Last news in Fakti

29 Юни, 2013 13:30 2 257 4

Константин Пенчев: Да си отвоюваме страната от олигарсите и мафията

  • омбудсман-
  • константин пенчев-
  • протести
Константин Пенчев: Да си отвоюваме страната от олигарсите и мафията - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Обстановката в България е много напрегната, нормално е да се опънат нервите на всички. Но е важно да се каже, че както гражданите, така и представителите на институциите трябва да бъдат много спокойни”, каза в предаването „Събуди се” по Нова телевизия омбудсманът Константин Пенчев.

По думите му ако един гражданин си изпусне нервите това няма да е фатално, но ако това направи един политик, може да доведе до непоправимо ескалиране на напрежението.

„Аз съм омбудсман и на тези, които са на улицата, и на тези, които са за правителството, и на тези, които подкрепят протестите мълчаливо. Аз ще бъда там, за да помогна”, категоричен беше Пенчев.

„Не поощрявам и одобрявам никаква форма на насилие, но очевидно протеста ескалира, което може да се очаква, защото хората са на улицата повече от две седмици, а няма отговор на техните искания”, каза омбудсманът.

Според него засега полицията си върши работата добре и е хубаво, че няма насилие и няма пролята кръв.

Той беше категоричен, че имаме огромни проблеми, трупани много дълго време. По думите му трябва всички институции да се хванат за ръце и заедно с гражданското общество да си „отвоюват страната” от олигарсите и мафията.

На въпрос какво трябва да се направи той каза, че най-важното е да се направят поправки на Изборния кодекс. „Това искат хората в момента”, каза той и добави, че очевидно това Народно събрание не се ползва с доверието на хората и затова няма как да направи промени в Конституцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маляка

    0 0 Отговор
  • 2 Георги Димитров-Ампера

    1 0 Отговор
    Г-н Пенчев Вие сте учен човек и знаете, че олигарсите и мафията са движещата сила и генезиса на капиталистическото общество. Как, кой и къде са премахнати ? Че в България да стане! Никога. Те ще са все по-богати, а останалите... Който вади парите, той поръчва музиката, стачките и всичко около нас. От А до Я.
  • 3 Хрисимир Йоцов

    0 1 Отговор
    Не е виновен тоя който яде баницата а онзи който му я дава.Едни бият тъпана друг обира парсата и така ще бъде докато не проумеем една проста истина.А именно!
    Дори да имаме "чисти" избори без фалшификации, дори да имаме 100 процента избирателна активност, ние пак ще останем в омагьосан кръг. Партиите просто се провалиха в основната си задача - да излъчват елити . Днес дори Велико народно събрание няма да ни оправи работата, защото в него ще влязат отново Фидосова, Борисов, Местан, Станишев, Сидеров... И за гарнитура - някакви клакьори, набутани в листите, претоплени като вчерашна манджа, полуграмотни. Те не могат да надскочат себе си, те няма да ни дадат по-добра Конституция. Сегашното законодателство не пречи на олигархията да процъфтява, новата Конституция ще бъде написана от същите хора, които преди месец се заклеха да се ръководят само от интересите на народа. Колко му е, олигархията ще напише и нов основен закон - вероятно с пари по европейски проект.Българския народ като цяло е една голяма партия която във момента е разделена на стотици частици от партиите на бившата номенклатура.Ние обикновените хора нямаме нужда от това разделение което умишлено беше наложено от партиите на бившата номенклатура.Създаването на нови феодали също не е приоритет за хората.Така че е безсмислено да се надяваме на каквито и да е промени след като те ще ни бъдат поднесени от същите другари окопали се във властта вече 68 години.Да продължаваме да бъдем използвани от олигархи
  • 4 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Дръжте хайдука!...това ли казва ПЕНЧЕВ,............А ПАРИЧКИТЕ НА
    ХАЙДУКА от къдеса!.................ето за това ще ни рисуват на входа
    в БЮКСЕЛ,като тоалетна и то ТУРСКА!