Last news in Fakti

16 Юни, 2021 13:00 5 037 39

Бай Ганьо от ВМРО пак надува свирката и се прави на бабаит

  • красимир каракачанов-
  • вмро-
  • цигани-
  • ромска интеграция-
  • ачо йорданов

Каракачанов сочи с пръст жертвите на лошата политика, но пропуска несвършеното от властта, която посегна чрез приятелски фирми към огромните суми, отпускани за различни проекти по интеграцията на малцинствата

Бай Ганьо от ВМРО пак надува свирката и се прави на бабаит - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мнение на д-р Димитър Попкутуев, публикувано във "Фрог нюз"

"За мен няма език на омразата, за мен има език на истината! Ако ще да ме глобят да ме арестуват ако искат, аз пак ще продължа да говоря". Коментар на Красимир Каракачанов, лидер на на ВМРО за решението на Върховния административен съд, според който бившият вицепремиер и министър на отбраната в предходното правителство е извършил дискриминация с антиромските си изявления преди две години в пловдивското село Войводиново.

Решението е окончателно, но смелият Каракачанов, известен още като агент „Иван“ от ДС не смята, че то е справедливо.

Делото се води от ромския активист Ачо Йорданов и сдружение "Единство", с правната подкрепа на Българския хелзинкски комитет.

Става дума за изказване на Каракачанов във връзка побоя на двама роми над военнослужещ от същото село. Нападателите бяха открити и осъдени. Каракачанов, известен още като агент „Иван“ от ДС заяви тогава: „Циганите в България станаха изключително нагли вече. Преди няколко години набиха полицай, преди два дни бият военен. Търпимостта на българското общество се изчерпва“.

За по-голяма тежест той повдигна и проблема с незаконните къщи на ромите в селото. Не обясни обаче като политик с дълга политическа кариера в Народното събрание и няколко години участие в изпълнителната власт, какво е направил той, за да се решат тези проблеми. Ние обаче знаем: надувал е свирката, за да вдига шум около себе си, но не и да свърши нещо полезно за социализирането на циганите в България.

След решението на ВАС, делото ще се върне в Комисията по дискриминация, която ще определи евентуални санкции на изявения „патриот“.

Не бе сложно да се предвиди, че босът на ВМРО ще използва решението на съда в предизборната кампания. И той направи точно това. Елементарно. Изрече и клишетата, че ромите не желаят да се образоват и да работят. Такива примери има, както има и много българи, които са неграмотни, без работа и търсещи спасение в други държави или живеещи от помощи. Затова посочването на отделни общности е несправедливо. Най-малкото защото не се отнася до всички цигани.

Погледнем ли сериозно на нещата обаче, на светло ще изплуват огромните проблеми, които политиците отказват да решават десетилетия наред. През годините на управление на ГЕРБ и Борисов нещата се влошиха, макар той да се хвали, че е научил много от Тодор Живков, когото охраняваше. Живков все пак успяваше по някакъв начин да провежда социални дейности, свързани с образованието и възможността за работа на ромите.

Каракачанов сочи с пръст жертвите на лошата политика, но пропуска несвършеното от властта, която посегна чрез приятелски фирми към огромните суми, отпускани за различни проекти по интеграцията.

На доскорошната власт, от която Каракачанов бе част, са ѝ нужни неграмотни и бедни ромски общности, защото лесно се манипулират и лесно продават гласовете си по избори. Няколко партии – ГЕРБ, ДПС, а също и самите „патриоти“, са прибягвали до тази платен „услуга“. Освен пари, са обещавали недосегаемост за ромски престъпни босове срещу осигуряване на гласове. Това, че прокуратурата и МВР са си затваряли очите, не означава, че престъплението не е извършвано многократно и безнаказано.

Да обуваш по празници потури и да позираш с чифте пищови е пошла самодейност, която те сродява с алековия Бай Ганьо, но не и с автентичния патриотизъм. Фалш и скудоумие, това ражда умствената нищета на псевдо патриотизма. Каракачанов, станал популярен с торбичката от хранителна верига и свитата му демонстрира точно това.

И като стана дума за хранителни неща, да си припомним Алеко и историите му за онзи чутовен българин: "Бай Ганьо от бързина, види се, беше забравил да тури в дисагите закуска. „А бе най-сетне българи сме, ще се прегледаме. От тогози къс хляб, от оногози сиренце - ще помине човек. Ами!“ И наистина, той помина добре. Другарите му го угощаваха с ядене и пиене - той ги угощаваше с най-горещ патриотизъм, смесен с апетит и жажда". Това Каракачанов го умее.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 55 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хе хе

    57 9 Отговор
    напред войводи, вашто знаме е месалът.

    Коментиран от #25

  • 2 БУДНИ

    94 7 Отговор
    Е тая каска 4 години виси, я пред Сарая, я пред Берлин. ГолемиО патриот, продавач на паспорти, Каракачана.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мдаааа

    87 7 Отговор
    Много смешен тоз, и това е.ило министър, какво падение
  • 5 Boj ludiq

    27 7 Отговор
    еее-хее-еее войvoдо кога ke се tепаме, кога ке se фatame, нема dа се бацаме
  • 6 бечев

    56 8 Отговор
    Това позорно русенско кюлхане се готви да ходи да бие бабички по границата.За задължителната военна служба позорно мълчи.
  • 7 Бабаит кюпек

    27 9 Отговор
    Гавазите, викйте гавазите..
  • 8 Доротея

    48 6 Отговор
    Агент Иван е агентурно име! А Георг в нашите среди го наричаме галено и с обич - Гертруда! Пухчо!
  • 9 Българка

    45 4 Отговор
    Някoлкo пaртии – ГEРБ, ДПC, a cъщo и caмитe „пaтриoти“, ca прибягвaли дo тaзи плaтeн „уcлугa“. Ocвeн пaри, ca oбeщaвaли нeдoceгaeмocт зa рoмcки прecтъпни бocoвe cрeщу ocигурявaнe нa глacoвe. Тoвa, чe прoкурaтурaтa и МВР ca cи зaтвaряли oчитe, нe oзнaчaвa, чe прecтъплeниeтo нe e извършвaнo мнoгoкрaтнo и бeзнaкaзaнo."
    Нямам какво да добавя
    Псевдопатриотите не трябва да влязат в НС след 11.07!

    Коментиран от #36

  • 10 напред шкембе

    33 7 Отговор
    МВРО ни пазило от турско робство и македонски национализъм...Боже Господи...
  • 11 Кво се чудите...?!

    25 8 Отговор
    Че бил ербап и викал-ако ще и пак да ме глобяват-не ми пука...?!Амчи и аз да имам такава тлъста комисионна от самолетната сделка за милиарди и аз ще съм ербап...?!
  • 12 Иван

    38 6 Отговор
    Не гласувайте за тези крадци те са Патерици на герб. Лъжепатриоти които само гледат да лапат.
  • 13 интересно

    23 5 Отговор
    Този с тази каска нали беше министър на отбраната, нали е патриот няма ли две приказки да каже за големия българин загиналия пилот
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 тодоров

    23 9 Отговор
    Задължителната казарма означава ли,че ще превърнеш децата ни в пушечно месо бе,бабаит.Знаеш ли,че Ти ще пукнеш първи при евентуален конфликт и то от наше оръжие,господин бивш министър?

    Коментиран от #26

  • 17 Перо

    29 6 Отговор
    Долу патериците на тиквата!
  • 18 Кики

    18 5 Отговор
    Комедиант,позор за нацията
  • 19 Ха ха ха

    19 3 Отговор
    Прав е Каракачанов сигааанизациятааа е повсеместна и трябва да се изкоренява .
  • 20 Така е

    11 7 Отговор
    Подкрепям воеводата , така е това е езика на истината ....
  • 21 Хаха

    10 10 Отговор
    Хвана ви шубето да не влезнат войводите мощно у парламента,заради македонския въпрос и почнахте да тропате.
  • 22 комунета

    6 11 Отговор
    Тия комунистически сайтове като жабата и факти трябва да се забранят със закон закрити и всички журналя в панделата

    Коментиран от #27

  • 23 агент дс

    6 9 Отговор
    нищо лъжовно не е казал. стига с тия нпо-та. агенти отвсякъде.а нещо за бай ганю миленов?
  • 24 Шкембе войвода

    16 3 Отговор
    уреди пияндурата Слабака за евродепутат по роднинска линия. И жена му я включи в предизборните списъци. Роднина-милиционер-роднина - милиционер.
  • 25 Доротея

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хе хе":

    Непълно се изразяваш, сербезино! Пълният текст е - Напреж, войводи! Тестемелят ни е лозунг, а месалят - наше знаме! Оригиналът е не войводи, а тракийци и се отнася за Беломорието - Родопите. Едното е забрадка, другото - кърпа, покривка!
  • 26 5ко

    9 7 Отговор

    До коментар #16 от "тодоров":

    Задължителната казарма ще е от полза за държавата. Но в никакъв случай на чужди мисии. Нужна е като гарант за опазване на целостта на страната. Ще е и от огромна полза за младите, които са прекалено много изнежени и за нищо не стават. Който не храни своя армия, храни чужда.
  • 27 Дали пък

    15 4 Отговор

    До коментар #22 от "комунета":

    Защо си в този сайт като не ти харесва? Не го чети, отивай си в ПИК и Блиц!
    Май само в нормалните медии накацахте, защото в герберските никой разумен не влиза и не търси новини.
  • 28 ЛЪЖЕЦООО

    12 3 Отговор
    ЕС заплаши Унгария с орязване на плащанията
    ЕС заплаши Унгария с орязване на плащанията

    Европейската комисия допуска вероятността изплащането на средства за Унгария да бъдат намалени, ако страната приеме закон, забраняващ „реклама на хомосексуализма” и смяна на пола на непълнолетни, предаде агенция БГНЕС. -- ЧЕТИ БЕ КАРАКАЧАНСКИ ПОМИЯР !
  • 29 асад

    12 5 Отговор
    лайййййноооооооо
  • 30 НЯМАТ МОЗЪК

    11 4 Отговор
    Учени успяха да "налеят" знания директно в човешкия мозък ---- ТОВА ПРИ ЖЪЛТОТО ПЛИКЧЕ И МУТРАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ !
  • 31 гост

    14 4 Отговор
    Да духа таратора сега парламент за него и оня тъпан Симеонов няма няма
  • 32 2321

    10 2 Отговор
    Този не става и дъска за кочина те го изстъпанчиха министър на отбраната как то и бочко министър председател ха ха ха
  • 33 зарко 66

    8 1 Отговор
    Много му отива-КАСКАТА.Бой с бухалките отгоре.
  • 34 УАУУУУУ

    2 1 Отговор
    ТОВА НЕ Е БАЙ ГАНЬ , ТОВА Е ЕДИН НЕРЕЗ Е КАСКА !
  • 35 Alex

    1 1 Отговор
    Това си е чиста злоба и реваншизъм само защото бат'Бойко не му е подал някакво парче от баницата.И едно малко въпросче: бил ли си някога в казармата,знаеш ли как се стреля с "Калашников"?
  • 36 Точно тъй

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Само АТАКА ВОЛЕН ПОБЕДА .Истинските патриоти
  • 37 vasik atanasova

    2 2 Отговор
    ТОЗИ Е 4 ТИЯ ОТ ЗАПАСА
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 бай ставри

    2 0 Отговор
    вкарайте го бързо тоя киртак в цсз и то в северното крило да изгние на хладно и влага при най- убавите съкилийници