Last news in Fakti

22 Април, 2013 18:46 2 273 0

Безлов: Трябва да се отреже гангрената в енергетиката

  • енергетика-
  • веи-
  • гангрена-
  • фотоволтаици
Безлов: Трябва да се отреже гангрената в енергетиката - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Промените в енергетиката вероятно ще имат някакво символно значение, но ми се струва, че нещата в сферата са прекалено зле, за да се оправят с 23 промени. Мисля, че отново не се посяга на основната темата, а това са "зелените машинки за пари", т.е. ВЕИ-тата. Това коментира в предаването на БНР "Нещо повече" Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Проблемът е, че всичко е направено със закон. ВЕИ-тата са резултат от един чудовищен лобистки закон, в който изключително бедна страна като България купува зелена енергия на цени по-високи от Калифорния и Германия, обясни Безлов и добави, че от 2009 г. се правят опити този закон да се промени.

Хубавото е, че сега нещата отидоха до кокал и оттук нататък няма накъде повече. Или се спират тези фотоволтаични централи и прочее "машинки за пари", или просто енергийната система се разпада. /.../ Получава се парадоксът, че ние изнасяме в момента евтин ток от Козлодуй и си купуваме чудовищно скъпия ток от фотоволтаиците.

Според мен е изключително тежка ситуацията. Струва ми се, че до изборите няма да се стигне до нещо драматично, но след това или трябва да се отреже тази гангрена, или ще се стигне до много тежки последици за организма, изказа мнение Тихомир Безлов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА