Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 13:52 10 903 74

Адв. Камен Добрев за ФАКТИ: КС отсъди за Кирил Петков в противоречие с мотивите, с които изпра Пеевски през 2013 г.

  • адв. камен добрев-
  • кирил добрев-
  • делян пеевски-
  • конституционен съд

"Не е никак случайно, че напоследък Иван Гешев все се допитва до КС", смята адв. Добрев

Адв. Камен Добрев за ФАКТИ: КС отсъди за Кирил Петков в противоречие с мотивите, с които изпра Пеевски през 2013 г. - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера Конституционният съд отсъди относно гражданството на бившия служебен министър на икономиката Кирил Петков.

Според КС, когато Петков е бил назначен на поста по-рано през 2021 година, той все още е бил канадски гражданин. Съответно съдът обяви за противоконституционен Указ № 129 от 10.05.2021 г. на президента на Република България в частта, с която за служебен министър на икономиката е назначен Кирил Петков Петков, тъй като законът забранява длъжността министър да се заема от българи, които имат и чуждо гражданство.

“Не се наемам да предвидя какво би се случило с наказателното производство срещу Кирил Петков, но не съм оптимист”.

Това каза адвокат Камен Добрев, член на Гражданско сдружение “БОЕЦ”, с когото от ФАКТИ разговаряхме по темата.

Освен последиците от това решение на КС, адв. Камен Добрев коментира също и едно важно обстоятелство - как с вчерашното си решение Конституционният съд влезе в противоречие със себе си и с друго свое решение от 2013 година. Въпросното решение от 2013 година се отнася депутатското място на Делян Славчев Пеевски.

Целия разговор четете в следващите редове:

- Адв. Добрев, има ли обстоятелства около решението на Конституционния съд (КС) по отношение гражданството на Кирил Петков, които Ви притесняват?

- Постановеното вчера решение на КС е неправилно и несправедливо. То за пореден път показва и ни доказва нагледно политическата обвързаност на този съд и съобразяването му с политическата конюнктура. Липсват съдържателни мотиви в решението, които да ни убедят в противното. КС бланкетно ни запознава, че гражданството представлявало трайна политическа и правна връзка на съпринадлежност на едно лице с държавата, но пропуска да изследва именно това обстоятелство по делото – каква е била при встъпването в длъжност и в конкретика връзката на Кирил Петков с Канада.

Познавам Кирил Петков от протестите срещу Гешев, но коментарът ми не е заради лични симпатии към него. Той живее и работи у нас от над 14 години, тук са родени децата му, тук те живеят и учат, той и баща му развиват мащабен за страната ни доходоносен бизнес, самият той от над десет години води безплатни курсове за студенти, дарявал е многократно и то значителни суми за различни каузи. Кирил е разпознаваем в страната, бил е член на политическа партия у нас, която впоследствие напуска, политически активен е и няма никакво съмнение каква е неговата връзка с България.

Но каква е връзката му понастоящем с Канада? И защо КС не изследва това обстоятелство по делото? Текстът на Конституцията на Република България брани българския суверенитет. В решението си КС никъде не съждава какви са били рисковете, при вземане на решения от един служебен министър на икономиката, той да застраши националния суверенитет и да предпочете чуждия - в частност канадския, суверенитет пред българския.

В кой момент Кирил Петков с решенията си създаде и съмнение, че е предпочел чуждия, било то канадския или който и да е суверенитет пред българския? Може би като разкри, че Българската банка за развитие (ББР) е раздала над 1 милиард лева на 8 фирми, свързани с Пеевски и смени борда на банката, чиито членове получаваха по 300 000 лева годишни заплати? Или като смени борда на Държавната консолидационна компания (ДКК)? Или като разкри фиктивните ремонти на язовири в пъти над пазарните цени? Или може би като привлече инвестиции за стотици милиони?

- Обстоятелството, че от своя страна той се е отказал от канадското си гражданство към момента на встъпването си в министерска длъжност, би ли следвало да има значение за присъдата?

- В това решение разпоредбата на член 110 от Конституцията на Република България е изследвана единствено граматически, буквално. Съдът не извършва нито логически, нито пък исторически преглед на разпоредбата. А такъв е повече от необходим. Текстът е писан преди повече от 30 години. За разлика от тогава, днес над 2 милиона българи живеят извън граница и не малък брой от тях притежават както българско, така и чуждо гражданство. Съвсем логично е някои от тях да имат нездравото желание да се върнат в страната и да се включат в политическия живот. С това решение КС казва на всички тях: “Първо се откажете от вашето чуждо гражданство, направете го още като кандидати за постовете, които искате да заемете и после влизайте в политиката. Ако не ви изберат, отказът си е за ваша сметка”. Не това е смисълът на текста.

Конституционният съд удобно пропуска и не извършва и никакъв сравнително-правен анализ. В едни от най-развитите демокрации в света - Германия, САЩ и Канада, е допустимо депутати или сенатори да имат двойно гражданство. Такива примери там има немалко.

Справедливото тълкуване е съвсем различно. Кирил Петков е направил всичко необходимо, което той е могъл да стори. Своевременно е заявил своя отказ от канадското си гражданство и е предпочел да бъде министър, макар и за няколко месеца, в служебно българско правителство. Последващата административна процедура и времето, за което неговият отказ ще се зачете, не зависи от неговата воля. Тази процедура може да продължи месеци, може и години. В това време на изчакване той и българската държава стават заложници на мудността на една чужда държавна администрация. В това време на изчакване се нарушава и неговото право да участва в управлението като министър. Може ли от Канада да не зачетат волята на Кирил Петков и на какво основание? А ако все още нямаше отговор от там, той не би могъл да участва и на предстоящите парламентарни избори.

- През 2013 година Конституционният съд позволи Делян Пеевски да е народен представител, след като беше назначен за шеф на ДАНС, а след това подаде оставка. Ако сравним това решение с решението относно Кирил Петков, можем ли да направим определен извод?

- Аналогията с решението на КС от 2013 година по казуса с несъвместимостта на Делян Пеевски е повече от необходима. Тя показва, че КС се ръководи не от принципите на правовата държава и на конституционността при своето функциониране, а от това, чии интереси стоят насреща при решаване на конкретния казус, с който е сезиран.

Примерът с Пеевски е показателен. Позволявам си да цитирам дословно мотивите от решение №7 от 08.10.2013 г. по кд 16/2013 по казуса с Пеевски, в което КС тогава сочи, че: "Правото не познава случаи, в които се възлага задължение на едно лице, без да му се осигури възможност да го изпълни. Наличната още от момента на избора на народен представител, както и впоследствие възникнала несъвместимост, трябва да бъдат прекратени в подходящ срок и при спазване на съответна процедура. Бездействието на народния представител след изтичане на този срок да подаде оставка или да премахне несъвместимостта по друг начин е основание да доведе до предсрочното прекратяване на пълномощията му от Конституционния съд.”

С уточнението, че изискванията при заемане на длъжност са еднакви за депутати и министри, това решение разобличава лицемерието на КС. Кирил Петков не е Пеевски и в това се състои неговият проблем.

Мотивите на съда, с които „изпра“ Пеевски тогава, са точно в обратния смисъл на вчерашните му. Тогава КС говори за подходящ срок за отстраняване на несъвместимостта. Сега обаче такъв срок не се дава. Тогава КС позволи на Пеевски да се върне като депутат, след като той изпадна в несъвместимост в опита си да „узурпира“ ДАНС. За разлика от Кирил Петков обаче, при Пеевски се касае за последваща несъвместимост, в която той изпада по собствена воля и да му се дава срок да я отстранява е повече от ненужно. Той направи своя избор – избра ДАНС пред Парламента. В момента, в който той зае поста председател на ДАНС, той престана да бъде депутат. Но, препращайки към неотносимите положения на първоначалната несъвместимост и приравнявайки същата с последващата, КС му позволи да се върне в Народното събрание и да ползва всички привилегии там, в това число денонощна охрана от НСО и солидна заплата за стъпването си общо 2 пъти в сградата на Парламента.

Сега, когато от КС се очакваше някаква предвидимост и последователност със собствените му мотиви, даването на подходящ срок на Кирил Петков за отстраняване на първоначалната му, а не последваща несъвместимост, той прие за ненужно. Срок не е необходим.

Това е ярък пример за политическото угодничество на КС. Съдът отсъди в противоречие със своите мотиви отпреди осем години. Но не просто съдът, а и конкретни съдии, доколкото в същия онзи състав, отсъдил в полза на Пеевски, са съдиите Борис Велчев и Гроздан Илиев, които пък вчера заеха противоположна на собствената си теза. Същият Велчев, към когото Борисов се обръща с фамилиарното „братиньо“. Това потвърждава становището ми по-горе за политическа обвързаност на съда. И не е никак случайно, че напоследък Иван Гешев все се допитва до КС – по всякакъв повод и за всичко, в това число например за кристално ясни текстове на закона относно възможността правосъдният министър да иска неговото предсрочно отстраняване.

- КС обяви като противоконституционен указа, с който президентът Румен Радев е назначил за служебен министър на икономиката Кирил Петков - какви правни последици следват от това?

- Последствията от вчерашното решение на КС могат да бъдат доста по-тежки, отколкото предполагаме. Самият съд вече е посочил в свое решение от 2020 година по конституционно дело 5/2019, че при обявяване на ненормативни актове за противоконституционни, какъвто в случаят е указът на президента в частта, с която назначава Кирил Петков, те се невалидни от момента на приемането или издаването им. Това поставя под съмнение валидността и на всички актове на самия министър. Не се наемам да предвидя какво би се случило с наказателното производство срещу Кирил Петков, но не съм оптимист.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 90 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ще кажа само

    109 4 Отговор
    "Братиньо"!

    Коментиран от #27

  • 2 Гласувайте за

    22 130 Отговор
    ПП—Прокопиев Плаща. В ролята на Остап Бендер е Кики Канадския

    Коментиран от #8

  • 3 Настрадин Ходжа

    91 4 Отговор
    Продажна пасмина!!!
  • 4 Аз съм в състояние

    110 5 Отговор
    Да предвидя какво ще стане с наказателното производство срещу Кирил Петков. Ще го мотаят една година, с редица пресконференции, за сериозните имуществени и репутационни щети намесени на българската законова система и стопанство от Кирил Петков, ще го викат всяка седмица да обяснява има ли Кирил Петков сестра и ако няма, защо няма. След което тихомълком ще го забутат в десета глуха и прекратят по давност. Освен ако до тогава, Ивна Гешев, не е сменен, разбира се.
  • 5 Справедливост

    20 134 Отговор
    Прокуратурата трябва да се заеме с лицето Петков.Да се готви Асен.

    Коментиран от #9, #71

  • 6 ХИ ХИ ХИ ДА МУ МИСЛИ ФАТМАКА

    21 125 Отговор
    АБЕ АДВОКАТЧЕ , КАЖИ КОЛКО ПЛИКА ТИ БРОЙ ФАТМАКА ??? ЩОМ НЯКОЙ Е НАРУШИЛ ЗАКОНА И КОНСТИТУЦИЯТА , ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ ПРЕД СЪДА ! НЕ ВКАРВАЙТЕ ВЪВ ЗАТВОРА САМО КЛОШАРИ И ДА БЯГАШ КАТО ФАТМАКА ДА УЗАКОНЯВАШ НЕЩО КОЕТО Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ПОСРЕД НОЩИТЕ ЗА СОБСТВЕН ИНТЕРЕС !!!!

    Коментиран от #36

  • 7 ХАХАХАХАХАХА

    21 89 Отговор
    Даже Радев летеца каза, че решенията на КС не се обсъждат, а тоя "адвокат", който търси справедливост ХАХАХАХАХАХАХА, го обсъжда. Обжалвай го, бе, нали си голям разбирач!

    Коментиран от #59

  • 8 Този

    12 86 Отговор

    До коментар #2 от "Гласувайте за":

    е поредният адвокат с купена диплома, който си няма и на представа що е то правото .
  • 9 надут пуяк

    76 9 Отговор

    До коментар #5 от "Справедливост":

    ти май си за гербо-крадлива справедливост?

    Коментиран от #20

  • 10 Тия ФАТМАЦИ одзъцкаха всичко !!!

    15 75 Отговор
    РУНДЮЬООО СЕ ЧУДИ КАК ДА СЕ СПАСЯВА , ЧЕ НЯМА ДА ИМА ВТОРИ МАНДАТ НА ТОЯ ПРЕСТЪПНИК СЕ ВИЖДА ЯСНО !!! НО КАК ЩЕ ИЗБЕГНЕ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА НАРУШАВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНИТЕ НА РЕПУБЛИКАТА ....КАК ??? КИРЧО КАК ЩЕ ГО СПАСЯВА СЕГА , КАТО ИЗБЯГА ВЪВ КАНАДА ????

    Коментиран от #38

  • 11 българка

    83 5 Отговор
    Грозно, гнусно, страшно!
    И тези решават съдбата както на отделен човек, така и на цял народ!
    Къде са родени, от какви родители и учители са възпитани, къде са расли, къде са получили образованието си и защо са се лишили доброволно от съвест !?!

    Коментиран от #67

  • 12 Пешо от блока

    86 10 Отговор
    С две думи- докато не се отървем от герберско- депесарска прокуратурата и КС бел ден няма да видим.
  • 13 user

    10 51 Отговор
    Как пък нямаше проблем когато КС отсъди, че правата на избирателите за равнопоставеност не се нарушават при избора с машини със 7 на 6 гласа, а сега КС не бил обективен. А избирателите не са равнопоставени в изборния процес след като в секции под 300 човека гласуват с бюлетина, а над 300 са задължени да гласуват с машина. Ако КС беше решил друго за Киро тогава тези съдии нямаше да могат да се погледнат в огледалото!
  • 14 ТУБИ ОР НОТ ТУБИ НАРУШЕНИЕ НА

    5 17 Отговор
    ГЛАВНИЯ ЗАКОН ОТ ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯ ТОВА Е ВЪПРОСА☝ СЕГА СЕКОE КЬОПАВО ЩЕ ТЪЛКУВА КНИГАТА НА КНИГИТЕ👌

    Коментиран от #70

  • 15 Хахаха

    70 10 Отговор
    Вместо да му извадят очите на Петков му изписаха вежди.Сега всички ще се юрнат да гласуват за него

    Коментиран от #21

  • 16 666

    10 63 Отговор
    Кирчо и Асанчо представят Продължаваме Кражбата
  • 17 Българка

    77 7 Отговор
    КС не е независим. В него кадруват ортаци на Борисов и митри- милионери. Пенчев например е укрил и не е декларирал милиони в чуждестранни сметки. Въпреки това е конституционен съдия, който решава съдби на хора. И никой не му е потърсил административна ( веднага да бъде уволнен) и наказателна отговорност- да докаже произхода на милионите, платени данъци, а ако не може отдавна трябваше да е осъден зая пране на пари или корупция в големи размери. Съдилищата у нас , както и прокуратурата са ОПГ с мафията

    Коментиран от #73

  • 18 ЖОРО ГОЦЕВ

    8 55 Отговор
    Кире, имаш много по здрави от бай СТАВРИ, отсев. Крило на ЦСЗ.
  • 19 Адвокат

    5 44 Отговор
    Спонсориран от Мустака Василев и розави буски Прокопоко.

    Коментиран от #23

  • 20 Справедливост

    7 50 Отговор

    До коментар #9 от "надут пуяк":

    Всики Софиянци наричат ББР —Банката на Прокопиев.Неговият слуга Кирил Петков има основно участие банката да придобие това нарицателно име.Лицето Петков е подписал декларация с невярно съдържания ,за което трябва да бъде разследван от Българската прокуратура а всички подписани документи като министър да бъдат нищожни със задна дата.Всичко е в рамките на закона и не разбирам защо подскачате?

    Коментиран от #26

  • 21 Хихи

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хахаха":

    Сигурно 😆😆😆😆
  • 22 1122

    48 4 Отговор
    Цялата работа е да отстранят конкуренцията,понеже виждат голяма заплаха,тия които крадиха до сега,и единственото което могат все още е да го премахнат.Иначе няма защо!Царя като изкара цял мандат защо и дума не стана за това...а?
  • 23 ари ва

    41 4 Отговор

    До коментар #19 от "Адвокат":

    Това са опорките на дпс-дебелия и боко :)
  • 24 Анонимен

    7 40 Отговор
    Глупости. Лобистко изявление. Нищо общо няма казуса на Петков с този на Пеевски. Последния е бил и в момента е, само български гражданин.

    Коментиран от #31, #33

  • 25 Ханибал

    6 38 Отговор
    Този джендър на снимката ще му бъде направена операция по изличаване на пола в полева обстановка.
  • 26 подскок

    40 3 Отговор

    До коментар #20 от "Справедливост":

    щом си "справедлив".бъди докрай такъв, а какво стана с боко чекмеджан?
  • 27 Сюн 🌟

    35 4 Отговор

    До коментар #1 от "ще кажа само":

    Така ще е засега. На 14-ти Продължаваме Промяната!
  • 28 Услуга

    50 5 Отговор
    Конституционният съд мълча при двойното гражданство на Росков министър,мълча за Дянков,мълча за Мадридския комарджия...,тоест мълчал е при 3 предходни случая... най-малко. Сега май един гей от Гълабарника прави услуга на друг гей от Университета.
  • 29 Веселинов

    45 1 Отговор
    Юлиaн Пoпoв, cлужeбeн миниcтър нa oкoлнaтa cрeдa и вoдитe, нaзнaчeн oт Рoceн Плeвнeлиeв, e бил c двoйнo грaждaнcтвo (бритaнcкo) при вcтъпвaнeтo в длъжнocт, рaзкри BIG5.Въпрeки чe Пoпoв e бил пoдaл мoлбa зa ocвoбoждaвaнe oт бритaнcкoтo cи грaждaнcтвo, тoй дo крaя нa мaндaтa нa cлужeбнoтo прaвитeлcтвo нa Плeвнeлиeв, и дo мoмeнтa включитeлнo, cи зaпaзвa бритaнcкoтo грaждaнcтвo.
  • 30 Интересно

    7 30 Отговор
    Значи излиза,че съдиите трябва да могат да четат и мисли,за да преценяват и кой с какви намерения е действал,и какви намерения има за бъдещето и въобще.."къде го боли и къде го сърби" .Пък такива като Кирил Петков, няма нужда въобще да мислят какво правят,а да слушат и изпълняват какво им говорят.Я.."Всеки да си носи кръста".Сигурно подобни адвокати,са вдъхнали увереност на Кирил Петков, че в България може да си прави каквото иска,после ще оправят нещата.Ама --ядец.
  • 31 браво браво

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "Анонимен":

    А така, продължавай с целивките.
  • 32 А....м

    47 4 Отговор
    Когато Кобурга стана премиер, имаше ли българско гражданство ??? А Симеончо Дянков, току що дошъл от Америка ??? А Милен Велчев и останалите "юпита" от Лондон ??????????? Много са примерите !!!
    А поразиите, които направиха ????
    Сега Кирил Петков им изкара кирливите ризи и ореваха орталъка !!!!!
  • 33 Воланд

    39 0 Отговор

    До коментар #24 от "Анонимен":

    Ако успееш да вникнеш,на Пеевски му е даден срок за поправяне на "несъвместимост",а на К.Петков - не!Да го напиша ли по-бавно?
  • 34 ГРАД КОЗЛУДУЙ

    7 30 Отговор
    Киро е мушеник от класа
  • 35 Боб

    27 5 Отговор
    Решение обидно за всички българи.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Иво

    37 4 Отговор
    Хора какво се учудвате Конституционния съд и Висшия Съдебен Съвет са абсолютно пробити с поставени лица там които обслужват ДПС и ГЕРБ то е видимо вече и за най простите,спомнете си само преди 3 месеца как му откриха в швейцарска банка 1,5 млн лева на оня фъфлещия конституционен съдия Константин Пенчев,който и до ден днешен не казва за произхода им..Та какво очаквате от такива най висши продажници били те и Конституционни и Висши съдии,ДА ЩЕ ПАЗЯТ СТАТУКВОТО СЪС ЗЪБИ И НОКТИ ИЛИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ ПРИВЪРЗАНОСТА ИМ КЪМ ДПС/ГЕРБ..
    ТАКА ЧЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА РУМЕН РАДЕВ И "ПРОДЪЛЖАВАМЕ РОМЯНАТА" ДА БЪДАТ ИЗРИНАТИ ТЕЗИ БОКЛУЦИ.

  • 38 ццц

    35 5 Отговор

    До коментар #10 от "Тия ФАТМАЦИ одзъцкаха всичко !!!":

    ако президента е престъпник то за бокотиквоко не знам какво е определението, абе голема олелия се вдига последно време против Радев, а народа почна да се ориентира че явно това е правилният човек и хората назначени от него за разбиването на мутренско крадливата клика от гепи и сие щом толкова лаят по него, а за казусите с двойното гражданство без думи, пълни глупости на кой му пука дали има или няма двойно гражданство нали работи за разбиването на корупцията и законността но явно на боко /чрез/ прокуратурата/ не му изнася да бъде разкрит, само не знам кой още заблуден ще гласува за този доказан крадец и враг на държавата
  • 39 Иво

    31 3 Отговор
    Хoрa кaквo ce учудвaтe Кoнcтитуциoнния cъд и Виcшия Cъдeбeн Cъвeт ca aбcoлютнo прoбити c пocтaвeни лицa тaм кoитo oбcлужвaт ДПC и ГEРБ тo e видимo вeчe и зa нaй прocтитe,cпoмнeтe cи caмo прeди 3 мeceцa кaк му oткрихa в швeйцaрcкa бaнкa 1,5 млн лeвa нa oня фъфлeщия кoнcтитуциoнeн cъдия Кoнcтaнтин Пeнчeв,кoйтo и дo дeн днeшeн нe кaзвa зa прoизхoдa им..Тa кaквo oчaквaтe oт тaкивa нaй виcши прoдaжници били тe и Кoнcтитуциoнни и Виcши cъдии,ДA ЩE ПAЗЯТ CТAТУКВOТO CЪC ЗЪБИ И НOКТИ ИЛИ ЩE ИЗЛEЗE НAЯВE ПРИВЪРЗAНOCТA ИМ КЪМ ДПC/ГEРБ..
    ТAКA ЧE ГЛACУВAЙТE ЗA РУМEН РAДEВ И "ПРOДЪЛЖAВAМE РOМЯНAТA" ДA БЪДAТ ИЗРИНAТИ ТEЗИ БOКЛУЦИ.
  • 40 В Перник убиват

    22 4 Отговор
    Вярно ли Пед.офила Бойко Борисов е идола на МВР Перник и ДАНС!?
  • 41 В конституционния съд

    31 4 Отговор
    В Конституционния съд, шефът му Борис Велчев е "братиньо" на мутрата Борисов, а другия конституционен съдия Константин Пенчев, чрез синът си укрива милиони в чужди банки. Какво решение тогава да очакваме от Конституционния съд. Кой знае какви сметки имат и другите съдии.
  • 42 Румпелщилцхен

    23 1 Отговор
    Той Братиньото на Бойко е начело на този КС нали?
  • 43 Стрелцов®

    4 22 Отговор
    В една нормална държава твоите братя от "Боец" щяха да търкат наровете в затвора.
    Да се радвате, че Бойко Борисов е "мека китка" и Ви търпеше простотията цяло лято, да мародерствате двумилионен град.
  • 44 КС !!! Работи (съди по Заказ) Братиньото

    24 5 Отговор
    Се отблагодарява на Борисов, помагат си Взаимно!! Ако трябваше да докажат че КИРИЛ Петков е Марсианец, такава Решение щеха да вземат!!
  • 45 Roze може

    19 2 Отговор
    Всички в КС са милиционери и кадри на ДС,под командването на генерал тулуп

    Коментиран от #57

  • 46 Ако не пазим

    18 3 Отговор
    правото от закона, ще се удавим в корупция и несправедливост. Нашите магистрати четат закона, както дявола евангелието.
  • 47 9689

    18 2 Отговор
    Тези престъпници няма да са вечно конституционни съдии... Всички помним Братиньо...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Тошко

    6 15 Отговор
    Срамота е адвокат да злослови по адрес на Конституционния съд! Конституционните решения не се коментират, а се изпълняват! Навярно адвоката иска да подлъже КирЕто и да усвои тлъст коментар.
  • 50 Анонимен

    4 13 Отговор
    Чата коментари и не вярвам на очите си. Промити мозъци, повтарящи опорки до безкрай. Много сте малки и неразбираши за да коментирате Касационния съд. Бива ви само да мятате кал на принципа, като не знаеш нещо унизи го. Омърси репутацията му. Жалки сте.

    Коментиран от #54

  • 51 оня с коня

    4 8 Отговор
    "Ааадвокат за бой се стяяяга,мята пушка на рамооо..."- има такава Чалга,супер е!:)
  • 52 Кой как защо понеже

    14 0 Отговор
    Те оня дебил Пенчев ли търсят от данъчното?
    Или пък бившият главен прокурор без едно разкрито престъпление..е туй ако не са обвързаности здраве му кажи
  • 53 cpv

    2 8 Отговор
    Камене,нищо не разбираш от право,затова не пиши глупости!Ти разбираш от право колкото Асан от циганската махала!

    Коментиран от #55

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Правото е право

    4 1 Отговор

    До коментар #53 от "cpv":

    Ся хазарта ще ви обясни многоумници..ще си говорите сами
  • 56 Вида

    1 2 Отговор
    Всеки пезевенг има претенцията "неговия да е вътре"! Ха ха ха ха....
  • 57 Го4о

    5 10 Отговор

    До коментар #45 от "Roze може":

    Най голяма квота в КС има РЕЗИЛдента-Фатмаков.
  • 58 Само делата на Господ не се коментират

    6 0 Отговор
    Ако трябва да избирам между Боко и Радев, познай кой ще избера?
  • 59 АХАХ

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "ХАХАХАХАХАХА":

    Глупав ми се видиш.

    Коментиран от #62

  • 60 Един

    13 1 Отговор
    извод: за КС Пеевски е "наш" , докато Радев за КС НЕ Е "наш"! Как ви се струва "безпристрастността" на КС и на правосъдието?
  • 61 Ами ...

    14 2 Отговор
    Още една такава изцепки и ПП ще бъдат първа политическа сила. 😀
  • 62 Глупав

    3 0 Отговор

    До коментар #59 от "АХАХ":

    може и да съм бил...някога, но ти и до сега си дебил.
  • 63 Леле

    14 1 Отговор
    Всички телевизии дъвчат нашироко казуса с Кирил Петков, а за откраднатите 400 милиона дето ги търсят с дрон по несъществуващата магистрала Хемус по половин минута репортажчета. Те това е свободна журналистика и независими медии в Боколандия

    Коментиран от #64, #74

  • 64 Ами

    3 9 Отговор

    До коментар #63 от "Леле":

    Единият казус е завършен,а за другият нещата предстоят.Само че няма място за злорадство,защото,ако ББ на власт,щяхме да имаме магистрала.
  • 65 DE JURE

    3 8 Отговор
    Момчеее!
    Лош закон, но закон!
    Такъв е законът. Ще се спазва.
    Иди и се върни в 1 курс, ако те приемат и учи конституционно право.
  • 66 ХУХА ЛУПА

    4 8 Отговор
    АЙДЕЕЕЕ ПАК ЛАКЪРДИИ НА АДВОКАТИТЕ. ТИ ДА ВИДИШ, ЛЪЖЕЦЪТ НЕ БИЛ ТОЧНО ЛЪЖЕЦ. НЕ ЛЪЖЕЦА Е ВИНОВЕН, А КОНСТИТУЦИЯТА, НЕ ЛЪЖЕЦЪТ ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ, А НАРОДА.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 123

    11 2 Отговор
    Борисов, цаци, каскета, братиньо са престъпници! Съд, затвор!
  • 70 Така се случва

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ТУБИ ОР НОТ ТУБИ НАРУШЕНИЕ НА":

    6, 10,14- един трол с различни имена.
  • 71 Болярин

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Справедливост":

    Няма за какво да се готвят кирчО и кокорчО - те са се сготвили, още когато са решили, че могат да пробутат на народа гавра и измама !!!
    Да се ориентират тия гелосани лигльовци обратно харвардските си мечти ...
  • 72 Свен

    2 3 Отговор
    Нали врещят за върховенство на закона. Сега като опря ножа до кокала Радьо, Канадеца и овчата компания се правят на умрели!
  • 73 КАНАДКА

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Докато българите не се научат, че законите трябва да се спазват няма да тръгнем в правилната посока. Изредиха се всякакви ЗНАЮЩИ да ни обясняват кой е платен, кой излъгал за“ ползу роду"/ти да видиш/... АЗ обаче си мисля Киро Лъжльото ако беше излъгал или нарушил закона в Харвард или Канада какво щеше да му се случи? А президент, който нарушава основния закон на държавата, на която е президент? Какво щеше да се случи в цивилизована държава? Не говоря за държава, в която президентът е баджанак на Свиленски, в неясни отношения/заради любовницата си/ със Славун Чалгароффф и назначил за министър Лъжльо... ЕТО това и в 5 турски сериала не може да се види - но с такъв президент...
  • 74 Бай Гошо

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "Леле":

    И какво откриха с дрона? На баба Комитка хвърчилото. Първо да тестват с дрегер Дамаджаната, преди да излиза пред камерите, че вече много му личи градусът и излага началника от президентството. За Комитката това не важи, тя така си изглежда горката.