Last news in Fakti

18 Юни, 2021 20:14 17 459 94

Общественикът Салих Трончов за ФАКТИ: Призовавам мюсюлманите в България да подкрепят партиите на протеста

  • салих трончов-
  • магерово-
  • общественик

ДПС буквално изсмуква живеца на мюсюлманската общност в България, превръщайки я в жив щит срещу останалото население в страната, смята събеседникът ни

Общественикът Салих Трончов за ФАКТИ: Призовавам мюсюлманите в България да подкрепят партиите на протеста - 1
Салих Трончов, кадър: ''Денят с В.Дремджиев''
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди няколко дни в Анкара председателят на Движението за права и свободи – Мустафа Карадайъ, сътвори сериозен гаф, ако приемем, че преводът от турски е абсолютно коректен. Той заяви: „Турция е нашата родина“, вероятно опитвайки се да говори от името на мюсюлманската общност в България, която в целостта си далеч не чувства нещата така. И това личи от словата на днешния ни събеседник. Салих Трончов бе ходжа на село Магерово, но заради гражданската си активност срещу ужасяващото управление на ГЕРБ бе освободен от тази длъжност.

Г-н Трончов е председател на Обществения съвет към училището в Магерово, а от ФАКТИ, освен за гафа на ДПС председателя, разговаряхме и по друго теми като пасивността на партиите на протеста в смесените райони и бъдещето на България.

- Г-н Трончов, да започнем от пътя, за който жители на Магерово, Абланица и Цветино се борехте години наред. Каква е ситуацията по този казус към момента?

- Ситуацията към момента е, че пътят Цветино-Велинград вече е асфалтиран и направен с високо качество. Проведохме изключително тежка битка, но успехът не закъсня – вече имаме път.

- Кой според Вас разпореди най-после да бъде направен въпросният път?

- Това е в юрисдикцията на бившия премиер (б.р. пътят е бил направен към края на управлението на ГЕРБ). Ние знаем, този, който е стопанин на хазната, от него зависят тези неща. Така че да – бившият премиер Борисов. Но всичко това се постигна благодарение на обществения и медиен натиск, иначе още 100 години щяхме да караме така.

- Казвали сте, че Борисов стои зад отстраняването Ви като ходжа на село Магерово, и то именно заради Вашата гражданска активност.

- За първи път в най-новата ни история премиер поисква от по-големият си брат в лицето на ДПС да бъде поискана от районното мюфтийство оставката на действащ имам за това, че е изразил гражданска позиция. Това е почерк не на демокрация, а на диктатура. Затова мюсюлманите, които гласуват за тези партии, трябва да знаят кого подкрепят и срещу какво застават. Нека разумът да надделее!

- A сега за политическите неща, които от една страна са встрани от първия въпрос, от друга обаче са пряко свързани с него. Споделихте ми, че партиите на протеста са подарили смесените райони на ГЕРБ и ДПС. Как буквално да разбираме това?

- Поглеждайки листите на партиите на протеста, аз не виждам почти никакво представителство на малцинствата. Няма никакви политика в тази посока, те не приемат нашата подадена ръка, която висеше както за 45-ия Парламент, така виси и сега за 46-ия Парламент. След като нямаме представители и след като няма политика на новите партии към малцинствата и смесените райони като цяло, това означава, че те ни поднасят на тепсия на Движението за права и свободи и ГЕРБ. Въпреки всичко, около 200 000 гласа имат, аз също гласувам за демократичните партии. Визирам партията на Слави Трифонов, „Демократична България“, Изправи се! Мутри вън!“ и т.н. Те получават, както казах, над 200 000 гласа от мюсюлманската общност в България.

- В Пазарджик видях, че наистина няма нито един представител от турския етнос, но пък в Кърджали е Вилдан Байрямова от „Демократична България“, а Мустафа Емин, който е от същото обединение, е в Благоевград и Смолян.

- Вижте, моите уважение и към г-жа Вилдан Байрямова, която познавам като репортер, и към г-н Емин, когото също познавам, имахме разговор. Г-жа Байрямова не успя да влезе в 45-ия Парламент и най-вероятно няма да успее да попадне и в 46-ия. На г-н Емин му пожелавам успех, но като гледам подредбата на листите най-вероятно ще остане извън парламентарната зала.

- Да, той е на последно място и в двата МИР-а, в които е попаднал като кандидат.

- Това е показателно. Ние виждаме, че дори в служебния кабинет, който аз много уважавам и ценя, няма нито един представител на малцинствата. Нито министър, нито заместник-министър. Показателно е, че това е ухажване на Движението за права и свободи, което не се приема с голямо доверие от страна на малцинствата. Въпреки всичко, аз участвах на протестите и продължавам да твърдя, да подкрепям и да призовавам мюсюлманите в Република България да подкрепят партиите на протеста, за да може да се излъчи мнозинство в 46-ия Парламент на Република България, което да крепи следващата власт.

- Имате ли информация за това, че във Вашия район ГЕРБ и ДПС натискат хора да гласуват за тях или пък купуват гласове?

- На всички избори това го има. Те дори не го правят скрито, те го правят открито. Защото дори и да подадеш сигнал, просто на този етап нямаше кой да ти обърне внимание. Хората са отчаяни. Ако не вземеш пари, ако не се подчиниш, това означава, че ти отказваш подкрепа за тази политическа партия и те ти почернят дните.

- Но сега на служебното правителство може да се подаде сигнал. Ръководството на МВР е вече друго, така че може би ситуацията е по-различна отпреди.

- Вижте, това се извърша от кметове, кметски наместници, които буквално купуват гласовете в самите кметства. Няма кой да подаде сигнал. Никой не би си сложил главата в торбата, защото доверието в системата все още е изключително ниско.

- Конкретно за ДПС. Ако приемем, че преводът е действително верен, как приемате изказването на Мустафа Карадайъ: „Турция е нашата родина“?

- Самата дума „родина“ означава държавата, в която ти си се родил и държавата, в която ти си израснал, държавата, която те е образовала. Г-н Карадайъ най-вероятно е бил войник и е полагал войнишка клетва. Родина означава точно това място – там, където са тленните останки на нашите деди. А те лежат в земите на България, това е нашата родина. Ние може да наречем Турция втора майка след Възродителния процес и имаме изключително уважение към Турция и като съсед, и като традиционен ислям. Изобщо ние имаме добрите взаимоотношения, но аз твърдя, че това, което направи г-н Карадайъ, е изключително голям скандал. Но също твърдя, че това е реторика на Движението за права и свободи винаги по време на избори. Това е реториката на ДПС винаги по избори. Помните как партия АТАКА окървави петъчната молитва пред Баня Баши преди години, за да стабилизира електората на ДПС. Помните също, че Лютви Местан, след като напусна Движението за права и свободи, беше изкарал документ, от който ставаше ясно, че ДПС е финансирала въпросната партия АТАКА. Както преди години, днес по същия начин реториката на ДПС цели етническо напрежение и конфронтация между гражданите на България и създава тежки разделителни линии. Това е нещо, което ние няма да допуснем

Движението за права и свободи прокарва чужди интереси, и по-скоро не турски, колкото руски интереси в България. Така в грях бе заченато Движението за права и свободи и 30 поредни години тази партия не работи в интерес на България, нито в интерес на мюсюлманите в България. Напротив – те буквално изсмукват живеца на мюсюлманската общност в България, превръщайки я в жив щит срещу останалото население в страната. Това е скандално и недопустимо и аз смятам, че това може да бъде счетено за престъпление спрямо човечеството.

- Има ли основания и трябва ли ДПС да бъде забранена?

- Аз смятам, че думите на Мустафа Карадайъ доказаха, че ДПС е етно-религиозна партия, която противоречи ударно на текстове в Конституцията на Република България. Също така смятам, че ние не трябва да бъдем капсулирани в една определена политическа партия и да бъдем използвани, за да може държавата да бъде източвана – както се източва чрез студения резерв. Ние много добре знаем кой е д-р Ахмед Доган, знаем неговото минало и настояще.

Движението за права и свободи няма как да бъде забранена със закон. Спомняме си, когато БСП поиска от Конституционния съд да бъде дадена заявка дали е конституционно издържана и един глас в повече допринесе ДПС да бъде конституционно призната българска партия. Тази партия негласно, с нейните действия и капсулирането на мюсюлманите, противоречи на Конституцията на Република България. Да не говорим за превзетите мюфтийства в определени райони на България.

- Да разбирам, че ако е възможно да се случи, Вие по-скоро сте „за“ за забрана на Движението за права и свободи?

- Думата „забрана“ няма как да бъде използвана, защото тя е много силна. По-скоро има друг начин. Ако българското население масово гласува на 11 юли за партиите на протеста, за демократичните партии, то високата избирателна активност ще даде ниска легитимност на Движението за права и свободи и е твърде възможно тя дори въобще да не влезе в парламента. По този начин тя ще бъде демократично освободена. За мен ГЕРБ и ДПС по този начин ще останат в черните страници на българската политическа история под заглавието „Позорът на един провал“.

- Оптимист ли сте за бъдещето на България?

- Аз съм оптимист още от протестите, които аз подкрепях и в които участвах. Бях и на трибуната, държах реч пред българските и европейските медии. Така че, оптимист съм, но ако партиите „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“, които аз силно подкрепям и надеждата ми е в тях, „заченат в грях“ следващото правителство, тоест с подкрепа на Движението за права и свободи и ГЕРБ – гласна или негласна, това ще бъде началото на политическия край за новите политически партии и те ще се сринат за няма и мандат. ГЕРБ и ДПС са токсични партии, прокажени партии! Всяка партия, която се докосне до тях, страда. БСП са най-опарени от това и много добре знаят как се случват нещата. Съюзът ли се с ГЕРБ и ДПС, това ще бъде краят на тези нови политически партии, защото народът буквално ще измете от улицата това ново статукво, което би се задало.

- Сам споменахте БСП. Ако те подкрепят едно правителство на партиите на протеста, бихте ли приели тяхната подкрепа?

- Разбира се, че бих я приел. Относно Българската социалистическа партия аз искам да заявя ясната си позиция, че е нормално, когато г-жа Корнелия Нинова прочисти БСП от старите комунисти, партията да преживее лек крах. Когато вкараш нови лица, това е нормално, нормален период. И така е много по-добре, защото те бяха ярка опозиция. Да, те подкрепиха главния прокурор на републиката, в много неща те участваха, най-вероятно това са тайни договорки. Като цяло обаче те се държаха като конструктивна опозиция и смятам, че ако не достигат гласове е по-приемливо партиите на протеста да получат подкрепа от Българската социалистическа партия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 128 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Музи

    98 16 Отговор
    така да е!
  • 2 Един Човек

    162 19 Отговор
    Браво! Респект!

    Коментиран от #24, #45, #56

  • 3 Долни мръсници

    29 80 Отговор
    за да управлява ДПС чрез тях.Честито,българи

    Коментиран от #4

  • 4 Орхан

    111 19 Отговор

    До коментар #3 от "Долни мръсници":

    ДПС управлява само с ГЕРБ

    Коментиран от #16, #33, #69

  • 5 1618

    135 23 Отговор
    Колелото на историята в България не може да се върне назад! Партиите на протеста ще спечелят изборите, а отвратителното позорно трио Борисов, Гешев и Пеевски трябва да бъдат съдени с най- голямата строгост на закона и изметени!
  • 6 Помак

    80 22 Отговор
    .. и аз да кажа.. Гроп е помашка партия! разумен българин за помаци министри няма да гласува... гроп без помаците не може да съществува и като бизнес и като гласуваща рая.. Най големите грабежи се извършват от и в полза на помашки фирми! каскета и е. Димитроф - мафиота също са в услуга на помашките аги, всички министерства, агенции, и много общински администрации(софия, пазарджик, пловдив, смолян, благоевград...) са под помашко владение ... Кьорави ли сме, прости ли сме.. Или свкнахте че ние се правим на глупави и си мълчим... истината е още много по воняща.. Като гнснс помашка..
  • 7 Фончо тариката

    32 10 Отговор
    Подкрепям с две ръце и карам без ръце.
  • 8 Гост

    31 79 Отговор
    ТРОНЧО, лети от цвят на цвят т.е. от партия в партия, мноого неприятна личност, а и не е добър Имам, не чете правилно Корана, има повече политически цели от колкото религиозни. Мазник на СлавУн!
  • 9 тиквата

    87 5 Отговор
    вярно лъгаха турците шиши и доган не гласувайте за доган
  • 10 Дпс пак започна с

    144 9 Отговор
    Джихадизма по малките населени места в Родопите. Да мюсюлмани сме, но не сме фанатици! Тази партия трябва да се забрани със закон! Български турчин съм имам много приятели българи с които се разбирам чудесно и си помагаме взаимно, но ДПС се опитва да ни скара. Което аз лично презирам!!! Родината ни е България. За Това, че КАрадайъ говори глупости аз не нося и не трябва са нося отговорност! Дпс са мафия!!!

    Коментиран от #25, #36, #37, #53

  • 11 Турчин

    65 5 Отговор
    Правилно,така ще да е
  • 12 Реалист

    27 4 Отговор
    България до кога ше работи за чужди интереси ?
    Живко Костадинов от Варна, всъщност той е подходящ да бъди владетел, но не политик, а владетел !
    Разликата между политик и владетел е огромна !
  • 13 Каква е

    13 51 Отговор
    Тая тлъста калинка?
  • 14 Реалист

    34 1 Отговор
    До кога някои хора ше сме твърде незначителни ?
  • 15 Браво

    74 5 Отговор
    Това е единственият начин да счупят феодалния хомот, който им е нахлузила зорлем върхушката на ДПС, за да ги дои електорално!
  • 16 Рошко

    35 3 Отговор

    До коментар #4 от "Орхан":

    Дупесе държи везната, демек управлява с всеки
  • 17 Фактът е

    53 2 Отговор
    Че вестник Родопи в Кърджали, доноси на партия ДПС, като събира данни от коментарите на хората! Жалък вестник! Любопитно ми е когато политиката се промени рано или късно, каква гайда ще свирят! Позор!
  • 18 ами да

    92 5 Отговор
    Мюсюлманите в България са под турско робство от ДПС.
    Част от тях го осъзнават, но страха е голям.

    Коментиран от #19

  • 19 Много точен

    48 5 Отговор

    До коментар #18 от "ами да":

    Коментар! Самата истина е това!
  • 20 Трябва да се направи

    48 1 Отговор
    Ревизия до стотинката на МЗХ и ДФЗ(Разплащателна агенция), където ДПС държат властта от десетилетия! Тиквата ще ви изглежда розова в сравнение на открадното пт ДПС през това министерство!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бар Баганьос

    77 6 Отговор
    Браво на това момче! Респектиран съм от дълбочината на анализа му и смелостта да изрази мнението си!
    Браво!
  • 23 Колю

    12 35 Отговор
    Обяснете на този общественик,че това политиката не трябва да има нищо общо с религията.комунизмс също е религия.
  • 24 е как

    60 3 Отговор

    До коментар #2 от "Един Човек":

    ДПС използва мюсюлманите но мисля че глупавите и възрастни дадоха фира покрай ковид и сега младите трезво мислещи знаят че ДПС не заслужава нито глас нито власт а затвор за крадците!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Истината е, че

    66 8 Отговор
    А. Доган и неговата шайка използват българските турци за да замогнат. И го постигнаха. В алчността си изгониха сумати народ на Запад. Съсипаха семейства, разплакаха майки...Изгонените с честен труд се замогнаха. Сега е наш ред. За реваншизъм... По същата логика Тиквата използва българо-мохамеданите(помаците)! А БСП е главата на Октопода! Никога повече тези 3 партии не трябва да бъдат допуснати до управлението на страната! Никога!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Кой68

    30 21 Отговор
    Всичко си идва на мястото ....
    Трябва да си пълен б@лък за да не видиш ИТН чий проект е.
  • 29 гост

    2 5 Отговор
    абе ФАКТИ докога ще ми триете коментарите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Реалист

    9 2 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Те са хора, кооито не са нормални, заради тва ги трият !
  • 32 Реалист 2

    10 2 Отговор
    Шизофренията не е болест, а дарба!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ердоган

    12 11 Отговор
    Сали Дрончо ,я кажи на батя си , имаш ли леля и как изглежда той ? Да го поканя леля ти на баклава ,локум ,шербет и тахан халвасъй
  • 35 Въпрос

    53 7 Отговор
    Защо ДАНС не потърсят отговорност за думите на Карадайъ в Турция? ТОВА ако беше станало в друга държава политикът да беше вече затворен с обвинение за национално предателство!
  • 36 Свалям ти шапка

    30 3 Отговор

    До коментар #10 от "Дпс пак започна с":

    Точен коментар.
  • 37 пряко от Сан Трупе

    10 35 Отговор

    До коментар #10 от "Дпс пак започна с":

    Кат си български турчин ,що кат видиш мюсю Ердюан ,и почваш да припикаваш на откоси по 150 мл.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Мешана скара

    29 25 Отговор
    В България сме мешана скара. От 14 века прабългари, които за мен сме си били от тюркски народ писали и говорили на език от тюркската езикова група и сме се смесили със славяните на Балканите. Безспорно сме се смесили, защото словото/ говора от тюркски сме го променили на славянски, а това значи, че не са били малка бройка славяните. Та мисълта ми е, че в нашите вени тече тюркскославянска кръв и турците са наши братовчеди и не виждам, защо да се делим.

    Коментиран от #87

  • 40 Политолог

    10 20 Отговор
    Къв протест, бе бастун!?😂 И кви партии🤣
  • 41 Метин Кринчов

    9 30 Отговор
    Салих ,ти нямаше ли овца да водиш на коч в Рибново ве ?
    Ко са разлепяш по БиТиВи кат Бетина Жотова
  • 42 111222333

    27 8 Отговор
    Г-н Бойко Борисов, се самозабрави, забрави че ние не сме Беларус, а сме член на ЕС!
    Да си сърба попарата сега!

    Коментиран от #44

  • 43 Анонимен

    10 49 Отговор
    Правилно си разбрал ние гласуваме за ДПС и сме турци и гласуват и мюсюлмани и българи даже има много цигани.Много правилно си разбрал етническа партия сме и всякакви етноси има при нас.Борим се за права и свободи както е в името на партията.А вашите партии какви са.Например за БСП от 1000 турчина само един двама комунисти има.Толкоз.За герб пак толкоз.Значи какво излиза сам разбираш.Така е че сме капсуловани затова сме силни и членовете ни не се разбягват и тичат подир всяка нова партия която се появи,както все едно да сменяш половите си партньори.Не!Ние си държим на обичаите и сме постоянни във всичко.Обичаме си партията и ако може с двете ръце ще гласуваме за нея!И още нещо да ти кажа,ние не сме български турци,ние сме си турци и толкоз.Тук сме си родени но сме турци.А това което е казал Карадайъ в Турция е друг въпрос.

    Коментиран от #46, #48, #75

  • 44 Свиди

    16 4 Отговор

    До коментар #42 от "111222333":

    Бойко забрави че е синаджия и предаде сик на мулти!(доганлу и деля)
  • 45 Пак чалми

    9 16 Отговор

    До коментар #2 от "Един Човек":

    искат да ни управляват.
  • 46 Севинч Карабаджакларъ

    31 6 Отговор

    До коментар #43 от "Анонимен":

    Гласуват за ДПС бившите комунисти неграмотни кравари и козари ,и преселниците ,щот ням как ...от младите кабриолети никой не гласува за динозавъра ДПС
  • 47 Метин Кринчов

    10 26 Отговор
    Салих ефенди ,ти на оджа не мязаш ,щот Корана е мноооооого дълго книга ,ама на пуйки да пасеш си одма !
  • 48 Ти наясно ли си

    37 3 Отговор

    До коментар #43 от "Анонимен":

    Че половината ръководство на ДПС са служители на ДС. Тези дето ни сменяха имената, сега уж за кауза работят. Или може би ти си от тях? Друга партия трябва да се учреди. Тази е свършена..

    Коментиран от #91

  • 49 Алията

    31 8 Отговор
    ДПС и ГЕРБ играят заедно. И на избори и през другото време. Всичко друго е ала- бала.
  • 50 djemmil

    22 3 Отговор
    верно е ДПС купува и използва муслуманите сас заплаха като в ТАРГОВИЩЕ САС МУТРИ ЗАЛОЖНИТЕ КЬЩИ БРУТАЛНО САС СВОИТЕ ЗАЛОЖНИЦИ
  • 51 гост

    8 22 Отговор
    Тоя джендар що не се гръмне ама на некои градци център денем еи свиня турска не ми казвай ЗА КОГО. да гласувам
  • 52 Фаро

    22 6 Отговор
    Имаме смел поп а сега и смел ходжа с мафията е свършено ще ги изчегъртаме до дупка и заживеем като нормалните хора в мир и разбирателство
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Метин Кринчов

    7 15 Отговор
    Айше, нашата връзка е обречена!
    - Защо Мехмед?
    - Трябва да ти призная, че съм истинския ти баща..
    - Но как е възможно?! Та аз съм истинската ти майка?

    Коментиран от #57

  • 55 Гост

    17 18 Отговор
    Салихката напира за политик, НО НИКОЙ ОТ РАЬОНА НЕ ГО САКА!!! И с Ходжалъка му е свършено и да сА напъва, и да сА мазни, нЕма да стане! Салихка, кротувай си у село, от теб и чеп за зеле нЕма да стане!!!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ИСТИНАТА

    23 4 Отговор

    До коментар #54 от "Метин Кринчов":

    И майката, и бащата на ДПС е Кремъл.
    Ахмед Доган е най-охраняваният руски диверсант в България!

    Изявлението на Карадайъ в Турция има за цел да помогне на Каракачанов кремълските патриоти-идиоти да влязат в Парламента!
    Но надали.
  • 58 В.В.П.

    22 4 Отговор
    ДПС,,е етнофашистка групировка...Турците да си правят извода...!!!.Само БКП то даде свободата на етниите в България.!!.
  • 59 Сериозно ли бе

    10 23 Отговор
    Айде без да ни нареждате за кой да гласуваме. Повечето не сме марионетки на Фърчилов или фигуранти на Божков. Ще гласувам за ГЕРБ защото мога да мисля и не правя каквото ми наредят.
  • 60 фуклата

    9 0 Отговор
    Рибар без разрешително е хванат от горския на местопрестъплението с една кофа пъстърви. Рибарят се оправдава:
    - Не съм ги ловил! Това са мои рибки, домашни любимци. Всеки ден ги "разхождам", тоест, пускам ги във водата, те плуват половин час, а като им свирна, скачат обратно в кофата. Ако искате да Ви покажа.
    Горският, недоверчив, се съгласява. Рибарят изсипва рибите във водата. След няколко минути чакане, горският пита:
    - Е какво, няма ли да ги повикате?
    - Кой да повикам?
    - Как кой -- рибите!
    - Какви риби? Та и те така ако мине номера мине ако не.... какви риби.?!!
  • 61 УБИЙЦИ

    13 2 Отговор
    Ще се боря до край, но не за пари - за "паднали глави" на всички по веригата и пълна промяна в сферата (и не само тази). Всеки да си понесе отговорността, а не животът и гибелта на един от най-прекрасните хора и професионалисти да отиде в битието, като "всяко чудо за три дни". Въпросите ми са към последния министър "патриот" Каракачанов: Защо подкрепихте сделка за "самолети на хартия" за далечната 2027 г., а не отделихте средства "свежи пари" за увеличаване на настоящия ресурс? Защо пилотите ни са с нальот 12 ч. за 6 месеца? Защо изисквате и се съгласявате на съвместни учения, след като не сте се погрижили за хората си да имат необходимата подготовка и ресурс, а ги изпращате на гибел в мирно време? Г-н Каракачанов, Вие сте точно толкова патриот за България, колкото показа, че е и Карадайъ преди седмица, а и цялото управление последните 10 години. Няма да се примиря, докато не видя виновните хора на правилното място. Събудете се хора, това управление ни убива! Майки с деца, болни от вирус, здрави и смели пилоти..... до кога?", написа Димитрина Попова.- ЖEНAТA ДO ЗAГИНAЛИЯ ПИЛOТ !
  • 62 ГРАБЕНЬЕ

    13 4 Отговор
    Божков: Бойко и Влади ме ограбиха
    Правиш това, това и това или приключваме. С други думи: „Даваш толкова или бизнесът ти и ти не съществувате“. Това ми го е казвал лично Борисов и ме е пращал при Влади Горанов да уточним условията и сумите, заяви пребиваващият в Дубай бизнесмен
  • 63 ЗАТВОР ГЕРБ

    14 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Цените на хляб, масло и олио поскъпват - ШАЙКАТА НА ГЕРБ , ТОЕСТ КРАДЦИТЕ ПРАВЯТ ТОВА - ЦЕНИТЕ НА ОЛИОТО В ЧУЖБИНА НЕ СА МРЪДНАЛИ !
  • 64 БОКОКРАДЕЦ

    10 2 Отговор
    ДАНС И БОЙКО ИЗЛОВИ РУСКИТЕ ШПИОНИ - АМА ДОГАН НЕ Е ЛИ РУСКИ ШПИОНИН ?
  • 65 Гост

    6 8 Отговор
    МАХНЕТЕ ТОЯ"БОЯДЖИЯ", НЕ Е ИНТЕРЕСЕН!!!!
  • 66 Месут

    8 14 Отговор
    Можеш да призоваваш единствено твоите девширмета помаците. Турците ще гласуват за турските кандидати на ДПС.
  • 67 Бай...

    15 5 Отговор
    Салих ти и целите Западни Родопи сте Помаци,чисти Българи! Общото с Турската общност е само религията! Лидера на ДПС като посети села с турско население говори с тях на майчиния им език - турски!Като дойде във вашия регион говори на вашия майчин език-Български! Вие духовните водачи на този регион трябва да работите в посока разграничаване от ДПС и най-вече от нейния лидер-националния предател Карадайъ! Има достатъчно Български партий, в които да членуват и подкрепяте!
  • 68 име

    9 1 Отговор
    да се забрани дпс! да се спази закона! но тн партии на протеста са новите приятели на дпс.или- тн партии на протеста са лицемери и не са за спазване на закона. поздрави на ицо маджото.
  • 69 Кавал

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "Орхан":

    не зная ГЕРБ да са били заедно с ДПС, но зная кой избра Пеевски за шеф на ДАНС мър-шата Мая Галева Костинбродска и БКП(БСП). 7925
  • 70 Бай Бай

    3 7 Отговор
    Да живеят пожарникарите. Долу комунистическите мутри - капиталисти.
  • 71 Радевич

    6 4 Отговор
    Партизаните от 1944 напират отново.
  • 72 Мъка, брато, мъкааааа !

    5 2 Отговор
    С тез лабави хъшове и хъшки, борбата с ДПС-сарските "парабащители " ще продължи май 500 години.
  • 73 КОЙ

    9 2 Отговор
    Дааа неверникът трябва да се лъже, тоя за идиоти ли ни има.Кога конституционният съд ще се задейства и ще забрани тази етническа партия.И всеки който се има за чужденец да си ходи в държавата.
  • 74 ПЕНСИОНЕР

    6 7 Отговор
    ТОЗИ РЕ.ЗАК ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА ТАЛИБАНСКА ШАЙКА ТАКА И НЕ РАЗБРАХ !!ИЛИ ИМАТ ДОГОВОР С ХВЪРЧИЛОТО ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ РУСИЯ
  • 75 Ибрахим

    8 12 Отговор

    До коментар #43 от "Анонимен":

    Заминавай си за турция, от такива като тебе ще стане някоя "сребреница". турчин бил - л-но скапано

    Коментиран от #79, #83

  • 76 ТОЙ

    10 2 Отговор
    30 години да правиш една и съща грешка /да гласуваш за дпс/ и да чакаш промяна или сте много глупави или тъпи та вдлъбнати или работите за турция във всеки един случай си спечелихте омразата на Българите.
  • 77 Така така браво

    3 6 Отговор
    Значи ще подкрепим БСП , те бяха най-активните и предаваха протеста по телевизията си, а и патриотичните партии ,Възраждане ще подкрепим, Възраждане също протестираха!
  • 78 УжасТ

    4 2 Отговор
    Лелееее, по минусите и плюсовете се разбира колко много турци пишат в сайта и техни тролове !
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 даааа

    6 5 Отговор
    По плюсовете и минусите в тази статия , се вижда, че 98% от пишещите в сайта и навярно и в други сайтове, са турци .
    А на мен ДПС не ми пречи, нито друга партия, а ме интересува какво направиха за населението и България, защото резултатите са ужасяващи,плачевни и населението в страната се стопява.
  • 81 loj

    1 2 Отговор
    саали домуз ти си се объркал нещо
  • 82 Еничари сте

    14 5 Отговор
    Мидхат паша управлява като велик везир и висш държавен служител:

    „ ... Между българите има повече от един милион мохамедани. Тези мохамедани не са дошли от Азия, за да се установят в България. Това са потомци на същите тези българи, преобърнати в исляма през епохата на завоеванията и в следващите години. Това са чеда на същата тази страна, на същата тази раса, и от същото това коляно. А между тях има една част, които не говорят друг език освен български “
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Хан Крум

    1 0 Отговор
    Ами нали същите тези партии на "протеста" подкрепиха ДПС за гласуването с машини и за секциите в Турция.
    Тоя мазник е егати лицемера.
  • 85 Alex

    4 1 Отговор
    Абе,Трончов,ти какъв си,та се правиш на борец против какво...и ти не знаеш?!Защо не правиш разлика между етнос и вероизповедание?!Та,кажи си,бе,Трончов,ти българин ли си,какъв си.Тоя вековен страх и сляпо подчинение на мюсюлманството ви докара до там,че ви е срам да се наречете помаци,т.е.турчеете се,ама не знаете и дума турска!Иначе побърквате децата да учат наизуст Корана,без да разбират защо го учат.А в Турция вас ви смятат за никои...съжалявам!
  • 86 Евала

    2 2 Отговор
    Село магерово има джамия и хубав път благодарение на герб А този комунист иж ходжа иска да няма джамия а клуб на бсп Явно е слъчасал
  • 87 677889

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "Мешана скара":

    Българите не са мешана скара,не сме се месили с други,генетиците го доказаха,а това,че Турция не спря да потурчва българи,албанци и кой ли не,та сега да сме свидетели на толкова объркани хора...толкова е жалко
  • 88 7789

    3 0 Отговор
    А виждали ли тте пътищата към българските кела около Пазарджик? Знаете ли,че са нещо ужасно,а църквите са паднали почти...хората мизерстват и кмета на Пазарджик им спря и автобусите до града и няма аптека,няма нищ.Знаете ли? Ама зй помаците всичко има-пътища,цехове за работа,канализация,джамии.Всичко.Българите са дискриминирани жестоко.ДОКОГА???
  • 89 КРАДЦИ

    3 0 Отговор
    ДПС - ВЪЖЕТО И НА ВИСОК КЛОН !
  • 90 Българин

    2 0 Отговор
    Единственото място,където дпс има приложение в България е на дръвника в Батак!
  • 91 Има и други партии

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Ти наясно ли си":

    На Местан, Дал , Исмаилов,. но нещо не минават 4% бариера
  • 92 Да дааа

    2 1 Отговор
    Трябва да се осъзнае призива.Всички граждани живеще в България независимо от религията трябва да сме обиденени в каузата за промяна
    и подобрение на социалният ни живот.Трябва да се спре безконтролното разграбване на публични средства.
  • 93 Ходжата

    2 0 Отговор
    Трончо, Трончо. Не успя да се вредиш покрай ДПС и зе да лаеш като куче без стопанин. Борисов го бил махнал. Махнаха те защото е несъвместимо да си ходжа и да пиеш алкохол. За наркотици не съм те виждал. Иди при Слави чалгата за още едно интервю да ръсиш глуподти и да се правиш на голям УЛЕМА. Две дуи не знаеш и се пишеш ходжа. Скрий се некаде.
  • 94 Аз Негодника

    0 0 Отговор
    Единствения начин КОСТОВ.ДПС И БСП да се върнат на власт...е ИТН...ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПРОМЯНАТА...