Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Май, 2022 19:00 9 169 162

Украйна е потопена в кръв, а те искат някакъв "неутралитет"

  • нато-
  • украйна-
  • българия-
  • русия-
  • война-
  • кръв-
  • неутралитет-
  • оръжия

За света е ясно, че Путин води тази война не само срещу Украйна

Украйна е потопена в кръв, а те искат някакъв "неутралитет" - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Да се бориш за мир е чудесно и благородно начинание. Но с това изречение се изчерпва всичко положително, което мога да напиша по повод вчерашните протести в България, издигнали искането страната да запази някакъв „неутралитет“ и да не доставя оръжия на Украйна.

Светлана Алексиевич, Нобелова лауреатка за литература, родена в Украйна, с белоруско гражданство и пишеща на руски, е една смирена и блага жена, която винаги съчувства на слабите и потърпевшите. Но дори тази кротка и миролюбива писателка (концентрирала в своята биография раздиращите драми на онези територии) на вчерашното си четене в Кьолн каза следното: „Заливат Украйна в кръв, унищожават украинските градове. Да си пацифист в такава ситуация е безотговорно. Безотговорно към света, безотговорно към бъдещето на света.“

Срещу настъпващото зло

Защото за целия свят вече е ясно, че Путин и Русия водят тази война не само срещу Украйна, но срещу цяла Европа, срещу западната цивилизация и нейните ценности. И ако бъде прегазена Украйна, наред идват Молдова, балтийските държави, България, Полша…

Когато имаме пред очите си тази констатация, която не би трябвало да отправя интелектуално предизвикателство дори към някой съвсем неук човек, неизбежно трябва да си зададем въпроса: защо в десетина български града стотици хора излязоха на протест срещу възможността София да окаже военна помощ на Киев? Та нали в случая явно става дума не само за защита на Украйна, но и за самозащита срещу настъпващото, кръвожадно зло?

Да, сред протестиращите сигурно се бяха промушили многобройни професионални радетели на руската кауза – видяхме байраците им. Да, навярно на улицата бяха излезли и доста неосведомени хора, които не познават историята, не извличат поуки от нея и поради това си остават политически късогледи. Видимо наизлезли бяха и редица самозвани патриоти, също с национални знамена, а на това отгоре – с калпаци, пояси, потури, беневреци, с тъпани и гайди.

Човек автоматично се пита: Какво е това? Фолклорен фестивал или политически протест? Какво общо имат беневреците със зенитната артилерия? И защо тъпанът (оригинален арабски инструмент от 10 век) и гайдата (възникнала в днешна Турция преди 3000 години) изведнъж се оказват символи на една „миролюбива българщина“, която сякаш е готова за пореден път да попадне под руски гнет?

Пацифистки ли беше този протест?

Има хора, които изучават историята, за да помъдреят и да не повтарят историческите грешки на своите предшественици. Има и други, които изучават историята (или някаква нейна имитация), само за да си набавят тъй дефицитното им самочувствие. Тъкмо тези хора бяха излезли вчера на „пацифистки“ протест: в мнозинството си предмодерни, с архаично мислене, привързани към исторически митове и измишльотини.

А не беше толкова отдавна, когато по улиците протестираха съвсем други хора. Хора, които бяха излезли да защитават европейските ценности. Същите ценности, които войната на Путин иска да разруши.

Автор: Александър Андреев


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 155 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 свидетел

    187 30 Отговор
    ДВ ! по-нататък не чета !

    Коментиран от #96, #115, #131

  • 2 Хайахйа

    154 30 Отговор
    Скимтите ли Зеленце вкиснало а
  • 3 Иванушка  🇷🇺

    102 40 Отговор
    "...Украйна е потопена в кръв..." - имали дали, Голям Праз 😄😄😄
  • 4 Истината днес

    154 34 Отговор
    Пропаганда.....дреме ми за украйна....
    И за д.в. също
    Само заглавието прочетох .

    Коментиран от #37, #132

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БОЗА

    153 32 Отговор
    "Украйна е потопена в кръв, а те искат някакъв "неутралитет""

    "Те" са българският народ бе ястреби кръвожадни...кого се опитвате да вкарате в мръсните ви игрички-айде у лево... пълен НЕУТРАЛИТЕТ...;-Х


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #85

  • 7 Хохо́л Welle

    85 14 Отговор
    бият ни и то яко...ама ние па напук викаме,че сме добре...това вас не ви засяга...то ние го правим за пари...дайте пари бре хаймани...баш актьора има нужда...скоро ще се мести...та...дайте пари ако сме пропуснали да си поискаме
  • 8 Светле - украинци МОЖЕ !

    91 11 Отговор
    Но ФАШИСТИ - НЕТ !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тома

    106 12 Отговор
    Снимката много кърти.Холивуд пикчърс

    Коментиран от #153

  • 12 Добре

    124 21 Отговор
    Така да е , но защо Зеленски не се разграничи по никакъв начин от украинските нацистки батальони азов, десен сектор,айдар ...и продължава да ги толерира да държат и убиват цивилни, да разрушават жил.сгради....защо ?...ако той беше се разграничил или най добре да беше се предал с мир ,тогава и българите можеха да съчувстват на украинците
  • 13 no name no face no number

    119 25 Отговор
    Е айде стига с джендърските фантазии. След Украйна ще идва нещо само, ако нато продължи да си навира носа там където не му е работа. И за щастие да тази война е срещу глобалисткият световен ред и така трябва. На глобализма трябва да се сложи край сега, докато още не е късно, че впрегне ли се половината свят , ще отиде и целия под робството на фащ. Сега рони са му само ес и някои азиатски и южноамерикански държави, но те искат целият свят. Сега е момента големите Русия, Китай, Индия да покажат характер и сиша, а не смирено да наведат гузно глава като ес и българия
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ХА ХА ХА

    126 20 Отговор
    БРАВО .....ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ ......АКО ТОВА БЯХТЕ ГО НАПИСАЛИ 2014 Г. КОГАТО УКРО- НАЦИСТИТЕ , ГОРИХА ЖИВИ РУСНАЦИТЕ .......!!!!! ВИНАГИ ЛИ Е ТОЛКОВА ТРУДНО , ДА СЕ НАПИШЕ ИСТИНАТА ????????????
  • 16 Бай село

    109 19 Отговор
    Абе стига сте мислили че българите сме прост народ. Ами искате оръжие означава че ви се мре..не ми е ясно обикновените украинци така ли не се усещат вече че да вдигнат белия байрак..що мрът за това мекере Зеленски и за капиталистите..ако мекерето се махне и американските бандити в Азов Русия веднага ще се оттегли..така ли този народ не разбра че всичко е война за капитали на капиталистите. Кой го е грижа за народа..айде стига с тази демокрация западна ..свобода и равенство за всички трудещи се..МИР за всички..
  • 17 Гулю

    80 18 Отговор

    До коментар #5 от "Български страхливи мишки":

    Вземай пушката памперси и заминавай за ОСРАЙНА

    Коментиран от #146

  • 18 Иванушка  🇷🇺

    76 20 Отговор

    До коментар #5 от "Български страхливи мишки":

    "...Срам ме е заради тях....." - за Чужда кръв при това полско-еврейска хич не ни е зор. Укрите са ни никакви.

    Коментиран от #134

  • 19 Украи - НЕ , больше НЕТ !

    46 10 Отговор
    Пи здец и Хана ! Жоп/ поднял - государ ство ПОТЕРЯЛ !
  • 20 Пророк

    23 23 Отговор
    Според пророчеството ,България ще се размине само с част от територията си ,но ще я има в други граници.

    Коментиран от #26

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Филип Георгиев

    75 15 Отговор
    ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ Е ЯСНО. САМО ЧЕ ДА СЕ ПОВТАРЯ ТОВА КАТО МАНТРА НЕ ОЗНАЧАВА НИЩО. ЩЕ МИ КАЖАТ НЕЩО ОТ СОРТА СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА СТОКИ И КАПИТАЛИ И СВОБОДА НА СЛОВОТО. ВСИЧКО ТОВА ГО ВИДЯХМЕ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯТА. ВИДЯХМЕ И ПЕЧАТАНЕТО НА БАНКНОТИ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО. В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ СЕ ВКЛЮЧВА И ТОПЛОТО ПРЕМАНЕ НА РУСКИ И УКРАИНСКИ ОЛИГАРСИ В ЛОНДОН, ШВЕЙЦАРИЯ И НА ЛАЗУРНИЯ БРЯГ.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 роб

    38 6 Отговор

    До коментар #20 от "Пророк":

    северозапада е първото парче загубено и забравено от бог и управляващи...ама може и по добре да бъдат
  • 27 :))

    22 11 Отговор
    "...И защо тъпанът (оригинален арабски инструмент от 10 век) и гайдата (възникнала в днешна Турция преди 3000 години)..."
    ....
    не ни осведоми за кавала и дудука,
    а ги владее бай шашо!
  • 28 ДоленЦионист

    24 16 Отговор
    Нека мръсна кръв се лей! От горба на yкpопиздан ще възкръсне моят небесен изcpаел!

    Коментиран от #147

  • 29 Бля, бля... бълвоч

    72 14 Отговор
    Верно е Русия се бие с ФАЩ и пудели, а укрите са пушечно месо на байизкукуригал....
    Жалостивият запад изпраща „хуманитарна“ помощ за Украйна и основно я тъпче с оръжие и боеприпаси т.е. смърт и разруха, а искат да спре войната!!!
    БЕЗБОЖНИЦИ!!!
    А най добрата и благородна миротворна помощ за Окрайна е изпращане на бели знаменца за спиране на тази братоубийствена война.

    Помощ е да помогнеш да спреш войната или при пожар да изгасиш огъня!
    През средновековието в повечето случаи са събирали пари и са откупвали града или са предавали съответният политик и са си запазвали имота и живота.
    А най добре тия дето му дърпат конците на зеления да бяха го посъветвали за по малко жертви и разруха да направи най доброто да спре военните действия и НЕ съпротива, а да отиде на безусловна КАПИТУЛАЦИЯ, ПРЕГОВОРИ и МИР!
    А иначе „ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО" … казва народа!!!
  • 30 Български идиоти

    19 39 Отговор
    СРАМ!
  • 31 JEFF

    23 80 Отговор
    В България има много путински подлоги , дори не знаят защо са такива . Това е някакъв вид шизофрения , или нещо подобно на мазохизъм . Най-хубавото е , че путинските подлоги са хора с ниско интелектуално равнище и мнението им няма особено значение . Лошото е , че са много . И все пак не са чак толкова много , че путинофилството да се наложи . Путин е УБИЕЦ !

    Коментиран от #41, #77, #154

  • 32 Грульо

    67 15 Отговор
    ДВ, изчезвайте от България, народът не ви харесва!
  • 33 гост

    74 17 Отговор
    До кога , ще промивате мозъците на хората с такива статий, не ви ли е срам , или за пари , ще продадете собствените родители. Това не е война между Украйна и Русия .Тази война е между САЩ и Русия.
  • 34 ГОРСКИ

    75 17 Отговор
    Потопена е в кръв заради делата си 8 години бомбардира Домбас и Луганск като убиха 14000 човека !!!!!!!
  • 35 Отново

    52 10 Отговор
    Трогателно укромонтажче на ms paint с гарнитура вкиснало зеле
  • 36 Ти ли ми говориш

    75 14 Отговор

    До коментар #5 от "Български страхливи мишки":

    за мишки и страхливци.Мишките и страхливците са управляващите ни,и такива подлоги като теб, защитаващи чужди интереси.Украинците си заслужават съдбата,която сами си избраха,и България няма нищо общо с тях.Гадовете забраниха изучаването на български от сънародниците ни там,а също и да се наричат Българи.Изгаряха български знамена.Просто не заслужават никакво състрадание.Да би мирно седяло,не би чудо видяло!

    Коментиран от #117

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Висера на

    41 7 Отговор
    ... рекламните снимки в някаква автоморга, тупанари!
  • 39 Забранa на DW

    78 16 Отговор
    Само в Украйна ли има война бе, шматки либерални?
    Судан, Йемен, Либия, Афганистан, Афганистан?
    Защо изведнъж стана страшно наложително всички да съчувстваме на хора, които 8 години убиваха руснаци в Донбас?
    Пропагандата ви не върви, само много дразни. Търсете си други зрители, не ви искаме тъпотиите!
  • 40 Да де

    17 54 Отговор
    Ама има причина! Кабаева на Путин му е изневерила и той тръгна да бомби Европа! Все си мислех, че Швейцария щеше да е най-сигурното място срещу атомна бомба, ама като прочетох че чака дете от друг и сега може първо там да пусни
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Димов

    69 16 Отговор
    И кой потопи Украйна в кръв? Кой раздразни мечката и избяга на сигурно, зад океана? Кой остави украинците да му сърбат попарата? Кой?
  • 43 Човек с памет

    69 14 Отговор
    Украйна е потопена в кръв от 8 години. Защо чак сега се впечатлиха някои? Някой натисна ли укрохунтата да си изпълни Минските споразумения в изминалите 8 години? Някой забеляза ли свастиките през тези 8 години?

    Коментиран от #48

  • 44 А50

    65 14 Отговор
    Преди да бъде потопена в кръв, под нареждане от САЩ, Украйна отказа неутралитет. Винаги първото предложение на руснаците е най-добро.
  • 45 Да бехте го чули

    67 16 Отговор
    Европа се самоубива! Не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите....
    Когато Путин ни казваше: "Посъветвайте Зеленски да изпълни Минските споразумения", какво правихме европейците? Ами занимавахме с вредата от мусаката и джендър стремленията.

    Е, не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите. И европейците трябва да си отговорим на най-важния въпрос – щеше ли да има война, ако бяха изпълнени от страна на Украйна Минските споразумения? Не, нямаше да има.
    И защо трябва тогава да се правим на идиoти и да търсим вината единствено и само в Пyтин? Вината е преди всичко в нас, европейците, защото позволихме на Украйна да не изпълни Минските споразумения. И в резултат на това днес страда цяла Европа.....
    Петко Добрев – анализатор

    Коментиран от #59

  • 46 Димов

    50 13 Отговор

    До коментар #5 от "Български страхливи мишки":

    Българите сме християни - състрадателен, дружелюбен и миролюбив народ. Не се опитвайте да ни превърнете в кръвожадни изверги, подчинени на култът към войната и изтреблението.
  • 47 Хахахаха

    18 62 Отговор
    Ган ьо иска неутралитет, ама Русия не иска! За това и България е вражеска държава за Путин! Но ми е интересно, как джендърите уж в Европа били, а нашия първи сложи памперса и иска неутралитет! Хахахаха. До колкото виждам, другите държави изобщо не се плашат. И Финландия и Швеция кандидатстваха за НАТО! А са на една граница! Хахахаха. А ние за нашите каски, ужааааас, влизаме във война! Ще ходим да се крием по дупките и ще чакаме ракетите! Мисля, че българските опълченци за освобождение на България, не са били българи. Българина е страхлив!

    Коментиран от #155

  • 48 Мдааа

    15 47 Отговор

    До коментар #43 от "Човек с памет":

    От 8 години я потопи Путин, другарю! Ако не си чувал за РУСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ, да ти кажа!
  • 49 Дуай Липа

    47 7 Отговор
    автомат, рейс, фронт. Поемам разноските на един доброволец - транспорт до Украйна и опелото тук.
  • 50 Дилдо

    49 12 Отговор
    Каква кръв бе. Видяхме инсценировката от Буча
  • 51 Хahaha

    58 11 Отговор
    И Сърбия беше потопена в кръв, и Ирак, и Сирия, и Либия. Ние какво направихме? Шизофренията явно е заразна щото цяла Европа е с масова шизофрения.
  • 52 Бегай

    4 25 Отговор

    До коментар #41 от "Като ти чета":

    Колко му е интелекта ? Не знам.Но му е достатъчен ,за да напише истината.
  • 53 Кои са те бе

    39 11 Отговор
    Баклуци, я вървете на май ната си.
    Вие ще казвате кой какво ще дава и кой ще получава .
    Баста.
  • 54 9689

    53 11 Отговор
    DW, войната почна преди осем години. Защо не накарахте зеленски да изпълни минските споразумения.....
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Да поясня

    33 9 Отговор

    До коментар #25 от "Тия шваби май плачат":

    DW e американска медия а не германска.
  • 57 Хahaha

    44 11 Отговор
    ДВ що не ревна когато смениха имената на българите в Украйна? Или това е грях само когато го правят комунистите. Когато си го правят нацистите не е грях. Между другото и Гърция е сменила имената на всички с не гръцки имена но преди 1970 г и тогава никой демократ не се е изказал против. Демокрацията е ФАЛШИВА.
  • 58 aaaa

    38 9 Отговор
    Ходи го кажи на роднините на 1 милион убити иракчани
  • 59 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 34 Отговор

    До коментар #45 от "Да бехте го чули":

    ..........и в "Минските споразумения" сигурно влизаше официалното признава Луганската и Донецката народна република от Русия на 21 февруари 2022 г., нали анаЛлизаторе???

    Коментиран от #66

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Смрадлика

    35 9 Отговор
    Защо въпросният господин налага политиката на дойче веле и защо "Факти" препечатва пдобни автори? Харесвам, когато българи споделят в български медии, а дойче веле просто сипе пропаганда.

    Коментиран от #64

  • 62 Ехото на Москва

    15 36 Отговор
    Депутинизацията настъпва на 9 май! Пълна.

    Коментиран от #125

  • 63 Даката

    40 10 Отговор
    Поредния военолюбец който зове за тотална, а след това и ядрена война. И това защото една нация реши,че може да избива на своя територия свои граждани които имаха друго самосъзнание . Но същата тази държава граничи с голяма империя която реши да защити избиваните от нацисти . И какво сме виновни ние тука в България, че едни глупаци решиха да се базикат с една от големите импери на нашата планета. Сега да ходим да мрем и ние и нашите деца заради едни глупаци. Ние българите сме обикновен и простоват народ. Оставяме се да ни лъжат и крадат, стига да имаме храна на масата и 100 грама ракия за една наздравица. Но от сега ви казвам, който се опита да ни вкара във война за да мрем за чужди интереси, ще му е... М....а
  • 64 Путинодебил

    10 28 Отговор

    До коментар #61 от "Смрадлика":

    Защо всички путинофили харесват Путя от далече, а не в Русия?

    Коментиран от #68

  • 65 скапана пропагандна медия

    20 4 Отговор
    Бреййй и пейзажисти сте това от Деутше Велето , ка сте го докарали само тоя пейзаж , направо кърти. Айде швабен ,айн цу цвайн цу дрън , така каза Стоичката .
  • 66 Хahaha

    31 8 Отговор

    До коментар #59 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Избиването на 14 000 цивилни и то ли е част от минските споразумения? Между другото Путин каза на нато да се връща в границите от преди 1990. Според мен не го е казал ей така. Предстоят интересни времена за всички блюдолизци от бившия СИВ, които си намериха нов господар, а нямаха акъл да се възползват от създалите се възможности. Който си е роб и слуга си е роб и слуга до живот, а повечето българи са с такова мислене - винаги си търсят гоподар. и не се чуди, че господар се намира и се възползва от слугата и роба. Ако не са сегашните щеше да е някой друг, както е от 1878 г.

    Коментиран от #87

  • 67 евреин

    13 3 Отговор
    За "неутралитета" им е платено, а и какво им пука за избитите евреи.
  • 68 жигльорчето ви не пропуща задръстило се

    23 8 Отговор

    До коментар #64 от "Путинодебил":

    А ти защо взе ,че реши , че нещата се свеждат до харесване на Путя , не маже ли така примерно да са свързани с нехаресване на опонентите му .

    Коментиран от #70

  • 69 Анавв

    30 8 Отговор
    ДВеле,жестоко изопъчавате истината! Фашистка Украйна унищожава безбожно всеки и всичко! Греховни сте, но за това ви плащат!
  • 70 Хahaha

    16 6 Отговор

    До коментар #68 от "жигльорчето ви не пропуща задръстило се":

    Свиж сега, технологията е една и съща на манипулаторите. Измислили са я доста отдавна. Ти не подкрепяш нашето мнение, значи подкрепяш другото, Значи ако не си наш си враг, ако не си с нас си против нас, както е казал другаря Сталин. И по филмите показват технологията, но няма кой да гледа. Другаря сталин е бил велик мислител, щом ползват измислени от него неща дори сега по времето на т.н. ДЕМОКРАЦИЯ.

    Коментиран от #156

  • 71 "Дома на дракона"

    9 4 Отговор
    "Историята не помни кръв, историята помни имена"!
  • 72 Хahaha

    26 8 Отговор
    Едно време ни обясняваха как цензурата била инструмент на комунизма и дикататурите и как при демокрацията нямало такива неща, а било свобода на словото. В момента който се опита да изрази различно мнение бива обявен за враг, отнема му се думата, може и в затвора да влезе. И какво излиза или свободата на словото е лъжа или имаме диктатура, щото комунизъм не е.
  • 73 Директно:

    27 9 Отговор
    Гнусна, жалка, лъжлива пропаганда от най-лъжещата "медия" в света! ....Не го четох!!!

    Коментиран от #92

  • 74 Соросоид

    25 9 Отговор
    И кой е този "целия свят", бе, соросоид Андреев. Това са само англосаксите и ЕС. Всички други 3/4 държави в света подкрепят Русия!

    Коментиран от #91

  • 75 МмАаХх

    30 9 Отговор
    Снимката на автоморгата с монтираното детенце направо изби рибата. Някой ме взима за идиот и това вече ме нервира.
  • 76 Митев

    19 7 Отговор
    Тази нито съм я чувал, нито искам да знам нещо за нея нека се концентрираме върху собствеността си родина.Да живее България!!!..
  • 77 Много гневна

    26 10 Отговор

    До коментар #31 от "JEFF":

    Подлогите не са путински ,а соросоидни! Ащо се отнася до Путин-ВЕЛИК държавник,който ще спаси света от настоящите фашисти!!!! ВСТАНь за ВЕРУ Русская земля!!!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Култура миянко

    18 11 Отговор
    Чемодан,вокзал,Украина.Слава на Уганда!
  • 80 Перо

    22 11 Отговор
    Дано украинците разберат най-после какво им натресе този преврат, суспендирането на конституцията и законите и непрекъснатия тормоз над руското население от ционистко-бандеровски в режим! Кога Запада ще провери къде отиват милиардите долари и евро помощ?
  • 81 9689

    23 10 Отговор
    Донбас е потопен от кръв от НАТО и изпълнители.
  • 82 Иван

    25 11 Отговор
    Ние не сме потопили в кръв никого. Имаме право на неутралитет. И швейцарците са така. Държат неутралитет, за да пазят парите на богатите. И си похапват шоколад.
  • 83 Павел пенев

    23 10 Отговор
    Тази медия отдавна трябваше да се казва Гьобелс веле.
  • 84 Перо

    23 13 Отговор
    А защо никой не споменава,че Израел отказа военна помощ на Украйна и обяви “някакъв” неутралитет, а нас ни бутат, чрез джендарията,соросизма и масоните!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Хahaha

    24 9 Отговор
    да напомним, че България без да е потопена в кръв, за 30 г. е загубила 3 000 000 население. От 9 000 000 е 6 000 000 и има икономика колкото на Албания или по-малко.
  • 87 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 14 Отговор

    До коментар #66 от "Хahaha":

    Някои от майките НЯМА ДА ПОСРЕШНАТ СИНОВЕТЕ СИ, дори и като „Груз 200“. Прочетете ужасяващата заповед на руския зам. военен министър "... от 1 март да бъде иззето от личния състав, участващ в специалната операция в Украйна, документите потвърждаващи самоличността – удостоверения, военни билети..........Телата, които не могат да бъдат евакуирани, трябва да бъдат унищожени на място“, пише в заповед руският заместник-министър на отбраната Алексей Криворучко.
  • 88 нико

    27 12 Отговор
    В кръв бе залята Югославия , Ирак , Либия , Палестина , Донбас . ЗАЩО никой не реагира . Защо нямаше санкции за нападателите . ЗАЩО няма хотел и храна за сирийските бежанци , а само за украинци с по 100 000 евро кеш и джипове . ЕВРОПОооооооо. ДЕМОКРАЦИОооооооо. Не сте истински . Светът не е сляп и вижда , въпреки едностранната ви промита пропаганда .

    Коментиран от #102

  • 89 Киро Ракетата

    17 12 Отговор
    Украйна е потопена в кръв, а азовци искат по 1 тон жито за заложници.
    Домати, колци, ядене.
  • 90 Komapak

    12 16 Отговор
    Колко много путлеропитеци имало тук?!

    Коментиран от #122

  • 91 Komapak

    12 15 Отговор

    До коментар #74 от "Соросоид":

    Всички други са Еритрея, северна корея, беларус и Сирия. Толкова..... Смешковци жалки.
  • 92 Komapak

    14 15 Отговор

    До коментар #73 от "Директно:":

    Путлеропитек, ти така или иначе не можеш да четеш хич и не напъвай единствената клетка която имаш между ушите.

    Коментиран от #93

  • 93 kopeldak

    10 11 Отговор

    До коментар #92 от "Komapak":

    успакой ся бай-дъно-робе че те лашкам на трудовашка количка от каспичан до фашингтон
  • 94 Студопор

    21 10 Отговор
    До автора на статията: точно, защото хората са си извадили поука от историята, не искат да се хващат на хорото със Запада. Защото Западът не се интересува от България и ни използва за интересите си.
    Точно защото хората са се получили от историята, не подкрепят Украйна, която през 2014-та изгори живи хората, които не бяха съгласни с прокарването на западните идеи. Не беше толкова назад в историята.
    Къде беше Западът тогава и какви бяха ценностите му?
    Неутралитет трябва, да! Така както Швейцария го запази през ВСВ. Никой не обижда швейцарците сега. Никой не казва, че са били безотговорни или студени. Всеки гледа да си открие сметка там.
    Авторе, послушай собствения си съвет и прочети нещо различно от пропагандата, която ти спускат и под която се подписваш.

    Коментиран от #98

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Никой

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "свидетел":

    Абсолютно си прав
  • 97 рикошет в10ката

    18 14 Отговор
    Г-жо Алексиевич изобщо не ме интересува вашето кирливо и купено с долари мнение.Като не ви харесва всичко това вървете под статуята на свободата или станете робиня в мосул.
  • 98 Копипасте

    10 9 Отговор

    До коментар #94 от "Студопор":

    Турция също запази неутралитет през ВСВ и обижда ли някой Турция за това?! А ние се съюзихме с германците и руснаците докато бяха съюзници и си делнаха Полша! После обаче нещо я ус....ха дУпетатите и царя! И плащахме репарации до почти 1980 година на Гърция!
  • 99 Всеки има

    6 5 Отговор
    Право на мнения искания и действия никой не може да забранява или заповядва.Прости правила.
  • 100 Васил

    13 13 Отговор
    Така е когато имаме болни мозъци като Радев БZП и Възраждане.
  • 101 СОДОМИТ

    15 12 Отговор
    УКРАЙНСКИТЕ ДЕБИЛИ КАТО ПОРОШЕНКО ЗЕЛЕНСКИ КРАДЛИВИТЕ УКРАИНСКИ ОЛИГАРСИ И НАЦИСТИТЕ ОТ ПОДОБНИТЕ НА АЗОВ МИЛИЦИИ ПРОЛИВАТ УКРАИНСКА КРЪВ ОТ 2014 С ПАРИТЕ И В УСЛУГА НА САЩ Е СЕГА ЗА КАКВОТО СЕ БОРИХА НА ТОВА СЕ НАПОРИХА ТАКА ЧЕ НИДЕЙТЕ РИВА НА ЧУЖД ГРОБ
  • 102 Българка

    12 14 Отговор

    До коментар #88 от "нико":

    А Чечения и Афганистан?!Руските орки каква работа имаха там?!
    Като казваш А кажи и Б тутманик!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Нутралитет

    5 6 Отговор
    означава, че ако се обърнеш към единя ще се наг ъзиш на другия, т.е. винаги ще си еб аната страна.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 да бе

    13 10 Отговор
    Като чете тия дрънканици човек остава с впечатление, че авторът на статията вярва, че до сега Русия не ни е нападнала, само и единствено защото Украйна ни е пазила?!? Даже не само нас, ами и цяла Европа, че и целият свят... Видите ли, тръгва Путин да напада света, ама си вика "а не, Украйна тука ше ми пречи", тръгва да ни напада нас, ама пак заради Украйна се спира, тръгва да напада Европа (за кво ли му е..) и пак! И така всеки ден си мисли кого да нападне и все заради Украйна не е нападнал никого бе! Ама сега като тръгнал и не мое се спре!... Чудя се авторът на статията не забелязва ли абсурда и кво трябва да му има, за да може да си представи такова нещо?!? Нещо му е дал на късо мозъка... Ако искаха да са ни нападнали, до сега да са го направили! Ама явно не искат. Така че няма кво Украйна да ни плаши с Русия!
  • 107 Русофил

    9 10 Отговор
    Нали Украйна е за мир, ама видите ли трябва постоянно да я въоръжаваме с цената на всичко. Колкото до европейските ценности те са лист хартия, която се размахва и не значи абсолютно нищо. Като нашите виртуални самолети, които ще дойдат евентуално някога. България трябва да запази неутралитет на всяка цена.
  • 108 Георгиев

    5 5 Отговор
    Вие, от "Факти", знаете ли значението на "неутралитет" по време на вийна, че коментирате толкова постно наивно...?! СМЕШНИЦИ !!!
  • 109 Статистик

    12 9 Отговор
    Нещата можеше да бъдат съвсем различни. И нямаше да има война, жертви и разрушения.
    Достатъчно беше "миролюбивият" Запад да накара Зеления наркоман да изпълни Минските споразумения - по които гаранти са Германия и Франция.
    Да, ама не. И тъпата Европа заигра по свирката на Алцхаймера, с което си простреля и двата крака, а сега се цели и в главата.
    ЕК така и не разбра играта на САЩ - които яко ще спечелят на нейния гръб и нещо повече - направиха европейската икономика неконкурентна.
    Дали Русия ще спечели или загуби - не знам. Но че Еуропата ойде у киречо - това е вече факт...да съжаление и ние сме в този кюп...
    Остава само да "благодарим" на "мъдрите" политици в ЕС и на близките им роднини, които окончателно погребаха идеята на този съюз!

    Коментиран от #141

  • 110 Ббб2

    2 5 Отговор
    ..после следва Албания,Бразилия..Тумбукту ..Науру и т.н до края на Вселената.Дайте друга опорка,тази е за шести клас!
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Денацификация

    11 10 Отговор
    Не Украйна, а фашистките батальони сформирани и подготвяни 8 години за война с Русия
  • 113 Българофил

    18 10 Отговор
    Айде лельо да не ни обясняваш ако може какво да защитаваме и от кого да го защитаваме. Не случайно Русия нападна именно вас фашизираните и озлобени да смърт укри. Не някой друг. Не нападна България примерно, а именно вас фашистката маша на Америка, и то не обикновените хора, а нацисткото ви бандеровско правителство, дошло с преврат финансиран и подпомогнат от цру, с единствена цел да предостави територията на Украйна за военен плацдарм срещу Руската федерация. Това е подлия ви заговор срещу мира в Европа и Света, заговор на глутница хиени надушили кръв готови на война до последния украинец в името на американските интереси и алчност за власт и ресурси. Маските ви са свалени, не, чакайте съжаление и подкрепа от България. България мрази фашизма и наглостта ви с която се опитвате да ни го натрапите като някаква форма на демокрация... Не не става. Тука имаме поговорка, каквото си надробил това ще сърбаш. За това си сърбайте надобената американска попара и да ви е сладко
  • 114 Шаран БГ

    8 11 Отговор
    За света е ясно, че на украинска територия САЩ води война срещу Русия. И ако бе само това ..бива, но се въвличат в конфликта много други държави и народи дори и серсеми като нас. Бяхме в Камбоджа, Ирак, Афганистан, Косово ......велика страна с още по-велики политици !?
  • 115 Лея13

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "свидетел":

    Не четеш, ама веднага коментираш:)
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Лея 13

    9 12 Отговор

    До коментар #36 от "Ти ли ми говориш":

    Не изопачавай нещата и стига лапа руската пропаганда!С това мислене напълно заслужаваш да живееш в най бедната и изостанала държава в ЕС.Малки п..и такива.Няма такъв мижав манталитет като нашият.

    Коментиран от #149, #150

  • 118 незнайко

    14 8 Отговор
    Я кажете какви са европейските ценности, че не се сещам ? Това, че капиталистите разрешават да ходиш свободно във всички страни за ценност ли го имате ? Това, че заплащането не е еднакво за ценност ли го имате ? Това, че потъпкват МЪЖА И ЖЕНАТА ценност ли е ? ТРЕТИ ПОЛ ценност ли е ? Да изброявам ли още ??? ТОВА СА ЛИЦЕМЕРИ които говорят сладко, сладко и ни държат в подчинение без да ОСЪЗНАВАМЕ !!!

    Коментиран от #127, #133

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Йо Несбьо

    9 7 Отговор
    О, нима следващите са Полша и България? Путин е лишен от логика и разум и не разбира, че срещу него е НАТО...
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 0808

    7 10 Отговор
    =... ДА ПОПИТАМ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ: Кой за 8 години уби 15000 невинни хора от Донбас и изгори 50 човека в Одеса? Путин,да, или бандеровските фашисти?
  • 124 Parlare

    7 10 Отговор
    А,къде беше тази украинка с беларуско гражданктво пишища на руски живееща в германия ,кагато бомбиха Югос.Ирак,Авганистан,Сирия,Либия.....за един приятел питам
  • 125 Жуков

    2 11 Отговор

    До коментар #62 от "Ехото на Москва":

    Дефашизация трябва задължително да има и в България. За 30г.много промит фашистки матрял се навъдил и у нас..
    Позор!

    Коментиран от #126

  • 126 Иван

    9 3 Отговор

    До коментар #125 от "Жуков":

    Фашизмът е жив сам в болните путиновидни мозъци, които след 32 г декомунизация още бълнуват небивалици!
  • 127 Знайко

    8 4 Отговор

    До коментар #118 от "незнайко":

    Интересно, как да обясниш на нeандертaлец какво е "европейски ценности".
    Еднoклетъчния му мозък не може да го схване )
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 user

    6 4 Отговор
    Само не разбрах автора на статията визира ли зверствата на укрофашистите от азов като европейски или като евроатлантически ценности ? Защото десетките хиляди зверски избити от нацистите азов рускоговорящи украинци в ЛНР и ДНР бяха основната причина да започне тази денацификация а никъде не ги видях описани в статията. Вероятно автора в суетнята си да си избере жълто-синьо пуловерче е забравил да се информира за тях. А може пък да е повярвал, че някакви си 14 хиляди жертви са ... измислица ... Знам ли, евроатлантическите ценности означават да си отворил широко очите за страданието на своите, но да си ги затворил за страданието на чуждите деца ! Грозно и непростимо ! Затова сега ви наказват ! Няма прошка ! Ще бъде завършена докрай операцията по остраняване на нацисткият тумор от украйна !
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 ала

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Истината днес":

    дреме ми за русия
  • 133 тони

    2 1 Отговор

    До коментар #118 от "незнайко":

    ти в русия смееш ли да кажеш нещо срещу путин или да напишеш нещо срещу,,
  • 134 мики

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Иванушка  🇷🇺":

    просия е никаква
  • 135 Матей преображенски

    5 3 Отговор
    Украйна е потопена в кръв от кого,от изкрейзилите и наркотизирани укри,те избиват населението да Донбас и южните райони,защото е руско.уКРАЙНА ВСЪЩНОСТ Е САМО Западна Украйна,останалото е незаконно завзета руска територия,с руско население.Всичко е по американски план и замисъл,недоволни ,че изпуснаха Русия и тя им отправи геополитическо предизвикателство ,оспори им планетарната хегемония,Русия си запази от разграбване природните богатства,запази си от съсипия и геноцид населението,противопоставянето върви по всички възможни линии.САЩ започнаха тази война преди 8г.,за да пречупят Русия,да я колонизират и разграбят и затова сега така злобеят,защото губят и цяла Европа,.с течение на времето Русия ще се наложи като световен лидер и пример за подражание,за просперитет и благоденствие на народите.
  • 136 ЖАЛКА ПРОПАГАНДА

    2 2 Отговор
    Разбирай обратното
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Папагал

    2 2 Отговор

    До коментар #109 от "Статистик":

    Си ти, и не мислиш
    Можеше по просто. Запада да беше въоръжил Украйна преди една година и украинците да напитат изостаналите руснаци още в началото. Войната досега да е свършила. Сега пак ще ги наритат, но ще мине време.
    Корабът адмирал макаров, станал подводница и пошьол при москва.

    Коментиран от #148

  • 142 Пак завоня на ...

    2 1 Отговор
    Дойче зеле, нашенско! А навън е пролет ...
  • 143 Знам Знам

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Български страхливи мишки":

    Абе смелчагаа заради такива срамежливци като тебе гинаха българсдки чеда по бойните полета.Най обичам тия дет серамуват от задните редици как тия дето гълтат кръв и стомана на бойната линия видите ли не били достатъчно смели и самоотвержени. Как ако те срамежливците ако не били с "Косопад" и "късогледство" щели да издигнат българската Слава на неизмерими висоти.
  • 144 Добре

    1 2 Отговор
    Щом ще помагаме, да помагаме на Русия. Никакъв неутралитет!
    Зеленски и ционистката шайка около него потопяват Украйна в кръв, хвърлят украинците в безсмислени военни действия, с години са правели бункери и сега са окопани там, поне 100км ивица с такива бункери. За какво?

    Да бяха дали неутралитет на Донбас и Луганск, вместо да ги окупират и цели осем години да избиват населението там.
    Значи и Огнянчо е пасифист от вчера. Странно за журналист
  • 145 Ти къде си, бе геройчо!

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Български страхливи мишки":

    Тичай и спасявай азовци, като те е срам!
    Тия същите азовци и десни сектори и какви ли не, те потопяват Украйна в кръв, те направиха Украина плацдарм, те я изпразват за да има Нов Израел там, както в ефир го заяви Арестович.
    Или ти не гледаш украинска телевизия, а аз гледам и го чух.
    Отивай, тичай, само питай поне колко тежи една бронежилетка, дали ще можеш да я носиш!
  • 146 Пушката тежи

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гулю":

    Най-много лаптопа да вземе, друго едва ли ще може да носи!
  • 147 Уви

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "ДоленЦионист":

    Уви, като са тъпи украинците.
    Ама и наш Кирчо ни е приготвил изненада, да мислим за нас тук, че нещата са свръх притеснителни!
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Велин

    3 1 Отговор

    До коментар #117 от "Лея 13":

    За 32 години демокрация комунистите, както ги наричате бяха на власт 6-7 години. Останалите 36-26 години ни управляваха "демократи" "нахилени" с европейски ценности. И що сме толкова зле!?!? Що сме най-бедната в ЕС и мъъъничко по-малко бедна от Молдова!? Евроценностите не хранят! Даже духовно. Ако "духовно" го възприемате като вид удоволствие за някои, то политиците ни са го овладели на 100%..
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Гражданин

    4 1 Отговор
    Кои са европейските ценности? Лицемерието ли? Да, Русия не трябваше да напада чужда страна. Не трябва да унищожава градовете, селата, заводите й. Не трябва да причинява смъртта и страданията на невинни украинци. Но, кажете, защо светът мълчеше, въпреки доказателствата, и продължава да мълчи за жестокостите в Одеса, Донбас, за очевидното присъствие на пронацистки военни формирования, подминавано с мълчание, за биолабораториите в Украйна, за западните военни и политически инструктори и за още много неща? На това трябва да се отговори, за да искате пълна подкрепа от българския народ. Той не е глупав, разсъждава и сам си прави изводите.
  • 152 До храбреца

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Български страхливи мишки":

    Ще те нарека смел мъж, ако отидеш там и се биеш. А иначе е много лесно да се противопоставят два братски народа, да се затрупат с оръжие и да се гледа отстрани как се избиват.
  • 153 Пикчърс

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Тома":

    Да, от най-нескопосаните! Но явно действат.
  • 154 Войната трябва да спре!

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "JEFF":

    Защо когато някой търси истината и е против двойните стандарти на западните политици, непременно е заклеймяван като привърженик на Путин?. Не можете ли да измислите друго? Путин никак не ми харесва, имперските му амбиции-също, но трябва да си много ограничен, та да си затваряш очите за предизвикателствата, с които беше притискан и принуден да воюва.
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Ами да

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Хahaha":

    И експроприацията на чужда собственост, и тя е взета от Ленин и Сталин, и пропагандата на истинската истина. А, пардон, тук са взели доста и от Гьобелс! Само патосът в речите им нещо куца, явно имат съмнения, угризения някакви...
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 111

    0 0 Отговор
    Какво стана с гарантите на Минск - 2?
    И колко струват такива гаранти и подписите им?
    Май бяха същите и при договорките с Янукович, а? И ако това не са лъжци, здраве му кажи!
  • 160 Радослав Богданов

    0 1 Отговор
    Еййй подлого какво хубаво видя от демокрацията на запада ,Забравих ме Българските Радетели умряли за България .Забраниха Българските писатели а ,изучаваме западните няма да ги изброявам няма да ми стигне мястото .Гайдата била турска то и кисалото мляко не е Българско от такива подлоги като теб Боклук продажен .Спирам защото ,май не си заслужава да се четът такива новини .И този сайт трябва да блокирам да хубаво е да има и други мнения но това е абсолютно продажно.
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Така трябва

    0 1 Отговор
    DW -само абревиатурата е германска.Вижте финансиращия и източник.