Last news in Fakti

11 Октомври, 2022 09:11 4 574 44

Няма нищо по-естествено от новата "Българска следа"

  • крим-
  • мост-
  • българия-
  • русия-
  • българска следа

Колкото папа Йоан Павел Втори стреля пръв по Али Агджа, толкова е и нашето участие в гърмежите на моста

Няма нищо по-естествено от новата "Българска следа" - 1
Снимка: sputnik.bg
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Бяхме най-близки, затуй отсега нататък ще сме най-чужди в света". Това дълбоко естрадно проникновение изпяха навремето Михаил Белчев и Искра Радева. Родените при Тодор Живков го помнят от радиоточката. Тогава България и Съветския съюз наистина бяха най-близките държави в света. Времената се промениха, политическият ни елит залитна по нови любови и се случи предреченото в песента.

За Русия днес извън съмнение сме най, да кажем...неприятната държава в света, дори повече от омразните им САЩ. И чувствата на обикновените хора у нас към "дядо Иван" нямат абсолютно никакво значение, нито съотношението русофили-русофоби, за което се твърди, че е в пъти в полза на празнуващите на язовир Копринка.

Напълно естествено отново се появи и т.нар. "Българска следа" с прословутия камион на Кримския мост, гарнирана за разкош с въртящите се безспир кадри с председателя на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин, който започва доклада си пред Путин за причините за взрива с името на България на уста. Колкото папа Йоан Павел Втори стреля пръв по Али Агджа, толкова е и нашето участие в гърмежите на моста. Дори не си струва да се влиза в детайли тук. То няма и такива, освен фантасмагории.

За днешния руски политически елит и привържениците му там, колкото и да са, ние сме истински и пълнокръвни предатели, настанили се като НАТО-вци пред прага на хралупата на голямата руска мечка. По традиция смятаните за предатели в голямата страна на североизток са наказвани със смърт във всички епохи. Приемете хладнокръвно очевадната причинно-следствена връзка на последните събития и поведение на отговорните фактори в Русия по отношение на нашата страна. Простичко е. И запазете спокойствие - ако искате по рецептата на Феликс Едмундович, или по някоя на Силвена Роу. Както ви устройва. Тук нямаме намерение да оправдаваме никого. Търсим обяснение за поведението му, защото само така имаме шанс да предвидим следващия му ход и докъде въобще може да стигне.

Последният цитат, с който ще ви отегча тази сутрин е на неповторимия мистър Бийн. "Седя и гледам картините". Така отговори той на въпроса какво прави в галерията. Да правим същото. Гледайте дистанцирано и мислете с главите си. Не бъдете като гостите в сутрешните блокове на любимите ни телевизии. Там отдавна не е смешно...


Поставете оценка:
Оценка 3 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    38 1 Отговор
    Точно за десет минути службите могат да проверят, регистрацията на камиона или на товара , имат ли връзка с България ‼️

    Коментиран от #8

  • 5 факт

    23 0 Отговор
    Правилно, един разумен съвет - мислете! Търсете алтернативни източници на информация, сравнявайте информацията и мислете. Сега е особено важно да се мисли, защото стигайки до определени изводи за ситуацията у нас и по света, ще можете да вземате най-правилните решения за себе си и близките си. Оставете настрана всякакви пристрастия към една от двете страни в конфликта и не спирайте да търсите истината, колкото и да се опитват да я прикрият, тя винаги намира начин да се покаже.
  • 6 Пожар

    21 31 Отговор
    Оставка на бруталния агресор-комунист Путин !!!
  • 7 Госあ

    24 21 Отговор
    Така както оръжейните ни заводи (построени от руснаците, между другото) бълват и изнасят оръжие за Украйна до нива да сме с най добър икономически ръст в ЕС докато говорят че не го правят, така като нищо страната ни може да е участвала в подготвянето на атентата. Мълчанието от наша страна за факти, само подкрепя тази теза.

    Коментиран от #18, #26

  • 8 Беловеца

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Те точно това са направили.Но нашите мисирки и месири не искат да кажат че,камионът е разтоварен в Армения.

    Коментиран от #10

  • 9 златоград

    7 32 Отговор
    Към населяващите тази територия. Нали знаете че на хан Аспарух е даден най продажния род да го доведе тук защото този род се е продал още навремето на монголо-татарските орди на Чингиз хан като е приел исляма а сега се пишем правславни християни а по вероятно приемащи католицизма заради другарите от НАТО и ЕС. Та това е светлата демокрация чиляците да се въртят на 180 градуса.

    Коментиран от #20, #23, #31

  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 3 Отговор

    До коментар #8 от "Беловеца":

    Защо иначе Блинкен ще разговаря с властите в Армения ‼️

    Коментиран от #24

  • 11 Читател

    13 13 Отговор
    Какво научихме от словоблудството на Милен Ганев ? Нищо , освен че се е присшамчил към "евроатлантлантическите" писачи .
  • 12 Мислещ българин

    34 19 Отговор
    Руското разузнаване каза, че убийството на Дурина е украински терористичен акт, ЕС, САЩ и Факти казаха, че това са измишльотини, накрая дори американците признаха, че е дело на укрите.
    Руското разузнаване каза, че взривяването на СП е американски терористичен акт, ЕС, САЩ и Факти казаха, че това са измишльотини, накрая дори французите признаха, че е дело на краварите.
    Така че г-н главен редактор, спонсориран от Америка за България, винаги бих предпочел да вярвам на руснаците отколкото на краварските подлоги.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Спас безделника

    13 13 Отговор
    До Н.П. г-жа Митрофанова - посланик на РФ в БГ. Г-жо Посланик, този взривен мост не Ви ли боде в очите? Това,че има ид.и.оти във всяко държавно управление не може да учуди никого, но идиотизмът да стане държавна политика с одобрението на президента - много малко страни могат да се похвалят с такава политика. Всъщност те не могат да се похвалят, защото вече не съществуват, а обикновено служат за урок на други държави. Запомнете веднъж завинаги: БГ няма никакъв интерес да извършва каквито и да са саботажи на територията на Русия. БГ нито ще започне война, нито ще води война срещу Русия. И един страничен въпрос: По какво се различават българските д.е.би.ли в политиката от руските?

    Коментиран от #27

  • 15 !!!?

    15 23 Отговор
    Кремълските фашисти обявиха война на България !!!?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ДрБр

    25 7 Отговор
    Къде руснаците са казали, че България е замесена в случая? Казват само, че камиона е бил в България, което най вероятно е истина.

    Коментиран от #44

  • 18 Гневен

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Мъчно ми е за тебе. Твойто е нелечимо!!
  • 19 Мнение

    8 3 Отговор
    Дори да се открие някаква следа по-добре да не се казва и да се трае.
    От всички медии,които разгледах стигнах до извода,че е поръчано по интернет като този,който е дал поръчката не е бил много наясно.Взривът е натоварен другаде.Било е там където се е забавил.Трябвало е да пристигне предния ден когато е бил рождения ден на Путин,но се е замотал по неизвестни причини.Детонацията я е направил някой от Крим,т.е. имат си предател там.
    Да не замесват България.Господ гледа и ще ги накаже ако се опитат във война да ни завлекат държавата!
  • 20 Гневен

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "златоград":

    За тебе съм сигурен, че произлизаш от някоя орда!! А за останалите не давай оценка, излизаща зад ниското ти чело!!
  • 21 Бе то добър е цитатът

    12 5 Отговор
    с мистър Бийн, но това трябва да го кажат на наЩе полЮтици. Хем дрънкат, хем вършат глупост, след простотия. Укрите воюват с наши оръжия и муниции. Те , полЮтиците не знаят ли? Защо не гледат, а се месят в чужди отношения и взимат страна? Кой обяви РФ за агресор и лае без спир? Кой изгони руските дипломати с дебилни аргументи? Това и самият агресор ФАЩ не го направи? Кой едностранно, пак с дебилни аргументи, едностранно прекрати договора с Газпром? И сега вярват, че ще им се размине? А дано, ама не се знае. За какво се привикват запасняците? Да ни набутат в касапницата на войната с Русия? Амерски сценарий с един и същ почерк. Ще има втори народен съд. Дано се осъзнаят, че инак ще бъде късно, а не ми се мисли за последиците. В чужда игра се набутваме, да вадим на други кестените от огъня и на баламите вода да носим.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ще има и още

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не разговарял с арменците за камиона, а за сблъсъците с азерите !
    Простичко е - при нова сериозна патаклама между азери и арменци, доставките на газ от Азербайджан стават проблемни, а от там следва и поредното ценово газово цунами с всички последствия от това.
    Кой има интерес от подобен сценарии, оставям всеки да преценява за себе си....

    Коментиран от #41

  • 25 Обикновен човек

    8 4 Отговор
    Българите трябва да се замислим, нашата близост с Русия винаги ни е коствала много и за какво?, да ни върнат още 50 години назад. Русия трябва да е благодарна на България, ако не им бяхме дали писменост, религия и колтура нямаше да съществува сега, а вместо това Русия се опитва от години да ни ги открадне. Запада няма претенции към нас, докато Русия има и то не за равни държави, а за един тоталитарен режим, които да изпълнява само заповедите си на своя господар

    Коментиран от #34

  • 26 Диктатора

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    В един съюз, в който сме били с СССР и всичко се смята за руско, не е съюз, а империя покорила много държави, която определя като свой и всичко в територията на империята се определя като собственост на империята и пак към робството дърпате, не разбирам този народ верно ли сме такива мазохисти
  • 27 Това всеки го знае дори и Путин

    7 5 Отговор

    До коментар #14 от "Спас безделника":

    Но Русия иска да ни въвлече във войната и да ни прибере като трофей както преди 70-80 години и да си прави каквото иска с нас
  • 28 Бай Онзи

    4 5 Отговор
    Автора,ти от къде знаеш,че камионът не е български,т.е. тръгнал от България?Или имаш връзки с ВКР,ЦРУ,М0сАД?Бе много знаеш бе!Ма много ти знае балалайката.Като се знаем,какви сме измекяри и колко много мра3им Русия,защо да не сме ние,в т.ч. и ти като българин.Махни си кривите очила на евроатлантик и погледни безпристрастно!

    Коментиран от #35

  • 29 Россия Z V

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Риа новости":

    Погрижи се за твоята
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 татарин

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "златоград":

    Къде сложи Хан Аспарух - 6-и век до Ченгиз хан - 13-и век. ?
  • 32 Смешник от Факти

    5 1 Отговор
    Пропуска ФАКТА, че в Обръщение към Света Путин каза: " ..и братска страна ще остане зад червената линия", след като нашият Радев подписа ДЕКЛАРАЦИЯ с Б9, че Русия е агресор.. освен това, в прочутото видео при Путин, му докладват , че камионът тръгва от България , нищо повече. Учете ги тези езици, бе Мисири.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Обикновен отговор

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "Обикновен човек":

    Запада нямал интерес към нас?:))))))))))Хуморист!:)))))А какво има запАдът към нас?Да ни дават едни пари,дето ние никога няма да видим,само крадльовците и да слушкаме и правим каквото кажат.Това малко ли е,разбирач?Под натиска на кого си унищожихме производство,промишленост,армия...Да изброявам ли още?И кой прибира лъвския пай от всичко у нас?Бегай да миеш краката и да си лягаш.

    Коментиран от #36, #37

  • 35 Бай този

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Бай Онзи":

    Бай онзи те верно си промит мозък. България никой не мрази, не България обяви за враг Русия, а обратното, не България си спря газа, а Русия го спря еднострано, не България започна война и опитва да вкара всеки в този конфликт, а Русия. Свали си комунистическите очила и погледни реално над нещата. Какво печелим ние ако взривим този мост- абсолютно нищо, ти верно ли си такъв продажник и измекяр да опитваш да ни изкараш виновни за нещо, в което със сигурност не сме замесени
  • 36 Ти няма и да ги видиш

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Обикновен отговор":

    Като от 30 години ни управляват ДС-тата децата на социализна и си дърпаш към Боко, Копейкин и Доган . И ако дойде някой нов не част от статуквото го иЗкарваш виновен за твоя наведен мизерен живот!
  • 37 Бре

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Обикновен отговор":

    Никой нищо не те е карал да унищожаваш, просто твойте вождове го унищожиха, а ти сега се чудиш как да ги направиш незаменими вождове в една диктатура
  • 38 д-р. Читаков

    5 2 Отговор
    За съжаление ние сме си мислили, че сме близки с Русия. Ама историята показва, че русия не ни е чувствала близка.
  • 39 Ники

    4 2 Отговор
    Какви близки отношения кат тия от 1876-а се опитват да завладеят тази земя.
  • 40 Ами да

    2 1 Отговор
    Добра статия!
  • 41 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "ще има и още":

    Простичкото е отгоре , за простичките ‼️
    За разговори ИЗВЪН ПРОТОКОЛА не се говори пред мисирките‼️
  • 42 Балканджия с ракия

    1 1 Отговор
    Всички, други версии са по възможни, дори Алф от Мелмак да го взривил, от колкото нашите служби да са намесени, първо немат толкова мозък и второ са по верни на Путин дори и от руските служби.
  • 43 Янек

    1 0 Отговор
    На мен Русия не ми липсва.
    Липсва ми Германия.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.