Last news in Fakti

26 Февруари, 2023 20:54 2 307 54

Защото искам да се изкажа…

  • избори-
  • ивайло михайлов-
  • коментар

И защото предстоят избори, ще речете – нищо ново, но… има и нещо по-различно.

Защото искам да се изкажа… - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Ивайло МИХАЙЛОВ

Избори за нормално (колко да е нормално) Народно събрание. И без да съм изчерпателен – след пика на инфлацията, газова и енергийна криза, дори си мисля – след пика на войната. Ред от кризи, поредица от служебни безизходни правителства. И поредният (дано последният) пик – пРезидентът отказва да изпълни решение на Народното (е-е-е, видя се и колко народно е) събрание!!! Как ви се струва сравнението с мутренските времена, дето всеки с пищов и чадър си нарушаваше закона под път и над път (чадърът е същия, сумите са други!!!). Та този същия, дето вдигна юмрук в подкрепа на гражданите, които само искаха равноправно правосъдие, захвана източната дръжка на чадъра, щото „прозападната” се държи от намагнитираните, подкрепени от подвластния само на Бог… Не е гот да си тъп като „мултитемперетурен охладител”?!

Избираме ли? Искаме ли да избираме, или искаме да … ходим за гъби? Ами да споделя, те и гъбите вече ги няма. Нпр. челадинките, никнат на говеждо л..но, но няма говеда… конското ги изгаря, не могат да виреят. Така и в обществото. Както казва Меги Тачър – демокрация има, само ако има критично мнозинство демократично мислещи хора. А има ли ги в бедната ни Родина? Демокрация ли е, да се води война за превземане на чужди територии? Да бе, американците водят непрекъснато войни в света… А я ми отворете очите, колко територии са анексирали??? С „референдум” или убивайки деца? Понеже съм роден във времето около хипи-движението, и рокът е музиката на живота ми, се питам – а бе да сте видели толкова млади хора в Московията да са против войната? Да създават нещо, поне близко да това отношение към Виетнамската война, музика, визуализиране, отношение… Коса? Апокалипсис сега??? Уудсток.

Но… идва 2 април. И кво правиме? То след 1… още си живеем като на шега. Като до сега. Уж сме живи, уж сме европейци, уж сме демократи… ама сме дали държавата си под аренда на ония мутри, и те уж с бели якички, като тоя дето беше „чекмеджето с парите” на оня, дето си държеше пищова на същото чекмедже, ама го магнитизираха, а той – ни лук видял, ни лук мирисал.

Не предлагам да се поевропейчиме за има-няма месец. Предлагам да се замислим, аджаба искаме ли това, което Левски ни е завещал, за чиста и свята република, или си искаме живковото послание за 16-та република? Коминтерновското съсипване на нацията, или нов подход в отношението с македонците?

И като не даваме ръждясалата военна съветска техника на Украинските герои, питам се, защо да не дадем платените 8 Ф-16, те така и така няма да ни помогнат, но за разлика от братята украинци, ние си имаме в близост Инджерлик, Авиано, а и Рамщайн не е далеч! Живея в Бавария, и се шегуваме с децата ми – ако на путлер му спрат хапчетата, първо ще се пробва да удари Рамщайн.

Та – идват избори. Или – само избор! И не, не сме азиатски издънки, ние сме наследници на първата европейска цивилизация.

А сега – Европа, или …Европа? Щото Азията не ни е в кръвта. Колкото по-бързо сме в Еврозоната, Шенген, толкова по-бързо можем да имаме влияние върху решенията на Съюза! Да сме част от решенията. А не част от проблема.

Последно –гласувайте, братя Българи! Демокрацията е ужасно нещо, но по-добро няма измислено. Чърчил го е казал.

И умната гласувайте!


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време Е за Действие,

    4 1 Отговор
    Жожефинооооо,Не зс размисъл
  • 2 Майна

    39 27 Отговор
    Гласуваме за единствената българска партия -Възраждане

    Коментиран от #13, #38

  • 3 Майна

    28 15 Отговор
    Негласуването е подкрепа за ГЕРБ, ДПС, ПП иДБъ

    Коментиран от #12

  • 4 Град Симитли

    22 22 Отговор
    ".... Живея в Бавария, и се шегуваме с децата ми – ако на путлер му спрат хапчетата, първо ще се пробва да удари Рамщайн...."
    .... Тюпак трол.
    Ние живеем в България, на 800 км. от войната.
  • 5 По-харно се

    28 12 Отговор
    Изходи,недей да говориш ;)
  • 6 3.14К

    42 18 Отговор
    Защо трябва непрекъснато да ни занимавате с малоумните истории и размисли на поредният психопат? А всъщност, кой е тоя?

    Коментиран от #11, #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ХАХАХА

    22 7 Отговор
    И аз исках да се изкажа ама не им хареса изказването ми и ме изтрихаТолкова за плурализма?
  • 9 Роня

    23 14 Отговор
    Като живее в Германия, да си гласува там! И без това сигурно има немско гражданство. България е в ЕС от 2007.
  • 10 МАЛКА пенсИЯ

    5 20 Отговор
    Хубаво,написано,но НЕОСЪЩЕСТВИМО!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ами

    19 20 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    гласувай за ПП и ДБ, що се чудиш? То и без това другите не стават.

    Коментиран от #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Прав е

    14 19 Отговор
    човекът.
  • 15 До авторчето

    22 15 Отговор
    Автора си противоречи и мрази силно демокрацията защото е диктатор по душа. Думичка не обелва за РЕФЕРЕНДУМИ! Демокрацията според НЕГО е най доброто и няма измислено нещо по добро НО ПЪК РЕФЕРЕНДУМИТЕ КОИТО СА НАЙ ЧИСТАТА ФОРМА НА ДЕМОКРАЦИЯ СА ЗЛЕ ??!?! Да се чудиш ли да се маеш ли ? Авторчето е като тукашните комуняги . Поглед на запад сърце на изток !! Пълен НОН СЕНС и краш в системата. Ще гласувам само на референдуми . НА ИЗБОРИ ——-НЕ !!!

    Коментиран от #17

  • 16 Трак🇩🇪🇯🇵🇺🇦🇮🇹🇦🇹🇮🇷🇧🇬

    24 4 Отговор

    До коментар #6 от "3.14К":

    Защото не живеем в демокрация и сме на 112 място в света по свобода на словото и ни занимават нон стоп с пропагандата на всеки един луд платен психопат
  • 17 Профанита

    10 17 Отговор

    До коментар #15 от "До авторчето":

    Ти от къде стигна до този извод от прочетеното? Или е мнооого важно да промотираш идиотиите на Простя Копейкин- руското прокси. За последните 10 години най-много референдуми е произвел ДИКТАТОРЪТ ПУТИН. е, ТЕРОРЪТ над рашките е пълен и повсеместен.

    Коментиран от #22

  • 18 ХАХАХА

    6 9 Отговор

    До коментар #12 от "Ами":

    Казваш така и така козяците ще ни ги назначават и да ритаме и не ,все тая.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Реалист

    22 9 Отговор
    Ивайло , аз също съм роден през времената на хипи-движението. И имам коренно различен прочит на сегашната и по-предишни международни агресии. Първо Русия анексира чужди територии там където е пренаселено с тяхни сънародници, върху които се извършваше системен геноцид. Не си съгласен ли !? Престъпно или не , нека историята да се произнесе. Второ , Украйна преля чашата на търпението, като поредната територия на която щяха да се инсталират американски военни бази и ядрено въоръжение по границите на Русия , уж като НАТО. На това българина казва : Да би мирно седяло , не би чудо видяло . Не си съгласен ли !? И трето , твоите любимци зад океана никога не са анексирали чужди територии след военните си операции. За какво са им. Достатъчно е , че ги превземат икономически и политически , докато им изсмучат всичко ценно. Не си съгласен ли !? И четвърто , пише ти набор с академично образование , който никога не е бил със и не е гласувал за комунистите. Даже напротив ! Въобще не стои въпроса - русофилия и русофобия , които тук някои удобно използват.

    Коментиран от #25, #32, #54

  • 22 Дада

    15 7 Отговор

    До коментар #17 от "Профанита":

    Другарю за последните 5 г най много референдуми е произвела Швейцария ( най демократичната страна в света ) отвори ГУГЪЛ и напиши думата ДЕМОКРАЦИЯ и виж какво пише под нея ! Ще ти се изясни в тъ-пата тиква че РЕФЕРЕНДУМ Е НАЙ ЧИСТА ФОРМА НА ДЕМОКРАЦИЯ ОТ НАРОДА а не от шепа престъпници назначени от чужди посолства било то от Москва Вашингтон или Брюксел .
  • 23 Хора спите няма Сигурност

    7 0 Отговор
    В България се извършват Терористични Актове от полицаи и мутри в Бобов дол срещу Българи сега! Институциите мълчат! Мирослав Германов
  • 24 Коментар

    14 8 Отговор
    Ами той си живее в Бавария.Какво му пука за нас като Байдън каза,че Източна Европа била първи фронт?Ще ни гледа после по телевизията как умираме.
    Даже иска да даваме Ф-16 ,които все още не сме получили...Що за психопатия е това?!Той ли после ще плаща за други?!
    Гласувайте на тези избори,защото на следващите може вместо блюлетина да получим повиквателни за фронта.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Помнещ

    18 9 Отговор
    "Да бе, американците водят непрекъснато войни в света… А я ми отворете очите, колко територии са анексирали??? С „референдум” или убивайки деца?"

    Ами те по лошо правят американците - те не анексират територии защото трябва да хранят местните а анексират природни богатства - достатъчно е да сложат марионетки на власт и богатствата на съответната държава са техни. Те не анексират територии а ги правят колонии което е стотици пъти по лошо. Според тоя ако не анексираш територии можеш да си нападаш когото си искаш, да организираш "оранжеви революции", да правиш преврати и да сваляш президенти и видиш ли това е "демократично" обаче някой ако иска да се защити срещу всичко това е "диктатор".

    Пък за убийството на деца да не говорим - единствените използвали напалм срещу цивилни, единствените използвали ядрени бомби срещу цивилни, единствените използвали обеднен уран срещу цивилни, единствените използвали химически оръжия срещу цивилни (ориндж агент). Та в Мосул и Рака изобщо нямаше деца когато ги сринаха със земята.

    Защо ли е толкова модерно да имаш доларова амнезия

    Коментиран от #30

  • 27 Иво.

    12 3 Отговор
    Ха ха и това доживяхме да ни подканят да гласуваме със сълзливи статийки! На автора едно трябва да му е ясно , ако гражданите имат доверие на политиците не е нужно някой да им казва какво да правят заплашвайки ги с вещици!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ДрБр

    13 5 Отговор
    Какъв словесен бъвоч.
  • 30 да питам

    7 6 Отговор

    До коментар #26 от "Помнещ":

    А я обясни , защо е хубаво да имаш "рублева амнезия" ... Или , ако тръгнем да даваме примери кой какви ги свършил , кажи и за рускоиндианската война в Аляска , продадена на САЩ за долари ..🤫 или па за избитите милиони руснаци от Джугашвили ..
  • 31 Громи&Со

    4 5 Отговор
    “Ами те по лошо правят американците - те не анексират територии защото трябва да хранят местните а анексират природни богатства - достатъчно е да сложат марионетки на власт и богатствата на съответната държава са техни. Те не анексират територии а ги правят колонии което е стотици пъти по лошо.”


    Ах колко познато ми звучи, сякаш съм го преживял наистина!
  • 32 МмАаНн

    8 9 Отговор

    До коментар #21 от "Реалист":

    Прав си. Много се дразня от определения като "русофил", "русороб", "путинофил" и пр. Тук няма такива. Има хора, отвратени от "морала", фалша и лицемерието на англосаксонските политики и на така наречения ЕС, който пред очите ни се превърна в една откровена фашистко-комунистическа диктатура и закопа иначе добрата идея за свободно движение на хора и капитали.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ежко

    9 6 Отговор
    "А я ми отворете очите, колко територии са анексирали???" Всички,всички!Само щата Луизиана е купен, всичко друго е анексирано!Калифорния,Тексас,Ню Мексико -анексирано от Мексико и т.н.Не били анексирали,а?
    А държавата Панама как се е появила,що не прочетете?
    Не анексират, ама слагат удобни за тях правителства,нали?Не анексират, по две причини -първо на териториите няма американци и второ, ако ги анексират, ще трябва да се грижат за населението там, да им дадат равни права.Къде къде е по удобно само да ограбваш с марионетен режим!
    Та казвате по- добре е само да ебандуриш, а не да се жениш,а?

    Коментиран от #43

  • 35 Зелен Демократ

    7 6 Отговор
    Здравейте г-н Ивайло, Респект и Поклон!
    Само да поясня нещо, когато се изказвате компетентно за едно голямо нищо като политиката и за огромните нищоправци правещи я- политиците и "господарите" им, то и вашето изказване е нещо като едно ГОЛЯМО нищо
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хм Хм

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    "Гласуваме за единствената българска партия -Възраждане"

    И котката ми знае, че Възраждане е не просто проруска партия, а руска партия.
    Четете малко бе, хора. Знаете че руснаците имат определени бюджети за влияние във всяка държава. И разбира се желаещи колкото искаш. Помните Волен, патриотите, Корни.
    В момента Костя е яхнал вълната на руското благоволение. Просто е.

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Помнещ

    7 4 Отговор

    До коментар #38 от "Хм Хм":

    "Знаете че руснаците имат определени бюджети за влияние във всяка държава."

    Ха ха ха те американците изобщо нямат бюджет да влияят на определени държави. Твоята работа е крадеца вика дръжте крадеца. "Отворено общество" с какво мислиш се занимава. Той Майдана в Украйна изобщо не беше спонсориран от американците - само където те сами си признаха че са го организирали. В Югославия размириците също не бяха тяхно дело преди да ги нападнат - само където пак си признаха че "спонсорирали" шиптърите. В Сирия също се видя кой спонсорира главорезите от Ислямска държава които да свалят Асад - казваха им "умерена опозиция" ама така и не можаха да посочат кои са точно ама сега не им пречи да точат сирийския петрол.

    Та не ми говори кой имал бюджет да влияе на чужди държави - да не говорим че медиите в колониите са на "спонсорство" на САЩ а на всичко което не е на тяхно подчинение се налага тотална цензура.
  • 41 Чилни бро

    4 2 Отговор
    Критично мислене да има в България?Хахаха та това го има само в цивилизованите общества сте!Тук уж има свобода на словото ама като изразиш различно мнение започват да те заплашват разни милиционери и про путиниzирани нещастници.Нищо не става от тази територия и ще ви кажа нещо шокиращо чуждата природа е по хубава псевдо патриоти!
  • 42 Декомунизация

    5 2 Отговор
    В бе цивилизованите общества обикновенно като има вредна храна или некачественно гориво или каквото и да е отровно на пазара не се казва хора консумирайте това от тази марка то ще ви убие или ще ви убие опасно е и тн.Как нали ще навреди това да бизнесът на мутроболшевишките милиционери.Това е с приоритет в съветските кочини не здравето на хората.

    Коментиран от #44

  • 43 Помнещ

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "ежко":

    Да добавя към списъка ти щата Хавай е анексиран също както и куп японски острови в Тихия океан като Гуам и Сайпан.

    То и Британската империя навремето юридически погледнато не е анексирала никоя от колониите си но защо ли тогава самите американци са водили война за независимост - те не са били анексирани обаче са били колония. Както казах да направиш колония някоя суверенна държава е много по лошо от анексията им - аборигените в колонията нямат правата на господарите си.

    Коментиран от #45

  • 44 Декомунизация

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Декомунизация":

    Не се казва да не консумират и коя е марката на вредната храна.
  • 45 ТопГън

    5 2 Отговор

    До коментар #43 от "Помнещ":

    Така е и нас са ни направили рушистка колония гнусните комунисти и русофили.
  • 46 ха ха

    1 1 Отговор
    кой както акъл го учи , няма да гласувам за бандити и крадци , за да им дам съгласието си да пишат още по бандитски закони
  • 47 Анонимен

    0 0 Отговор
    И живеем на 2000 км от земетресението. Радев бил, а доган и той е. Ти, вие, ако не сте, то работа никога няма да видите. По кротко. Сега ще видим кой кой е. ДоГАН има думата, жени стайкова от бсп и цвета караянчева от бкпгерб на 02.04.2023. Бойко е дупе и гащи с ердоган и меди. Дс ще ви помогне да си добре
  • 48 Псевдоним

    0 1 Отговор
    Слатински 2.0
  • 49 Щеше да е много лесно,

    7 1 Отговор
    ако нещата бяха толкова прости. Но както обикновено е в живота, не са. Този семпъл наратив, с който ни проглушават ушите, разчитайки на потребителското отношение, без следи от критична мисъл, "Путин е зъл диктатор, а Украйна е блестяща демокрация" на практика кара все повече хора да застанат на страната на МИРА, а не на безумната античовешка теза "битка до последния украинец", която изисква да се праща огромно количество оръжие на Украйна. Има множество факти отпреди години, които ни доведоха в това положение. Например бомбардирането от ВСУ на детски плаж в Донбас през 2015 г., след което са събирали частите на 14 дечица, а Порошенко е наградил пилота на изтребителя с титлата "Герой на Украйна". Можете да видите в ЮТуба и самия Порошенко как казва по телевизията: "Нашите деца ще ходят на училище, а техните ще се крият в убежищата". И сега Еленски ще "освобождава" Донбас? На него не са му нужни хора, а само територии /с доста полезни изкопаеми, между другото/, които да продължи да продава на разни чужди корпорации.

    Коментиран от #50

  • 50 Брей

    1 6 Отговор

    До коментар #49 от "Щеше да е много лесно,":

    Как успя да събереш всички кремълски опорки в един пост!!!! Що не напишеш колко атентата направи Путин в собствената си държава, за да укрепи властта си? Например Беслан? Там деца не измряха, ама хич. Аййдее бегай да си прибереш копейките.
  • 51 Ам чи

    2 1 Отговор
    ПРОЧЕТОХ КВОТ СИ НАПИСАЛ И ТАКА И НЕ РАЗБРАХ ЩО ИСКАШ ДА СЕ ИЗКАЖЕШ НИЩО НОВО ПОВЕЧЕТО НЕВЯРНО АМИ ТИПИЧЕН ПОТРЕБИТЕЛ КОЙТО ПОВТАРЯ ТОВА КОЕТО Е ЧУЛ ПО ОФИЦИАЛНИТЕ НОВИНИ БЕЗ ДА СИ НАПРАВИ ТРУДА ДА ЧУЕ И ДРУГАТА СТРАНА А КАМО ЛИ ДА ПОГЛЕДНЕ ДЕСЕТИНА ГОДИНИ НАЗАД ЧОВЕК МЪЧЕЩ СЕ ДА ОПРАВДАЕ СОБСТВЕНИЯ СИ ЕГОИЗЪМ И ДА ПРИКРИЕ СТРАХОВЕТЕ СИ АМИ ТЕ НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ЕДИН ОТ СТАДОТО ДОБРЕ БЛЕЙ СИ
  • 52 Ивайло Михайлов!! Живееш в Мюнхен и

    2 1 Отговор
    Работиш за Менте Радиостанция, занимаваш се с Дезинформация, и Маниполации!! АМАН от Ментета!
  • 53 Израил

    4 0 Отговор
    ЛИЧНО МОЕ мнение е че почти нищо не е променено от "ОНАЗИ" България през 80-те години. За същото време като електорат сме правили всичко възможно да се промени БЪЛГАРИЯ - гласувахме по съвест и избирахме Демокрацията и Напредъка ,но уви не се случи кой знае какво.
    Разликата е от преди че човек може да поеме по свой път, ако има такъв и може да се пътува ако имаш средства за това. Медиите са старите, които "казват" това което им се казва да кажат, непослушните журналисти се наказват. В МВР ги има на 90% тези МИЛИЦИОНЕРИ , които казват "Черпи нещо и ще се оправим". Здравеопазването е същото ,разликата е ,че дадоха възможност за крадене от болниците и НЗОК "в особено големи размери". Съдебна система, образование-всичко си е старото, дори по-лошо - неграмотните и необразовани хора се увеличават лавинообразно, оттам и безработица, кражби и убийства. В "ОНАЗИ" България поне бях спокоен ,че никой няма да нападне децата ми, които се връщат от училище. Огледайте се ....ВСИЧКО е СЪЩОТО. Е има нов Софийски цирк на мястото на изгорелия и той се казва Народно събрание, с много КЛОУНИ , които се опитват да разплачат изстрадалия български Народ....и успяват. За кого да гласуваме г-н Михайлов? Параграф 22 е навсякъде. Сигурно има и нещо по-добро от ДЕМОКРЦИЯТА, специално за БЪЛГАРИЯ. Много вода изтече от Чърчиловите времена, но сигурно има умни хора.Може би трябва да поемат ОТГОВРНОСТ пред НАРОДА и СЕБЕ СИ.
  • 54 Емо

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Реалист":

    Г-н реалист, твърденията ти са недоказани с нищо. Това са балони на ГРУ. 1. Къде в новите страни членки на НАТО има разположено ядрено оръжие? - Да, точно никъде, има само там, където го има така или иначе от 70 г. 2. Компактните сънародници на русия в украйна бяха подпомогнати в отцепването на територии от уволнени руски войници през 2014 г. За извършването на геноцид си има определение, и жалко за академичното ти образование, ако не го знаеш. ООН обявила ли е за геноцид нещо, въобще някой обърнал ли се е към неправителствените международни организации. Не. Само се повтарят някакви клишета. 3. За третото твърдение, че изсмуквали икономически, ами всички развити държави се борят за икономически блага, за природни ресурси и за по-висок стандарт. В Русия и в САЩ бензина е 1 лв. наши пари. У нас нафтата е 3 лв, но 1 л. мляко наближава 4 лв. Основната тема за размисъл не е Русия, НАТО и Украйна, а защо ние си траем, а не вземем автоматите и не решим проблемите си сами, а чакаме... Ккаво чакаме, още 1-2 поколения да им смучат кръвта ли?