално джендърски идеологии налагани ни от политици и техните медии, браво

Оценка:
-0 +48

Корона глад
12 Отговор
Вече нищо не ме учудва. Може червената шапчица да е била от африкански произход. Може бил гей да е най добрият човек на света. Може аз да съм най лошият защото няма да се боцна.

Оценка:
-0 +34

точно така е
13 Отговор
Чудесна статия! Браво!

Оценка:
-0 +34

АНОНИМЕН
14 Отговор
Само една грешка намирам: жигосвани са едри и дълго живеещи - коне, крави, телета, волове, бикове! Овцете-не!
За всичко останало е права госпожата отвсякъде!
Това е начин да се контролират масите!
Контролът се създава на различни нива.
Най-добрата манипулация е контролът на ума.
В момента,в който възприемете играта на другия, игра, която не умеете, вие сте победеният.

Кaквoтo и дa cи пишeм тук зa вaкcинитe - и "кoрoннитe" вaкcини ca зa пaри, тъй кaктo ca прoтивoгрипнитe! C прoтивoгрипнитe нe ни зaрибихa дa ce вaкcинирaмe вcякa eceн-зимa мacoвo! Ceгa щe иcкaт дa имa ceгрeгaция нa бaзa "вaкcинирaн-нeвaкcинирaн" зa кoрoнaвируc, aмa мaй и кoрoнaвируca бил мутирaл кaтo грипнитe и мутaнтa oт рeгиoн Южнa Aфрикa нa Пфaйзeр вaкcинaтa мaй нe гo "хвaщaлa"- нямa прoблeм нoвa вaкcинa щe ви нaпрaвим! И ни нaмeрихa цaкaтa : cлeд кaтo нaрoдoнaceлeниeтo нe дaвa пaри зa грипни вaкcини от своя си джоб - щe плaщaт държaвитe oт дaнъцитe нa нaрoдoнaceлeниeтo! Фaкт e и, чe кoрoнaвируcитe ca мнoгo нa брoй! Нe e caмo КOВИД!

Оценка:
-1 +36

Респект, и поклон!
15 Отговор
След поднесения перфектен и точен до болка анализ,не мога да добавя нищо! Жалкото е,че навсякъде,във всички сфери на обществото ни,унощожиха и елиминираха , мислещи и можещи,като Соня Момчилова! Още веднъж-Респект!

Оценка:
-0 +38

АНОНИМЕН
16 Отговор
Факт е, че се спретна хубава световна криза! Ще разберем по нататък може би защо!?
Това, че вируса прескочил на хората от прилеп, панголин, змия... дето китайците си ги адат от 1000 години и не е прескочил, та чак в днешно време е за тия дето консумират доматите с колчетата!
На всеки 10-15 години се правят/организират световни кризи с какъвто и да е повод! Сега е коронавирус! Пo врeмe нa кризa гoлeми мacи oт хoрa в глoбaлния cвят cтaвaт излишни. В пeриoд нa тeжкa икoнoмичecкa кризa мacитe трябвa дa ce кoнтрoлирaт. 2008-9 гoдинa пaк имaшe криза! Aкo нe ce прaвят кризи щe имa cвeтoвнa вoйнa, нo гoлeмитe ги e cтрaх oт вoйнa! Прeкитe и нeпрeкитe пoрaзии щe ca тaкивa, чe в cлeдвaщaтa вoйнa, aкo изoбщo имa тaкaвa и e мeжду чoвeци - oръжиятa щe ca кaмъни и тoяги! Мoитe cкрoмни знaния ми кaзвaт, чe кризaтa c пукaнeтo нa бaлoнa трябвaшe дa e пo-къcнo към 2024-5 гoдинa, a кoрoнaвируca e изнeнaдa! Щe видим! Cлeдвa прoдължeниe! Кaквoтo и дa гoвoрят - cтaвa думa зa пaри, пeчaлби, влacт, влияниe, пaзaри...!

Оценка:
-0 +32

Чичо Тончо
17 Отговор
Къде са ГРАД КОЗЛОДУЙ и Звездо да ароматизират/натролят/ коментара!? Не, че ми липсват нещо де, ама?!

Оценка:
-1 +7

Наркос
18 Отговор
Всички ще пиете наркоман ,) Айде да ви е честито ,)

Оценка:
-1 +3

ghghh
19 Отговор
яла да те боцна с гегата

Оценка:
-6 +2

Контрольор от ГТ
20 Отговор
Като в рекламата,където някаква старица казва Контролът е важен! Така и сега - мерките са Стягане, Отпускане, Стягане Отпускане! Докато на народа му писне от тая дивотия и не измете пасмината управляващи човечеството, които вече ти налагат да не говориш даже за мъж, жена, майка, баща, черен, бял! Скоро този балон с вируса ще се спука и ще се разбере, че това е най-голямата измама в историята на човечеството. Не че не съществува вирусът, но прекалено се раздува и се използва точно за контрол и намаляване на населението, преразпределение на ресурси и в интерес на световните корпорации и особено на фармацевтичната! А ако всички тези усилия на цялата наука сега бяха се насочили за лекарство, а не за ваксина? Или за онкологичните заболявания? Защо не правят аутопсии? Защо не дават информация за броя на починалите за деня и от други заболявания и инциденти- инфаркти, инсулти, катастрофи, убийства, самоубийства ? И тогава да пресметнем колко и доколко е наистина смъртоносен този вирус!

Коментиран от #27


Оценка:
-0 +27

И на мен
21 Отговор

До коментар #7 от "xyz":


Често ми се случва.

Оценка:
-0 +2

Хахаха
22 Отговор
Много дълъг текс е със сложно формулирани изречения.

Оценка:
-15 +4

...
23 Отговор
За хората без ваксини няма да има работа, пътуване, помощи, болница и тн... тепърва ще ни налегнат с чипирането ,)

Оценка:
-9 +8

аз съм Веска
24 Отговор
Тази песен я пея , в малко по- различна интерпретация: влез в мен,лудувай,и остани коооооооооооооооооооооолкото поискаш...

Оценка:
-2 +0

Тираджия
25 Отговор
Ако искаш се ваксинирай! Боли ме манивелата за тебе! Дръж си тъпите разсъждения в тъпата си кратуна! Ти не си по умна и знаеща от всички в света !

Коментиран от #30


Оценка:
-17 +2

Грогу
26 Отговор
Американците ни натресоха неолибералите и сега те трябва да отърват себе си и Европа от тях ..... не мога да си обясня как търпят тази политика на разврат , лицемрерие и безбожие ..Тази нация в това ли се превърна ?

Оценка:
-0 +9

Щирлиц
27 Отговор

До коментар #20 от "Контрольор от ГТ":


Виж в Гугъл - "НСИ умирания по седмици". За последните 10 седмици на 2020г. смъртността е с около 2000 души повече от средната за седмицата през предходните 5 години. Някъде около 20 000 души са умрели повече отколкото през същия период на предишните 5 години.

Коментиран от #29


Оценка:
-10 +0

Точно
28 Отговор
Общо взето - доста интелигентни коментари под тази статия. Злобарите изчезнаха някъде.

Оценка:
-0 +6

Точно
29 Отговор

До коментар #27 от "Щирлиц":


А за останалите! Взел си само извадка.

Оценка:
-0 +3

бузю
30 Отговор

До коментар #25 от "Тираджия":


тираджия , ти си се ваксинирай , за да можеш да джиткаш свободно из Европа , ама кето ти порастнат цици , да не дойдеш да ни ревеш ))))

Коментиран от #32


Оценка:
-0 +11

Браво
31 Отговор
Факти! Независимо, че сте либерална подлога и е разбираемо, че трябва да се издържате финансово все пак се радвам, че от време на време пускате някоя истинска статия, която подлива вода на господарите ви! Явно съвестта ви все още не е напълно атрофирала! Адмирации!! А ако ми оставите и коментара, вече сериозно ще се замисля- какво се случва?!

Оценка:
-0 +8

А той
32 Отговор

До коментар #30 от "бузю":


може точно на това да се надява!

Оценка:
-0 +5

Джуркалист
33 Отговор
Много сте подробни и словоохотливи. Нали скачахте, за да не сте червени! Сега ревете!
Нещата са елементарни. Капитализмът сменя матрицата чрез геноцид. Змията си сменя кожата.
Новата матрица ще се нарича Демоктарично робовладелство или Ново робовладелство, или Нов световен ред.
Без геноцид над народите новите робовладелци немогат да си запазят заграбените богатства и получената власт.

ГЕНОЦИД, НОВО РОБОВЛАДЕЛСТВО, ДО НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 500 МИЛИОНА ЧИПИРАНИ РОБИ.

Кратко и ясно. Другото е плява.

Кой не скача не е инжектиран! Боц, боц, боц!

Оценка:
-0 +3

Матей
34 Отговор
По тв. и радио-пиеси вървят емисии и филми на ужаса нескончаемо.Шев и кройка,лев--и бройка!

Оценка:
-0 +1

Един
35 Отговор
Маймунизация, маймунизация и пак маймунизация! Само така се управлява лесно тълпата !!!

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери