Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Март, 2022 14:14 15 544 151

"Руснаците нямат милост, в Украйна ще се случи същото като в Сирия"

  • русия-
  • сирия-
  • алепо-
  • украйна-
  • крим

По данни на организацията "Airwars" от руско оръжие в Сирия са загинали 23 000 цивилни граждани

"Руснаците нямат милост, в Украйна ще се случи същото като в Сирия" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"В Украйна ще се случи същото като в Сирия, руснаците нямат милост. Набележат ли си цел за бомбардиране, не спират, докато не я изравнят със земята", казва сириец, преживял безмилостни руски бомбардировки в Сирия.

Почти нищо не е останало от родното му място: преди две години руски изтребители подлагат Нераб на унищожителни бомбардировки. В селото падат повече от 100 бомби, разказва Али Абдел. Атаката била отмъщение за това, че във войната в Сирия хората от Нераб били срещу президента Асад.

Още новини от Украйна

Много от жителите на селото загиват при бомбардировките. Сред жертвите са и бащата и двамата братя на Али Абдел. Други се спасили с бягство към южните части на Идлиб. Днес тази провинция е последната крепост на бунтовниците срещу режима на Асад.

Как Путин използва Сирия като опитна лаборатория

28-годишният Али Абдел решил да остане с двете си деца в Нераб. Искал да се занимава със земеделие. Но стъпва върху мина и остава без един крак. Научил е следния урок: "Русия изобщо не се трогва от това, че долу на земята има деца, жени, старци. Бомбардират хора, пазари, джамии, училища - всичко", казва мъжът.

Намесата на Русия във войната в Сирия обръща нейния ход: през септември 2015 година руски изтребители бомбардират градове и села, контролирани от бунтовниците. Официално това е представено като операция срещу ислямистки терористи, но в действителност бомбардировките убиват най-вече цивилно население.

Така Путин спасява Асад от поражение. По онова време сирийският диктатор е загубил контрола върху огромни части от територията на страната, а Путин вижда шанс да стъпи в Близкия Изток и да се сдобие със стратегически важна база за руските бойни кораби и самолети.

Едновременно с това той използва ситуацията, за да тества нови оръжия. Само за две години в Сирия са изпробвани повече от 200 оръжейни системи: високопрецизни ракети, изстрелвани от кораби и подводници, нови изтребители, дронове, противобункерни бомби, разузнавателна техника.

Според Йорис Ван Бладелм, военен експерт от австрийския Институт за европейски политики и политика за сигурност, Русия е използвала Сирия като "опитна лаборатория за военния си арсенал". За 90 процента от руските пилоти на бойни самолети войната в Сирия е била прекрасна възможност да натрупат боен опит, твърди още експертът.

Катастрофални последици за мирното население

За сирийското население обаче тази "тренировка" е истинска катастрофа. Бомбардирани са свръхважни обекти като електро- и топлоцентрали и ВИК-съоръжения. Градове като Алепо са стегнати в обръч, напълно откъснати са от останалия свят, а населението им е оставено да гладува.

В употреба влизат и забранените касетъчни бомби. С тях са бомбардирани клиники, училища, пазари. Това е една колкото човеконенавистна, толкова и успешна военна стратегия, казва Йорис Ван Бладелм: "Скъсаш ли с морала, лесно разбиваш противника".

По данни на организацията "Airwars" от руско оръжие в Сирия са загинали 23 000 цивилни граждани. При това руски сухопътни части почти не са били използвани в тази война.

Подобни военни престъпления се извършват и днес в Украйна, казва Диана Семан от "Амнести интернешънъл". Али Абдел също се опасява от най-лошото за Украйна. "В Украйна ще се случи същото като в Сирия, защото руснаците нямат милост", казва той. "Набележат ли си цел за бомбардиране, не спират, докато не я изравнят със земята", добавя мъжът.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 126 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 демократичната крава

    249 46 Отговор
    ей това почти колкото 900 000 в Ирак от кравите.

    Коментиран от #10

  • 2 хах

    224 35 Отговор
    Жалки сте! Фитки ефтинжос
  • 3 Смех

    266 45 Отговор
    Кой пръв хвърли бомбите във сирия пръв? Започва със НА и завършва с ТО...
  • 4 BOB

    105 34 Отговор
    ТАКА РЯБВА
  • 5 7555

    125 23 Отговор
    Стига бе!
    Стъпил върху мина и останал без крак!?

    Коментиран от #12

  • 6 Архангел

    80 183 Отговор
    Антихриста Путлер трябва да бъде спрян!

    Коментиран от #70, #90, #107, #120

  • 7 1944

    64 144 Отговор
    украйна трябваше по план да падне на втори март. коя дата сме днес?

    Коментиран от #37, #109, #121

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    144 18 Отговор
    Кой удари ЦЕНТЪРА на град с мирни граждани ❓‼️❓‼️❓‼️❓‼️

    Коментиран от #54, #67

  • 9 Нямат милост

    170 30 Отговор
    към чужди наемници и оръжие пращани за "помощ", извинявам се, тази думичка се ползва за гладко мозъчните, за разпалване на войната е правилното! Да нямат милост към това! Но видно, при градовете стоят, вместо да ги сринат за 10 мин.! Та дойчето отново ръси пропагандата на САЩ!
  • 10 8893

    53 145 Отговор

    До коментар #1 от "демократичната крава":

    Терористите Асад и Путлер убиха над 1 милион в Сирия краварче...

    Коментиран от #91

  • 11 пьешу

    116 22 Отговор
    видях от кого е пасквилчето - няма да го чета, разбира се. но е добре прокисналото зеле да сравни посочените в подзаглавието "жертви" в сирия, с тези в ирак. например. а, зелето? дерзайте!

    Коментиран от #23

  • 12 7555

    102 17 Отговор

    До коментар #5 от "7555":

    Ааа сега се сетих!
    Мината е била демократична, хуманна затова е останал само без крак!!
    Те руснаците в Сирия мини не са слагали...

    Коментиран от #127

  • 13 Уили

    49 114 Отговор
    Украйна не е Сирия.За 18 дни руснаците са загубили 80 самолета и 90 хеликоптера.С тази скорост след две седмици ще са загубили половината от действащите си самолети.Другите са в резерв и не могат да се използват

    Коментиран от #25, #30, #31, #123

  • 14 исторически опит

    40 73 Отговор
    с дива мечка някой може ли да води нормални преговори и диалог!?

    Коментиран от #33

  • 15 Reptile

    102 16 Отговор
    Удобно забравяме Ирак - ТАМ цивилните жертви от двата конфликта с 664 000!
  • 16 Мислещ

    113 24 Отговор
    Ами ако тия "цивилни граждани" размахват автомати и викат "Хайл Хитлер", какво да ги правят?
  • 17 Модерното руско ввс от 45 година

    35 89 Отговор
    Напротив няма да се случи защото стингърите не прощават..ватенките сега бомбардират разни безлюдни села да плашат хората не смеят да атакуват места на които знаят че има украинска армия..в Сирия си летяха безнаказано и затова я заравниха цялата
  • 18 Стоян Александров

    105 31 Отговор
    Z. Браво, браво много хубава и полезна статийка. Браво. Те руснаците били мноооогооо лоши бе ? Лелелелеле, а Ние не сме го знаели това. Добре, че ни светнахте по-въпроса. Браво Факти. Мерси. Друго мнение не искам и да чуя вече. Важно ми е само това ,, правилното " друго НЕ ИСКАМ. Благодаря Ви. В колко демократично общество живея, а дори и не го осъзнавам. Каква свобода на словото имаме тук, а аз дори не аъм го и осъзнавал. Чак сега ми светна тази божия благодат която само великия САЩ могат да ни дадът. Благодарско ,,приятели ". Z
  • 19 Митьо

    130 42 Отговор
    Браво на Русия ! Унищожиха Ислямска държава, сега унищожават украинските нацисти, изтребват ги като хлебарки. Да живее Русия - нашите братя по кръв славяни !

    Коментиран от #53

  • 20 Как се обяснява

    102 16 Отговор
    тогава готовността на над 10 000 доброволци /не наемници/ сирийци да отидат веднага да се бият в Украйна на страната на Русия? Гледах кадри с тях, бяха много наострени. Не кореспондира по никакъв начин с написаното в тази статия.
  • 21 Бай Петко

    100 16 Отговор
    Хайде сега,за да има баланс,пуснете и една статийка за САЩ и техните удари в Югославия и Ирак.

    Коментиран от #29

  • 22 опа

    113 22 Отговор
    От Великите сили по милостиви от руснаците няма.В Сирия не са направили нищо лошо ,напротив спасиха станата и най-вече народа от американската ислямска държава.Гнусна западна пропаганда.

    Коментиран от #26, #137

  • 23 Бегай

    21 67 Отговор

    До коментар #11 от "пьешу":

    Нито НАТО нито Ирак участват в сегашната война .Защо да ги сравняваме?!

    Коментиран от #38

  • 24 ХАХАХА

    77 12 Отговор
    НОВИНА ОТ DW И ВИЕ НЯМАТЕ МИЛОСТ НЕ СПИРАТЕ С ФЕЙКОВЕТЕ БЕЗМИЛОСТНА ПРОПАГАНДА

    Коментиран от #28

  • 25 И ко

    23 6 Отговор

    До коментар #13 от "Уили":

    ши праим след две седмици кът пак литят? Ши са сетим ли, как са ни хванали на гола кука или ще чакаме следващите две?
  • 26 русия терорист номер едно

    34 86 Отговор

    До коментар #22 от "опа":

    Ме те ли е срам бе платен шушляк ? От великите сили ,Русия е единствения терорист.Русия в инвазиите се цели само в цивилни,майки ,деца ,болници и училища.Русия не е никаква велика сила ,а е велик терорист !

    Коментиран от #40, #95, #125

  • 27 ГруЮ

    49 10 Отговор
    Почти се разревах. Довчера “Алах Акбар”, сега се жали.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бай бай

    19 15 Отговор

    До коментар #21 от "Бай Петко":

    Тъпото разбиране на доста дървени философи е,че некой направил нещо си много лошо и това оправдава действията на друг ...

    Коментиран от #114

  • 30 До 13

    53 6 Отговор

    До коментар #13 от "Уили":

    А след 3 направо маршируват по Червения площад в Москва. Майтап бе, Уили! Събуди се и престани с мечтите говежди.
  • 31 БОКО

    72 26 Отговор

    До коментар #13 от "Уили":

    БОКЛУК А УКРАЙНА НЯМА НИТО ЕДИН ХЕЛИКОПТЕР ИЛИ САМОЛЕТ ....БАНДЕРОВЦИТЕ СЕЕХА СМЪРТ 8 ГОДИНИ НО ДОЙДЕ И ТЯНИЯ РЕД КАКТО И НА БЪЛГАРСКИТЕ ИМ СЛУГИ ЩЕ ДОЙДЕ РЕДА ..
  • 32 1344

    75 15 Отговор
    А, защо не пишете за днешния обстрел на Донецк с касетъчни бомби и загиналите деца?

    Коментиран от #124

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Военен

    87 13 Отговор
    "бунтовниците срещу режима на Асад" - така ли им казвате на главорезите от ИДИЛ - няма милост за тях както няма милост и за нацистите от Азов избили 14 000 в Донбас включително жени и деца - но нещо тогава не плачехте.

    Не плачехте и американците като сравняваха със земята цели градове в Ирак и Либия - даже Хилърито пляскаше с ръце и се радваше - там сигурно никой не живееше.

    И някой да не е русофил ще го превърнете в такъв с лицемерната си пропаганда.

    Коментиран от #39

  • 35 а стига бе

    47 5 Отговор
    Airwars е лондонска компания с нестопанска цел !!!
    Верваме ви англичаните , няма начин да не е както го казвате . Оня камилар дето се пишеше "обсерватория за Сирия" - управлявана от "Рами Абдулрахман" (понякога наричан Рами Абдул Рахман) от дома му в Ковънтри .
    Та потвъждава ли бройката и обстоятелствата.
  • 36 Българка

    16 58 Отговор
    Та путинистите сега да кажат кой е избивал масово жителите в Ирак! Русия винаги е предизвиквала, организирала и участвала в завоевателни варварски войни. Путин е за ешафода

    Коментиран от #63

  • 37 дядо Поп

    39 7 Отговор

    До коментар #7 от "1944":

    За къде бързаш хохльо . Като и направят 40 дена ще стане работата.

    Коментиран от #86

  • 38 нищо работа

    57 9 Отговор

    До коментар #23 от "Бегай":

    Да бе , само направиха един преврат 2014 година , 36 биолаборатории в украйна , натъпкаха държавата с оръжие и създадоха едни фашаги.
  • 39 9834

    17 52 Отговор

    До коментар #34 от "Военен":

    Свободната сирийска армия бяха тези хора.Свободната сирийска армия беше тази която се биеше срещу ИДИЛ и терористичния режим на Асад бе путлеров.И за какъв ИДИЛ пишеш ?! Май не знаеш ,че почти всичките терористи от ИДИЛ бяха руски граждани !
  • 40 Ей срамежливия

    65 8 Отговор

    До коментар #26 от "русия терорист номер едно":

    Кой изгори живи хора в Одеса? Днес кой удари мирни граждани с касетъчни боеприпас? Кой и какво прави в над тридесет биолаборатории в Украйна ?

    Коментиран от #71

  • 41 Дивуй

    46 2 Отговор
    А ИДИЛ кротко си оряли земята.
  • 42 Бай Благой

    51 16 Отговор
    Така се чисти фашизма!!!
    Така е било и 1944г.
    Само напред тавариш Путин!!!
  • 43 антрашпиц

    40 3 Отговор
    Ам аз кат съм тъп да питам : Ся на тоз сириец и на Дойче Веле трябва(длъжни ли сме) ли да им вярваме ?
  • 44 наш

    19 2 Отговор
    абе те си знаят.може и така да трябва.кой ти казва.имаш ли пари да решаваш.нямаш.като нямаш не може да решаваш.цитат на бай тошо.
  • 45 Некой си

    41 10 Отговор
    Скоро и Киев ще заприлича на Грозни през войната.Така,че по-добре да се предадат.Няма смисъл от съпротива.Просто ще удължат агонията си.
  • 46 Някой

    22 6 Отговор
    Ко каза Ванга? Кога ке почне третата световна война? Кога Сирия падне!
  • 47 Дуай Липа

    41 4 Отговор
    в Сирия случката не се ли случи заради МакКейн, а руснаците им оправиха кашите? Не всички сме лоботомирани
  • 48 111

    44 7 Отговор
    От DW лъжат и не се усещат даже.
    Хем руснаците унищожавали основно граждански, хем обърнали хода на войната. Ха, ти да видиш!!! Ако се замисли човек при положение, че "обръщането на хода на войната" е факт, то или унищожените не са граждански, или информацията, че са такива си е чиста проба лъжа. Но какво друго да се очаква от DW? Журналистиката им е предназначена за индивиди, далече под средното ниво на интелигентност.

    Коментиран от #140

  • 49 с Огън и Меч

    43 11 Отговор
    Писна ми от фалшивите новини, с които изкривените ви мозъци искат да създадат паралелна реалност!

    Само че и 1000 пъти да повторите една лъжа, тя истина няма да стане!

    След денацификацията на окраина, наложително е Русия да продължи с депидаризация на Европа.

    Коментиран от #60

  • 50 Варненец

    41 9 Отговор
    Пропагандата на "Дойче веле" има обратен ефект. Предизвиква отвращение към Запада. Дотам голямо, че дори жертвите от Украйна са оправдани от възмутените читатели на органа на ЦРУ-ционизма в Европа.
  • 51 Мдаа

    13 37 Отговор
    Значи е време Путинските фашисти да бъдат сложени на мястото си. Време е да се подпомогне Украйна с всичко и да се изчегъртат Пътинските фашаги от там !

    Коментиран от #59

  • 52 Любен Пандев

    9 36 Отговор
    На дневен ред е създаване на световна антипутлеристка коалиция, определянто на Путинска Русия като нацистка държава, ръководителите и като нацистки престъпници, помагачите и като сътрудници на нацистки режим, пропагандаторите и като нацистки престъпници, "полезните идиоти" като апологети на нацизма, медиите и физическите лица които вършат или допускат възхвала нацизма като проводници и подстрекаващи към нацизъм.

    Коментиран от #64

  • 53 Перко

    9 40 Отговор

    До коментар #19 от "Митьо":

    Никой не е против руснаците .Целия свят е против самозабравилия се Путин.Руснаците са славяни ,като нас.А украинците какви са??? Ако не знаеш-провери.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Гнида

    37 8 Отговор
    Прочетох ДВ и се спрях . Няма нужда да чета демагогии .
  • 56 Гай Турий

    36 11 Отговор
    За разлика от фалшификатите, които разпространяват факинистанските медии и папагалите в Европа и у нас, е известно, че руснаците проявяват милост и дават скъпи жертви заради това. Но при такива безмилостни и безмислени ракетни удари в центровете на Донецк, не за първи път, изглежда руската армия ще се съгласи с идеята на Кадиров, да воюват като на война. Няма да се учудя ако до 1-2 дни президенсткия дворец на зеления клоун, Радата, военното м-во, Ген.щаба в Киев бъдат ударени с по няколко искандера докато на мястото им не зейнат лунни кратери. С подлогите на факинистан няма смисъл да се преговаря, нито да ги жалят. За невинни, или не много цивилни жертви - жалко, но във война се случва. В спец.операции също. Намират се на неправилното място в неправилното време.

    Коментиран от #68, #78

  • 57 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 10 Отговор
    не може да има милост към нацисттие трепане до 9 коляно
  • 58 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 14 Отговор
    БОГ да пази България и нашата единствена закрилница Русия, да се помолим с Божията Помощ да оцелеем в тези трудни времена на изпитания и нашите братски народи да станат пак толкова близки както преди! СЛАВА НА РУСИЯ, ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! АМИН.
    ===

    Коментиран от #76

  • 59 шкембо

    22 3 Отговор

    До коментар #51 от "Мдаа":

    Взимай мешката и заминавай. Стига мънка.
  • 60 Бегай

    9 1 Отговор

    До коментар #49 от "с Огън и Меч":

    Ма това ,последното ,ще те засегне и тебе.
  • 61 Блабла

    36 11 Отговор
    "Руснаците нямат милост, в Украйна ще се случи същото като в Сирия" - т.е. ще изчистят Украина от терористите (нацистите) - Дай Боже!!!
  • 62 Цезар

    28 9 Отговор
    Браво на Руските военни, които са пратили при алаха толкова много терористи.
    Да им върви по вода и скоро да направят на мръвки и останалата терористична паплач, заедно с техните подръжници и инструктори на територията на Сирия.
  • 63 ШАЛТЕТО

    21 3 Отговор

    До коментар #36 от "Българка":

    Бълхарке - използвай циритокс!Ако не помага потопи се в Атлантика.
  • 64 хахахаха

    29 7 Отговор

    До коментар #52 от "Любен Пандев":

    Фантазираш си, или направо ти програмират чипчето в опразнената ти кратуна?
    Да видим: със терористите Сащ са ЕС, Канада, Япония, Австралия!!!!!))) населениеоколо МИЛИАРД
    Зад Русия са Южна Америка, Африка, Азия с население СЕДЕМ милиарда!

    Та кой викаш били ЦЕЛИЯТ свят малко тини?
  • 65 ГАЛИЦИНСКИ ВЕНЕЦ ЗА НЕОНАЦИСТИТЕ!!!!

    34 11 Отговор
    КОЙ ИМА МИЛОСТ КЪМ ФАШИСТИ И НЕОНАЦИСТИ БАНДЕРОВЦИ???. ДАЖЕ ИЗРАЕЛ ОБЪРНА ГРЪБ НА НЕОНАЦИСТА ЕВРЕИН ЗЕЛЕНИЯ ОТ КИЕВ. СМЪРТ НА ФАШИЗМА И НЕОНАЦИЗМА!!! С БИОЛОГИЧНИТЕ ЛАБОРАТОРИИ ЗА СМЪРТОНОСТНИ БОЛЕСТИ В КИЕВ НА САЩ ,КО СТАНА????? ПИТАЙТЕ ТИЯ БЪЛГАРИ ДЕТО ИМ УМРЯХА РОДНИНИТЕ ОТ АМЕРИКАНСКИЯ КОВИД!!!! ДАВАТ ЛИ МИЛОСТ НА НЕОФАШИСТИТЕ???? ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ ЖАЛИ ЗА ФАШИСТИ,НЕОНАЦИСТИ!
  • 66 хахаха

    12 27 Отговор
    Особено руснаците нямат милост към братските, славянски народи.
  • 67 БАЙХ¥Й

    0 7 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    НА РОДИТЕЛКАТА ТИ Г@З@

    Коментиран от #80

  • 68 БАЙХ¥Й

    1 6 Отговор

    До коментар #56 от "Гай Турий":

    ТИ ГО ТУРЯ ГАЙ
  • 69 Sion

    17 2 Отговор
    И кой заоали войната в Сирия?! А ислямистите откога станаха "бунтовници"?!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Живи хора

    13 1 Отговор

    До коментар #40 от "Ей срамежливия":

    Изгорил.... 😆 много ти е промита тиквата
  • 72 Попитайте някой пакистанец

    24 4 Отговор
    какво мисли за американците
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ЯЗЪК ИМ ЗА ПОБЕДАТА

    8 20 Отговор
    МА МНОГО РАШКИ ВЕЧЕ СА ИЗБИТИ БЕ, РАНЕНИТЕ ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ САМО ЗА 2 СЕДМИЦИ ВОЙНА, А ЩЕ ИМА И ОЩЕ!
  • 75 ганю

    14 4 Отговор
    искахте Нато ще изравнят всичко със земята
    не се оставя нищо на врага
    всичко там е построено от руснаци
    важен район
    огонь
  • 76 Град Казанлък

    13 3 Отговор

    До коментар #58 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Бегай пий вода от Дунав, може и да ти помогне.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 За Гай

    32 5 Отговор

    До коментар #56 от "Гай Турий":

    Според данни от " информирани източници" на 20 километра от Киев,са дислоцирани над 15 х бойци от чеченски Спецназ.Част от личната ,елитна гвардия на Кадиров.А той от няколко години има зъб на зеления.Когато го обиди кръвно,него ,косвено религията им, както и спецназ.А това са биороботи- дори руските спецназ ги признават за много опасен противник.Ако те тръгнат във финалната права, всичко ще рови земята ,да се скрие.При тях няма нито милост,нито прошка.Чули сте поговорката: Няма нищо по силно от това да имаш приятел - чеченец! И няма нищо по страшно,да ти бъде враг!

    Коментиран от #83

  • 79 ганю

    12 8 Отговор
    хубавото е че като очукат Руснаците боклуците ще имаме обща граница
    и добър повод за общи връзки бизнес и т.н
  • 80 Същият

    4 0 Отговор

    До коментар #67 от "БАЙХ¥Й":

    Кукиш!!!
  • 81 Мирното население

    28 1 Отговор
    на Ислямска държава се оплаква на Дойче Веле.

    Коментиран от #106

  • 82 Мда

    20 3 Отговор
    Всеки гръмнат изтървал оръжието се води цивилен.Всеки ,който държи нож се води въоръжен...попитайте в полицията
  • 83 Гай Турий

    24 3 Отговор

    До коментар #78 от "За Гай":

    Половината от аспаруховите българи са от тези севернокавказки области. Затова са били страшни за ромеите.
  • 84 Циганин

    25 1 Отговор
    Не съм на ти със ситуацията в Сирия , но доколкото знам Русия отдавна има база в Латакия и освен това бомбандира цели посочени от редовната армия на Сирия. Асад може да е бил страшен диктатор , но преди войната никой нищо не знаеше за него.
  • 85 Сър Пичук

    9 24 Отговор
    Цивилните жертви на СССР в Афганистан са над 3.5 милиона!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 оня

    26 8 Отговор
    А колко е просто и лесно, Зеления се предава и свършват мъките на украинците.:))
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Трезвомислещ българин

    32 6 Отговор
    Ужасяващи разкрития за касапницата с касетъчна ракета в Донецк, осъществена от украинските спецслужби .
    Атаката е била планирана от рано от украинските служби с цел повече цивилни жертви
  • 90 оня

    25 7 Отговор

    До коментар #6 от "Архангел":

    Антихриста байдрън трябва да бъде спрян:))
  • 91 Интересно

    29 7 Отговор

    До коментар #10 от "8893":

    А сащ в афганистан, Ирак, Сирия, Сърбия, Виетнам и Япония викаш само карамфили и рози са хвърляли, нали? Не се убили никой. Само светена вода са ръсили със самолетите си...
  • 92 незнайко

    22 3 Отговор
    Къде беше Али Абдел да разкаже за бомбандировките над селото му Нераб преди да почне атаката над Украйна ? Да не би да беше забравил за това което разказва ? Той какво си мисли, че бомбите имат ОЧИ и гледат къде падат ??? Войната си е война !!!

    Коментиран от #104

  • 93 Посетител

    13 1 Отговор
    А, ясно. Този е от ислямистите...
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 оня

    36 7 Отговор

    До коментар #26 от "русия терорист номер едно":

    Кой е най голямата угроза за света-САЩ. Ето и публикацията (USA Bombing list:The Democracy World Tour)Кореа и Китай-1950-53, Гватемала-1954, Индонезия-1958, Куба-1959-61, Гватемала-1960, Конго-1964, Лаос-1964-73, Виетнам-1961-73, Камбоджа-1969-70, Гватемала-1967-69, Гренада-1983, Ливан-1983-84, Либия-1986, Салвадор-1980, Никарагуа-1980, Иран-1987, Панама-1989, Ирак-1991, Кувейт-1991, Сомалия-1993, Босна-1994-1995, Судан-1998, Афганистан-1998, Югославия-1999, Йемен-2002, Ирак-1991-2003, Окупацията и разполагане на военни бази на САЩ и Англия: Ирак-2003-2015, Афганистан-2001-2015, Пакистан2007-2015, Сомалия2007-2008, Сомалия2011, Либия2011, Либия2015, Сирия2014-2015. САЩ имат в света 800 военни бази, разположени в 173 държави. Направете си изводите, кой е заплахата за света и публикувайте световния агресор, да се знае от всички.

    Коментиран от #101, #130, #132

  • 96 Kcaniba

    31 4 Отговор
    От 23000 цивилни, колко са били с калашниците, джавелините и коктейли молотов е въпроса!! Впредвид че над 500 000 човека са минали ротационно войната в Донбасс за 8 години, а над 100 000 оръжия са били раздадени на цивилни.... Та човек облечен като цивилен с РПГ в ръцете, той като какъв се явява простете???

    Коментиран от #103

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Льотчик на F-16, модел 2024 год.

    26 6 Отговор
    Поредните неграмотници- сега от Дойче зеле. Аз досега мислех,че само нашите пишман-журналя са неграмотни, ама НЕ..ЗАЩОТО НА ТРИ МЕСТА СЕ ОТБЕЛЯЗВА, ЧЕ "РУСКИ ИЗТРЕБИТЕЛИ БОМБАРДИРАТ СЕЛА И ГРАДОВЕ!!" СМЯХ, АЛАНКООЛУ, .Изтребителите са за въздушен бой и рядко-за поразяване на земни цели, като радари, ПВО-системи и танкове!! Бомбардировачите са тези, които пускат бомби за поразяване на.мостове,укрития,летища и т.н..малеее...
  • 99 Верно ли

    17 1 Отговор
    Тези почнаха операта, дето я гледахме с пЛандемията - от сутрин довечер протичоречиви "новини". А разберете се най-накрая с Министерството на Истината кво да пишете, че ни дойде догуша!
  • 100 Софиянец в повече

    19 7 Отговор
    Рашките са мноооого назад с материала. Ако можем да вярваме на ООН, жертвите на американските инвазии (над 220)) по света от 1945 до днес са над 11 милиона - отделно материалните щети.
    А дойчовците за по-достоверно можеше да интервюират и някой виетнамец, да чуем и нещо по-близко до истината! Например -- историята с Ми Лай!?
  • 101 Тоя

    5 10 Отговор

    До коментар #95 от "оня":

    А ти "угрозата" си я наври... знаеш къде. Такава дума няма в българския език.
  • 102 Сатана Z

    14 6 Отговор
    DW,запомнете ,че "На лъжата краката са къси" Z
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Знайко

    7 0 Отговор

    До коментар #92 от "незнайко":

    И ти ли бомбаНдираш.... научи български първо.
  • 105 Rusofil

    15 5 Отговор
    Този бърка САЩ с Русия. Където стъпят САЩ трева не никне.
  • 106 Верно ли

    17 2 Отговор

    До коментар #81 от "Мирното население":

    Хаха, е те едно време снимаха и филмчета с "белите каски", ама ние не сме забравили как мъртвите ненадейно се съживяваха. Сега същото го прожектират и в Украйна. Трябва да има закон за пропагандата и манипулацията, ама на - сега са на мода.
  • 107 Слава России

    19 4 Отговор

    До коментар #6 от "Архангел":

    Ще не го спреш бе герой . В Украйна набират доброволци прав ти път може и да оцелееш до сутринта .
  • 108 9689

    17 5 Отговор
    В Сирия руснаците са извикани по молба на законно избрано правителство.Клоуна ще бъде ли съден в Хага за 14-те хиляди убити в Донбас?
  • 109 Bbbbbbb

    12 6 Отговор

    До коментар #7 от "1944":

    Ти си много тъп. Когато бъде убит и последния фашист, тогава ще свърши.
  • 110 Тити

    6 14 Отговор
    Руснаците знаят че губят и никога няма да имат Украйна за това действат като Талибаните.
  • 111 Българин

    10 6 Отговор
    Точно за това украинците ще ги намразят тотално и ще си тръгнат от Украйна с постани гащи.
  • 112 Брежнев

    16 5 Отговор
    Единствените пуснали атомни бомби над цивилни граждани са демократите от САЩ. Тъй че айди молим за тая прехвалена окупационна навсякъде по света държава.

    Коментиран от #113

  • 113 Кремълска подлого

    7 12 Отговор

    До коментар #112 от "Брежнев":

    Това кой ти го отрича. По един и същи начин се измъквате от неудобни вам въпроси: “а вие що биете негрите?”

    Коментиран от #117

  • 114 Голям праз

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бай бай":

    А още по -тъпото е, да вярваш на същите тези, когато критикуват друг, че прави като тях
  • 115 Сащ

    8 0 Отговор
    Те на нашите приятели хвърлят бомби но техните не убиват хора....
  • 116 afs

    29 5 Отговор
    От 20 г. руснаците реват за придвижване на военна инфраструктура към границите им, всеки си прави пас, (немци, французи, САЩ) било свободна воля, искали в нато влезли! После реваха, че САЩ разполагат THAAD, все по близо до сухоземните граници на Русия, наред с разполагане на AEGIS в Северния ледовит океан и близо до коя и да е водна граница на Федерацията, пак пас! Накрая, казаха неколкократно, че враждебна гранична държава, която да бъде приета в НАТО е неприемливо за тях, да не говорим, че Зеленски взе да купува нападателни оръжия! Пак се почна свободна воля било, не можем да кажем на Украинците как да си управляват държавата! Еми като не можете да им кажете, е ние ще им кажем.... и така се стигна до 24 феруари, ако някои по - млади читатели незнаят! Това е цял процес и не е защото, някой в Кремъл си е загубил ума, а е защото не се съобразяваш с гледната точка на отсрещната страна, която на всичко отгоре не е коя да е!

    Коментиран от #138

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Слава на саш и нато

    10 15 Отговор
    Хитлер беше прав ушанките са подчовеци
  • 119 СССР

    8 15 Отговор

    До коментар #117 от "Брежнев":

    ЧЕ ТО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ БЕ...СЪВЕТСКА БАЗА....ЧЕ ЗА МАЛКО ДА СТАНЕМ И 16та РЕПУБЛИКА НА СССР, БЛАГОДАРЕНИЕ НА БКП КОМУНИСТИТЕ
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 ЗА Путин

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "1944":

    Кой ти каза? Путин ли, експерте???

    Коментиран от #142

  • 122 САЩ-Империя на лъжата

    15 2 Отговор
    Особено много са загиналите в Мосул и Рака .........

    Оп-п-п-п-п-с тях ги изравниха със земята нашите "приятели" - краварите.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 ЗА Путин

    11 3 Отговор

    До коментар #32 от "1344":

    Щото никой не гледа. Като слушат дало нова и бтв тия тъпундери, лакво очакваш да разберат? Промиват се мозъци, ако си за Путин си най-големия терорист и ти надуват главата
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 ЗА Путин

    6 1 Отговор

    До коментар #94 от "оня":

    Браво! Благодаря за ценнта информация! И предлагам да пратим на Байдън добричкия, един самолет с памперси!!! :-))
  • 127 Дддд

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "7555":

    Вижда се кой не е ходил в казарма. Всяка мина е направена да осакати, а не да убива. Така към оскатения ще се прикрепи друг войник или двама и по този начин елиминираш трима бойци. Това е идеята. Единствените мини които убиват са нашите тип пеперуди - но човек трябва да е бил войник за да го знар.

    Коментиран от #131

  • 128 MAD DOG затова без милост към орките

    2 1 Отговор
    по базите им -килотони.по орските кошери - VX и
    SARS-CoV -3.и никаква окупация.само дистанционен геноцид.никакво спазване на законите на войната спрямо орките.
  • 129 PRoпагандчик

    16 2 Отговор
    Възхитен съм от Западната пропагандна машина. Как умело прикриха, че Асад се сражаваше с Ислямска държава, която режеше глави и гласеше Халифат. И през цялото време САЩ помбардираха по Сирия, помагайки на главорезите, с които се биеше Асад, а сетне и Русия. Сега в Сирия има още американци - точат петрол, безплатно - но това не е кражба, защото те са демократи, а Асад не се брои за демократ, освен това крадене...опс. безплатното точене е изконен американски интерес и важи не само за Сирия, а и за цялата Земя.
    Предлагам един позабравен способ, от времето когато птопагандно сатанизираха войските на Германия за да вкарат САЩ в Първата Световна война. Тогава имаше плакат в който немски войник е набол на щита си ... дете. Предлагам сходен плакат: руска ракета, която е пробола сирийско... не... украинско дете точно в корема. Така ще има историческа приемственост... а след като Русия иззползва химическото оръжие, вместо с маркучи, украинските деца да се поливат с лейки - лейката символизира недостига на вода и да е жълто-синя, но на раета, за да не е много очебийно
  • 130 Отиди в сърбия

    4 1 Отговор

    До коментар #95 от "оня":

    И се поклони пред паментиците, от черен гранит, на българите загинали за велика Сърбия и етническото прочистване! Отиди в Камбоджа и възпей геноцида на Пол Под и хенск Марин, на китайско виетнамската война… Каква манджа си сготвил? С истини, полуистини и откровени лъжи?

    Коментиран от #134

  • 131 Бодак

    10 1 Отговор

    До коментар #127 от "Дддд":

    "Единствените мини които убиват са нашите тип пеперуди". ПСМ - пехотна скачаща мина... Е не само ние я имахме. Но вече ги забраниха, като нехуманни - върл цинизъм разбира се.
    Мини и химическо оръжие са оръжията на слабите, малките, които правят войната трудна за големите -- пресмятанията и плановете се затрудняват, дори объркват. Та затова Великите сили начело със САЩ засилиха всички да ги махат. Идеята -- когато САЩ нападнат някоя малка слаба страна, да им бъде още по-лесно... Едно време в Ирак, една САЩска част без малко да избухне бунт, щото им спрели сладоледа
    И за да е още по лесно, насилиха, а на места изнасилиха, правителствата по света и у нас да приемат в законите си безнаказаност за Глобалните рейнджъри в която и страна да се намират.. В Сливен един рейджър шамароса едно дете -- и нищо... американци, сър

    Коментиран от #133

  • 132 Наясно ли си,

    5 0 Отговор

    До коментар #95 от "оня":

    Че всички американски военни операции , по путиски, са със санкции на ООН?! Кой назначи САЩ за световен полицай?! Ссср и рф също!
  • 133 Я кажи

    2 7 Отговор

    До коментар #131 от "Бодак":

    Какво е отговорил, Сталин , на Гошо тарабата , пръв учител Димитров , за свердтвата на съветските войници?!
  • 134 Човек

    13 2 Отговор

    До коментар #130 от "Отиди в сърбия":

    Тва какво общо има с американските зверства по Земята
    А ти отиди в Донецк -- в гробищата - там има Алея на Ангелите -- 149 деца загинали от фашистките обстрели на Донецк.
    Днеска Алеята на Ангелите ще се увеличи. Фашагите нанесоха удар по Донецк с Опер.-такт. ракета (ОТР)Точка У, умишлено оборудвана с 50 бр. касетъчни боеприпаса . ПВОто я удари, но една от касетните част иззхвръкна и падна в града -- над 30 човека в т.ч. и деца са загинали. Пита се защо не бият по военни цели, а като американци с техните атомни, бият по цивилни.
    Разрешение за използване ОТР Точка У се дава единствено от Киев, т.е. от САЩ.

    Всеки който подкрепя фашисти сам е фашизоид, невежеството за случващото се не е оправдание

    Коментиран от #139, #148

  • 135 Hxh

    7 3 Отговор
    Думкай до дупка ф@ш@гите
  • 136 Генчо

    7 1 Отговор
    Да не забравяме Виетнам,Лаос, Камбоджа,Ирак,Афганистан, Югославия в който беше подарена демокрация.
  • 137 Истината

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "опа":

    Милостив руснак най- краткия виц! За това и хората от цял свят искат да живеят в Русия!
  • 138 Komapak

    4 8 Отговор

    До коментар #116 от "afs":

    Само да ти припомня къде е Рига и къде е Киев. Хммм🤔 май на еднакво разстояние от мацква? Само че латвия е член на НАТО от 18г. И как така изввднъж Украйна му оречела на лилипутко? Греда, товариш. 44 милиона и 600000 кв/ км. И нацисти, казваш? С президент евреин, чиито родители са загинали в холокоста?! Абе каква информация четете и какво ви плува в междуушието?!

    Коментиран от #146

  • 139 Komapak

    4 9 Отговор

    До коментар #134 от "Човек":

    Да те попитам кои са фашагите, но виждам че няма смисъл. Всички червени гниди трябва да се изтребят със закон. Viva Пиночет.
  • 140 Салам

    5 1 Отговор

    До коментар #48 от "111":

    Браво точно казано, големите фенове на пресата са хора, които мисленето и логиката не им се отдава. Що за наивен трябва да е някой, който да вярва на жълтата преса?
  • 141 WhiteNoise

    2 1 Отговор
    дойче веле изригна мощно!
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Перо

    4 0 Отговор
    Както старчока Борел от ЕС обяви,че никой на двустранна основа не може да спре РСМ от разширяването на ЕС,така налудничаво решиха,че никой не може да спре и Украйна от НАТО,въпреки че имаше споразумение за това от декември 1989 г.,напомнено от Путин в Мюнхен,през 2007 г. и войната се случи,разбира се по вина на такива като Борел!
  • 144 DW дежурните лъжци!!

    4 1 Отговор
    Създателите на Фейк новини!! Да не се чете, маниполатори!!
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 afs

    4 0 Отговор

    До коментар #138 от "Komapak":

    Ти на мен няма какво да ми припомняш!!! Прибалтийските републики имат парламентарно представени рускоезични малцинства! В Латвия най голямата партия е на рускоезичните! Прибалтийските републики не водят такава риторика каквато води шута и не сегрегират малцинствата (в случая рускоезичните на изток)! Защо БГ не сегрегира мюсолманското малцинство??? Отговор можеш ли да дадеш??? Защото ние се съобразяваме с действителността и знаем, с кой граничим на юго-изток, не е щото сме демократи :)) Зелениия обаче не се съобразява и затова докара тази трагедия на народа си, а и упорства и ще става все по-зле!
  • 147 gost1

    1 0 Отговор
    Е то руснаците свършиха работата на еврейте...Сирия не е заплаха за Израел вече....така ще стане и с Окрайна,- няма да закача българите там, защото българите, ще са се прибрали в отечеството си, а Украйна ще се е разщепила на 10 части....т.е.както амерканците направиха с Югославия....нямат идея да има големи държави....
  • 148 Бонд, Джеймс Бонд

    0 0 Отговор

    До коментар #134 от "Човек":

    Ти сякаш си бил там или тъй казаха от кремъл
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Антикомунист

    0 0 Отговор
    Мръсните псета са и първи дружки, палачи на собственните си народи.....
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.