Last news in Fakti

26 Октомври, 2022 14:57 11 958 67

Цветан Цветанов пред ФАКТИ: Борисов вече не може да бъде лицето на евроатлантизма в България

  • цветан-
  • цветан цветанов-
  • герб-
  • борисов-
  • дпс-
  • кабинет

Убеден съм, че ще има скорошни предсрочни парламентарни избори, казва той

Цветан Цветанов пред ФАКТИ: Борисов вече не може да бъде лицето на евроатлантизма в България  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Депутатите обсъждат дали да задължат Министерския съвет да внесе до седмица всички законопроекти, необходими за изпълнение на междинните етапни цели по Националния план за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Искането е във връзка със срока за подаване към Европейската комисия на искането за второ плащане, който е 31 декември т.г. За Плана, за бюджета, за ГЕРБ и Борисов… Пред ФАКТИ говори Цветан Цветанов, лидер на „Републиканци за България“.

- Г-н Цветанов, как гледате на това, което се случва в парламента. Всеки казва с кого няма да работи, а в същото време хората очакват да им се решават проблеми?
- Политическата криза, в която се намира българският парламент, показва невъзможност как да се решават проблемите на хората и няма никакъв хоризонт за това какво ни очаква. Това, че всеки казва какви са разделителните линии, тези зидове, които бяха издигнати пред последните изборни кампании, през последните кратки мандати на управление на действащо правителство, задълбочиха тази криза. Това, което в момента трябва да стане ясно за обществото, е защо никой не иска да работи с ГЕРБ?

- ГЕРБ са в изолация отново. Ходът с екип преговарящи – в лицето на Росен Плевнелиев и Соломон Паси, кризисен ли е?
- Това е голяма грешка, която допусна ГЕРБ. Може би в желанието си задължително и на всяка цена някой да си говори с тях, някой да ги припознае, те направиха този ход с преговорния екип в лицето на бившия президент Росен Плевнелиев и бившия външен министър Соломон Паси. Преговорният екип на една политическа сила трябва да бъде политическо решение на самата парламентарна група. Тези, които ще бъдат медиатори и ще лидират този процес, трябваше да бъдат предложени от всички останали политически партии.

А не да бъде посочено от Борисов и респективно от ГЕРБ.

Това обрича на неуспех всяко такова начинание, такъв политически разговор, който може да се води в парламента. И още нещо. Трябва да е ясно защо ГЕРБ са в изолация. Ако това не бъде обяснено по адекватен начин на обществото, тогава навлиза т.н. пропаганда от тези, които могат да разколебават или да отегчават избирателите.

- Вашето обяснение какво е. Защо никой не иска с ГЕРБ? Вие бяхте дълги години част от партията...
- Мога да кажа, че ГЕРБ днес, за съжаление, се развива в много негативен план. Докато бях в ГЕРБ съм се борил с неща, които не трябваше да бъдат допускани и успявах да не бъдат допускани. След моето излизане видяхме какво се случи и с геополитическата ориентация.

Когато днес Борисов излиза и казва, че е един евроатлантик, нека погледнем какво направи той, прокарвайки интересите на режима на Путин.

Защото „Турски поток“ е изцяло част от цялостната външнополитическа концепция на режима на Путин, заобикаляйки Украйна, а в последствие и развивайки този военен конфликт. Украйна – суверенна държава, която иска да е част от съюзи като ЕС и НАТО.

Тези неща бяха блокирани благодарение и на политиката, която провеждаше българската страна.

Нека погледнем какво се случваше през последните години. И какво бе различното между Борисов и Плевнелиев през годините. Плевнелиев искаше България да имаме по-сериозно присъствие в Черноморския регион. Борисов пък неглижираше и подаваше послания, които бяха тотално объркващи за съюзниците ни в НАТО. През 2016 година Борисов казваше на румънския си колегата Чолош, че не искаме военни учения в Черно море, а на всеки боен кораб да качим по някакви знаменосци, които да вдигат знаменцата, но в никакъв случай да не допускаме военни кораби и бойни учения, защото това може да доведе до военен конфликт. А пропусна анализите, които бяха и от Мюнхенската конференция за сигурност, и всички доклади, които излизаха от страна на НАТО тогава, че Русия доминира в региона – военно, политически, икономически, енергийно и информационно. Русия точно това правеше - тя градеше своите рубежи.

- Къде са лидерите на партиите? Борисов играе футбол, ПП кани другите, докато има председателски съвет. Какво е това?
- България има огромен дефицит на лидерство в политиката. Само да довърша, защо никой не иска с Борисов. Нека да е ясно. Борисов вече не може да бъде лицето на евроатлантизма в България.

Когато днес ти демонстрираш, че си загрижен за държавата, то трябва да дадеш отговор защо не внесе в срока, който беше обявен от Европейската комисия - април 2021 година, Плана за възстановяване и устойчивост.

Всички държави-членки го внесоха. Борисов тогава каза: „Няма да го внасям, нека да го внесе служебният кабинет.“ Борисов сдаде властта май месец 2021 година!? Ето как едно затлачване на всички тези процеси доведе до това България да се лиши от възможността за 1,6 лева авансово плащане. Само ще дам за пример, че Румъния и Гърция взеха по 3,8 млрд. евро авансови средства, които вече ги използват и модернизират техните си икономики и правят тази трансформация, която е предвидена в Плана за възстановяване и устойчивост.

Ние не внесохме дори и споразумение да бъде подписано с Европейската комисия за следващия финансов програмен период.

И това при положение, че имахме успешно председателство на ЕС през 2018 година. Тогава Борисов заяви и Томислав Дончев оглави екипа – от средата на 2018-а до 2020-а, за разработването на новия финансов програмен период, който трябваше да бъде подписан в края на 2020 година. От януари месец 2021 година ние трябваше да започнем да кандидатстваме по проектите по новия финансов програмен период, който е седемгодишен.

Ние в момента сме с нулеви години.

Това, което заложи в бюджета Борисов за 2021 година, е да започнем да си играем с увеличаването на държавния дълг. Знаете, че и тогава беше предвидено да се тегли дълг, но тогава започнахме да пласираме емисии, а сега в момента ние не можем да се възползваме от европейската солидарност,

но си плащаме вноската всяка година, която е над 1 млрд. евро.

Ние не получаваме повече милиарди, с които да може да направим тази трансформация. Това, което имаме днес, е възможност за започване на консултации при президента. Той трябва да свика Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС), защото в момента държавността е в много тежка ерозия, което пряко руши националната ни сигурност. Това институционално противопоставяне няма да ни даде никаква възможност да определим някакъв положителен хоризонт. Като пример мога да дам, че за тази година в бюджета беше предвидено да бъде теглен дълг някъде от порядъка на 7,3 млрд. Но тригодишната прогноза на МФ за периода 2022-2024 година предвиждаше държавата да поема дълг от 7,7 до 9 млрд. лева годишно.
Забележете обаче сега Министерство на финансите излиза и казва, че очаква дефицит за 2023-а от 6,6 % от прогнозния БВП и увеличаване на дълга за догодина с още 15,9 млрд. лева. Какво ще бъде положението през 2025-а?
Когато държавата тегли дълг, трябва и да може да го обслужва. Вноската ни по дълга за 2022 година е 600 милиона лева.

Вноската ни за 2025 година, при този ръст на държавния дълг, който искаме да вземем, ще ни струва 2,6 млрд. лева за годината.

Това означава, че ние, всъщност, увеличаваме разходната си част, но не правим нищо за трансформацията на икономиката си, възможност която дава Плана за възстановяване и устойчивост. Затова трябват консултации и свикване КСНС при президента, за да се види рамката. Важно е тези 22 закона, които трябва да се приемат в парламента, да бъдат приети. Те трябва да бъдат основният приоритет на това Народно събрание. Дали ще има правителство, дали ще се подкрепя служебното… Трябва да се внесат тези законопроекти, които са минали на обществени обсъждания и са като решения на Министерски съвет, за да се направи план за действие на НС. Само от тези 22 законопроекта, които са свързани с План за възстановяване, и 60-те мерки, които трябва да бъдат направени, ще се даде възможност българската икономика да получи около 1,6 млрд. лева. Всичко това е свързано с така наречената трансформация, която трябва да бъде извършена в икономиката, за да може тя да бъде по-конкурентноспособна на европейския и световния пазар.

Ако не постигнем консенсус по тези теми, това ще очертае и лош хоризонт за приемането на бюджета за 2023 година.

Така ние ще направим всичко възможно държавата да върви в спиралата надолу и ще влезем в една продължаваща годишна дългова криза, която ще бъде пагубна за икономиката.

- Служебният кабинет обяви, че няма да внесе бюджет. Как гледате на това?
- Ще се продължи със стария бюджет. Аз смятам, че не се ли дадат отговори на тази правна обвързаност с получаването на второ плащане по Плана, което ние очакваме, защото първото плащане трябва да бъде 2,6 млрд. лева декември месец, нещата няма да са добре. От тези 2,6 млрд. лева около 1,2 млрд. лева са да се покрият разходите, които бяха направени за увеличаването на пенсиите на пенсионерите. Ако ние не можем да получим второто плащане от 1,5 милиарда лева и не успеем да отворим възможността следващата година отново да кандидатствам и да взимаме пари от европейските фондове за новия финансов програмен период и по Плана за възстановяване и устойчивост, ние няма да очертаем някакъв хоризонт.

За страната ни това ще бъде катастрофа.

Това означава инфлация, ще започне да се мисли как да се преструктурира бюджетът. Големият проблем е, че всеки отваря някаква предизборна популистка реторика. Това ще бъде проблем, който ще бъде с много тежки последствия за страната. За всички е ясно и особено за тези, които се занимават с политика и наблюдават политическите процеси, какви са финансовите параметри на страната. България като фискална структура е базирана на косвени данъци. Преките данъци имат сравнително малък дял в приходната част на бюджета. Когато пипаш ДДС, акцизи и митата, които са ти основната част от приходите в бюджета, това означава, че ти веднага отваряш една възможност за популизъм - да харчиш повече отколкото си изкарал. Това е абсурдно за една държава, за една политика, която трябва да се придържа към Маастрихските критерии, за една държава, която си е поставила за цел от 2024 година да влезе в еврозоната.

- Очаквате ли да се сформира кабинет?
- Според мен ще се направи всякаква възможност по оста ГЕРБ-ДПС, защото това го видяхме при гласуванията за председател на парламента. Когато се гласува кандидатурата на Росен Желязков, ГЕРБ получиха подкрепата само от ДПС. Когато ГЕРБ оттеглиха кандидатурата на Росен Желязков и беше номинирана кандидатура от ДПС, те получиха подкрепата само от ГЕРБ.

Вижте, ГЕРБ и ДПС имат интерес и опит в това как да представят една политика за добра и как те са загрижени за бъдещето на страната.

Но за мен стабилността на едно правителство, което се крепи върху оста ГЕРБ-ДПС, няма да бъде устойчиво. Ако приемем хипотезата, че ще има някакво правителство на тази основа, то ще бъде много нестабилно и ще бъде в невъзможност да изпълни всичко това, което е нужно на страната. Убеден съм, че ще има скорошни предсрочни парламентарни избори. Важно е всеки от политическите играчи, които са в парламента, както и тези, които са извън парламента, да осъзнаят възможността как може да се излезе от тази ситуация, как може да има парламент, който да бъде с по-голяма стойност и да решава проблемите на хората. Това може да стане само с увеличаването и възможността да се направят много силни ясни съюзи, които да бъдат между съмишленици, загрижени за бъдещето на страната и за реалното евроатлантическо членство на страната в съюзи като ЕС и НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    44 2 Отговор
    И двамата не можете.
  • 2 Никога

    42 2 Отговор
    не е бил , нито той , нито ти , другарю ! БКП - йци !
  • 3 Бачо Иван

    72 3 Отговор
    Абе глупак, ти първо се класирай за парламента, а после говори.

    Коментиран от #57

  • 4 Токмакти Джун

    52 4 Отговор
    Особената форма на главата отличник на 18 ГОДИНИ основно образование в училище за бавночаткащи с баща шофьора на на шефа на ДС физкултурен инвалид и бивш от Шайката е прав за Питека но и той е евроатлантик колкото Мау це Дун.
  • 5 А ти

    55 1 Отговор
    си и ще си останеш винаги лицето на предателя.
  • 6 Коментар

    63 3 Отговор
    Що бе Цецко, ти си имаш наследен частен асансьор, а той си има наследени пачки и кюлчета?!
    И двамата мязате на истински евроатлантици!
    Крадливи, лъжливи и нагли антибългари!!!
  • 7 Има ни пак

    58 3 Отговор
    Как така само ти коментираш бившия си шеф, а той тебе никога. Политически дивиденти. Ясно е. Грижи си се за апартаментите. Не сме толкова тъпи.
  • 8 тцтцтцтцтц

    48 2 Отговор
    Цецко,ти кой беше,че нещо не се сещаме вече ?

    Коментиран от #12

  • 9 иван

    42 6 Отговор
    Пожарникар,физкултурник - това ни е "елита"

    Коментиран от #51

  • 10 Абсурдистан

    39 2 Отговор
    Бита карта!
  • 11 Гост

    62 1 Отговор
    А, когато беше в ГЕРБ, забрави ли как се мазнеше на Баце? Хамелеон.
  • 12 Мдааа

    35 1 Отговор

    До коментар #8 от "тцтцтцтцтц":

    Той е асансьорчик.
  • 13 Съдията Дред

    41 1 Отговор
    Въй, туй Цвъки откак му изстина молитвената закуска ,не е на себе си.
  • 14 Лъжливото овчарче

    44 2 Отговор
    Бойко не може, а ти може така ли? Кой те създаде бе Цецко. Нагъл си до безобразие. Плюеш, там от където до вчера си ял. Та бива, бива безочие, но ти си върха. Нали си направи партия. Някой гласува ли за теб, освен семейството.
    Имайте мало полическа култура. А защо ти викат Цецо-крадецо? Вие с Рашков не се наядохте на имоти. Къде ще ги носите с дамаджаната........
  • 15 Ъхъ

    18 12 Отговор
    Така е Борисов не може да бъде лицето, но може да бъде з....ка на евроатлантизЪма!
  • 16 Амдертлиев

    26 1 Отговор
    Цвиникио,сн на шофьор от УБО иска да стане лицецето на евроатлантизма,демек дясня ръка на Генералгубернатора.Ей вярно казват ,че нямат наяждане.Както се казва алчен ..з ,глава затрива.Да прочетът приказката Окото на пирата,аз съм я чел като дете и още я помня,доста поучителна.Които иска може да я прочете,нищо няма да изгуби.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ДА ИЗМЭТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    25 6 Отговор
    Цецо Ухото явно иска, той да бъде признат за първи евроПедлантик в България...
  • 20 мухаха

    22 2 Отговор
    и да ми триете коментарите боли ме ... биете по тъпотия всички сайтове ако не е Мая Галева ще е Цвъ Цвъ .. закривай
  • 21 Иво

    20 7 Отговор
    Никой не ви иска крадльовци. 12 години ви сърбахме попарата.
  • 22 12340

    16 1 Отговор
    изтръпва ти главата като го четеш/слушаш..
  • 23 Ддд

    27 0 Отговор
    Цветанов,къде си сега,след като вече не си в ГЕРБ????
    А сетих се,никъде.
    И по добре не давай оценки на Бойко,виж народа каква оценка ти даде на тебе и смешната ти партия,която реши да правиш.
  • 24 Гочо

    26 0 Отговор
    Ти си политически труп.По добре запази добрият дух и не плюй по този който те вкара в политиката и където се нагуши добре...
  • 25 Аха

    24 0 Отговор
    разбрах! Начи, лицето на евроатлантизма ще се явява "лицето" Цв. Цв., макар че по би му подхождало да бъде онова, което е под кръста отзад...
  • 26 Предател

    26 1 Отговор
    ТИ ЛИ МОЖЕШ ДА БЪДЕШ ПРЕДАТЕЛ РАДВАЙ СЕ ЧЕ НЕ СИ В ЗАТВОРА БОРИСОВ ТЕ НАПРАВИ ЧОВЕК А СЕГА СИ БЕЗСРАМНИК ДА ГО ПЛЮЕШ ТИ ТОЧНО НИКОГА НЯМА ДА ВИДИШ ПАРЛАМЕНТА ДОКАТО СИ ЖИВ.
  • 27 Кой беше Цветан Цветанов?

    23 1 Отговор
    Проблемът на нашите политици е, че докато са във властта я обръщат на бащиния, снабдяват се с титли, купуват си апартаменти, уреждат децата си и използват политиката, за лично отмъщение към някой, който ги е обидил с нещо.
  • 28 нннн

    15 2 Отговор
    Евроатлантизмът в България няма лице. Има само ду...е.

    Коментиран от #33

  • 29 Анте

    23 0 Отговор
    Не знам какъв е Борисов, но Цветанов очевидно е невероятен мръсник и неблагодарник, след като говори срещу този, който го издигна. Някои щеше ли да знае кой е Цвцв, ако Борисов не го беше вкарал в политиката?? Ама храни куче, за да те лае

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Пост

    5 21 Отговор

    До коментар #29 от "Анте":

    Бойко се отнесе като неблагодарник с Цветанов, който му изгради партията и организациите. Впрочем Бойко е прецакал много народ през живота си, подло и по мутренски.

    Коментиран от #39

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ерор 404

    5 2 Отговор
    Ако не знаете, този сайт е на Цв.цв....
  • 36 ЗАПОЗНАТ

    16 2 Отговор
    Този ренегат мръсен още ли го търсят
  • 37 Анонимен

    14 0 Отговор
    Г-н Борисов е виновен издигнаго а сега Храни Куче да те лае
  • 38 Леля Петра

    9 0 Отговор
    Аз ,Цецо,съм златното копче на атлантизма в България.Повервайте ми.Асансьорът бачка.Кеф.Пък и се дигнаха апартаментите.Купете още 8 айроплана,ама задокеански и на чертеж,че идват избори.
  • 39 Не знам

    13 1 Отговор

    До коментар #32 от "Пост":

    кой, как и защо е прецаквал, но "републиканецът" Цвък е по-добре да не се показва много - много по СМИ, защото е в първата десятка на най-мразените личности в България и болшинството жители на републиката знаят защо! След като беше натирен от гроб,изведнъж стана "честен и почтен републиканец", разчитащ на късата памет на хората! И точно там му е грешката, защото хората помнят много добре кой е и какви ги вършеше като дясна ръка на тикваров! И колкото и шум да вдига, то е само е, че се опитва да се изкара такъв какъвто не е и никога не е бил...

    Коментиран от #46

  • 40 безпартиен

    9 0 Отговор
    Всички вие можете да бъдете единствено и само з..дниците на т.нар."евроатлантизъм"!Абе,кой е този "кадровик" дето ви сложи така,че народа да ви избира?Имам съмнения,че е свързан с ДС или поне среден ръководен кадър на БКП преди 10.11.1989 !!!!!
  • 41 ха, ха, смешник!

    17 0 Отговор
    Това защо не го каза преди 5 години? Или тогава не го знаеше?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 СЛОНА

    9 2 Отговор
    А ТИ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕМА ДА МОЖЕШ ДА СИ ПОДЛОГА ЗА РЕАКТОРИ НА САЩ!!!
  • 45 Петър

    13 1 Отговор
    Цвърк , каква е мярката за "евроатлантизъм" шест апартавента ли ?
  • 46 Аз пък знам

    9 6 Отговор

    До коментар #39 от "Не знам":

    че Бойко отдавна не е обичан от народа, след като мутренската му харизма изветря като пърцуца. Сега му правят евала само мутраците, на които толкова им е акъла, и знаят, че без Бойко ще им се наложи да забравят за баровския живот, защото са некадърници и мошеници и в една нормална държава ще разнасят банички.
  • 47 Хаха

    12 1 Отговор
    Българинът много мъдро го е казал: “ Храни куче да те лае”
  • 48 Джони

    9 3 Отговор
    Време е почти всички да спрят с реториката колко е лош Герб. След като не искат или не могат да съставят редовно правителство и парламент, вината да понесат тези партии които само пречат и нищо полезно не вършат за държава и народ. Герб показа, че е готов на сериозни компромиси, включително внесените законопроекти в парламента. Време е партийте ПП и ДБ да обърнат сериозно внимание на компромисна та политика предложена от Борисов и Герб и да спрат да се държат като присъдружни партии на най старата и кагабейската партия Бсп, Дс, както със откази те за съставяне на редовно правителство обслужвайки интересите на президента Радев Решетников и неговия токсичен и кагабейски екип. Служебните неконтролируеми правителства назначавани от президента Радев обслужват само старата комунистическа и тоталитарната и репресивна Дс служба, както и руското посолство. Време е партийте в парламента да се вземат в ръце и да осъзнаят риска от служебните правителства, защото президента непрекъснато подривна партийната система и парламентаризма. Най легетимния орган в България е парламента въпреки неговите проблеми той си остава най надежния парламентарен орган и спирачка към диктатурата, авторитизма и нарушаване на демократичните принципи за управлението на държавата ни. Стига с това банално вече оплюване на Герб. Вземете се в ръце и създайте редовно правителство и парламент. Стига сте тикали държавната власт в ръцете на президента. Той с нищо не е доказал, че може да управлява дъ

    Коментиран от #52

  • 49 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 0 Отговор
    господин ЦВЕТАНОВ ако не беше БМБ то ВИЕ нямаше да сте ПОЛИТИК
  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 0 Отговор
    ЦВЕТАНОВ е от тез подадеш му ПРЪСТ той ти отхапе РЪКАТА и е ЛИЦЕМЕР уж бяха ПРИЯТЕЛИ с БМБЬ ДАЖЕ СЕ СНИМАХА С национални ноции
  • 51 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "иван":

    ЦВЕТАНОВ е ПРЕДАТЕЛ а в РЕПУБЛИКАНЦИ МОНТАНА беше кординатор трола ПАХТАКОР ТАШКЕНТ
  • 52 Хех,

    2 3 Отговор

    До коментар #48 от "Джони":

    за малко да ме объркаш с това ДЖОНИ. Ти всъщност си ДАНИ Митов, нали?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Парла Мента xaxaxaa

    7 2 Отговор
    Хората са бедни всички едвам оцеляват КАТАТРОФА СМЕ ЦИГАНИ КРАЖБИ ПРОСТОТИЯ ДЪРЖАВАТА ПОТЪНА А младите изчезват от тук няма бъдеще....

    Коментиран от #55

  • 55 Ало,

    5 1 Отговор

    До коментар #54 от "Парла Мента xaxaxaa":

    не плачи на чужд гроб. Щом не ти харесва тук, връщай се в Камчатка.
  • 56 Пуууутин

    2 7 Отговор
    Борисов може да бъде лице само на задника ми !!!

    Коментиран от #62

  • 57 Внук иван

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бачо Иван":

    Ами като ГЕРБ Е ИЗОЛИРАНзащо другите партии не направят 121 депутата и да направят правителство Или «одеалото « е късо и Стига за една партия Другите са вън Аь бе Цветанов остаряваш и оглупяваш Защо плюёшься там където си изхранвал семеиството си Борисов вече е синвол на победител Наи много победи в изборите
  • 58 Край

    8 0 Отговор
    Тоя са му оперирани морала и съвестта.
  • 59 АНОНИМЕН

    6 1 Отговор
    ПРЕДЛАГАМ ДА МУ ПОДАРИМ ЕДИН МОТОР!!!
  • 60 77/88

    7 0 Отговор
    Алооо.... смешника!
    Ти си жалка картинка, копие на предателя от ИТН - Радостин Василев! И двамата сте "храчки"!
  • 61 Болярин

    4 0 Отговор
    А Цветанов дали се вижда като лице, изобщо, предвид наглостта му - гьон сурат !!!
  • 62 Пак съм аз

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Пуууутин":

    Затова ли при някои другари, като теб, е за предпочитане да не си показват лицата ? Сигурно защото приличат на седалището си ?!!
  • 63 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 0 Отговор
    А ТИ "БАВНО РАЗВИВАЩИЯ" ВЕЧЕ СИ ....... НИКОЙ ....... ФАКТ !
  • 64 цв ЦВЕТАНОВ

    1 3 Отговор
    БОРИСОВ И ГЕШЕВ СА ЗА ЗАТВОРА
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Чочо

    1 0 Отговор
    Отиди да предаваш физическо.Преди 2год.му беше Лакей.
  • 67 Анинимен

    0 0 Отговор
    Храни куче да те лае ама бат Бойко е виновен отвори ми очите сега ти вършее тръни на главата