Last news in Fakti

20 Септември, 2022 16:00 4 766 23

Кой ще върне имотите на Троцки? - Септември 2022

  • лев-
  • троцки-
  • украйна-
  • сталин-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп

Първи бият камбаната журналистите от „Wall Street Journal »

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Леон Давидович Бронщайн е украинец. Роден е в село Береславка, в дълбоката украинска провинция. Баща му е едър земевладелец. Притежава хиляди декари земя. Комисар, част от властта на Съветите, Троцки обитава Кремъл. Един ден баща му чука на врата. „Болшевиките ми взеха всичко“ – казва човекът. „Добре са направили отговаря Троцки. Не може да има частна собственост в нашето общество!“ и праща баща си като счетоводител в някаква мелница. Малко след това, създателят на „Червената армия“ е прогонен от Съветска Русия.

След доста перипетии намира убежище в Мексико.

Сталин не се задоволява с отстраняването на Троцки. Той избива систематично всички негови роднини, близки и далечни, с едно изключение. Пуска дъщеря му Зинаида – болна от туберкулоза да се лекува в Германия. С нея тръгва и синът ѝ – Всеволод (Сева) Волков. Следствие на някаква депресия, Зинаида се самоубива в Берлин и малкия сирак Сева заминава при дядо си в Мексико. Той присъства лично на втория опит за убийство на Леон Троцки на 20 август 1940 година. Изпратеният от Сталин убиец Рамон Меркадер не дава никакъв шанс на професоналния революционер. Въпреки оказаната помощ, Троцки издъхва малко след похищението.

Неговият внук – Естебан (Сева) Волков има четири дъщери – Нора Волков, Патриша Волков, Вероника Волков и последната Наталия Волков. Всички те имат деца и съответно имат права върху имотите заграбени от болшевиките. За да бъдат реализирани правата на потомците на Троцки, войната в Украйна трябва да спре. Мирът там ще стане възможен само при условие, че американското общество се запознае с истинската роля на баща и син Байдън в украинската драма.

В предизборната кампания на САЩ, Доналд Тръмп попита Джо Байдън за дейността на неговия син Хънтър в Украйна. Тръмп обаче говореше без конкретни доказателства и обвиненията му се оказаха неубедителни. Месеци преди това, американският президент бе поискал от Зеленски да му докладва конкретно за дейността на Хънтър Байдън срещу няколко милиона. Този вид „бартер“, станал достъпен за американското общество, се оказа губещ за Тръмп. Байдън умаловажи намеците на конкурента си, обвинявайки Владимир Путин за разпространение на токсични новини и вмешателство в предизборната кампания.
Доналд Тръмп явно не бе запознат с последните разследвания на FBI. Те почиваха върху лаптопа на Хънтър Байдън, или по-точно върху записите на неговия хард диск, забравен от собственика му, за ревизия в една фирма в Delaware. Байдън спечели изборите през 2020 година и продължи да твърди, че слуховете за „Конфликт на интереси“ са неоснователни. Всичко било „руска пропаганда“.

Първи бият камбаната журналистите от „Wall Street Journal ».

В статия от 13-ти май 2014 година, те предупреждават, че влизането на Хънтър Байдън в управителния съвет на BURISMA Holding повдига съмнения и въпроси, които изискват ясен отговор.
BURISMA е най-голямото украинско частно предприятие специализирало се в търсенето и експлоатирането на природен и шистов газ и нефт. Основано е през 2002г. от Микола Злошевски. Малко преди „анексията“ на Крим от Русия, BURISMA в сътрудничество с американските гиганти EXXON MOBILE и CHEVRON откриват огромни залежи на природен и шистов газ. На 14-ти февруари 2014 година, проруският президент Янукович е свален от власт с активната помощ на американците.

Руснаците отговориха на „преврата“ като анексираха Крим. CHEVRON и MOBILE се сбогуват с вече платените концесии за добив на газ. През май същата година Злошевски назначава Хънтър Байдън и съдружника му, защото репутацията на предприятието не е от най-добрите. Седалището е в офшорната зона – Кипър и присъствието на двамата американци неизбежно ще повиши доверието на инвеститорите. Хънтър Байдън и приятелят му Девън Арчър са отлични преговарящи. Те се спазаряват за солидни заплати от 50 хиляди долара на месец. Освен заплатите, двамата опортюнисти изискват и получават допълнителни суми за разходи и лобиране. На първо време 250 хиляди долара, преведени на 5 юли 2014 година по сметките на BOIES SIHILER и други 3 милиона между 2014 и 2016 година, на ROSEMONT SENECA BOHAIS. В управителният съвет е назначен и бившият президент на Полша – Александър Квашневски.

През декември 2015 година, New York Times публикува статия от Peter Schweizer, в която журналиста, след проверка на хард диска настоява за съдебно разследване на връзката между Джо Байдън, синът му Хънтър и Девън Арчър. Журналиста е категоричен, че двамата младежи са упражнили натиск върху вицепрезидента на САЩ, преди посещението му в Киев на 21 и 22 април 2014 година, да им уреди консултантски договор с BURISMA. Диска от Delaware съдържа едно късо, но компрометиращо съобщение от 2019 година. То е от Вадим Пожарски, също член на управителния съвет на BURISMA. « Скъпи Хънтър, пише украинецът – благодаря за поканата за гостуване във Вашингтон.Това посещение ще ми позволи да се запозная с баща ти…“

През тези смътни времена,

американският вицепрезидент не спира да пътува между Вашингтон и Киев.

Дестинацията му изглежда доста привлекателна, защото той посещава Украйна повече от десет пъти. Поне едно е сигурно – Байдън не се занимава с туризъм. Той няма време за губене. В началото на 2016 година, украинският прокурор Виктор Шокин започва официална анкета за корупция срещу директора на BURSIMA – Микола Злошевски. Същият този Злошевски е назначил Хънтър Байден и Девън Арчър срещу суми надхвърлящи въображението на специалистите в петролния сектор. Джо Байдън в качеството си на вицепрезидент на САЩ пристига в Киев и успява да наложи уволнението на главния украински прокурор! Това постижение той споделя гордо пред видеокамери, в компанията на десетина американски политици от неговата партия. Байдън не крие, че успехът му се дължи на кредит от 1 милиард долара, които слага на масата пред тогавашният президент на Украйна – Петро Порошенко.

Войната в Украйна е в разгара си. За сега бомбите заглушават разследванията на американските журналисти, които работят по следите на Хънтър Байдън в Украйна. По всичко изглежда, че американският президент няма никакъв интерес от прекратяване на военните действия. Един ден обаче огънят ще спре, защото всичко има край. Наследниците на Троцки сигурно следят случващото се в родината на прадядо им. Когато всичко се успокои те могат да поискат имотите си. Ще ги получат лесно, но само при условие, че в техните земи няма залежи на газ и петрол.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    43 0 Отговор
    Лев Троцки е евреин...?

    Коментиран от #4, #13, #18

  • 3 Ужас

    14 28 Отговор
    Туй някаква чугунотиквена кашотина.Смисъл няма.
  • 4 честен ционист

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    По-скоро помак

    Коментиран от #9

  • 5 Що ли пълнят

    22 12 Отговор
    С щуротии главите на българите? ☺
  • 6 Шерлок Холмс

    51 1 Отговор
    Дядката Джоузеф обещава на Порошенко 2 милиарда долара за да увони главния прокурор, уволнението на прокурора става в деня в който дядката Джоузеф излита за Вашингтон. Дядката е токова нагъл, пе казва на Порошенко - имаш 5 часада уволниш прокурора и после офертата за 2 милиарда отпада.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лъжете.

    28 10 Отговор
    Байдън са "най-честната и неопетнена" фамилия в целия свят. Путиновска пропаганда.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 хахаха

    39 2 Отговор
    Лев Троцки бил украинец....това трябва да е шега? Щом го имате за украинец тоя чистокръвен евреин, то значи няма да се сърдите , когато циганите в Германия се наричат българи...:))))
  • 11 Сталин

    40 2 Отговор
    Троцки е ционистки екстремист отговорен е за милиони убити етнически руснаци ,след революцията 1917 евреите представляват 80% от тогавашното правителство и започват систематичен терор , убийства и геноцид срещу руснаците , заради което по късно Сталин започва разстрелите на тези евреи които са отговорни за милиони избити руснаци
  • 12 Макробиолог

    22 2 Отговор
    Троцки,Ленин и прочие друзя,десетилетия до революцията се мотат по европ столици и изт бряг на Сащ,като активно подготвят и извършват свалянето на императора в Русия и създаването на Съветите и интернац Ком движение....кое е странното--западните,правителства,служби и т.н.къде са спали,би попитал някой наивник?марксизма е димната идеологическа завеса,зад която банково финансовия капитал се само разправя с индустриалния,след което получава всичко и така до наши дни.
  • 13 бай Ставри

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Това е риторичен въпрос.
  • 14 Радио Ереван

    5 0 Отговор
    Какво е отношението на демократите в САЩ към Лев Троцки ? Същото, като на КПСС в СССР към Карл Маркс.
  • 15 Перо

    4 0 Отговор
    Ционистки машинации!
  • 16 Неграмотници

    24 1 Отговор
    Троцки Е роден в херсонска област по онова време това беше Русия, никва украина. Започнете да учете история
  • 17 Урюрвкос

    18 0 Отговор
    да сложиш 1 млрд на масата не е корупция а демократичен метод как без намеса във вътрешните работи на чужда държава да поискаш по кадърен главен прокурор
  • 18 И какво от това?

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Пише роденият в Украйна,украински гражданин Еди кой си.С други думи някой си еврей първо е руски,Беларус.,украински гражданин и после еврей,калмик,марий ингернанец,германец-демек съвецкай немец и т.н.
  • 19 Патето Яки

    7 0 Отговор
    Дедо Мони ще му даде една гора и един дворец. Щом е имал имоти значи е бил кулак представял се за комунист.
  • 20 Сандо

    9 0 Отговор
    Много се пише и говори за завръщането на Ленин в Русия.Странно е защо гнусливо се мълчи за това как и по какъв начин Троцки се връща,кой го праща и с какви задачи?
  • 21 Бо Байдън

    1 0 Отговор
    Охох о това ми е любимата снимка.
    Вдигна пръстчето.
  • 22 Японеца

    6 0 Отговор
    Интересно! Кога ще разкрият всичко за Байдъновци
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.