Last news in Fakti

6 Април, 2021 13:00 9 371 124

Половин милион избраха Тулупа, защото щяха да правят същото на негово място

  • избори-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • слави трифонов

С очите си видях как изсипаха урната върху събраните в редица чинове

Половин милион избраха Тулупа, защото щяха да правят същото на негово място - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Снощи с майка ми се прибрахме от Перник след полунощ. Така или иначе не е най-приветливият български град, но в снежната буря си беше направо като слизане в Долната земя. А 8-те часа в секционната класна стая ме оставиха с усещането, че съм присъствала на дисекция. За всеки случай погледнах отново в речника за чужди думи…

Да, дисекция означава разрязване на тяло с научна или учебна цел. Това беше и същинската цел на моето доброволческо участие в кампанията “Ти броиш” на Демократична България. Не толкова да браня вота, колкото да видя с очите си какво има в главата на българския гласоподавател. Ама не някой да ми разказва по телевизията. А директно от операционната на патоанатома. И видях.

С очите си видях как изсипаха урната върху събраните в редица чинове. И купчината на ГЕРБ бързо набъбна. Нямаше фалшификации, нямаше трикове. Тва е положението. Близо половин милион българи са гласували за себе си. Защото на мястото на Тулупа и те щяха да правят същото. Да крадат, да лъжат, да мажат, да трупат пари, които не могат да изхарчат, да раздават на свои и да убеждават другите, но най-вече себе си, че се скъсват от работа, работа, работа. Но има и една още по-страшна група.

Тя е на тези, които все още вярват… че Той яде филии с мас в старата семейна къща в Банкя и мисли, мисли, мисли за нас. Сън не го лови. Пачките и кюлчетата са му натъпкани от агентите. Така ми каза една жена на Женския пазар миналата година. Не, не е смешно, има такъв народ. Има и такива, които по-скоро си представят, че го е мързяло да става от леглото, да се облича и да рови за място в сейфа. Който вече е бил натъпкан и на Него просто не му се е занимавало да подрежда, та ги е метнал в чекмеджето.

Така, както обикновените хора държат под ръка пари за таксата за входа и асансьора. Щото нали не си мислите, че това са му парите, с които ще живее до дълбоки старини. Това са му джобните. Е, така си ги представям аз нещата, но аз съм от едни 10%. И това е дълбокото, непоправимо разделение между българите днес. Гледаме едно и също нещо, но виждаме драматично различни образи.

Същата е работата и със Слави. Видях разбивките по пол и възраст. Млади мъже между 18 и 30 години масово са гласували за него. Без дори да подозират, че са гласували за холограмата на някогашния Слави. Зловещо е малко. И го казвам без грам ирония и злост. Защото знам, че всички, които с часове чакаха на опашките от Лондон до Перник, чакаха за промяната.

И дано Слави има силите, буквално силите да бъде честен с тях. Може и да е наивно, но все още вярвам, че той влиза в политиката с добри намерения.
Относно технологията на изборите. Не, нямаше машинации. Просто едни пернишки тетки и селски пръчки, които си крещяха и ровеха из бюлетините като кокошки из бунище. Не просто нямаха представя какво вършат, но за малко да ми извадят винкел, когато поисках да погледна невалидните бюлетини.

Нали знаете как незначителните хора стават особено агресивни, когато усетят заплаха за нищожния си авторитет.
Обърнах им внимание, че погрешно са шкартирали няколко напълно читави бюлетини и те ме заплашиха, че ще извикат полиция и “човека” от РИК.

Подадох сигнал до “Ти Броиш”, от там веднага ми се обадиха, инструктираха ме къде да проверя в правилника и така героично успях да спася 3 гласа. Дори не бяха за номер 11, но важен е принципът. Добрата новина е, че малката, но спретната кампания “Ти броиш” сработи перфектно. Много обнадеждаващ пример затова как една макар и малочислена, но грамотна група хора може да е ефективна.

И въпреки сблъсъка с аналоговия пернишки свят на Бойковината все някой ден разумът ще победи. Дано да доживеем да го видим.

В краен случай ще дойдат роботите и ще запратят цялата тази инертна човешка маса в Класата на ненужните. И тва е вариант!

Автор: Ирина Асиова-Диамант

Уебсайт на автора: https://irinadiamant.com/

Ирина Асиова-Диамант в YouTube


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 125 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Майна

    150 17 Отговор
    АДМИНИСТРАЦИЯТА СЕ ЧУВСТВА ДОБРЕ ПРИ ГРОП, ..ТЕ СА БИРНИЦИТЕ...

    Коментиран от #50

  • 3 Село

    65 5 Отговор
    Щяха да лапат пари нали!
  • 4 1234

    103 14 Отговор
    България оглавява всички негативни класации плюс смъртност 12 !! Пъти по висока от германската, говорим за смъртност в БОЛНИЦА! и матриала исла от същото 4 пъти по ред..... Това не е народ, не е и мърша, шото тя храна за някого. Ние и за тор не ставаме! Ние сме токсичния отпадък на европа. Така че оплаквания да не чувам по никой въпрос...

    Коментиран от #85

  • 5 !!!?

    44 45 Отговор
    Защо ревете бе ? Нали обявихте, че Суверена е този който казва кой да управлява !!!?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гостенин

    40 19 Отговор
    Лелеееее, самия сайт толерира ИД.иотски заглавия и изказ, а после се сърди и трие коментари като напише някой остри думи
  • 9 МУТРАТА ОТ СИК

    60 17 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    Е АБСОЛЮТЕН ПЪТНИК ..... БЕЗ ОБРАТЕН БИЛЕТ .... ЦИГАНСКИЯ ЦАР ЕТО ТАКА ЦИГАНИЗИРА ДЪРЖАВАТА ....
  • 10 Последния Софиянец

    67 24 Отговор
    В моята секция от 700 гласували ,ГЕРБ имаха 50 гласа и то 40 купени или зависими хора.Реално 10 гласа.Един процент е реалния резултат на ГЕРБ.В Арена Армеец хората на Мишо Константинов ми подмениха протокола и на 90 процента от секциите.

    Коментиран от #21, #122

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 уаси Тито

    69 17 Отговор
    Некадърниците са най верните хора на Боко,те нищо не могат и няма да пуснат кокала!
  • 13 Грую

    28 2 Отговор
    И аз,така.Щото ме мързи да стана от леглото и подхвърлям кюлчета злато и банкноти излезли от употреба в чекмеджето.Мързи ме даже и да го затворя .Само дето комшийката като идва при мен ,не го снима.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 БРАВО ЗА СТАТИЯТА

    55 14 Отговор
    СИКАДЖИЯТА БЕШЕ СМАЗАН В СОФИЯ .... Е МАНГЕТАТА ГО ПОДКРЕПИХА .... НО ПОЛОВИН МИЛИОН СА ПО МАЛКО ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА НЕГО ОТ ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ
  • 17 Българка

    48 22 Отговор
    В Демократична България има специалисти и кадри, които да извадят от тинята страната- съдебна реформа, електронно управление, което води и до прозрачност и контрол на държавните харчове. Не случайно мафията ГЕРБ и свитата от патерици похарчиха/окрадоха 2 милиарда наши пари за електронно правителство, което след 10 години "майсторски" труд не направиха

    Коментиран от #70, #115

  • 18 Ако спрат да

    23 4 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    дават трибуна на"боклуци", ти и илитератите къде ще тролите?
  • 19 Gowko

    38 8 Отговор
    Да той обича да ,,мачка".Ей го.Пррстъпността се шири.И не намалява.Има си причини....Щял да ни докара 30 на надъхани гербери .И да ни Управи.И това.Тази заплаха остава без последствие в нашето общество.Минава

    Коментиран от #30

  • 20 мислещ

    15 10 Отговор
    По принцип е така, ама все пак да не забравяме и че много хора са притискани да гласуват за тиквите и го правят, защото нямат избор. Или поне те така вярват. Но в никакъв случай защото имат полза от него или му се кефят. И също така да не забравяме, че дори така, тези хора са само 1/8 от имащите право на глас. Друг е въпросът, че и останалата 1/4 не показа да има мозък, ама ние това си го знаем. Поне сред негласуващите има хора с мозък, а като включим гласувалите за някои малки партии, може да има 10%-ина процента що-годе нормални, но те не са представени в парламента.

    Коментиран от #24, #118

  • 21 Грую

    13 13 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Стига лева,като вдовица за.....За какъв са те изпратили хората там.Да подпираш макари ли.
  • 22 съни

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    Виж си коментарите за тебе и тогава давай квалификации.
  • 23 екс служител

    41 2 Отговор
    работил съм з държавна агенция и съм запознат с корупционните техники ,слугуваш ли на началниците подхвърлят ти нещо допълнително,опиташ ли да играеш сам,или не участваш в схемата, те изолират ,или уволняват!
  • 24 мислещ

    26 7 Отговор

    До коментар #20 от "мислещ":

    Аа, и разбира се има все още немалко такива, дето гласуват за ГРОБ, "за да не дойдат комунистите". Те макар да са с IQ 60-65, много от тях иначе не са лоши хора и не биха действали като тиквата.
  • 25 чичо

    13 4 Отговор
    Както се казва,един път мисирка за винаги мисирка.
  • 26 Българка

    31 3 Отговор

    До коментар #7 от "БУДЕН ГРАЖДАНИН":

    Към римляните добави калинките, олигарсите, полицаи, обръчите от фирми, контролирания от мутри вот по малките селища и ще получиш крайния им резултат

    Коментиран от #36

  • 27 !!!?

    20 12 Отговор
    "Половин милион избраха тулупа", други избраха новия тулуп, трети си избраха носталгията, четвърти си избаха турците, пети избраха "умните и красивите от градската Шикария, а шести избраха злобата на Бабикянската тройка ! Ами това е "Има такъв народ" в "Няма такава държава" !!!?

    Коментиран от #81

  • 28 Последния Софиянец

    29 11 Отговор
    Всъщност съм в грешка .Един процент за ГЕРБ не е реалния резултат.Този един процент са крадците във властта и трябва да са в затвора.Реалния резултат на ГЕРБ е НУЛА.

    Коментиран от #75

  • 29 САТЪР ЗА БАНКЯНСКИЯ ТОЛУП

    29 10 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    ШАЙКАТА КРАДЦИ ОТИВА НА БОКЛУКА .... РЕАЛНИЯТ ПРОЦЕНТ ГЛАСУВАЛИ ЗА СИКАДЖИЯТА Е ОКОЛО 7% ....
  • 30 Грую

    2 8 Отговор

    До коментар #19 от "Gowko":

    В сравнение с епитетите ,които използват опонентите му ,това е детска закачка.Тъй че недей да ревеш.

    Коментиран от #38, #47

  • 31 1000000000

    10 2 Отговор
    Колко правилно и точно разсъждаване. Самата истина.

    Коментиран от #112

  • 32 Gowko

    14 3 Отговор
    Спомняте ли си пудела Сидеров Как скачаше на бой.С голема мъка се раздели от него.Защото премина границата.Тези факти.Тсзи агресивност , някък остава незабелязана.Обидите му.Вулгарния.Тон.Недоказаните му вулгаризми.Всичко това показва как ни е променил този мутраген.Наложен ни от задкулисието. За наша поука.
  • 33 ГОРСКИ

    18 8 Отговор
    Реално диктатора няма повече от 10%,както и да смятате, цигани със държавния апарат!!!!
  • 34 Кси

    6 13 Отговор
    Как така ще наричаш хората крадци, бе изрод, щом не са твойте тулупи, значи си крадци, тъй ли гад мръсна
  • 35 Българина

    16 6 Отговор
    За 4 път се извърши преброяването на боклуците в България, хубаво е че намаляват, но 800 000 не са малко. България ще се оправи когато пукне и последния ... Да, ще отнеме едни 60 г, но за вашите пра пра пра внуци ще е супер, въпреки, че ще се казват Хасан и Айше...
  • 36 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    А АКО ГИ МАХНЕШ ОСТАВАТ МЕЖДУ 3/4%ЛУМПЕЛИ КОИТО СА ОБЛЪЧЕНИ!!!ЕДИН ВИД НА ПРАГА НА БАРИЕРАТА ЗА ВЛИЗАНЕ В ПАРЛАМЕНТА!!
  • 37 хайрсъзина

    15 5 Отговор
    Половин милион Тулупи избраха Тулупа.
  • 38 Gowko

    7 1 Отговор

    До коментар #30 от "Грую":

    Имал предвид ....тиква, мутрапитек.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Пучо Капучо

    9 0 Отговор
    Безсрамието в българската политика отдавна е в друго измерение. Измерение, в което даже и терминологията започва да куца, и то - с двата крака.
  • 41 Иван Грозни

    19 1 Отговор
    Това е реалното по изборите в България. Билсъм председател на СИК. Не си ли отваряш очите на четири всеки зад гърба ти може да измисли нещо нередно. Наредих всеки от комисията да види поредната бюлетина и всички заедно да кажат да се постави на тази купчина на съответната партия. След това се взема следващата бюлетина. Никакво доверие на никого. Бавно стана, но точно. В РИК видяха, че няма за какво да се хванат и си отидохме на време. И Заплащането е нищожно 120 лв. за три дни и нощи.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 чудна работа

    14 7 Отговор
    Когато някой се нарече Диамант, това ще рече, че има качества, които го отличават от останалите камъни и го поставят на едно по-достойно място в определена среда.
    Но тук виждам , че са пропуснати кавичките,
    ето тези - "_" .
  • 44 С надежда

    14 5 Отговор
    Отиде ли си Борисов, ще си отидат и увяхнат тези едноклетъчни . .. Хората които не зависят от ГРОБ /ТЕЗИ ОТ ЧУЖБИНА - ГРОБ 7%/
  • 45 случаен

    14 17 Отговор
    много омраза и злоба, има в тази жена, това писание не е за тук, а за блогсферата, кой го пусна
  • 46 хайрсъзина

    11 3 Отговор
    Даже хайрсъзите не гласуваха за Тулупа.
  • 47 Gowko

    9 1 Отговор

    До коментар #30 от "Грую":

    Аз мисля, че в положението в което се намира трябва да полага усилия , да бъде въздържан.Премиерския стол не е място на ММИ арена.Не се намира на футболен мач.Обиди има.И ще има.Но ТОЙ, е премиер.Има достатъчно лостове, дадени му за да управлява и без простотии.Които , управлението му изобилства.Той трябва да е пример.А не шампион в ММИ класациите....
  • 48 Първият Софиянец

    14 12 Отговор
    Иринче,хубаво пишеш свободни съчинения по сайтовете но ще можеш ли да потвърдиш всичко това пред прокурор...иначе зад екрана сме големи герои.....и съчинители

    Коментиран от #57

  • 49 Jokera

    6 4 Отговор
    """И въпреки сблъсъка с аналоговия пернишки свят на Бойковината все някой ден разумът ще победи. Дано да доживеем да го видим."""". Добре. Върнете си Вярата в Разума, и тогава ще имате преимущество. Не става само с Надежда, трябва си и Вяра. Обезмислим ли Парите ще обезмислим всички ония Бойковци.
  • 50 Другия с коня

    14 16 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Просто Половин милион не искат да гласуват за Комунисти,Социалисти,Агенти на ДС,Приватизатори,Олигарси,Адвокати на МутриРусофили и всякаква подобна Измет....
  • 51 Благодаря Ирина!

    13 9 Отговор
    Че си отделила от личното си време в обществена полза! Благодаря! Нека всички се поучим от теб!
  • 52 Абе ман@@@@л

    10 7 Отговор

    До коментар #7 от "БУДЕН ГРАЖДАНИН":

    Кой и кога ти каза, че само роми гласуват за Герб значи според теб половин българи са лилави ли. Ха ходинсе 💣
  • 53 възмутен

    12 7 Отговор
    Как половин милион да не изберат тулупа/от заглавието/, та нали толкова е администрациятаТа и те не са гласували всички, близо по двама в семейство, защото от там е усигурена заплатката. Ревностно пазят тулупа, защото идват други с други администрации , а сега накъде от калинки и тулупчета2 Къде могат даработят-в пълния смисъл на думата, та така - така се гласува за тулуп!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 А питам

    21 4 Отговор
    Аз едно нещо не мога да разбера, защо обвинявате само "Тулупа" и партията му?
    Защо не обвинявате Германия, че с тяхната германска фондация създадоха, финансираха и натресоха ГЕРБ?
    Защо не обвинявате САЩ като техен протекторат с военните си бази тук?

    Може да обвинявате за отминалия соц.режим комунисти/руснаци, но не обвинявате днес тези които се разпореждат в страната ни. Защо?
    От лицемерие.. лакейство, или страх..

    Коментиран от #76

  • 56 Gowko

    13 5 Отговор
    половин милион калинки.Самия Борисов идва по тоя начин.Калинките се самопроизвеждат.Некадърието, грубостта, подкупността за това се шири.Най големата ,,калинка" е кацнала на върху.Тя задава дневният ред.Трябва непременно да бъде отстранена .И с него , неговите дечица на системата....Която ни убива
  • 57 Софиянецо

    9 4 Отговор

    До коментар #48 от "Първият Софиянец":

    Защо когато някой казва истината ти винаги задаваш тъпи въпроси????? Ти можеш ли пред съд, библия, прокорор да се закълнеш за твойте лъжливи глупости. Единственият човек който пише измислици си ти в тоя форум. Имаш ли поне малко срам!!!!!!!!!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Gowko

    12 5 Отговор
    Половин милион вегетиращи калинки.И те трябва да си отидат.От снагата на погиваща вече България
  • 60 ПСИХОЛОГ

    8 2 Отговор
    ПО ТАЗИ ЛОГИКА ЕМОЦИОНАЛНО НЕУРАВНОВЕСЕНИ ХОРА ЛИ ГЛАСУВАХА ЗА ПАРТИЯТА ИМА ТАКЪВ НАРОД?! ПО ПОГЛЕДИТЕ НА СЛАВИ, ТОШКО И ДРУГИ ОТ ЕКИПА ИМ, А ИМЕТО НА ПАРТИЯТА ТОЧНО ТОВА ПОКАЗВАТ!
  • 61 ЛЕТ МИ БИЙ

    7 10 Отговор
    ПРАВ СИ!КОЙТО ИСКА ДА ПРОЧЕТЕ В ГУГЪЛ ИМА НЕЙНО ИНТЕРВЮ!ЩЕ СИ НАПРАВИ ИЗВОДИТЕ!НО КАТО Е ОБЕКТИВНА БЛОГЪРКА,ОСВЕН ДА СЕ ЗАВИРА ПРИ ЛЕЛКИТЕ ДА ПИТА ХОРАТА ЗАЩО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ТОЛУПА!АМА ТОЯ ДИАМАНТ ЗНАЕЛИ ,ЧЕ КМЕТЪТ НА ПЕРНИК. Е ОТ БСП И ,ЧЕ ДО ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА БЯХА НА ВОДЕН РЕЖИМ И ТОЧНО ТОЙ И ТОЛУПА ГИ СПАСИ ОТ СУХИЯ РЕЖИМ ЗАТОВА ХОРАТА НЕ ЗАБРАВЯТ!!АМА МАЙ СНЕЖНАТА БУРЯ И Е ЗАМРАЗИЛА СИВОТО ВЕЩЕСТВО!!!!!!

    Коментиран от #77

  • 62 sbs

    9 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Автор: Ирина Асиова-Диамант
    АКО ИНТЕЛЕКТА ТИ СЕ СВЕЖДА САМО ДО ЧАЛГА И КУПОНИ ---ПРОСТЕНО ДА ТИ Е
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 asd

    6 9 Отговор
    Нормалните хора НЕ ГЛАСУВАТ! Не озаконявайте престъпленията им, когато пускате бюлетина ставате съучастници на терористичната банда БКП. Всички партий са тяхни. А създателите на комунизма са еврейте, те държат власта навсякъде, Сащ , Русия, Ес, Китай и т.н. Така че и да гласувате и да не гласувате всички слугуват на интернационала. Дали ще е комуниста Слави или комуниста Бойко разлика няма да има. Те създават едни измислени врагове, за да има едва ли не "наказателен вот" ама никой няма да бъде наказан, кервана си върви, защото всички са слуги и все верни на господарите си. А всъщност истинските честни еврей са палестинците! Израел е царството на злото, изкуствено създадена държава, от същите тея дето се кланят на луцифер и дърпат конците на всички злини по целия свят.
  • 65 жжжжжж

    9 4 Отговор
    18 % чалгари избраха своя идол чалгар. точно така е . мутро вън от нс.
  • 66 пешо

    10 5 Отговор
    "но аз съм от едни 10%"
    да, десет. споко, на следващите няма да сте и половината. вождовете ви бяха яко помпани авансово, в замяна на бъдещи "услуги". които я успеят да направят, я не. не, че не искат - силиците и възможностите им са толкова.
    а високомерието и пренебрежението към обикновените, прости, мачкани и манипулирани хора си е ваш патент, на "старата градска десница". всъщност, от фимилията ви личи, че сте девето поколение "консерватор" от самоковско някъде. но на територията е така.
  • 67 Бдж вн

    5 7 Отговор
    Сетил се един народ живее пред кварталниа магазин със бирата във ръка и по нощните заведения и кръчми че пари няма и кои виновен Бойко
  • 68 За да

    11 8 Отговор
    Сме точни 800000.А останалите избраха чалгаря, мутресата Мая,
    Гласуваха за Божков и Христо -детенцето на номенклатурата.
    Е кой избор е поправилен на ливадо
  • 69 радко шишарко

    12 9 Отговор
    Кого да изберем, Слави трифонов Таки, Мая Манолова Галевата, или Христо Иванов Маджото
  • 70 пешо

    14 3 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    "В Демократична България има специалисти и кадри, които да извадят от тинята страната"
    ако са същите, които съвместно с драгалевския чудотворец я вкараха там - мерсим! ползвайте си ги със здраве. назначете си ги начело на общинката, но оставете територията на мира.
  • 71 Стършел

    11 1 Отговор
    Като изчезне една или друга партия, което е неминуемо(ндсв,сдс, куневица, яне, бареков,войводи, аптекари, възрожденци и т. н.), какво следва след това?! Ми нищо ново не се вижда на хоразонта, само нови гладни въшки. Там е бедата.
  • 72 Горката чалгата,

    10 3 Отговор
    Е няма да гласувам за дедо ти Славчо
  • 73 Като ни помоткат и като се осети

    0 7 Отговор
    Българина, че го правят на луд, следващия път ще са 1800000
  • 74 Мунчо

    7 4 Отговор
    Тулуп-мисирката точно на себеподобните разчита а те никак не са малко, като започнете от Филиповци където просто са "напазарувани".... че е и най-близо до Банкя!
  • 75 Грую

    10 7 Отговор

    До коментар #28 от "Последния Софиянец":

    Ти съвсем изперка.На каква дрога си.Факта,че ГЕРБ е първа политическа сила ,не ти ли говори нещо.
  • 76 Отговарям

    12 3 Отговор

    До коментар #55 от "А питам":

    Защото от Козяк дърпат конците и на Христо ще дърпат и на Слави.А те са уж промяната.
  • 77 Ха ха

    11 6 Отговор

    До коментар #61 от "ЛЕТ МИ БИЙ":

    Да кмета пернишки излиза от редиците на БСП,качва се в Жипката и заобичва ГЕРБ.Като СерГейко,Гебрев и другите сребролюбци,от които Нинова искаше да се прочисти партията и.А улука за водата на Перник са още едни пари "усвоени" от мутрата и сие.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ВЕДНАГА

    7 9 Отговор
    Единствената добра позиция за Борисов ще е в Централния софийски затвор
  • 80 Behemoth

    1 2 Отговор
    Ако бяха половин милион хубаво ....ама това са само най запалените .....като при коронавируса умножаваш поне по четири хахха...
  • 81 Велика България

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "!!!?":

    Най-после нещо умно да прочета. Браво!!!!
  • 82 666

    11 1 Отговор
    Излиза че 700000 българи са по глупави от шепа отровни отрепки. Глас народен глас божи.😄😄😄😄😄😄😄
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Кси

    1 1 Отговор
    Колко коментара ИЗТРИ без да има обиди ?
  • 85 Коко

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "1234":

    От днес сме № 8 по смъртност от Ковида в света сред 221 държави! Евала Боко - с теб ще стигнем за седмица върха. Винаги номер едно, ние си знаем и ти имаме пълно доверие, че ще ни изведеш до там!

    Коментиран от #93

  • 86 Кси

    10 4 Отговор
    Тулупи са тези, за които няма вирус и стават след 10ч да плюят наред, това е определението на Борисов, крадете му го, да е ясно, че вие сте тулупите, избрали-мутри-олигарси-протестъри-бибитко-сестри-пембяни-измислен адевокат-чалгари-лодкари, ей не ми се вярваше, че имало такъв народ "умен"
  • 87 Колкото Съдебната система начело с

    6 5 Отговор
    Прокоратурата са виновни за бесзаконие то в Държавата, толкова е Виновен и Мишо Константинов с неговата шайка!!! Този не нрябва да бъде пропуснат, да понесе най строго съдебно наказание!! Неговите МАНИПОЛАЦИИ и фалшификации държат Мафията да печели избори въпреки всичко!! Този до живот в затвора!!

    Коментиран от #88

  • 88 Кси

    4 5 Отговор

    До коментар #87 от "Колкото Съдебната система начело с":

    То като не е вашата, значи е манипулирано, айде слез от облаците вече, в тая държава има и нормални хора, байно
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Свинчо

    5 2 Отговор
    Тои е виновен ББ требваше да ви остави да се къпете в Лобош пернишки орки .Няма по долно племе от тия налъми
  • 91 Аз човека

    10 6 Отговор
    Тъпа гарга! Рядко си позволявам такъв език,но съм възмутен от бръщолевениятя на тази гарга,която обижда безпардонно близо 1 милион българи.
  • 92 Иринче

    8 4 Отговор
    Иринче , ако ти си някъв журналист , аз съм трамваят за Перник ! В този сайт , няма и един независим , и безпристрастен писач . Всичко тук е целенасочено и на ниско квартално ниво . Кой те излъга душицо , че твоята истина е истинската и що за език е това в офицялна статия ? Изключително долнопробно
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 хах

    2 0 Отговор
    Бат Гбойко любимеца на населението живеещо извън регулация в населените места. Избор подкрепен с образа на Алеко Константинов.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Овратен

    4 3 Отговор
    Платен Парцал !
  • 97 Ти добре ли

    8 2 Отговор
    Добре ли Диамантова или ти хлопа дъската.Аз ли крада и лъжа, дето си плащам до стотинка данацъте , а 90 г започнахме от нулата.Минахме през какви ли не кризи но оцеляхме и се справихме.Ще гласувам за когото си искам, а такива въздухарки като теб, не ми дреме как ме оценяват
  • 98 Бенчо

    8 3 Отговор
    Май ти си истинския тулуп и то в мозъка, не по скоро си ку..... ва. То хубаво е да искаш нещо да пробуташ но хората гласували за Герб и Борисов не са без мозъчни а най интелигентна та част от обществото, най здравомислещата и най милеещи за родината си, за разлика от вас джендърите на дб. Кои сте вие, коя си ти. Тези от дб какво всъщност искат да налагат модела на едно смешно малко малцинство над мнозинството българи. И как само се опитват да го налагат, с фалшиви новини, с платени протести, с заплахи на тези които не мислят като вас, с палене на полицаи и какви ли не извращения и всичко това за да вземат властта насила, по комунистически защото са отворили пеликан ски човки. И тази пикла ще говори за избирателите на герб, време е да се вдигнем и ние от мнозинството, много време ги търпяхме.
  • 99 sbs

    6 3 Отговор
    БОЙКО ИМА ДОГОВОРКА С ЕРДОГАН -ДА НЕ ПУСКА МИГРАНТИ ---КАКВО ЩЕ СТАНЕ -АКО ЕРДОГАН КАЖЕ СПАСЯВАЙТЕ СЕ ----НАВЯРНО СЛАВИ ИМА ПЛАН --ЩЕ ИЗПРАТИ ЧАЛГАРИТЕ СИ НА ГРАНИЦАТА ----- ГАРАНТИРАМ ЧЕ ЧАЛГАТА ЩЕ РАЗГОНИ МИГРАНТИТЕ
  • 100 Северозападнал

    3 2 Отговор
    Ще го изберат,защото толкова им е акъла,колкото на вожда тиква.От 2-3 дена преди изборите във видинско имаше пазар на гласове.Хората бяха купувани за 30лв а истинската цена е била 50,но между бедните има и по бедни и прецакани.Купуваха герб и дпс полиция йок охранява ми дедо.ия гледа за маски.Днес е спокойно парите изхарчени и надеждите остават във Слави,това го казват продалите душите си,как не ви беше срам и грях.Едно скромно погребение по селата е 300лв и до вчера на държавата не и пукаше къде и как ще заравяте своите близки тичахте да събирате пари от роднини и приятели до деня Х в който се продадохте и предадохте
  • 101 Даката

    3 2 Отговор
    Доста е сбъркала цифрата....толкова избраха чалгата...всъщност 350000 плюс 150000 налети му гласове от доган
  • 102 Бъбу

    6 3 Отговор
    До коментар 87, за съдебната система Абе неграмотнико прост, какво разбираш ти от съдебна система. В едно изречение правиш пет грешки. И да, гласували сме за Герб и за Бойко и колкото и да се опитвате да внушавате за манипулации пак сме най много и пак за Герб и за Бойко ще гласуваме. А тук една нагла представителка на едно малцинство, смятащо се за умно и красиво, което не е нито едно от двете, просто е нагло, лъжливо и кресливо, се опитва да ни обижда и да лъже отново. Тези от малцинството които се явяват гласуватели за дб, се опитват да издевателстват над мнозинството. Да такъв е комунистическия им похват, всеки който не е с нас е враг.
  • 103 Абе

    3 2 Отговор
    Момиченце, управлява ли си поне една тоалетна, че да си позволяваш да оценяваш хора който не познаваш.Аман бе от разни писателчета на свободни съчинения, на пишман п-лози който който по-цял ден дрънкат като тебе без да мислят а съмнителни ссйтчета Ви публикуват за да Замърсявсте обществото.
  • 104 Европейски

    0 2 Отговор
    Скъпа, Ирина Асиова-Диамант, вместо да споделяш изборния ландшафт от скромния си махленски ъгъл, запиши се в импонираща ти партия (най-добре в ГЕРБ, за да ги "освестиш") и ни предложи път.
  • 105 варненец

    3 3 Отговор
    "И въпреки сблъсъка с аналоговия пернишки свят на Бойковината все някой ден разумът ще победи. Дано да доживеем да го видим".Да Ирина,след тези избори се видя че по-добри управници от ГЕРБ няма.На следващите избори не заставай пак на грешната страна,и ще доживеем да видим ГЕРБ с явно мнозинство.Не се лъжи по тази адвокатска партия на лапачите,които се борят само за постове.Бъди сигурна!
  • 106 Кси

    5 3 Отговор
    Коя си ти, ма, парцалесо, да обиждаш милион българи гласували за Герб и да ги наричал крадци, спокойно не са,ви надсвирили, гласуващите за мутро-олигарси-протестъри-чалгари плачещи и пеещи на ушенце на мутри 90г-лодкари, е вярно има такъв народ и няма такава държава
  • 107 Европейски

    4 3 Отговор
    С извинение за появата ми пак - не са половин милион. Над 800 000 са, и не са само ГЕРБ. И СДС са.
  • 108 Бъбу

    6 3 Отговор
    До коментар 79..... Да знаеш че на Радев по му приляга затвора. Той го знае много добре и затова драпа за служебно правителство. Борисов и най вече главния прокурор трябва да изнесат информацията за него няма какво повече да губят. Много отдавна трябваше да му поискат импийчмънт и без това основания бол.
  • 109 Не можем да

    3 1 Отговор
    се сърдим на част от българския народ, че си обича и избира Бою. Иначе не би било демокрация.
  • 110 Бъбу

    4 2 Отговор
    Мисля си как ли сега новия председател на НС ще обяви от трибуната "давам думата на мутри вън" и мутресата галева ще излезе ама не на трибуната а на вратата от външната страна.
  • 111 Матей

    0 0 Отговор
    Нямаше да правя като него,хич биля,ама на бодлива крава бог рога не дава.
  • 112 Къде Ви е акъла

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "1000000000":

    МНОГО ПРАВИЛНО, няма що, една самозабравила се лъжебългарка.
    500хил.-мутри, 400хил.-чалгаджии, 300хил.- приватизатори на техноимпекс и банкокрушенци и т.н. Да не забравя кой е най-недолюбвания народ в световен мащаб.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 ПОЛИТИЦИ...ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ НАРОДНАТА ВОЛЯ

    1 0 Отговор
    НА БАЗА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ПРАВЕТЕ ПРАВИТЕЛСТВО...НЕ СЕ ТУТКАЙТЕ, МОТКАЙТЕ И ЦУПЕТЕ КАТО ОЩИПАНИ МОМИ...ИЗБИРАТЕЛЯТ НЯМА ДА ВИ ЧАКА...И ПОМНЕТЕ ОРЕШАРСКИ
  • 115 Почитател на Българка

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Ауу,умницата ми тя .Колкото на агънцето майка му.Браво.
  • 116 РАДОЙ РАЛИН

    1 0 Отговор
    БCП – 15 cътрудници.
    „Възрaждaнe нa Oтeчecтвoтo“ – 9 cътрудници;
    ДПC – 8 cътрудници;
    Пaтриoтичнa кoaлиция – Вoля и НФCБ“ – 8 cътрудници;
    пaртия ВМРO – 7 cътрудници;
    кoaлиция „Движeниe зaeднo зa прoмянa“ – 6 cътрудници;
    кoaлиция „Грaждaни oт прoтecтa“ – 4 cътрудници;
    пaртия „AБВ“ – 4 cътрудници;
    пaртия „Имa тaкъв нaрoд“ – 3 cътрудници;
    пaртия Бългaрcкa прoгрecивнa линия – 3 cътрудници;
    пaртия „Възрaждaнe“ – 3 cътрудници;
    пaртия „Aтaкa“ – 3 cътрудници;
    кoaлиция „Изпрaви ce! Мутри вън“ – 2 cътрудникa;
    пaртия „Прякa дeмoкрaция“ – 2 cътрудникa;
    пaртия „Бългaрcкo нaциoнaлнo oбeдинeниe“ – 2 cътрудникa;
    кoaлиция „ГEРБ-CДC“ – 1 cътрудник;
    пaртия „МИР“ – 1 cътрудник;
    пaртия „Нaция“ – 1 cътрудник;
    пaртия „Ниe грaждaнитe“ – 1 cътрудник;
    пaртия „Рeпубликaнци зa Бългaрия“ – 1 cътрудник;
    пaртия КOД – 1 cътрудник;
    пaртия „Движeниe нa нeпaртийнитe кaндидaти“ – 1 cътрудник;
    Пaртия нa зeлeнитe – 1 cътрудник.
  • 117 Рачко Пръдлето

    1 0 Отговор
    Какво само плачете от ДБ. Ще се гушнете със Слави и Мая и ще управлявате с подкрепата на БСП. И ще настъпи рая за България. Ще спрете "кражбите","корупцията", "контрабандата"(тя при Бойко май беше почти на нула). Ще вдигнете доходите два,три,четири пъти, ще привлечете инвестиции, България ще се превърне в истински Люксембург. Всички мигранти ще се върнат, защото тук заплатите и стандарта ще бъде по-висок от страните,в които са емигрирали. Смешно е да плачеш за някакви три бюлетини, които даже не са за ДБ, че са невалидни. А тетките са вашите майки,лели,стринки,сестри, съпруги и не ги плюйте, ще се олигавите. А тези три бюлетини щяха да ви вдигнат процента с колко с 0,00000001% ли или малко повече?
  • 118 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "мислещ":

    За съжаление 10% нормални хора не могат да направят нормална държава...
  • 119 чиче

    0 0 Отговор
    ДРУГАРИ ОТНОВО КУПЕНИ ИЗБОРИ.26 ПРОЦЕНТА ОТ ЗАДЪЛЖЕНИ И ПЛАТЕНИ ИЗБИРАТЕЛИ
  • 120 ПРОТЕСТ

    0 1 Отговор
    САМО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНЕ Е СПАСЕНИЕТО НА НАРОДА, 120 ДЕПУТАТИ И 1 ЛЕВ СУБСИДИЯ ЗА ТИЯ МАСКАРИ.
  • 121 ннн

    0 0 Отговор
    Какво толкова се поляризирате нещата се връщат в нормалното русло за тези географски ширини. От античността сме прочути в света със спартак и орфей или с мутрата и чалгаря всичко останало е "чуждица"!
  • 122 Асдф

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Последния мексиканец пак се изказа. Спри да мислиш и си намери работа
  • 123 Отвратена

    1 0 Отговор
    Асиова, имах друго мнение за теб, а ти си била много проста и вулгарна, а това че спиш с богат разплут стар евреин не е основание да се отнасяш с другите като простосмъртни.
  • 124 666

    0 0 Отговор
    е да ви е честит новия химн на БГ "едно ферари с цвят червен "