Last news in Fakti

15 Март, 2022 19:00 7 390 107

Войната в Украйна: Румен Радев и някои идеи, които граничат с предателство

  • румен радев-
  • украйна-
  • нато-
  • война

Като първокласен пилот, бивш командващ ВВС и държавен глава Румен Радев най-добре знае можем ли сами да охраняваме въздушното си пространство

Войната в Украйна: Румен Радев и някои идеи, които граничат с предателство - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има ли България годни изтребители и в състояние ли е сама да охранява своето небе? Като първокласен пилот и бивш командващ ВВС Румен Радев би трябвало най-добре да го знае. Какво тогава означават последните му ходове?

Президентът Румен Радев предложи България да бъде домакин на преговори между България и Украйна. Някои сигурно си помечтаха столицата ни да стане известна със „Софийските споразумения“, които да заменят Минските. Разбира се, Радев не е политик от световна величина като Бойко Борисов, гален от трима папи по главата, и предложи само домакинство, а самите преговарящи щяха да са други – я Макрон и Шолц, я някой скандинавец…

Но дори и да си само домакин на преговори, трябва и двете страни да те уважават. А в нашия случай това е доста съмнително. Путин ни презира, както презира всички „предатели“, които са си позволили да влязат в НАТО, хеле пък нас, които бяхме най-верния сателит на СССР. А украинците едва ли са забравили, че българският президент само преди месеци призна „фактически“ Крим за руски. Отделно, че България, заедно с Унгария, Австрия, Кипър и Малта единствени в ЕС отказваха да пратят на Украйна каквито и да са военни материали.

Заради имиджа на президента

Идеята за домакинството имаше повече имиджов характер за президента. Така той се позиционира в удобна за него позиция, която би се харесала от русофилите, каквито са немалко от избирателите му. Особено след като застана твърдо срещу руската агресия още в началото на войната и след като трябваше не само да преглътне уволнението на своя най-близък човек в правителството – Стефан Янев, но и да се разграничи тактически от него – с упрека, че не е направил достатъчно като военен министър.

Само три дни след този тактически маньовър, с който се премести от умерено антикремълска позиция към „неутралния център“, президентът извърши следваща маневра. Той поиска да се предприемат неотложни мерки, които да осигурят охраната на българското небе само от български изтребители, с български пилоти. За целта Радев привика на „Дондуков“ 2 началника на отбраната, командващия военновъздушните сили и военния министър.

Формално не е прекрачил правомощията си. Според решение на Конституционния съд от 1998 г. той е върховен главнокомандващ както във военно, така и в мирно време, има право да изисква от всички лица и държавни органи пълна информация, свързана с отбраната и националната сигурност, както и да изразява становища пред тях и да отправя препоръки. В същото време по конституция Министерският съвет е този, който осигурява националната сигурност и осъществява общото ръководство на въоръжените сили. Така че колкото и категорично да е искането на президента, то си остава само едно становище. Но привикването на военния министър, който при това участва в редовно, а не в служебно правителство, е ако не друго, поне институционално грубиянство.

Има ли България изобщо годни изтребители

А по същество въпросът е има ли България в момента достатъчно на брой и годни изтребители, които да охраняват въздушното ѝ пространство? Нали тъкмо заради техния недостиг приехме 4 испански „Юрофайтър“, които извършват еър полисинг заедно с нашите МиГ-29, а през април и май испанците ще бъдат заменени от нидерландски F-35. Впрочем, четиримата министри на БСП в правителството гласуваха против нидерландските изтребители. А и не са само испански и холандски самолети. Френският ядрен самолетоносач „Шарл де Гол“, намиращ се край Кипър, има за задача да подсили югоизточния фланг на НАТО, включително България и Румъния, и самолетите му да патрулират над и около Черно море.

Като първокласен пилот, бивш командващ ВВС и държавен глава Румен Радев най-добре знае можем ли сами да охраняваме въздушното си пространство. Дори да допуснем, че идеята му е да получим веднага някакви F-16 от САЩ, които временно да заменят онези, за които сме си платили и чакаме да бъдат произведени, пак не може в спешен порядък от няколко месеца да заменим съюзническата помощ в еър полисинга. Нужна е инфраструктура и достатъчно на брой пилоти, с достатъчен тренинг с американските многоцелеви изтребители.

Отказ от съюзническо присъствие?

Затова поведението на президента повече прилича на отказ от съюзническо присъствие. Същото като лупинга на довчерашния военен министър Стефан Янев с българския натовски батальон, за който още не се е чуло да има желаещи членки на Алианса да участват в него с по някоя ротичка. Явно за всички е прозрачна целта батальонът да прикрие нежеланието ни за разполагане на реални съюзнически части у нас.

Идеята, че голата и боса българска армия сама може да отбранява страната, а почти приземената ни авиация – сама да пази небето, когато светът е на прага на глобална война, граничи с предателство. Търсенето на специален „несъюзнически“ статут в рамките на НАТО е равносилно на колаборация с Кремъл. Финалният маньовър на президента остава да е преливане на авторитет от него към новата партия на Стефан Янев, която после, заедно с БСП и „Възраждане“, да създаде „патриотична алтернатива“ на управляващата коалиция в услуга на Кремъл.

* Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 136 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паси

    71 122 Отговор
    Радев кани Русия да удари България с това, което направи
  • 2 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    147 83 Отговор
    Долу лапите от прзидента Румен Радев
    крадливи подли сороси

    Коментиран от #72, #105

  • 3 Patriot

    141 49 Отговор
    България няма да защитава интересите на чичо Сам с цената на нашата сигурност!
  • 4 Българските гении

    62 94 Отговор
    ВОЙНИК НА СЪДБАТА НА СВОБОДАТА !

    youtube.com/watch?v=1DhEDF3Wlqk

    ПОЗДРАВ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ БОЙЦИ ЗА УКРАИНСКИТЕ ИМ БРАТЯ !

    Нито крачна назад пред руската комунистическа чума !

    ПОБЕДАТА Е ЗА УКРАЙНА !

    Коментиран от #48, #85

  • 5 Анка Картечарката

    69 124 Отговор
    Импийчмънт за този Национален Предател-Петоколонник,Лакей и Кремълска Подлога.След което на съд за Държавна Измяна.

    Коментиран от #87

  • 6 Djony

    89 37 Отговор
    Колабороционистите на хранилка като иска да ги пази от нещо НАТО да си заминават от България.
  • 7 3121

    77 25 Отговор
    Споко козяшки тролове, нали има чл.5 нато ша ни пази.

    Коментиран от #15, #18

  • 8 ГОСТ

    101 32 Отговор
    ЗАЩО КАТО СТЕ ТОЛКОВА ОТВОРЕНИ НЕ НАПРАВИТЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЛИ ПРОТИВ НАТО?СОЛОМОН ПАСИ И КОХОРТАТА ОКОЛО НЕГО ДА СЕ БИЯТ ЗА НАТО И ЯНКИТЕ,ТЕ ВЗЕМАХА НАВРЕМЕТО ШЕКЕЛИ ОТ ТЯХ ЗА ДА НИ НАВРАТ ТАМ.

    Коментиран от #39, #41, #86

  • 9 военен

    97 59 Отговор
    Занимавайте се с Бойко Борисов, защотно е нагъл крадец, а не с Румен Радев-достоен ПРЕЗИДЕНТ.
  • 10 Последния Софиянец

    88 30 Отговор
    Батальона на Паси и Плевню ще ни защити от Путин.Споко!

    Коментиран от #69, #90

  • 11 Нали купихме

    49 16 Отговор
    Фъ 16
  • 12 Киро Go Home!!!

    67 11 Отговор
    DW: "Президентът Румен Радев предложи България да бъде домакин на преговори между България и Украйна" ??? Верно ли бе, между България и окрайна? Толкова сте некадърни, вие "свободни" журналя!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ротшилд

    22 46 Отговор
    Радев, защо ме предаваш??????????????
  • 15 ДРАГАН ЦАНКОВ 28

    14 5 Отговор

    До коментар #7 от "3121":

    А НАС КОЙ ША ПАЗИ
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кутиите

    64 15 Отговор
    Крим е руски. Исках да отида преди войната и звънях в Украинското посолство за виза , оттам ми отказаха . После влязох с руска виза. Странно.
  • 18 Философа

    55 18 Отговор

    До коментар #7 от "3121":

    То член 5 се задейства само при молба и, то ако има наистина някаква реална заплаха каквато в случая липсва , а те в момента се натрапват в РБ. Краварите като искат нещо от Русия да го искат от техна територия не от нашата земя.
  • 19 хъхъ

    73 17 Отговор
    Според соросоидите и DW, е предателство да искаш своето небе да се охранява от твои самолети, вместо да поканиш НАТО-вски, най-вероятно от съседна Турция, и да си харижеш въздушния суверенитет.

    Коментиран от #25

  • 20 ГЕРБ

    18 63 Отговор
    Мръсна руска подлога
  • 21 Тодор Тагарев

    15 37 Отговор
    Да поканим аскера да брани небето! Искаме натовски турски изтребители да летят като орли над България.
  • 22 Иванушка 🇷🇺

    56 28 Отговор
    Да кацат Сушките, а мишките да изчезват от България към кенефите на любимия Запад. Вън НАТО от България. ✌Z✌
  • 23 ШЕКЕЛИ ДА СТАВАТ

    18 33 Отговор

    До коментар #16 от "Ти си":

    ЩО ТОЙ ПУТЛЕР НЯМА НИЩО ОБЩО С РОТШИЛД НАЛЕЕЕ

    Коментиран от #27

  • 24 Ротшилд

    19 14 Отговор
    Аз съм вашия Бог, аз управлявам Киро Поцелана по името нма тайния елитен клуб в Харвард Юнивърсити "Порцелан".
  • 25 КОЧАН

    16 2 Отговор

    До коментар #19 от "хъхъ":

    КОИ ОНЕЗИ НА КАРТИНКАТА ЛИ
  • 26 дойче фейк

    54 8 Отговор
    "Но дори и да си само домакин на преговори, трябва и двете страни да те уважават. А в нашия случай това е доста съмнително. Путин ни презира, както презира всички „предатели“, които са си позволили да влязат в НАТО, хеле пък нас, които бяхме най-верния сателит на СССР."

    Каква лъжа само...Турция също е в НАТО, но Ердоган се държи с уважение към великата страна Русия и затова играе посредник. България е била най-верния сателит на СССР, сега е най-безгласният и лазещ васал на САЩ.
  • 27 Няма

    26 3 Отговор

    До коментар #23 от "ШЕКЕЛИ ДА СТАВАТ":

    Неее, освен че ги изгони от РУсия и им осъди пратрениците Ходорковски(евреин), Немцов(евреин, убит), Навални(затворен).

    Коментиран от #36

  • 28 очевидно

    22 42 Отговор
    Радев е предател и мястото му е в затвора.
  • 29 точка на печупване

    19 30 Отговор
    Аз съм опекъл хляба , а комшията отиде за сол . Сега само чакаме да дойде Великая , Могучия и Непабедимая Освободителна армия ! Много съм развълнуван и с нетърпение очаквам Новото Освобождение ! Ура другарие ! Ура русофилие ! Поклон , Голям Поклон за Великие Подвизи на Освопбодителката ! Да живее Таджикистан , да живее Венесуела , да живее Северна Корея ! Ура другарие !
  • 30 д-р Мушков 4-и км

    24 20 Отговор
    Комунде, натовски генерал - нещо като дървено желязо.
  • 31 чапла

    40 5 Отговор
    Като са толкова загрижени за нас, САЩ да ни подарят едни летящи 8 Ф16 в близките седмици. Имат много в наличност. И без това ни ограбиха вече.
  • 32 Грульо

    37 13 Отговор
    Срещу какво ще охраняваме въздуха? Ако ни нападне по-силен, и 100 самолета нищо няма да направят, повечето ще бъдат унищожени по летищата още преди да са излетели. Трябва некой по-слаб да ни нападне, та да има смисъл от тез самолети, или да нападаме некой по-слаб - и двата варианта няма да се случат. Така, че - вън НАТО от България!
  • 33 Радев беше прав

    48 13 Отговор
    Като искаше Грипен преди 4-ри години. Те идваха с гарантиран срок на доставка. Но Баце реши да крадне и от там, като впрегна медиите на Пеевски да го оплюват. Сега има война, а ние самолети нямаме.
  • 34 Viki

    37 20 Отговор
    Най-адекватния президент за всичките години на демокрация!

    Коментиран от #74

  • 35 кирчо канадеца ще достави КАНАДЦИ.

    26 1 Отговор
    Лоша новина: Западните туристи отменят резервациите си за летния сезон в България
    Резервациите буквално са спрели заради военните операции на Русия в Украйна. Причината е, че западните туроператори смятат, че се намираме сравнително близо до конфликта, посочи шефът на асоциацията.
    Полша, Унгария, България, Словакия, Словения и други отбелязаха спад на чуждестранните резервации с 30% до 50% след инвазията на Русия в Украйна на 24 февруари според специалиста по тенденциите в пътуванията ForwardKeys, цитирани от международни новинарски сайтове.Промяна
    Общият брой на туристите, които са анулирали почивката си у нас, непрекъснато расте, посочи Горанова. Немските туристи, които е трябвало да дойдат у нас, резервират пътувания до Испания, Хърватия и Средиземноморските страни.

    Коментиран от #67

  • 36 ДЕРИКОЖА

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "Няма":

    АМИ ВЕРНО ЛИ МИ ТЕЗИ ДЕТО СЕГА ИМ СЪБИРАТ ЯХТИТЕ И НАКРАДЕНОТО КОГА
  • 37 39715

    12 15 Отговор
    За колко ни продаде на краварите или направо ни подари срещу назначаването ти от тях за втори мандат! Бако Румене нали знаеш по цял свят какво е отношението към предателите, ами ти си точно такъв!
  • 38 Киро Go Home!!!

    14 7 Отговор
    Вижте какво си намериха руските сили! Урките хвърлят западното въоръжение и бягат.

  • 39 ЕвроБългарин

    15 31 Отговор

    До коментар #8 от "ГОСТ":

    Референдум за промени в Конституцията : Путинофилията и Русоробията да се наказват с най голямата строгост на закона, да се третира като национално предателство, затвор 15-20 години !!!

    Коментиран от #46, #88

  • 40 ИСКАТ НАЩО ПВО И С300 ДА ГИ ДАРИМ

    30 9 Отговор
    РАЗБОЙКО КО СТАВА С ТВОИТЕ ЧЕРТЕЖИ???? АКО СИ БЯХМЕ ПЛАТИЛИ ГРИПЕНИТЕ ЩЕХА ДА СА В БЪЛГАРИЯ. СЕГА НЯМА ДА ИМАМЕ ЕФ16 НО НИ ИСКАТ И МИГ29, ИСКАТ НИ И ВСИЧКИ ПВО РАКЕТИ ДА ГИ ДАРИМ НА НАЦИСТИТЕ ОТ КИЕВ!!!!
  • 41 ХА ХА

    17 11 Отговор

    До коментар #8 от "ГОСТ":

    КАКВИ РЕФЕРЕНДУМИ ТОВА ТУКЕЧЕРВЕНАКОЧИНА ТОВА ДА НЕ ТИ Е ШВЕЙЦАРИЯ ТУКРЕШАВАТЧЕРВЕНИТЕГЪЗОВЕ СТАНАЛИ ГОЛЕМИ НАТОВЦИ И ЕВРОПЕЙЦИ
  • 42 Много бих се радвал

    8 7 Отговор
    ако съмненията на автора бяха верни,за съжалениене са!
  • 43 ЕвроАтлантик

    15 28 Отговор
    тоя шапкар иска чрез ремонта на Миговете да пълни касата на кремъл, за да имат пари за кланетата в украйна, тия Мигове са несъвместими с НАТО Стандартите, Дасе Бракуват !!!
  • 44 Айн, цваи, драи, дрън

    30 7 Отговор
    Това Deutshe Welle-то гаче ли си е дома бе , българско , родно , как си ги аналлизира нещата .Швабен , имате си Меркел , нея си я анализирайте , кво се ровите у нашенско . Бойчето и него може да си го вземете , все пак ваш продукт си е .
  • 45 Чики-Рики

    25 5 Отговор
    Малко се ,, надскачат,, от DW ! Няма нужда някой ,било той и така наречения ,, Атлантически,, клуб , защото по другите сайтове почти същата статия, само че от името на родните атлантици,се опитва да ни промива мозъците!Едва ли ,,Баце,, е политик от Световна ,, величина,,!Ако това е мярка,то имаме изключително лошо мнение за Света, като цяло? Излишно се нагнетява някакво напрежение в България!За жалост на обикновените хора,на ,,фашизоидното,, управление на Украйна, крайно време беше нещо да му се случи!С това провеждане на агресивната Американска политика в Украйна,до нищо добро нямаше да доведе!Ето,случва се!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Абе,

    27 4 Отговор
    Тия подлоги ,от дойче зеле,нямат,ли почивка ?!
  • 48 Ха ха,

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българските гении":

    Български генетали...
  • 49 Дойче Веле помия

    20 5 Отговор
    Гнусна
  • 50 Моди

    13 1 Отговор
    Кого пазиш и защитаваш, и кого триеш бе, ...?
  • 51 А бе малоумник

    12 1 Отговор
    Ти не си журналист! А смахнат военолюбците! Върви ти се биеш. Като ти се стреля толкова. Що за малоумник си да искаш неидтоео да убиваш хора?! Иди се застреляй сам!
  • 52 Sion

    26 5 Отговор
    Аре финансираната от Германия ДВ , да не дава идеи кое е предателство или не в България.. Всички знаем антибългарските ви позиции, кат се почне от Баташкото клане и се стигне до С Македония
  • 53 Съвет

    13 4 Отговор
    Ей, авторе "неизвестен" и вие не уважаеми дойчовци, да знаете, че сте на границата от множествени тротоарни екземи, къде по главите, къде и по други места.

    Коментиран от #59

  • 54 Радев е особен феномен, на

    13 1 Отговор
    нас русофилите изглежда натовски генерал, на соросоидите руски последовател, въобще той си е някаква загадка, която е ясна само на него самия.

    Коментиран от #58

  • 55 Смех

    12 1 Отговор
    Замълчи нацист....
  • 56 територията е

    12 10 Отговор
    бледо подобие на Беларус , само ,че местния Лукашенко има много имена - Другарката , Копейкин , Руменовците , Бялата Златка , да не забравя Сокола и още много знайни и незнайни войни на злото..
    Бог да пази България

    Коментиран от #60

  • 57 Да бе да

    10 16 Отговор
    Рузката мърша вън от Европа!
  • 58 Иванушка 🇷🇺

    20 10 Отговор

    До коментар #54 от "Радев е особен феномен, на":

    "...Радев е особен феномен...." - Радев го играе патриот и неутрална позиция спрямо Русия и НАТО. Съвсем правилно впредвид сложната обстановка.

    Коментиран от #64, #103

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 забрави

    6 6 Отговор

    До коментар #56 от "територията е":

    тиквата и шкембе войвода
  • 61 Да бе да

    5 14 Отговор
    "Ей, авторе "неизвестен" и вие не уважаеми дойчовци, да знаете, че сте на границата от множествени тротоарни екземи, къде по главите, къде и по други места."

    Ей , коментаторе неизвестен , нали се сещаш че само маймуните мятат фекалии, когато не харесват нещо ! Което, случайно или не напълно съвпада с манталитета на русоприматите! Вие сте цирея на цивилизацията ! Честито
  • 62 Радев е руско мекере

    20 17 Отговор
    Радев е пионка на оная мър.ша Решерников, така и не можа тази генералска рубладжийска подлога да се еманципира от кремълската си зависимост...
  • 63 ема

    18 20 Отговор
    БРАВО РАДЕВ. ДОСТОЕН БЪЛГАРИН
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Радев

    10 11 Отговор
    Рушляци и камунези - най-добре умрели...
  • 66 кочо

    15 11 Отговор
    Прав е Радев като следва заветите на правешкия хитрец - да се снишим, докато премине бурята, а после ще му мислим.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Анти трол

    16 19 Отговор
    Импийчмънт за шпионина Радев!
  • 69 ММ586

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Екстра!Ти ще си им ятак!
  • 70 Унтерофицер

    13 15 Отговор
    Румен Митрофанов е кремълски чехъл, имитира неутралитет додето москалите избиват зверски с вакуумни бомби мирното украинско население - това е ГЕНОЦИД, а не измислиците за Донбас и проруските подлоги...
  • 71 Хъхъ

    13 13 Отговор
    Искренно се надявам Путин да го ликвидират и Русия да се разпадне на малки държави. Единственно така ще се отървем от Путинофилите в България които продължават да пречат и да унищожават държавата ни !
    Долни предатели БСП+Радев …
  • 72 Рушляк

    12 14 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Румен Крадев е руски шпионин,колкото и да се прави на натовец ,същия е и Стефан Янев ,кремълски мекерета

    Коментиран от #84

  • 73 решенията ги взима България,не нато

    17 5 Отговор
    Нато е отбранителен съюз. Към настоящият момент България няма необходимост да бъде отбранявана от натовски войски. Българските войски също са натовски и те са достатъчни. За какво предателство става дума. Нато не може да налага на България своите решения. Главнокомандващ на българската войска е президента , а не нато.
  • 74 А ми

    1 4 Отговор

    До коментар #34 от "Viki":

    Оди да му ги чешиш космясалите топарлаци
  • 75 Fury

    0 5 Отговор
    Последното изречение ми хареса дано се случи

    Коментиран от #81

  • 76 Иван

    19 4 Отговор
    Американците ни ограбиха и ни излъгаха с изтребителите! Не вярвам на САЩ, не вярвам на НАТО. След социализма ни принудиха да унищожим авиацията си и армията си. Сега тръгнали да ни защитават!

    Коментиран от #78

  • 77 Вова

    2 7 Отговор
    Не виждам причина МИГ-29 на братска Българи да поемат охраната на небето й. За 24 ще се самоликвидират и проблемът е решен. На бойно дежурство си застъпват нормални ВВС, оборудвани с техника и с обучен състав.

    За едни 24 часа панаир ли ще правим сега?
  • 78 Рейкявик 1992

    5 15 Отговор

    До коментар #76 от "Иван":

    Така се разбраха навремето със СССР. СССР не искаше въоръжени сили в Румъния и България. На нас ни предложиха Партньорство за Мир. Украйна предаде ракетите си на Русия. Русия си е правила тайно сметки да ни зароби отново. Затова е и войната в Украйна.
  • 79 иис

    8 12 Отговор
    От първия си ден Румен Терсенето започна да разрушава институциите. Той е завършен предател отишъл в Американска академия с долни помисли като разузнавач на ГРУ. Поставил се е в услуга на чужда държава и трябва да бъде съден като национален предател.
  • 80 Не е вярно

    0 1 Отговор
    По села и паланки има напръчени всякакви модели МиГ ове. Сваляйте, пускайте ги през завода в графа и айда на фронта. На кой му дреме че не стават за нищо. Важен е жеста
  • 81 Ами тогава

    8 10 Отговор

    До коментар #75 от "Fury":

    Като ти харесва Кремъл да диктува, направо заминавай за Русия, тъкмо един национален предател по малко
    Надявам се да умееш да плуваш
  • 82 Казуар

    9 8 Отговор
    Генералите родени в семейства на комунисти не са никакви натовци и лесно стават предатели.
  • 83 Укро нацистите в затворите

    6 1 Отговор
    Доколкото разбирам, Радев има шанс да се реабилитира в очите на народа.
  • 84 Циганката

    5 0 Отговор

    До коментар #72 от "Рушляк":

    Дано да е вярно да са пронаши настроени, а не измислени натовци
  • 85 Укро нацистите в затвора

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българските гении":

    Още един измислен нацист.
  • 86 Референдум

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "ГОСТ":

    Референдум за НЕЗАВИСИМОСТ, за неутралитет на България

    Да или не за НАТО е несериозно, днес са тук, утре ги няма, няма как такъв референдум да се прави. Затова референдум за независимост и неутралитет.

    Коментиран от #98

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Укро нацистите в затвора

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "ЕвроБългарин":

    Евро нацист си!
  • 89 Дика

    6 7 Отговор
    Ми тоя неадекватник да се качва на някой от таралясниците ни и да ни охранява, ама знае, че скоро загубихме пилот и самолет, пък и на Дондуков е някак по-уютно от кабината на Миг...

    Коментиран от #91

  • 90 Моряка

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Как избра най големите юнаци,бе братко.Тия две марионетки и гащите на синоптичката немогат да опазят.
  • 91 любопитен

    5 0 Отговор

    До коментар #89 от "Дика":

    Ти кога си бил на Дондуков или в кабината на МиГ?
  • 92 Лично мнение

    9 0 Отговор
    Кой е автора?? Лично мнение, а го е срам да си напише името.

    Коментиран от #99

  • 93 Съжелявам за вас

    4 8 Отговор
    Другарю Президент , вие сте жертва на руската пропаганда
    Но защо и целя народ да стане жертви , като вас
    Съжалявам единственно че гласувах за вса
    Сега разбирам кой сте и за кого работите !
    Благодаря

    Коментиран от #100

  • 94 Гумен Радев

    1 4 Отговор
    ..Със сто километра в час пак съм номер едно
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 РУМЕН РАДЕВ

    2 8 Отговор
    ако е бил първокласен пилот някога и е знаел нещо, то е било много отдавна ! Днес е само едно русофилче, под прикритие, на което му се карат някакви си попове (ама руски ...) и мига като неподготвена ученичка ! Колкото е бил пилот, толкова и света го брои за жив президент - нещастен предател !!!
  • 97 Krom

    0 2 Отговор
    Що, некой да не се "изненада" от Радев?
  • 98 Стига глупости

    1 5 Отговор

    До коментар #86 от "Референдум":

    А после погазени по "братски" като Украйна ли? И когато говорите за неутралитет, защо не кажете на хората, че той ще ни струва поне 7-8 пъти повече разходи за въоръжение от това което ни трябва като член на НАТО. Хайде сега сметнете тези 2% от БВП като станат 15% и нагоре за какви пари говорим! Сев. Корея на Балканите ли трябва да станем според вас?
  • 99 Голата неподправена истина

    1 3 Отговор

    До коментар #92 от "Лично мнение":

    Цялата истина и нищо друго освен истината е автор на статията.
    Сега доволен ли си?
  • 100 Верно ли

    2 2 Отговор

    До коментар #93 от "Съжелявам за вас":

    СъжЕляваш ли? СъжЕлявай за себе си и за собствената си неграмотност! И както винаги съм казвал - когато на територията всички се обединят да плюят в един глас (в случая Радев и Възраждане), значи това са хората, защитаващи българският национален интерес!

    Коментиран от #101

  • 101 Присмял се хърбел на щърбел

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "Верно ли":

    Като ти гледам функционалната неграмотност лапсусчето на перото ми се вижда далеч по-малък проблем.
  • 102 НАТО вън

    4 1 Отговор
    Добре ,Радев ,продължавай да отдалечаваш войната от България.
  • 103 Долу диктатора Путин

    3 2 Отговор

    До коментар #58 от "Иванушка 🇷🇺":

    Когато пред очите ти се извършва брутално престъпление да заемеш позата аз съм неутрален означава да се превърнеш в съучастник на престъплението. Друг въпрос е, че наивността, и то в добрия случай, която ни демонстрираш е също така престъпление. Бялото си е бяло, черното си е черно, а Путин е вероломен диктатор и престъпник, който вече се нареди в редиците на Хитлер, Ленин, Сталин и подобните им. Но и всички вие, които сте му последователи сте в същите тези редици.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Мрън

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Най-жалкият президен , който сме имали . По-жалък е дори от Плевнелиев
  • 106 ГОЧО БУЛГУРА

    0 0 Отговор
    РАДЕВ СИ. Е. ЧИСТО. И. ПРОСТО
    ПЛАТЕНО. РУСКО. МЕКЕРЕ, НИНОВА. И ЦЯЛАТА. И КОМУНИСТИЧЕСКА БАНДА. В
    ПАРЛАМЕНТА ЗАЕДНО С ДПС ГРОБАРИТЕ. НА. БАНКЯНСКИЯ МЕСИ,
    ВЪЗРОДЕНИТЕ ПЛЪХОВЕ НА
    КРЕМЪЛ И СЪЩИТЕ МИЖИТУРКИ НА ЯНЕВ СА.
    ДВИГАТЕЛЯТ ЗА. ДЕРЕДЖЕТО
    НА. БЪЛГАРИТЕ ЧЕ. СМЕ. НАЙ. БЕДНИ, ЧЕ. УМОРИХТЕ. ДО. СМЪРТ НЯКОЛКО ПОКОЛЕНИЯ
    ПЕНСИОНЕРИ ОТ. ГЛАД И. НЕМОТИЯ, АМА. ДЕЧИЦАТА ВИ
    НЕ. ГИ. ПРАЩАТЕ. ДА. УЧАТ. И
    ЖИВЕЯТ В. МОСКВА. А. НА
    ЗАПАД. И. В. САЩ. ТАЯ. БАНДА
    СА. СЪСИПНИЦИТЕ. НА.
    ДЪРЖАВАТА.
  • 107 ГОЧО БУЛГУРА

    0 0 Отговор
    РАДЕВ СИ. Е. ЧИСТО. И. ПРОСТО
    ПЛАТЕНО. РУСКО. МЕКЕРЕ, НИНОВА. И ЦЯЛАТА. И КОМУНИСТИЧЕСКА БАНДА. В
    ПАРЛАМЕНТА ЗАЕДНО С ДПС ГРОБАРИТЕ. НА. БАНКЯНСКИЯ МЕСИ,
    ВЪЗРОДЕНИТЕ ПЛЪХОВЕ НА
    КРЕМЪЛ И СЪЩИТЕ МИЖИТУРКИ НА ЯНЕВ СА.
    ДВИГАТЕЛЯТ ЗА. ДЕРЕДЖЕТО
    НА. БЪЛГАРИТЕ ЧЕ. СМЕ. НАЙ. БЕДНИ, ЧЕ. УМОРИХТЕ. ДО. СМЪРТ НЯКОЛКО ПОКОЛЕНИЯ
    ПЕНСИОНЕРИ ОТ. ГЛАД И. НЕМОТИЯ, АМА. ДЕЧИЦАТА ВИ
    НЕ. ГИ. ПРАЩАТЕ. ДА. УЧАТ. И
    ЖИВЕЯТ В. МОСКВА. А. НА
    ЗАПАД. И. В. САЩ. ТАЯ. БАНДА
    СА. СЪСИПНИЦИТЕ. НА.
    ДЪРЖАВАТА.