Last news in Fakti

5 Април, 2022 20:23 5 418 184

България рано или късно ще изпрати оръжия на Украйна

  • българия-
  • украйна-
  • продължаваме промяната-
  • кирил петков

Все пак след клането в Буча една част от населението би трябвало да се прости с илюзиите, че България може да остане безучастна в тази война

България рано или късно ще изпрати оръжия на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След клането в Буча една част от българите би трябвало да се прости с илюзията, че България може да остане безучастна. И да си признае, че солидарността не може да е по сметка.

В българския парламент чакат два проекта за решение за оказване на военна помощ на Украйна - на "Демократична България" и на ГЕРБ. С тях правителството на България се задължава да окаже военно-техническа помощ на Украйна според възможностите си. Правителството можеше да свърши тази работа и без поръчение от парламента, който в своя декларация отдавна е показал на чия страна сме. Можеше ако не въоръжение, поне да прати муниции, от каквито защитниците на Украйна също имат нужда.

Имаме възможност, но нямаме желание, а и Корнелия не дава. Две трети от българите са за неутралитет, а само 16 процента одобряват военна помощ за украинците. Това сочи проведеното в края на март социологическо проучване на "Маркет линкс".

Дали след Буча българите ще се простят с илюзиите?

Все пак след клането в Буча една част от населението би трябвало да се прости с илюзиите, че България може да остане безучастна в тази война. Да проумее, че Уставът на ООН неслучайно дава право на всяка държава, станала жертва на въоръжено нападение, да се отбранява с оръжие сама или с помощ от други страни. Да си припомни, че през Втората световна война Съветският съюз по-трудно щеше да отблъсне хитлеристките армии, ако не беше сериозната военна помощ от САЩ. Да си признае, че солидарността не може да е по сметка и всеки участва според възможностите си - така както бедни пенсионери даряват от оскъдните си левчета на осиротели.

И да си даде сметка, че ако утре ние изпаднем в беда, можем да очакваме същото неутрално поведение от другите. Какво би станало, ако съюзниците от НАТО - въпреки прословутия член 5 - решат да ни пратят само бронежилетки и каски, които на нас досега ни се откъснаха от заешкото сърце?

България рано или късно ще изпрати оръжия на Украйна

Ясно е, че заради ядрения арсенал на Русия, Европа и САЩ не могат да пратят войски в Украйна. Но здраво ѝ помагат със спътникова разузнавателна информация и с оръжия. Най-силните ни оръжия обаче са санкциите над Русия, които в съвсем обозримо бъдеще ще я поставят на колене. И понеже ние от ЕС и НАТО сме въвлечени в тази война, едно по едно ще се откажем и от руския петрол, и от руския газ. България е на хорото и колкото и да влачи крака, дори и последна, ще прати оръжия на Украйна и ще завърти енергийното кранче от Русия. Стига да не си счупим държавата и да изпаднем в анархия.

Затова партиите, които не са пропутински, трябва да поемат лидерската си политическа роля и да убедят колкото се може повече хора, че не се делим на войнолюбци и пацифисти. Че националната ни сигурност не се отстоява с мишкуване, а с достойно и предвидимо поведение в НАТО и ЕС - те са нашата отбрана, те са нашата икономика.

Отговорното партийно поведение ще доведе и до изолация на пропутинските партии. Парламентарният вот за предоставянето на военно-техническа помощ на Украйна може да роди едно голямо мнозинство и да бъде подкрепен от ДБ, ИТН, ПП, ГЕРБ и ДПС. Против и въздържали се ще се окажат само БСП и "Възраждане". Това ще лиши БСП и от възможността да бие спирачката на управляващата коалиция по всяка позиция, по-рязко отклоняваща се от неутралната. БСП ще може да запази прокремълска физиономия, но без да пречи - да гласува с "въздържал се" или изобщо да не участва в гласуването за военна помощ, ако не иска да заема позицията "против" редом с "Възраждане".

Управляващи и опозиция имат общ интерес

Нинова няма никакъв интерес от предсрочни избори при заплахата да бъде изпреварена от Костадинов, чиято формация според социолозите е във възходящ тренд и вече диша във врата на Столетницата. Нинова не може да оцелее начело на партията при още един изборен провал, след като "Възраждане" обере най-русофилските гласове.

ГЕРБ също няма интерес от избори насред война, въпреки обявения курс към такива. Дори и войната да приключи скоро, икономическите последици от нея ще тежат още дълги месеци и Борисов не може да се върне на бяла джипка.

Така България може да намери приемлив изход от вътрешно-политическата криза, надвиснала над главата ѝ. По въпросите, свързани с войната, да разчитаме на огромно парламентарно мнозинство и фактически да имаме правителство на малцинството, което въпросното ново мнозинство в парламента да пази от колапс. Това по никакъв начин не отменя, нито отслабва битките между власт и опозиция по всички други въпроси.

Интересът на опозицията обаче е да следва тъкмо това държавническото поведение, което ще ѝ донесе престиж навън и ще ѝ гарантира устойчив резултат на избори в по-спокойни времена. Защото изборният маратон миналата година красноречиво показа, че избирателят не се уморява лесно да търси нещо ново.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 119 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Подлога

    221 18 Отговор
    България е крайно време да се замеша в още мърсотии в името на господарите империалисти.

    Коментиран от #72, #124

  • 2 Някой

    215 15 Отговор
    Освен на краварите и на Доче Веле ли сме колония, че ни третират като малоумни?
  • 3 Това

    202 15 Отговор
    Ще е грешка и то голяма.
  • 4 Пещерняк балканец

    188 13 Отговор
    Никога не е късно,, Газпром" да ни спре газта и да се върнем в пещерите
  • 5 Тити

    27 196 Отговор
    Колкото по скоро толкова по добре не може един Кремълски диктатор да си мисли че е център на света.

    Коментиран от #41, #135

  • 6 дааа

    160 9 Отговор
    Еми рано или късно войната ще свърши бе недоразумения.Историята ще ви съди ОСТАВКА.Налапахте кокала и няма пускане сега.
  • 7 Майна

    147 31 Отговор
    Не забравяйте! Утре 6 април в 12.00 часа пл." Народно събрание". Ние от Възраждане излизаме! В подкрепа на Русия и Владимир Владимирович Путин, господаря на света! Очакваме ви. Скоро Възраждане поема властта и сме 1-ва политическа сила както каза днес Коце Костадинов!

    Коментиран от #15, #29, #44, #60

  • 8 Последния Софиянец

    88 8 Отговор
    Пращаме три милиарда . Малко ли е?

    Коментиран от #17

  • 9 Гост

    95 1 Отговор
    Проповядваш война. Войната е зло. Злото принадлежи на дявола.
  • 10 Сандо

    132 13 Отговор
    А ако клането са извършили укронацистите /а всичко сочи точно това/ ще трябва да пращаме оръжие на Путин!Иначе той не може да победи,трябва да му помогнем на човека.А той умее да благодари!
  • 11 Ами ако се окаже,

    157 9 Отговор
    че историята в Буча е организирана от украинците? Тогава какво? Защо не давате другата гледна точка, пък ние да си преценим? Нали сме демокрация? Уж де......
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 дедо Герчо

    45 4 Отговор
    БАЯ ПРОСТОТИИ ДОКАТО МЕ НЕМАШЕ...ХЪХЪХЪ...
  • 14 Ааааа

    120 9 Отговор
    Никъкви оръжия!!!!! Вече било договорено за 6 танка утре. Кирчо не ни вувличайййй в война. Ти ще избягаш в Канада
  • 15 Иванушка 🇷🇺

    87 21 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Там сме )). Всички русофили! Ще сме хиляди! Костадинов премиер 🇷🇺 🇷🇺 🇷🇺
    Да живее Русия 🇷🇺 🇷🇺 🇷🇺

    Коментиран от #20, #27, #32

  • 16 Сорос Веле

    83 12 Отговор
    Скоро ще излезе ново "обективно" проучване, как след фалшификацията в Буча, българите сме размислили и вече сме ЗА военна помощ за Украйна.

    Коментиран от #22

  • 17 Гост

    63 6 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Още, още трябва. Червеят на алчността няма наядане. Иска още, още, още да плащате в името на демократичните му ценности.
  • 18 ТаУмВзе

    93 12 Отговор
    Аре върти бе соросоидче, прати оръжия на окраинските нацисти, за да може поне руснаците Ядрено да ни затрият. Щото тая Агония в Геноцид Крадлив е още по зле от Смърт.
  • 19 Ицо

    116 8 Отговор
    Еи дойче зеле намалете малко бялото бе вече не знаете какви ги плещете България никога няма да изпрати оръжие на фашистите в Усраина тоя който реши да изпрати народа ще го размаже
  • 20 Майна

    85 13 Отговор

    До коментар #15 от "Иванушка 🇷🇺":

    Коце ги сваля скоро! И ни изкарва от ЕС и НАТО. Както е останал днес на изборите скоро ще има самостоятелно мнозинство!

    Коментиран от #38

  • 21 келеш!

    35 5 Отговор
    дойчланд ундер алес !
  • 22 Гост

    74 3 Отговор

    До коментар #16 от "Сорос Веле":

    Ще излезе, ама друг път. Колкото излезе репортажът на френската журналиска, която разследваше в Донбас.
  • 23 Днес

    28 1 Отговор
    Ходих да проверя дали полицията пази добре ПГХ край Чирен.
  • 24 Doko

    73 6 Отговор
    Да, ще изпрати оръжие. Например: герб тулупите, начело с Боко. Следват ДБ. А атлантиците на Паси са за амбразурата.
  • 25 Петьо Петров

    73 4 Отговор
    Сметка без кръчмаря. А народът пита ли го някой?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Майна

    56 12 Отговор

    До коментар #15 от "Иванушка 🇷🇺":

    Коце в момента се е включил на живо във фейса под надслов- Вчера социологическо проучване показа, че Възраждане е четвърта политическа сила в България с 8.2%. Сега ще ви кажа колко са реалните ни проценти и фактите че в момента сме трети с около 15 % че вече ДБ и ИТН са под бариерата и какво предстои от тук нататък, особено във връзка с утрешния ни протест в подкрепа на Русия - от 12 ч. пред парламента.

    Коментиран от #35

  • 28 МАРЕК

    68 4 Отговор
    Всичките 240 празноглавци-в Украйна!!!
  • 29 И ни не си

    7 38 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    В час. Марш в Русия. Чив х.. Й крепиш в Германия
  • 30 ТИР

    32 4 Отговор
    Никога не е късно да станеш за резил,,,,
  • 31 гост

    65 7 Отговор
    Тук поне немската вълна трябва да не се намесва, защото ос съюзническа солидарност Адолф Хитлер принуди България да обяви "СИМВОЛИЧНА" ВОЙНА на САЩ и Англия на 12.12. 1941 г. И ГЛУПЕНДЕРИТЕ депутати я обявиха "без гласуване, със ставане на крака и викове ура", заради което цар Борис Трети привиква Филов и му казва: Поне да не бяхте ръкоплещили и ревете ура"! През 1915 г. Германия купува Фердинанд за 25 милиона златни марки и пожизнена пенсия за него и Радославов от по 160 хиляди златни марки годишно. Така че германската манжа сме я яли и акъл и натиск нещем. Вие обявявайте война на Русия и чакайте руснаците отново в Берлин!

    Коментиран от #45

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Нама ли

    9 21 Отговор

    До коментар #20 от "Майна":

    Бялото. Незнаеш какво говориш. И кой ще гласува за тоя?? Ти 😅😅😅

    Коментиран от #42, #107

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Простаци

    21 2 Отговор
    На рояци!
  • 41 Дедо-вия

    28 6 Отговор

    До коментар #5 от "Тити":

    Той не си мисли, той Е за не знам коя поредна година най-влиятелния мъж на планетата.
    По-скоро ти за кой се мислиш, дето нямаш и 3 лв за кило бензин
  • 42 Майна

    51 12 Отговор

    До коментар #38 от "Нама ли":

    Както тук по оценките 75 % подкрепят Костадин и Възраждане , така и на изборите ще има над 55 % 🇷🇺 🇷🇺
    🇷🇺 🇷🇺

    Коментиран от #164

  • 43 ханс

    45 3 Отговор
    Тая смрад вкиснато зеле вече е непоносима
  • 44 дааа

    10 66 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Убийствата на старци ли ще подкрепяте бе недоразумения???Путлер е история и вие покрай него,но е голям срам за България ,че съществувате.

    Коментиран от #48, #49

  • 45 Дедо-вия

    32 2 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    И ще ги дочакат, скоро, много скоро. На берлин няма да му е за първи път
  • 46 Селянин

    43 0 Отговор
    Да им пратим в комплект с политиците ни като бонус
  • 47 Госあ

    5 34 Отговор
    По добре рано ! Трябва да им дадем руските самолети.

    Коментиран от #102

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Майна

    47 7 Отговор

    До коментар #44 от "дааа":

    Не четеш ли ? До месеци сме първа политическа сила! Вземаме управлението! Костадин премиер! А такива напускате България !!! Само Русия и единствено Русия!
    🇷🇺 🇷🇺

    Коментиран от #57, #58

  • 50 Всички ТЕЗИ трябва да ПОЕМАТ

    29 1 Отговор
    О Т Г О В О Р Н О С Т Т А. за последствията у нас.
  • 51 Павел Николаев

    51 3 Отговор
    От кога DW се меси в политиката на България? Питам за един прЕател с канадско гражданство.
  • 52 Този

    20 5 Отговор
    Свят трябва да бъде затрит, Путин какво чака,!?
  • 53 КОЛОБОК

    26 4 Отговор
    Это сказал болгарин и ему нельзя не верить:
    Старому миропорядку пришел конец, однако новый еще не наступил, заявил в эфире Радио Болгария социолог Иво Христов.

    "Речь идет об упразднении капитализма в том виде, в каком мы его знаем. Об обществе, где жестко контролируется ментальность людей посредством электронных сетей. Буквально на наших глазах ликвидируется так называемый средний класс. Проблема в том, что происходит ускорение истории", — отметил автор.

    Коментиран от #138

  • 54 Верно ли

    36 2 Отговор
    A може ли да им изпратим българската редакция на Зелето и да се приключва, а??? Кви са тея, та да казват какво и как? Каква е тази редакция, която ще дирижира българската политика по въпроса?

    Коментиран от #165

  • 55 ОТ ЧУЖБИНА МАЧКАМЕ ЯКО

    40 4 Отговор
    DW и без това е забранена в Русия само се питам защо Соросойдска медия ще налага националната политика в България. Имаме си Херо Мустафа а при развой на нещата да изпращаме уръжия на наркомана Селски и Бандеровците това правителство си заминава на мига. Отдруга страна не е лошо защото Възраждане ще е първа сила а Чалгаря и Дай България няма да влезът в парламента.
  • 56 БПФ

    42 4 Отговор
    Защо не казвате нищо за това как докерите в Гърция се разбунтуваха, отказвайки да товарят оръжие, което да бъде доставено на престъпният укpoпски режим? Или за това, че днес в Берлин 5000 автомобила с руски знамена заляха града? А за многохилядните протести в Испания, Франция? Или това как в италия Драги щяха да го разкъсат на улицата хората в Неапол?

    Коментиран от #73, #75

  • 57 Браво

    9 5 Отговор

    До коментар #49 от "Майна":

    истински предател на България. Браво
  • 58 Българин

    5 26 Отговор

    До коментар #49 от "Майна":

    Гладна кокошка, просо сънува !
    Костя Копейкин премиер звучи като Иван Костов-президент!
  • 59 Бесен _Язовец

    28 6 Отговор
    И аз казах, че хохлите фашиски ако нападнат Донбас и Луганск руснаците ще влязат и ще им изтрият държавата фашиска слугинска. И аз и аз!!!

    Коментиран от #94

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ЗАПАДНИ КОВИД ФАШИСТИ И ДЖЕНДЪРИ😷+💉=💀

    34 3 Отговор
    НЕУТРАЛИТЕТ! Българският НАРОД го избра! Който от правителството ни вкара във война, ще получи повече от снежна топка в главата.

    Коментиран от #69

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Хахаха, подлоги кремълски

    5 30 Отговор
    Гнусен позор за всички соц- и изражденски и боклуци и друга рубладжийска своя.лоч, дето пеят мантри за въвличането ни във войната. Обяснете го, жалкари проруски, на чехите , дето изпратиха над двеста единици тежка техника...

    Коментиран от #77, #80, #100

  • 65 Моментът

    3 21 Отговор
    На всеобхватна наша военна помощ, не трябва да бъде по-късно, от четири години, официален износ. Гяволъка е да сме с победителите! Русия няма да победи, защото освен Украйна , международният натиск, ще си има и има вътрешно федеративни проблеми. Русия ще бъде разпарчетосана, но ще си остане огромна държава, заради възпирането на Китай ! Путин сгреши и други ще решават съдбата на руснаците.

    Коментиран от #97

  • 66 111

    14 2 Отговор
    Рано или късно ще изхвърлим и поредните недоразумения.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Гайката

    1 1 Отговор
    Да ви бера!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 пьешу

    24 3 Отговор
    "дали след Буча българите ще се простят с илюзиите?" - може, не знам. особено предвид родната ни политическа фауна. но имам един мерак - да гледам (поредния) парад на червената армия в берлин. предаван на живо от прокисналото зеле.

    Коментиран от #84

  • 72 НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ НА УКРАЙНА❗

    37 4 Отговор

    До коментар #1 от "Подлога":

    Не ни интересува в Буча и Украйна какво става. Да се оправят. Имат си държава, президент и армия. Не им дължим НИЩО.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ЗАПАДНИ КОВИД ФАШИСТИ И ДЖЕНДЪРИ😷+💉=💀

    25 4 Отговор

    До коментар #69 от "БТР-56":

    Не ме интересува на кого духаш - аз и останалите българи във ВОЙНА не влизаме. Ти отивай на фронта като доброволец, щом си толкова смел и сигурен 😉
  • 75 Къв бунт

    7 3 Отговор

    До коментар #56 от "БПФ":

    Двама ашлака? Те, гърците, от около шестдесет години правят тези “ бунтове” срещу САЩ и шестият американски флот, за да извлекат дивиденти! Византийски търговци…
  • 76 1111

    27 1 Отговор
    За последните 7 дни американските доставки на руски петрол са нараднали с 43%. Някой има ли идея защо америка съсипва икономиката на европа? Оказва се, че приходите от износ на горива за 22 г. ще нараснат тройно в сравнение с 21 г. Санкциите увеличаеат валутните приходи на русия, а европа ще плати най-високата цена. Има ли сговор между русия и англосаксонците и европа ли е жертвеното агне на руско-американските интереси.

    Коментиран от #82

  • 77 НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ НА УКРАЙНА❗

    23 3 Отговор

    До коментар #64 от "Хахаха, подлоги кремълски":

    И спряха ли войната тия чехи и техните единици?
  • 78 и годината беше

    3 2 Отговор
    1939-1944 и беше голяма радост че на германците страна във войната сме. Те бяха печеливши във войната.И СИ ВЪРНАХМЕ ЩАТИТЕ МАКЕДОНИЯ, ГЪРЦИЯ.
    НО ТОГАВА И СЕГА НИТО БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК НИТО ОРЪЖИЕ ЗА НИКОЙ. БЪЛГАРИЯ СПАЗВА ПОЕТИТЕ ДОГОВОРЕНОСТИ И НЕОТРАЛИТЕД КЪМ ДВЕТЕ СТРАНИ. УКРАЙНСКИ И РУСКИ БЕЖАНЦИ ДОБРЕ ДОШЛИ 35 ЕВРО НА ВЕЧЕР НА СТАЯ ВКЛЮЧВА И ХРАНА, ПОДГОТОВКА ЗА РАБОТ ЧРЕЗ КУРСОВЕ ПО БЪЛГАРСКИ, КОМПЮТЪРНА ГРАМОТНОСТ , КУРСОВЕ ЗА ПРЕКВАЛИФИКАЦИЯ. КОЙТО НЕ УЧИ БЪЛГАРСКИ НЯМА ПОМОЩИ ЗАЩОТО НЕЖЕЛАЕ ДА СИ ТЪРСИ В БЪЛГАРИЯ РАБОТА И НЯМА ДА БЪДЕ КОНКОРЕНТЕН НА ТРУДОВИЯ ПАЗАР. ДЕЦАТА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ,УЧИЛИЩЕ И УНИВЕРСИТЕТИТЕ ЕДНА ГОДИНА ПОДГОТОВКА ПО БЪЛГАРСКИ. КОЛКО ПО БЪРЗО СИ НАМЕРЯТ РАБОТА ТОЛКОВА ПО МАЛКО ЩЕ СЕ ИЗПЛАЩАТ ПОМОЩИ ЗА БЕЗРАБОТНИ КЪМ БЕЖАНЦИТЕ. НО ОСТАВА 35 ЕВРО НА СТАЯ, ПЕНСИИ, МАЙЧИНСТВО И ДЕТСКИ. ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ТВЪРДЯ, ЧЕ МЛАДИТЕ ГОНИ И ЖЕЛАЕЩИ УКРАЙНСКИТЕ БЕЖАНЦИ ТРЯБВА ДА ВЛЯЗАТ В БЪЛГАРСКИЯ ЧУЖДЕСТРАНЕН ЛИГИОН.
  • 79 Eu f f h

    32 2 Отговор
    И все пак България не трябва и няма да изпрати оръжие на Украйна. Ген. Атанасов, паси, Агов, плевневлиев, и поне 5 още тутманика са болни мозъци. Те са американски подлоги.
  • 80 поидлогата си ти

    13 1 Отговор

    До коментар #64 от "Хахаха, подлоги кремълски":

    И с тези нямаме нищо общо, че да се сравняваме с тях! Мога да ги нарека с точната дума, но ще ми изтрият коментара!
  • 81 Да веднага

    24 2 Отговор
    Ще им пратим Сулейман Паси с трабанта
  • 82 ПЛАНдемия➡ВОЙНА➡ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ➡РОБСТВО

    16 1 Отговор

    До коментар #76 от "1111":

    Забравяш Китай.

    Американо-Руско-Китайски интереси.

    ЕС върви към студена, тъмна и гладна зима след 10 месеца.

    Коментиран от #87

  • 83 🇧🇬🇷🇺

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "Там смееееее":

    🇧🇬🇷🇺🇧🇬🇷🇺
  • 84 Христо Христов

    4 17 Отговор

    До коментар #71 от "пьешу":

    Те мечтите за това са мечти, щото няма да се сбъднат! По скоро ще гледаш бесенето на Путлер на Красная плосчадь!!!

    Коментиран от #92, #98

  • 85 Един

    28 1 Отговор
    Тези дебили наливат масло в огъня. Русия внесе в ООН доказателства, че украинските фашисти за извърши престъпленията. САЩ нямаха доказателства за обратното...
    И нашият слугинаж си повтаря каквото са му казали. Западът и подлогите са чудовищни лицемери.
  • 86 asaa

    23 3 Отговор
    България готова ли да се включи в Украинският конфликт заради тая престъпна англосаксонска сган защото те считайки ни за глупави . Това не им стига сега искат не само оръжие но и войници да бъдат изпратени .И Бългaрия ще стане прицел на Руските ракети след което ще започне истерията им като в глутницата ще приканват всички да вият като бесни песове.
  • 87 1111

    8 0 Отговор

    До коментар #82 от "ПЛАНдемия➡ВОЙНА➡ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ➡РОБСТВО":

    Точно това става и според мен берлин и париж умишлено убиват европа в името на новия ред, в които влиза русия, а сащ и китай ще се разбират.
  • 88 Мамул

    23 1 Отговор
    След Буча най-добре е да им пратим реквизит и декори.
  • 89 Чрез провокации

    2 17 Отговор
    Путин направи тази война, заради черноморското крайбрежие, по-голямо влияние, нефта и Газа там и въглищата в донецкият минен каменовъглен басейн! Много се разпищоли! Само, че дори “ султанът” Ердоган , дори, няма да му позволи! Много е зле “ вова мъй с та бой” както е облъчил пуберите си!

    Коментиран от #117

  • 90 оня

    21 4 Отговор

    До коментар #26 от "БПФ":

    Още повече намразвам Uсрайна.Защо Путин не ги изравни със земята:))

    Коментиран от #109

  • 91 Айшето

    7 0 Отговор
    От къде ще ги вземе..хахаа гол Асан се изребчил..
  • 92 оня

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "Христо Христов":

    Да да твоите също са мечти:))
  • 93 направо

    3 0 Отговор
    на опулиния жабока и ицо-брадата да го лапнат.....
  • 94 Луганс, Донецк , приднестровието

    2 12 Отговор

    До коментар #59 от "Бесен _Язовец":

    Са арена на пълномащабна провокация от Путин , както и случаят с българите в Одеса ! Заради агресивните намерения, на Путин ! Факт! Нали си отворко, я намери хора, да правят провокации, достатъчен брой, ако нямат външна подкрепа от чужда държава! А тя е Русия !

    Коментиран от #111

  • 95 Урюрвкос

    13 2 Отговор
    нали Паси каза че ние сме следващите след Украйна, защо трябва да си даваме оръжието от това по силни ли ще станем или е човек на Путин и иска да обезкръви нашата армия.
  • 96 Добро денев

    11 3 Отговор
    Това е фейк ау хора та! Те сами разложиха тела та ! Нацисти те ! Русски не убиват хора та !само нацисти те ! Лъжа амереканска срам
  • 97 оня

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Моментът":

    Това е твое мнение:)) Но друго ще е:))
  • 98 ти гледай

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "Христо Христов":

    да не лапнеш хурката ейй така.....
  • 99 Най- добре

    5 0 Отговор
    Крилати ракети за спомен
  • 100 оня

    4 0 Отговор

    До коментар #64 от "Хахаха, подлоги кремълски":

    Теб пък просто те съжалявам:))
  • 101 Локо Сф1956

    19 1 Отговор
    Целият свят, както и ООН разбраха за измамата с труповете в Буча, само нашите журналисти и политици НЕ. Като толкова искат да изпратят оръжие за Украйна да се сформира рота от депутати и журналисти за охрана на изпращаното оръжие. От другата страна ще ги срещне Кадиров с хляб, сол и чаша водка. Ха, наздраве...

    Коментиран от #136

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Локо Сф1956

    10 2 Отговор
    Целият свят, както и ООН разбраха за измамата с труповете в Буча, само нашите журналисти и политици НЕ. Като толкова искат да изпратят оръжие за Украйна да се сформира рота от депутати и журналисти за охрана на изпращаното оръжие. От другата страна ще ги срещне Кадиров с хляб, сол и чаша водка. Ха, наздраве...
  • 105 на кой

    3 0 Отговор
    Табает не давам...Айде .вън от село....
  • 106 Чул съм и е видно

    1 5 Отговор
    Че болшинството украинци мизерства, но Путин ги консолидира, заради забавената така наречена специална операция и ще загуби, както Франция и САЩ във Виетнам ! Дано е жив Кисинджър , да го извади от блатото, защото се дави!

    Коментиран от #169

  • 107 оня

    0 2 Отговор

    До коментар #38 от "Нама ли":

    Ще видиш тъ-пако:))
  • 108 йхнкхйких

    10 2 Отговор
    Колко много продажници на снимката !
  • 109 Пиленце шарено,

    4 9 Отговор

    До коментар #90 от "оня":

    Я кажи как се изравнява, със земята, държава с размерите на Украйна ? И вземи под внимание народът , на Украйна ! Пример Виетнам ! Не става!

    Коментиран от #122

  • 110 Алооо

    8 0 Отговор
    Ще изпрати, когато войната свърши.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Нито една велика

    2 5 Отговор

    До коментар #89 от "Чрез провокации":

    И регионална, като Турция , няма да позволи, Путин да направи черно море свое езеро ! Много се е объркал човечеца…
  • 118 bullneck

    3 1 Отговор
    гномче, тесличка, мравояд, грайндър, тенжура хаха
  • 119 Пращайте веднага оръжие...

    2 21 Отговор
    Нека храбрата Украинска армия да избива руските уроди...СЛАВА УКРАИНА!!!..СЛАВА НА АЗОВ!!!

    Коментиран от #127

  • 120 ComfortablyNumb

    8 5 Отговор
    България ще даде оръжия и БСП ще излезе от коалицията. Това са две ясни неща. Киро да стяга куфара за Канада а Бойко Рашков за затвора.
  • 121 Audi

    2 0 Отговор
    На кой е тази статия че не пише? Анонимен автор
  • 122 оня

    4 0 Отговор

    До коментар #109 от "Пиленце шарено,":

    Ти във времето на виетнам ли живееш тъ-пако:))

    Коментиран от #128, #131

  • 123 Като гледам

    9 0 Отговор
    Кои мухливци слагачески сте на снимката жална ни майка българска.Че тоя рошавия лешпер и той курдисан там
  • 124 Какво значи

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Подлога":

    Империя ? Знаеш ли? Не! Пишеш си опорни точки, с петдесет годишна давност! Срам!
  • 125 Да,бе

    2 2 Отговор
    Пуснете по канал 1 "Време разделно",че да избием турците в България.Тия риби и без стръв кълват...
  • 126 ComfortablyNumb

    3 8 Отговор
    Да де ама ГЕРБ защо да помага на Киро да остане на власт като го подкрепи за прозападана позиция и му измие лицето пред ЕС и САЩ!? ГЕРБ какво ще получи !? Ще спрем с истерията против Гешев и Бойко!? Няма да стане отиваме към избори. БСП съществува за такива дни и ще играе като камикадзе против България дори с риск за самоунищожението си. Истината че истинските комунисти не разбират Възраждане като конкурент ( някой да е чул остри реплики между Възраждане и БСП? ) това са все предателски партии служат на един господар дълбоко вътре са едно и също. .

    Коментиран от #132

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Оставям

    1 0 Отговор

    До коментар #122 от "оня":

    Те без отговор….
  • 129 YYY

    1 0 Отговор

    До коментар #127 от "ZZZ":

    И такива като теб бързо ги надушваме
  • 130 Абе нещо...

    1 0 Отговор

    До коментар #127 от "ZZZ":

    Май ще настъпеш котето.
  • 131 Като те чета,

    1 0 Отговор

    До коментар #122 от "оня":

    Ми е. Жал, жал, а като си помисля? Хич през онази работа не мие! Война се води по един и същ начин!
  • 132 Всичко

    3 0 Отговор

    До коментар #126 от "ComfortablyNumb":

    Е театро, един стогодишнен човек, каза, че шумкарите са подпомагани отцарската власт! Вярата в държавата е наивност! Всичко е въпрос на държавните интереси! Пример акцизът на горивата, борсовите цени на мазнини, брашно и други. Как се взимат държавнически решения😏
  • 133 Един

    14 1 Отговор
    Урките не им трябват оръжия. Трябват им статисти и декори, че нещичко им куцат филмите. Много непрофесионални и аматьорски филмчета правят. Как четири дни не откриха трупове, та чак на петия ден ги видяха? А то едни умрели - наредени от двете страни на пътя, в шпалир, чакат камерата да мине и стават да пушат цигари.
  • 134 Изпращайте навреме,

    2 19 Отговор
    Помогнете на Украйна, те се борят за демокрация, за Европа, за нас
  • 135 Пеперуда

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тити":

    Ти като щатите бомбардираха Сърбия къде беше да въздадеш справедливост? Като унищожиха страна като Сирия, където живееха в мир какви ли не етноси и религии къде беше? Като разсипаха Ирак пък се оказа че разузнаването им било се объркало, ти къде беше? Аман от пишман благородници!

    Коментиран от #137

  • 136 Провокации може

    3 2 Отговор

    До коментар #101 от "Локо Сф1956":

    Да има и от двете страни, но ако в поредица от градове е едно и също, то излиза, че вместо да се защитават снимат филми, пък и сателитните изображения показват как е
  • 137 Несравними са нещата,

    1 6 Отговор

    До коментар #135 от "Пеперуда":

    Сърбия за 1 ден, лековато само в белград колкото да спрат кланетата като в Сребреница

    Коментиран от #149

  • 138 Вие сте ДИВАЦИТЕ на 21 век,

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "КОЛОБОК":

    Тъй че стой си в гащите, понял
  • 139 А питам

    13 0 Отговор
    Не разбирам, защо не изпращаме оръжия и помощи за Йемен, нали и там воюват и има кланета??
  • 140 Виктор Миков

    14 1 Отговор
    "Ако правителството реши да изпратим на Украйна зенитни ракети или друго оръжие, това ни прави участници във войната!" НАТО до нашите оръжия ли са опряли или Богоизбраните са решили, че България трябва да воюва срещу Русия? Дори да искахме да воюваме срещу братски, славянски, православен народ, с когото имаме изключително близки връзки (религиозни, езикови, културни и исторически) – ние няма как да воюваме истински срещу Русия! По отношение на духовността, нашата страна в исторически план е гигант, но във военно отношение в днешно време сме изключително немощни и страната ни би могла да бъде унищожена за минути! Нашата нация и без това е най-бързо изчезващата в целия свят и евентуално въвличане във война би могло да ни довърши напълно! България би трябвало да продължи с хуманитарните помощи към бежанците от Украйна, но в никакъв случай не трябва да се опитваме да воюваме срещу Русия. Тези "български" политици и други индивиди, които искат да воюват срещу Русия, може да се преместят лично в Украйна! Никой политик няма право да обрича изстрадалия и изчезващ български народ на братоубийствена война без ВСЕНАРОДЕН РЕФЕРЕНДУМ! Хуманитарни помощи за бежанците от Украйна – Да! Българско оръжие в Украйна и следователно въвличане на България във войната – Не. Това е война, която е братоубийствена и има опасност да се превърне в световна и ядрена, предвид някои индивиди – война, която не трябва да се разраства, а да бъде незабавно прекратена!

    Коментиран от #150

  • 141 Виктор Миков

    12 1 Отговор
    "Йордан Божилов повтори думите на министър Драгомир Заков, че ако се изпрати военна помощ на нападнатата от Русия страна, това не би въвлякло България във войната." Считам, че Заков и Божилов не са малоумни, а злонамерени към България и потенциални българоубийци. Президентът Радев ясно заяви, че евентуално изпращане на военна помощ на Украйна би въвлякло България във войната. В крайна сметка дали евентуална военна помощ от "българските" управници ще ни въвлече във войната зависи от преценката на Путин и другите управници на Русия; можем ли да им се доверим, когато виждаме как третират собствения си народ и братския украински, славянски, православен народ? Фактът, че отговорът е толкова оспорван и несигурен, означава, че има такъв риск за България. Ако Заков, Божилов и други индивиди, като например онези от ГЕРБ и ДБ, искат да воюват срещу Русия, нека да се преместят в Украйна! Нашата мизерна военна "помощ" няма да спре войната, което би трябвало да е целта на всички свестни хора. Никой политик няма право да обрича изстрадалия и изчезващ български народ на братоубийствена война без ВСЕНАРОДЕН РЕФЕРЕНДУМ! Тази война има опасност да се превърне в световна и ядрена, предвид някои индивиди – война, която не трябва да се разраства, а да бъде незабавно прекратена! България помага с хуманитарни помощи на бежанците от Украйна, молитви към Бог и можем вероятно да помогнем също дипломатически, предвид близостта ни и до двете страни!
  • 142 Виктор Миков

    13 1 Отговор
    "Заков за евентуална военна помощ за Украйна: страна жертва трябва да бъде защитена"
    От думите на Заков, човек може да остане с впечатление, че България трябва да "защитава" всички "страни-жертви"! И това, когато и себе си не можем да защитим и сме най-бързо изчезващата нация в целия свят! И според какви критерии се решава на кои "страни-жертви" да се помогне с оръжия, на кои да не се помага с оръжия и на кои да не се помага изобщо? А защо не пратихте военна помощ на Палестина? Там евреите извършват геноцид и кражба на земи от повече от 7 десетилетия! Или не върви индивиди като Даниел Лорер и Соломон Паси да помагат на палестинците... "Богоизбраните" искат да въвлекат България във войната! Що се касае до националната сигурност на България, без съмнение е по-добре е да не рискуваме въвличане в тази братоубийствена война, особено предвид факта, че Украйна не е в НАТО и в случая нямаме законово задължение съгласно клаузата за колективна защита – член 5 от Вашингтонския договор. Що се касае до Украйна, България и да иска не може да спре тази война с оръжия и друга военна помощ, а помагаме с хуманитарни помощи на бежанците от Украйна, молитви към Бог и можем вероятно да помогнем също дипломатически, предвид близостта ни и до двете страни! С мизерния ни военен арсенал нито ще помогнем на Украйна, нито ще защитим националните интереси на България! Най-много Путин да реши да накаже и нашия изстрадал и и без това изчезващ народ... А "българските" по
  • 143 Бацката

    10 0 Отговор
    Слабоумните да отиват доброволци,пращаме ги като военна подкрепа! Всичките от снимката!
  • 144 Идиом

    14 0 Отговор
    Германия ни вкара два пъти във война!
    Надявам се правителството да не ни вкара за трети път слушаики Дойче Хайл Еленски. Забраниха Z.
  • 145 Виктор Миков

    19 1 Отговор
    Според Кирил Петков, 84% от българите не искат да се изпраща военна помощ на Украйна. Ако става въпрос за етническите българи, най-вероятно сме над 90%! Ако "българските" политици – въпреки категоричното несъгласие и противопоставяне на българския народ – гласуват за пращане на български оръжия в Украйна, предлагам да пуснем петиция до Путин да бомбардира само два (2) обекта в страната ни – Народното събрание и Министерския съвет. Единственото условие е събитията да са през работното им време!
  • 146 Виктор Миков

    16 1 Отговор
    Не трябва да се бърка рационалната преценка за риск със страх. Никой свестен човек няма интерес от разрастване на войната и ескалация до световна ядрена война! Украйна е с пъти по-силна от България – и по отношение на територия, и брой хора, и военни сили; с Русия в тези отношения въобще не можем да се сравняваме! НАТО и много държави извън НАТО помагат на Украйна и хуманитарно, и с оръжия, и в други отношения – ние и да искаме не можем да им помогнем реално във военно отношение. Можем само да се набутаме между шамарите на големите сили! Който иска да воюва срещу Русия, нека да се премести в Украйна, вместо да чете лекции онлайн и по медиите за военна помощ, морал, смелост и т.н.!
  • 147 Перо

    11 1 Отговор
    Нали за това се прави холивудската постановка! Военната прокуратура трябва да се самосезира и заеме с престъпната дейност и щетите на министъра на МО подписал договора за самолетите! За 8 г. неустойка ще харчим милиони за други самолети на лизинг!
  • 148 Виктор Миков

    13 0 Отговор
    А "българските" политици, които не съблюдават националните интереси на България нямат място в управлението на държавата ни.
  • 149 Пеперуда

    2 0 Отговор

    До коментар #137 от "Несравними са нещата,":

    Който не знае по-добре да мълчи.
  • 150 Перо

    18 1 Отговор

    До коментар #140 от "Виктор Миков":

    Израел официално отказа военна помощ на Украйна,въпреки ционисткия Президент,но това не пречи агентурата на чичко Шорош да натиска менажерията в БГ за въвличане във войната и създаване на крайно враждебни отношения с Русия! Скоро ще усетим последствията!
  • 151 Тъмен субект

    13 0 Отговор
    Май затова смениха сте фан ян ев, за да нотискат да даваме оръжия. Българате да са пушечно месо!
  • 152 Войно

    12 0 Отговор
    Оня който е на първа позиция на снимката,наистина ще ни вкара във война.
  • 153 ZZZ

    10 0 Отговор
    абе нещо азовците храбри нещо като плъхове се крият по мазетата, и се преобличат в женски дрехи и перуки да бегат ама на чеченците ги надушват от далече хах
  • 154 вкиснато дойче пропагенден зеле

    12 0 Отговор
    повръщам!
  • 155 Клането в Буча е постановка

    17 0 Отговор
    на колективния запад, с изпълнители - укро-нацистите на юдо-нацист Зеленски.

    Никакви оръжия за по-нататъшни кланета в гражданската война на славяни срещу славяни!

    Не на юдо-нацистите и на укро-нацистите в измислената изкуствена държава "Украйна", т.е. окраина, от юдо-болшевиките на юдеите Ленин, Троцки, Яков Свердлов, Австроунгария и кайзерова Германия през 1918 г.!
  • 156 Светла

    3 0 Отговор
    Нашите нека помадруват дали да изпратят оръжия докато свърши войната.
  • 157 Пратете бял гълъб вместо оръжие

    4 0 Отговор
    Оръжието е ВОЙНА(смърт), белият гълъб(знаме) е МИР!!!

    Най добрата и благородна миротворна помощ от Бг за Окрайна е изпращане на бели знаменца за спиране на тази братоубийствена война.

    Помощ е да помогнеш да спреш войната или при пожар да изгасиш огъня!
    През средновековието в повечето случаи са събирали пари и са откупвали града или са предавали съответният политик и са си запазвали имота и живота.
    А най добре тия дето му дърпат конците на зеления да бяха го посъветвали за по малко жертви и разруха да направи най доброто да спре военните действия и НЕ съпротива, а да отиде на безусловна КАПИТУЛАЦИЯ, ПРЕГОВОРИ и МИР!

    А ако някой много напъва за военна помощ може да се помогне с жива сила и военни специалисти, като някои бивши военни министри за командири или за бойци като ястребите Паси, Чехльоу, АлЙо, Инджев, Кремтодорова и т.н. могат да спретнат рота, че и батальон даже!!!
    Военната мощ ни е в живата сила не разполагаме с оръжие!!!
  • 158 Зелински вчера дал банкет

    5 0 Отговор
    Наградил с военни отличия и дал банкет на "умрелите" в Буча за добре свършена работа ...за сега!!!
  • 159 ZzzzZ

    2 0 Отговор
    Едни от най-голямите са се събрали на тази снимка!
  • 160 Генерал

    1 3 Отговор
    Крайно време е САЩ и запада да върнат в БГ децата и родата на нашите комуняги и русофили,учещи и работещи в страните на "гнилия капитализъм".Могат да започнат с внуците на бай Тошо и синчето на Корнелия.

    Коментиран от #171

  • 161 BIG G

    7 0 Отговор
    Това правителство трябва да си отиде веднага иначе тежко и горко на българският народ
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 камо дето изборите са

    4 0 Отговор

    До коментар #42 от "Майна":

    фейк и американското посолство решава кой да назначи
  • 165 а с нея и американските военни бази

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Верно ли":

    посолството на сащ и ес вън от бг
  • 166 Търновец

    10 0 Отговор
    Смятам че България може да прати в Украина гумената надуваема лодка на Херо Муcтафа, също и да подарим министрите Заков и Лорер. А може и Бойkииев. Против има ли?
  • 167 Путинофил и антиваксър

    2 2 Отговор
    Фейсбука ми е прозореца към света, Коцето Копейкин ми е идол.

    Коментиран от #170

  • 168 Най-скъпото ще им дадем

    4 0 Отговор
    Всичките тия на снимката с една надуваема лодка, някой го предложи за компания и Херо Мустафа и леко плаване.
  • 169 Ку-ку!

    2 0 Отговор

    До коментар #106 от "Чул съм и е видно":

    Ку-ку, ку-ку!
  • 170 Средностатистически

    2 4 Отговор

    До коментар #167 от "Путинофил и антиваксър":

    Фейсбукаджиите знаем много добре, че няма никаква воина, никакви убийства и опустошения в Украйна. Всичко това е постановка. Ние сме просветени без да сме отваряли книга през живота си.
  • 171 Що да не

    3 0 Отговор

    До коментар #160 от "Генерал":

    Ще им направят най-голямото добро.
  • 172 Факт

    4 0 Отговор
    България вече е "пратила" оръжия в Украйна - с помощта на братския американски народ , дето им наплатихме за едни самолети преди 2-3 години! Има ли самолети ?- няма ! А що няма ? Щото на амриканците не им трябва да ни въоръжават , а им трябват парите ни! Защо? Ами да си защитават интересите по цял свят - с оръжие!
  • 173 Тониян

    1 3 Отговор
    Рано или къс о България ще бъде нападната. Помяри
  • 174 Verita

    7 0 Отговор
    България не можела да бъде безучастна и да запази неутралитет, а Европа можа да остане безучастна 5 века, когато османската империя
    избиваше българите.
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 битка

    4 0 Отговор
    където великаните се бият - джуджетата седят и гледат отстрани. В противен случай ако се мешат го отнасят. Който иска да ходи да помага да хваща пушката и да си заминава на фронта. Не ни въвличайте във война!
  • 177 Ганю

    3 0 Отговор
    Това няма да стане ЕС е мафиотска структура и подържа боклуците само и само да е срещу Русия
  • 178 Мяха

    2 0 Отговор
    Спрете с военната пропаганда. България не трябва да бъде част от тази война и спрете да се опитвате да прлашите хорта, лъжейки ги, че едва ли не Русия има болни териториални амбиции спрямо България.НЕ ВИ ВЯРВАМЕ!!! Както не ви и вярвахме за ваксините и измислената ви пандемия.СЛАВА НА БЪГАРИСКИЯ НАРОД! ДОЛУ НАТО !
  • 179 Домине

    2 0 Отговор
    Бългтария не е спирала да изпраща оръжие за укрите
  • 180 DW дежурните лъжци!! И Идиотите от ДБ!!

    1 0 Отговор
    Как успяха да се съберат толкова бесгръбначни в ДБ??
  • 181 DW дежурните лъжци!! И Идиотите от ДБ!!

    2 0 Отговор
    Как успяха да се съберат толкова бесгръбначни в ДБ??
  • 182 Nnnnn

    0 0 Отговор
    Когато България е била под турско защо запада не е помогнал ?
  • 183 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    Може само да им пратя конски амуниции,такъми,да си стягат талигите и да бягат назапад.Как не ги е срам да застават на страната на едни масови убийци като бандеровците и да им помагат.Народа изнемогва,кировци докара инфлация,приемат масово бежанци,без контрол за криминални елементи,да оставим това ,че повечето са молЕпсани от фашистки настроения.Тия навлеци ще ни дойдат ДОхаки,нанагорно,ще изиграят отрицателна роля ,катализатори на краййно-екстремистки движения и открито про-укровско политическо течение.
  • 184 Пратете им оръжие . . .

    1 0 Отговор
    През последната седмица от Киев бяха пратени 4 хеликоптера за да откарат от обсадения Мариупул
    няколкото висши офицери на НАТО, които са се намирали там като инструктури.
    Но нито един от тях не успя да достигне до целта и изпълни задачата си.
    За това ръководството в Киев е решило да ги изкара през морето от обсадения и разрушен град.
    След като единствено българите на са слезли на брега, най-вероятно е натовците да се крият някъде
    в кораба.
    Явно смятат с негова помощ и съдействието на нашия персонал /ако са все още живи/ да отплават в открито море, като направят опит да пробият морската блокада и се докопат до българския
    или румънски бряг !
    Справка:
    Информацията е взета от чужди и независими медии
    в периода от 10-11 април 2022 година