Last news in Fakti

10 Септември, 2021 09:55 8 978 61

Да се преброяваме и да закриваме цирка

  • експерти-
  • магистрала хемус-
  • герб-
  • виолета комитова

Жална ни майка, ако "най-великите" експерти са в ГЕРБ

Да се преброяваме и да закриваме цирка - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Имаме един т.нар. национален обект, както се казваше по времето на социализма за по-грандиозните начинания - магистрала "Хемус". И 1/3 от нея се е строяла незаконно.

Министърът на регионалното развитие Виолета Комитова едва ли страда от рядко психическо заболяване, което я кара да спира строежи, защото я е страх от валяци и багери. Няма идиот, който да спре строителството на АМ "Хемус", просто защото му е кеф. Някакъв мракобесник, който иска да отнеме хляба на работниците, а Северът да тъне в тиха и безподобна мизерия.

Това и Дейвид Линч, който е горд притежател на цяла изгубена магистрала, не би го проумял.

За да допуснеш такава небрежност и да строиш без изрядна документация основния обект на държавата, който трябва да възроди територията на север от Стара планина, значи си се олежал в самодоволна 12-годишна безалтернативност. И въобще не си разглеждал управлението си като нещо временно.

Only God can judge me.

Според чутовните всякакви трегери от ГЕРБ нищо не става от "тези новите", а специално Комитова хал хабер си нямала от управление.

Ако наистина най-великите експерти са били в ГЕРБ, дайте да се преброяваме и да закриваме държавата. Защото тези се връщат със страшна сила.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 99 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАБЛЮДАТЕЛ

    105 26 Отговор
    ПРАВ СИ
  • 2 Гост

    34 55 Отговор
    Знаете ли колко къщи са затрили, на цели семейства, навремето, по царско, когато са строяли улиците?

    Коментиран от #26, #36

  • 3 Смях

    48 124 Отговор
    Каква е цената за написването на тази статия? За един приятел питам.

    Коментиран от #18, #31

  • 4 Тръмп

    54 142 Отговор
    ГЕРБ строеше,а Радев разрушава!;)

    Коментиран от #8, #23

  • 5 ПСР

    138 22 Отговор
    Че то,само АМ Хемус да беше...цялата страна се сдоби с най-скъпите пътища,по-скъпи и от норвежките.И не само пътища.Не можем и да се преброим,че гениалните "специалисти"с марка ГЕПП,похарчиха над 1.5 милиарда за"електронно"управление,което непрекъснато не работи,забива,бави.Всичкото им такова.

    Коментиран от #42

  • 6 замислен

    71 12 Отговор
    Статията не е лоша може би е и до някъде вярна. Лошото е, че със процедурни хватки един такъв строеж може да бъде обжалван и отлаган в годините - веднъж се жали стрител, после архитект че не са го оценили, следва някой дето иска кило злато за квадрат място, после някой зелена глава че евентуално имало костенурки, никой не ги виждал ама трябвало да се провери. Мога да увелича списъка до безкрай, в това време хора разждат се, живеят и умират, никой не инвестира поради липсата на пътища няма работа хората се изнасят, територията се обезлюдява. Сещам се за северната скоростна тангента - какъв трафик минава през нея НО има хора които все още се съдят.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    85 29 Отговор
    герб са крадци БМБ е престъпник
  • 8 Рошко

    84 13 Отговор

    До коментар #4 от "Тръмп":

    И после ремонти след ремонти почва да прави след новопостроенето

    Коментиран от #19

  • 9 Мемфис

    101 22 Отговор
    Целта на Мутрата не е да се построи магистрала, която да облекчава прдвижването на товари и хора, а да може в този процес ДА СЕ ОТКРАДНАТ МИЛИАРДИ НАРОДНИ ПАРИ ОТ НЕГО И ХУНТАТА МУ!!!!!
  • 10 Лакърдии

    21 59 Отговор
    Миленчо, много си зле. Пиян си, лягай си.
  • 11 име

    63 24 Отговор
    Като цяло е прав Милен Ганев, но не съм съгласен че една магистрала ще възроди северна България. Какво като има магистрала, а няма поминък?! Колелета ли ще карат хората по магистралата? Там има само зърнари от мафията на ГРОБ. А трябва производство, промишленост, износ.

    Коментиран от #14

  • 12 Да,да

    69 17 Отговор
    12 години управление - 12 години еманация на посредствеността и простащината.
    И ще продължи!
  • 13 Бойко Таралежа

    65 18 Отговор
    Ако някой от пишещите тук си остъкли терасата и няма разрешително от РДНСК ще има проблем. За цяла магистрала няма проблем дори са преведени милиони за това?!
    Или ни правят тиквите на малоумни или Гешев спи...ама, че население сме...
  • 14 замислен

    40 10 Отговор

    До коментар #11 от "име":

    Замисли се, кой ще инвестира когато няма с какво да докара материали за производство, когато произведе нещо няма как да го изнесе. Лятно време по пътя София-Варна средната скорост е около 55-60 км/ч което удвоява цената на транспорта. В същото време погледни около магистрала Тракия колко технопарка направиха. Зърнарите са лесни пристанището и прибират печалбата.

    Коментиран от #32

  • 15 Какъв ГЕРБ се връщал?? Тези са

    46 16 Отговор
    Забатачили и Украли държавата за десетки години напред!! Крадливи Недоразумения, Схемаджии и Калинки на всички нива на Държавната администрация!! Това е Наследството от ГЕРБ!!!
  • 16 Железов

    40 11 Отговор
    У нас всичко е обратно пропорционално спрямо други държави - 99% корупция, лошо и скъпо строителство и много, много некадърници, но все устати.
  • 17 Суха съчка

    24 45 Отговор
    Миленчо то е ясно че сега многото пари се дават дават да се плюе по Б.Б. но Хемус се строи от 1974 г. едва ли си бил роден за да го осъзнаеш колко е отдавна по най различни правила и соц. и с общ. поръчки и т......стига номера беше да се вземат парите да се дадат на пенсионерите за да гласуват за Радев .

    Коментиран от #20, #24

  • 18 Явно

    13 5 Отговор

    До коментар #3 от "Смях":

    За идиоти е безплатно!
  • 19 Хайл

    28 7 Отговор

    До коментар #8 от "Рошко":

    Е нали знаеш-в България асвалта е временна настилка преди изкоп

    Коментиран от #21

  • 20 Точно така

    15 12 Отговор

    До коментар #17 от "Суха съчка":

    Фанатика с нищо не можеш да го обориш! Той си вярва, че ще отиде в рая и там го чакат девиците!

    Коментиран от #28

  • 21 Хайл

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Хайл":

    АсФалта-извинявам се
  • 22 Края на бегето започва след 1876г

    14 9 Отговор
    Всичко е упривление на разпадането по възможно най крадливия начин и метод за управленската шайка...държава няма всеки с малко акъл да се спасява в чужбинско и да не се размножават и харчат пари в бегето
  • 23 ежко

    23 10 Отговор

    До коментар #4 от "Тръмп":

    Да...то и комунистите след 9/09/1945 строяха, а демократите след 10/10/1989 само рушаха и виж какво стана:)
  • 24 Много си прав

    16 31 Отговор

    До коментар #17 от "Суха съчка":

    Всички реват от бюрократи,ама сега ББ бил виновен,че намерил начин нещата да се случват.Абе хора,помислете какви пътища имаше преди ГЕРБ да дойдат на власт и спрете да говорите простотии.Мислете с главите си и не се поддавайте на предизборни манипулации.
  • 25 Габи

    21 7 Отговор
    В Румъния има пътища от бетон, строени по времето на вермахта.Няма проблем при тях. Тези асфалтови шитни са хем скъпи, хем некачествени.
  • 26 Сух

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Той е бил същия разбойник, виж сина му! Дойде и ограби българско..
  • 27 666

    19 29 Отговор
    Смешни и жалки червени некадърници. Какво очакваха че народа ще чака да се налапат и съсипят държавата окончателно. Сега хората ще изчегъртат със страшна сила негодниците на Радев.

    Коментиран от #39

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ДжафДжаф

    23 5 Отговор
    Преди години, когато Костов продаваше ТЕЦ Марица Изток на американците, решиха като последна далавера преди изборите от 2001-ва да построят специално за ТЕЦ-а отделен нов електропровод до Турция! Тъй като нямаха време да си играят с процедури по отчуждаване минаха на директно изкупуване на земя от собствениците. По онова време пазарната цена на въпросните "келемета" беше някъде около 20лв/дка! Те предлагаха на собствениците по 200-300лв/дка за да не би някой да се опъне! Естествено, че при такова раздаване на мангизи, раздаващите също прибираха сериозни суми! Като капак, тъй като обекта минаваше през 2 области, Строителното разрешение трябваше да се подпише от Министъра, който тогава беше Цачев- пръв сол на Костов и бивш партиен секретар в министерство на строежите! Мушморока, обаче го хвана страх, защото знаеше прекрасно, че всичко е мижи да те лажем, та по тая причина накара Кметовете на съответните общини да подписват Строителното разрешение за съответните участъци. За целта Кметовете бяха също така много сериозно мотивирани! Незнам в момента колко ел. енергия изнасяме в Турция, но знам, че тогава като за последно Костов и компания затриха едни 80-90млн! Нищо чудно и по Хемус да са действали по подобен начин!

    Коментиран от #55, #56, #57

  • 30 Патил

    5 8 Отговор
    Как да се построи вместо за двадесет, да се постои за пет години, както обеща великия Борисов.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 име

    11 6 Отговор

    До коментар #14 от "замислен":

    Да, тук си прав, но замисли се кой ще инвестира в обезлюден район, с липса на нужните квалифицирани кадри?! Само някакви инвестицийки за които върши работа нископлатен труд. И после се замисли кой с амбиции и квалификация ще отиде да живее там ако няма перспектива и заплащане. Мисълта ми е че паралелно с магистралата трябва да се взимат и други мерки да образованието и кадрите, та дори и за инфраструктурата по населените места, щото всеки иска да има канализация, интернет, свястни пътища и тротоари.

    Коментиран от #37, #40

  • 33 Ниво

    11 11 Отговор
    Виждаш нивото на гл.редактор и ти става ясно защо се публикуват такива недоразумения тук.
    За справка на същия моста, който показвате отдавна вече не е в това състояние. Но какво ли значение има за вашия пасквил това нещо.
    Пак добре, че не сте сложили снимка как току що изливат колоните.
    Разбира се това е случайно и не сте го направили нарочно.
  • 34 Георги

    14 6 Отговор
    Така е за съжаление.И не само ще се върнат а ще откраднат и парите от Европа .Абе мафията ще стане още по силна .
  • 35 DrivingPleasure

    18 4 Отговор
    То и преброяването се оказа бошлаф - направо закриваме!
  • 36 гост

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    По комунистическо също,дори много повече,от двора на дядо ми ,от 3.5 декара оставиха 280кв.м. останалото го платиха наистина,но в стотинки,и всички тогавашни соц.велможи и приятелите им си разделиха заграбеното.А той дори не е бил чорбаджия по техните стандарти,но мястото стана курорт и двора от земеделски стана привлекателен за вили.
  • 37 Гената

    10 1 Отговор

    До коментар #32 от "име":

    Те май бая се оля, а ? В Северна България живеели папуаси и бушмени, а в софето УНСС станало филиал на Масачузетс Технолоджи. Ако преброяването заложи такъв показател, ще видиш,че софето и юга водят на севера в пъти по простакели на глава от населението ! Това, че в столицата "тарикат" е почетно звание е проблем на някакво по-справедливо правосъдие !
  • 38 desperado

    13 8 Отговор
    Смислено, обосновано и много находчиво изложен е материалът. Браво на г-н М. Ганев. Буквално в две изречения е анализирана и перспективата от връщането на гепп. Би имало смисъла и значението на ритуално, колективно самоубийство - ей-така, показно, израз на пълно отчаяние и липса на всякаква перспектива. Все пак да допълня нещо важно - не забравяйте първо да спасите децата, като ги изпратите някъде на по-добро и сигурно място. Дацата ни са добри и умни, но просто ние ги разваляме, като ги принуждаваме да живеят в една среда, която е собственост и се управлява тъпи, користни и агресивни идиоти!

    Коментиран от #50

  • 39 Червените

    8 7 Отговор

    До коментар #27 от "666":

    некъдърници бяха до 1989г. Сега сте кадърните демократи/американски проект/ и ГЕРБ /немска проекция/. Вижте се добре!Затрихте половин България от 9млн. я направихте 6 и с 2млн.пенсионери! Остана да затриете всички!

    Коментиран от #47

  • 40 замислен

    15 0 Отговор

    До коментар #32 от "име":

    Районите се обезлюдяват поради липса на работа, а липсата на инвестиции е поради липса на инфраструктура. Ако някой реши да инвестира то много млади хора ще се върнат - имат си къде да живеят, има места по ясли, училища, къде да си паркират колата и т.н. за разлика от големите градове. Когато започне да се инвестира започва да има недостиг на работна ръка от там и заплатите скачат. Най-лесното е да се плюе, не меинтерисува КОЙ ще направи инфраструктурата, въпроса е да се направи а не да се оправдаваме и да не правим нищо.
  • 41 123

    10 3 Отговор
    Пътното строителство е една от най-удобните хранилки за партийните каси. Логично е е да се сърдят, че им бъркат в сметлите.
  • 42 Хахаха

    12 11 Отговор

    До коментар #5 от "ПСР":

    Споко, служебното правителство и неговите производни нищо няма да построят, за да не се ядосвате господине... А всъщност вие как разбрахте колко пари са похарчени? Опозицията ли го каза? Че те може да кажат и, че борисов е изял някого на пържоли- пак ли ще повярвате?
  • 43 Бамбука

    7 8 Отговор
    Нямало проекти ? И за какво и е на магистралата, като всяка седмица Борисов, Нанков, Ананиев и цяла плеада здрави професори я инспектираха ? Проверките показаха че е здрава и КОВИД не я лови.
  • 44 Фффффф

    9 0 Отговор
    Това нещо не е държава,тук е цирк Балкански...
  • 45 Борисов

    8 6 Отговор
    Миленчо да не те е клатил някой гербаджия?
  • 46 От магистралата

    5 1 Отговор
    Ни герберите, ни Комитова стават за "строители", едни тарикати сменят предишните тарикати за да доят и съсипват държавата. Магистрала Тракия от времето на Живков не е мръднала в основата си, колкото и ремонти да правят. Новите отсечки ако изкарат и пет години преди да почнат да пропадат, пак добре. Същото е с цялата инфраструктура, строена преди 50-70, гигантски "национални обекти", колкото и да се подиграва авторът на това определение - язовири, тецове, заводи, АЕЦ, газопроводи и т.н. И държавата ни все още се крепи на тяхната експлоатация. Тръгнат ли новите "строители на прехода" да правят нещо такова, няма да изкара и гаранционния си период.
  • 47 Казуар

    5 2 Отговор

    До коментар #39 от "Червените":

    Другарю, тогава около България имаше желязна завеса и не можеше да се отиде при лошите капиталисти и страната приличаше на концлагер. Ако бяха отворени границите щеше да се получи същото.
  • 48 Българин

    4 4 Отговор
    Нищо добро не дойде след ГЕРБ,
    ХАЙДЕ ДА СЕ ВРЪЩАТ, НА ВЛАСТ,
    ЧЕ ДА ДО СТРОЯТ МАГИСТРАЛАТА!!
    НЕ ВЗЕМАЙТЕ БЪДЕЩЕТО НА СЕВЕРА!!!
    ДРЪНКАЧИ!
    Сега виждаме само дрънканици,50 години не я построихте,само дърпате държавата назад в блатото!
  • 49 Българин

    4 6 Отговор
    Нищо добро не дойде след ГЕРБ,
    ХАЙДЕ ДА СЕ ВРЪЩАТ, НА ВЛАСТ,
    ЧЕ ДА ДО СТРОЯТ МАГИСТРАЛАТА!!
    НЕ ВЗЕМАЙТЕ БЪДЕЩЕТО НА СЕВЕРА!!!
    ДРЪНКАЧИ!
    Сега виждаме само дрънканици,50 години не я построихте,само дърпате държавата назад в блатото!
  • 50 Чудя се

    6 0 Отговор

    До коментар #38 от "desperado":

    Много отчаян ми се струваш.По-добре се съсредоточи в хубавото,което се прави.Ще ти е по-лесно.Ако децата са умни и квалифицирани,ще си намерят мястото.Гледам от моята камбанария.Моите деца и техните приятели ,всичките работят.Състезават се,но здравословно,без завист.Даже си помагат,когато се наложи.Просто всеки гледа да е добър,в това,което прави.Как така ще ги гоним в чужбина?!Нали те трябва да оправят тази държава.
  • 51 Матей

    0 1 Отговор
    Ти ще се преброяваш,ама и тук няма да се мине без абсурди,няма как да не я оплескат.Ще съберат данните ,ще си ги джуркат и след половин година ще пуснат едни опашати лъжи,че сме 7 ,а не 5 милиона ,барабар с помаците и ци-га-ни-те,за броя на милионерите и милиардерите няма и да споменат.Като върнат боко на бял кон,и тая магистрала ще направи набързо и некачествено.
  • 52 АМИ ЩО БАЙ ТОШО НЕ Я ПОСТРОИ

    1 1 Отговор
    ИЛИ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ.....
  • 53 БАЦО, ВРЪЩАЙ СЕ

    1 2 Отговор
    Че тия некадърници закопават държавата
  • 54 бай Даньо

    1 2 Отговор
    Връщат се Ганев, връщат се, защото хората искат да видят магистрала не да слушат екзистенциални въпроси от очилати бабушкери, набедени от общата промянаджийска психоза за добри администратори . Връщат се Ганев бу!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 бай Даньо

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "ДжафДжаф":

    Лъжеш като дрът калайджия! И се вижда с просто око. Земята в България след комунизма никога не е била по 20лв/декар , никога, още в началото на 90-те почна по 200 лв, днес както дано знаеш е към 1000 поне ...
  • 58 Бай Гошо

    1 1 Отговор
    Баба Комитка не е идиот, а послушница на президента. Ако ти, "главни редакторю", още не си го проумял, по-добре не се излагай с подобни пасквили.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Каква българска автомагистрала може да бъде, ако на единия край я довършват, а от другия .....не я ремонтират ! И най-важното - максимално разрешената скорост с толерантности разни трябва да е 154 км/ч. = 43 метра в секунда !?
    "Ама бъдете вниманелни - поради ремонтни работи има ограничения до 90 км/ч - от км.......до км , и от км..... до км, посока "светлото бъдеще" или към Св.Петър !?
    Доколкото разбрах, г-жа Комитова категорично е отрекла, че е спряла строежа на АМ- "Хемус" . Извършвала се е проверка на дУкИментацията............
  • 61 Който пипне бюлетината за ГРОБ

    2 0 Отговор
    Е пълен идиот !!!