Last news in Fakti

7 Декември, 2021 21:00 8 817 30

Портретът в замъка Ротшилд

  • божидар чеков-
  • портрет-
  • замък-
  • франция-
  • ротшилд

Снимките имат друга стойност

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Само 6 месеца съм живял в департамента Сен е Марн. Понеже имам слабост към замъците, веднага посетих този на семейство Едуард де Ротшилд. Върху един от многобройните бюфети, погледът ми се спря на пожълтяла снимка. На нея, до Барона де Ротшилд беше красивата българка – Веселина /Лина/ де Ротшилд.

С Лина Ротшилд се запознах през 1971 година. Един ден на вратата на таванската ми стая до Айфеловата кула почука доктор Димитров от известната софийска болница Пирогов. Той се връщаше от Лондон, където бил на световен конгрес на хирурзите. Майка ми - медицинска сестра - му бе дала моя адрес, да помагам, ако стане нужда. И аз направих каквото можах. Отстъпих му леглото си и спах на пода три нощи. Храних го с моята студентска карта в стола, в който имах навик да ходя.

Преди да си тръгне, той ме заведе до „Пале Роаял“, на две крачки от Лувъра. Там в една гарсионера ни прие Лина Ротшилд – разведена с Барона Едмонд, защото не му родила дете. Родена в Троян или в околностите му, красивата жена ме посрещна вежливо. Беше от класа. Висока, вече застаряваща, но явно била много красива. Докторът се държеше доста дебелашки. Някой му беше дал нейния адрес и той се опитваше да се вреди за някаква услуга. Слушах без да слушам и си сърбах чая, който домашната прислужничка ми сервира. На изпроводяк, Лина ми подаде визитката си, но аз никога не ѝ позвъних. Нейният свят не беше моят.

Видях 20 години по-късно Лина Ротшилд в посолството. Беше вече болна и едва стоеше на крака. Помагаше ѝ г-жа Томалевска, дъщеря на нейна сестра. Междувременно доктор Димитров ми причини доста неприятности. Като се прибрал в София посетил майка ми. Казал ѝ че ми е дал пари на заем и поискал да му ги върне. Тази дебела лъжа, влоши отношенията ми с нея. Пет-шест години по-късно, майка ми бе привлечена като свидетел на дело срещу доктор Димитров. Завлякал десетки наивни хора, той влезе в затвора за известно време.

Вчера видях в медиите, че замъка на Ротшилд е бил ограбен. Спомних си за портрета, на който българката Веселина Ротшилд е под ръка с Барона Едмонд. Едва ли са го откраднали. Снимките имат друга стойност.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    31 14 Отговор
    Ротшилд акбар! Нашият Вожд и Учител.
  • 2 БОЛШЕВИК 🌟

    77 12 Отговор
    Смърт на капитализма и капиталистите!
  • 3 Антимилиционер

    41 12 Отговор
    Тези искат Македония в съюза си. Но мие гоним вятърни мелници с идеята за обща държава с Македония. Упорството и инатът на властите в София ясно показва, че и на високо чиновническо ниво в държавите, чиновниците никак не познават нито смисъла, нито замисъла на глобализацията/на Ротшилдите/. Президентите не са наясно, службите не са наясно, Правителствата не са наясно...че непрекъсната, денонощна, повсеместна борба с всички средства на еврейските нпо-та по места срещу расизма и национализма/чрез западни посолства, западни медии, синхронизирано законодателство и наднационални структури/ има само една, единствена и никаква друга цел - а именно, премахването на държавите като национални обединения и обединяването на хората от всички раси, етноси и полове под един общ покрив/вероятно настоящият, на тези които печатат и сега парите $$$ на запада/.

    Изумително е какво чудовищно невежество е обзело населението на всички нива. На всеки 10 000 души по веднъж се провява някакъв проблясък на мислене. Затова 300 години управляват стотици милиони полу-примати.. Сумарно не могат да съберат интелект колкото на половин от техните. Колкото и да съм против методите им, не мога да не отчета тоталната невменяемост и несъстоятелност на всички останали членове на този водевил. Т.е. единият милиард неспособни да се самоуправляват индивиди, попадащи в сферата им на управление( от 30 г и България)

    Коментиран от #5, #23

  • 4 Тарарски

    49 16 Отговор
    преживелици,кой го интересуват тези простотии?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гай Турий

    62 6 Отговор
    Световните сатани Ротшилд, както винаги навсякъде са рептили.

    Коментиран от #11

  • 7 Антимилиционер

    5 34 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха..":

    Аз пак ги подкрепям, предвид какво представлявате останалите. И какво би станало, ако ги нямаше. 2 века назад, където сте вие.

    Коментиран от #12

  • 8 Шмиргел

    19 6 Отговор
    Еее, закъде без НАС! Я виж дРишо как оправя митовете за "българскио МъШ"! Истинска клец-машина за голям спектър от възрасти, но задължително богаташки - нема си подбиваме цената! Таа, д-р Димитров сигурно после е осъдил държавата, когато падна "оня" режим...
  • 9 Кирил Петков

    42 4 Отговор
    Кланя се на моят господар! Кланя се на моят господар!
    Кланя се на моят господар! Слава на великият гущер! 🦎
  • 10 Лавренти

    26 1 Отговор
    Придворен лакей
  • 11 Последствия

    22 6 Отговор

    До коментар #6 от "Гай Турий":

    А за българката, дето се е наместила, сред тях нещо да кажеш? Хвала на д-р Димитров - единственият, който не се е преструвал - крадец и измамник с използвачески умения е опитал да напъне и двамата сънародници по всички правила от книгата на Алеко Константинов )))) Жалко, че не е успяла да роди дете на Ротшилд - можехме и там да им скапем генетиката )))
  • 12 Човека Коза

    30 2 Отговор

    До коментар #7 от "Антимилиционер":

    Върхушката на "златния милиард" няма нужда от теб или мен, колкото и да ти се иска да не е така.
  • 13 Онзи

    43 4 Отговор
    Същия този Родшилд бил казал че до 2030г няма да има нито България, нито българи. Това още през 90те години на миналия век.
  • 14 Хубаво сте го написал,

    31 1 Отговор
    и аз обичам да разглеждам замъци, но днес не ми е до Ротшилд, Папа Римски, нито до Елизабет с шапото, като хазяи на света.
  • 15 КОВИД ИДИОТ

    31 3 Отговор
    ЕВРЕИСКА ИСТОРИЯ И ХЕПИЕНДА ЩЕШЕ ДА Е БАНЯ В АУШВИЦ
  • 16 Тошо

    29 2 Отговор
    ЕДНА ВЪЗДУШНА РАКЕТА ДОКАТО Е В ДОМА СИ ЩЕ Е ОТ ГОЛЯМА ПОЛЗА.
  • 17 778

    34 3 Отговор
    Не разбрах смисъла на статията

    Коментиран от #26

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 набухвател

    8 1 Отговор
    Дааа....спомних си учителката по литература с изтезаващия въпрос-Кажи Иванчо какво е искал да каже автора?! Ротшилдите са ясни-с генетично заложена програма,която учудващо точно се изпълнява.Чеков е по-интересен,но поради хигиенни навици избягвам да го чета.
  • 21 Механик

    15 0 Отговор
    Нааках се от умиление.
    п.п.
    Кой се интересува от лакейските спомени на един соросняк?
  • 22 чеков

    13 1 Отговор
    Ротшилд вчера сложил в замъка си портрет на генерал майор професор доктор РИЦАР ТАМПЛИЕР Венцислав Мутафчийски.
  • 23 Обективно

    5 17 Отговор

    До коментар #3 от "Антимилиционер":

    И какво му е лошото на глобализацията? От това губят само националните елити, защото им отслабва властта.Иначе за обикновенния човек са само плюсове. Глобализацията за обикновенния човек води до: Повишаване стандарта и качеството на живот, свободно предвижване на хора и стоки, ограничаване на плитическите маниполации на местно ниво, намаляване на издръжката на администрацията, по-малка верятност за военни конфликти и т.н.

    Коментиран от #24, #27

  • 24 Асен Милев

    20 2 Отговор

    До коментар #23 от "Обективно":

    Напротив, Глобализацията прегазва човека. Тя му дава свободата да пътува, а му отнема смисъла да помни откъде е тръгнал. Тя му дава свободата да срещне нови хора, а му отнема възможността да бъде себе си. Глобализацията му дава възможността да притежава каквото пожелае, а определя какви трябва да бъдат неговите желания. В света на глобализацията човек няма нужда от идентичността си. Привидно промяна не е настъпила, но неговият начин на живот вече никога няма да бъде този, който досега е познавал. В този глобален свят всички са еднакви. Всички говорят един език, различията пречат. Всички изглеждат по един и същи начин за да бъдат поне малко възприемчиви спрямо един другиго. Един след един, милион след милион, човекът изчезва и той вече не е субект. Той е елемент от работещата, гладна за блага биологична маса. Глобализацията лишава човека от неговата същинска индивидуалност. За нея той е биологична единица с потенциален набор от качества (способности), с които той евентуално би могъл да бъде полезен. Неговият иначе уникален облик и същност постепенно изчезват, а ако това по някаква причина не се случи - те просто губят смисъл.
  • 25 ЧИЧО САШО

    1 3 Отговор
    КЪСО И СИЛНО НАПИСАНО. ЖИВЕЕМ ДНЕС И ПОМНИМ "ВЧЕРА". БЪДЕЩЕТО НЕ Е НАШЕ.
  • 26 Не е статия

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "778":

    По скоро е есе, спомен, момент, докосване. А когато си мн назад с литературата няма смисъл да ти се обяснява защо не разбираш.
  • 27 Значи

    12 0 Отговор

    До коментар #23 от "Обективно":

    Глобализма има много имена. Като още олигархичен капитализъм, неолиберализъм и др. Въведен при Рейгън в щатите, благодарение на него САЩ фалираха! В Европа навлезе през 90-те години на миналия век! Казано накратко неолиберализма убива средната класа и отрича демокрацията! 1% много богати, а 99% много бедни. Пък ти си имай свободата да пътуваш, ако си от онези, които попадат в 99%! Накратко, това е тази система.

    Коментиран от #29

  • 28 Наблюдател

    5 1 Отговор
    Не очаквах Божидар Чеков да е бил приемник (явочник) на БКП+ДС-агентурни функционери в Париж! Това обяснява и защо днешните му мнения са толкова близки с тези на БКП+БЗНС+ДС-патриотарстващите функционери в мутро-властта в България!
  • 29 Обективно

    0 3 Отговор

    До коментар #27 от "Значи":

    Вярно е, че при глобалните общества 1% са много богати, но не е вярно, че 99% са бедни, има средна класа, заможни хора и т.н, процентът на бедните е много по-малък и няма проблем да бъдат подпомогнати от по-богатите. Ако богатството съсредоточено в много богатите (1%), което се равнява на 1/10 от световното богатство премине в ръцете на обикновените хора ще стане нещо страшно. Населението на земята ще се увеличи 2-3 пъти което ще доведе до необратими процеси, плаетата няма да издържи. Второ, може би предлагате тоталитаризъм
    всички хора да бъдат еднакво бедни. Предпочитам да изпълнявам закони написани от САЩ и Германия отколкото от Пеевски и Доган. Глобализацията не е толкова вредно нещо.
  • 30 плюс минус

    0 0 Отговор
    Ех, Чеков, Чеков...
    Що дириш и мизерстваш до Айфеловата кула....