12 Ноември, 2022 13:00 4 618 60

100-те процента на Борисов, калкулацията на ГЕРБ и опасностите за България

  • бойко борисов-
  • герб-
  • бсп-
  • дпс-
  • румен радев

Ако се осигури и знак на подкрепа от Румен Радев, Бойко Борисов ще може да отчете, че ГЕРБ, а и той самият, най-накрая са пробили изолацията и са станали приемлив партньор за мнозина

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има голяма вероятност да се стигне до управление на четворна коалиция от ГЕРБ, ДПС, БВ и БСП. Каква точно е калкулацията на ГЕРБ, какво правителство се очертава и какви опасности се открояват отсега?

Коментар от Даниел Смилов:

10-и ноември 1989 г. изненада мнозина и ги завари на необичайни и дори невъзможни места. Росен Плевнелиев например в спомените си посрещна заветната дата на митинг с нарисувани върху тапети плакати. Бойко Борисов пък, по негови най-пресни признания, е пребивавал безметежно по това време, живеейки си живота и играейки футбол като горд частник - собственик на голяма охранителна фирма. Сигурно по Указ 56 за насърчаване на стопанската инициатива на гражданите.

Тази ирония не е дребно заяждане с прекалено услужливата памет (или фантазия) на иначе знакови български политици. Това е тъжна констатация, че обществената памет у нас е къса, тънка и вълнообразна като българска магистрала. И с много дупки по нея, разбира се. А когато паметта е къса, обществото се върти в кръг и се случват едни и същи неприятности. Например: завръща се отново и отново хартиената бюлетина с всичките нейни екстри - подправените и нагласявани протоколи, стотиците хиляди изхвърлени невалидни бюлетини и т.н.

Уникална управленска ситуация

Иначе добрата новина е, че ще има редовно правителство със 100% сигурност, по думите на Бойко Борисов (което автоматично сваля процента поне с няколко десетки пункта).

Най-вероятното правителство ще бъде от "експертен" тип, без ярки политически личности, съставено с третия мандат на "Български възход" (БВ) и с подкрепата на ГЕРБ, ДПС и БСП. В него сигурно ще останат и част от служебните министри, което би трябвало да е сигнал, че формулата получава и одобрението на президента Румен Радев. Като начало правителството ще бъде времево ограничено до местните избори, когато може да се състои и нов парламентарен вот по формулата две в едно.

Забавянето на връчването на мандатите, както и преговорите на ГЕРБ с ПП и ДБ имат за цел да подготвят обществото за "експертната" формула, да представят ГЕРБ като отговорна партия и да обрисуват ПП и ДБ като безотговорни заради нежеланието им да се включват в схемата. Калкулацията на Борисов е, че едни предсрочни избори през зимата няма как да не доведат до пасиви за ГЕРБ - в крайна сметка те са водещата партия в този парламент и имат варианти за съставяне на управление, което автоматично ги прави основен виновник за евентуални пети поредни парламентарни избори.

За да управлява с ПП и ДБ, Борисов би трябвало да направи тежки отстъпки по отношение на главния прокурор, назначенията във ВСС, Инспектората, антикорупционната политика и т.н. Затова най-вероятно той ще избере другата възможна коалиция - с БВ, ДПС и БСП. Ако се осигури и знак на подкрепа от Румен Радев, Борисов ще може да отчете, че ГЕРБ (а и той самият) най-накрая са пробили изолацията и са станали приемлив партньор за мнозина.

Освен тази лично-партийна причина за формиране на въпросната коалиция, има и други основания за нейното съставяне. Въпреки приказките за предстоящи икономически катастрофи, дефицити и пр., истината е, че в българската икономика и бюджет има и ще има много пари за преразпределение. Вече е ясно, че БВП за 2022 г. ще мине прага от 160 млрд. лева и най-вероятно ще достигне дори 165 милиарда. Ако българската икономика запази ръст от около 3% за 2023 г., очакваният БВП би бил 180 млрд. лева. Но дори и БВП да е по-нисък с 5-6 млрд., пак говорим за сериозна възможност България да осъществява много политики - социални, инфраструктурни и т.н. - и същевременно да спази Маастрихтските критерии за еврозоната (може би с изключение на този за инфлацията). Това е уникална управленска ситуация, която малцина биха пропуснали.

Опасности в седем посоки

Опасностите за България от едно "експертно" управление на четворна коалиция от ГЕРБ, ДПС, БВ и БСП са в следните посоки:

1. Смислени реформи в съдебната и антикорупционната сфера няма да могат да бъдат реализирани. БСП ще оправдае подкрепата си за подобно управление със "социални мерки" и няма да настоява за действия по отношение на главния прокурор или ВСС. Координираната атака между ГЕРБ и БСП срещу служебния вътрешен министър, който е силно критичен към прокуратурата, демонстрира, че Борисов и Нинова лесно могат да намерят общ език по тези теми;

2. Скандалите около Борисов ще продължат да се замитат под килима с надеждата да бъдат забравени. Късата обществена памет кара определени хора просто да играят за време;

3. С решенията на парламента за оръжието за Украйна, влизането в еврозоната и закупуването на Ф-16 БСП получи възможност хем да участва в правителство, хем да не променя "принципната" си позиция по тези въпроси - с аргумента, че те са вече предопределени с висш акт на законодателната власт. Все пак обаче социалистите ще правят дребни обструкции и по тези теми, което може да доведе до някакво напрежение;

4. Енергийната политика на България ще е познатата смес от опортюнизъм и просъветски уклон. Ще се опитваме да запазим доставките на руско ядрено гориво, нефт и газ, докато приказваме за диверсификация. Разбира се, Делян Добрев ще размахва фактури и ще гони "едното левче" от Лукойл по телевизионните студия;

5. Страната вероятно ще продължи по пътя към еврозоната, но колебания заради интересите на местни банки и други играчи ще са напълно възможни, дори като изключим прикритите контри от страна на БСП и Румен Радев;

6. Възможни са заигравания с "Възраждане" по патриотични теми, "чуждестранни агенти" и други въжделения на европейския тръмпизъм. Те ще бъдат временно туширани от слабия резултат на тръмпистите на междинните избори в САЩ, което ще подреже крилата и на международното супер-мега-МАГА движение (Make America Great Again);

7. Строежът на магистралите и изразходването на публични средства най-вероятно ще продължат по познатите схеми от модела "Борисов" - раздаване на пари на определени фирми без конкурс и преди да се свърши работата. Затова магистралите ще продължат да са къси и тънки, язовирите - санирани, но празни, а ремонтите на ремонтите на ремонтите ще пребъдат. Важното е да сме здрави.

Основният дефект

Правителството няма да породи обществен ентусиазъм, но може да предизвика известно обществено успокоение - заради медийния комфорт, който ще получи. В крайна сметка то изглежда достатъчно логично следствие от народния вот. А и е безсмислено да се правят нови предсрочни избори, след като резултатът им може да е сходен, а наистина има спешни задачи за решаване.

Основният дефект на правителството ще е, че ще бъде правителство на късата памет, която - както стана ясно - води до повтарянето на познати проблеми и вечното завръщане на посредствени резултати. А България е способна и на друго - в крайна сметка през 2021 г. икономическият ръст достигна рекордните 7,6%. Ако изчисти и корупционния си образ, страната може да стане много по-привлекателна не само за инвеститори, но и за (собствените си) млади и инициативни хора. Но тази задача най-вероятно ще се окаже непосилна за очертаващата се управленска гарнитура.

*****

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуте

    21 13 Отговор
    И на децата е ясно,че това ще е коалицията: ГЕРБ,БСП,ПП,БВ.
  • 2 Резилът

    46 8 Отговор
    на България е тоя ! Срам и позор !
  • 3 Вуте

    33 7 Отговор
    Нема да изпуснат кокала щото ако има избори,може да са други.
  • 4 Боже пази България

    43 13 Отговор
    Туловището отново е навсякъде по телевизионните екрани,които едва го побират и благодарение на Радев,който се оказа част от мафията и я вместо уж вън, сега е изцяло вътре.Изгаври се с хилядите българи,които месеци наред през 2020 г. Викаха из цяла България "Борисов и Гешев вън". Сега повече от всякога и двамата непрекъснато са в публичното пространство, за да докажат,че мафията владее все по-здраво държавата.

    Коментиран от #5, #28

  • 5 Капитализъм

    21 8 Отговор

    До коментар #4 от "Боже пази България":

    ... в действие!!! Гьобелс Веле се опитва да пробута някакво разбирателство. Радев трябва спешно да се изкаже!!!
  • 6 Перо

    33 6 Отговор
    Понеже на 10.11.89 г. нямаше митинг, Р.Плевнелиев сигурно е развявал тапета от прозореца на кабинета на баща му в ЦК на БКП!

    Коментиран от #15

  • 7 Веселин

    41 12 Отговор
    Защо ни занимавате с тоя олигофрен? Това е най-простия , най-тъпия , най-наглия , най-лъжливия тъпак , живял някога на територията на България.

    Коментиран от #12

  • 8 Геро

    31 9 Отговор
    Е, другари, разбрахте ли най-накрая кой управлява тази територия от 89г насам, явно или тайно запазила икономическата власт БКП с нейните крилца и перца!!!. Хайде да ви е Честит Новия Комунизъм!!! с децата и внуците на червените хайдуци, ДС и милиционерите!!.УРА ДРУГАРИ!!!.
  • 9 Гражданин за Евро Развитие на Борисов

    17 6 Отговор
    Да може да я кръстите коалиция БКП или Български Комунистически Сили
  • 10 нннн

    18 7 Отговор
    Коалиция ,,Мижи да те лажем." Лошо! Впрочем за БСП не съм сигурен, че ще се включи... Коалиция около ПП не е по- добре. Най- доброто е избори.
  • 11 Гого

    17 10 Отговор
    На Толупа фирмата е от 91-ва година,преди бършеше дупето на бай Тодор.
  • 12 нннн

    28 10 Отговор

    До коментар #7 от "Веселин":

    Че тъп- тъп е. Но гласувалите за него са още по- тъпи.

    Коментиран от #20, #29

  • 13 Българските турци

    9 2 Отговор
    .Докато се изправи България на крака и трябваше преходен период... през който да си създаде финансовите и политическите си олигарси !...С катастрофалните материални и хуманни ресурси след краха през1989 за съжаление преходът все още продължава !...Последната констатация беше че за политици с Харвардски или Оксфордски дипломи и с високо IQ в България е още рано !!!
    За да се задържи на крака и за да си оформи нов свестен капиталистически елит...България все още трябва да разчита на обиграните и твърде опитни вече свои политически чакали...защото за оцеляване в Световната политическа джунгла , положението става все по критично !!!
  • 14 Браво на всички

    7 7 Отговор
    Една Японска мъдрост гласи: "Човек трябва да се роди в бедност, да преуспей с много труд, да забогатей с далавери, да загуби богатството си пак с далавери, и чак след това ставал Човек! По отношение на ПП обаче, оставането в опозиция си е техен осъзнат избор, който може да им е от полза и да ги направи по диалогични!
  • 15 Лост

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Перо":

    И скромно забравя като Борисов, че тогава е студент във ВМЕИ "В. И. Ленин", член на Бкп и участник в ръководството на ПП-първична партийна организация.
  • 16 Путинофил

    14 3 Отговор
    Племето помни като маймуните - 3 минути!
  • 17 герп/дъпъсъ

    13 4 Отговор
    Тиквените правителства вече няколко пъти успяват да предизвикат общонационални бунтове като 2013 и 2020, едно подобно коалиционно правителство би могло да доведе до катастрофа, особено в условията на ескалация на конфликта НАТО - РФ.
  • 18 Мдааа

    13 4 Отговор
    Ето това изречение е най-важното за нас простите ГЕРБави: "и достъп до първия транш от 2.7 млрд. лв. по европейския План за възстановяване и устойчивост."

    Ний ГЕРБавите и лично нашият вожд СИКаджиската МУТРА, заедно с ДС (и пееффски в средата) имаме само една-едничка грижа, маалко мед да си поближем.

    Като едни истински споделители на евро и атлантически ценности, ние ГЕРБавите с ДС сикаме да се докопаме до МИЛИАРДИТЕ от ЕС. Всяко правителство с наше участие е за нас приемливо (Копейкин тука маалко го избутваме назад, че той има ролята на плашило за публиката), щото без властта, трудно се събират евро и т,н, ценности, а чекмеджетата ни олекнаха
  • 19 Бамбука

    16 4 Отговор
    Което и да е правителство с участието на Герб е поредния пирон в ковчега на България.
  • 20 Трезво мислеща

    9 10 Отговор

    До коментар #12 от "нннн":

    Сигурно ме мислиш за тъпа,но за мен е по-важно да имам добър стандарт на живот,а на хората устата не мога да затворя.Да питам обаче,когато от четворната коалиция стопираха всички строежи на пътища,и тръгнаха по следите на едни 60 милиона лева,какво стана--нито пари намериха,нито доказателства за далавери.Просто сега всичко се оскъпи,заради инфлацията и ще трябва да се индексира и съответно да струва много повече.Голяма "далавера",няма що.Ама пука ли им,ние сме потърпевши.Чудя се и на хора,които,камо ли не,искат Борисов да ходи и да взема проби от всяка магистрала,път и пътечка,за да следи за качеството.И т.н и т.н.

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Генчо

    5 2 Отговор
    "Народите с къса памет имат дълъг преход"-тони Филипов д-р
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Нека да опитат

    9 4 Отговор
    Ще бъдат пометени, ако го направят. А Радев и Бойко ще бягат през граница.

    Коментиран от #30, #57

  • 25 Наглост гербава

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "Трезво мислеща":

    Всичко е в КПКОНПИ и съответните институции и се знае за всеки, кой какво кога. Това, че няма резултати е ясно откъде простича. Зависими и корумпирани инстоитуции бухалки. Искала добър стандарт на живот. С толкова много кражби от крадливата хунта управлявала 32 години няма да стане, която е отново в парламента и се гласи да измами отново хора с поредния преход на геноцид.

    Коментиран от #31

  • 26 Пендо

    6 2 Отговор
    С Борисов е много опасно.
  • 27 Истината е

    11 5 Отговор
    Че за да има България някакъв шанс да се овладее отчасти инфлацията и обединяването на народа ,партията на провала и на Пинокио, трябва да са далеч от управлението. Защото 90 % от положението в което сме сега го дължим на харвардските крадливи некадърници и сие.
  • 28 Правилно

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Боже пази България":

    Е да каже ,Бог да пази България от такива 80 %,като теб.
  • 29 Тъпите

    12 5 Отговор

    До коментар #12 от "нннн":

    Са гласували, като теб.Сега нали заради ,такива плащаме двойно и тройно всичко.При Боко се живееше значително по сносно. Сега въпреки че харвадските говеда вдигнаха пенсийката ми ,покупателната ми способност е наполовина.Инфлацията в Европа и света е едноцифренна а при нас двойна и тройна.Благодарение на некадърниците от Харвард и сие.

    Коментиран от #35, #37

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Трезвомислеща

    5 14 Отговор

    До коментар #25 от "Наглост гербава":

    Грабежи,грабежи,колко да са грабежи,като имаше и за строежи,и за саниране,и за пречиствателни станции,и за църкви и джамии,и за физкултурни салони,и за детски площадки,и на хората животът им беше по-евтин .Нали падна Борисов от власт?! Защо тогава всичко тръгна от зле на по-зле.Къде са откраднатите пари,нали смениха всички служби.Ама лесно е да се приказват празни приказки.Дай доказателства.

    Коментиран от #34

  • 32 4рррррр

    8 6 Отговор
    Брътвежи на Прокопиев. Най накрая няма ли да го затворите този образ разградски с любовницата му надка
  • 33 Тома

    13 1 Отговор
    Сега е момента тези да направят коалиция и народа да ги измете веднъж за винаги
  • 34 Гербаджисйки подлог

    12 2 Отговор

    До коментар #31 от "Трезвомислеща":

    Заради падането на Борисов цяла Европа страда и е вкриза. И не само. Но и Африка, холера, това друго. Още Азия. Война в Украйна и още и още. Много всемогъщ този затворник Бойко. Цял свят потъна с него. Борисов ще лежи в затвор заедно с чакалите си.

    Коментиран от #36

  • 35 нннн

    7 9 Отговор

    До коментар #29 от "Тъпите":

    Гласуването за Кирчо и Кокорчо е грях, също като гласуването за Боко. Моля не ми го приписвай! Ей затова сме на туй дередже - изборът ни е между Тиква и Пpocто.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Лафонтен

    12 3 Отговор

    До коментар #29 от "Тъпите":

    Виновен за двуцифрената инфлация не са хардвардците,а сикаджията чекмеджан Боко простия от Банкя.Той акушираше на картелите и монополите,като захранваше олигарсите и така унищожи конкуренцията,аза чекмеджето му помагаше мутрите от МВР и прокуратурата.Така унищожи дребния бизнес,защото от него няма как да вземе Олигарсите знаят къде да се отчитат.

    Коментиран от #48

  • 38 Българските турци

    7 2 Отговор
    Като малък слушах от възрастни турци : Едно време по османско из нашия край имало един валия ...който правил големи зулуми с данъци над реаята...българи турци без разлика . Дотегнало им на хората и те намерили начин и се оплакали до Високата порта !?...Привикали валията, скастрили го и той щом се върнал веднага събрал по първенците в конака и наредил на прислугата да донесат делвите от хазната и да ги наредят насред салона...Помолил най учтиво всички присъстващи да минат и да погледнат в делвите... След туй им казал : "Както видяхте ако бяхте потърпели още мъничко...делвите щяха да се напълнят и зулума щеше да свърши !...Сега аз си взимам делвите и си отивам на новия си вилает...но да знаете новият валия който идва... идва с празни делви !!! "

    Коментиран от #41

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 200кила

    5 3 Отговор
    Тоя се е снишил ниско от страх. Чака американците да забравят за руския газопровод, който построи на Путин. С наши пари? Зорът е да го оставят на мира и да си харчи спокйно парите. Не го интересува ни държава, ни народ, ни партия.

    Коментиран от #47

  • 41 Ех робе робе

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Българските турци":

    КАто искаш продължавай си да бъдеш роб. В случая е трябвало валията просто да го изчезнат, и така с всеки деспот.

    Коментиран от #56

  • 42 Много ма убеди смилов

    6 3 Отговор
    На демоКРАДЕЦ вяра нямай!!!
    Е и как да им верваш на тия демоКРАДЦИ като навремето 2014г. ДСБ /реформаторски блок/ се клеха преди изборите никога с ГЕРБ, подлъгаха ни та ГЛАСУВАХМЕ за тях, а после за пустия кокал ни се подиграха и се прегърнаха и целунаха с бай0ня!!!!
    А сега всеки момент в кооперация с ПП шЪ сЪ гушнат с ГЕРП и ДПС кат велики евроатлантици, РУСОФОБИ и Путиномразци...., а и българомразци щот са малко и са на изчезване!!!
  • 43 Анонимен

    6 0 Отговор
    Идват да крадат и беш из западните държави. Байганю не би трябвало да бъде осъден.

    Коментиран от #50

  • 44 Анонимен

    2 4 Отговор
    Писна им на народа от пандемии, войни, студ, недохранване, от апаши крадци, живееш със страх, децата ни остаряха навън, а тук се множат, като хлебарки. Всяко нещо си има мяра, и една възрастна жена, в нашият вход само аз съм българка и от моя страна я отиших. Те са добри хора и продължи жената... Блокове пропадат, а във входове в провинции всичко над 80 г. Работа не искаме близките ни са навън, по западни държави. Самотата ни мъчи. Кой луд отвън да се завърне роб в родината си. Никой. Дори коментират бабите им, ще бягат младите навън, при сина ми в Испания. От лошо на хубаво се свиква, но от хубаво на лошо, елате си роби, че нашите деца не им се работи, имат по 3 деца и трябва вие да ги осигуряват. Умряха абталите, ни казват родителите им, но им е тежко, че на 45 без семейства са навън и сами в живота, но никога няма да напуснат Идпания, Италия, Брюксел ни казват и тъжат за децата си. Хващайте се и работете в Бг за 500 лева.
  • 45 Иво.

    4 1 Отговор
    Заменете думата "вероятност" с "опасност", по точно ще е! Но няма да е изненада, ако бившите комунисти от Държавна сигурност се съберат да ни "спасяват". Е, поне след това ще се знае кой какъв е и маските ще паднат! На следващите избори, вече ще е ясно кой комува, кой робува, кой патки пасе! Не агитирам за Кокорчо, Ристьо или Копейката, агитирам за нови разумни и качествени хора!
  • 46 Българка

    7 2 Отговор
    Както всяка опашата лъжа и този статия е направила микс от полу-истини. Оново с плаката от тапети, на 10.11.89г. кърти. Интересно, каква формула предлага автора, за излизане от политическата патова ситуация. При нови избори (и едни още 50 милиона похарчени) резултата ще е подобен. Какво правим? Всеки 3 месеца избори, фатмака управлява , а ние обедняваме всеки ден. А, тия коментатори да си замълчат малко, да видим какво ще стане. В такава ситуация не сме били.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Тия ги приказвай

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "Лафонтен":

    На баба си .Може и да ти повярва.
  • 49 ха ха - гроздето е кисело

    5 5 Отговор
    много страшен бил този Бойко бе - ПП и ДБ хем не искат с него, хем не искат да го дадат на другите, единствено те трябва да управляват, ама как - още не са го измислили
  • 50 така така

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Анонимен":

    а за кокошка няма прошка, но за милиони и милиарди - има
  • 51 Журни

    5 4 Отговор
    Ей пак бабуват на ПП и ДБ,щото техните гуру Прокопиев и Костов плюс Черепов,ама изобщо особено първия не е олигарх и преходник,а другия продал заводите за жълти стотинки,за третия беглец е известно,че протеста беше негов в комбина с подобни.Аз не мога да разбета фиксацията в гл.прокурор от няколко години,който единствен досега подпука мафиотските олигарски на които държавата беше собственост.Та освен определени корпорации да искат личен послушник да го смени чрез марионетни политици не виждам друго обяснение ма дойчевелевско писание.Много се излагате!
  • 52 Опорки

    4 4 Отговор
    Прокопиев пак е писал под чуждо име.Купил си е дойчевите журналисти,много отдавна.Е малко ли ни беше тази катастрофа с "образованите" в чужбинско ваши хора,та още да ви служат.Ами то не става хем на вас,хем на нас,първите са ненаситни и не мислят за държавата.Експеримента свърши!
  • 53 Докога???

    5 2 Отговор
    Докога Боко тариката-престъпник от мутренските времена ще се натиска да са във властта?

    Коментиран от #54, #55

  • 54 До когато

    3 4 Отговор

    До коментар #53 от "Докога???":

    Народа го избира.Елементарно е и близко до ума.Но ти май не схващаш.
  • 55 Виж опорчев

    3 4 Отговор

    До коментар #53 от "Докога???":

    Има един Чашков от мутренските времена на държавна работа ,замогнал се с 22 имота и 10 тоалетни само в единия палат плюс външен басейнНе го забелязваш,защото се " бореше" с корупцията,много " работи" близо 2 г..А приватизатороте тузари задкулисието което управлява?.А Борисов какво,има една пристройка за него в къщата на родителите си.Не разбрахте ли, че олигарсите си търсят чадър,техни политици и удобен гл.прокурор, а Борисов не им изнася,затова го чернят.
  • 56 Българските турци

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "Ех робе робе":

    Е хайде махнете ги деспотите !...От 33 години им пълните бездънните "делви" и си играете на западна демокрация с протести и демонстрации и се фукате че не сте роби !...
  • 57 9876

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Нека да опитат":

    Само за няколко секунди ще си смениш мирогледа.
  • 58 Не разваляйте, настроението на хората

    5 0 Отговор
    Като ни показвате Мутрата от СИК!!
  • 59 Джафар

    2 0 Отговор
    Този на снимката дядка го раздава като активен чичко, ама прилича на аверите си от МВР и службите.
  • 60 Алооооооо

    2 0 Отговор
    Отивайте да го целувате на бат Бойко инак Костадинов ще ви прати да го целувате на бат Ставри