8 Юни, 2023 08:30 2 640 13

Когато еколозите бяха симпатични

  • еколози-
  • протести-
  • природозащитници

Днес всичко е различно...

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

А бяха времена, когато приемахме еколозите като безкористни радетели за природозащитни каузи. Щом съобщаваха, че се гласи протест, асоциативно го свързвахме с еколозите. И обратното - чуехме ли информация за еколози, представяхме си протест. За чиста природа. И смятахме без особена борба на мотивите, че те са прави.

Презумпция. Това бе нещо естествено. Зелените организации имаха дори симпатиите на неутралните политически фенове, когато се включваха в такива или онакива предизборни кампании, като радетели за чиста природа. И най-вече, хората вярваха в чистите им помисли.

От няколко години сме свидетели на нелепата ситуация, в която протестиращи и еколози са смъртни врагове.

Всичко се промени. И това тръгна от момента, в който бавно и полека започнаха да се прокрадват информации за финансирането на новите "зелени". Дълги списъци с умопомрачителни цифри и дейности, в които причинно-следствената връзка и здравия разум си дават тежка битка, в която на финала умира логиката, прободена от отровния рог на защитен бръмбар.

Всички знаят за какви суми става въпрос, за какви "мероприятия" говорим и никой не го е отрекъл. Когато по такъв умопомрачителен начин играе парата, логично наеженото от страховете за поминъка си население не желае да седне на една маса с новите еколози.

Според един бивш финансов министър справедливостта може и да е класово понятие, но когато едни получават чудовищни пари, за да броят брадавиците по хобота на триухия петогъзец, а други не могат да си сложат ограда, защото същото същество ще се спъне в нея, нещо не е наред. Такива работи...


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    23 1 Отговор
    Еколозите са като тия модерните вегани, дето като колят прасето не гледат, ама после рупат кожата.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ха ха ха

    26 0 Отговор
    В момента съществуват само и единствено екологични терористи, обслужващи желанията на шепа разбойници , които щедро ги финансират .......
  • 4 Механик

    22 0 Отговор
    Абсолютно вярно . А как само се прехласвахме, а? Екогласност, Грийн пийс прочее. Голям кеф беше да им симпатизираме. Кеф е да се чувстваш съпричастен с борбата за екология. Някак се чувстваш значим и праведен. И така леко-полеко не усетихме как екото ни върна в първи клас.
    Сега почна да ни се изяснява какво искат тия кресльовци, ама е късно. Кресльовците взеха властта не без наша помощ.
    п.п.
    Не можех да разбера защо автоматично ми итрихте предния коментар? Сигурно защото ползвах словосъчетание от статията? Онова за "триухия-намсиквоси". Как вие може да го ползвате, а аз не. Е това не ми е ясно.

    Коментиран от #11

  • 5 Биолог

    18 1 Отговор
    За еколог се учи 4 години в ЛТУ или в СУ, изкарва се държавен изпит и се получава диплома! Моля, не мърсете името на професията! Всеки кресливец, че нещо не му харесва се изкарва Еколог. Да, ама не, това са група скандалджии, които заради манталитета си често биват употребявани за политически цели. Зеленият цвят в политиката не символизира само опазването на околната среда. Който не знае, да прочете повече!
    Да, може да си еколог и загрижен за опазването на околната среда, но много моля, не лепете името Еколог да всеки жълтопавтник или рипащ по Орлов мост!
  • 6 Механик

    10 0 Отговор
    " триухия петогъзец"
  • 7 Миризлив пор

    20 0 Отговор
    Отдавна някой установи, че може да изкарва пари от "екология" и вече на никой не му пука за птичките и пчеличките, вече всичко е бизнес. Идва добре смазана машина и обявява че тук и харесва че ще брои зайци и вече земята ти е без стойност за да получи някой пари да брои защитен вид. Друг решава да направи нещо, правим протест "за да пазим природата" и изведнъж по неведоми пътища протестите стихват и се започва работа, ако не се плати протестите и оплюването продължават. Вече на никой не му пука за природата, просто бизнес.
  • 8 Суха съчка

    8 2 Отговор
    Последните две статии ми харесаха на Милен чудо.
  • 9 еколог

    12 1 Отговор
    Не бъркайте екологията със "зелената политика", която е измислена изцяло от политиците.
  • 10 Тони

    9 1 Отговор
    Никога не са били симпатични нашите еколози, щото само така се наричат, а всъщност изобщо не мислят за екология. Само за пълния си джоб мислят.
  • 11 Как не е ясно

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    Модераторът не е чел статията...
  • 12 Минало

    1 0 Отговор
    Кога беше това изобщо?
  • 13 Ако няма еколози - пари ще има

    6 1 Отговор
    Еколозите днес са най-големите рекетьори и тарикати. Без тях, щяхме да имаме нефт, газ и магистрали, щяхме да сме успешна и богата държава. Но за жълти копейки, те ни държат на дъното на бедността.