Last news in Fakti

18 Август, 2022 19:23 1 720 11

Китай се противопоставя на преговорите за търговия между САЩ и Тайван

  • сащ-
  • китай-
  • тайван-
  • си дзинпин-
  • нанси пелоси

Целта на търговските преговори с Тайван е засилване на сътрудничеството между Вашингтон и Тайпе в сферата на търговията и регулациите, като тази стъпка ще доведе до по-тясно взаимодействие на официално ниво

Китай се противопоставя на преговорите за търговия между САЩ и Тайван  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китай е категорично против започването на търговски преговори между САЩ и Китай и казва, че ще предприеме всички възможни мерки, за да опази суверенитета си, сигурността и интересите на развитието си, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление на китайското министерство на търговията.

Шу Цзуетин, говорителка на министерството, каза на пресконференция, че политиката за "Един Китай" е предварително условие за участие на Тайван в икономическо сътрудничество с чуждестранни представители. По-късно днес същото предупреждение отправи и външното министерство в Пекин.

Американското правителство съобщи днес, че САЩ ще започнат преговори с Тайван за сключване на търговско споразумение. Информацията бе оповестена от Търговското представителство на САЩ, след като Пекин проведе военни учения, включващи изстрелване на ракети във водите около Тайван, в опит да сплаши острова след визитата на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Целта на търговските преговори с Тайван е засилване на сътрудничеството между Вашингтон и Тайпе в сферата на търговията и регулациите, като тази стъпка ще доведе до по-тясно взаимодействие на официално ниво. Преговорите ще засегнат и теми като селското стопанство, труда, околната среда, дигиталните технологии, статута на държавните предприятия и други.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    12 7 Отговор
    Бай пън тряа да пренасочи химаритата, без друго авдеевка замина скоро и цял донбас
  • 2 Дългият

    6 3 Отговор
    Оставяме ядрените оръжия настрани...знае се защо...При такава ситуация,някой ще яде голям бой...Кой...за домашно...

    Коментиран от #6

  • 3 Първо кочана ще опърдят дъртаците

    9 17 Отговор
    от кремъл, а после и онея дръпнатите с жълтеницата.

    Коментиран от #9

  • 4 Играта е ва банк

    10 14 Отговор
    Падне ли путин, пада и Лукашенко, Асад, Мадуро, Ким и накрая.........КНДР-режима.

    Коментиран от #11

  • 5 Китай

    13 1 Отговор
    Не разбирам от икономиката. Но не е ли по-добре да си поискаме заемите в злато. Мисля, че много бързо ще се откажат от търговията.
  • 6 Ясно

    13 5 Отговор

    До коментар #2 от "Дългият":

    Е че в сащ 2/3 от населението живее по крайбрежията и около големите езера, тоест по 15 ракети от всяко крайбрежие и трябва да връщат земите на седящия бик
  • 7 Сатана Z

    11 2 Отговор
    В Швейцария приключи събирането на 100 000 подписа под инициативата Stop F-35. Те са внесени в Министерството на правосъдието за потвърждение. В случай на успешна проверка в страната ще се проведе референдум, който ще реши съдбата на договора за закупуване на изтребители F-35.
  • 8 Какво ще стане

    5 11 Отговор
    Най-много китайката да ударин един три дневен кюбек отново около Тайван и тва ще е.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Като ядеш руски naцyлu

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Това да не":

    след като сдъвчеш, преглъщай. Чак тогава си позволявай да говориш, че пръскаш и цапаш. Бетер обществен кенеф си.
  • 11 Абсолютно

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Играта е ва банк":

    Все едно буташ изправени и подредени в колона плочки на домино. Ще стане толкова бързо, че не е истина направо.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания