Last news in Fakti

7 Август, 2021 16:00 8 714 48

Евгений Кънев: Ако ИТН се държи като ДПС и говори като ДПС, то това е ...

  • итн-
  • итн кабинет-
  • дпс-
  • задкулисие

И все пак не бих отдал всичко на глупост. Това означава да отдадем на случайността множество знаци за зависимости, които ИТН дава през последните два месеца

Евгений Кънев: Ако ИТН се държи като ДПС и говори като ДПС, то това е ... - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Евгений Кънев във "Фейсбук"

Очевидно е, че зад неадекватните действия на ИТН едва ли има гениален план. По-скоро спорно е дали за тях важи “бръсначът на Ханлон”, а именно - “не бива да се отдава на злонамереност нещо, което по-добре се обяснява с глупост”.

И все пак не бих отдал всичко на глупост. Това означава да отдадем на случайността множество знаци за зависимости, които ИТН дава през последните два месеца.

На практика, поне до първите избори през април нямаше белези на напрежение между партиите на протеста, когато явно все още управляващият ГЕРБ беше достатъчен дразнител и обединяващ фактор.

Първите знаци за различни намерения и приоритети даде още 45-то Народно събрание. Още тогава започна да личи пренебрежение и неуважение от ИТН към другите партии на протеста или дори нежелание за диалог и съгласуване на общи позиции.

(1) ИТН не направи никакъв опит да състави правителство и върна мандата без никакъв диалог.

(2) Нямаше нито една реч, тема или знак, която да засяга по някакъв начин ДПС, освен готовност да се подкрепи премахването на специализираните бухалки.

(3) Гласуваният в комисия проектозакон не получи приоритет от Ива Митева за пленарна зала.

(4) Самата Ива Митева случайно се появи на празнична снимка с топ библиотекар.

(5) Самият ѝ дълъг стаж в парламента в подготовка на законодателството - където се прокарват лобистки интереси - също заслужава допълнително изследване.

(6) Обявата на кабинет с ярки лица на статуквото няколко часа след края на изборите за 46 то НС без никакво допитване или съгласуване с партиите, от които се очаква подкрепа - едва ли се дължи само на неадекватност между думи и дела.

(7) Яростната и координирана атака с ДПС срещу двама министри от служебния кабинет събуди задрямалата публика за нещо повече от политическа недодяланост.

(Странното превъртване през всякакви, но ключови позиции, вкл премиер на Петър Илиев - който се оказа с тежък имиджов проблем, а титлата му “Адвокат на годината” се оказа от издание, контролирано преди фалита си от Пеевски).

(9) Появата на свидетелства за финансови проблеми на ТВ 7/8 и посещения на видни библиотекари в нея - но не за интервюта.

(10) Тежък разрив с президента и служебния кабинет в една политическа линия с ГЕРБ и ДПС.

(11) Единствената персонална атака на Слави беше срещу Христо Иванов - който пък е единствен, който постоянно атакува ДПС.

(12) Подписка на ДПС за комисия срещу Иво Прокопиев - лицето на задкулисието според ДПС - подкрепена само от ИТН ( ГЕРБ се отказва).

(13) Предлагането за министър на правосъдието - ключова тема и за ДБ, и за ДПС - на лице като Барни Ръбъл 2, станало известно с “любовта” си към соросоидите, е напълно в наглия стил на Сарая.
Сигурно и други знаци има, които не бива да подминаваме. Защото все пак може да се окаже верен другият принцип - “Бръсначът на Окам”.

Ако трябва да перифразирам:
“Ако някой не говори срещу ДПС, държи се като ДПС или работи за интересите на ДПС - най-вероятно е от ДПС”.

* Заглавието е на ФАКТИ


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 82 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ……..

    16 86 Отговор
    Къньо , къньоооооо …… Кънев ден да не видиш !
  • 2 Емил

    10 101 Отговор
    А бе, Евгени, ДПС значи руската агентура в България! Ако ИТН беше част от тази агентура, нямаше да се сдърпат с пРезидента! Не, че Славчо става за нещо, ама не е руска подлога и може би затова няма да му гласуват правителството!

    Коментиран от #6, #11, #27, #29

  • 3 !!!!!!!!!

    31 21 Отговор
    Много мислители и анализатори се появиха след падането на БМБ !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИТН-Дпс

    81 9 Отговор
    Да си ходят с мир!

    Коментиран от #23

  • 6 гадно

    84 11 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    То понеже тиквата хич не е руска подлога затова им подари едни милиарди за турския поток които и децата ни ще ги изплащат.

    Коментиран от #10, #24

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Емил

    12 36 Отговор

    До коментар #4 от "Месут":

    Това за стабилна и подготвена - вярно, ама антибългарска! Не може да се отрече здравата ръка на Москва - подбират си кадрите, добре плащат и наказват без жалост! Трудно ще се освободим! ДПС отмира като формация, защото се дискредитира, интересно коя нова ще я замести? И ДБ, и БСП, и Мая (с адвокатчето) се натискат да целуват ръка на Путин!

    Коментиран от #14

  • 9 Държание

    25 3 Отговор
    на сбирщина , зависима и неподходяща за каквото и да било - и политиката и за обществото ни !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пешо от блока

    31 14 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    ДПС е руската агентура в България, но не и Президентът.Виж сайта афера, която е най-руската агит-станция в България и чети кой громи от 7-8 месеца. Най-атакувани са Румен Радев и ДБ, а ти си направи извода сам защо.

    Коментиран от #17

  • 12 Къню Евгениев

    14 5 Отговор
    Въпреки призивите на дЪпЪсЪ за "запазване на демокрацията", т.е. на статуквото, новите партии, основани след протестите, не са влезли в кочината, за да продължават да хранят прасетата.
    Коледа наближава.
  • 13 среднощен

    19 7 Отговор
    "...Ако трябва да перифразирам:
    “Ако някой не говори срещу ДПС, държи се като ДПС или работи за интересите на ДПС - най-вероятно е от ДПС”..."; Малко допълнение... Знаейки "политическият инженеринг" в ДПС - "отново "говори Москва"...
  • 14 Osman

    5 51 Отговор

    До коментар #8 от "Емил":

    Ако беше антибългарска, още през 1990 година Бг щеше да бъде разделена на две. Краката трябва да му целувате на Доган. Само че сте неблагодарници.

    Коментиран от #19

  • 15 ИТН+БСП-ПОБЕДА

    18 27 Отговор
    Българския народ се оказа мъдър. ИЗБРА да го управляват експертите от ИТН и технократите от БСП. Изпрати Боко тиквун в дълбока опозиция и на бунището. Само 2 години в опозиция и се разпада кликата ГЕРБ. Вчерашното проучване на Маркет Линкс доказа че само за месец Герб се е сринало от 22.7 на 18%. Защото ГРОБ е клиентелистка хунта и без хранилка плъxoвете се разбягват. Те нямат идеология а само грабеж. Купеният им вот бе неутрализиран а корпоративния сам се неутрализира без хранилка

    Коментиран от #32

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Емил

    5 37 Отговор

    До коментар #11 от "Пешо от блока":

    Не гледай приказки, а дела!!! пРезидента е русофилистик и неприкрит предател на българското! Скоро ще му излязат рубладжийските контакти! Той и Костов се правеше на българин, ама му намериха дипломата от ГРУ-школата край Киев, но заспалите още не вярват!

    Коментиран от #25

  • 18 БОЛШЕВИК 🌟

    5 20 Отговор
    Крайно левите да гледат какво става, и да предприемат бързи действия за създаването на една истинска крайно лява партия, която да е хит на следващите избори. Няма време вече за губене, а и хората я очакват.

    Коментиран от #21

  • 19 Емил

    12 8 Отговор

    До коментар #14 от "Osman":

    Щеше, ако беше в Азия, ама е в Европа! Кой ще разреши на азиатци (турци и руснаци) да налагат воля?!
  • 20 3e33

    5 14 Отговор
    Този Евгени някой грантаджия ли е?

    Коментиран от #48

  • 21 Емил

    10 3 Отговор

    До коментар #18 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Нещо като националсоциалистическата в Германия ли?! Става, ама Хитлер не се е преродил! Кажи на д-р Цветислава да ти смени лекарствата!!!
  • 22 КОЙ ТЕ ПИТА ТЕБ

    5 3 Отговор
    ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ...ДЕПУТАТИТЕ

    Коментиран от #36

  • 23 LOSHIA

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "ИТН-Дпс":

    ИНАЧЕ КАКВО БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ???????
  • 24 И КАКГИ ПОДАРИ

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "гадно":

    ЧЕ НЕ СЕ РАЗБРА

    Коментиран от #26

  • 25 LOSHIA

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Емил":

    СЛЪНЦЕТОООООООООО!
  • 26 LOSHIA

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "И КАКГИ ПОДАРИ":

    ПОДАРИ ГИ КОГАТО ТИ СПЕШЕ,АМА НИЕ НЕ!
  • 27 Ум требе

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Значи, викащ американците са големи шматки- през 1990 чрез СДС вкараха руската агентура ДПС в управлението на България!!!
    Направо утрепа рибата с греблото!
  • 28 КукловодЪ

    20 5 Отговор
    Е чак сега ли разбрахте кой дърпа конците на Слави, каквото му кажат Тилев и Доган това прави, не го интересува, че се излага, парите са по важни за него.....
  • 29 мислещ

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Напротив, Радев пък е "евроатлантик", така че точно в този случай се връзва да се сдърпат.
  • 30 1618

    26 8 Отговор
    Какво падение за Станислав Трифонов и неговите протежета от Има такъв народ! Да подмениш вота на избирателите , да се съюзиш с най- корумпираната мафиотска организация ГЕРБ, да се съюзиш с ДПС и да твърдиш, че щом народа те е избрал можеш да правиш каквото си поискаш и когато си искаш това е толкова психически извратено , че всички протестиращи хора срещу модела Борисов са отвратени! Да предложиш за министър масон свързан с Цацаров ,да предложиш за министър -председател човек на който цялата автобиография повсеместно е променена, да предложиш министри , които имат роднински връзки с министри от ГЕРБ , министри,които са в приятелски отношения с Гешев и Цацаров ,министърка ,която е била съпруга и съдружник на осъден престъпник –това е меко казано психически извратено! Един седящ на дивана човек с няколко протежета от ИТН предадоха България!
  • 31 Хасан

    21 4 Отговор
    Всички сте ДПС. Гласуваш за Слави, получаваш ДПС. Гласуваш за Тиквата, получаваш ДПС. Гласуваш за Курнелия, получаваш ДПС...
  • 32 ТръндЮ

    8 7 Отговор

    До коментар #15 от "ИТН+БСП-ПОБЕДА":

    А бе приятел какво пушиш,дай малко и насам!Мизерственото положение в България в момента се дължи на "мъдрото" ръководство на БКП/БСП и клонингите до сега!!!В момента ви набутаха да оглавят недовоството арогантни простаци които "мъдрият" народ избра!Много скоро ще разберете че тези една класа по долу от пожарникара!Нали знаеш всеки народ си заслужава управляващите! Партенките за мъдрия български народ ги измислиха навремето БКП/БСП и вие "мъдрите" им се радвате избирате и о=после световните сили са ви виновни че живеете в мизерия!Понимал!!!
  • 33 Ум требе

    10 14 Отговор
    Това са обсолютни глупости, цялата дандания е, че Трифонов не е американско протеже като Хр.Иванов,и нито е руско, нито турско.
    Американците не го искат, защото рискуват. Те си гледат американските интереси, не българските. За това всички грантови спициалисти и политолози викнаха срещу него.
  • 34 ЗАЛАГАМ

    7 1 Отговор
    ,че ще има нова тройна коалиция.
    ...
    ИТН+БСП+ДПС=65+36+29=130=ВЛ
  • 35 Как

    4 12 Отговор
    прозира, че е дб прокопиева амеба! Как не ви е срам бре?
  • 36 ААААААААААААа

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "КОЙ ТЕ ПИТА ТЕБ":

    няКОЙ Ви е излъгал. Нищо не зависи от дупетатите. Нищо не зависи и от избирателите. Тези и другите неща се решават в територии през някое и друго море, някоя ОФшорна зона и от лица в името на които има партизанско име с тире пред него. Като .....-...... и т.н.
  • 37 Karabinata

    5 8 Отговор
    Авторе, авторе, поне кажи едно име на библиотекар. В противен случай обиждаш тази просветена професия - библиотекарството. А в споменатия университет работят изключително почтени преподаватели, които могат да те сложат и да те върнат там, откъдето си излязъл.
  • 38 Варненец

    4 13 Отговор
    Тези софийски кандидати за народната трапеза ще ме накарат да гласувам за Слави. ДБ с 12 % иска да диктува националната политика, министрите, свои прокурори. Дано Слави им забие мъдър шамар.
  • 39 Ема

    15 3 Отговор
    Не бил политик, ама прави политическа партия; иска да влезе в парламента, ама не харесва дебатите с останалите; иска подкрепа от партиите на протеста, ама не казва за какво; иска демокрация, ама играе на "тука има -тука нема"; не иска промяна, а подмяна... Що е то?

    Коментиран от #40

  • 40 Лесно

    4 12 Отговор

    До коментар #39 от "Ема":

    Подлеца христо иваное, обслужващ задкулисието на прокопиев! Иска да замени герб с дб! Вече превърна дб в подла и лъжлива партия като герб! Плаща на тролове, да лъжат и манипулират като герб! Тотална подмяна! Той и произхода на герб е прокопиев! Ама банкянският подлец, леко го предаде!
  • 41 Перо

    5 5 Отговор
    Водещи са простотията,селянията и липсата на кадри,нищо общо няма ДПС и ГРОБ! Не може кадровите процедури за балерина и Премиер в партия ИТН да са еднакви: CV,кастинг и интервю.Приема се за истина,това,което е написано собственоръчно и специализациите,следдипломните квалификации и курсове да ги водят за второ висше образование,понеже така са написани! Най-голямата глупост е чужд почетен консул да е министър на МВР! Да не говорим за проверки на сигнали за престъпна дейност в миналото,каквото е плагиатството и незаконното придобиване на чужда интелектуална собственост!
  • 42 Наблюдател

    5 3 Отговор
    "... зависимости, които ИТН дава.." но най-вече Гологлавия чалгар към кокаина! Както обаче е Световно известно зад коката винаги стои организираната престъпност! А сете се на същата гологлава марионеткa кой/и/ ще му дарпа конците!!
  • 43 Всички за ИТН

    4 9 Отговор
    Е. Кънев явно е подводница. Ако пишеш като Е. К. или си аматьор или агент, за влияние. И за завършилите 8 клас е ясно кои не са "Бг", "ДПС" и "Да Б-я". Тези две партии либерални по идеология са против всичко българско и родно, не случайно Карадая, каза че родината му била Турция. Тъпо, но той поне има родина според неговите представи. За разлика, от "Да Б-я" и "Зелените", които са зелени, защото още не са почервенели. Правителство няма да има, защото ИТН +БСП не стига, трябват още поне 20 нар. представители.
    Така че на есен всички, за ИТН!
  • 44 Жълтият пингвин

    1 4 Отговор
    Във българската журналджийска номенклатура Евгений Кънев значи пиелеразст и полвина в целуфан където лъже проздите да глисувът със синята бюлеттин или да не гласуват със него.
  • 45 Фаро

    1 1 Отговор
    Само гербаджиите разбират за какво става въпрос.Часовника цъка и те се разпадат топката тупа туп туп туп
  • 46 Васил

    0 3 Отговор
    За това България е била в робство цели 500 години заради алчните за власт тъпаци от ДБ и вресливата лелка Мая
  • 47 ганю

    0 0 Отговор
    явно който плаща поръчва музиката
  • 48 Гарван Гарванов

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "3e33":

    Този гуро Кънев, да каже защо даде положителна оценка на КТБ, два месеца преди да фалира.