Last news in Fakti

23 Април, 2022 13:00 6 906 71

Владо Даверов: Петков да каже къде изчезнаха милиардите

  • владо даверов-
  • украйна-
  • путин

Най-големият риск е склонността на българина да търси спасител

Владо Даверов: Петков да каже къде изчезнаха милиардите - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Според него България в момента се намира в едно „много тъжно и смешно“ положение.

„Страната стремително върви надолу. Това не може да се обясни само с некомпетентността и зависимостите на правителството, които са видими. Много бързо се лишаваме от бъдеще и ако не се вземат мерки, които да не са временни, ще ни трябва повече време да излезем от кризата, отколкото от комунизма. За четири месеци тези момчета унищожиха държавата“, заяви Даверов.

Той не изключи България да излезе от това управление по-пострадала, отколкото една Украйна, която в момента води война срещу агресията на Путин.

„Днешните управници, в чието образование започвам вече да се съмнявам, са по-вредни дори от комунягите, които също са част и са най-вредни в тази измислена коалиция“, каза писателят.

Той не споделя „бодряшкия тон“ на икономистите, защото държавата видимо няма пари. „Основният въпрос е: къде изчезнаха парите? Лошо или добро правителството на Борисов остави една богата или по-скоро тръгнала да забогатява държава. Всички показатели и проверки на международни институции, които не са корумпирани, сочеха, че вървим по прав път със съответните грешки, както е при всеки човек, който работи“, каза Даверов.

Той посочи, че за една година в България не е преместен и един камък.

„Като изключим частната инициатива, която също забави темповете си на развитие, нищо не помръдва в държавата“, заяви писателят и добави, че това бездействие от страна на днешната власт е символ на неспособност и некадърност. Според него тя греши, защото нищо не прави и се опитва да посрами тези, които са се опитали с всичките им кусури да направят нещо.

„Имате ли чувството, че в тази страна животът кипи? Освен Иван Гешев, който дойде до гуша на всички и така наречената правосъдна реформа, която си е чиста поръчка на организираната престъпност. Всички го виждат и нищо не могат да направят. Всички виждат как енергетиката изтича в някакви офшорки и нищо не могат да направят. Всички виждат, че президентът е назначен лично от Путин и нищо не могат да направят“, отбеляза Владо Даверов.

Според него за сегашната ситуация вина трябва да понесе Румен Радев.

„Президентът е толкова виновен, че ако държавата наистина беше правова, нещо което ми дойде до гуша да слушам от хора, които нарушават Конституцията воглаве със самия президент, след като се напрезидентства трябва да се потърси юридическа отговорност от него за създалото се положение. Той лично вкара държавата в това неудържимо пропадане“, категоричен е Даверов.

Той припомни, че Радев е избрал хората в правителството, които успяха да го излъжат.

„Най-големият дявол беше излъган от по-големите дяволи – Асен Василев и вечно засмения Кирил Петков. Те успяха да измамят президента да им подари властта и го изритаха. Сега той се чуди как да се отърве от тях. Новият му претендент и той е същият. Заяви че Украйна е агресорът и че е нападнала сама себе си. Това окончателно ме убеди, че има нещо сбъркано в тази страна, която не е държава. Държава не сме имали от много години. А разполагаме с една прекрасна страна…“, каза писателят и сценарист.

За него „най-големият риск е склонността на българина да търси спасител и да не го намери в лицето на „Възраждане“, защото тогава съвсем ще втасаме“.

„Всеки глупак, който дойде отнякъде и каже на този народ това, което иска да чуе, може да вземе властта. Разум, аргументи и талант са неща, които в България не се уважават. Авторитетите и знанията не са уважавани, това не върви у нас“, с тъга отбеляза Даверов.

Той все още не е загубил надежда, че можем да се развиваме като Полша, Чехия, Хърватия, Румъния и други страни, с които сме стартирали прехода по едно и също време и от една база.

По отношение на войната срещу Украйна писателят е много раздразнен от аргументите, с които сегашното правителство отказва да предостави помощ на Киев.

„Официалната позиция пред г-жа Митрофанова, която отдавна трябваше да бъде изгонена, е, че ние няма да дадем оръжие. Г-жа Корнелия Нинова заплашва, че ще напусне коалицията. Какво ще стане, ако я напусне? Ще загине България ли? Нямала да сложи подпис, защото сме много близко до войната. Румъния и Полша имат обща граница. Румъния даде всичките си самолети. Тя не се ли страхува, че ще бъде нападната? Ние сме натовска държава, но нямаме никаква армия. Ако не е НАТО, г-жа Митрофанова еднолично с екипа на посолството си, чийто състав е по-голям, отколкото състава на батальона, който трябваше да сформира бившият военен министър, ще превземе България и без намесата на руската войска. Тя е готова, президентът е готов, а и Петков като го гледам“, заяви Владо Даверов.

Той призова премиерът да спре да се оправдава с ГЕРБ и да даде отговор на въпроса: къде изчезнаха 9 милиарда. Има и други въпроси, на които писателят би желал да получи отговор, като например, можеш ли да нарушиш Конституцията и да не си виновен:

„Ако аз наруша Конституцията ще ме вкарат в затвора, но Петков стана премиер, защото обичал България. Другите не я обичаме, само той я обича. Задавам си тези въпроси и нямам отговор на тях“.

Според него властта е взела на въоръжение някакви социолози и политолози, които се опитват да оправдават Петков и си измиват ръцете с ГЕРБ, а те от една година не се на власт.

„Една шепа комунисти останаха и от тях не можем да се отървем толкова години и една шепа в Македония. Един братски народ като Македония не можем да го приобщим, защото две шепи ченгета изпълняват заповедите на Русия. Просто като гъбена чорба и който го знае и каже, го арестуват и уволняват“, заяви писателят.

Владо Даверов се страхува за младите, които са облъчени от пропагандата.

„Това поколение бе отгледано от намиращия се на властова позиция Слави Трифонов с неговата чалга, с неговите сценаристи. Сега дойде второто поколение от чужбина да ни „помогне“. Те идват да ни окрадат, наричайки ни провинциалисти. Присвояват всичко постигнато от другите, без да се направили нищо. Има ли по-непрозрачно правителство от това, което дойде в името на прозрачността. Има ли по-непочтено правителство от това, което дойде в името на прозрачността. А искаха да попълнят декларация, че са почтени. Тъжна работа“, подчерта Владо Даверов.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 100 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    98 37 Отговор
    Е, и аз се питам същото от доста време. Фискалният резерв е на нула. На няколко пъти теглиха многомилионни кредити. Къде са парите? Някой случайно да се чувства подпомогнат от държавата? Не?
    Тогава, да не би да сме спонсорирали тайно Украйна с няколко милиарда?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГОРСКИ

    113 55 Отговор
    Защо питате само Петков задавайте въпроси и на хунтата герб начело със Буда къде са парите!!!!!!!

    Коментиран от #66, #71

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Браво и жалко, че е истина

    51 58 Отговор
    Пич, все едно си говорил от мое име. Лошото е, че много малко мислим по този начин. Войната ни показа що за пропаднал народ сме. Не, че не си го знаех, но сега е очевадно.
  • 6 Сава

    62 49 Отговор
    Прав сте, господин Далаверов!

    Коментиран от #9

  • 7 Кнаус 485

    76 42 Отговор
    Четох бозата..., освен заглавието, другото боза с наченки на фасизъм....
  • 8 Даниел

    91 42 Отговор
    Обяснението е много просто.предишните правителства харчеха бюджети за 5-6 години напред,и сега дойде момента за плащане на заеми.от къде да се вземат парите за падежите след като новото правителство завари огромни дефицити предизвикани от далаверите и кражбите на предишните?
    И този господин прокарва манипулация сред хората!!

    Коментиран от #25

  • 9 Владка

    41 13 Отговор

    До коментар #6 от "Сава":

    Тоя е геп
  • 10 ТаУмВзе

    56 20 Отговор
    Писателчето има лек проблем, Комунизъм Никога не е съществувал, както и демокрацийка. Игра на влияние и нищо повече. Сега Путин им е проблема, а след това? Когато дойде някой, който няма да им цепи басма?
  • 11 къде

    63 26 Отговор
    отидоха 9 милиарда лева за един месец(декември), тия са фокусници..

    Коментиран от #14

  • 12 Шах

    26 19 Отговор
    След Тодор Живков беше гадно 7 години .Борисов му е ученик .
  • 13 Пеям

    39 15 Отговор
    Ох и този ли?
  • 14 Козирог

    58 27 Отговор

    До коментар #11 от "къде":

    Плащат на баце ти вересиите дето им е завещал.
  • 15 Васил

    33 2 Отговор
    Къде ли?? Там Където са парите на всички останали.
  • 16 Отговор

    43 23 Отговор
    Милиардите отидоха където отидоха при Бойко. Някой да пита как се пълнят чекмеджета с евро и кюлчета.
  • 17 Бибитко

    51 23 Отговор
    Владо Даверов е ясен - той е почитател на Толупа, който бил оставил "богата държава". Явно Даверов има предвид "окрадена държава". Огънят успешно бе прехвърлен върху Петков, за да не носи Борисов никаква отговорност.
  • 18 Само че

    40 21 Отговор
    Тия другите страни не са имали Герб да ги управлява и да ги окраде и да прикрива кражбите чрез прокурор 12 години.
  • 19 Просто Киро

    33 16 Отговор
    Питайте кокорчо

    Коментиран от #36

  • 20 Behemoth

    9 7 Отговор
    Кое е па това нящо ва?!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 01010101

    32 14 Отговор
    Кой е тоя анонимник и що му се дава гласност
  • 23 Иван

    37 18 Отговор
    Защо на всеки изпълзял от някъде трябва да му слушаме глупостите защо не пита бат Бойко къде са милиардите и колко му платиха за тази статия

    Коментиран от #34

  • 24 Какво може да пише гербераста

    27 13 Отговор
    "Българският народ трябва да се отърве от това правителство - веднага, ако може, още днес следобед."
    Това заяви на 17 май 2014 в предаването на Сашо Диков по "Нова телевизия" писателят Владо Деверов, който е наричан от медиите "писателя на мутрите". Той изрази съжаление, че ГЕРБ не са отново на власт.
    "Погледни как се работи в София! Ако беше на власт ГЕРБ, така щеше да се работи във всеки град. Да вкараме бетон, да сложим асфалт, да направи града модерен", каза Даверов.

    Коментиран от #41

  • 25 Миризлив пор

    41 9 Отговор

    До коментар #8 от "Даниел":

    Какви дефицити? За какво? Имаше пари в АПИ за разплащане, но бяха изтеглени и на строителите не беше платено. Имаше 9 милиарда във резерва, вече ги няма. външния дълг расте. Къде са парите, как се стопиха последната 1 година?

    Коментиран от #26, #56

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 некомпетентно правителство

    22 12 Отговор
    това не са стартъпите дето са управлявали в чужбина това е държава и не може да се управлява като фирма много глупави хора учили на запад

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Пожарникарско правителство

    14 7 Отговор

    До коментар #27 от "некомпетентно правителство":

    В пожарникарското училище са гениите на схемите.
  • 31 Просветен илюминат

    19 0 Отговор
    Вазов в „Немили - недраги“: Попитаха го един път селяните от Софийско, дето той устройваше трескаво комитети:

    - Бай Василе! Когато се освободи България, кого ще си турим цар?

    - Ако се бием с турците само за цар, то сме глупци. И сега си имаме султан. Нам трябва не господар, а свобода и човешко равенство - отговори Левски навъсено.

    - Ами ти каква служба ще вземеш тогава?... Зер, пада ти се най-първа служба.

    - Никаква. Ще ида у други поробени народи, да правя това, което правя тук сега.

    И той говореше искрено.
  • 32 Пръц

    25 11 Отговор

    До коментар #28 от "Хахо":

    Добре де,къде са парите? Ти не искаш ли да знаеш?
    Киро ако не каже къде са ,ще се породят едни съмнения,че е мошеник и ще започне да го дебнат.Почнат ли да го дебнат,ще го хванат.
    Та,къде са кинтите,Киро?

    Коментиран от #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Даааа

    7 13 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    Човекът нещо е постигнал, а успелите хора е добре да се слушат. Чудя се твоите гфорумни лупости от позицията на какъв ги пишеш?
  • 35 Пръцко,

    6 5 Отговор

    До коментар #32 от "Пръц":

    Той каза къде са парите. Още от предучилищна не слушаш в час.

    Коментиран от #42

  • 36 Данъкоплатеца

    17 6 Отговор

    До коментар #19 от "Просто Киро":

    що да не пита Бизнеса, хотелиери, ресторантьори, земеделски производители, малък, среден и пр. бизнес, те плакаха да им се помогне да оцелеят, сега, къде са парите, ами без бизнес държавата на какво да се крепи, на хонорараджии като Далаверов ли ?????????
  • 37 Талант

    21 11 Отговор
    Ех, Далаверов, Далаверов! И ти си един "талант" ама... Окраде Христо Калчев и сега се праскаш на велик.
  • 38 Жанна

    15 8 Отговор
    А бойко какво трябва да каже мутрата от сик???
  • 39 ЕЙ ЦИГАНИН

    14 1 Отговор
    Вместо да триеш истината, я прочети коя е първата му жена, дали и двамата не са долни, мръсни, крадливи комуняги и дали същата не си е пила кафето с масларова?
  • 40 Владо ДаЛАверов

    14 4 Отговор
    Не чета писателите на мутрите.
  • 41 Портрет на Владо далаверата

    15 4 Отговор

    До коментар #24 от "Какво може да пише гербераста":

    Модерен БГ интелектуалец: бетонен череп, в черепа - асфалт!
  • 42 Пръц

    13 10 Отговор

    До коментар #35 от "Пръцко,":

    За разлика от теб ,аз не вярвам на доказан лъжец като КирЕ канадски.

    Коментиран от #43, #45, #50

  • 43 Пръцко,

    6 3 Отговор

    До коментар #42 от "Пръц":

    Ти си вярай на осъдения за лъжа.
  • 44 Ааааааа не !

    9 3 Отговор
    ДАВЕРОВ защо питаш за тия МИЛИАРДИ....МИЛИАРДИ??
    То Кокуряка каза , че със спирането на паричните МИЛИАРДИ към МАФИЯТА на БОЙКО, ще си можем филмите със мед , ще бъдат построени три ЦЕЛИ МАГИСТРОЛИ повече от БОЙКО .....а то само стана ? ОЛИОТО ни е делекатес , да заразиш колата .....те мислят за богаташ ?????
    ТОЯ МАЙ ЛЪЖЕ ПОВЕЧЕ ОТ КИРЧО - ЛЪЖЕЦА ....къде ли може да учи човек за да лъже тъй много ??????????

    Коментиран от #46, #54

  • 45 Пръцко,

    10 2 Отговор

    До коментар #42 от "Пръц":

    Добре е да държин на думата си. "Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е осъден да заплати 10 000 лв. на лидера на гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова, съобщиха от Софийския районен съд. Решението може да се обжалва пред Софийския градски съд.
    Делото е по иск на Манолова за 15 хил. лв. за клеветнически, обидни и неверни твърдения разпространени от Борисов в интервю за национална медия от 1 ноември 2019 г."
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Фффффф

    17 3 Отговор
    Тоя и той започна да припява на тиквата
  • 48 Ел Коменданте

    10 4 Отговор
    Добро утро, ма3охисти! Другия път пак гласувайте за либерастите! То мед капе от тях...
  • 49 ,3333

    13 6 Отговор
    Плаща на тиквата вересиите,които е оставил след 12г.кражби.
  • 50 Пръц та Пръц

    7 0 Отговор

    До коментар #42 от "Пръц":

    Добре де, разбрахме, отдавна замириса.
  • 51 БЪЛГАРЧЕ

    17 6 Отговор
    Уважаеми г-н ДаЛаверов, та цял свят видя къде са милиардите, та дори и правещите се на слепи шефове на ЕНП, а вие уважами високоморални писателю не успяхте да видите КЮЛЧЕТАТА, ПАЧКИТЕ, ПИЩОВИТЕ и т.н.Ще го напиша с голеееми букви, та белким успеете да прогледнете - МИЛИАРДИТЕ СА В ШКАФЧЕТО НА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Даверов,

    14 2 Отговор
    Айде наздраве!Като изтрезнееш пак пиши.
  • 54 Мамк,,ати....на тоз дето изкривява думи

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "Ааааааа не !":

    И смисъла им ......да си жив и здрав във АДА !
  • 55 Кой ще извика " Царят е гол"

    9 4 Отговор
    Защо всички приказват едни големи глупости. На всеки му е ясно, че след стъпването на американсците в България 1990 та до днес намаляваме като население и задлъжняваме постоянно.Имаме над 40 милиярда еври дълг, а сега ще се теглят още....
  • 56 Даниел

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "Миризлив пор":

    След като спомена АПИ ,ще ти кажа,че при бюджет на структурата от около 400 млн.на година са правили възложения за 2.5 млрд за същия период??!!Дали има нещо съмнително?Това е всичко друго,но не и добро управление на публичните финанси.наскоро се разбра за рамков договор за 18 млн.,но със сключени анекси за още 360 млн!!явно при теб действа метода 100 пъти една лъжа,става истина

    Коментиран от #60

  • 57 34567

    3 0 Отговор
    Как да каже като не знае и се прави на ущипана госпоица
  • 58 Питащ

    6 2 Отговор
    Кой е владо Даверов !
  • 59 Ммм...да

    4 1 Отговор
    Пари нема.Идват игрите на глада.
  • 60 Миризлив пор

    9 0 Отговор

    До коментар #56 от "Даниел":

    Съгласен съм с теб, имаше много гнило в АПИ. Проблем ми е това, че година и половина нито един договор не е анулиран, нито един договор не е обявен за нищожен. Няма нито един обвинителен акт, всичко е само говорене пред публика. Или и новите крадът като старите или кражбите не са точно кражби.
  • 61 Владко

    6 1 Отговор
    Далаверов, май пак си преписвал от някъде - както в доброто старо време
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Сух

    6 3 Отговор
    Значи тоз Даверов е или много глупав или манипулатор! Прав е, че тези нищо не вършат, надига акциите на ГЕРБ, и казва, че радев е бил назначен ор Русия. Всеки вече знае, че радев е назначен от Мусаката. Че така тоз лъжец манипулатор ли е?! Май ДА..
  • 64 боги

    4 2 Отговор
    какво Ви пречат комунистите,о велики господин даверов
  • 65 Зрител

    5 1 Отговор
    Вероятно повечето тук не са гледали филма “ Изповедта на един мерзавец “ Добър документален филм за В. Даверов, в който сам нарича себеси , мерзавец. И във филма и тук той е абсолютно прав. Абсолютен мерзавец. Как да му противоречи човек ?
  • 66 Стражар

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "ГОРСКИ":

    Тои казва че този които «казва крим е руски « е подлога на путин Кои магистрали са по хубави на борисов или радев-петков Как са цените преди година и сега и още
  • 67 Господин

    5 0 Отговор
    Даверов,за съжаление хора като Вас са един промил от населението на тази жалка страна.Ако депутатите се затворят в НС и не се пускат,докато не приемат два текста;
    -Право на глас да имат хора,завършили средно образование с диплом 4,51
    -Право да се занимава с политика да има само човек от 45 до 65 г., може би тогава ще има минимален шанс нещо да се промени.Желая ви здраве!
  • 68 дончичо

    0 1 Отговор
    "Даверов ли си,Далаверов ли!? И ти си останка от една ОПГ наречена герб. Свърши лапането може да за инаваш за уса да миеш чинии. От там почва пътя за голямата хакмериканска мечта"
  • 69 Матей преображенски

    2 2 Отговор
    Това е абстрактна белетристика,ту комунистите ни виновни,а вече сме 32г. в развития капитализъм,ту радев и петков били русофили.Има и верни констатации,но липсва рецепта за излизане от създалото се положение.Митрофанова била много опасна,навярно за някои закоравели антирусисти и единствено на нато трябвало да разчитаме.Русия ли ни владее и командва парада три десетилетия и кусур,или американците,някои хора удобно забравят тоя решаващ факт.От цветуща страна ни направиха мафиотски рай и бандюганска свин-щи-на на всяка крачка,а сега руснаците били виновни,я виж тиии!
  • 70 ДО КОГА ША ДАВАМЕ И РАЗОРОДАВАМЕ

    1 0 Отговор
    БЕ ДАЛАВЕРОВ. ТО САМО ПО БЕЛИ ГАЩИ ОСТАНАХМЕ. НИ СЪ СЕЩАМ НЯКОЙ СЛЕД 1989 ДА НИЙ ПОДАРЯВАЛ НЕЩО ОСВЕН ЗАЕМИ И ДЪЛГОВЕ.,
  • 71 СС086

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "ГОРСКИ":

    Цялата статия е най-доброто от опорките на ГЕРПи.