Last news in Fakti

25 Юли, 2013 10:49 1 783 4

Борисов: Апелирам към мъдрост, ако можете да я проявите

  • борисов-
  • станишев-
  • мъдрост-
  • предсрочни избори
Борисов: Апелирам към мъдрост, ако можете да я проявите - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Станишев да си направи днес един добре обмислен ход и да си подадат оставка, защото след това ще загубят катастрофално изборите. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на думите на Сергей Станишев, че оставката на ГЕРБ през февруари е била добре обмислен ход.

Лидерът на ГЕРБ изрази надежда, че ще има нови предсрочни избори и едва след това ще може да има работещ парламент.

Борисов припомни, че е помолил президента Плевнелиев да свика  Консултативен съвет за национална сигурност.

„Ние сме партия, която се съобразява с това, което смятат нашите партньори в Брюксел. Не се приемаше добре това, че отсъстваме от парламента, и те го казаха по своя дипломатичен начин. Аз умея да се вслушвам в тези сигнали, защото оттам идват парите, оттам идват фондовете и тези хора дават от своите данъци за българите”, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е убеден, че ако управляващите не чуят какво им казват хората, ще вкарат държава в тежка ситуация. От парламентарната трибуна той също подчерта, че единственият избор е да се проведат предсрочни избори. „Аз апелирам към мъдрост, ако можете да я проявите", обърна се Борисов към управляващите. Лидерът на ГЕРБ обвини лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан, че организират групата от около 50 протестиращи пред дома му в Банкя.

Борисов се обърна и към министър-председателя Пламен Орешарски с думите, че още има шанс да остане в позицията си на уважаван човек, финансист и икономист. „Ваше право е кой път ще изберете", каза Борисов.

Към Станишев той се обърна с думите: Ние казахме още в самото начало, че с неудоволствие ще ви дадем един глас. Още първия ден казах, че е трудно в тази икономическа криза да се управлява. Не обиждайте протестиращите, но в политиката се мери кой най-много го харесват. Никой не казва 70 милиона са против вас. Там се брои кои са за, най-малкото е редно да се чува гласа им и да им се даде място в комисиите. Все пак е необходимо взаимно уважението. Направих разследването по прословутото тефтерче и не случайно е, че ще гласувате оставката на Фидосова. Отдръпнете се малко от егото си, посъветва Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    1 1 Отговор
    И кой ще застане начело пак Герб ли?

    Коментиран от #2

  • 2 ВИП АМГ

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":

    ne teb shte izberem ivane za premier che si mnogo ubav

    Коментиран от #3

  • 3 Йордан Славов

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "ВИП АМГ":

    А теб ще те научим ли да пишеш

    Коментиран от #4

  • 4 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Йордан Славов":

    ela da me nauchish be