Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Май, 2022 19:00 5 608 101

Западът иска да унищожи Русия? Не, просто иска Русия да не напада съседите си.

  • нато-
  • запад-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • санкции-
  • руска армия-
  • владимир путин-
  • сащ

Западът иска да лиши Русия от възможността да напада съседите си

Западът иска да унищожи Русия? Не, просто иска Русия да не напада съседите си. - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На Русия трябва да се отнеме възможността да води агресивна война, заяви германската министърка на външните работа Аналена Бербок. "Чрез санкциите ние целим в близките години да не бъдат вече възможни руски военни действия в други региони", обясни Бербок. Но кремълската пропаганда убеждава руснаците, че санкциите нямат пряко отношение към войната, разпалена срещу Украйна. Така че: кой е прав?

Както всеки друг лидер на авторитарен диктаторски режим, и Владимир Путин явно е убеден, че цел на санкциите е лично той самият. И дори когато не говори на глас за това, все ще се намери някой друг, който да го обясни на руснаците. Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин - същият, който отъждествява Русия с Путин, знае как с помощта на някои не особено хитри манипулации да превърне санкциите срещу руския президент в санкции срещу руския народ.

Западът иска да свали Путин, защото без него Русия ще загине?

Целокупната кремълска пропаганда конструира за руснаците една простичка схема: Западът, в който са се настанили "неонацисти", налага санкции, за да унищожи страната. Западът смята да постигне тази своя цел, като свали Владимир Путин, понеже без него, видите ли, Русия ще загине. Но руският народ е свикнал да търпи и няма да се огъне, радостно уверяват добре охранените експерти по държавните телевизионни канали. Така че, гласи единодушният извод, руският народ няма да се откаже от своя любим лидер, а пък Путин от своя страна ще спаси Русия.

Лично президентът прокарва още една идея, която е важна за гореописаната конструкция. Западът тъй или иначе щеше да наложи санкции, повтаря той в различни тоналности, отново и отново. Това просто било неизбежно. Путин развива тази идея, за да свали от Кремъл отговорността за агресивната външна политика, която всъщност беше същинската причина за въвеждането на новите и уникално сурови санкции срещу Русия.

Много политици от ЕС и от САЩ в миналото вярваха, че налагането на санкции срещу Русия може да предизвика демонтажа на възникналата там политическа система. И една от целите действително беше смяната на Владимир Путин. Но не в рамките на някакви измислени "цветни революции", а чрез демократични избори. Пък за когото гласуват руснаците - с надеждата за по-нататъшна демократизация.

Но руската опозиция нито със собствени сили, нито с помощта на Запада, изобщо не успя да организира такива избори - през всичките тези дълги години, откакто Путин взе властта. Авторитарният режим се оказа по-силен. Опозицията, която окончателно беше разгромена през 2021 година, не съумя и да предотврати разпалената от Кремъл агресивна война срещу Украйна. Една война, която по всичко личи, че Владимир Путин е започнал да планира приблизително по същото време, когато е решил да пренапише Конституцията и окончателно да узурпира властта в страната.

След началото на тази война Западът постепенно осъзна коя е главната опасност: руският милитаризъм и готовността за агресия навън. И остави настрана всички дългосрочни планове, особено прословутата демократизация на Русия. Само и само да не валят бомби над украинските градове.

Тъкмо в този момент на дневен ред излязоха новите и уникални по своите исторически мащаби санкции, насочени само към едно: възможно най-бързото разрушаване на създадената от Русия ресурсна база за войни. В интерес на истината обаче тази база не беше създадена единствено от Владимир Путин. Защото и преди него Кремъл инвестираше в развитието на армията, запазваше и умножаваше ядрения си потенциал. А мнозинството руснаци сякаш изобщо не се тревожеха от това.

Руската икономика е крайно милитаризирана. Дълги години Русия беше един от най-големите, а през повечето време втори в света износител на оръжие. За военно-промишления комплекс работеше и значителна част от формално цивилната руска промишленост. Например металургията. Или един още по-прост пример: дървените сандъчета за снаряди, които произвеждат малки фирми и дори еднолични предприемачи.

Какво точно иска Западът?

Сега Западът иска целенасочено да демонтира именно цялата тази инфраструктура. Само преди месец, когато войната вече бушуваше, за такова нещо не ставаше и дума. Но ето, че сега Аналена Бербок ясно формулира поставената задача - такава, каквато постепенно я осъзнават и партньорите на Германия в ЕС и в НАТО, а също така и техните съюзници.

Тъй че в момента вече никой няма намерение да помага на руснаците да свалят режима. И защо да помага, след като може би над 80% от населението наистина поддържат путиновата война и него самия, както твърди кремълската социология. Разбира се, демократичните промени могат да настъпят като косвена последица от новите санкции, доколкото рязкото влошаване на социално-икономическата ситуация в Русия може да доведе до протести. Но главната цел на Запада си остава тази: да се прекрати войната.

Ако войната наистина спре, а ЕС и НАТО получат гаранции, че Кремъл не ще бъде в състояние да я поднови, то и санкциите постепенно ще започнат да отпадат. Особено пък, ако в това време самите руснаци сменят Владимир Путин с друг лидер, който няма желание да превзема съседни страни и да бомбардира мирни градове.

Автор: Иван Преображенский


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 100 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    11 44 Отговор
    Те други ще я плячкосат.

    Коментиран от #16, #26

  • 2 ПОБЕДА ЗА ПУТИН

    30 89 Отговор
    ДА ДАДЕМ НА ПУТИН "ПОБЕДАТА", С МНОГО УРА И ХВАЛБИ, ЧЕ ЩЕ УНИЩОЖИ ЦЕЛИЯ СВЯТ, БАРАБАР С МАЙЧИЦАТА СИ РУСЬ. КАТО НИЩО ЩЕ ГО НАПРАВИ ТОЯ ЛУД.

    Коментиран от #5, #93

  • 3 Баш психиатър

    108 36 Отговор
    Също така да се отнеме възможността Украйна да избива мирно население.

    Коментиран от #88, #92

  • 4 Ленин

    38 59 Отговор
    Рассия просто прелива от любов към съседите си! Имат много микровълнови печки.
  • 5 АнтиГост

    25 44 Отговор

    До коментар #2 от "ПОБЕДА ЗА ПУТИН":

    За какво ни е Русия, като ни няма. И тях да ги няма!
  • 6 45678909876543456

    111 32 Отговор
    запада иска руския народ , територия, и всякакви залежи под свой контрол....
    никой народ не може да е свободен от доларовата система

    Коментиран от #90

  • 7 Б А Й Х @ Й ‼️

    95 17 Отговор
    Приказка за наивници‼️
  • 8 Киро Ракетата

    79 14 Отговор
    И на мен комшията всяка нощ ми гръми фишеци под прозорецо и ме опушва с барбекюто. Колкото и пъти да звънях в полицията отговора беше - щом е в неговата градина няма проблем. Па накрая що му изгоря градината....

    Коментиран от #21

  • 9 Те руснаците

    98 29 Отговор
    Си прочистват задният двор от нацисти и дете убийци. .домашен проблем. Но сатанистите наливат оръжие в Украйна за да се усложнява проблема ☺
  • 10 Б А Й Х @ Й ‼️

    67 15 Отговор
    АНАЛеНИ обяснения защо ЗАПАДнАлия свят налага санкции от десет години - НЯМА ‼️
  • 11 Киро Ракетата

    75 21 Отговор
    Хайде се сериозно. Какво очаква демократичният свят след 12 години наливане на оръжие и език на омраза в съседна на русия страна. Накрая и атомно оръжие поискаха. Няма как да стане. Жалко за покрайна.
    Който е заинтересован да се порови в интернет за границите на нато от 99 и 2019. Снимката е публикувана от КИТАЙСКИ политик.
  • 12 Нали

    16 15 Отговор
    твоя "заден двор" е прочистен вече. 😆
  • 13 Гост от Силистра

    74 22 Отговор
    представете си съсед по къща или блок,, ...съседа вдига шум, има Нацистки наклонности, прави купони, не спазва правилата на общността, не плаща вход и др...обаждате се полицията 5-10 пъти ...нищо ..и или го понабивате или продавате жилището ...но една държава не е жилище за продажба...Русия ,просто извършва спец операция за да вразуми съседа-укра която иначе няма да миряса с золумите си

    Коментиран от #48

  • 14 Последния Софиянец

    44 10 Отговор
    Нещо като Ньойския договор искат да наложат на Русия.

    Коментиран от #58

  • 15 Б А Й Х @ Й ‼️

    49 9 Отговор
    АНАЛеНИ обяснения защо ШАШТ вече ОСЕМ години пълни Украйна с оръжие, че и Бай Дън внесе още януари проектозакона за ленд-лизинга - също НЯМА‼️
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Киро Ракетата

    62 12 Отговор
    И сащ открито си признаха че са наливали оръжия в украйна за конфликт с русия. Чакаме да изкарат и тез от подземията в Мариупол. Чудни песни ще пеят.
    Както някой беше казал - уса имат всички ресурси на планетата. Просто някои райони имат нужда от "убеждаване". Този път сбъркаха.
  • 18 Ami

    30 6 Отговор
    Есср се управлява от аналени 🐞. Всичкото Zелени и либерасти е на хранилката на 🐮.
  • 19 КремълскиАгресори

    16 62 Отговор
    Крмълските Мумии немогат да съществуват без постоянно да заплашват някого, да анексират, да прочистват, да подстрекават сепаратисти, за тях мирно съвместно съществуване НЯма, както няма и равноправен бизнес !!

    Коментиран от #29

  • 20 ОБЕКТИВА СЕ СМЕЕ😀

    13 17 Отговор
    КОЙТО (.....)МЛАДЕЖ ВИДИ ТАЯ СНИМКА „МЕЧТАТА ”ДА СТАНЕ ВОЙНИК СЕ ИЗПАРЯВА КАТО УЛУЧЕНА ОТ „МИСТЪР ДЖЕВАЛИНИ”😱😀
  • 21 Гост

    26 3 Отговор

    До коментар #8 от "Киро Ракетата":

    Разбирам те ...и аз бях така ...но извърших няколко спец операции на територията му и миряса ...полицията ме предупреди , но пак бих го направил
  • 22 ъъъ

    6 19 Отговор
    Иван Преображенский — кандидат на науките,журналист, публицист, политически аналитик и консултант,политолог,
    експерт по страните от Централна и източна Европа
    хахаха тоз ми прилича на генерал от северна коруя дето са накичени отгоре до долу с медали за постижения
    ... хвала на таквиз дето ни дават наклон на у...
    (сарказъм)
  • 23 Преминаващ оттук

    35 3 Отговор
    "Факти" накъде сте се запътили. От там връщане назад няма.
    Много агенции отгърмяха и вече никой не си спомня за тях. Рейтинг бавно се печели, но бързо се губи.
    Сериозните читатели започнаха да ви подминават.
    Тези трима собственици не виждат ли какво става в тази тяхна медия.
  • 24 Б А Й Х @ Й ‼️

    40 8 Отговор
    Всъщност какво може да се очаква от една женица назначена на меко кресло в една окупирана държава‼️
    ( за по-малките , СССР беше окупирал ГДР, а САЩ- ГФР! Русия се изтегли от обединена Германия , но не и САЩ)

    Коментиран от #65

  • 25 Бай село

    38 7 Отговор
    Еййй много мераклии да инвестират в Русия бе..голямо точене на блага очакват..няма да стане..обикновения трудещ се народ ще ликвидира европейската ви сбирка ръководена от сащ. Още малко вдигнете цената на газа и петрола и си стягайте куфарите за Африка..нищо че вашите граждани вземат по 5000евро заплата след месец два няма да им стигне само за хлеб..много ще ви целуват. Голем смех ще падне. Русия щяла да фалира как бе ..Ами леба и ножа е в тех..газ нефт зърно железо а да видим кой ще подскача да се топли..смех брадчед Голем смех ще падне.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Иванушка  🇷🇺

    10 46 Отговор
    "...На Русия трябва да се отнеме възможността да води агресивна война..." - Абсолютно Правилно и за доброто на самата Русия. Не знам колко трябва да си инфантилен за да нападнеш по-добре въоръжена , подготвена и с модерни оръжия проНАТО-вска държава.
    А днешния удар върху фрегатата Адмирал Макаров само потвърждава плачевното състояние на Руските Армия и Флот

    Коментиран от #47

  • 28 Surko

    31 5 Отговор
    Ей такива некадърнички които един омлет дасготвят не умеят,а ръсят акъл в политиката. Не е никак нормално дебили и прости да управляват нормалните.
  • 29 Б А Й Х @ Й ‼️

    38 6 Отговор

    До коментар #19 от "КремълскиАгресори":

    Ще се радвам , да напишеш колко войни са водили последните СТО години Русия и колко САЩ ‼️
    /благодаря/
  • 30 Да бе да

    10 2 Отговор
    Но ще стане точно обратното .
  • 31 no name no face no number

    22 5 Отговор
    Победа Z
  • 32 Сатана Z

    34 11 Отговор
    Обединеният Райх иска богатствата на Русия. Тази битка освен за ресурси е битка между доброто (Русия) и злото-Антихриста (Колективният Запад и неговите васали от Източна Европа)
    Тази битка е предопределена да завърши в полза на Русия.Доброто винаги побеждава.

    Z
  • 33 ЕДна

    36 5 Отговор
    Западът иска само той да може да напада. Съседи и далечни земи - каквото му хареса. И ресурсите на Украйна иска да прилапа, ама - на.
  • 34 пьешу

    19 4 Отговор
    другарке ана, тиренце, лена, русия иска да се пръждосате от границите ѝ. ни повече, ни по-малко. какво искате вие, нея вече не я интересува. вие сте твърде дребни и твърде зависими от вашингтонския обком, за да се занимава тя с вас. поради което и не го прави.
  • 35 Какво да им унищожаваш. Кой ги буташе

    9 26 Отговор
    като си стояха в гащите. Всичко си беше нормално. Обаче Путин се дразни, че съсседите му искат да живеят като западняците, а не като в кочината. Как може, нали....? Каквото повикало, това се обадило.
  • 36 тази война я предизвекаха сащ а ви слугу

    20 7 Отговор
    Вие тогава защо сте медия за пропаганда и манипулация , като сте така кристално чисти в " справедливите " си искания ? Искате нещо , а принуждавате към противното , странно поведение . Препоръчвам консултация с психиатър .

    Коментиран от #46

  • 37 ежко

    32 8 Отговор
    Ако Запада искаше Русия да не напада съседите си, нямаше да си завира базите в задният и двор!Кой би търпял цигански катун пред входната си врета,ако е в състояние да го изхвърли от там?Ако Русия нямаше ядрено оръжие,досега да са я разпарчетосали, а ние като една пълноправна проамериканска маша щяхме да свършим мръсната работа!
  • 38 ОБЕКТИВА СЕ СМЕЕ😀

    5 14 Отговор
    ТОЗИ ТАНК И ЕКИПЖА ДАЖЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ ОТ КЪДЕ ИМ Е ДОШЛО😱😱ИНТЕРЕСНО ДАЛИ ИМА КАТО ПО ФИЛМИТЕ СЪВЕТСКИТЕ ДА ОБЯСНИ КАКВО Е ДА ТЕ НАЦЕЛИ „МИСТЪР ДЖЕВАЛИНИ”КАТО ДЯДО КОЛЕДА ВЛИЗА ПРЕЗ ЛЮКА🎅

    Коментиран от #54

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Бат Пешо

    6 4 Отговор
    Зелето да пише нещо за обидената наденица, не да ми бистри геополитика. В зелето работят основно обидени наденици, а наденица със зеле си е класика
  • 41 Бай Лисан

    8 7 Отговор
    Зеле с ekскремeнти, или обратното, няма значение, все същото. Бон апети за краварите.
  • 42 Бамбука

    8 9 Отговор
    След 89 г. и разпускането на Варшавския Договор от СССР, след мирните промени в страните от Източния блок, стандарта на живот в тези страни се вдигна осезаемо. Чехия гони този в Германия, Словения, Полша, Хърватска, Унгария се радват на икономически подем, дори Румъния ни изпревари ( справка развитието на пристанище Констанца и нищо правенето във Варна и Бургас от наша страна ). Говорим за мирно развитие на страните, с подходящо инвестиране от страна на ЕС. Всичките тези страни вкл. България са членки на НАТО. Защо им е да "нападат" Русия ?

    Коментиран от #44

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 На тоя

    5 5 Отговор

    До коментар #42 от "Бамбука":

    въпрос ако не му знаеш отговора значи си значително неумен.

    Коментиран от #51

  • 45 почнаха

    18 7 Отговор
    Почнаха вече да хленчат тези от тъй наречения запад. Лъжат, лъжат и се надяват някои да се хване на лъжите им. Искаха да ограбят Русия, не спряха да насъскват глупавите урки насърчаваха ги да се фашизират, за да ги използват като инструмент срещу руснаците, а сега вече почват да разбират че плана им се проваля.Русия издържа и сега запада започва да си плаща сметката. Нефт газ и суровини които бяха евтини от Русия вече поскъпнаха и инфлацията удари самите европейци. Русия е на път да унищожи и бандеа нео фашистите, а Европа я чака глад мизерия и бедност. Въпроса е до кога българите ще търпим джендърите и платените им предатели в България, инсталирани като управляващи. До кога ще ги търпим?

    Коментиран от #53

  • 46 Иванушка  🇷🇺

    7 17 Отговор

    До коментар #36 от "тази война я предизвекаха сащ а ви слугу":

    "...тази война я предизвекаха сащ..." - САЩ си свършиха идеално работата с подготовката на ВСУ, но Войната я започна Кремъл при това съвсем несъобразено с повече от скромните руски военни възможности. Кажи речи на нивото на Азербайджан. Всякакви глупости че Украйна щяла да напада Русия са повече от ЕПИЧНИ. Цялата Операция и Умения на Руската Армия са Плачевни
  • 47 ЛилиПутин

    5 7 Отговор

    До коментар #27 от "Иванушка  🇷🇺":

    Утонула ?
  • 48 нееееее

    7 17 Отговор

    До коментар #13 от "Гост от Силистра":

    Стреля с ракети по жилищни блокове, убива жени и деца? Това ли е съседското вразумяване?........аре чупката.........

    Коментиран от #57

  • 49 Русия

    7 16 Отговор
    мрази свободата, затова напада и руши каквото може. Подкокоросва предателите, въоръжава, ръчка и праща войници. Това се води "политика". Политика е олигархическите кръгове от путинскиприятели с несметни богатства из Запада. Какво ли мисли за това един тувански войник, шляпащ с гуменяци във военния ад? Ако можеха да се видят колко са жалки обикновените РъФянци, щяха да се гръмнат.
  • 50 Komapak

    7 14 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    Какво ли не прави човек за да заработи жалките копейки...
  • 51 Бамбука

    4 4 Отговор

    До коментар #44 от "На тоя":

    "Умен" аргумент. Ето защо социализъма ( както казваше Бай Тошо ) не построи комунизма, а се разпадна !
  • 52 Абсурдистан

    3 17 Отговор
    Русия ще пребъде, но без изроди, като Путлер!

    Коментиран от #55

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 един от многото

    9 3 Отговор

    До коментар #38 от "ОБЕКТИВА СЕ СМЕЕ😀":

    Можеш ли със сигурност да кажеш чий е танка , както и кой е стрелял по цивилни граждани , какви са погребаните в общите гробове , цивилни или въоръжено от Зеленски опълчение.

    Коментиран от #94

  • 55 Komapak

    6 11 Отговор

    До коментар #52 от "Абсурдистан":

    Само дето 80% от русНАЦИте подкрепят вагиналния си президент.
  • 56 Запада наистина ще...

    8 21 Отговор
    Унищожи икономически русия..тази война е и икономическа..ще победи този който има повече пари и технологии, това е Запада и САЩ, няма как бедна и изостанала русия да удържи дълго време на богатия и технологично на светлинни години Запад от русия, времените затруднения на Запада не са фатални..ще си платим цената за грешките, но всеки ден е фатален за русия, путин направи най-големият подарък на цивилизованият свят..сам дръпна спусъка на самоунищожението на русия, тази мрачна клоака на безаконие, гнет, заплахи и терор, ако има нещо добро от тази ужасяваща война, това е бъдещата гибел на русия, което е и спасение за България и Европа. Помним разпада на СССР, да си пожелаим и скорошен разпад на злокобната руска федерация...дано УКРАЙНА да забие последният пирон в ковчега на русия...СЛАВА УКРАИНА!!!..ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

    Коментиран от #100

  • 57 Гост от Силистра

    5 3 Отговор

    До коментар #48 от "нееееее":

    щом е необходимо и там се крият лоши нацистки съседи , така ще е!...а чупката ,знаеш на кого да кажеш... да не се обиждаме тук
  • 58 'къф ти е проблема

    9 5 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    А само на България ли трябваше да е наложен? Тогава Русия подкрепяше договора, иначе нямаше как да мине. Нали те бяха единия от участниците в Антантата? Франция, Британската империя и Руската империя.
    Българската делегация тръгва за Парижката конференция на страните, победили във войната и е арестувана още в Болонския лес. Пристигат в Париж на 27 юли и в продължение на 2 месеца не им е разрешено да излизат от хотел „Шато дьо Мадрид“ без специални разрешения, издавани със записване ден по-рано. Пътували са 8 дни с влак за Париж без никакви удобства, като трябва да минат през Белград, пазени през цялото време от офицери и няколко батальона сенегалски войници. По време на пътуването си през Сърбия влакът е бил обстрелван от сръбски военнослужещи.
    Готов написан договор се поднася за подпис на Александър Стамболийски в кметството на парижкото предградие Ньой сюр Сен, под картина на която е изобразена гибелта на граф дьо Ньой (Бодуен (Балдуин) Фландърски) в битката с войската на цар Калоян при Одрин, ...
    Не се допускат никакви коментари и възражения, а е заявено, че ако договора не бъде подписан съседите на България вече ще са окупирали страната още преди делегатите да се се върнали. След подписване на договора Стамболийски счупва писалката, с която го е подписал.
    Така, че няма да е зле подобен договор да им бъде върнат на руските управници!

    Коментиран от #59

  • 59 Komapak

    12 10 Отговор

    До коментар #58 от "'къф ти е проблема":

    Санстефанския мирен договор е още по фрапиращ пример за предателството на русия спрямо България. За това за днешните путлероробчета е неудобно дори споменаването му.

    Коментиран от #64

  • 60 🇧🇬🇷🇺

    10 9 Отговор
    Слава на Путин

    Коментиран от #71

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 fakt

    11 4 Отговор
    Тая женица трябва да я оставят на живо да говори, тогва ще видите как и най-заклетите поддръжинци ще минат в отсрещния лагер. От тая женица лъха такава просототия, че не се диша. Все още нормално милещите германци ги е срам като я гледат. Другите пък нейни съпартийце също са същисани, щото тяхната партия, зелената партия, усилено говореше до сега против оръжия и войни, а сега тая женца ги насъсква за война. Положението вГермания става напечено. Техния канцлер в официално честване на 1 май беше яко освиркан и изтрещя, започна да крещи на митнига. Телевизиите повечето прекъснаха предаванията. Беше нетърпимо за досега верующите германци да гледат тия срамотии.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Даааа

    8 1 Отговор

    До коментар #59 от "Komapak":

    Е той изобщо е бил невъзможен, заради Райхщадското споразумение - (Уикипедия) между Русия и Австроунгария година преди Руско-турската война (1877 – 1878).

    "Съгласно текста на това споразумение Австро-Унгария и Русия се съгласяват, че „ако се стигне до териториални промени или разпадане на Османската империя, създаването на голяма компактна славянска или друга държава е изключено“

    Коментиран от #66

  • 65 Баро

    5 7 Отговор

    До коментар #24 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ама верно си бай онзи
    Много е важен начина на окупация бегай да се окупираш със москвич и самовар и да не забравиш 4 колеца че с 3 кенеф не се строи

    Коментиран от #72

  • 66 Komapak

    6 7 Отговор

    До коментар #64 от "Даааа":

    Така де, но са оставили Румъния а нас са ни разпокъсали. Това не е ли противоречие?

    Коментиран от #76

  • 67 Баро

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Бай Лисан":

    Да ти се връща ама редко да ти изпръска очите прррръц
  • 68 Gen Gurko

    17 9 Отговор
    А Русия иска да не и разполагат НАТО и ракети по границите, още повече че са го обещали.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Верно ли

    15 8 Отговор
    Хахаха, поредният пасквил на Зелето, на който трябва да ръкопляскаме. Западът не иска Русия да напада "любезните" си съседи, които са като таралеж в гащите, но иска той да разполага из цял свят, да може да си узаконява краденето, дето от години му викат "санкции" и ако може Русия да им даде целия си ресурс ей тъй, щото са много хубави :))) Е нема как да стане! Не и по тези земи!
  • 71 Баро

    3 7 Отговор

    До коментар #60 от "🇧🇬🇷🇺":

    🇧🇧🇧🇧
    🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧
    🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧
    🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧
    🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧
    🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧
    🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧
    🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧
    🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧
    🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧🇧
    ЗА ПУТИН
  • 72 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 6 Отговор

    До коментар #65 от "Баро":

    😀😀😀
    Когато ШАШТ окупират - това е добре, така ли ❓❓❓
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Урюрвкос

    9 6 Отговор
    и кой ще закриля малките, така е било през вековете, така е и днес. Без да искаш и по принуда ставаш Император. Руската империя не е колониален тип империя цуцашта ресурси от малките а ги пази образова, храни и развива.
  • 75 Човек с памет

    11 10 Отговор
    Ако съседите на Русия не организират геноцид над руснаци, няма причина да се притесняват.
    Ако правят геноцид, нищо и никой не може да ги спаси.
  • 76 Даааа

    9 4 Отговор

    До коментар #66 от "Komapak":

    Ами тя и Румъния е измислена държава, също като Македония. Коренното население пак е българско, но разликата е, че обединението на Влашко и Молдова е извършено още 1859 г. (Обединение на Влашко и Молдова - Уикипедия)
    " До обединението на Влашко и Молдова в средата на 19 век в земите на днешна Румъния се пише на кирилица, а богослужението се извършва на църковнославянски език. Из по-старите църкви в Румъния иконите са надписани на кирилица (такъв надпис има и на каменна колона на хълма на Патриаршията в Букурещ) " (Румънска кирилица - Уикипедия)
    Ами ясно какъв е произхода! Някои се опитват да оспорват информацията от Уикипедия с аргумента, че всеки може да пише там. Вярно е, но и всеки може да редактира, нали? А какво означава това, че никой не го прави? Още едно доказателство, че конспирацията е срещу българите, а не срещу сърби, македонци, румънци и всички балкански народи, които по един или друг начин са свързани с нас, но вече са трайно отделени и родствените връзки са отдавна заличени. Последния напън е да ни отнемат и историята чрез РСМ, след което се загубва напълно националното съзнание и такава нация е обречена на изчезване.
    цитат: " Историята е биографията на нацията; паметта, която създава и поддържа народния дух, "...история има, и става народ..." - обявява Паисий. Затова тези, които искат да посегнат на народа, посягат на неговата история." ( Христо Маджаров - "Големият заговор срещу българите")

    Коментиран от #79

  • 77 Сиромах

    13 8 Отговор
    Ако наистина искате Русия мирна да бяхте спрели разширяването на НАТО!Защо лъжете лековерните шарани?Само малоумник ще повярва,че имате мирни намерение към Русия!
  • 78 И как точно нациските рашисти

    6 8 Отговор
    ще се спрат да не избиват цивилни хора в съседни страни?!
  • 79 Komapak

    7 3 Отговор

    До коментар #76 от "Даааа":

    Така е. Затова нашите революционери са бягали на север от Дунав защото се е говорел чист български. Мисълта ми беше друга. Оставили са голяма(спрямо тогавалните разбирания) държава в притоверечие с целите на договора. Освен това България се споменава на четвърто място и то като автономно княжество, а не както първите три сърбия, черна гора и румъния( малките букви не са грешка) които са независими. Подло а?! За тоновете зллато откуп за " освободителите" май е излишно да споменавам. Сгрува да си споменем 3400 опълченци загинали за освобождението на България. За останалите чужденци, включително украинци и финландци, България е платила репарации в злато. Не цялата сума, но достатъчно. Та така за Асвабадителите продажници.....

    Коментиран от #96

  • 80 някой

    10 6 Отговор
    Русия нападна съседите си ,щото те искаха да са част от противниците и .
  • 81 ComfortablyNumb

    4 13 Отговор
    Все по ясно ще става че сценария за тая война е писан не от Путин а във Вашингтон. Путин само го водеха за носа докато си мислеше че управлява събитията . Русия се навря в капан и си отива. Такава държава няма да има до 5 години . Мисля ги наши русофили къде ще ходят на поклонение!?
  • 82 не може да бъде

    9 8 Отговор
    Много интересна статия ,от която разбираме че "добре охранените политици"/да използваме терминологията от статията/ от натовските държави са единодушни в своите тези за Русия.Но още по-интересно е че тези тези не се споделят от никоя държава извън НАТО,даже и Турция и Унгария се дистанцират,.а мексиканският президент Обрадор направо пита -"защо когато поискахме от САЩ 4 млрд.долара за развитието на Латинска Америка ,те не дадоха нищо,а сега дават на Украйна 30 млрд?"Но това е реторичен въпрос и видимо г-н Обрадор знае отговора -защото НАТО чрез машата Украйна води война с Русия заради руските ресурси ,които застрашават американските икономически и политически интереси!?Най-странното обаче е това ,че заради американските интереси ЕС начело с една акушерка с безумен поглед ,реши да си направи зрелищно самоубийство по японски образец -сепуко или харакири ,както ви харесва!

    Коментиран от #83

  • 83 Сигурен ли си...

    7 9 Отговор

    До коментар #82 от "не може да бъде":

    Че направила ритуално самоубийство??, ритуално самоубийство на русия направи путин, САЩ не тридесет милиарда ще дадът на УКРАЙНА, ако се наложи и триста милиарда ще налеят, и ЕС, Южна Америка не е важна за щатите, важна е ЕВРОПА, а колкото до суровините на русия, рано или късно ще им вземат една голяма част от тях, за какво да държат такива богатства като не могат да ги използват ефективно, за това ще им се вземе една част, за да се използват от развите държави, войната в Украйна която предизвика русия е старта на процеса, комичното в случая е че те самите стартираха процеса, иначе нямаше как, ще бъдат изтощени икономически за няколко десетилетия, и като СССР..разпад.
  • 84 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 7 Отговор
    Слава Богу! Слава на Украйна, че на БЪЛГАРИТЕ най-сетне им се отвориха очите за "Авантюрите на русия в ...........България".
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Ужас

    9 7 Отговор
    Значи правилно е да се вземат ресурсите на Русия щото тя не можела ефективно да ги управлява, така лииио. Вие и децата на хората вземате вече защото не можели да ги гледат. Тъй наречените западни държави са вредни за Русия, за света и за хората които живеят в тях дори. Не ми се мисли ако нямаше държави като Русия на какво сте способни. Демони

    Коментиран от #89

  • 88 100

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Баш психиатър":

    Русия избива най-много мирно население в Украйна. Имаше Мински споразумения и нещата вървяха към омиротворяване...до руското нападение.

    Коментиран от #99

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Крас

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "45678909876543456":

    Отличен коментар.
    Целта на САЩ и Европа са подземни ,надземни и всички други природни ресурси.
    Тях нито ги интересува демокрация,нито правата на човека
  • 91 Лавров

    2 4 Отговор
    Ако съседите разположат ядрени оръжия кво праим,??

    Коментиран от #95

  • 92 наистина

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Баш психиатър":

    имаш нужда от баш психиа
  • 93 сороснерес

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "ПОБЕДА ЗА ПУТИН":

    дойче веле сорос-гьобелс пропаганден..запада вече е западнал...еднополови бракове и др.прелести.,това ли предлагат фашисти ...
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 жоро уудстока

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "Лавров":

    Отговарям,щом ти е сложно :съседът Русия има ядрени оръжия,но съседите не нападат!Защо Русия напада?!Ако има спорни въпроси,цивилизованите са измислили мирни начини за решаването им!Русия към кои е?
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Komapak

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "Кан-ю Ирник":

    И къде прочете че сме ги платили?! Хайде малко повечко чИтете.
  • 98 РУСИЯ НЕ НАПАДА СЪСЕДИТЕ СИ !

    2 4 Отговор
    УКРАЙНА СИ Е РУСКА ТЕРИТОРИЯ ! АКО ИСКА ДА НАПАДНЕ СЪСЕДИТЕ СИ ,БЪЛГАРИЯ Е КАНДИДАТ - ТУК УПРАВЛЯВАТ СИМПАТИЗАНТИ НА ФАШИСТИТЕ В УКРАЙНА !
  • 99 Ддааддд

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "100":

    Късопаметкооо, гоУем си сладър
    Кой от политиците през последните 5-6 год., Говореше, че Минските споразумения не се спазват........
    Сладурче, какво ли пийкашта бързо забравяш тези подробности....
    НЕ ЗАЩИТАВАМ Путин, така че мисли (АКО ВЪОБЩЕ МОЖЕШ)
    НА КОГО са му необходими ПРИРОДНИ РЕСУРСИ за БЕЗ ПАРИ
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Българин

    0 0 Отговор
    "просто иска Русия да не напада съседите си."

    Само запада ли и САЩ имат право да нападат съседите си (Югославия) и такива които не са им съседи. Защо ли никой не се възпротиви когато нападнаха Югославия, Ирак, Либия, Сирия, Афганистан - защо ли тогава никой не искаше войната да спре ами даваха даже по CNN бомбандировките на Багдат или Белград. Защо ли никой тогава не говореше за цивилните жертви когато американската авиация срина Мосул и Рака.

    Приказки за наивници са статиите на зелето и официалната пропаганда на запада.