Last news in Fakti

6 Април, 2022 10:00 3 877 118

Що за народ са руснаците и защо са способни на такива злини

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • иван грозни

Русия няма силите да стане цивилизовано общество и затова представлява перманентна опасност за цивилизацията

Що за народ са руснаците и защо са способни на такива злини - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От поколения руснаците са учени да бъдат аморални - да не могат да правят разлика между добро и зло. Имаме пред себе си една аморална маса, която е убедена, че е по природа по-висша от останалите, твърди Евгений Дайнов.

Коментар от проф. Евгений Дайнов:

Поне три четвърти от населението на Русия вярва на лъжи и лъже при сгоден случай. А 100 процента от ръководството на Русия лъже поне веднъж на всеки кръгъл час. И така от половин хилядолетие, с редки периоди на умерено просветление.

Защо Русия представлява заплаха за цивилизацията

Труповете, оставени от руснаците в населените места северно от Киев, били "постановка и провокация" - нищо, че вече всички световни новинарски агенции и телевизии направиха собствени репортажи в различни села, градчета и предградия. Кадрите от разрушения Мариупол били "голивудская инсценировка". Украинците били "нацисти" - нищо, че на признати от всички избори са избрали евреин за президент. Русия изобщо не била нахлувала в Украйна - както нямала такива планове за нито една друга съседна страна. Руснаците никога никого не били тровили, особено в чужди държави. Кремъл никога не бил убивал журналисти и опозиционери. Зелените човечета в Крим преди осем години не били руски - докато Путин не ги събра в Кремъл, за да им връчи награди. Руснаците никога не били сваляли чужди пътнически самолети - нито по съветско, нито по путинско време. Руската армия никога не била нахлувала в чужда държава. Руснаците не били избивали 20 000 поляци в Катин.

Как го правят? Какви същества са способни на това? В какви семейства са възпитавани? Какво са им обяснявали родителите: "Ври, Ванька, побольше и почаще"?

Първата ни мисъл е наистина за семейното възпитание, но тук случаят е по-сложен. Работата е там, че от поколения руснаците са възпитавани да бъдат аморални - да не могат да правят разлика между добро и зло. Единствената разлика, на която са учени, е: "полезно за мен/вредно за мен". Ето ви откровенията по въпроса на Сталин, обявен от руснаците чрез всенародно допитване за най-великия вожд в историята на човечеството: "Ленин учеше, че нравствено е всичко, което помага за победата и утвърждаването на комунизма". Заменете "комунизма" с "империята" (преди 1917 година) или с "русский мир" (днес, през 2022 година). Няма разлика.

Добро е онова, което помага на Русия да победи враговете. Злото е онова, което ѝ пречи. Добро е да нахлуваш в чужди държави с танкове. Зло е да застанеш на Червения площад с надпис "Мир".

Мравуняк, подчинен на вожда

Свеждането на морала до полезност - и то за държавата, не за отделния човек - унищожава самата възможност за носене на отговорност за каквото и да е. "В Русия никога няма виновни", казваше режисьорът Тарковски. Виновни няма, защото изобщо не стои въпросът за личната отговорност. Защото и личност няма. Има мравуняк, подчинен на вожда, който действа на принципа, описан от Клод-Леви Строс при амазонските племена: "Зло е, когато съседното племе ни нападне, отвлече жените и запали колибите. Добро е, когато ние нападнем съседното племе, отвлечем жените и запалим колибите".

Това автентично, неподправено непознаване на доброто и злото, в съчетание с единението в единна племенна маса, кара руснаците да се смятат за племенно по-висши от онези, които познават морала и затова слагат ограничения върху собствените си щения и страсти. "Женчовци", си казват руснаците всеки път, когато някой отвън се отнася учтиво с тях или им обяснява за върховенството на закона и за човешките права.

Ето ви отново Сталин по въпроса: "Ние, комунистите, сме особена порода хора. Ние сме направени от особен материал. Ние, които сме частици от армията на другаря Ленин. Няма нищо по-висше от честта да принадлежим към тази армия". Заменете сега "комунистите" с "руснаците" и "Ленин" с "Путин" и ще получите 2022 година.

В своята маса (има, разбира се, изключения, които обаче към днешна дата са комай обезвредени до крак) те смятат себе си за по-висши от нас същества. Висша раса. И оттук си вадят извода, че щом сме по-нисши, могат да се отнасят с нас като с животни в касапница. От това отношение идва касапницата, която руската армия има навика да устройва. Защо например, както си караш танка из улиците на Буча, да не застреляш някакъв украинец, който кротко си кара велосипеда? Та нали той е нисше създание и неговото предназначение по принцип е касапницата?

Но и тук виждаме не просто приумици, а съзнателна държавна политика. Вижте какво написа тия дни официалната информационна агенция РИА Новости: "Бандеровският елит ще трябва да бъде ликвидиран, тъй като неговото превъзпитание е невъзможно. Общественото блато, което го подкрепя активно или пасивно, трябва да премине през лишенията на войната, за да приеме този си опит като исторически урок и назидание". Официално украинският елит са "бандеровци", а народът - "блато". В тази картинка хора - камо ли хора, равни на руснаците - няма.

Имаме пред себе си аморална маса, която е убедена, че е по природа по-висша от всички останали. И затова не е длъжна да се отнася към тях като към равни на себе си човешки същества. Това обяснява перманентните лъжи и зверствата на терен. Откъде обаче идва руската склонност към плячкосване - към това, след като си убил някакви хора, да им ограбиш дома и да пратиш плячката на майка си в съответното руско поселище? А тя да се радва на вещи, които не са нейни и са откраднати от мъртвец?

"Какво се случва в безграничната Русь? - Ами какво: крадат."

И това явление е на 500 години. Царуването на бащата и дядото на Иван Грозни е характерно с това, че Московия плячкосва съседните руски княжества, като дели плячката със своите господари - татарите. След еманципацията от татарите Иван Грозни започва да плячкосва собствения си народ - на принципа "те са моя собственост и всичко тяхно е мое". Това е смисълът на самодържието: държи се на власт сам, без да е васален на татарите и без да е подчинен на народа си.

От 500 години Русия развива идеологията на плячкосването. Всеки плячкосва всекиго и всички заедно - чужденците. Това е причината в Русия никога да не е имало частна собственост. Тя задава граници между "мое" и "твое". В идеологията на плячкосването всичко е потенциално "мое", стига да имам силата да си го взема от онзи, у когото е в момента. Това е и дълбокият смисъл на констатацията на Карамзин, запитан какво се случва в "безграничната Русь": "Крадат". Все пак Карамзин е имал понятие що е кражба. През 20-и век такива има все по-малко, а днес са вече изчезващ вид.

Липсата на граница между "мое" и "твое" обяснява и странното отношение на руснаците към границите на собствената им държава. Такива няма. Защото няма ограничения. А няма ограничения, защото: първо, всичко е наше; и второ, няма добро и зло вън от това кое е полезно за държавата. А е очевидно полезно за държавата границите непрестанно да се разширяват. От източници вече знаем какъв е бил планът за зимата на 2022 година: първо Украйна, после Молдова, Грузия, балтийските републики, България, Румъния и нататък по ред на номерата. Най-вероятно за всички тях, за нас, има отдавна разработени планове за "ликвидиране" на елита и подчиняване на "блатото".

"В Русия всички пътища водят до катастрофа"

Имаме работа с маса, намираща се на етапа на събирачеството (до неотдавна наричано "дивачество"). За нея цивилизацията е обида, добрите нрави са обект на подигравки, а самоконтролът е съвършено неразбираема концепция. "В Русия", пише поетът Манделщам преди да угасне в сталински лагер, "всички пътища водят до катастрофа".

Русия няма силите да стане цивилизовано общество и затова представлява перманентна опасност за цивилизацията. Няма друга алтернатива - вече няма, не и след половин хилядолетие: цивилизованият свят или трябва да намери начин да цивилизова руснаците, или трябва да ги огради с такава стена, която те никога да не могат да прескочат. Ако се съди по изказването на Медведев от оня ден, засега самите руснаци предпочитат втората опция: "Ако така продължава", коментира той отношенията с цивилизованите държави, "време е да окачим катинари на западните посолства, за всички ще е по-евтино".

*****

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 96 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сандо

    76 40 Отговор
    Я виж ти как дегенератите се откриха и събраха.Каква идеаална комбинация -ДВ + Евгений Дайнов!
  • 3 Зззз

    77 38 Отговор
    А фащ що за чудовища са ,та питате за руснаците? Хайде първо разконспирираите първо техните чудовищни престъпления и после съдете другите.А за нацистките престъпления на вашите сънародници от ВСВ въобще кога ще има коментар.

    Коментиран от #72

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 кой си ти

    66 23 Отговор
    Дайнов, ако баща ти не беше комунист и агент на службите, щеше да учиш в Оксфорд през крив макарон.

    Когато ние българите не можехме да посетим дори социалистическа Румъния, комунистите изпратиха татко ти (с жена му и теб покрай него) в сърцето на западния капитализъм - Лондон.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 tomito

    58 29 Отговор
    Не баламосвайте хората ,ударихте дъното и вие само лъжи
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Истината

    35 13 Отговор
    Този въпрос трябва да бъде зададен за Украинците!
  • 20 Сандо

    36 19 Отговор

    До коментар #1 от "Боооже докъде стигна пропагандата":

    И естествено изниква въпросът:А трябва ли денацификацията да се ограничи само с Украйна?

    Коментиран от #82

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 НЯКОЙ

    33 41 Отговор
    Русия е заплаха за България и трябва да спрем продажните русофили от най-високо ниво до долу, да ни превърнат в част от СССР!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Верно ли

    37 16 Отговор
    Оооо, да, Дайнов - непримиримия борец за правда! Я сега същите въпроси за онея зад Атлантика, а? Не мога да разбера, грантаджиите не разбират ли кой ни тласка тук към тази война и как си мислят да си "живуркат" при такива условия? Само сеят омраза и разделение!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Да, да

    26 27 Отговор
    Дайнов е написал много точна статия. Наистина тия се мислят за богопомазани. Крадат и лъжат, защото са призвани да го правят поради това, че другите са по-нисши от тях. Само дето не съм много сигурен къде са разликите между руснаците и украинците. Много си приличат в поведението си и в отношението си към останалите. Сега украинците са жертва на един амбициозен дребосък и всички им съчувстваме и искаме да им помогнем. Но.... дали съвецкия социализъм не ги е "превъзпитал" по подобие на руснаците?

    Коментиран от #111

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 !!!?

    29 24 Отговор
    "Защо са способни на такива злини" ? - отговора е в генетичният код !!!?

    Коментиран от #88

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 !!!?

    24 10 Отговор
    Дайнов, ти и родът ти нали сте комунисти бе, защо недоволстваш и се оплакваш?
    Или комунистите сте така- за грантове обръщате палачинката...хахаха.. и ставате върли русофоби. Утре ако се промени режима и завалят рубли-отново обръщате палачинката...
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Човек

    6 8 Отговор
    А вашите общества са болни и продажни
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Да, да

    18 17 Отговор

    До коментар #43 от "ишги":

    Женил се е за рускиня и затова ги е опозвал много добре. Анализът му, макар и малко краен /според мен/, е доста точен. А това, какви били родителите му не е от особено значение, че да го коментирате в постовете си по-горе ....... ми то преди 30 години май не е имало избор - "или си с нас /или си комунист/ или...... Беляне. Ако пък си младок и си си купил памучни гащи /дънки/ от КОРЕКОМ - в Бойчиновци.

    Коментиран от #87

  • 57 Smashing Pumpkins

    19 12 Отговор
    Много глупости изписал другарят Дайнов, как му ги ражда главата...
  • 58 Аз съм дебил

    9 9 Отговор
    Ние затова сме "братски" народи. Страдаме в еднаква степен от дебилност!

    Коментиран от #69

  • 59 Тоя

    18 13 Отговор
    Какъвто му сурата, такава и му душата. То бива глупости ама чак пък толко и то за народ, чиито победи спасяват цели други народи, справка нац ни празник и евреите, а сега си сърбат по парата от наивността, с която са раздавали земи на братски държави барабар с хората и за какъв морал говорим като знаем до какви извращения стигат на запад, прекрачват всякакви закони, природни, човешки и Божии
  • 60 Български волжки мюсюлманин

    12 5 Отговор
    ЕвГЕНИЙ, моля те прочети руската история и разбери защо е желано от викинги, монголи, французи и германци да се унищожи тази държава и да се овладее нейната територия. Русия също исторически е била агресор и е обезличила много народи. Включително и Волжките българи, оприличава ги на татари!
  • 61 Посетител

    18 11 Отговор
    По-правилното е "Що за народ са украинците и защо са способни на такива злини"! Укронацитата бият по жестокост и своите предшественици германците! Не случайно най-големите зверства в концлагерите са били извършвани от украинските стражи! Иван "Грозни" Демянюк, Собибор - това име нещо някому да говори?

    Коментиран от #65

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Кой ни учи

    17 5 Отговор
    лъжа ли е, че стигнахме дотам създателите на фашизма, геноцида, Дахау и Освиенцим, да ни обясняват защо руснаците ..... ....!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Посетител

    14 4 Отговор

    До коментар #61 от "Посетител":

    ПП: Защо не казвате, че това е "творение дайново"?! Вече ми е ясно... пак е с.ал във вентилатора и го е пуснал на мах...
  • 66 Behemoth

    12 5 Отговор
    Абе друго е да те крадат цивилизовано САЩ ХАХАХ....има нещо вярно ...но пак държа на мнението си че това са две различни форми за концепция за света западната и източната ...Рим и Партия ...две машини за подчинение и грабеж на различен принцип ...единият безцеремонен и брутален и другият рафиниран и прикрит за това и дългосрочен и по богат...
  • 67 другарят

    18 8 Отговор
    Значи ако руснаците са "аморална маса" не подлежаща на "цивилизоване" /от висшата раса/...значи трябва да бъдат изтребени според този умопомрачен фашист!???Ало прокуратурата! Има закон за тези които насаждат между-национална вражда!
  • 68 Рупор на неолиберастката пропаганда

    18 8 Отговор
    Видя ли "Дойче Зеле", вече знам какви опорни точки ще прочета. Жалка история. И зрънцата доверие, което някой може да има към западните правителствени медии, изчезнаха завинаги.
  • 69 Май,че

    6 8 Отговор

    До коментар #58 от "Аз съм дебил":

    Само руснаците са по- от зле нас.
  • 70 точно описание

    8 15 Отговор
    През соца руснаците окрадоха лицензите на всички западни компании. АК7,6 стругове, коли квото се сетиш. Никой не иска да плаща за Уиндос... Мизерия и дебилщина ,като у нас!
  • 71 Каква пропаганда

    7 14 Отговор

    До коментар #1 от "Боооже докъде стигна пропагандата":

    това е самата истина. Това си е руската история.
  • 72 Само Сталин

    8 14 Отговор

    До коментар #3 от "Зззз":

    е избил 3 пъти повече от Хитлер. Какви ги говориш.
  • 73 Даааа

    6 10 Отговор
    МНОГО ТОЧНО КАЗАНО ............
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Хихата

    3 11 Отговор
    Е, наистина доста верни неща се казват (макар и в доста злобен тон), но това важи с пълна сила и за всички останали азиатци (и африканци). По тази причина демокрацията е неприложима за тези народи и всички опити за привнасяне на такава отвън (от САЩ) водят до кървави конфликти и дори войни. Каквато е и сегашната война между Русия и Украйна.
  • 77 дидо

    3 3 Отговор

    До коментар #46 от "Абе,мърло":

    Захранваните само от био-информацията на ес медии, по-добре да си пестят слюнките, че ще им трябват за нови ковид-тестове.
  • 78 235

    13 2 Отговор
    що за прогнил и продънен пасквил
  • 79 DSere

    13 3 Отговор
    Това откъде го измъкнахте? От собствената си история може би чрез предизквикването на 2 световни войни? Или пък дойде от вашите господари отатък Голямата локва, които извършиха същото в Югославия?
  • 80 жо жо

    3 9 Отговор
    ходете си при ПУТИН
  • 81 1453

    3 9 Отговор
    Българите са същите като руснаците само че не могат да го осъзнаят.
  • 82 Komapak

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Сандо":

    Предлагам следващата да е България.
  • 83 Косе Босе

    5 13 Отговор

    До коментар #12 от "хитлер веле":

    Нов световен ред се налага от Русия,която е единствената държава след 2та св.в-на с останал нацизъм като философия.Ти като руско тролче даже не знаеш какво пишеш-ей така колкото да си заработиш парите.Отвори бумагите и чети,какво е нацизъм,социал -национализъм,хитлеризъм и фашизъм?Национал-социализмът е философско течение и идеология на Хитлеризма и Сталинизма ,и двете диктаторски личности-Хитлеризма в дясно а Сталинизма в ляво с общ знаме нател-диктатура,диктатура с екпанзивна философия-налагане на собствената философия на другите нации насилствено.След като Германия губи войната остава само една държава с останала подобна философия!Познай тролче коя е тази държава? Понеже няма да ти е удобно да"познаеш работодателя си"ще ти помогна-това е Русия!,да твоята Русия! Така че не наричай Украина нацистка,защото единствената държава с нацистка философия и прак
    тика е Русия/бивша СССР/. Затова и всички държави В Европа и по света,с някакво изключение са п/в Русия! Огледай се и се замисли защо са п/в вас!От там тръгни,отговори си на въпросите които са в основата на Руската идеология след2та Св. в-на и тогава ръси определения и квалификация за Украйна и света!Защото сега Украйна е част от света а Русия е един остров/Сталински концлагер/който се заобикаля от другите държави и за който няма спирка в туристическите маршрути за нормалните хора.Хайде ходи да четеш в библиотеката но не в тази която започва с "Болшая руская енциклопедия"-от нея няма какво да научиш,ос
  • 84 Абе

    6 12 Отговор
    -Професоре, какво е „Руски свят“?
    -Това е, когато живееш в бедност, без права, нищо не можеш и не искаш да можеш, но искаш да научиш на това целия свят!

    Коментиран от #85

  • 85 Це Де

    12 2 Отговор

    До коментар #84 от "Абе":

    Без права - като правото сам да си избереш пола ли???
  • 86 Orthodox

    17 3 Отговор
    Още като видях заглавието, си помислих: "Или Джамбазов, или Дойче Зеле"...
  • 87 Аха, аха

    15 2 Отговор

    До коментар #56 от "Да, да":

    Значи не трябвало да коментираме родителите му ...А поговорката за крушата, дето не падала по-далеч от дървото, и не я ли да я забравим ...или направо -да я забраним в България?

    Коментиран от #98

  • 88 ?!!!

    15 3 Отговор

    До коментар #40 от "!!!?":

    Пропуснал си като илюстрация на "нормален" генетичен код да пуснеш снимка от участието ти в последния "София прайд",🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈

    Коментиран от #95

  • 89 Пъци

    1 4 Отговор
    "Зелените човечета в Крим преди осем години не били руски - докато Путин не ги събра в Кремъл, за да им връчи награди."....останалото са евгенизми и разджуркани все още " трудни" факти и твърдения от бързане да се покаже какъв "голем анализатор" е.
  • 90 Нацистите в Крайна, Азов,Боцмана в Буча!

    16 5 Отговор
    Такива ленти носят военните на Русия и цивилни, за да ги разпознаят руските военни. Затова вървят над вече раздадени 400 тона хуманитарни помощи. Второ сателитната снимка по медиите, предоставена "услужливо" от САЩ не носи дата и час, а и те винаги могат да се подправят с графична програма, пример снимки НАСА. Трето Русия напълно освобождава селцето на 30, след като е сключила устна договорка за изтегляне с Киев. На първи пронацисткият кмет се хили на селфи и по улиците няма трупове. Четвърто имало е стрелба от южната част, от Азов, Азов не са знаели че Русия са изтегля. Пето по това време там вършее на 2-ри Нацистката банда на Боцмана, под командване на Азов. Шесто Русия не убива цивилни в подземия, тя ги вади оттам с риск за живота си, видеата руски военни спасяват деца от подземия. Повтарям на ПЪРВИ кметът пристига в селото, снима видео на което няма Трупове.На втори видеа с банда на Боцмана и Азов: "Тези не носят сини ленти. Да стрелям ли?"Сини ленти носят Нацистите Азов. На мястото не са допуснати руски, китайски съдебни екипи, което говори за тотален фейк.Истината е, че тези нацисти Крайна са стреляли по цивилни, защото са носели бели ленти.

    Коментиран от #99

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 До 90

    7 14 Отговор
    Интересно защо оцелелите и излизащи от мазите местни хорица свидетелстват не за твоята теза, а точно за зверствата на руските войски !
  • 93 Матей преображенски

    15 3 Отговор
    Що за миллиет са бандеровците ,които наистина вършат такива зверства?Като видяха ,че руските части се прегрупират и намалиха натиска,взеха передишка и почнаха до болка познатите снимачни трикове от Сирия.Пропагандните им маймунджулуци са толкова долнопробни,излагат се страхотно,всички знаят за бандеровските безчинства и че те убиват всеки ,който не е с жълто-синя лента и автомат в ръцете.Сиреч,който не е с тях непосредствено,той им е враг и го застрелват веднага,де факто никаква разлика от поведението на идил-ислямска държава.Азовци и айдаровци са новите джелати на американците,които безогледно избиват своя си народ,рушат сгради и вършат всякакви безумия,направо са се побъркали от злоба.

    Коментиран от #97

  • 94 Опенхаимер

    4 14 Отговор
    Прав е г-н Професора! Няма за кога да се ограждат! Такива като тях просто трябва да бъдат принудени да се цивилизоват! Както бяха принудени да се цивилизоват японците! След Хирошима и Нагазаги изведнъж станаха по-ниски от тревата! И станаха неразделна част от западната цивилизация! По същият начин трябва да се постъпи с Русия! Тогава с нея вече няма да има проблеми!
  • 95 Хетеросексуален

    2 2 Отговор

    До коментар #88 от "?!!!":

    Не е хубаво да се закачаш с такива. Наистина човек може и да повърне като ги наблюдава, ама достатъчно са наказани! За това се е погрижил Бог!
  • 96 Пак и пак

    15 2 Отговор
    Повръща ми се когато изклеsавец на комунистическа номенклатура пак и пак ръси морал. Баща му беше дълги години несменяем кореспондент на в. "Работническо дело" в Москва и Лондон. ? Благодарение на паундите плащани на баща му от лошия социализъм тоя иzтърsак се изучи в ингелизки колеж ,а неговите набори беряха домати и кукуруз по бригади. Ай у лево....,gнидо.
  • 97 Б. М.

    2 2 Отговор

    До коментар #93 от "Матей преображенски":

    Българин ли си?
    Може ли да ми обясниш какво означава думата ПЕРЕДИШКА?
    Не помня да съм я срещал в разговорна, или писмена Българска реч.
  • 98 Ами човекът ти го е казал

    5 13 Отговор

    До коментар #87 от "Аха, аха":

    Ами човекът ти го е казал - в комунистическата диктатура си или комунист, или си "враг на народа" и отиваш за храна на прасетата в Белене. Повече от това.... какво да коментираме? Родителите му били еди какви си!? Ами способни са били хората и са били оценени дори от хората с ватенка и каскет. А дайнов е направил смислен анализ. Браво на професора. Да го коментират само професори, ако тук има такива. Останалите да се ограмотят преди да злобеят.

    Коментиран от #103, #107

  • 99 ?????

    3 13 Отговор

    До коментар #90 от "Нацистите в Крайна, Азов,Боцмана в Буча!":

    Черното винаги може да се представи за бяло по болшевишките методи и модели. Хората избити, труповете им се търкалят по улиците с завързани ръци, а ти умнико умен правиш безумни опити да мислиш. Ако ти беше там, в този момент, незнам сега какво щеше да пишеш и дали изобщо щеше да имаш възможност да пишеш. Засрави се малко, срамувам се от такива като теб. Хората избити като мухи, при това цивилни хора, нямащи нищо общо с безумеца от кремъл. Хора, които дори може да са симпатизирали на братята си руснаци.
  • 100 Братя, не ви ли е срам?

    11 1 Отговор
    Сега движенията на българските танци са ясни – да стъпчат този, когото собственикът поръча.
  • 101 Небезня ти хде?

    3 2 Отговор
    Защо не показват снимки на руски войници, чиито гърла са прерязани от нацистите?

    Коментиран от #104

  • 102 Луд

    11 3 Отговор
    Не харесвам Путин и неговата пропаганда, но тя бледнее в сравнение с англо-сионистко-саксонската!
  • 103 Косе Босе

    3 12 Отговор

    До коментар #98 от "Ами човекът ти го е казал":

    Тук не е съд за разглеждане на миналото на професора!ЧЕТЕТЕ написаното и правете изводи от фактологията.ако това не можете тогава си играйте на "Тука има тука нема" Дайнов е много точен и коректен,а това че вие гледате към "майката хранилка"-това е друго!Ако търсите миналото върнете се след 1918г в Русия и погледнете променило ли се е нещо в национал-социалистическата философия основана от Ленин,доразвита от Сталин и практически налагана сега в Украйна.Всички войни след2018г са потвърждение на това.Със смърта на Хитлер си отиде уклона в дясно а с оставането на Сталин остана уклона в ляво,и сега го виждаме доразвит от Путин!Не гледайте само действията на Русия а търсете да разберете филосовско-идеината страна на Руската действителност! Защото от 1918 г всичко се повтаря -война след война за налагане на национализма с леви идеи по насилствен начин.За това Русия не се променя и няма да се промени в бъдеще докато не се отвори за света с неговите демократични ценности и докато всички драскачи оневиняващи Путин и Русия не минат през чистилището на зомбиращата им философия-работа и живот сред нормални хора на запад поне мин 5 год.А сега е вече време за плюене което в 100% се връща на лицето ви!!!

    Коментиран от #116

  • 104 Kосе Босе

    3 12 Отговор

    До коментар #101 от "Небезня ти хде?":

    Търсят се отговори от АГРЕСОРА а не от ЖЕРТВАТА.Презумпцията за невинност защитава жертвата от агресора!Ама защо имало убити руски войници,или били с прерязано гърло?Ако си бяха стояли в Русия това не би се случило с тях.Ако същите влязат в къщата ти и изнасилят жена ти и дъщеря ти -ти ще ръкопляскаш ли?-В такъв случаи се приготви с хубаво уиски и щедри мезета и си сложи табела на вратата-ДОБРЕ ДОШЛИ

    Коментиран от #109

  • 105 читател

    3 12 Отговор
    Една рядко успешна статия на DW
  • 106 съд за престъпниците

    3 13 Отговор
    Путин е жертва на своята пропаганда и ще си плати за това.
    Съществува пълна неграмотност относно превилата за водене на война. Войниците не знаят какво е това комбатант и какво нонкомбатант. Войниците не знаят че могат да стрелят по въоръжено лице, а стрелбата по невъоръжени цивилни е престъпление. Те не знаят че убийство на беззащитно лице в случая вързано е криминално престъпление. Горното се отнася и за т.н. русофили в България. Те всъщност стават съучастници на престъпленията и могат да поставят България в много неудобно положение.

    Коментиран от #114

  • 107 Аха, аха

    8 1 Отговор

    До коментар #98 от "Ами човекът ти го е казал":

    Несъмнено, способни са били родители му (а и той не пада по-долу от тях) - НА ЧУПКИ В КРЪСТА ПРЕД СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ😉...
  • 108 Джак

    13 3 Отговор
    Това,че руснаците са учени да бъдат Аморални от малки е НАН НАЙ НАЙ голямата лъжа тиражирана и в този сайт.Вие сте еати боклуцте!!
  • 109 Ежко Бежко

    11 2 Отговор

    До коментар #104 от "Kосе Босе":

    В прочувствената си пледоария към "... изнасилят жена ти и дъщеря ти ..." си пропуснал да добавиш и "изядат сина ти докато още шава"!!! Лошо, "Косе Босе", ло-шо!!! Внимавай в картинката, че кукловодите ти ще те лишат от премиални,😉!

    Коментиран от #113

  • 110 Боленннн

    12 1 Отговор
    Болен та та чак болен мозък.
  • 111 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 12 Отговор

    До коментар #37 от "Да, да":

    След масовите чистки по времето на Сталин е утопия, че Русия ще се развие към добро....Генетичният код на мужиците вече е сменен.

    Коментиран от #112

  • 112 С твоите камъни - по твоето канче;-)

    6 1 Отговор

    До коментар #111 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Украйна "намазва" не по-малко от въпросните чистки... Дали нея я очаква по-светло бъдеще от Русия🤔?
  • 113 Косе Босе

    2 10 Отговор

    До коментар #109 от "Ежко Бежко":

    За сина ти не говоря ,защото ще е на фронта и може да е дал фира,ти мисли по казуса и табелата,ако искаш можеш и предпазителни с/ва да приготвиш за по малки щети.Та не разсеивай типично по Путиновски темата а се задълбочи в/у подробностите-разбира се ако можеш,ако не потърси съвет от жена си,като бъдеща потърпевша,защото се вижда че на теб не ти пука-явно си извънземен!

    Коментиран от #115

  • 114 Косе Босе

    5 10 Отговор

    До коментар #106 от "съд за престъпниците":

    Русофилите са поставяли България винаги в неудобно положение! Дори и в постигането на рекорд по античовечност!Спомни си само че до терористичният акт с/у САЩ в Ню Йорк 2000г.световният рекорд за най-много жертви от терористичен акт се държеше от България "благодарение"на нашите русофилчета взривявайки църквата Св.София в София 30 -те г. на
    миналият век.Над 350 загинали и двоично повече ранени.Ето това са промитите им мозъци,и ти чакаш поне малко да наведат главите пред другите-те по скоро биха ги отрязали на другите за да се насладят на "ТИШИНАТА"-това е тяхният "релакс"
  • 115 Ежко Бежко

    7 1 Отговор

    До коментар #113 от "Косе Босе":

    Моят син🤔? Типично по шорошовски имаш проблеми при четенето с разбиране. Какво да се прави - "шорошоид - не читатель , шорошоид - писатель" ;-)...
  • 116 Торна почва

    4 1 Отговор

    До коментар #103 от "Косе Босе":

    Както комунизмът така и нацизмът драги ми Смехурко нямат нищо общо с Русия. И двете са създадени в Германия. За малко над 70 години комунизма го присадиха в Русия но взе, че засъхна, но пък културните марксисти и троцкисти намериха торна почва в САЩ и Западна Европа.
  • 117 СОДОМИТ

    1 1 Отговор
    ЩО ЗА НАРОД СА РУСНАЦИТЕ / АМИ НАРОД КОЙТО ОТСТОЯВА ПРАВАТА СИ С ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ СРЕДСТВА И С ДОСТА ЖЕРТВИ ТАКЪВ КАТО ВИЕТНАМСКИЯТ НАПРИМЕР ИЛИ СРЪБСКИЯТ НО ДАЙНОВ ТОВА НЕ МОЖЕ ДА ГО РАЗБЕРЕ / ДАЙНОВ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД 1913 ГОДИНА Е ПОДОБЕН НАРОД НАПАДА МИРНАТА ТУРСКА ИМПЕРИЯ В ПОДЪЛ СГОВОР СЪС СЪРБИ ГЪРЦИ ЧЕРНОГОРЦИ А ДАЙНОВ КВО ШИ КАЙШ /
  • 118 hahaha

    1 0 Отговор
    абе жалко за убитите хора ама малко е странно как пред всяка къща по улицата има по едно тяло