Тема: Украйна

5 Май, 2022 21:00 26 334 172

"След 10 дни": какво означават десетте дни, които Путин даде на Запада

  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • изчакване-
  • нато-
  • заплаха-
  • санкции

Защо е това изчакване, какво трябва да се случи в тези 10 дни?

"След 10 дни": какво означават десетте дни, които Путин даде на Запада - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар от проф. Евгений Дайнов:

Когато западните съюзници налагат санкции срещу Русия, те предоставят подробен списък: кого, как и защо. Оня ден Путин наложи санкции срещу западните съюзници, но без да съобщи никакви подробности. Щял да изчака 10 дни и подробностите щели да станат ясни чак тогава.

Още новини от Украйна

Защо Путин обявява 10 дни за размисъл, а не съобщава всичките си санкции веднага? Тук е заровено (по любимия израз на Ленин) едно много голямо куче, което засега всички подценяват.

Защо Путин даде тези 10 дни

Тези 10 дни Путин дава на западните държави с надеждата, че поне някои от тях ще започнат да му се подмазват, за да ги отмине горчивата чаша. Темата за западното подмазвачество е от изключително значение. Тя е носещият стълб на цялото отношение на Путин към "колективния Запад", както той напоследък ни нарича.

Още след края на руското военно нахлуване в Грузия през 2008 година, когато Западът понегодува седмица-две и после се разсея, в Кремъл родиха идеологията "пак ще допълзят". Тя звучи така: "Каквото и да правим ние, когото и да нападнем, отровим или убием, Западът - тия с меките китки, еврогейовете - ще пошуми, ще повика малко за някакви си права и правила и ще спре. Тия с меките китки отново ще допълзят, тъй като няма къде да се дянат". В черно-бялата вселена на обитателите на Кремъл западните страни са напълно и безпомощно зависими от руския газ и нефт, не могат без тях и следователно ще допълзяват - пак и пак и пак.

По време на станалото легендарно заседание на путинския съвет по сигурността, излъчен на живо в началото на войната, Дмитрий Медведев отново повтори тази опорка, в разширен вариант. Съобщи на участниците, че този път западните санкции ще бъдат по-сериозни от обикновеното, но в крайна сметка "тия пак ще допълзят, както винаги са го правили". С добавката: "и ще ни носят като дар всичко, което някога сме искали от тях". Хем ще се влачим по корем, хем дарове ще носим…

Вместо това обаче кремълци с изненада наблюдаваха как западните съюзници се сплотяват, ядосват и изправят решително против Русия. А както отбелязва още Чърчил, няма по-страховита гледка по време на война от една ядосана и изправяща се демокрация. Защото, посочва той, такава демокрация - за разлика от всеки диктатор - разполага с на практика неизчерпаеми ресурси: финансови, стопански и военни.

Живеейки във филма си обаче, кремълци не могат да поемат посланието, което западните съюзници им изпращат. Те, кремълци, продължават да вярват в принципа "пак ще допълзят", защото ако го изоставят, ще трябва да изоставят и всичките си останали митове и да се озоват в реалния свят. А сили за такъв катарзис нямат. Затова Путин заложи всичко на надеждата, че ако даде на западните страни 10 дни за размисъл, те (или поне някои от тях) "ще допълзят" и ще му се примолят да не им спира нефта и газа. Срещу което той ще може да им поиска всичко.

В тази инак смешна ситуация виждаме как Путин отново и отново се прострелва в крака, тъй като искрено не разбира света, в който се е озовал. Да вярва днес в "допълзяването" е точно толкова глупаво, колкото да вярва, че неговата армия ще бъде посрещната в Украйна от възторжени тълпи, размахващи китки и погачи. Но той точно в това вярваше. Както днес вярва, че в рамките на 10 дни "тия пак ще допълзят". Само че дори Виктор Орбан, единственият останал в Европа подобен "пълзяч", не може да си позволи да го направи. Вече не може.

"Десет дни, които разтърсиха света"

А може би покрай другото Путин се е сетил за книгата на Джон Рид "Десет дни, които разтърсиха света", посветена на болшевишката революция от 1917 година. И се надява десетте дни отсрочка, които той даде, да разтърсят ако не света, то поне Запада. Но онова, което ще се случи - и вече се случи в случая с Полша и България - е, че Западът най-сетне ще се освободи от зависимостта от руски енергоносители. А това ще разтърси не света, а Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 263 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    328 115 Отговор
    След 10 дин ще изгорите сороси.

    Коментиран от #61, #125, #145, #166, #171

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Холодний Яр

    134 353 Отговор
    След десет дни Путин ще обяви пълна и безусловна капитулация на Русия във войната срещу Украйна!

    Коментиран от #18, #75

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    116 306 Отговор
    Слава Богу! Слава на Украйна, че на БЪЛГАРИТЕ най-сетне им се отвориха очите за "Авантюрите на русия в ...........България".

    Коментиран от #21

  • 7 Сатана Z

    82 111 Отговор
    За 10 дни се очаква Полша да нахлуе в Западна Украйна и да анексира Галичина .Това чака Темнейший.
    Z
  • 8 Про100 100

    170 67 Отговор
    След 10 дни ще се случи онова, което се е случило на каубоя дето му откраднали коня пред бара и той казал "върнете го, да не се случи онова като миналата година". Е каво стана миналата година - ами не ми го върнаха :)

    Коментиран от #128

  • 9 накратко

    97 172 Отговор
    луд заплашва с катарзис цивилизациите от които руснаците ползват екстрите на живота/лайфа/!!!

    Коментиран от #63

  • 10 Грульо

    273 76 Отговор
    "Тези 10 дни Путин дава на западните държави с надеждата, че поне някои от тях ще започнат да му се подмазват, за да ги отмине горчивата чаша. "

    Че те вече почнаха да се подмазват, сума ти страни искат изключения от енергийните санкции, знаят, че Путин врътне ли им кранчето след 10 дни са живи умрели.

    "
  • 11 Истината

    290 81 Отговор
    Ес и САЩ са въздух под налягане, руснаците ги развенчаха първо във Сирия сега и в Украйна.

    Коментиран от #29

  • 12 Някой

    310 62 Отговор
    С подобни "статии" няма как да съберете привърженици за вашата кауза. Още повече, че българите изпитаха на гърба си наглостта на укрите. Дошли в чуждата страна и се опитват да налагат техния ред. Ама така ще е като начело на страната стоят зависими политици.
  • 13 Анонимен

    294 61 Отговор
    След 10 дни.... Европа още не се е осъзнала в какъв капан попадна Краварите подхлъзнаха цяла Европа за да се срине икономиката .Ако Русия каже утре спираме всякакъв износ на газ петрол жито и суровини към Европа до два месеца Европа ще фалира.Евросъюза го знаят но се правят на мъже .

    Коментиран от #160

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Dai gaz

    102 37 Отговор
    Фотошопа много сполучлив, когато обвиняваш някого несправедливо, всъщност гледаш цивилизованият си собствен сатанински лик в огледалото на една бяла къщичка на баба Яга на хълм.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 НКВД

    144 31 Отговор
    Евгени Дайнов греши,Колективния Запад не включва васалите,така че Кочината не я търси там колкото и да ти се иска,дърт партиецо —ренегат
  • 18 Аноним

    103 24 Отговор

    До коментар #4 от "Холодний Яр":

    Това ли ти набиха фалшивите новини в малоумницата
  • 19 3.14К

    164 30 Отговор
    Не на DW и Дайновци в нашето медийно пространство! Пошло, примитивно, позорно!
  • 20 САНДОКАН

    211 46 Отговор
    професорче не те знам кой си но явно не си на ясно че ако РУСИЯ се прострелва в крака то европата се прострелва в главата, май само ти не виждаш глада който се задава.

    Коментиран от #106

  • 21 Димов

    116 26 Отговор

    До коментар #6 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Империалистите нито са били прави, нито праведни, нито полезни за хората.

    Коментиран от #108

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Привет

    99 24 Отговор
    Знае се, че алкохола на никого не прощава, но сега се уверяваме, че некои списуватели и нечисто плътните си душички са продали на Падналия Ангел.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Димов

    134 22 Отговор
    Понеже сме демократична страна, с много свобода на словото и печата, бих желал, ако е възможно, покрай безбройните ежечасови статии на ДВ и денизли хаберли, да пуснете и някой репортажче от Ан-Лор Бонел, на Патрик Ланкастър, на Лара Логан или на Тъкър Карлсън. Може ли?

    Коментиран от #124

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Димов

    159 25 Отговор

    До коментар #24 от "Ал Бунди":

    Не знам какво ще се разпродава на безценица в Русия. Знам, че едни канадци ти копат златните залежи от доста години, срещу едни 5% комисион, който стига само до нечии гуши. А до народа?

    Коментиран от #30, #38

  • 28 Мим

    114 33 Отговор
    Боли я фара Русия.Как ще се освободи и Европа,а и света без руските блага.Една до две три години да минат без тия енергоресурси,но ще се молят след 3,4 години на Русия и тогава ще го ядът..

    Коментиран от #90, #110

  • 29 Димов

    116 32 Отговор

    До коментар #11 от "Истината":

    И цялата западна икономика се крепи на Кремълските колони. Този факт лъсна, като голо дпе на месечина.
  • 30 Komapak

    41 106 Отговор

    До коментар #27 от "Димов":

    На света е пълно със завистници като теб. За народа, а 😀😀😀 Мечтата на путлеродебила. Да си лежа около кранчето и само парички да падат от газа, в твоя случай от някаква концесия. Не съм и очаквал друго безмислие от червени потомствени гнус@ри.

    Коментиран от #36, #53

  • 31 Копипасте

    121 25 Отговор
    Никога не бих казал, че руснаците са цвете за мирисане! Но Дойче Зеле и Алко Хухавел Дайнов са една невероятна комбинация! Амин!
  • 32 ЛилиПутин

    38 65 Отговор
    луд за вързване
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 аааа

    40 7 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    става, ама срещу натовци, не срещу цивилни. цивилните могат да си ходят всеки ден от 8 до 16 часа, ако ги пуснат, де
  • 35 Komapak

    45 100 Отговор
    Путин, значи правилно е преценил България.
    🙈🙈🙈
    Преценил?
    Путлер е инвестирал в България, сега си търси дивидентите.
    Инвестирал в 70-80% от българските партийки и политици, в тролене, в медии, в “международни” коментатори.
    Отделно от Путлер руската мафия/олигархи владеят огромна част от българския бизнес. Бизнес в голяма си част ниско технологичен, високоенергиен.
    Тъй че сега е момента ще си продадем ли свободата, ще наведем ли глави пред заплахата за ново рашистко робство?

    Коментиран от #143

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Komapak

    51 105 Отговор
    Всъщност Дайнов очакваше Украйна да загуби в началото на войната и написа една статия "Ами ако Киев не падне?". С развитието на войната обаче стана ясно, че Русия не може да спечели. Вече не. Войната е ресурси. Русия не може да издържи на тази надпревара. Единственото което и остава да спретне ядрен апокалипсис. Хрушчов навремто не посмя. В момента позициите на Русия са в пъти по слаби от тогава. Няма соц лагер пткъдето да цоцат ресурси, няма нова руска техника на концептуално ниво - видя се във войната ,че са ниво ВСВ. Това ниво беше ОК за времето на карибската криза, но сега? А Украйна е въоръжавана все повече и с все по модерни системи. Усещаш ли за кого работи времето? Санкциите също засилват влиянието си с времето. Русия не може да компенсира липста на технологии, а и мозъците изтичат във всички възможни посоки. Процесът само ще се задълбочава

    Коментиран от #118, #136

  • 38 Знаещ

    30 4 Отговор

    До коментар #27 от "Димов":

    Бъркаш, не са 5 %, а 3 % ,( три)
  • 39 Знаещ

    22 4 Отговор
    Бъркаш, не са 5 %, а 3 % ,( три)
  • 40 ЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦ.....НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝

    11 19 Отговор
    ....ТАКА ЛИ ИЗГЛЕЖДА ПАРКИНСОН...😱
  • 41 Komapak

    40 83 Отговор

    До коментар #24 от "Ал Бунди":

    Само за справка - на фона на закрити медии и масови глоби и санкции, по предаването на Соловьов свободно се говори за "война" и се споменава "война", а Роскомнадзор се прави, че това не става. Как точо трябва да посрещам думите на Шахназаров, застъпник на Путин и "Единна Русия", който ми обещава кастрация и концлагер, а? Как да посрещам интервютата с обикновени хора, дето казват "Украйна трябва да бъде унищожена, Полша трябва да бъде ликвидирана, Прибалтика и Молдова - също"? Да, "Западът" е лицемерен, западните ценности се виждат в - колко са - май 15 висши държавни служители и политици , намерили топъл пристан в руски компании. И все пак "електронният затвор" ти дава достъп до колонел кассад и прочее подобни простотии. Имаш свобода на речта, не виждам да са арестували масово протестиращите на Копейкин вчера, нали?
    И какво означава да обичаш Русия като държава? Това е (терористична по мое мнение) организация - все едно да обичаш ВиК и енергото. Ми давала газ и петрол. Ако внасяхме от Саудитска Арабия, трябваше ли и нея да обичам? Това проруската пропаганда е стряскащо дебилна!

    Коментиран от #49

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 555

    32 62 Отговор
    След 10 /десет/ дни всички останали страни в Европа ще са подали заявления с молба да бъдат приети в НАТО...!!!
  • 47 Руснака

    83 22 Отговор
    Идва лятото и сте много смели но сезоните се сменят ха ха
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Тапата

    34 79 Отговор
    Путин даде десет дни на бандитите си да прегазят Украйна, но видяхме какво стана. Сега дава десет дни на ЕС и НАТО да капитулират, но както се казва в популярната песен "Пак ще се срещнем след десет години", ако все още съществува РФ.
  • 51 Перо

    73 19 Отговор
    Щом и това недоразумение с мозък на пиле стана професор,м-во на образованието,СУ и БАН трябва да бъдат закрити! Тази титла стана бенефити за джендърите!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Защо Путин даде тези 10 дни??

    66 16 Отговор
    Ами защото си тъп соросоиден боклук, който си гледа келепира от грандове... за тва..
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ушанка не човек

    20 56 Отговор
    Дайнов ги съсипва путлерастите вие такъв умен професор/доцент ушанка си нямате..всичките са копи пейст теория на конспирацията папагали
  • 59 Знаещ

    72 19 Отговор
    Дайнов, манипулатори като тебе много. Не Русия нападна Грузия, а обратно. Русия отговори и ги смаза.

    Коментиран от #65

  • 60 Hoho Boho

    27 52 Отговор
    "Но онова, което ще се случи - и вече се случи в случая с Полша и България - е, че Западът най-сетне ще се освободи от зависимостта от руски енергоносители. А това ще разтърси не света, а Русия."
  • 61 Hoho Boho

    29 34 Отговор

    До коментар #1 от "Професора":

    Приятелю, казваш: "След 10 дин ще изгорите сороси"
    А ти няма ли да изгориш? На Марс ли живееш...
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Гост

    54 22 Отговор

    До коментар #9 от "накратко":

    Рублата поскъпна с 15% от нивата декември 2021! Ти си плямпай.

    Коментиран от #66, #114

  • 64 Урюрвкос

    48 19 Отговор
    ами добре е казано в статията "тия пак ще допълзят" досега няма пропуск. Руснаците въвеждат санкции ония мислят седмица две и се почва ама неможе ли така или онака ама тук дай така и накрая полските хранилища вече пълни 84% с газ а немските едва с 30%. Надпреварват се кой по напред да се подмаже. Едно е политически изказвания пред избиратели друго си е парата в джоба да топли.
  • 65 Пловдив

    34 48 Отговор

    До коментар #59 от "Знаещ":

    Ей путинофил,кога Грузия е нападала Русия ве? Това по первий канал ли го казаха?
    Сигурно Украйна нападна Русия а ?
    Много скапана пропаганда,по времето на соца повече се стараеха
  • 66 Да бе да

    31 32 Отговор

    До коментар #63 от "Гост":

    "Рублата поскъпна с 15% от нивата декември 2021! Ти си плямпай."
    🤗 инвестирай тогава!
    Ако поскъпне с още 15% ще стане ли 2 стотинки ?

    Коментиран от #127

  • 67 Кво ревеш бе

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    нали го писаха вече
  • 68 65йкр

    48 19 Отговор
    Запада не брой руснаците за хора това разбрах от Европейския съюз до кога ште продължи това дволичие на Европа нали бяха от правилната страна и сега Русиа нападна украина и станаха Европа и Русиа врагове заштото Америка така иска но европейски съюз ште се разпадне скоро като със стачки народа почне да атакува своите страни и народа почне да гладува тогава какво ште прави Европа Русия каквито истини да показва Европа си затваря очите за тия истини

    Коментиран от #72

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 След 10 дена

    19 28 Отговор
    Ще събере цялото Политбюро на едно място. Ще има много свещи и венци.
  • 71 Смех

    49 16 Отговор
    Хубаво да кажем че ще мине лятото някакси било защото в китаи има локдаун или защото баи дрън има малко излишен газ обаче хранилищата нужни за зимата с какво ще се напълнят голям смях а?
  • 72 Крр

    27 61 Отговор

    До коментар #68 от "65йкр":

    Какво показва Русия ,САЩ два пъти е спасява от глад ,построява заводите на СССР,помага да спечелят войната с Хитлер,опита се да ги направи нормална държава ,но не те си искат да са си Роби от векове ,за последните сто години едно нещо не са създали,само си дълбаят природните ресурси ,да бяха създали нещо .Всичко което ползваш ежеминутно е създадено и измислено от САЩ и запада.

    Коментиран от #150

  • 73 гост

    45 21 Отговор
    Ядосана и изправена демокрация?! Която забранява всяко различно мнение, която възпира войната въоръжавайки наркомани, която с нелепи санкции обрича собствените си народи? Нямате право да споменавате Чърчил, камо ли да се сравнявате с него.
  • 74 Човек от народа

    62 17 Отговор
    Дайнов, от тебе не знам по добър пълзяч и нагаждач да има... Ама, Хайде като ги разбираш нещата да ни кажеш, какъв ку. р търсеше Америка тази невероятно човечна западна демокрация, осем години в Украйна, която с преврат постави марионетното неонацистко правителство на
    Клоуна Зеленски, напомпвайки го с оръжия, финанси и лаборатории за биологични и химически оръжия, с едничка цел да използва Украйна като плацдарм за атака и унищожение на Русия! Ти това как не го виждаш в интелектуалните си политологични анализи и размисли ??? Какъв аналЛизатор си щом от тия факти не ти става ясно и не можеш да направиш просто логическо съждение.... Не целта ти е друга не анализ на фактите, а пробутвате на долната пропаганда на господарите ти. НЕ СТАВА!!!
  • 75 Да изчистим България от западния фашизм

    37 20 Отговор

    До коментар #4 от "Холодний Яр":

    Не шмъркай толко, че наистина може да се озовеш в някоя паралелна вселена и после да не мож се върнеш, също като клоуна Зеленски...
  • 76 Професор

    52 12 Отговор
    Виж сега, Дайнов, ТИ НЕ СИ от колективния Запад. ТИ, специално, си ИНДИВИДУАЛНИЯТ ИЗТОК. Ще ти обясня ЗАЩО. ПЪРВО, Дайнов, ти не може да си никакъв професор, понеже имаш h-index (мярка на научната продуктивности импакт) от 1, което значи, че си на ниво четвъртокурсник, ако не и по-ниско. Тоест, ти на Запад нямаше да си никакъв професор. ВТОРО, Дайнов, ти не познаваш трудовете на никакви западни икономисти и/или философи. Ти познаваш само трудовете на Владимир Илич Ленин, които непрекъснато цитираш, понеже си станал професор именно защото ги цитираш. Така че, Дайнов, "колективният Запад" ще е едно по-добро нясто за живеене ако ИЗОБЩО НЕ ПИШЕШ НИЩО и изчезнеш в село Миндя, където се беше скрил на времето.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 взвд

    31 21 Отговор
    дайнов грузия нападна русия през 2008 г а не както казваш ти след10 дни соросоиди и англосакси ще горите в ада
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Иван

    28 18 Отговор
    Само дето запада не е демокрация.

    Коментиран от #116

  • 83 Шматароци

    29 16 Отговор
    Стигнах до "изправяща се ДЕМОКРАЦИЯ" та да запитам , коя демокрация , къде , за ЕС ли говорите?Моля прочетете книгата на Клаус Шваб ,а после елате да говорим за демокрация.

    Коментиран от #92

  • 84 Дайнов

    22 15 Отговор
    вземи се окъпи, че разнасяш вонята си на вкисбато зеле
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Уйеф

    21 21 Отговор
    Слава на Путин

    Коментиран от #117

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Много гневна

    18 19 Отговор

    До коментар #28 от "Мим":

    Те още сега са започнали да се дърлят- да ги изчака Русия 2,3,4 години-да отмине патакламата ,пък тя Русия ще забрави какво са й причинили и пак ще я окрадат,ама май няма да се получи. Много търпелив Путин,нооо-пази се от гнева на търпеливия !!!
  • 91 kingsize

    13 26 Отговор
    Няма да е само Орбан, Корни ще омеси погача, Бойко ще избере кученце, Копейкин и Рубльов (Янев) малко ще се посдърпат кой е по-най-баш, Волгин, Карбовски и Симов ще напишат пламенни слова...
    Панихида за Путин!
  • 92 Изправеният

    27 19 Отговор

    До коментар #83 от "Шматароци":

    Хитлер така ги беше" изправил" , та трябваше да бягат като зайци към Дувър . И добре , че беше оня изправеният сталинизъм да направи германците на тор . Европа щяха да я гледат през телескоп.

    Коментиран от #120

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Евг Дайнов Плямпало!!

    23 7 Отговор
    Плямпало!?
  • 95 JEFF

    16 31 Отговор
    Путин е свършил , той е бита карта . Важно е какво следва . Руските орди и празноглавие много трудно ще се овладеят и променят . След само година това ще е най-големият проблем в света , как да променим смисъла и безсмислието на съществуването на рашките . Путин е УБИЕЦ !
  • 96 Трябва някой да е много прост и злобен

    29 10 Отговор
    За да направи и публикува подобен плакат!! DW ваша работа е!!

    Коментиран от #121

  • 97 Нето

    34 10 Отговор
    Русия ще спре петрола за България , това означава 6 лева бензин , глад и смяна на правителството.

    Коментиран от #122

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Варна

    36 11 Отговор
    Суровините за всичко в България идват от Русия. Металургия , производство на торове , горива , хранителна промишленост.
    Ако Русия спре всичко това ще фалират много предприятия , горивото ще е 10 лева за литър.
    Ще има гладни бунтове. Не ми се мисли зимата какво ни чака.

    Коментиран от #107

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 ARIS

    23 9 Отговор
    Поредната безсмислена теза на Дайнов!! 30 години небивалици направиха от този човек "професор " .......
  • 102 ARIS

    20 9 Отговор
    Поредната безсмислена теза на Дайнов!! 30 години небивалици направиха от този човек "професор " .......
  • 103 Вярна е поговорката, че истината не

    26 9 Отговор
    може да се скрие, тя е като пръднята, и от мръсни гащи излиза. Та и нашите подлоги са като пръднята, рано или късно се проявяват, размирисват се, като този клошар. Стана ясно кой е убил животът ни, ето тези подлоги като Дайнов, то и видът му е такъв, убит!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Мисля

    30 11 Отговор
    Няма руско военно нахлуване в Грузия!
    Грузия нападна мирни жители, цивилно население, и си получи заслуженото! Това и западните държави го признаха. Но една лъжа трябва да се повтори сто пъти, от такива неграмотници!
  • 106 таня

    11 19 Отговор

    До коментар #20 от "САНДОКАН":

    сигурно си ватенка- отивай в русия и си карай москвича, живей на свобода
  • 107 Путинофил

    12 14 Отговор

    До коментар #99 от "Варна":

    Ха-Ха! Апокалиптик! В България металургия почти няма, защото малоумни комунисти без образование направиха Кремиковци на място с почти никаква желязна руда и трябваше да я карат от Украйна. Естествоно тава е нерентабилно и измесления завод фалира, както и държавите ръководени от от лодобни създания. А колкото до цената на бензина, тя върви нагоре заради простотията на наследника на споменатите по горе и трябва да си му доста ядасан.

    Коментиран от #112

  • 108 кино

    10 9 Отговор

    До коментар #21 от "Димов":

    ами отивай при праведните хора, пали волгата и там, толкова е лесно
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 ватенка

    10 15 Отговор

    До коментар #28 от "Мим":

    раят е русия бягайте, след 10 дни няма да може ватници,10дни имате
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Йо Несбьо

    21 7 Отговор

    До коментар #107 от "Путинофил":

    Напротив, мястото на "Кремиковци" е измислено добре, но железните руди се оказаха не съвсем подходящи, поради което се караха рудни концентрати. Имаше логика да се произвежда дори с внос, защото купувахме суровина, а изкарвахме готова стомана, която е с по-висока добавена стойност.

    Това, което направиха "демократите", които всъщност са все същите пребоядисани комунисти, бе да затворят заводите, да ги разпродадат "на парче", машини за милиони се нарязаха за скрап, а земята се разпарчетоса и разкраде с компенсаторни бонове... Затова 30 години се борят с пустеещи земи.

    Коментиран от #126, #133

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 асан

    5 3 Отговор

    До коментар #63 от "Гост":

    купувай рули
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 сали

    14 13 Отговор

    До коментар #82 от "Иван":

    демокрация в русия, бегай при ватенките че след 10дена край
  • 117 киро

    11 12 Отговор

    До коментар #87 от "Уйеф":

    путин чао
  • 118 Йо Несбьо

    5 13 Отговор

    До коментар #37 от "Komapak":

    Аз имам същите усещания и точно затова се чудя защо руснаците не удариха досега с тактически ядрени ракети. Една-две и съпротивата приключва! После щели да изолират, да налагат санкции...

    Коментиран от #144, #151

  • 119 666

    17 22 Отговор

    До коментар #111 от "ФИЛИП ЕЙДЖИ":

    Ние сме преживели 1340 г. Ще преживеем още толкова но орките на Путин едва ли ще изкарат дълго. Чака ги бавна и мъчителна гибел а не рая.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 чичо

    6 5 Отговор

    До коментар #96 от "Трябва някой да е много прост и злобен":

    плаката красив
  • 122 димо

    4 4 Отговор

    До коментар #97 от "Нето":

    само за теб бензина 1рубля
  • 123 Убре,

    17 7 Отговор
    Синия шаман,вече е краварски ! Ама не шаман,а просто подлога...
  • 124 не може да бъде

    16 6 Отговор

    До коментар #25 от "Димов":

    Бих искал да предложа още да се пуснат коментарите на Дъглас Макрегор -полковник от американската армия,герой и бивш танкист от иракската война,и Оливър Стоун !Подозирам че някои вече са ги чели и много ги е заболяло и затова и панически не искат да се публикува нищо от тях!Или просто има забрана!
  • 125 Наказател

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Професора":

    Ти вече си изгорял в природната си тъпота,професоре по точните бръмбари !!
  • 126 Komapak

    11 0 Отговор

    До коментар #112 от "Йо Несбьо":

    Александър Томов ли е демократ?! 😀😀😀Покажи ми просто по-голям комунист и ще се съглася веднага.
  • 127 Komapak

    7 11 Отговор

    До коментар #66 от "Да бе да":

    До септември другарю рубли от официална институция само през крив макарон. То и при правешкия малоумник долара беше 0.98 ст. но на черно беше 3лв.... Добри парички съм направил та знам! Дреме ми че досието ми беше дебело!
  • 128 Майстор на спорта

    21 5 Отговор

    До коментар #8 от "Про100 100":

    Руската икономика е в състояние да се справи с възможния отказ на ЕС да доставя петрол, пише вчера The Financial Times.Според енергийни експерти значителното увеличение на цената на енергийните ресурси компенсира разходите за загубите на Русия на ЕС пазара. „Ако ембаргото бъде договорено, цените на петрола очаквано ще се повишат още повече, което ще позволи на Русия да издържи много по-лесно удара и значително ще увеличи тежестта му върху икономиката на ЕС, която получава от Русия 35% от петрола, от който се нуждае“, се казва в статията на The Financial Times. Вестника представя и предупреждението на ръководител на неназована нефтена компания: "Основно предизвикателство за ЕС ще бъде увеличаването на потреблението на петрол от Близкия Изток. 3/4 от европейските рафинерии са създадени да обработват по-тежкия руски петрол Urals, а не по-лекия такъв от Близкия Изток. Обработването на суров петрол от различен клас ще изисква корекция в производството на рафинериите, което изисква време, а необходими инвестиции освен, че са сериозни са и в противоречие с екологичните цели, прокламирани от Брюксел."

    Коментиран от #148

  • 129 мучо

    19 5 Отговор
    средата на май месец изтичат почти всички договори на държавите от западна европа за доставка на руски газ...
    така че, май путин ще врътне кранчето.....

    Коментиран от #131

  • 130 иво

    6 8 Отговор
    да не стане съвсем скоро рубла=лев.....

    Коментиран от #146

  • 131 някой

    5 7 Отговор

    До коментар #129 от "мучо":

    И се страхувам , че притиснат до стената Запада ще бъде принуден с общи усилия да нападне Русия . икономиката държавите се крепи на ресурсите . Държавите се крепят на икономиката . Не става само да печаташ пари , и да живееш . Невъзможният баланс в разпределението на световните ресурси довежда войните.
  • 132 LexRX

    24 8 Отговор
    Руската икономика ще бъде засегната в краткосрочен план, за първите две години. След това ще започнат да продават и изнасят петрол и газ за Азия.Това ще ги направи по-силни от преди, защото ще се увеличи износа за Китай, който е основния двигател в Азия.Другата държава е Индия.Тя има 95% руско въоръжение и е другия основен купувач на енергоносители.И така обобщено се оказва, че двете държави с най-многочисленото население на планетата ще купуват газ и петрол от Русия.Грешката която направиха западните държави е непростима, защото се оказва че ни управляват пълни нек@дърници.

    Коментиран от #134

  • 133 някой

    12 0 Отговор

    До коментар #112 от "Йо Несбьо":

    В самото начало Идеята на Кремиковци беше да използва местните суровини от местното находище , и наличието на много работна ръка около София. Но се оказа , че находището е силно надценено . За това с кораби по река Дунав , пристанището в Лом , и ЖП транспорт се докарваха от Украйна качествена желязна руда и кокс. На базата на евтините руски суровини изнасяхме много метални профили в чужбина с ЖП транспорт и пристанище Бургас. После Бай Тошо реши , че няма смисъл да се мъкне желязото до Бургас , и направи нов завод в Дебелт близо до самото пристанище . Но промените след 1989г. , другите цени на суровините , и отдалечеността от транспортните коридори на практика фалираха Кремиковци , както и много други сектори свързани със завода. Завода започна да се източва , ценните машини да се продават и тк.н.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Anon

    9 17 Отговор
    Ще му избият зъбките след 10 дни. Това ще стане
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Иван Терзиев

    21 8 Отговор
    Поредната драсканица на продавача западната пропаганда.
    Ще падна от смях - ,,Но онова, което ще се случи - и вече се случи в случая с Полша и България - е, че Западът най-сетне ще се освободи от зависимостта от руски енергоносители". Така се освободи България от зависимостта, че ще купува отново РУСКИ ГАЗ, само че чрез посредници, на които ще плаща комисионни!
    Много ще е интересно, ако Русия вземе, че спре тотално кранчето на газ за Европа ,, това ще разтърси не света, а Русия".
    Хайде малко да си поразмърда сивото вещество между ушите ,,автора,, а не само да драска заучени фрази, спускани от плащащите му евро продажници.
    Всъщност разбираемо е защо не си е сложил името под ,,статията". Вярвам, че самия ,,автор,, разбира колко жалко е това изказване и се срамува да застане зад името си.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 11122233

    8 3 Отговор
    А това ще разтърси не света, а Русия . Чакат ни гладни години..
  • 143 111222233

    6 5 Отговор

    До коментар #35 от "Komapak":

    Не Путин е инвестирал в България, а Русия през 1876 година,

    Коментиран от #149, #155

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Боцко

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Професора":

    Гинеколожката Урсула ще загроби Европейския съюз. Некомпетентна, незнаеща, неможеща. Тя загроби немската армия (беше военен министър). Агент за влияние.
  • 146 ЛАЛЬО

    1 3 Отговор

    До коментар #130 от "иво":

    щи купувам саморубли
  • 147 Матей преображенски

    8 6 Отговор
    Каква изненада им готви Путин,нещо което ще ги изкара от релси ,както когато наложи условието да се плаща газта с рубли.Сега ще е е нещо още по-стресиращо,предполагам е свързано с помощниците на украинския режим,особено доставящи бойна техника.Няма начин,Путин няма как повече да търпи тази индиректна намеса във войната.Участниците или да се заявят като съюзници на Украйна,или да спрат всякакви доставки ,иначе ще бъдат третирани като съучастници на бандеровския режим.Залагам на тази версия,а може да е нещо друго ,нали затова е изненада.
  • 148 Komapak

    4 8 Отговор

    До коментар #128 от "Майстор на спорта":

    Трите държави в света, които притежават тежък петрол са русия, венецуела и иран. По мое скромно мнение, освен русия останалите изведнъж ще се озоват без ембарго. Ааааа пропуснах нигерия, но там количествата не са от съществено значение да променят баланса. Подозирам, че и венецуела и иран доста добре разбират значението си на новата карта и ще си го изтъргуват съвсем подобаващо. Не е нужно да си ядрен физик за да се добереш до една проста логика. Подозирам дори, че в момента текат преговори на високо ниво понеже русия се оср@ тотално.
  • 149 Komapak

    6 6 Отговор

    До коментар #143 от "111222233":

    Прочети санстефанския договор и пак да си говорим!!!! Не само че не е инввестирала ами сме плащали в злато. Освен всичко друго са ни продали като стока АсвАбатителите. Четете история преди да пишете глупости.
  • 150 Хахаха

    3 3 Отговор

    До коментар #72 от "Крр":

    Брачет това не е баш така не е важно коя държава държи правата а кой човек и с каква националност го е създал да изброявам ли само Българите който са създали бая неща който както ти така и аз ползваме ежедневно та те колко да са западняци стига глупости
  • 151 Ударил Греда

    2 5 Отговор

    До коментар #118 от "Йо Несбьо":

    Амии... руснаците не удариха ( няма и да ударят) с тактически ядрени ракети защото не им стиска. Топки се искат за тая работа... Те ги нямат.
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Роко

    3 2 Отговор

    До коментар #143 от "111222233":

    Да приятелю през 1876 година Русия инвестира.в Райхщад руския и австро-унгаския императори на по чаша винце се разбират че няма да позволят създаването на голяма българска държава, а и малката създадена ще разделят на България и Източна Румелия.
  • 156 Го4о

    3 0 Отговор
    Петков пълзи срещу санкциите за петрола, но Урсула " не вярва на лъжи! Петков няма ОСНОВАНИЯ да хленчи, нужна е работа от негова страна! Нужни са спогодби за доставки!!!!
  • 157 Тошко

    5 4 Отговор
    Помните ли как иракския диктатор го разпознаваха по зъбите, когато (като лалугер) го извадиха от бункера??? Е, Путин го чака същото.

    Коментиран от #161

  • 158 Дойчо Велев

    7 3 Отговор
    Дайньо подлогата
  • 159 Зеленото човече

    5 1 Отговор
    А на мен ми се струва че Запада не живее в реалния свят,а още си въобразява че управлява света по своите си правила и мераци.
  • 160 Тъпан

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    Мъже без топки който са в ръцете на една акушерка.
  • 161 Путин

    1 0 Отговор

    До коментар #157 от "Тошко":

    И по зъбите няма да го разпознаят.
  • 162 элена

    0 0 Отговор
    защо ли се е озъбил тъй страшно, опасно за децата като го видят
  • 163 Красимир Д

    3 0 Отговор
    10 дни, в които руските театрални военни паради ще минат и ще се забравят, зависимата от руския газ Европа ще се изправи пред реалността на спрелите руски енергийни потоци, а Русия ще остане с 1 милиард долара на ден по-малко и блокирани международни банкови разплащания и рехави търговски връзки със запада. Глупавата война на Русия ще забави световната икономика, но горчивата чаша ще изпият слабите икономически страни. И след 10 дни нищо няма да се промени, а само ще стане ясно, че всичко е по-скъпо, а бедните са по-бедни.
  • 164 Сърбина

    2 0 Отговор
    "Който и да нападнем, да отровим или да убием....." например да нападнем Ирак, Либия или Сърбия, да убием Саудитски журналист....това подсеща на друг световен терорист. Като видя Дойче Зеле, медия която Сорос докара на Балканите, какво повече да говорим
  • 165 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    За Грузия ли плачеш ,платено леке
  • 166 бабата

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Професора":

    Ахмат Сила!
  • 167 Петър Иванов

    1 0 Отговор
    Г-н Дайнов. Моето мнение е, че коментарът ви не е обективен, а пристрастен. Всички санкции, които държавите от ЕС налагат на Русия рикошират и се връщат в по-големи мащаби и уязвяват и санкциониращите. В момента сме свидетели на ритуалното самоубийство на ЕС. Очаквам по-будните народи, не и българския защото сме агнета, да се надигнат и до 4 месеца да имаме първото паднало правителство на държава, членка на ЕС.
  • 168 Кой е

    0 0 Отговор
    този Дайнов... Статията е писана като че ли от средношколник... Подобни общи приказки да за маса, ракия и надприказване...
  • 169 Нищо неразбирам

    0 0 Отговор
    Като човек който не разбира от политика и икономика и наблюдаващ какво се случва не ми е ясно как точно санкциите налагани на Русия помагат за прекратяване на войната И какъв точно е положителният ефект от тези санкции след като войната продължава и вместо само Русия да търпим сътресения и несгоди ги търпят целия Запад цените се вдигат на хората им става все по-трудно и проблемите ще се задълбочават и на практика колкото страда Русия а те са в бойна толкова страда и страните от запада И то все пак не са във война не разбирам смисъла и докога хората ще търпят
  • 170 гумата

    0 0 Отговор
    В момента, когато в Украйна се изправи 1 млн армия заплашеният От Кремъл ще трябва да покажат, че са "до тук", а "до тук" вече скоро може да не може да има. Кремъл е в мрежата на собствените си лъжи и няма измъкване назад. Кремъл прекрачи границите на цивилизацията, показа азиатския антихуманен характер и няма повече място сред цивилизования свят. Просто кремъл вече е в царството на сенките и мрака. Той съществува изцяло като символ на злото, което мрази живота. В тази война първият ход на агресията донесе вековна омраза срещу Кремъл и единстения шанс беше пълното унищожение на Украйна. То не се случи и изглежда все по- малко възможно да се случи. От Кремъл вече нямат полезен ход дори за компромисен мир. Те се прославиха като варвари и убийци и вече са нищожества в очите на всички богати и цивилизовани общества.
  • 171 гумата

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Професора":

    Но се оказва, че педалите раздадоха едни големи шамари на "мъжете- батки" и след настаналия посер в Кремъл не могат дори да подпишат капитулация. Изглежда, че затова не обявиха война.
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.