Last news in Fakti

4 Декември, 2022 08:15 14 184 199

Нова сметка без кръчмар!

  • божидар чеков-
  • петрол-
  • русия-
  • европейски съюз

Гладна кокошка просо сънува

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Двадесет и седемтте члена на ЕС плюс Австралия, под натиска на Вашингтон, решиха да ограничат цената на руския петрол на 60 долара барела.

От Киев изразиха убеждението, че новите цени фиксирани от политическият елит на Европа, ще доведат до огромни загуби на руската хазна, която ще прекрати наливането на пари за водене на война в Украйна. "Гладна кокошка просо сънува!"

Това едностранно решение бе взето без участието на представителите на ОПЕК, които категорично отказват да увеличат добива на петрол, за да компенсират евентуалния спад на износа на "Уралс".

Саудитският министър на енергетиката е категоричен. „Настоящото намаление от 2 милиона барела на ден от ОПЕК+ остава в сила до края на 2023 г. И ако е необходимо да се предприемат мерки, като намаляване на производството, за да се балансира търсенето и предлагането, ние винаги сме готови да се намесим“, каза министърът, Принц Абдел Азиз бин Салман.

Владимир Путин от своя страна заяви, че няма да доставя петрол на никоя страна, която се опита да приложи европейското решение.

Повече от странно е липсата на публично обсъждане на тази политическа намеса в пазар на продукт, с който Европа не разполага. "Държавните глави", гласували решението, са обкръжени от експерти, консултанти и съветници. Те би трябвало да знаят, че забраната на алкохол, вписана в Конституцията на САЩ през 1920 г., води до развитието на "черна борса" на алкохолните напитки и създава империята на Ал Капоне. Монополът на Мафията лишава бюджета от данъци и такси цели 13 години.

Какво предстои от декларираната война на цените на петрола? Европейците, които се опитат да пазаруват горивото на 60 долара барела по заповед на госпожа Фон дер Лайен, ще срещнат една залостена врата. Необходимостта от гориво ще ги принуди да купуват на пазарни цени, които в момента са 85 долара барела. От кого, след като Саудитите подадоха ръка на Русия? "Търсенето и предлагането" не се подчиняват на никакви директиви. Доставчикът е познат на всички. Това е Индия, която се превърна в най-добрият купувач и продавач на руски петрол. Москва в момента доставя на Делхи 1 милион барела на ден. И никой няма интерес да търгува петрол по 60 долара, ако пазарната цена е 85!

Както при санкциите срещу Газпром, така и на пазара на петрола, слепотата на чиновниците от Брюксел ще тласне цените към нови висини и ще увеличи печалбите на Русия, вместо да ги намали. Инфлацията ще поеме щафетата, но реалната цена на тази политика няма да плати европейската комисия, а потребителите на енергия. На първо място, тези в Европа, които всеки ден се качват на колата, за да си печелят хляба.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 148 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да се чете

    95 5 Отговор
    " да се балансира търсенето и предлагането "- да гепим колкото се може повече...😁
  • 2 Щом комунистите

    31 143 Отговор
    се пенят, значи всичко е наред

    Коментиран от #16, #36, #144

  • 3 ПЕТРОЛ ШЕ СИ КУПИМ ОТ:

    22 201 Отговор
    САЩ /ТЕКСАС, КАЛИФОРНИЯ, ИЛИНОИС, АЛЯСКА/, САУАДИТСКА АРАБИЯ, КАНАДА, ИРАН, КИТАЙ, НОРВЕГИЯ, МЕКСИКО, ВЕНЕЦУЕЛА, ИРАК, ИНДОНЕЗИЯ,НИГЕРИЯ, КУВЕЙТ , КАТАР И ДРУГИ....на пазарни цени....ПУТИН ША ЗАГУБИ МИЛИАРДИ ЕВРАЦИ....

    Коментиран от #8, #22, #136

  • 4 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    16 108 Отговор
    Чеков да не е като Шрьодер на руска хранилка ?

    Коментиран от #143, #193

  • 5 ДОБИВА НА ПЕТРОЛ ШЕ НАРАСНЕ

    21 116 Отговор
    За сметка на русия.....всеки иска да има евраци в банковите си сметки....

    Коментиран от #18

  • 6 Просто човек

    29 136 Отговор
    Защо пак давате думата на този путински слуга?! Защо?!

    Коментиран от #13, #190

  • 7 ПУТИН ГУБИ МИЛИАРДИ ЕВРАЦИ

    81 18 Отговор
    Кой какво ще да разправя.....цена под $93 за барел, никой не продава.....
  • 8 българина

    87 3 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕТРОЛ ШЕ СИ КУПИМ ОТ:":

    претоварва се и става какъвто искаш... марсиански

    Коментиран от #9

  • 9 ТВА СА РЕАЛНОСТИТЕ

    12 82 Отговор

    До коментар #8 от "българина":

    Свят широк, петрол бол....

    Коментиран от #40, #46

  • 10 Една подробност

    60 3 Отговор
    Слагат таван само на руския нефт. Ясно, че ще го купуват от другаде на пазарни цени. Въпросът за руснаците е Индия дали ще им купува нефта също на пазарни цени.

    Коментиран от #20

  • 11 гост

    20 109 Отговор
    Автора на тази статия разглежда ситуацията много едностранчиво в следствие на което вади неверни изводи.ЕС и САЩ имат много лостове за да постигнат целите си.най-малкото Индия ще започне да копува руски петрол на цени 60 долара или много близко до това ,най-малкото заради невъзможността Русия да го продаде другаде.Второ Чрез застрахователните компании може да се упражни изключително сериозен натиск,както и чрез международната система за разплащания.Така ,че ще видим съществено намаление на приходите на Русия.Най-вероятно не в накакви огромни мащаби,но ще бъде доста болезнено.

    Коментиран от #71, #112

  • 12 Софиянец

    150 14 Отговор
    Безсилето на ЕС става все по-осезаемо! Единственото им преимущество в момента е пропагандата, която бълват и с която заглушават истината! НО и това се пропуква!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Някой

    127 13 Отговор
    Трезв коментар. Нищо добро не чака европейците с такива решения. Жалкото ез че и ние сме въвлечени против волята си.

    Коментиран от #17

  • 15 стоян гроргиев

    98 10 Отговор
    Има анализ в Ню Йорк Таймс - този таван е пълен смях и според краварите! Единственият прецакан ще са застрахователните фирми 🤭

    Коментиран от #27

  • 16 Някой

    112 11 Отговор

    До коментар #2 от "Щом комунистите":

    Добре. Изчакай някой ден, щом смяташ така, и върви на бензиностанция. По джоба си ще усетиш колко е добре. Ама, да не мрънкаш тогава, че пак комунистите са ти виновни...

    Коментиран от #179

  • 17 ТАКА ГОВОРИХТЕ И ЗА ГАЗА

    19 93 Отговор

    До коментар #14 от "Някой":

    ГАЗ ИМА ЗА ЕС...Путин губи милиарди евраци от ЕС.

    Коментиран от #31, #34, #194

  • 18 Хахаха

    98 6 Отговор

    До коментар #5 от "ДОБИВА НА ПЕТРОЛ ШЕ НАРАСНЕ":

    Колкото нарасна и добива на газ:) Ще стане същото като с газа - Русия ще си продава на трети страни, а те с надценка ще го пращат на ЕС, например Азерите сключиха нов договор с Русия за увеличение на доставките на руски газ, половината от него ще ни го продават с 30% надценка:)

    Коментиран от #25

  • 19 Олга

    59 5 Отговор
    Без меня меня женили. Идиоти.
  • 20 НЕ Е ТАКА

    37 12 Отговор

    До коментар #10 от "Една подробност":

    ЕС не купува руски нефт от посредници....нефта се оскъпява от надценките за посредника...балъците свършиха....

    Коментиран от #39

  • 21 Винкело

    63 5 Отговор
    Е па вчера писахте, че Зеленски изразил възмущение от цената. Днес - в Киев били доволни и Русия щяла да рухне...
  • 22 Някой

    84 7 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕТРОЛ ШЕ СИ КУПИМ ОТ:":

    Тези държави защо си ги пльокнал тук? Сигурно щото и те произвеждат петрол. Ама, рафинериите в ЕС са настроени за руско тип петрол. Ще трябват месеци и милиарди за пренастройка. Отделно, цената на петрола ще скочи заради тези ограничения.
    Путин пазар ще намери. Ще му купуват петрола и ще го препродават на европейците на двойна цена. И това ще го правят американците, щото да партньори на ЕС.

    Коментиран от #28, #32

  • 23 Венсеремос

    77 6 Отговор
    Търговците спекуланти потриват доволно ръце. А после Путин ще ни е виновен за купоните за бензин. Не е тъп да си лесно...

    Коментиран от #26

  • 24 Аууу,

    13 79 Отговор
    Жесток вой от рашистите!
    Музика за ушите. 😅🤣😂🤣
  • 25 И КОЙ ШЕ КУПИ ТАЯ ГАЗ

    4 58 Отговор

    До коментар #18 от "Хахаха":

    С 30% надценка.....БАЛЪЦИТЕ СВЪРШИХА......с азерите имаме договорени цена на газа....всяко увеличение на газа е нарушение на договора, а на азерите също им трябват ЕВРАЦИ....
  • 26 КВИ КУПОНИ БЕ ДРУГАРЮ

    9 47 Отговор

    До коментар #23 от "Венсеремос":

    Лукановият соц умре.....
  • 27 Дай линк за анализа!

    11 26 Отговор

    До коментар #15 от "стоян гроргиев":

    Или престани да лъжеш, троле!
    Безаналогов...
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 28 ЕС .....РАФИНЕРИИ

    10 66 Отговор

    До коментар #22 от "Някой":

    ЕС го е измислил....щом слагат лимит на руския петрол, всичко е преценено....както стана с газта....ПУТИН ГУБИ МИЛИАРДИ ЕВРАЦИ

    Коментиран от #59

  • 29 нннн

    53 5 Отговор
    - Ид...ти? - Тъй верно. Ид...ти! - изкозирува Европейската комисия./Перифразирам ,,Швейк"/
  • 30 Как

    13 43 Отговор
    Този и за твърдеше че без руска газ не се живее.Направо ще умрем веднага.Сега същите приказки за руския нефт.Направо извадени под индиго. Ще си загубят благодарствените суми за упражнено влияние.
  • 31 Някой

    73 8 Отговор

    До коментар #17 от "ТАКА ГОВОРИХТЕ И ЗА ГАЗА":

    Само по думичката "евраци", използвана в 20 коментара с различни имена, става безпощадно ясно, че са писани само от един човек. Това го прави трол.
    Освен това, евраците са изпята песен. Никой толкова не ги търси, освен разни пропаднали елементи с манталитет на бедняк.

    Коментиран от #35, #41

  • 32 Само една е настроена

    7 51 Отговор

    До коментар #22 от "Някой":

    за Урал, дрОгарю никой, нашата петоклонническа!
    Една национализацийка и става таман. Е, ще ти спрат рубляците от посолството ма Мутростакановна, но не ми дреме за тунеядец като теб.

    Коментиран от #44, #84

  • 33 И аз определям

    68 4 Отговор
    Цената на тока. Иска ми се да сложа "таван" и да плащам смао 2 Ст. на КВтчас. Не е шега.
    Това му беше цената в "социалистическата диктатура"!
    А сега даже и бананите няма да са ви евтини.
    Ама на всички искаха "демокрация"!
    Тогава ми се видя хубав вариант.
    Днес видяхме, колко дебилна система е...
    Някакви акушерки и пияници също ни държат в диктатура.
    Бананената диктатура, която сами си искахме да имаме... Честито. Поредният "преход" още 30 години за българите!!!

    Коментиран от #60

  • 34 Някой

    63 7 Отговор

    До коментар #17 от "ТАКА ГОВОРИХТЕ И ЗА ГАЗА":

    А, забравих да спомена. Русия има повишение на приходите от газ от Европа. Няколко пъти по-малко газ са изнесли за ЕС, но приходите им да удвоени.
    С по-малко ресурс повече приходи... Да.... Путин е за оплакване...

    Коментиран от #37, #48

  • 35 ЩО БЕ

    9 33 Отговор

    До коментар #31 от "Някой":

    Като гледам спестяванията на ДРУГАРИТЕ В ЗАПАДНИ БАНКИ са в евраци и долари....и тук таме някоя рубла за камофлаж
  • 36 Дааа

    52 5 Отговор

    До коментар #2 от "Щом комунистите":

    Абе , как върви борбата с комунизма, нещо зацикли май!? Освен за гейпаради за нищо не ставате!

    Коментиран от #76

  • 37 КАКВИ УДВОЕНИ ПРИХОДИ

    7 44 Отговор

    До коментар #34 от "Някой":

    Бе другарю....ние не сме наивници....борсовата цена на газа е почти непроменена....а доставките на руска газ за ЕС почти спряха....АРАБИТЕ ни заляха с газ.....
  • 38 Тъпота

    47 7 Отговор
    Те си мислят, че това е Венецуела. Американците съсипаха хората там с ембарго, но тук е друго. Руснаците си имат всичко.
  • 39 Някой

    53 3 Отговор

    До коментар #20 от "НЕ Е ТАКА":

    До сега не, но тепърва ще почне. Като няма петрол, ще купува и от посредници. Щото в ЕС са се навъдили едни безгръбначни политици, дето освен това са и прости.
  • 40 Петрола не е бол, но

    47 5 Отговор

    До коментар #9 от "ТВА СА РЕАЛНОСТИТЕ":

    Акълът в твоята глава е още по-малко! Явно, хабер нямаш, какво правят американците с Европа чрез тези санкции!

    Коментиран от #43

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 шорош

    47 4 Отговор
    Нема да се пуашите к@пелета, унищожаването на Еуропата върви по план!

    Коментиран от #47

  • 43 И КАКВО ПРАВЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ

    6 36 Отговор

    До коментар #40 от "Петрола не е бол, но":

    Обясни на нас непросветените...другарю...
  • 44 Някой

    47 3 Отговор

    До коментар #32 от "Само една е настроена":

    Ъъъъъ, национализацията не беше ли присъща на един отминал и много мразен от някои, строй? Що сега приканваш за такива действия? Или, когато ми отърва, престъплението не е престъпление?
    Ще цъфне и върже България от национализация на рафинерия, за която няма да има петрол....

    Коментиран от #45, #56

  • 45 КОЙ ТИ КАЗА ЧЕ НЯМА ПРТРОЛ

    3 24 Отговор

    До коментар #44 от "Някой":

    За бургаската рафинерия.....
  • 46 Сарс

    36 2 Отговор

    До коментар #9 от "ТВА СА РЕАЛНОСТИТЕ":

    То затова цените на горивата са такива, защото предлагането повече от търсенето. Дали? Като махнат отстъпката от нова година от 25 ст. и като започнат да внасят не петрол а горива ще видиш как цените в Гърция от по 2 евро за литър ще ни се струват невъзможен блян

    Коментиран от #54

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Фори

    12 6 Отговор

    До коментар #34 от "Някой":

    Нали затова се борят.Да му намалеят приходите на путин. Тук излиза че колкото по малко продават толкова повече печелят!Все едно че печалба имат само руснаците. Ами и арабите искат да печелят нови клиенти.
  • 49 Солей

    33 3 Отговор
    От краваро окраинските коментари може да се напарави заключение за степента на затъпяване им 😂
    Алоо, вземете прочетете някоя и друга книжка,хахаха

    Мед ми капе от сърцето от жалното им мучене и вяра в господаря, хахахах

    Коментиран от #51

  • 50 РУБЛИТЕ СА ЗА ПУТИН

    4 37 Отговор

    До коментар #41 от "Керът":

    Който иска да му ги дава....ЕС работи с евраци....и ше си купи петрол с евраци.....на борсови цени....ПУТИН ГУБИ МИЛИАРДИ ЕВРАЦИ ОТ ЕС.....
  • 51 Я...В САЙТА

    3 32 Отговор

    До коментар #49 от "Солей":

    Вече ни и поучават....другарите путинисти....
  • 52 123456

    27 1 Отговор
    е, то рано или късно идва кръчмаря ... и се налага плащане
  • 53 Какво ще стане?

    48 6 Отговор
    Русия ще продава по-ефтино енергоресурси на Азия, Индия и Китай. Последните така и така имат предимство на пазарите, понеже работната им сила е по-евтина от европейската и американската.
    Но сега, когато и най-важното, енергията за производствата им става по-евтина, отколкото на европейската общност и на ФАЩ, то последните ще загубят много пазари...
    Азия просто що убие почти всичката индустрия на Европа и ФАЩ. И най-идиотското е, че Европа сама се самоуби. При всички други войни, не им пукаше за хора, че имало насилие, че "нямало двмокрация" и т.н. При тази война те просто тъпо захапаха кукичката на ФАЩ и вече затъват яко. Русия ще остане, понеже си имат всичко. Но Европа ???
    Не ги виждам

    Коментиран от #57, #81

  • 54 СТИГА С ТОВА...ЩЕ

    3 23 Отговор

    До коментар #46 от "Сарс":

    То и с газа беше...ЩЕ....но какво стана

    Коментиран от #62

  • 55 мдаааа

    10 0 Отговор
    Нефт и газ , неочаквано добра комбинация ...
  • 56 Керът

    6 34 Отговор

    До коментар #44 от "Някой":

    С твоите камъни по твоята глава, другарю. Правилният термин не е национализация, юридически е доста по-сложно, но за теб ще е трудно да го проумееш (справка Италия, ако си любопитен), та реших хем да те облекча в тълкуването, хем да проверя дали веднага ще "включиш на "уатабализъм", както ви учат във фермата. Е, включи.
    Последно по темата с Лукойл: спомни си колко данъци е внесла в хазната и как бе приватизирана!
    Това, че не ти пука за България, а слагаш чуждия интерес пред националния ни, те прави единствено и само предател, ватник.

    Коментиран от #68, #69

  • 57 ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ.....

    9 9 Отговор

    До коментар #53 от "Какво ще стане?":

    Ще видим...другари....ще видим....
  • 58 Ал Бунди

    8 23 Отговор
    Абе, Чеков. От кога почна и ти да разбираш от петрол бе? Знаеш ли как се доставят 1млн барела/дневно и колко танкера трябва да имаш по трасето от Индия до Русия, за да устоиш на такъв напън, а? Те танкерите се разхождат в морето като в Борисовата градина. Ей, сульо и пульо станаха експерти в тая държава. То не беха генерали, то не беха професори, сега и Чеков стана експерт..абеее..за това е напровал тая държава..експерти мноого, ама нема кой да сади пиперо...
  • 59 Сарс

    36 1 Отговор

    До коментар #28 от "ЕС .....РАФИНЕРИИ":

    А европа процъфтява и се развива с невиждани до сега темпове. И понеже вече всички европейци са супер уредени, с високи доходи и понеже хазните на европейските държави пръщят от евраци заради санкциите срещу Русия, европейските производители местят производствата си в трети страни за да могат и там хората да опитат от меда.

    Коментиран от #61

  • 60 ннж.

    10 30 Отговор

    До коментар #33 от "И аз определям":

    Когато токът беше 2ст, за KW/h аз като млад инж, получавах 180 лв заплата.За двустаен апартамент зимно време плащах 20 лв за ток.Сега при 1800 лв нормална заплата се плаща около 200 лв за същото.Та за каква евтиния през "соца " става въпрос?Мога да сравня и цените за бензина но не ми се занимава да споря.
  • 61 ВСЕКИ ЧАСТЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ

    6 10 Отговор

    До коментар #59 от "Сарс":

    Решава къде и какво да произвежда....свободно движение на хора, стоки, капитали......всеки сам решава с главата си....

    Коментиран от #80

  • 62 Сарс

    30 2 Отговор

    До коментар #54 от "СТИГА С ТОВА...ЩЕ":

    С газа стана това че дърводобивните фирми не смогват да покрият търсенето на дърва за отопление и климатиците поскъпнаха с 30-40%. Това стана с газа

    Коментиран от #79

  • 63 Реалист

    26 2 Отговор
    Това отвърза ръцете на Путин да спре всички доставки за Европа! Започвам да си мисля, че е на лице някакъв по-дългосрочен план, в който всички са съюзници, а пред нас ни се разиграва лошо ченте-доцро ченге!
  • 64 🇧🇬🇪🇺

    23 7 Отговор
    Аве, ноо е просто двадесет и седем държави решават да сложат “таван” на Цената на Руският Петрол “Урал” и руснаците печелят, не “гейма”, печелят мача.
    Всичко което може да видите около вас е Петрол, няма Петрол, няма цивилизация, от пластмасовите “торбички” в супермаркета до Пластмаси, до Бензин, и списъка продължава с Менделеевата Таблица.
    С две думи, Газовата Криза ще ви се види “мечта”, спрямо Петролната Криза.
  • 65 Сух

    24 4 Отговор
    Трябва да запазим връзка с Русия! Това е единственото спасение за България! Евроатлантиците по дърветата!
  • 66 От плажа

    18 2 Отговор
    Един тролей тука заработва като за 15, ще има коледна надбавка за айфон от заложната 🤭🤭🤭 и запазено място на следващия протест на дб
  • 67 Урюрвкос

    20 3 Отговор
    Важното е Китай и САЩ да са добре , Европа кучета я яли

    Коментиран от #78

  • 68 Санчо

    25 3 Отговор

    До коментар #56 от "Керът":

    Абе дженди ти като си голям европеец и искаш да плащаш за дъгички твоя работа. Само в едно може да си сигурен,всичките приумици на урсулла и сие ще бъдат платени от твоя джоб,под мотото за демокрация и права на човека. Ама това което турците и израел прави кой ще го плаща.?
  • 69 Някой

    13 1 Отговор

    До коментар #56 от "Керът":

    Троле, терминът "национализация" го използва друг тъп трол преди това в предходен коментар. Знам, че умствения ти капацитет ти позволява да се справиш само с препис на елементарен текст от едни шишчета, и няма да ме разбереш. Но, все пак, пробвай малко да се ограмотиш. Да не излагаш толкова работодателят си.
  • 70 Хирург

    23 0 Отговор
    Чешете си езиците, но: Дисни второ анимационно филмче за деца изкараха за еднополови другарчета, а за при възрастните да не говорим. Та Европа, вашето с отказала та се от Европа Великобритания с обърнат гръб наведени казват на всички дружно да се наведем още и да се хванем здраво за палците, за да може "великият" Алцхаймер да ни го подаде другарски. Така ще покаже голямата си обич към зелените човечета и зимата ще се превърнем в бели такива. Защо си причиняваме това самобичуване? Но това е същото и с хартиените бюлетини, съдържанието в учебниците и все "по-голямата" интелигентност. Всичко е бизнес и влияние на интереси. Нали си имаме Бобовдол и в София се строят по един град на седмица в новите квартали без улици. Мизерия просмукана до костите от дребни мишленца с власт. Но всичко стартира с първите 7...
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 дедо Герчо

    8 0 Отговор
    "Гладна кокошка просо сънува!"
  • 73 Помните ли?

    6 16 Отговор
    "Както при санкциите срещу Газпром, така и на пазара на петрола, слепотата на чиновниците от Брюксел ще тласне цените към нови висини" Газа в момента се търгува под цените преди войната, нищо, че кремълсските фашисти и такива "мнения" като на чекиста по-горе прогнозираха 5 хил долара за 1000 кубика през зимата. Спомняте ли си, другаре?

    Коментиран от #91

  • 74 байгън с колелото

    12 2 Отговор
    Където без газ,че и без нафта и бензин ще стоят патериците на байгъна евроатлантиците бо-----
  • 75 Аршлох

    14 5 Отговор
    Съветския ЕС както се избавя от зависимостите от руските горива ,се избавя и от зависимоста от собствените си поданици,а накрая полека полека и от тях самите.2030 адженда,няма да имате нищо и ще бъдете щастливи,а после няма и да ви има и ще бъдете още по щастливи в божието царство.

    Коментиран от #77

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Шванц

    4 11 Отговор

    До коментар #75 от "Аршлох":

    Брех, а като стане дума за мизерията в Просия ни разправяте как нематериалните неща били по-важни. :))))
  • 78 Госあ

    18 4 Отговор

    До коментар #67 от "Урюрвкос":

    Китай си беше добре и преди тази война. сащ го бяха загазили, защото конкурента им ЕС доста дръпна. И въпреки това, с какво са виновни от сащ, че европейците си правят сепуко ? И между другото, сащ ли бяха гарант по минските споразумения ? Не, Германия и Франция бяха.
  • 79 ЧЕ КОГА ДЪРВАТА СА БИЛИ ЕВТИНИ

    6 1 Отговор

    До коментар #62 от "Сарс":

    НИНОВА ДА НИ КАЖЕ....
  • 80 Сух

    19 1 Отговор

    До коментар #61 от "ВСЕКИ ЧАСТЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ":

    Така е, но номера е да не си продаваш зимните дрехи срещу Коледа, без да имаш втори комплект и най малкото да нямаш алтернатива да си купиш други в обозримо бъдеще. Но вие предателите на България, понеже сте от умните и красивите(кифлите) сте и най врескливи.,най продажни и най много ще понесете накрая.. А той идва

    Коментиран от #82, #83

  • 81 Аршлох

    11 3 Отговор

    До коментар #53 от "Какво ще стане?":

    Що да не виждаш Европа напред в хоризонта.Ще продължи да съществува ,но в една малко по различна форма.След сгромолясването на Комунистическият ЕС,с всичките му полове и зелени идеи и странни приумици,на руините му ще бъде изграден новият Европейски Халифат и ще има мир и просперитет поне за следващите 1000г.Демек ,мечтайният р@ й х,но в малко по различна форма,с много малко останали юберменшени ,почти всички от тях прислужващ персонал.

    Коментиран от #85, #86

  • 82 Смятай

    6 19 Отговор

    До коментар #80 от "Сух":

    Лукойл му смъква по три кожи от гъба, Газпром по 5, но русофила обяснява колко му е добре под руската подметка и "плаши" с "последици".
  • 83 АУУУ, КОЛКО НИ УПЛАШИ ДРУГАРЮ

    4 6 Отговор

    До коментар #80 от "Сух":

    Кой КРАЙ идва, че нещо не се разбра.....

    Коментиран от #109

  • 84 Когнитивен Дисонанс

    9 0 Отговор

    До коментар #32 от "Само една е настроена":

    Начи викаш да национализираме пак държавния Нефтохим, който Костов приватизира и хариза на руснаците. Последно държавата лош стопанин ли е или добър?
  • 85 ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ.....

    6 3 Отговор

    До коментар #81 от "Аршлох":

    И пак ЩЕ.....то и комунизма ЩЕше да дойде.....
  • 86 Шванц в

    3 9 Отговор

    До коментар #81 от "Аршлох":

    Е, добре че е "православна" Просия, да ни спаси с помощта на кадировчетата, иранците и сирийците от "халифата" .....

    Коментиран от #90

  • 87 истината

    22 4 Отговор
    Аз отдавна го казвам , че ЕС няма нефт , газ , енергийни и минерални суровини . Има само малко въглища и желязо в Европа . Още Хитлер го е знаел това и за това тръгва срещу Русия . Сега историята се повтаря и пак ще го отнесат европейците .

    Коментиран от #89, #92, #107, #148

  • 88 Аршлох

    9 1 Отговор
    Драги ми Хер,прикритието ви е пробито,разкрит сте гн Шолци,мекия шванц.Все пак не мисля,че е повод за гордост,но пък чак толкова не съм навътре в новите европейски ценности.
  • 89 КАТО НЯМА, ШЕ СИ КУПИ

    2 8 Отговор

    До коментар #87 от "истината":

    КАТО....ЯПОНЦИТЕ....

    Коментиран от #97

  • 90 ВЕРНО БЕ

    3 9 Отговор

    До коментар #86 от "Шванц в":

    ЧЕЧЕНЦИ, ИРАНЦИ, СИРИЙЦИ спасяват православна Русия....

    Коментиран от #93

  • 91 само питам

    14 1 Отговор

    До коментар #73 от "Помните ли?":

    Колко беше цената на газа когато беше на дългосрочни договори и колко след преминаването на спот пазарите ?
  • 92 🇧🇬🇪🇺

    5 9 Отговор

    До коментар #87 от "истината":

    Японците нямат абсолютно нищо но Японската Икономика се справя отлично.

    Коментиран от #96, #98

  • 93 разбирач

    9 2 Отговор

    До коментар #90 от "ВЕРНО БЕ":

    А знаеш ли колко талибани прехвърлиха краварите и европейците в украйна от Ирак и Сирия .

    Коментиран от #95

  • 94 Петканчо

    10 2 Отговор
    Краварите си нагласят бизнеса а ЕС лапа мухите.
  • 95 КОЛКО

    1 3 Отговор

    До коментар #93 от "разбирач":

    Че пак не се разбра....

    Коментиран от #101

  • 96 бай икономисто

    10 3 Отговор

    До коментар #92 от "🇧🇬🇪🇺":

    Да бе , намери и ти примери да даваш . Японците са вторите по задлъжнялост след краварите . Външния дълг на Япония е над 200% спрямо БВП .
  • 97 История

    6 2 Отговор

    До коментар #89 от "КАТО НЯМА, ШЕ СИ КУПИ":

    Япония купуваше стомана и петрол от САЩ до Пърл Харбър, останалото е история...

    Коментиран от #100, #116

  • 98 ТАКА ДЕ

    3 7 Отговор

    До коментар #92 от "🇧🇬🇪🇺":

    Тия суровини си ги...КУПУВАТ ЯПОНЦИТЕ.....както и ЕС..КУПУВА такива....ИМАТ ПАРИ, КУПУВАТ....
  • 99 ЛиБеРаст

    3 1 Отговор
    Европа не е средството, целта!

    Коментиран от #102

  • 100 ЧЕ С КВО ЛИ СИ ПРАВЯТ

    2 3 Отговор

    До коментар #97 от "История":

    Колите сега......японците...

    Коментиран от #106

  • 101 какво не си разбрал

    9 0 Отговор

    До коментар #95 от "КОЛКО":

    Властта в Украйна твърди, че 20 000 са наемниците, записали се в специалния Чуждестранен легион. Те са от 52 държави. Сред тях има хора освен от Близкия изток, но и от много европейски държави.

    Коментиран от #103

  • 102 И КВА Е ЦЕЛТА

    1 3 Отговор

    До коментар #99 от "ЛиБеРаст":

    Че никой не разбра.....
  • 103 ДОБРОВОЛЦИ НАЕМНИЦИ

    0 3 Отговор

    До коментар #101 от "какво не си разбрал":

    Всеки може да стане...нема лошо......

    Коментиран от #104, #105

  • 104 фигурант

    8 1 Отговор

    До коментар #103 от "ДОБРОВОЛЦИ НАЕМНИЦИ":

    Като нема лошо защо лаеш против Руснаците ?
  • 105 свирчо

    7 1 Отговор

    До коментар #103 от "ДОБРОВОЛЦИ НАЕМНИЦИ":

    Ти вместо да кибичиш тука защо не се запишеш доброволен наемник ?
  • 106 разбирач

    3 1 Отговор

    До коментар #100 от "ЧЕ С КВО ЛИ СИ ПРАВЯТ":

    С какво ще си връщат дълговете ?

    Коментиран от #113

  • 107 Роко

    3 16 Отговор

    До коментар #87 от "истината":

    Приятелю ако европейците тръгнат срещу Рассия ще имат и петрол и газ. Защо? Защото Рассия няма с какво да ги спре. Те укрите не могат да спрат пък какво остава за европейците. И не се притеснявай Европа има и нефт и газ и всичко друго необходимо Рассия не е единствения доставчик само пари трябва да имаш а Европа има много

    Коментиран от #117, #120

  • 108 Реалистът

    16 1 Отговор
    Русофобите наистина са изперкали,винаги цената на петрола е била около 100 долара за барел а по бензиностанциите около 2,20-2,40 лева.Сега при този таван означава да имаме цени от 1,50-1,70 за литър.Разликата с реалните цени отива за подпомагане на войната в Украйна.
  • 109 Чувал ли си

    6 1 Отговор

    До коментар #83 от "АУУУ, КОЛКО НИ УПЛАШИ ДРУГАРЮ":

    Чувал ли си поговорката"Ще си извадя едното око,за да има тъщата грозен зет".

    Коментиран от #110, #111, #129

  • 110 ПРОДАВАТ СИ ГОТОВАТА ПРОДУКЦИЯ

    3 6 Отговор

    До коментар #109 от "Чувал ли си":

    И си връщат дълговете.....имат икономика, имат производство...затова са трети в света по БВП.
  • 111 ТО С ПОГОВОРКИ

    1 0 Отговор

    До коментар #109 от "Чувал ли си":

    Бизнес не става....

    Коментиран от #119

  • 112 Ало експерта

    17 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    слез на земята,никой никого не може да задължи да продава собствената си стока на по ниска цена от пазарната.Пазарът определя стойността на стоката не някакви си сбъркани държавици

    Коментиран от #115, #123, #164

  • 113 ПРОДАВАТ СИ ГОТОВАТА ПРОДУКЦИЯ

    0 5 Отговор

    До коментар #106 от "разбирач":

    И си връщат дълговете....японците
  • 114 Даамм

    12 3 Отговор
    Още ли има вярващи във всесилната ръка на пазара? Картели, монополи, дирижирани цени и печалби, а човекът е свободен, свободен... Предстоят ни трагични години.
  • 115 АКО СТОКАТА НЕ Я ПРОДАДАТ

    5 3 Отговор

    До коментар #112 от "Ало експерта":

    Кво става с цената....

    Коментиран от #126

  • 116 Роко

    4 14 Отговор

    До коментар #97 от "История":

    Приятелю историк а СССР можеше да мобилизира 36 милиона само защото америте ги хранеха, обличаха и въоръжаваха. Ако не беше безвъзмездната помощ на америте в Рассия днес щяха да говорят немски и нямаше да има паради на победата.
  • 117 Цената

    17 3 Отговор

    До коментар #107 от "Роко":

    То и газ има,но цената....В цената е цаката.Чети --от ОПЕК са солидарни с Русия и няма как да е иначе,защото следващия път,може да са от другата страна на барикадата.Нашето е "на гол тумбак ,чифте пищови".САЩ са независими,но Европа...Познай,като си удряш главата в стената,кого го боли.

    Коментиран от #118

  • 118 ЦЕНАТА Я ОПРЕДЕЛЯ СВЕТОВНАТА

    13 0 Отговор

    До коментар #117 от "Цената":

    Борса......в момента е $93 за барел ПЕТРОЛ......кажи ми къде има по евтино, да идем да си купим....СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ГАЗА.....

    Коментиран от #121

  • 119 Чувал ли си

    11 1 Отговор

    До коментар #111 от "ТО С ПОГОВОРКИ":

    По твоята логика бизнес се прави със заповеди и ограничения.Чувал ли си за пазарна икономика.НА ПУК,НА ИНАТ НИЩО НЕ СТАВА

    Коментиран от #135

  • 120 Свали си

    15 2 Отговор

    До коментар #107 от "Роко":

    Розовите очила,това в укрофашия е обучение на терен за Русия,виж за европейците си е война.Цяла Европа плюс Америка спонсорират с оръжия и войски фашягите затова му викат война,а сметката я плащат всички граждани на ЕС с високите цени.Нали се сещаш защо са високи и къде отива разликата от реалните цени?

    Коментиран от #122, #132

  • 121 Цената

    8 1 Отговор

    До коментар #118 от "ЦЕНАТА Я ОПРЕДЕЛЯ СВЕТОВНАТА":

    Ами това казвам и аз.Логиката ни е една и съща.Пазарът определя цената.Кол5ото и да се пънат,пак ние ще сме потърпевши

    Коментиран от #124

  • 122 ЩО БЕ

    2 8 Отговор

    До коментар #120 от "Свали си":

    ЗА РУСИЯТА НЕ Е ЛИ ВОЙНА...оставиха близо 100 000 трупа в Украйна от тази "специална операция"
  • 123 Роко

    2 8 Отговор

    До коментар #112 от "Ало експерта":

    Приятелю цената на петрола в момента е над 80 долара за барел руския петрол в момента се търгува с отстъпка от 30-40 долара и няма много желаещи да си купят. Така че цената му е по - ниска от установената от милозливите европейци 60 долара. Китайските застрахователи за момента отказват да застраховат танкери с руски петрол и там никой не говори за пределна цена просто петрола е руски значи няма застраховка (не приемат и руските застраховки), а да щом на обикновенните клиенти предлагат до 40 долара отстъпка представи си за колко го дават на китайци и индийци (предполагам за не повече от 30 долара за барел)

    Коментиран от #125, #128

  • 124 ЗАЩО ДА СМЕ ПОТЪРПЕВШИ

    5 2 Отговор

    До коментар #121 от "Цената":

    Купуваме на цена $93за барел петрол в момента...борсова световна цена....какъв е проблемът???

    Коментиран от #137

  • 125 КЪДЕ Е ТАЯ ЦЕНА

    6 1 Отговор

    До коментар #123 от "Роко":

    $30-40 за барел....да идем и ние да си купим....от къде точно.....
  • 126 Ако

    10 2 Отговор

    До коментар #115 от "АКО СТОКАТА НЕ Я ПРОДАДАТ":

    Спреш да караш колата си,да се возиш на автобус,самолет,кораб и прочие,ако спреш заводите и фабриките,ако спреш ядрените централи ако спреш производството на суровини и продукти може и да ме ти трябва петрол,всъщност в пещерите можеш да живееш и без петрол така че стягай багажа

    Коментиран от #130, #139

  • 127 Чак

    11 1 Отговор
    Не вярвам на очите си...
    Тук се допусна статия с различно мнение от урсуленото?
    Да не взе да се обръща палачинката?
  • 128 РУСИЯ ДА НЕ ПРОДАВА

    1 5 Отговор

    До коментар #123 от "Роко":

    На загуба......а другари......
  • 129 Абе,човек

    2 1 Отговор

    До коментар #109 от "Чувал ли си":

    Чети внимателно и мисли,бе.Хайде ще ти разясня.Чувал ли си за метафори,за образно казано.В поговорката Европа е зетя,а Русия е тъщата.Винаги ли трябва буквално да се казват нещата.

    Коментиран от #131, #133

  • 130 И КАК ШЕ СПРЕШ

    2 0 Отговор

    До коментар #126 от "Ако":

    Всичко това което казваш...че не се разбра.....
  • 131 Коментарът

    0 0 Отговор

    До коментар #129 от "Абе,човек":

    Коментарът е към111
  • 132 Роко

    3 12 Отговор

    До коментар #120 от "Свали си":

    Приятелю нито един войник на НАТО няма в Украйна укрите сами си бият рашките. Вярно дават им старо подлежащо на бракуване оръжие залежало по складовете но това не променя картинката рускофашистката сган губи войната от укрите.

    Коментиран от #134, #155, #156

  • 133 В ПОГОВОРКАТА

    2 2 Отговор

    До коментар #129 от "Абе,човек":

    Може и да е обратното...ДРУГАРЮ...
  • 134 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ, НЕ НАТОВСКА

    1 8 Отговор

    До коментар #132 от "Роко":

    И украинците яко си треската..МОГУЧАЯ...така е
  • 135 АЗ ПОГОВОРКИ НЕ ПРИЛАГАМ

    2 0 Отговор

    До коментар #119 от "Чувал ли си":

    Предполагам и бизнеса.....всеки сам решава как да си прави бизнеса....

    Коментиран от #141

  • 136 Хахахаха

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕТРОЛ ШЕ СИ КУПИМ ОТ:":

    САЩ купуват петрол и газ от Русия и Венецуела, Путин ще спечели милиарди! Хахахаха!

    Коментиран от #138, #146

  • 137 Цената

    11 3 Отговор

    До коментар #124 от "ЗАЩО ДА СМЕ ПОТЪРПЕВШИ":

    Ами като спреш да купуваш от Русия и няма достатъчно кой да ти продаде ,и си на зор,познай дали ще си купиш за 60 долара.Същото беше и с газа.Резултат-- голяма инфлация."Не можеш да излъжеш дявола"

    Коментиран от #140

  • 138 ВЕРВАМ ТИ ДРУГАРЮ

    2 2 Отговор

    До коментар #136 от "Хахахаха":

    В некой друг живот...може
  • 139 Роко

    2 12 Отговор

    До коментар #126 от "Ако":

    Приятелю Рассия не е единствения производител на петрол дори не е най - големия. Европа ще преживее и без рассиянски петрол както преживя и без рассиянски газ въпреки твърденията че щяла да замръзне.

    Коментиран от #142

  • 140 ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ

    2 13 Отговор

    До коментар #137 от "Цената":

    Ше добиват повече Петро...ще отворят нови кладенци...ше мачкат повече ЕВРАЦИ....И ШЕ ЕЛИМИНИРАТ РУСИЯ ОТ ПАЗАРА...на тоя свят празно нема....

    Коментиран от #147

  • 141 Гледаш

    8 2 Отговор

    До коментар #135 от "АЗ ПОГОВОРКИ НЕ ПРИЛАГАМ":

    Гледаш нещата от своя двор.Темата е,че и Русия ще си направи своя бизнес,въпреки желанията на Европа.

    Коментиран от #145

  • 142 ТАКА Е

    2 8 Отговор

    До коментар #139 от "Роко":

    Само путинистите не го разбират....
  • 143 Хахахаха

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾":

    Приключихме и с пазарната икономика след свободата на словото, свободните избори, свободното придвижване на хора, стоки и капитали! Хахахаха! Всичко е като при комунизма, хахахаха!
  • 144 Цензура

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Щом комунистите":

    Те комунистите, които не разбират как работи свободният пазар, са в Брюксел, ама ти няма с какво да го разбереш...
  • 145 АМИ ДА СИ ПРАВИ РУСИЯ КАКВОТО ЩЕ

    1 9 Отговор

    До коментар #141 от "Гледаш":

    Кой я спира....само дето ще изгуби милиарди евраци от най силната икономическа групировка в света....

    Коментиран от #152

  • 146 Роко

    2 11 Отговор

    До коментар #136 от "Хахахаха":

    Приятелю от месеци Рассия изгаря газа вместо да го продава кви милиарди сънуваш. А да цената на газа се нормализира газ има колкото пожелаеш на цени по ниски от преди Рассия да се само изхвърли от най - богатия пазар.
  • 147 Ама

    10 1 Отговор

    До коментар #140 от "ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ":

    Прочети внимателно статията.Пък прочети и други материали.Никой няма да тръгне да произвежда повече,за да печели за сметка на Русия,защото палачинки може да се обърне.Бизнесмените си гледат дългосрочния интерес.ОТКАЗАЛИ СА от ОПЕКда увеличат производството

    Коментиран от #149, #151

  • 148 Да ти кажа...

    3 0 Отговор

    До коментар #87 от "истината":

    Ти май не си чувал за Договорът м/ду СССР И Германия за дългосрочни доставки,по силата на който дори една седмица след нахлуването на Германия на съветска територия, все още са вървели композициите със суровини в западна посока. Изобщо не е била тази причината, ма кой да ти чете история, най-нова при това.
  • 149 НЕ ЗНАМ ДА ИМА БИЗНЕС

    4 2 Отговор

    До коментар #147 от "Ама":

    Който отказва да увеличи печалбите си....НЕ СЛУШАЙ КВО ГОВОРЯТ СЕГА, А КВО ШЕ СТАНЕ РЕАЛНО...ВСЕКИ работи за пари....не за обещания...

    Коментиран от #154

  • 150 яко

    8 1 Отговор
    Абе още като въведоха въглеродните квоти беше ясно, че освен източване, целия ЕС друго няма да види.
  • 151 ЧЕ САМО ОПЕК ЛИ

    2 5 Отговор

    До коментар #147 от "Ама":

    Добива петрол.....
  • 152 Гледаш

    10 2 Отговор

    До коментар #145 от "АМИ ДА СИ ПРАВИ РУСИЯ КАКВОТО ЩЕ":

    Ами като спряхме руския газ,защо нашия се увеличи.Защото се намираха посредници,срещу комисионни.Казвам ти ,че Русия е велика страна,която не търпи ултиматуми.Тя не е започнала войната от днес за утре.Всичко е тактика и стратегия.Мислиш,че не са предвидили всички ходове.На някои хора много им се иска.А на мен ми се иска да не плащаме ние за всичко.

    Коментиран от #153

  • 153 КОЯ ГАЗ СЕ УВЕЛИЧИ...ДРУГАРЮ

    2 9 Отговор

    До коментар #152 от "Гледаш":

    От 01.11.2022 цената на газта в Европа се срина между два и три пъти.........дори парното не поскъпна

    Коментиран от #157, #162

  • 154 Ама

    10 2 Отговор

    До коментар #149 от "НЕ ЗНАМ ДА ИМА БИЗНЕС":

    За това става дума.Русия ще си продава петрола по друг начин,чрез посредници.Само стой и гледай.Няма да ти го продава по 60 долара.Може да загуби малко,но ние пак ще сме на по-голяма загуба.Бием си главата в стената.Прострелваме си крака.Излишно е да спорим.Можем само да коментираме.От нас нищо не зависи.

    Коментиран от #159

  • 155 Сарс

    7 2 Отговор

    До коментар #132 от "Роко":

    И налятите милиарди евро в Украйна, които към октомври са 128 милиарда, към днешна дата са над 130 са дошли от космоса. Изобщо помощ от никой не получават е освен застояли по складовете лъкове и копия от неолита. Сами си бият руснаците, даааа

    Коментиран от #187

  • 156 Прав си

    10 1 Отговор

    До коментар #132 от "Роко":

    Тия 200 000 натовски наемника са в Уркия на почивка, а 62 000 са умрели от настинка:) Дженди, благодаря ти, че забавляваш всички в сайта:) Дано не спре финансирането от Козяк за да продължиш с вицовете си:)

    Коментиран от #161, #175

  • 157 Живеем

    6 2 Отговор

    До коментар #153 от "КОЯ ГАЗ СЕ УВЕЛИЧИ...ДРУГАРЮ":

    Живеем в паралелна вселена с теб.Или нуждите са ти само хляб и топло.Пък и така да е,защо се налагат ограничения на температурата в учреждения навсякъде в Европа.

    Коментиран от #160, #163, #188

  • 158 Павел пенев

    9 2 Отговор
    Много кратък но точен анализ на пазара за петрол и петролни продукти, но не е за управници-простаци. Старата турска максима е на простак хаир не се прави, защото няма да го разбере.
  • 159 ЧЕ НАЛИ ПОСРЕДНИКА ВДИГА ЦЕНАТА

    4 2 Отговор

    До коментар #154 от "Ама":

    ЕС не купува над $60 за барел....балъците свършиха...по ниско от тая цена Русия е на ЗАГУБА...
  • 160 ТОКА НЕ СЕ ПРАВИ САМО С ГАЗ

    2 4 Отговор

    До коментар #157 от "Живеем":

    Препоръчва се намалено потребление....препоръчва се...но няма режим на тока, като по времето на бай Тошо....
  • 161 И КЪДЕ ГИ ВИДЯ 200 000

    2 3 Отговор

    До коментар #156 от "Прав си":

    Наемника в Украйна......

    Коментиран от #166

  • 162 Бравос

    8 2 Отговор

    До коментар #153 от "КОЯ ГАЗ СЕ УВЕЛИЧИ...ДРУГАРЮ":

    Не три пъти, а направо без пари стана, даже и ти плащат ако я ползваш:))))
    А сега сериозно, средна цена на газа в ЕС:
    01.02.2022г. - 257 евро на м3 природен руски газ
    01.11.2022г. - 460 евро на м3 природен руски газ в Сърбия
    01.11.2022г. - 980 евро на м3 втечнен краварски газ
    Надявам се да си завършил първи клас и да можеш да смяташ.

    Коментиран от #165, #169

  • 163 КВИ ОГРАНИЧЕНИЯ.....

    1 6 Отговор

    До коментар #157 от "Живеем":

    Виж коледните пазари в ЕС...окъпани в светлини, ядене и пиене в отопление заведения ....имат си пари, плащат си....и тока и топлото...
  • 164 Така е , познавача

    4 5 Отговор

    До коментар #112 от "Ало експерта":

    Не ги задължава никой ... Ако им изнася - да продават , ако не - да си го пият .
  • 165 МАЛЕЙ

    3 4 Отговор

    До коментар #162 от "Бравос":

    Я КЕВР ДА КАЖЕ каква е цената на газа сега....другарю...

    Коментиран от #168

  • 166 Любопитен

    2 1 Отговор

    До коментар #161 от "И КЪДЕ ГИ ВИДЯ 200 000":

    Гледам от 160 коментара 100 са твои. Да те питам ти личен живот нямаш ли, че по цял ден киснеш тук?

    Коментиран от #172

  • 167 ЦЕНИ НА БУЛГАРГАЗ ЗА БГ

    8 1 Отговор
    01 март - 31 март 2022 г. 114.13
    01 април - 30 април 2022 г. 142.99
    01 май - 31 май 2022 г. 162.57
    01 юни - 30 юни 2022 г. 141.76
    01 юли - 31 юли 2022 г. 186.87
    01 август - 31 август 2022 г. 298.29
    01 септември - 30 септември 2022 г. 354.03
    01 октомври - 31 октомври 2022 г. 233.89
    01 ноември - 30 ноември 2022 г 123.87
    01 декември - 31 декември 2022 г. 147.23
    ОДОБРЕНИ ОТ КЕВР

    Коментиран от #171

  • 168 Бравос

    6 2 Отговор

    До коментар #165 от "МАЛЕЙ":

    Ето дженди - цена на газа в България за декември 147.23 лв/MW/h или 794 евро за кубик

    Коментиран от #170, #176

  • 169 ВИЖ ЦЕНИ

    2 0 Отговор

    До коментар #162 от "Бравос":

    Одобрени от кевр
  • 170 А КОЛКО Е БИЛА ЗА СЕПТЕМВРИ

    1 0 Отговор

    До коментар #168 от "Бравос":

    Три пъти повече.....паднала е рязко....

    Коментиран от #174

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 КОЙ КАК ГО УРЕДИ

    0 0 Отговор

    До коментар #166 от "Любопитен":

    Другарю....
  • 173 ОБЯСНИ МИ

    2 1 Отговор

    До коментар #171 от "Хахаха":

    Защо от септември цената пада три пъти.....определена още КЕВР......другото е демагогия

    Коментиран от #178

  • 174 тц тц

    9 0 Отговор

    До коментар #170 от "А КОЛКО Е БИЛА ЗА СЕПТЕМВРИ":

    От юли до октомври бяхме с демократичен американски втечнен газ от танкерите на Кирчо, през ноември минахме пак на руски газ, но доставян от Азербайджан, но с надценка /вижда се от цените за февруари, март, април, май и декември/

    Коментиран от #177

  • 175 Роко

    4 8 Отговор

    До коментар #156 от "Прав си":

    Ха ха 200 000 наемника пък се и умудрили 62 000 да умрат в Украйна това дори и най - смешните руски пропагандисти не са го казвали. Добре ще заработиш приятелю за тези глупости
  • 176 Сарс

    2 0 Отговор

    До коментар #168 от "Бравос":

    Незнам какво смяташ но всъщност 147.23лв за мегават е 1.55лв М³. 1М³= 0.01055MWh
  • 177 КВА РУСКА ГАЗ БЕ ДРУГАРЮ

    1 12 Отговор

    До коментар #174 от "тц тц":

    с азерите имаме договор за непоклатима цена....и я изкупуваме на тази ДОГОВОРЕНА ЦЕНА......ИСТИНАТА Е ДРУГА...ПУСНАХМЕ КОНЕКТОРА С ГЪРЦИЯ...И ЦЕНАТА СЕ СРИНА....внасяме си "демократична газ"......не Руска

    Коментиран от #182

  • 178 И АЗ ЧАКАМ ОБЯСНЕНИЕ

    4 2 Отговор

    До коментар #173 от "ОБЯСНИ МИ":

    За сриване цената на газа......ама никой не дава....
  • 179 Живея

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "Някой":

    в ЕС и горивата са ми най-малкия проблем. Голям проблем ми е да решат децата и жената, къде да изкараме празниците, че позакъсняхме.
  • 180 Евроглупак от ЕССР

    12 1 Отговор
    Кой каквото сам си направи (освен сащ), никой друг не може да му го направи

    Коментиран от #181

  • 181 И КВО СИ НАПРАВИХМЕ ДРУГАРЮ

    2 7 Отговор

    До коментар #180 от "Евроглупак от ЕССР":

    Газов шут за Русия, следва и петролен такъв.....
  • 182 КОНЕКТОРА С ГЪРЦИЯ

    2 6 Отговор

    До коментар #177 от "КВА РУСКА ГАЗ БЕ ДРУГАРЮ":

    Би шута на руската газ за България....и цената падна.....
  • 183 Матей преображенски

    7 3 Отговор
    Нима се надяват да накарат Русия да им точи нефт и без пари,сговорна дружина планина повдига,а?Не и този път.Правят се на много хитри,а ето какво ке стане,руския нефт ще премине през Индия,ще направи един огромен кръг и ще се върне в Европа и кел файда!?За да може ес да демонстрира русофобията си,да направи поредния плонж пре фа-шинг-тон.

    Коментиран от #186, #189

  • 184 М даааа

    10 2 Отговор
    Статията реалистично разкрива в какво тресавище сме се набутали! Как няма да са слепи евробюрократите, след като ги "води" една пишман докторка, дето специалността й е да се вре в тъмни миризливи дупки, отдето нищо се не вижда!!! Боже, пази България....
  • 185 Аде нèма нужда

    2 4 Отговор
    аграрния всичколог да ни запознава с биполярните си терзания. Като му е толкова кофти в ЕС, да ò в "подредената" разия... Ама не ще в "руский рай"...
  • 186 Хахаха

    4 4 Отговор

    До коментар #183 от "Матей преображенски":

    Ха ха ха..., предполагам сред съселяните си минаваш за корифей... В интерес на истината си толкова далеч от реалността, колкото стандартът ти на живот е далеч от начинът на живот на средния американец. (Средният американец изработва 100 000 долара на година, стохиляди!!!)
  • 187 Роко

    2 6 Отговор

    До коментар #155 от "Сарс":

    Приятелю дори залежалата на склада техника струва пари при това не малки (е по - евтини са от най - новите). Боеприпасите за нея също са скъпи освен техника дават и храни, медикаменти, дрехи, обувки и какво ли още не а това всичко струва пари. Но на фронта са укрите те бият рашките не НАТО. И приятелю войната винаги е била скъпо удоволствие бих казал отвратително скъпо и за да я водиш или трябва да имаш мощна икономика или да си осигуриш помощта на задокеанския чичко който я има. И още нещо 90% от доставяното на Украйна оръжие е произведено през миналия век (това че е с пъти по - добро от рассиянското се дължи на технологичното изоставане на Рассия) дори станалите прословути Хаймърси според американски специалисти спешно се нуждаят от модернизация въпреки блестящото си представяне в Украйна. Навремето кошмара на съветските пилоти в Афганистан бяха ракетите Стингер сега над 40 години по - късно Стингерите са кошмара на расиянската авиация в Украйна (над половината свалени безаналогови рассиянски хвъркала са свалени със Стингер). Макар че укрите тези ведра с болтове ги свалят и с противотанково оръжие при това украинско
  • 188 Пич,

    1 2 Отговор

    До коментар #157 от "Живеем":

    Да те питам и теб, къде ти е акъла да спориш с радиоточка?
  • 189 Роко

    2 8 Отговор

    До коментар #183 от "Матей преображенски":

    Приятелю руския нефт и сега прави този кръг Индия го купува от Рассия на 40 долара за барел, а го продава на 80 на европейците (в момента петрола на пазара е малко над 80 долара за барел) и тази схема работи от месеци. И всички са доволни е без рассияните ма тях кой ги пита. Всъщност далаверата не я правят само индусите и китайчетата също са в играта само не се знае те на колко купуват, но доколкото познавам другаря Си едва ли дава повече от 20 долара за барел

    Коментиран от #195

  • 190 Начко

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Просто човек":

    За истината да се ядосват джен..дър.ри като теб , вече на другоя бряг.
  • 191 Бензиностанции с ракети

    3 2 Отговор
    Бензиностанции с ракети. Нали тъй рече Тъпото?
    Верно бе. Ни ракетите им свършват ни бензина!
    И що са им евраци на рашките? Юани са му майката. То така или иначе от там пазарува цял свят.

    Коментиран от #192

  • 192 Роко

    1 3 Отговор

    До коментар #191 от "Бензиностанции с ракети":

    Приятелю с юани можеш да пазаруваш само в Рашка китайчетата не са глупави и искат за стоката си доларчета и евраци е нямат нищо против да плащат на рашките с юани другаря Си може да си напечата колкото иска но той и това не прави просто дава виртуални юани в китайската банка която после ги блокира щото не може да има вземане даване с руската банка щото много ги е "страх" от санкциите.
  • 193 Хахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾":

    А трябва ли за да си разумен? Отивай утре в магазина и кажи, че си сложил таван на хляба- 10 стотинки. И действай!
  • 194 Котьо

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "ТАКА ГОВОРИХТЕ И ЗА ГАЗА":

    Верно ли ве моруна

    Коментиран от #196

  • 195 ПО 40 ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ.......

    1 0 Отговор

    До коментар #189 от "Роко":

    Русия яко се набутва,,,ама кой да се сети
  • 196 ВЯРНО

    0 0 Отговор

    До коментар #194 от "Котьо":

    Ама сега нещо млъкнахте...що така?????
  • 197 шопендар

    0 1 Отговор
    ДОКОГА УРСУЛИТЕ ШЕ СИ ПРАВЯТ ЕКСПЕРИМЕНТИ ЗА СМЕТКА НА ЕВРОПЕЙСКАТА СИГУРНОСТ.,И ПРОСПЕРИТЕТ
  • 198 наблюдател

    1 0 Отговор
    Най-опасното оръжие на рашляка си остават корумпираните политици, журналисти и "експерти", защото те се представят за българи, а в същността си са вражески агенти! Те са най-голямата заплаха за България и трябва да бъдат изобличавани и осмивани, а за по-тежките случаи - преследвани от закона👊
  • 199 Кочан

    0 0 Отговор
    Когато хулигана прави проблема в трамвая, хората трябва да станат и да го набият, а не да чакат да му дойде спирката. Никой не иска да му скъсат ризата или да го ударят, но ако днес набият хулигана на две три места и утре пак, той ще се кротне. А като го чакат, той започва да си самовнушава разни неща, какъвто е случая с Путин.