Last news in Fakti

19 Февруари, 2013 17:36 13 204 21

Гражданката Пеловска... Даниела Пеловска

  • даниела пеловска
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

 

Появата на Даниела Пеловска на пресконференцията на премиера Бойко Борисов в качеството й на говорител на протестиращите предизвика вълна от гневни коментари в социалната мрежа "Фейсбук".

Повечето от тях се фокусираха върху връзките й с управляващите. Позицията на един човек не е съизмерима с постовете на децата му, заяви тя на пресконференцията на премиера в министерския съвет помолена да коментира, че дъщеря й арх. Павлета Пеловска е назначена от ГЕРБ за зам.-кмет на столичния район "Изгрев", а синът - Васил Руменов Пеловски, след спечелен конкурс през 2010 г. е назначен като юрисконсулт в Столична община.

Даниела Пеловска е родена в Добрич. Една от известните бизнес дами в Добруджа. Тя е бивш изпълнителен директор на „Макаронена фабрика" в Добрич, управител на "Добруджански Протеин" и на „Хранителни Стоки" ЕООД, Добрич, собственик на хотел в Кранево. Предприятието е основано в през 1966 г.с търговската марка "Златен клас". През септември 1998 г. местното млекопреработвателно дружество "Сердика 90" АД приватизира 75% от капитала на фабриката срещу 1.26 млн. лв. Чрез близката до агроминистъра Даниела Пеловска са приватизирани \Сердика-90\ и макаронена фабрика. В момента собственик на 81% от него е Даниела Пеловска чрез фирмата си "Анжело" ЕООД. Тя е изпълнителен директор на "Макаронена фабрика" от раздържавяването й досега.

Даниела Пеловска е сред създателите на СДС в Добрич, бивш член на Националния съвет на СДС. Ползва ресторанта в сградата на СДС, опитала да стане водач на листата на ОДС в Добрич за изборите 2005 г, но не успяла. Напуска сините през 2005 г.,

След това оглавява кандидат-депутатската листа от Добрич на "Новото време" на парламентарните избори през същата година.

През 2009 година Пеловска помага активно за парламентарните избори на ДПС и е техен представител в РИК в Добрич. Придружавала Ахмед Доган при едно от посещенията му в Добрич заедно с Йордан Цонев.

Междувременно върти родео с полицаите по улиците на Добрич. Скандалната бизнес дама Даниела Пеловска завъртя джип родео на добрички полицаи, пише "Стандарт". Пеловска била спряна от ченгетата около 22 часа на влизане в Добрич. Въпреки стоп палката, дамата дала мръсна газ с джипа си и избягала.

В момента Даниела Пеловска живее и работи в София, където развива собствен бизнес. През 2011 г. дъщерята на Даниела Пеловска Сидония Радева спечели кулинарното шоу „Lord of the Chefs" и получи като награда ресторант в центъра на София. Добричлийката била с “договор” в нагласеното шоу, майка й платила наема на кухнята.

В социалните мрежи беше разпространено и "благодарствено писмо от Даниела Василева Пеловска до ген. Бойко Борисов" в качеството му на главен секретар на МВР.

"Уважаеми генерал Борисов, позволете ми да изразя безкрайната си благодарност за светкавичната реакция от Ваша страна в петък вечерта - 14 януари, във връзка с мой много сериозен личен проблем. Моля да поздравите всички служители на МВР, които помогнаха за решаването му. С бързи и ефективни действия, като тези при моя случай, убедена съм, се възстановява доверието към българската полиция и аз лично ценя Вашите усилия в тази посока. Изцяло подкрепям Вашата инициатива за подпомагане децата на загиналите полицаи и Ви моля да приемете моето предложение те да почиват в хотела ми, на мои разноски, който се намира в курорта Кранево - във време по Ваша преценка. Моля да изкажете служебна благодарност на всички, работили по случая", гласи писмото, разпространено във "Фейсбук".

Междувременно се появиха и колажи. На единия Цветан Цветанов докладва за изтичане делото „Шмекера“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    1 0 Отговор
    Под вола теле търсят..
    В тая държава, май няма човек, който да няма някакъв вид контакт с Бойко Борисов..
    Дори да има, при нужда, ще се подисгури такава връзка за компромат..
  • 2 Трибал

    2 1 Отговор
    ългария може да я оправи народа който е на улицата!Друг никой!Какво трябва!Да се свали властта,да се иска служебно правителство,във което да влязат водачите на протестите по градове.Защото чрез тях ще говори гласа на народа!Никакви политически плъхове не бива да бъдат допускани в служебно правителство!Когато народа държи властта ще направи и правилните реформи за смяна на системата!Така че политически отрепки да не си подлагат г.за където са нежелани!!!
  • 3 неутрален

    1 2 Отговор
    И да е нормална протестираща и да е на Бойко човек, каза точно нещата както са..
    НЕ НА популизацията на протестите!
    НЕ НА всички партии дето искат да се възползват..
  • 4 makaron

    1 0 Отговор
    Стара и неточна информация! Около 2007,ако не греша, Пеловска продава Макаронена фабрика на Ивелин Савов,собственик на Савимекс.
  • 5 тх-ранец

    2 0 Отговор
    Толбухин е нещо като мини България. Народа оредява прогресивно, някои хора си въртят далавери. Правят се нови тротоари, алеи, център а бе да ти е приятно да се разхождаш и в същото време няма работа. Та магистрали, паркове и тротоари ли да ядем че да оцелеем?
  • 6 pacoran

    0 2 Отговор
    Нали жената излезе и си каза кво мисли нали и дадоха думата а при тройните едно време немаше да и се даде думата и можеше да бъде убита от сумиста или отвлечена от наглите
  • 7 ч3бъ

    2 0 Отговор
    Даниела Пеловска е НАхалник.
  • 8 вън на агентите

    0 0 Отговор
    Политическа помиарщина.
  • 9 акмс

    0 0 Отговор
    Тази е смешно нагласена!!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 яааа

    0 0 Отговор
    Неутрален маи не си неутрален.
  • 13 гладен

    3 0 Отговор
    А бе хора откъде взеха пари тия да купят тия огромни заводи които ни даваха хляб та после отидоха на скраб Как тая дърта се озова при Костов в София май времето е още тяхно вече 21години ДОКОГА!!! ТИЯ ДЕТО НИ ГРАБЯТ НЕ СА КАПИТАЛИСТИ ТИЯ СА ТЕРОРИСТИ!!!

    Коментиран от #14

  • 14 вожда

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "гладен":

    EEEE разгеле, най после един разбрал...... :)
    Ще се сетите всички вече или ще се усетите най накрая!!!!
    Разликата между Герб и СДС е никаква, едни и същи хора са ги създали и ФАКТИТЕ говорят, за тези, които още не вярват !!!!!
    В България имаше Двроцов преварт, другарите от БКП си разделиха държавното имущество помежду си и сега де факто ни управляват същите хора от соца. и децата им, в тях са парите и те държат все по вялата икономика.
    Всички тези партии са измислени за да има фасадна демокрация за пред западните държави, да се легитимира властта и да се контролират масите, създава се паралелна държава, в която хората издържат тези от първата държава, нещо като друго измерение.:)
  • 15 Христофор

    1 0 Отговор
    Има една такава порода хора важното е да изплуват като олио над водата С комунистите върл комунист по възможност ако притежаваш качества и доносник С демократите бесен привърженик на демократите Царист депесар и всичко всичко само и само да направи връзки като слон и да ги осребри в материални блага за себеси и децата си Аз като гледам въпросната госпожа добре е осребрявала Просто сега се оглежда накъде духа вятъра Във всеки град да има такива

    Коментиран от #16

  • 16 вожда

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Христофор":

    Във всеки град има такива!!!!!
    Хора от фиктивната СДС, всички те станаха милионери, кой с кредити, кой с куфарчета, кой с фиктивна приватизация.
    Това са червените феодали, те са над закона и правят каквото си поискат.
    Всички са заедно хора, вЕрвайте ми!(Това последното ми го каза човек от ДС).
  • 17 Джак Даниелс

    0 0 Отговор
    Тая о.ца само от ХИЗБУЛА не е била , да и е.. и отлюспването !
  • 18 грозен

    1 0 Отговор
    ХАЙДЕ ЯНЕВ НАЛИ ИМАШ КОМПРОМАТИ ЗА ДЕПУТАТИ, ВАДИ ТЕЗИ КОМПРОМАТИ НАРОДА САМ ДА ГИ РАЗКЛАТИ ТА ДА ВИДИМ ТОГАВА КОИ МОНОПОЛИ ЩЕ СПАСЯВА ,КОИ ПАРИ ЩЕ ПОЧНЕ ДА ДАРЯВА ,КОИ ЩЕ СКРИЕ ЕДИНСТВЕНАТА КРАВА,И КОИ НА ТОКА -ПАРНОТО -ПЕТРОЛА-И ВОДАТА ЩЕ СИ СЛАГА ТОЙ ЗАПЛАТА,ЗАПЛАТА КАТО НА ПАШАТА НЕ В ЛЕВА А В ЕВРАТА ЗА ДА НЕ ГО БОЛИ ГЛАВАТА КОГАТО НАРОДА СЕ БУНТУВА ТОЙ ДА МОЖЕ БЪРЗО ДА СИ ОТПЪТУВА ЗА ДА НЕ МОЖЕ НИКОЙ ТУК ДА ГО ЛИНЧУВА - ХАЙДЕ ЯНЕВ ДАВАЙ СМЕЛО ЗА ДА ИЗПРАТИМ ДЕПУТАТИТЕ НА СЕЛО, ТА ДА ТРЪГНАТ И ТАМ НЕЩАТА НАЛИ СИ ПРЕВЕДОХА ЗАПЛАТА ОТ ХРАНАТА НА ДЕЦАТА ТА ВИДИШ ЛИ ЖИТАТА ТЕ БИЛИ ПО ВАЖНИ ОТ ДЕЦАТА - ХАЙДЕ ЯНЕВ ДАВАЙ СМЕЛО НАРОДА Е НА ЧЕЛО, НО ГЛЕДАЙ СИ В КРАКАТА ТАМ СЕ КРИЕ ПАК ЗМИЯТА ДА НЕ ТИ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА....................
  • 19 basta

    0 0 Отговор
    ВЪВ ВСЕКИ ГРАД Е ГЛАД.КАКВИ СА НИ ДОХОДИТЕ.. СМЕШНИ,НЕ МОЖЕ ДА ПЛАЩАШ ДАНЪЦИ ЕДНА КАМАРА УДРЪЖКИ ,ЗДРАВНИ СОЦИАЛНИ,И ПОСЛЕ ДЕЦАТА НИ НЯМАТ ПРАВО ДА ПОЛУЧАВАТ ДЕТСКИ ДОБАВКИ. А БАЙ МАН... ДЕТО НИЩО НЕ ВНАСЯ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЗА НЕГОВИТЕ ДЕЦА ВСИЧКО.А ЕДИН ДЕН НАШИТЕ ДЕЦА СЪЩО ЩЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ СИ ТУК.
  • 20 Бай хой

    0 0 Отговор
    А Тиквата се обърна с думите -я да влязат ония женици- все едно за първи път чува за нея. Така ли искат да ни управляват ГЕ.БЕРИТЕ с лъжи, измами и сценки за детските градинки.
    Такива хора няма никъде по света че и нагли да се натискат за власт.
  • 21 Тео75

    1 0 Отговор
    Идете и питайте в Добрич,там имало една фабрика за макарони,там ще ви кажат за тая...