Last news in Fakti

10 Януари, 2022 15:36 7 351 138

Емил Соколов за ФАКТИ: Лицемерието на “Възраждане” е смъртоносно

  • емил соколов-
  • възраждане-
  • депутати-
  • ваксинация-
  • фалшиви зелени сертификати

“Цялата строгост на закона трябва да бъде прилагана спрямо фалшивите зелени сертификати“, категоричен е политическият анализатор

Емил Соколов за ФАКТИ: Лицемерието на “Възраждане” е смъртоносно - 1
Емил Соколов, кадър: "Денят с В. Дремджиев"
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Четирима народни представители от парламентарната група на “Възраждане”, или 30,7% от цялата парламентарна група (при ваксинация на около 29% от населението*), се оказаха ваксинирани срещу COVID-19. Това стана ясно от репортаж на Мария Цънцарова, излъчен по bTV вчера. Новината беше потвърдено и от партията. На фона на това, в политическото говорене на лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов ваксините срещу коронавируса се наричат “експериментална субстанции”, включително от парламентарната трибуна.

За политическо лицемерие ли става дума и ще оцелее ли партията след този трус - по тези въпроси от ФАКТИ разговаряхме с Емил Соколов, историк и политически анализатор.

- Има хора, които казват, че на ваксинацията във “Възраждане” не трябва да се обръща такова внимание, радват се, че депутати са взели решение да се пазят от вируса, ако сертификатите са за действителна ваксинация, разбира се. Как мислите, г-н Соколов, ситуацията за подминаване ли е?

- Разбирам защо някои хора смятат, че ситуацията трябва да се подмине, тъй като наистина това беше очаквана новина. Не бива обаче да се подминава лицемерието на “Възраждане”, което е направо смъртоносно лицемерие. Посланието, което те отправиха е: “Ние сме спокойни, ваксинира ни сме, нашите близки са ваксинирани, но нека другите да не се ваксинират, за да имаме върху какво да печелим политически капитал в следващите няколко месеца, година”.

И преди сме си говорили, че “Възраждане” по всякакъв начин се опитват да удължат пандемията, да направят всичко възможно да не се стига до нейния край, защото това е тяхната ракета-носител. Говоренето против пандемията, конспирациите, “експерименталните течности”, които се оказва, че не са толкова експериментални, щом ⅓ от депутатите на “Възраждане” са се ваксинирани. Няма как този факт да бъде подминат, тъй като става въпрос за невероятно лицемерие, което обаче отнема животи.

Няма как с точност да бъде изчислен броят на хора, които са се вързали на идеята, че не говорим за пандемия и че това са експериментални течности, но този тип реторика е една от причините в България нивата на ваксинация да са критично ниски, а болничната система отново да е изправена пред претоварване. Това, което имат предвид някои хора, като казват, че не трябва да се обръща внимание, е, че не трябва да отдаваме толкова голям капитал на “Възраждане”, но аз лично не изключвам на 12 януари отново да има сблъсъци и насилие на протеста им, тъй като това е запазената марка на тази партия.

Трябва ясно да се вземе категорична позиция, че не бива да се злоупотребява с темата за пандемията и ваксинацията, че “Възраждане” са едни абсолютни популисти, които си позволяват да злоупотребяват с една толкова чувствителна тема. Необходимо е и в парламента да има ясен фронт срещу тях - нещо, което за момента липсва. На Костадинов се гледа като на човек, който от време на време си говори някакви неща - като на кварталния хахо, но всъщност се пропуска, че той допринася за това пандемията да продължава да вилнее. Не трябва на “Възраждане” да се дава повече внимание, отколкото те заслужават, но когато са хванати в издънка, когато е ясно, че са излъгали, че са злоупотребили с общественото доверие, трябва да има кой да им го каже - не само в социалните медии, а и в парламента. Ще ми е много интересно да видя дали ще има някой, който да излезе от трибуната и да нарече нещата такива, каквито са.

- Казвате, че са злоупотребили с общественото доверие - дали “Възраждане” успяха да направят политическото си харакири с признанието за ваксинация?

- За съжаление, не, все още не. Сред техните симпатизанти, но и не само при тях, а в България по принцип, партийната култура е ниска. Подкрепата за една партия не се дължи толкова на принципи, на идеи, на обща визия за бъдещето. Българите подкрепят дадена партия, за да направят напук на някого, за да нанесат някаква вреда, да покажат наказателен вот. Хората, които продължават да отричат пандемията, ще продължават да вярват на “Възраждане”, защото “Възраждане” е инструментът те да се противопоставят на “глобалния заговор срещу човечеството” или нещо подобно. От тази гледна точка, “Възраждане” са имунизирани срещу много сериозен отлив от редиците си, тъй като те са най-ярката антиваксърска партия и ще продължават да мобилизират този вот просто защото в това политическо пространство няма друга партия, която да заеме мястото им.

Настоящата ситуация ще отшуми и техните поддръжници много скоро ще забравят, че ⅓ от депутатите са ваксинирани, че са взели нужните мерки, за да предпазят себе си и близките си. Много по-атрактивно е да се говори са конспирации, за бунтове, за революции, за медицински фашизъм - за всички тези вредни, а и неверни метафори, които “Възраждане” реторически мобилизира.

- Споменахте вече за протеста, който партията организира - очаквате ли да има риск за парламента?

- Не очаквам да има рискове за парламента. Първата заплаха, естествено, е от събирането на такъв голям брой хора, които по всяка вероятност са неваксинирани, докарването им с автобуси и т.н. Ясно е, че това ще доведе до разпръскване на заразата. Това, което по-скоро очаквам, е да има сблъсъци пред парламента. Видяхме точно симпатизант на “Възраждане”, който нападна тогава все още служебния министър на образованието - министър Денков, който сега вече е редовен такъв. Очаквам да има някаква ескалация, която, между другото, е търсена и от подкрепящите “Възраждане”, и от самата “Възраждане”. Партията гледа на това като на много позитивен, много добър пиар. С възрожденската им реторика идеално се вписва да вдигнат “бунт” или “въстание”. Тропата за “въстанието” още от народните въстания срещу Борисов е нещо, което донякъде приляга на българите, те откликват на този тип говорене. Очаквам ескалация, за да могат “Възраждане” да влязат в новините и да покажат, че съществуват.

- Каква трябва да бъде рационалната реакция спрямо говоренето против ваксините оттук насетне?

- Рационалната реакция може би е най-добре онагледена във видеосъобщението, което министър-председателят Кирил Петков направи през уикенда (линк към видеото - https://www.facebook.com/prodalzhavamepromyanata/videos/756180461931759/, публикувано на 8.01.2022 г.). Във видеото той ясно и точно казва, че няма да има задължителна ваксинация, но и също, че всеки един от нас носи своята отговорност дали ще се справим като държава с пандемията. Мисля, че даже “Възраждане” показаха това. Депутатите им си казаха: “Ваксинирах се заради семейството ми, жена ми, баба ми, дядо ми, не знам кой ме накара да се ваксинирам и аз го направих”. Това е рационалното.

Кирил Петков в това си обръщение даде ясна заявка за какво става въпрос, опита се да противодейства на конспирациите. Лошото е, че хората, които вярват на такива неща, не са много рационални. Те ще продължат да вярват, че с ваксинацията са застрашени от нещо. Това спокойно, нормално говорене с обясняване, с факти, без ненужна емоция - това е начинът. Също обаче трябва да има някакъв отпор на “Възраждане” вътре в парламента. Няма да е зле някоя от политическите формации в коалицията да даде ясна заявка и да изобличи “Възраждане” за това, което са - хора, които се заиграват със страховете на гражданите, за да постигнат политически цели. Не е нужно в парламента постоянно да се говори за това, но трябва да има ясна декларация от правителството, че това не бива да се толерира, че става въпрос за хора, които абсолютно са се самозабравили и ще направят всичко възможно, за да останат релевантни още ден или седмица.

- Подценяваме ли като общество опасността на фалшивите зелени сертификати?

Подценяваме опасността от фалшивите зелени сертификати, да. Аз съм твърд привърженик на идеята, че тази дейност трябва да се криминализира и хората, които издават тези фалшиви сертификати трябва да бъдат преследвани с цялата строгост на закона. Този фалшив документ не е просто някаква хартийка, която показваме в мола, това е фалшифициране на здравни данни, което трябва да се наказва наистина строго и жестоко. Кирил Петков имаше идеята МВР да се включи в борбата с тях - надявам се да реализира тази идея в най-скоро време, нищо, че това отново ще даде муниции да се говори за невиждана конспирация.

Важно е правилата да се спазват и да се спазват от всички. Още повече, ако се окаже, че някои от ваксинираните хора от парламентарната група на “Възраждане” са с фалшив сертификат, наистина трябва да видим конкретни и строги мерки. Би било недопустимо в мястото, където се кове българската демокрация, хора да влизат с фалшиви документи и да фалшифицират данни. Цялата строгост на закона трябва да бъде прилагана спрямо фалшивите зелени сертификати и не бива да омаловажаваме този проблем, тъй като става въпрос за човешки животи.

---

*процентът е изчислен със стойностите на първоначалните данни на Националния статистически институт от националното преброяване, проведено през 2021 г. - 6 520 314 души, и данните от единния информационен портал за общия брой лица със завършен ваксинационен курс към 10.01.2022 г. - 1 941 571 души.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 101 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    222 60 Отговор
    Аз ще отида на протеста не заради Възраждане а за децата ни.

    Коментиран от #108, #121

  • 2 Кофти

    62 56 Отговор
    игра играят !
  • 3 Възраждане са фашисти

    73 220 Отговор
    ФАКТ, ФАКТ, ФАКТ. ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА НА ИЗРОДАРИТЕ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ УБИВА!

    Коментиран от #7

  • 4 Объркано Атлантиче

    220 29 Отговор
    Защо, а лицемерието на соросовите НПО-та не е ли смъртоносно?
  • 5 ГОРАН ГОРАНОВ

    69 188 Отговор
    ВЪЗРАЖДАНЕ СА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛИЗЪМ. ФУРНАДЖИЙСКИ ЛОПАТИ. ДНЕС КОСТАДИН КОСТАДИНОВ СЪЩО ПРИЗНА, ЧЕ Е ВАКСИНИРАН!

    Коментиран от #17, #32

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Фермер

    150 40 Отговор

    До коментар #3 от "Възраждане са фашисти":

    Това са фактите н Пресконференция на Възраждане на 16.11.2021
    Костадинов заявява,че има ваксинирани хора във Възраждане.На 07.01.2022г.Костадинов в интервю отново казва,че има и ваксинирани между тях.Къде е лъжата,къде е новината?
    Само Възраждане
    Да живее България
  • 8 гадно

    190 25 Отговор
    Възраждане са срещу безсмислените сертификати които ограничават неваксинираните, а всъщност не гарантират, че притежателите им не са заразни какво не е разбрал то смешник
  • 9 Факт

    42 6 Отговор
    Пили,пили пилюля....на ми ти зрънце!
  • 10 Някой

    189 22 Отговор
    Както и да е. Протестът е срещу зелените сертификати и принудителната ваксинация.
    Който иска, да ходи да се ваксинира. Това си е негово лично решение. Както е лично решението на тези, които не искат да се ваксинират.
    Не подкрепям Костадинов, а това срещу което се бори.
    Защото смятам, че ако сега не се опълчим на идващият фашизъм, после ще е късно.
    Както е късно за страни като Франция, Холандия, Германия, UK, Испания, Италия...
  • 11 Става страшно

    25 91 Отговор
    КОШМАРЕН ЗАМИСЪЛ И СЦЕНАРИЙ: Депеша към структурите на ГЕРБ от централното им ръководство - Всички членове на партията да се включат в "масовия протест " на Възраждане на 12.01.2022 г. По места се организират и автобуси на членове и симпатизанти които да ги извозват към столицата да се включат в протеста. Целта е да се стигне и до социални протести и избори в късната пролет или началото на лятото. Като замисъла на сценаристите е ГЕРБ да бъде отново първа политическа сила и да получи мандат за съставяне на правителство. Възраждане да "отнеме" електората на ИТН и ГЕРБ+ДПС-ВЪЗРАЖДАНЕ да имат мнозинство от 121 депутата. Политолозите вече подготвят почвата както наскоро Димитър Ганев от "Тренд" който предрече че на скорошни избори гласувалите за ИТН се пренасочват към "Възраждане". Остава само да разберем дали сценария на кукловодите им ще бъде успешен.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Taumvze

    21 98 Отговор

    До коментар #11 от "Става страшно":

    Мисля че всичко това е напълно резонно. Да си припомним как началото на месец август Костадинов бе публикувал в профила си във фейсбук снимка как полицаи пазят със щитове от протестиращи групата на ИТН начело с Тошко Йорданов които отиваха към президентството да връчат мандата си за правителство с премиер Пламен Николов. Костадинов бе публикувал текст под снимката "Измамниците си отиват". Възраждане изобщо не говори за съдебна реформа, смяна на гл.прокурор, за разследване на пълните шкафове с пачки евро и кюлчета злато , няма план за икономически реформи. Единствено заради сертификата да всява безредици за да се стигне до бързи избори и обслужи кукловодите си от ГЕРБ и ДПС.
  • 13 Така е

    27 82 Отговор

    До коментар #11 от "Става страшно":

    Ами вижте къде Костадинов се подвизава последно време и е на пиедестал????? Вестник "Труд" е вече редовен автор и при Беновска в предаването й "Беновска пита"...Нещо да ви говори това? Те нямат ама изобщо нямат нищо общо с Герб и ДПС....
  • 14 ГОРАНОВ ГОРАН

    30 95 Отговор

    До коментар #6 от "Фермер":

    ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ВЪЗРАЖДАНЕ И ДРЕНЧЕВ ВОДЯТ КАМПАНИЯ СРЕЩУ ВАКСИНИТЕ, А САМИЯТ ТОЙ Е ВАКСИНИРАН! ДНЕС И КОСТАДИН ОТ ВИДЕО ВЪВ ФЕЙСБУК СИ ПРИЗНА, ЧЕ Е ВАКСИНИРАН! В ТОВА Е ПРОБЛАМ, ПРИЯТЕЛЮ НАЦИОНАЛИСТ. ЛЪЖАТ НИ, ИЗПОЛЗВАТ, ЗА ДА ДА СА В ПАРЛАМЕНТА.

    Коментиран от #41, #52

  • 15 Фермер

    118 23 Отговор
    Само Пламен Пасков
    Само Костадин Костадинов
    Посетете им Фейсбук страницата на Пламен Пасков истината на никой не е навредила.
    Да Живее България!
  • 16 GnG

    142 12 Отговор
    ВАКСИНИРАНЕТО е ИЗБОР, а ЗЕЛЕНИЯ сертификат ОГРАНИЧАВА СВОБОДИ !

    Навремето влязохме в Европейския съюз, основно заради СВОБОДНОТО пътуване и работа в Западна Европа !
    Сега се оказва, че нито свободно можем да пътуваме, нито свободно да работим !

    Коментиран от #54

  • 17 Радев

    37 79 Отговор

    До коментар #5 от "ГОРАН ГОРАНОВ":

    Те са обикновени гешефтари, които ползваха антиваксърската ниша, за да се докопат до депутатските кресла.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Оня с коня

    85 26 Отговор
    Тръшкайте се от злоба ЧАЛГАРИ, джендърляци и сноби...Костадин на скорошните избори от 127 хиляди ще има най малко 250 хиляди гласа!!! Взема 100 хиляди от Учиндолския шут!!! Учиндолеца от 247 хиляди гласа остава между 1,3 и 1,8 %. 100 хиляди от гласовете му отиват при Коцето , 100 хиляди няма да гласуват за никой и му остават 40-50 хиляди да се добере до субсидия. Светльо Витков и Бойко са прави че Учиндолеца изчезва от небосклона. И ще трябва да послуша Тео Ушев занапред да се препитава в крайпътната КРЪЧМА до УЧИНДОЛ.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 УжАсен

    32 72 Отговор
    НЕВЕРОЯТНО , НО ФАКТ : Костадин Тодоров Костадинов днес е подал жалба в съда за това че са разкрили личните му данни и здравен статус , както неговия , така и на останалите депутати от Възраждане! Жалбата е срещу БТВ които са ги направили достояние на обществото. Значи Костадинов с тази жалба не желае населението да е информирано че имат зелени сертификати и са ваксинирани. Трябвало е да бъде обществена тайна затова е подал жалбата! Според него всички трябвало да са с впечатление че са против ваксините и сертификатите след като популистки организират протести срещу тях!? А те и ваксинирани и със сертификати. Повечето депутати от партията твърдят че са се ваксинирали заради близките си. И както каза депутата и орг.секретар на Възраждане Дренчев на Цънцарова " Съжалявам няма да се повтори", Цънцарова "За кое съжалявате , че сте лъгали хората ли", Дренчев "Не,че съм се ваксинирал"

    Коментиран от #27, #57, #106

  • 22 Просто Киро

    99 28 Отговор
    На следващите избори Възраждане ще управлява за ужас на мръсните соросняци...
  • 23 Мето

    20 59 Отговор
    На 12.01.2022 г. Костадин Тодоров Костадинов председател на партия "Възраждане" организира протест срещу зеления сертификат. Зелен сертификат е да представиш документ че си преболедувал, отрицателен антигенен тест или че си ваксиниран. Искам да попитам Костадинов къде беше когато от 26 октомври 2020 г. до 23 април 2021 г. Борисов бе наложил цялостен локдаун? Затворени бяха всички кръчми , нощни клубове, кафенета , игрални зали, дори възрастните хора имаха право да пазаруват само сутрин от 8 до 10 часа? Защо не организира протест пред парламента срещу пълния локдаун? Или го бе страх че мутрите от Делта Гард преоблечени като полицаи щяха да му отделят главата от тялото?! Защо когато негови активисти нападнаха министъра на образованието Денков преди месец и половина, не нападнаха тогава някой министър на ГЕРБ заради локдауна?!

    Коментиран от #28, #131

  • 24 КРА

    70 9 Отговор
    Този говорител на Кирил "Лъжеца" Петков е абсолютно несъстоятелен и тотално некомпетентен.
  • 25 Минувач

    26 66 Отговор
    Костя и компания са банални мошеници, които обаче рискуват здравето и живота на много хора.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Мангъра

    24 56 Отговор

    До коментар #21 от "УжАсен":

    Тази жалба е един вид признание, да ние ви излъгахме но вие нямате право да ни хващате в лъжа.
  • 28 Сатана

    16 49 Отговор

    До коментар #23 от "Мето":

    То добре че Костя организира протест срещу сертификатите , но защо наистина не организира преди протест срещу локдауна на ГЕРБ? Костадинов от областен координатор на ВМРО за Варна , премина във водещ в телевизия Алфа на Атака, после отиде в НФСБ на Симеонов и водеше предаване в СКАТ и след това основа Възраждане. Напусна ВМРО защото се кандидатира за председател на партията срещу Каракачанов и след като не спечели се прехвърли в Алфа ТВ.

    Коментиран от #31, #33

  • 29 Хахо

    38 6 Отговор
    Е тоя сополкьо! Накакан от страх!
  • 30 flipp

    56 5 Отговор
    Отново за неефективноста на отровите се набеждават хората, които не искат да ги използват
  • 31 ИСТИНАТА

    19 60 Отговор

    До коментар #28 от "Сатана":

    Когато учредяваше Възраждане понеже завърши "История" във ВТУ и се познавахме ми се обади и заедно с хората ми да се включим в проекта му. Каза ми че имало щедри финансови спонсори ( после разбрах че са ГЕРБ , ДПС и групировката ТИМ) , като целта е да привлече по радикално настроени граждани които впоследствие да отклонят общественото напрежение от Герб и ДПС. За председател на Възраждане в Търново сложи Иван Спирдонов , бивш заместник.председател на СДС, приватизирал кинефикация в града и брат на председателя на общинския съвет от Герб Венцислав Спирдонов който на изборите през юли бе на 2 място в листата Герб. Възраждане и Герб работеха в тясна кординация в града , впрочем както и в другите градове в страната. А как махна Иван Спирдонов като председател на Възраждане в Търново е друга дълга тема , след като му се обадих и му казах че пазя кореспонденцията ни как е спонсориран от Герб и ДПС

    Коментиран от #45, #62

  • 32 КЪМ ГОРАН

    83 14 Отговор

    До коментар #5 от "ГОРАН ГОРАНОВ":

    Възраждане никога не са отваряли тема дали са ваксинирани или не. К. Костадинов винаги е казвал, че който иска доброволно да се ваксинира, той е против ограниченията и зелените сертификати. Това, че някои от тях са ваксинирани няма нищо общо. Той винаги казва, че това е лично право. Хулите го ей така заради хейтърство !
  • 33 Мале

    11 35 Отговор

    До коментар #28 от "Сатана":

    Политическите номади не се спират пред нищо докато не се докопат до кокала.
  • 34 gost

    8 47 Отговор
    ....С възрожденската им реторика идеално се вписва да вдигнат “бунт” или “въстание”...Ей сега като ги подхванат софийският сняг и витошките виелици, ще вдигнат такова въстание, че ум ще им зайде...
  • 35 Опаа

    76 8 Отговор
    До скоро се майтапите,че били пет чевека на кръст,обаче нещо се случва.Такава масирана атака подсказва,че има нещо,което не допада на политическата върхушка.Май нагласите сред хората се променят ми се струва и "елита" взе да се притеснява.Скоро ще разберем.
  • 36 Пипи Чорапчето

    17 42 Отговор
    Криза ужасна се случи,
    кофти пиар се получи;))

    То и на врабчетата им стана ясно, че депутатите на КК се вкараха в курт капан;)
    Аз съм готова да се обзаложа, че тези ваксинации не са съвсем реални - те са си извадили ЗС за да си джиткат спокойно насам-натам;)
    Не могат обаче да си го признаят, щото скандала ще е още по-гаден от кофтия пиар с т.нар. "ваксинация".
    А иначе - това, с което съм съгласна с тях е, че ЗС не е никакво решение от медицинска/ епидемиологична гледна точка!
  • 37 Sion

    61 2 Отговор
    Аре още един "специалист"...Бе САЩ и Великобритания вече намаляват карантината на 5 дни, в Лондон говорят , че вече трябва да живеем с вируса и бустери трябва да има само за най- уязвимите, тоя взел да дрънка глупости.

    Коментиран от #128

  • 38 Левски

    80 10 Отговор
    Това е просто една платена манипулация от BTV фалшиви новини! Костадин Костадинов никога не е казвал че е против ваксинирането, а е казал че е против принудителното ваксиниране и задължителното, и от това дали си ваксиниран или не Да произхождат права и задължения това са две съвсем различни неща така че няма смисъл да търсят под вола теле!
  • 39 ЛЕОН

    45 7 Отговор
    Русофобския Памперс Емо Соколчов
  • 40 Тринити

    44 4 Отговор
    НПО калинка има фалшива диплома от университет в Британия.
  • 41 Алоуу

    73 13 Отговор

    До коментар #14 от "ГОРАНОВ ГОРАН":

    "Възраждане" водят кампания срещу "ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ" и ПРИНУДИТЕЛНАТА ваксинация!!! Има ли още не разбрали? Зеленият сертификат води до ограничаване на свободи!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Тия

    10 38 Отговор
    Са престъпници беее...
    Сваляне на имунитета и съд ,беее!
  • 44 Сертификатите

    13 4 Отговор
    Са фалшиви, следователно гонят партийната линия.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 дрфт

    37 10 Отговор
    Изкуствен фалшив, шум вдигате покрай Копейкин, за да отклонявате вниманието от големите далавери. Преиграхте вече с тия статии 1 след друга, по 5 пъти на ден за Копейкин пишете, сякаш той е най- големият проблем на Бг.
  • 47 До Недоносения

    54 9 Отговор
    Абе недоносче.Що не се погледнеш в огледалото че не си нито мъж нито жена.От кой пол си?Защо въобще изопачавате нещата.Възраждане е против зеления сертификат който е противоконституционен и против насилственото ваксиниране,Всеки има право сам да решава иска ли да се ваксинира или не но такива трикове, като с зеления сертификат,не трябва въобще да се допускат.И определението за антиваксер включва и ваксинирани(които са разбрали коолко е опасна ваксината)и неваксинирани,които не желаят да се ваксинират.Какво от написаното не е ясно бе недоносче!!!!
  • 48 Реалист

    14 39 Отговор
    Абе верно ли новото статукво се е уплашило че Копейкин ще мобилизира повече от 20 лумпени за щурм на парламента??? Не пестят журналя
  • 49 Марусия

    34 4 Отговор
    Емил Соколов е ял вожата на чичо Сорос в UK!
  • 50 Палячовци

    8 55 Отговор
    Малоумни едноклетъчни ……
    Копейкин прост и нагъл
    Колко народ трябва още да умре ?????
    За да се осъзнаят
  • 51 Ortega

    22 5 Отговор
    Да се има предвид, че това е гей4е!
  • 52 абе ей

    47 5 Отговор

    До коментар #14 от "ГОРАНОВ ГОРАН":

    буд.ала, кого заблуждаваш бе, я изгледай пак видеото да видиш за кои ваксини ти говори. Всички тея дето плюете по Възраждане напоследък са такива дезинформатори, като теб..
  • 53 иво

    56 8 Отговор
    БЪЛГАРИНА Е МНОГО ПРОСТ!!! ВЪЗРАЖДАНЕ НЕ Е СРЕЩУ ВАКСИНАЦИЯ ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ, А СРЕЩУ ДИСКРИМИНАЦИОННИЯ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ОГРАНИЧАВАЩ ПРАВАТА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ И ПРИНУДИТЕЛНОТО ВАКСИНИРАНЕ!!! ТОЛКОВА ТЪПИ И ПРАЗНИ КРАТУНИ, ЗАСЛУЖАВАЩИ РОБСКАТА СИ СЪДБА, ЧЕ НЯМА НАКЪДЕ ПОВЕЧЕ!! И КАКВО ВИ ПАЗИ ТОЗИ СЕРТИФИКАТ МАЛОУМНИЦИ ИМАЙКИ В ПРЕДВИД ЛОКДАУНИТЕ В МНОГО ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ С 80-90% ВАКСИНИРАНО НАСЕЛЕНИЕ!!! ЦЕЛТА Е ЯСНА - ПОВЕЧЕ ИГЛИ ПО-ГОЛЕМИ ПЕЧАЛБИ ЗА ФАРМА ФАШИСТИТЕ И КУПЕНИТЕ ИМ ПОДЛОГИ, МЕДИИ, ПРАВИТЕЛСТВА, АГИТАТОРИ ЗА БЕЗПОЛЕЗНИ ТЕЧНОСТИ ЧИЙТО ЕФЕКТ ДО СЕГА Е МНОГО ТРЕВОЖЕН, А СРОКА НА СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ Е ДО 10Г. ДА ЖИВЕЕ ВЪЗРАЖДАНЕ, АТАКА И ВСИЧКИ ИСТИНСКИ НАЦИОНАЛИСТИ!!!!

    Коментиран от #56, #132

  • 54 Незнаещ

    34 3 Отговор

    До коментар #16 от "GnG":

    Защо ,след като ваксинирането е избор,в Германия искат задължителна васкинация?Днес се чухме с моя син,който е на мнение,след категоричния отказ от масово ваксиниране на Кирил Петков,да се връща в България!Обясни ми,че се обърках,а ти си по умен!

    Коментиран от #61

  • 55 Въско транзитката

    47 3 Отговор
    Ей тая наща татковина,пълна с политически анализатори бре.Ама анализатор до анализатора мила моя майно льо,математик до математика.И как пък все едни и същи пробити опорки дъвчат,чак се страхувам да не си поискат един на друг аФторско право.
    На който не му е ясно,води се кампания срещу протеста на Костадинов,и то бая пара се троши,всички световно беизвестни да се напинят да метат кал,Че видиш ли,сбере ли повече народ на протеста,чиче Кирчо и Кокорчо,ще ги пляскат през пръстите началниците им.
    Пък и някой телевизия ако го прожектира протеста,че додат много тегави дни на тоа,дето ши ходи у Скопие скоро...
    Та такива ми ти
  • 56 Киркор

    1 19 Отговор

    До коментар #53 от "иво":

    Мечта ми е да съм умен колкото теб,и патриот ,и националист!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Костя Гуцанов

    7 51 Отговор
    Никой от "възрожденските " кресльовци ще разкрие ли фокуса на Копейкин при учредяване на партията - Как събра 550 учредителя в зала за макс. 110 човека ???!!!! Щом партията е менте, какви хора трябва да са в нея ?

    Коментиран от #68, #69

  • 59 ИВО

    49 4 Отговор
    ПЛАТЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ СОРОСИ СЕ УПЛАШИХА ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ И ПОЧНАХА МАСОВА АТАКА СРЕЩУ ТЯХ!!! ТРЯБВА ДА ЗАРАБОТЯТ ДАДЕНИТЕ ИМ ПАРИ!! ПРЕДАТЕЛИ И МИСИРКИ В НАСЕЛЕНИЕТО ОБИТАВАЩО ТЕРИТОРИЯ КОЛКОТО ЩЕШ!!! ОЩЕ ОТ ТУРСКОТО РОБСТВО ТА ДО ДЕН ДНЕШЕН !! НАСЕЛЕНИЕ С 85% ИНФАТИЛИ, МАЗОХИСТИ, ДУПЕДАВЦИ И Т.Н. !!! Е НЯМА КАК ДОБРО ДА СЕ СЛУЧИ!!! ДА ПРАВИШ ЕДНО И СЪЩО 32 ГАДИНИ И ДА ЧАКАШ РАЗЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ!!!!
  • 60 набухвател

    38 2 Отговор
    Алоууу....хипоци,професори,математици,доктори и политици-само нема а се пуашите!Има още един ден,а вие напълнихте памперсите.Има време и пари за още няколко статии!!Най ме спечелихте с ужаса,който сте изпитали,когато сте видели снимка на Джокович без маска!(статия от вчера)
  • 61 Живея в Австрия

    46 5 Отговор

    До коментар #54 от "Незнаещ":

    Аз ще ти обясня и дано ме разбереш.В Германия не е станало още задължително,но и да стане,ще се получи същото като в Австрия,където е задължително.До сега съм получил две писма със дата за ваксиниране и двете са отишли в кофата за боклук.При посещение в Хорнбах(магазин за всякакъв вид железария и строителни материали)на излизане бях спрян от полиция,която ми поиска сертификат.Казах им че нямам и не ме интересува).Той каза че ще ми напише глоба а аз му казах да я пише но няма да я платя.Каза ми довиждане и толкова.В момента в който ми напише глоба и не съм достатачно глупав да я платя веднага,отивам в съда и подавам оплакване.Австрийците трябва да си променявт конституцията,за да могат да задължат насила който и да било в нешо което не иска.Решението на правителството на Австрия за задължително ваксиниране и зелени сертификати е нелегитимно спрямо конституцията която имат.Извънредните положения и мерките са за балъци.

    Коментиран от #85, #94

  • 62 Драйфус

    8 26 Отговор

    До коментар #31 от "ИСТИНАТА":

    Адмирации за коментара!Ще има негативни реакции от неговите спонсори и привърженини-това явно си го отчел!Но защо копейките си мислят,че никой не се сеща за тези неща?Дали е самоувереност?
  • 63 Мария

    14 1 Отговор
    3аминаваме...... заминаваме.. от бтв при бай Cлави! да ни дават по....
  • 64 Сертификат

    38 4 Отговор
    Има десетки видеа, в които от Възраждане споделят, че сред членовете й има ваксинирани, което в пълен унисон с принципите на партията, а именно, който избере да се ваксинира или не, но от това да не произтичат нито права нито задължения. Когато Възраждане говореха по кабеларки, свикваха пресконфернции в БТА, само Евроком и още двама трима посещаваха мероприятията, където можеха да чуят за ваксинираните членове(последната от 26.11.2021). Дори преди няколко седмици, в едно от изказванията си, Костадинов за пореден път открито каза, че има ваксинирани сред Възраждане, с което искаше да намекне, че те не са антоваксъри, а са против зеления сертификат, като ограничителна мярка.
  • 65 Отворения Австриец

    5 9 Отговор
    Това,което си писал е за балъци-отчети факта,че има и други българи в Австрия,макар и не толкова смели, като теб.
  • 66 Сони

    45 5 Отговор
    След тези поръчкови репортажи и статии срещу Възраждане, ставам техен фен! Повече ме плашат тези които искат да ни набодат, отколкото Костадинов.

    Коментиран от #88

  • 67 На Ло умник

    7 11 Отговор
    Пак ли тоз, вееее!
  • 68 Дуай Липа

    28 1 Отговор

    До коментар #58 от "Костя Гуцанов":

    10 години - 800 000 човека назад. Не знам кое е по-смъртоносно от това...
  • 69 МБабе

    14 3 Отговор

    До коментар #58 от "Костя Гуцанов":

    аз му пратих подпис за учредяването на партията бе, смотлио
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Paris

    31 2 Отговор
    Живия във Франция и тук се отнасят към неваксинираните като към престъпници, даже Макрон каза, че ще се разправя лично с нас. По над 150 000 нови случая на ден и то основно сред ваксинираните. Колкото повече се боцкат, толкова повече се вихри заразата. Живеем в някакъв ад и жестоки рестрикции.
  • 72 иxaaa

    25 4 Отговор
    Cега във фейсбук продажни пенсионери за някой лев и третополови индивиди, организират на 12 ти антипротест срещу възраждане, не е ли смешно!
    Познайте чий протест ще отрази някоя медия!
  • 73 Ежко Бежко

    31 1 Отговор
    В ЮАР съм от началото на ноември. Ваксинирани са 20%, сертификати няма. Всички бизнеси работят нормално. В закрити помещения се носят маски. Това е за родината на Омикрона. Жена ми в момента е при роднини в Киргистан. Там е същото, само че отдавна са БЕЗ МАСКИ. Хора срещу вас се извършва чудовищно престъпление. Запомнете хора като Милчо Сокола. На тях трябва да се търси сметка. За политиците вече си знаете кога и как.
  • 74 набухвател

    7 32 Отговор
    Кои са "Възраждане"?-никои,само 5%! Лъжци и крадци на субсидии(каквото и да означава тази дума).А Костадинов-ужаст-фиктивни разводи и тежка строителна техника!Кой ше им поверва,при наличието на истински учЕни и капацитети по най-обективните медии?!Свършвам-за толкова пари-толкова!
  • 75 нннн

    27 1 Отговор
    Насилието на властта върху народа е смъртоносно.
  • 76 Румен

    25 2 Отговор
    Не мога да повярвам, че един млад човек може да изрече толкова много лъжи за толкова кратко време! Какво стана с образованието и възпитанието???
  • 77 gost1

    24 4 Отговор
    Кой е този смешник Емил Соколов и на кого е роднина?????
  • 78 Стефчо

    33 7 Отговор
    Възраждане са единственият светъл лъч в цяла Европа!
  • 79 Зара

    22 1 Отговор
    Медиите - платени, коментиращите - платени, къде е истината? Между редовете...И само за този, който умее да мисли.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 wer

    22 2 Отговор
    Всеки сам решава дали да се ваксинира. Възраждане може да са нагаждачи, но са единствените които говорят публично и систематично по определен въпрос след 1989 г. Затова платените медии пускат политически анализатори, които сеят ум и разум.
  • 82 Кочо

    32 5 Отговор
    Паническа атака срещу Възраждане и Костадинов! Тези долнопробни писачи нищо не говорят за идеите на Възраждане, за позициите им спрямо налаганият диктат, принуда и репресия срещу хората! Това се подминава, набляга се на разпалване на страха, очернянето и оплюването на Костадинов и групата му! Само интелектуално увреден човек не може да не види злонамереното, безпринципно и тенденциозно оклеветяване! Дръжте се българи, бъдете умни, смели и свободни! На 12 януари пред парламента!

    Коментиран от #83, #98

  • 83 стоян георгиев

    1 27 Отговор

    До коментар #82 от "Кочо":

    я обясни по кви причини се ваксинира антиваксер?що има подобни сред депутатите на възраждане?

    Коментиран от #92, #105

  • 84 Матей преображенски

    21 3 Отговор
    Голям дерт ги хвана с тия зелени тескерета ,ей.Уж не е задължително ,пък е принудително,ония се ваксинирали,пък били антиваксъри,ма защо,как може?Имало фалшиви тескерета, е как да няма ,като нали всичко е алъш-вериш,пъдарна икономика?Андрешковците винаги са били приветствани от народа,те са част от народа,те са дребните саботьори,които помагат в лоша минута да заблудят бирника.Възраждане са прави,хиляди пъти са прави,само дето не правят толкова ясна противоамериканска пропаганда,от тия мер-зав-ци,гринговци,от тях ни дойдоха бедите на нас и цели 32 г. ни въртят в свойта центрофуга.Откъснаха ни от Русия и ни наложиха своя убийствен неолиберален модел,с който е крайно време да скъсаме.
  • 85 И аз живея в Австрия

    3 23 Отговор

    До коментар #61 от "Живея в Австрия":

    Тия може да ги разправяш само на българите, които са виждали само разплути шишкави полицаи. Ако австрийски полицай на 190 см и як като войник се изправи срещу теб ще оцветиш гащите, защото при такъв неуважителен тон и липса на "бите" ще те вкара в ареста за 24 часа да правиш компания на косовари и други подобни

    Коментиран от #110

  • 86 1520

    29 1 Отговор
    добре че е възраждане това че някой е ваксиниран или не не ме притеснева притеснява ме дискриминацията към неваксинираните и насилието чрез чисто фашистки методи които се налагат, хора един ден и въздуха ни ограничат
  • 87 Сандо

    24 0 Отговор
    От години не следя в подробности политическите партии в България,но не си спомням "Възраждени" като партийна позиция да са се обявили против ваксините.Против задължителната ваксинация,против зелените сертификати,срещу различни ограничения - това да.Може и да греша,но нека не обявяваме хора,направили си ваксинация за партийни престъпници,нали демокрацията кацна и на нашата улица!?Или кацна и вече отлетя,а господа демократи-грантаджии?
  • 88 ШаХиМаТ

    23 2 Отговор

    До коментар #66 от "Сони":

    Абсолютно си прав даже няма нужда да си му поддръжник, щом сороските мисирки не спират да го нападат и плюят значи той е човека! Да си чул нещо лошо за кирчо еничарчето по 3-те така наречени национални телевизии (които са собственост на НЕБългари) и останалите така наречени медии - същото като при герберските национални предатели, отрязяват ги денонощно! Това само по себе си говори достатъчно за всеки средно интелигентен човек! А щом и еничарски "факти" и троловете им го плюят за мен е ясно - съвременният Левски се появи, ще го оставим ли и него на киряк стефчовците - ТВЪРДО НЕ! Вън еничарите от българския парламент, долу алчните ръчички от апостола !
  • 89 Бамбука

    3 21 Отговор
    Повтарям написаното : Явно много кинти се плащат за да ни навират новия "патриот". Сидеров, Каракачанов, Джамбаски, Новия "идеолог" от ПП " Въз..." нито са ходили войници, нито са с клели пред знамето на България. И що за минзухар ни пробутват всеки ден и ни навират неговите "велики" идеи " ? Ами той и Карел Чапек си имаше герой - Храбрия войник Щвейк. Между другото Щвейк е умен, осмиваш простащината, а този "герой" ..

    Коментиран от #119

  • 90 Даа

    25 2 Отговор
    Заради такива платени (автоцензура), които получават пари, за да налагат правилната "априлска" линия, следващия път "Въздраждане" ще помете всички "играчи" . Запомнете го!
  • 91 Геро

    1 11 Отговор
    Балалайки, какво повече ...
  • 92 Кочо

    25 0 Отговор

    До коментар #83 от "стоян георгиев":

    Стояне, не съм антиваксър! Ваксините са велико достижение на медицината и на светли умове на човечеството! Какво толкова не разбираш, аз съм против гнета, диктатурата, обезправяването на хората, отнемане правото им на избор, лишаването им от фундаментални и конституционни права! Крайно време е ти и подобните на теб да го проумеете!
  • 93 Някой

    23 1 Отговор
    Какво ме интересува ваксиниран, неваксиниран? Аз отивам да подкрепя свободата и правата си! Това момче да почете малко, да учи, с такава плоска пропаганда не стават нещата. Ама какъвто Просто Киро, такива и киртаците
  • 94 Залцбургер

    8 1 Отговор

    До коментар #61 от "Живея в Австрия":

    В Австрия още не е задължително бе брат. Днеска решават дали от първи февруари ще стане задължително.
  • 95 Хари

    26 2 Отговор
    Възраждане протестира срещу сертификата и принудата. А това, че са активирани толкова много хора да ги плюят, говори, че са прави.
  • 96 ТИТИ

    19 1 Отговор
    ИМАМ БЛИЗЪК ПРИЯТЕЛ ВЪКСИНИРАН КОЙТО В МОМЕНТА БЕРЕ ДУША ВЪВ ВОЕННА БОЛНИЦА
  • 97 Сиромах

    1 14 Отговор
    Интересно как така по думите на един техен депутат той го е направил за да пази близките си
    ,а не заради хората в парламента или по улиците и при среща с избирателите?
  • 98 С истерията

    21 0 Отговор

    До коментар #82 от "Кочо":

    С истерията около Възраждане сороснята отклонява вниманието,че 500 000 пенсионери получиха по-малки пенсии.
  • 99 Родопа планина

    23 0 Отговор
    И кво от това че четерима са вакснирани.Важното е че са се осьзнали навреме.Все пак който иска да се боде прав му пьт кьм центьра.Но нас ненабодените да не ни закачат.
  • 100 Поплювковци

    21 2 Отговор
    Голямо надплюване пада! Но, не е зле тия, дето плюят, да вземат да проверят някои цифри! На агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство например. Данни за смъртността в последната седмица на миналата и първата седмица на тази година. И да сравнят броя на смъртните случаи сред неваксинирани и сред ваксинирани с две/три дози! Може да им секне плюнката!
  • 101 ха ха

    24 0 Отговор
    Абе, я сложете този някъде по-напред в списъка за Нюрнбрег да видим дали ще говори глупости. Ами, експериментални са. Къде ще ми покаже приключил 3-та фаза експеримент от 3 години. На Шмайзер експериментът трябваше да продължи до май 2023. Ваксини ли са? Не. Иначе и витамините са ваксини. Откъде изкопават толкова самоуверени нахалници с липса на образование и критично мислене.
  • 102 ежко

    27 0 Отговор
    Соколов,палачинката има две страни!Ако се окаже обаче,че сертификатите им не са фалшиви какво правим с теб?Съдим те за пускане на фалшива ниформащия и инсинуации ли?Възраждане са предимно против сертификатите и ваксинирането под натиск, а не против ваксинирането по принцип!Правите ли разлика?!?
  • 103 Ddd

    25 1 Отговор
    Да живее България!!!
    Да живее Възраждане!!!
  • 104 Безпартиен

    26 0 Отговор
    Ех, питам се защо тия от Възраждане ви станаха трън в очите бе и почнахте да плюете в несвяс? Защото объркват игрите на старите политически крадачи ли?
  • 105 нннн

    15 0 Отговор

    До коментар #83 от "стоян георгиев":

    За да може да отиде на работа и да нахрани децата си. Бъркането през ден с клечка в носа до мозъка не е опция.
  • 106 ха ха

    15 0 Отговор

    До коментар #21 от "УжАсен":

    Имам чувството, че Костя ме чете. Лично аз не бих оставил журналистката да ме разпитва за лични данни. Ако пък и ги публикува, глей какво става. Глобата по ГДПР е до 20 милиона евро на инцидент. За 5 души - 100 млн евро. Персоналът на БТВ 100 години да чука камъни не може да ги плати. Защо някой смята, че катоима средствата да манипулира общественото мнение, трябва да не спзва закона? Костя, ако забърше БТВ и журналистката ще гласувам поне веднъж за него. Нищо, че сме на противоположни позиции за ЕС и НАТО...
  • 107 Сух

    19 0 Отговор
    Много ме кефи как се взема интервю от някакви подлезурковци с "широк кръгозор".. Къв е тоз измисления специалист, толкова ли е зле положението в Бг, че няма един истински ерудиран специалист да се произнесе по въпроса ами викате такива шушомиги??! Същите като ей тези мисирки са в основата България да няма такива специалисти или просто да не им се дава думата а да се викат ей такива мазни продажни плюнки..
  • 108 КОВИД ГЕНОЦИД 💀

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Много ни интересува дали са набодени - важното е да ни вършат работа. Щом организират протест срещу сертификатите - аз съм ОК. Даже ще дойдат и ВАКСИНИРАНИ познати.
  • 109 Няма изненада

    19 0 Отговор
    Това дебилче "Факти" ни го предтсвят постоянно като някакъв "Мислите" и надежден коментатаор
    В действителност е един примерен соросоид и без никаква народна принадлежност.
    Явно живее в някакъв свой свят-света на парите от Сорос и "Америка за България"
  • 110 Живея в Австрия

    12 0 Отговор

    До коментар #85 от "И аз живея в Австрия":

    Не е важно колко си голям а колко ти е сивото вещество.Явно при теб липсва и ако си нелегален бооклук,няма как да си търсиш правата си.Предполагам че още при видът на полиция и си се подмокрил,А между другото съм 1,94 и 117 кг,но и да бях 170 см пак щях да постъпя по същия начин.В Австрия живея от 32 години и си знам правата .Ако си се боцнал,няма какво да злобееш.Скоро ще си отидеш защото имунната ти система се нулира с всеки изминал ден и вместо да злобееш срещу хората вземи се погрижи за себе си,защото погребенията са скъпи а транспорта до България кой ще го плати....правителството на Австрия ли....смешник
  • 111 пламен

    3 15 Отговор
    Това са едни руски мекерета които лъжат и кешират за сметка на наивниците
  • 112 Людмил

    13 0 Отговор
    Защо този "анализатор" говори за сблъсъци и насилие на предстоящия протест? Ако има някакви данни, да ги съобщи където трябва. Ако се подготвят провокации и той знае за това, пак е длъжен да уведоми властта. Ако не е така, да хвърля в пространството такива идеи си е чисто подстрекателство. Не ми се вярва този господин просто така да прави квалификации. Все пак, нали УЖ е специалист.
  • 113 Виктор

    11 0 Отговор
    Смъртоносно за България е, че тук има толкова много лицемерие и предателство.
  • 114 Атанас

    14 0 Отговор
    Младежо, предлагам да идеш да си довършиш образованието. Не са ли те учили, че в един подобен материал трябва поне да се редуват истини с лъжи, а не да се поднася по много само от второто. И да вземеш да върнеш парите за образованието си.
  • 115 Емил Соколов! ЗЕЛЕНО тикве!! Като

    14 0 Отговор
    Порасне ще стане голяма Тиква!! Какъв Историк Какъв Анал лизатор!!? Недоразумения!!!
  • 116 Варненец

    15 0 Отговор
    Този соПоланко, не соКоланко да си взема грантовете и да блее в Англия.
  • 117 Доктор

    16 0 Отговор
    Това платено лекенце много се активира.
  • 118 НЦВ

    3 10 Отговор
    Копейкин е обвинен в присвояване на солидна сума партиини средства ! ГЕРБ и ДПС годържат на кайшка ,така че на 12.01 ще има голям гърмел ,но малко дъжд! Но пък и Марешки го напъва и ако не слуша ще яде дървото ! За сега къща,кола и депутатска заплата е горе долу добре , ама парите на Възраждане май трябва да се връщат
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 До 118

    12 0 Отговор
    Стига сте повтаряли едни и същи лъжи! Как не ви омръзна? Ако не ви е толкова трудно четенето, вземете и направете справка. Колко одита (ако знаете какво е), какво жилище, срещу какъв заем, за колко години, каква кола. То в нашата малка страна няма тайни. Ама пък лъжи - колкото искаш.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 тоягата

    13 0 Отговор
    Баш тоя кретен да дава мнение ......

    Коментиран от #138

  • 123 Сивата чапла

    10 0 Отговор
    Интересно е, доколко на останалите депутати зелените сертификати са истински. Иначе е ясно, че срещу Възраждане се води малка война. ........................... Най-добрия ми приятел е с всичките ваксини, щото иначе не може да иде на запад по бизнес, просто го принудиха. Но е против сертификата. И от коя страна на барикадата ще го сложим? жена му не е ваксинирана изобщо и не е боледувала. И какво, да се разделим на еднократно ваксинирани, преболедували, здрави, болни, на какви? .......... Много слуга по медиите, много кариеристични мишки!
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Сивата чапла

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Sion":

    Абсолютно, познат се прибираше от Щатите и се оказа с положителен тест. Остана още седмица при брат си там и се прибра. Значи колко им е карантината? Седмица.
  • 129 @@@@ @@@@

    3 0 Отговор
    Протестът е срещу това, наредбите на СЭО да бъдат наложени над конституцията, което се подготвя.
  • 130 stan40

    2 0 Отговор
    Всеки който иска да се ваксинира нека да го направи. Това си е личен избор. Личен избор е и да не искаш да си поставиш ваксина. Трябва да има толеранс и всеки да има право на избор. Аз имам поставени всички детски ваксини и сина ми също е ваксиниран, но не искам да се ваксинирам срещу ковид вируса. Преболедуват го и съм сертифициран. Не съм под запрещение и няма нужда някой да взема решения вместо мен.
  • 131 stan4o

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Мето":

    Защо някой не стачкувал преди, а протестирал сега. Пълно малоумие.
  • 132 stan40

    0 2 Отговор

    До коментар #53 от "иво":

    Какви патриоти сте от възраждане, след като обиждате българите казвайки, че са прости? Жалки лъжепатриоти!
  • 133 Klasika

    1 0 Отговор
    Този го е страх да не попадне в затвора и затова и той повтаря лъжата за ковид за да стане истина иначе бай Ставри ги чака всичките за безброй буферни дози с криви винкели и кожени сертификати!
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Шорошпии

    0 0 Отговор
    ТоА като го видя и с носталгия си спомням какви задBратници плющях на софиАнчетата в спалното.
  • 137 пенсионер 1

    1 0 Отговор
    Толкова млад ,а такъв лицемер!
  • 138 Алабаламанов

    0 0 Отговор

    До коментар #122 от "тоягата":

    За някой долар плюя срещу Възраждане и викам ура за джендърите