Last news in Fakti

16 Октомври, 2022 21:00 8 256 78

Лакейство до шия

  • лакейство-
  • шия-
  • огнян гърков

Дълбоко ме съмнява, че опитен дипломат като руският външен министър Сергей Лавров и говорителката и директор на департамента за информация и печат Мария Захарова (Машка Цукерман), също от интелигентен смесен етнически произход, биха насрочили информационни или протоколни срещи с дипломатическия корпус при 40 непоканени посланици

Лакейство до шия  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В брифинга на служебния ни външен министър на 14 т.м., на чиято компетентност се надявах, ме изненада професионално следното становище: на откриването на първата сесия на 48-ото Народно събрание да не бъдат поканени посланиците на Русия и Беларус. Явно поради военните действия на Русия в Украйна. Озадачиха ме твърденията, че мнение от МВнР са поискали партиите, като същевременно на ул. „Ал.Жендов” - 2 постъпило разпореждане от администрацията на Народното събрание двамата посланици да не бъдат канени за откриващото заседание на НС на 19 т.м.
При разпуснат парламент и неконституирано Народно събрание не ме напуска чувството, че администрацията му, т.е. чиновниците, могат да имат влияние върху решенията на Министерството колкото неговите и охранителите на НС, или снабдителите с тоалетна хартия и банички в бюфетите или столовете в двете почитаеми ведомства. Но министърът застана зад становището, изпратено от – предполагам постоянния секретар на „Жендов” - 2 относно НЕпоканването на двамата посланици.
Министърът отбеляза, че «тук има и елемент на реципрочност” - българският посланик в Москва, както и други 40 страни, които са обявени за неприятелски, също не били получавали покани. Дали това е така не намерих следи в интернет, предполагам че вече темата е и класифицирана информация. Но дълбоко ме съмнява, че опитен дипломат като руският външен министър Сергей Лавров и говорителката и директор на департамента за информация и печат Мария Захарова (Машка Цукерман), също от интелигентен смесен етнически произход, биха насрочили информационни или протоколни срещи с дипломатическия корпус при 40 непоканени посланици. Подобни срещи биха загубили всякакъв вътрешно- и външнополитически пропаганден смисъл.
Че от служебното и евентуално „едно” бъдещо коалиционно правителство на атлантико-европейско-съюзна основа не може да очакваме по темата нещо повече от ПОЛИТИКА НА ИБРИКА спрямо Вашингтон и брюкселските му подчинени филиали на милитаристи за ВЪВЛИЧАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЕННИЯ КОНФЛИКТ може да съдим косвено - дори пряко понякога, от следните словосъчетания и абзаци в словото и коментарите на служебния външен министър:
1.”Искането на Украйна към България за предоставяне на оръжие все още е актуално. За целта, обаче, е необходимо ново решение на Народното събрание”.
2. „Към момента всички европейски държави запазват дипломатическото си присъствие в Киев. Присъствието ни там е необходимо, за да покажем солидарност".
3. „България е изразила подкрепа за присъединяването на Киев към НАТО още през 2008 г. и я е препотвърдила през тази година .Въпросът е под каква форма това ще се случи и че то трябва да е под формата на консенсус... защото консенсусът е най-силното оръжие и гаранция за сигурността на държавите в Алианса".
4.Министърът „допълни” едва ли не извинително, че поканата на руския посланик г-жа Елеонора Митрофанова на церемонията за Съединението на България в Пловдив на 6 септември т.г. не е минала през МВнР.
5. Но ако се ограничим с последните 30-33 години не помня случай при многобройните външни военни намеси и агресии (в Ирак Сирия, бивша СФРЮ, Афганистан, Косово...) посланиците на империите-извършители да са били изолирани по подобен начин.
6.Липсваха оригинални повторения на израз на воля за мирни преговори или например лансиране на инициативата „Черноморието – зона на мира”.
И накрая: Според медийна информация в МВнР се подготвяли за претенции за повишаване на заплатите. При сегашната инфлация и кризи вероятно служителите имат право, но проблемът е, че от години вече те не произвеждат национално отговорна българска външна, а колониално-васална политика и често работят home office. Не би ли било по-целесъобразно повишаването на заплатите да стане или за сметка на рязко съкращаване на личния състав или да бъде поето от истинските метрополии и спонсори?


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 131 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къде е ДАНС?

    59 154 Отговор
    Във Външно Министерство работят национални предатели! България е единствената страна от ЕС, която издава визи на руснаци!
    Има няколко банки, които в нарушение на европейските санкции отварят сметки на руснаци!
    Кои са тези банки, тук няма да казвам, ДАНС лесно може да ги намери, руснаците сами си ги казват в ютюб каналите за България!

    Коментиран от #17, #21

  • 2 Смерш

    66 50 Отговор
    Аман от ДС шести отдел дипломати!
  • 3 Последния Софиянец

    119 14 Отговор
    Като ходихте за гъби на 2ри октомври сега ще ревете много.
  • 4 Майна

    69 20 Отговор
    Позор , Позор, Позор...
  • 5 Костя Шлюхин от Варна !

    42 91 Отговор
    Путин ша ма праи губернатор на Максуда!
  • 6 Майна

    135 25 Отговор
    В момента тече обединение за протести срещу тази античовешка политика на ,,глобалния елит,,
    Днес навсякъде имаше протести и това е началото!
    Българино, ти пак СПИШ ..
    Какво чакате ,бе?!

    Коментиран от #51

  • 7 Хиляди руски канали в България!

    16 58 Отговор
    Постоянно призовават и подробно обясняват, как да се преселят в България!

  • 8 12340

    87 7 Отговор
    Брей!
    Да не е станАла грешка?
    Няма псувни към Путин
    и им на политиците казва,че са ибрици!...
    ....тц,тц,тц !
  • 9 Нищо

    19 64 Отговор
    Не му се разбира на тоя Дъртанян...
  • 10 !!!?

    42 122 Отговор
    Митрофанова трябва да бъде обявена за персона нон грата, тъй като тя де факто представлява окупираните и анексирани от Кремълската фашистка хунта украински области - Луганска, Донецка, Запорожка и Хесонска !!!?
  • 11 Ама

    30 70 Отговор
    живи ли са още тия байТошови келемета...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 горски

    90 5 Отговор
    Докато във външно министерство включая и министъра,е гъмжило от калинки,и политиката ще е такава.
    Много е неприятно когато има предатели в министерствата,но е непоносимо когато са двойни.Мнозина са деца,на отявлени комунистически предатели/към СССР/.Сега ни предават към САЩ.
    На времето турците са давали по торба жълтици на предателите от поробените страни,а после са ги бесели,знаейки че ще предадат и тях.
  • 14 Обърнете плочата

    91 18 Отговор
    Много моля направете си трудът да видите записа в "Афера" под заглавие "За приятелите на украинските нацисти, които нямат памет и сега са национални предатели. И пак кажете, че Русия е агресор. Вижте и после хвърляйте помита си само че в друга посока.
  • 15 Не виждам проблем в позицията на

    30 86 Отговор
    Външно. Напротив, в момента Русия е в тежка международна изолация и има проблеми да се среща с когото и да е. България не е в такава окаяна позиция. Непоканването на Митрофанова е ясен знак за солидарност с Украйна, НАТО, но най-вече защита на националните ни интереси. Не е нормално дипломат от държава, която вчера е извършила кибератака срещу България да седи в парламента. Но истината е, че Митрофанова трябваше отдавна да бъде изгонена. Веднага след обидите към българските граждани. Това е поведение несъвместимо с дипломацията, а и с елементарното възпитание.
    По въпроса за присъствието и на 6-ти септември смятам, че службите следва да изяснят много внимателно причините за нейното присъствие там, особено ако не е било съгласувано с Външно.

    Коментиран от #20, #27

  • 16 Путинодебил

    22 55 Отговор
    Червена номенклатура! Това е учил човека да се подг...ва за постове и заплащане в доларчета на блага служба.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Стоянов

    18 69 Отговор
    Да , авторът е абсолютен путински лакей. Дали за 4000....?
  • 19 Време трябва

    19 68 Отговор
    Поредният на заплата от масква. Ял е и е пил за сметка на господарите си и сега лае. Прави са немците за нас-няколко поколения трябва да минат за да се очистим от тези червеи.
  • 20 00014

    76 5 Отговор

    До коментар #15 от "Не виждам проблем в позицията на":

    А за генерал-губернаторката, която съставя правителството ни какво ще кажеш. Аман от колониален слугинаж.

    Коментиран от #37

  • 21 Къв ди ти, бе, нещастник?

    44 1 Отговор

    До коментар #1 от "Къде е ДАНС?":

    Да не се казваш Кириак Стефчов? Ако въобще знаеш за кого говоря!
  • 22 Много българи работеха в СССР!

    13 49 Отговор
    Рускините мечтаеха да дойдат на топло в България. Хванаха си българи. Изпожениха се. Народиха деца. Затова сега има толкова много русофили!
  • 23 ЗАПАДА КЛАТИ УКРИЯ

    23 4 Отговор
    Западът не разбира последствията от победата на Украйна в конфликта с Русия и затова не иска такъв изход, каза американско-британската журналистка Ан Епълбаум на срещата на върха PGS22 в Германия. Видеото от събитието е публикувано от YouTube канала на аналитичния център Progressive Zentrum.
  • 24 ДОРИ И ИМЕНАТА НИ СА РУСКИ ! СИТЕ !

    8 39 Отговор
    Рускините мечтаеха да дойдат на топло в България. Хванаха си българи. Изпожениха се. Народиха деца. Затова сега има толкова много русофили!

    Коментиран от #25

  • 25 ОбъркАл си се!

    24 7 Отговор

    До коментар #24 от "ДОРИ И ИМЕНАТА НИ СА РУСКИ ! СИТЕ !":

    Техните имена са български! Дадохме им и кирилица!
  • 26 Маринов

    58 9 Отговор
    Каква е Разликата межди България и Русия?

    Русия е НЕЗАВИСИМА Страна със САМОСТОЯТЕЛНА НАЦИОНАЛНА Политика
    а България е НАПЪЛНО ЗАВИСИМА КОЛОНИАЛНО - ВАСАЛНА Страна с ЧУЖДОЗЕМНА МАРИОНЕТНА и ЛАКЕЙСКА Политика!

    Коментиран от #62

  • 27 Маринов

    45 8 Отговор

    До коментар #15 от "Не виждам проблем в позицията на":

    Каква е Разликата межди България и Русия?

    Русия е НЕЗАВИСИМА Страна със САМОСТОЯТЕЛНА НАЦИОНАЛНА Политика
    а България е НАПЪЛНО ЗАВИСИМА КОЛОНИАЛНО - ВАСАЛНА Страна с ЧУЖДОЗЕМНА МАРИОНЕТНА и ЛАКЕЙСКА Политика!

    Коментиран от #34

  • 28 Изкарайте списъците

    12 49 Отговор
    Мисля, че българските служби трябва да се прочистят от слугинажа на Кремъл и да бъдат задействани срещу всички подобни журналисти и политици, които работят за копейки и тровят живота на българските граждани.

    Коментиран от #72

  • 29 "Лакейство до шия"

    42 3 Отговор
    Т.е. пудели на Козяк.
  • 30 ВАЖНОТО Е ЧЕ НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ

    41 7 Отговор
    КАЗВА КУЛЕБА ПОДОЛЯК И ЗЕЛЕНСКИ ! УКРИЯ СЕ Е ИЗКИЛИФИНЧИЛА ОТВСЯКЪДЕ И ТРЯБВА ДА ИМ СЕ НАШОКА ТИКВАТА - ПУТИН ЩЕ СВЪРШИ ТАЯ РАБОТА , А НИЕ ШЕ ИМАМЕ ДАННИ КОИ СА ПРЕДАТЕЛИТЕ !
  • 31 Щсдд

    22 2 Отговор
    Не е лакейство а всички е за пари.

    Коментиран от #76

  • 32 Гражданин

    39 11 Отговор
    Тази фашистка държава какво ще правят с руското население ако си върнат териториите? Може би ще изградят концлагери за това население. Русия е Освободител както нас ни освободи от Турция.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Не си прав

    11 42 Отговор

    До коментар #27 от "Маринов":

    България в част от най-богатия и най-силния съюзи в света.
    Русия е напълно изолирана държава, която десетилетия няма да може да превъзмогне това, което направи Путин с тях.
    Ти пътуваш в цяла Европа свободно, руснака никаде.
    Ти търгуваш свободно, Русия е изключена от световния пазар и банкова система.
    Ти живееш свободно, а те бягат от мобилизация в Грузия и Монголия.
    Всеки руснак може само да мечтае за възможностите, които имаш ти. Би ли си сменил българския паспорт за руски???

    Коментиран от #43, #53

  • 35 Айде

    7 27 Отговор
    Авторът видимо е позатънал!
  • 36 Тоя смотльо

    8 26 Отговор
    Иска и се напъва да каже нещо, но се получава само миризлив газ. Пълен безполезник.
  • 37 Даже незнам какво искаш да кажеш???

    5 28 Отговор

    До коментар #20 от "00014":

    Ти нали имаш право на глас? Предполагам си гласувал? Следователно твоя глас е отразен в парламента и твоята партия може да защитава твоята позиция. Това не ти дава право да си мислиш, че можееш да казваш на останалите българи, каква да бъде тяхната позиция.
    Аз например подктепям Украйна, За ЕС и НАТО съм и в червата и се надявам, партията за която гласувах да защити тези позиции. Ако не, сменям вота. Това е ДЕМОКРАЦИЯТА.
  • 38 Авторът е

    9 23 Отговор
    Путинска полога.
  • 39 Защо давате ДУМАТА на

    9 30 Отговор
    Русофили ДЕБИЛИ
    Този като Лавров само ЦВИЛИ
  • 40 Казуар

    4 22 Отговор
    Другарят Гърков да каже, при положение, че България не е член на ЕС, на НАТО няма армия каква ще и бъде съдбата, какви ще са действията на руската пета колона.

    Коментиран от #49, #61

  • 41 Да бе да

    6 27 Отговор
    "Лакейство до шия"
    рузки лакей , да говори за лакейство е може би най уместно ! Те ( този и няколко други със съветско подсъзнание) ги разбират нещата 😁 практикуват от векове все пак 😉

    Народното събрание е най висшия орган в България !
    Те ,народните представители определят реда на процедурите в зала!
    Освен ако този рептил не покаже в конституцията , къде пише че трябва да каним руския посланик, всичко което е написал е бълвоч ( дано са му платили поне) 🤩

    Коментиран от #46

  • 42 Във външно

    12 5 Отговор
    си вървят по наследство ДС кадри.
  • 43 Буха ха

    39 5 Отговор

    До коментар #34 от "Не си прав":

    Не се заблуждавай относно мястото ни в богатите и силни съюзи. Представи си един клуб на аристократи, където се яде и пие здраво, а ти си обслужващ персонал, сервираш и накрая раздигаш масите. Това че ти позволяват да си вземеш неизядените пържоли за в къщи не те прави пълноправен член на клуба. Оставаш си слуга когото по необходимост търпят, но никой не се съобразява с теб. Ако се обадиш и това не се хареса на господарите ти, най-много да ти спрат пържолите.

    Коментиран от #73

  • 44 Винкело

    22 3 Отговор
    Я! Изненада с пускането на това мнение. Таквоз едно тънко-пинизчийско, чак остава усещането, че някой отговорник се е объркал...
  • 45 Перо

    25 4 Отговор
    Много точно и професионално мнение има в статията!
  • 46 Перо

    22 3 Отговор

    До коментар #41 от "Да бе да":

    Поканването на дипломатическия корпус,вероятно е регламентирано в правилника на НС, приет от депутатите! Администрацията на НС има само изпълнителни функции и е длъжна да организира мероприятията, съгласно този правилник, а в него едва ли е записано за някакви изключения и МВнР може да се съобразява само с легитимно избрано и “конституирано” ръководство на НС, имащо право на тълкуване, а не на техническия персонал! Много ми е чудно,как е допусната до публикация в този сайт,обективната и непредубедена статия,касаеща протоколното прилагане на процедури в НС и МВнР!

    Коментиран от #54

  • 47 Чоко

    3 19 Отговор
    По пропагандния смисъл, който влага авторът-четирихилядник в България всичко се случва по нечие външно нареждане. Гърков, Гърков то и името ти не е българско! Простотията ти и слугинажът ти към Мордор са типични. Срам си за нашето юнашко племе, срсм.
  • 48 Урюрвкос

    3 8 Отговор
    Машка Цукерман - по баща "мордва" а майка и украинка единствената връзка с евреите е доктора акушер който в 1975г. е рязал пъпната връв
  • 49 Хрис

    21 2 Отговор

    До коментар #40 от "Казуар":

    Ми много прост отговор на твоя въпрос - България нямаше да се смъкне от 28-то на 78-то място е света по икономическо развитие и нямаше да унищожи най-модерната (си) армия на Балканите!
  • 50 Радон Керанов

    4 13 Отговор
    Корпусът от стари дипломати е пълен с путлеристки лакеи, като този умствено недоразвит екземпляр!
  • 51 Чакаме да...

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    ...станеш от дивана и ни поведеш...!Хвърляй клавиатурата,пижамата и пантофите...!Грабвай Калашника и начело ,наш водителю...!

    Коментиран от #55

  • 52 Лакей

    4 14 Отговор
    Лекият,който е написал това очевидно живее в паралелни свят на Путин и да заминава директно при него да си възхищава на най-големите лъжци в света Путин,Лавров и Захаров.Може и медал за храброст да получи от Путин.Световната дипломация се изказа за Русия и не я допуска никъде в нормалния свят, част от който е България.

    Коментиран от #69

  • 53 Коментар

    3 13 Отговор

    До коментар #34 от "Не си прав":

    Пак същата реакция на истината.Веднага много я отричат,или са безмозъчни хора или роботи.То няма разлика, автоматизирано човешко същество с промит от пропаганда мозък или истински автоматизиран робот.Това доказва колко е силна руската пропаганда в България, но пропагандистите също така бурно реагират като ги пращаме в Москва,не искат.

    Коментиран от #70

  • 54 Да бе да

    7 2 Отговор

    До коментар #46 от "Перо":

    "Поканването на дипломатическия корпус,вероятно е регламентирано в правилника на НС, приет от депутатите! Администрацията на НС има само изпълнителни функции и е длъжна да организира мероприятията, съгласно този правилник"
    😁

    Всяко народно събрание има номер, сега иде реч за 48 то!!!
    Всяко народно събрание или приема стария правилник , или изработва нов !
    Конституцията е единственото нещо което е задължително!!!! Но и тя може дабъде променена с кфалифицирано мнозинство или Велико Народно Събрание , което изисква същото🤩
    КомунизЪма свърши , колкото и да не ви се СакА 🤟
  • 55 Разум

    15 1 Отговор

    До коментар #51 от "Чакаме да...":

    Споко и тебе те готвят за фронта, да воюваш срещу Русия. Част от резервистите ни вече получиха повиквателна. Иде ред и на такова отдадени вярващи като тебе. Та и ти ще грабне оръжие под зоркия поглед на НАТО и ще маршируват в поход към Украйна. Ще можеш да покажеш на гаднитерусофили как се държи пушка а не джойстик. Само изчакай още малко. Световната войната трона на вратата и очевидно НАТО иска да й отвори.
  • 56 Българин

    4 14 Отговор
    Поредният руски агент на влияние, който ти пробутва гледната точка на Москва. Крайно време е всяка подкрепа за Русия и Путин да бъдат разглеждани като заплаха за националната сигурност на България с всички произлизащи от закона последствия.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Моряка

    14 4 Отговор
    Най после един разумен материал във Форума на Дойче веле.Готвят ни за заколение в първата вълна на НАТО в предстоящия конфликт.Мълчанието на българските агнета далеч надмина мащабите на емблематичния американски филм.До скоро в скотобойната.
  • 59 Наблюдател

    7 15 Отговор
    Малко странна е една руска подметка да говори за " политиката на иб рика". Русофилите винаги с удоволствие са обслужвали всякакви руски интереси и мераци, а етичните, религиозни и морални норми изобщо не са били пречка пред тях!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Моряка

    9 4 Отговор

    До коментар #40 от "Казуар":

    А защо България няма армия и и под чий натиск я ликвидирахме,Казуара премълчава.Слугинажа на синята напаст ликвидира всичко,каквото може да се ликвидира и с армията се справи добре.За един тлъст залък от Козяк.

    Коментиран от #71

  • 62 Нона

    1 7 Отговор

    До коментар #26 от "Маринов":

    Браво!По-точно и кратко не може да се напише!Браво за коментара!
  • 63 хахаха

    3 4 Отговор
    Гърков фейкомета...Машка Цукерман може да е майка ти...Мария Захарова е рускиня.
  • 64 Да не се объркахте

    4 0 Отговор
    Че го публикувахте тава хахаха браво
  • 65 хахаха

    6 0 Отговор
    два минуса....вероятно за умниците, поставили ги, всеки, който не е българин е евреин...:)))
    Сега сериозно: Гърков можеше да провери биографията на Мария Захарова и да разбере, че баща и е мордвин, което не е евреин...а майката е етническа рускиня...Само в украйна от баща евреин и майка рускиня става украинец...и то президент :)))
  • 66 Продължаваме Промяната

    0 1 Отговор
    Оги, пази си нервите. За всичко е ясно, че зеления чорап стана гербав. На новите избори ще вземем цялата власт
  • 67 Един от БГ

    7 1 Отговор
    На 500 бози и лъжи от тази медия,една нормална статия от нормален човек.За 2-ри път се нарушава конвенцията за международна дипломация от България.Първия път беше,недопускането на самолета на Лавров,,да прелети през БГ въздушното пространство,който летеше с дипломатическа мисия посока Сърбия, а сега и определянето от пионкитена САЩ,кой има право да присъства на откриването на 48-НС.Има само един начин това да е в рамките на дипломацията и той е да се прекъснат дипломатическите връзки с тези две държавио,но това е равносилно,на обявяване на война.Държавата терорист САЩ,която само след ВСВ ина 84 нападения над суверенни държави,унищожила е над 5 милиона цивилни граждани,като е използвала ядрено оръжие,напалм и какво ли не,което е недопустимо от хартата на ОН,но какво да очакваме,като в ОН са кукли на конци.ОН се намира в САЩ и се финансира от САЩ,И най голямото нахалство е,че точно държавата терорист и нейната проекция Украйна,обвиняват Русия в тероризъм,Трудно ми е да повярвам,че предателите на България(ПП,ДБ и ГЕРБ) са избрани по честен начин.Още преди изборите,бяхме предупреждавани от една медия,че изборите ще бъдат манипулирани и резултата е предварително режисиран от посолството на САЩ,отрязъците няма умишлено да бъдат преброявани,за да може машините да дадат резултата,който се иска.Де факто ПП и ДБ не са получили и 1% от вота на избирателите а ГЕРБ е получил тавана от 5% корпоративен вод,но гласовете на Костадинов и ИТН са прехвърлени със софтуеър на п
  • 68 Един от БГ(продължение)

    5 1 Отговор
    със софтуеър на предателските партии а Янев,който няма и 0,1% прехвърля границата от 4%.за сметка на ИТН и Възраждане...Няма как,Българския народ,да гласува за участието ни във воната на САЩ и Украйна и Костадинов,наистина излезе отново прав.Тези наглеци най накрая трябвеа да бъдат изметени в буквалния смисъл на думата.Разсипаха и държавата и народа ни а сега ще ни вкарат и във война, с единствената държава,която ни беше приятел.
  • 69 Интересно

    1 5 Отговор

    До коментар #52 от "Лакей":

    Привържениците на Путин пак бурно отказват да заминат при него.Защо ли?
  • 70 Интересно

    1 6 Отговор

    До коментар #53 от "Коментар":

    Привържениците на Путин масово отказват да заминат при него.Защо ли?
  • 71 Казуар

    2 2 Отговор

    До коментар #61 от "Моряка":

    А я кажи как ще се издържа армия от над 100000 войника и с какви средства ще се купува модерно въоръжение. След като СИВ вече го няма, и икономиката трябваше да се преустройва. Тази мантра за армията се повтаря от 30 години.
  • 72 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Изкарайте списъците":

    Видно е човече, че НЕ ЖЕЛАЕШ СВОБОДА НА СЛОВОТО, ИСКАШ ДАНС ДА "ИЗКАРА СПИСЪЦИТЕ НА РУСОФИЛИТЕ" ? А БЕ, ТИ С ВСИЧКИЯ ЛИ СИ?? ТЕ ДА НЕ СА ВДИГНАЛИ ВЪСТАНИЕ ДА СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ? //всъщност ние НЯМАМЕ ПРАВИТЕЛСТВО, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА АРМИЯ И ПОЛИЦИЯ...😜 /.. Значи, ще АРЕСТУВАТ, СЪДЯТ, РЕПРЕСИРАТ.. И това, заради лична позиция и мнение.. Тогава, ЖАЛНА ти майка, ако "те сбъркат" с тях.. Или, АКО СЕ "СМЕНИ ПОЛИТИКАТА..", 😎

    Коментиран от #74

  • 73 Не се заблуждаваме от нищо

    1 3 Отговор

    До коментар #43 от "Буха ха":

    Ние сме пълноправен член с право на глас и вето. Ти кога си видял сервитьори с право на вето?
    И да, ние седим на най-богатите и защитена маса в кръчмата. Ти какво предлагаш - да седим сами в тъмния ъгъл и само Северна Корея да ни кава здрасти, ли?
    Аз не съм съгласен. И ти гласуваш и аз гласувам. Засега Свобода надделява и се надявам, че мойте избранници няма да ни отделят от тази маса. Пак ви казвам - всеки рушляк с радост ще си смени паспорта с вашия!
  • 74 Казуар

    2 2 Отговор

    До коментар #72 от "Льотчик на недоставено USA-фърчило":

    Русоид, я си представи в Русия на Путин да има движение американофили, еврофили, или такива партии.

    Коментиран от #77

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 хъхъ

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Щсдд":

    а има ли разлика? То и секса най-често е за пари.
  • 77 хехе

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "Казуар":

    има, но се вземат мерки и скоро трябва да приключат с веселбата.
  • 78 нормален

    1 1 Отговор
    Нещастни джендъри платени от сащ вместо да слушате сащ попитайте народа какво иска бе глупендери време е да се премахнат партиите и да станем президентска република