Last news in Fakti

21 Юни, 2023 16:00 3 479 29

Кеворк Кеворкян: Гърчове около политиката

  • кеворк кеворкян-
  • политици-
  • политика

Видимо дефектни хорица се суркат от Парламент в Парламент и единственото им предназначение е да ни наврат в очите истината, че Съединението от политически инвалиди не прави силата

Кеворк Кеворкян: Гърчове около политиката - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Разкошна държавица сме, вън от съмнение.

И странностите ни са разкошни – направо пръстите си да оближеш, както би казал Джийвс, знаменитият иконом на Удхаус. Това коментира във "Фейсбук" Кеворк Кеворкян.

Ето, някои съдии се разчувстваха, че политиците ни били наречени „боклуци“. Не били боклуци. Но не казват какви са, трябва да се досещаме.

Навсякъде другаде точно съдиите се опитват да разчистят политическия боклук – само тук не дават косъм да падне от главиците им. Не е ясно дали едновременно с това не си ближат и пръстите.

Според Уикипедия, боклук/отпадък е „ненужен, неизползваем или нежелан материал… Някои/боклуци представляват ценна суровина и могат да бъдат рециклирани… Боклуците са естествен продукт на много дейности и производства“. Въпросното определение ни изправя пред някои въпроси – и не е нужно да си ближем пръстите, докато отговаряме. Например – кога става ясно, че политическият материал е ненужен, щом е очевидно, че изначално е дефектен? Колко бързо схващаме това тук?Схващаме ли го изобщо?

Видимо дефектни хорица се суркат от Парламент в Парламент и единственото им предназначение е да ни наврат в очите истината, че Съединението от политически инвалиди не прави силата. Но ние така и не я виждаме.

Непрекъснато си имаме работа с неизползваем/негоден материал, но не се отказваме от него. Твърдението, че някои боклуци представляват ценна суровина и могат да бъдат рециклирани очевидно не се отнася за Политическото Сметище – какво ще му рециклираш на един негодник, колкото повече човъркаш из него, толкова по-непоносим изглежда той. И друго твърдение на Уикипедия се нуждае от уточнение: „Боклуците са естествен продукт на много дейности и производства“ ни казва свободната енциклопедия.

Така е, но никъде другаде, извън политиката, няма толкова брак, това сякаш е дейност, предназначена главно, ако не и единствено, да произвежда брак – и да го налага като задължителен стандарт. А ние все се надяваме, непълноценни хорица, някои направо лудаци по рождение, да управляват свястно държавата. Някои политици пък все се оплакват от непълноценния човешки материал – такъв им се привижда Народа.

Обаче и през ум не им минава, че непълноценни управници не могат да „произвеждат“ пълноценни хора. Няма спасение, такава е съдбата на едно население, което безропотно приема съглашателството с политическото бездарие. Господ сякаш ни е отпуснал някаква специална дарба за самоумъртвяване. Прескачаме като сомнамбули от сън в сън, а – и това е наистина ужасно – сънищата не са наши, а на политбоклуците. Апатията отдавна е естественото ни състояние – изглежда, вече нищо не може да ни разубеди, че няма отърваване от боклука.

Остава само да приемем за свой химн онзи стих от песента на Джексън Браун – „Трябва да събереш мъката и да я оставиш на тротоара да я прибере боклукчията“. И кой ще е той – в нашия случай не ни се полага дори боклукчия.

Трябва да похвалим медиите и особено телевизиите – те се гърчеха и продължават да се гърчат пред Боклука. В подлизурството си стигнаха дотам, че се „опитваха да съживят и някоя посиняла мърша“ – това съм го писал преди шест години и колкото и зловеща да е тази констатация, изобщо не съм предполагал, че медийното еничарство в наши дни може да достигне такива размери. Сметището диктува дневния ред на телевизиите. Те са напълно безпомощни пред набезите на нетърпимо случайни типове, които се държат като сомалийски пирати – подчиняват на своите правила и плячкосват всичко, което се мерне пред очите им.

Така препотвърдиха намерението на Политическата Секта да превърне журналистиката в уличница на повикване; в послушен инструмент, който без никакви угризения прилага позорното правило, известно от полицейската практика – „Ако ченгетата не могат да обвинят някого с помощта на доказателства, нека да използват медиите, за да го обвинят чрез подозрения“.

Известно е, че в политиката „всеки спи с всеки“.

Но никога, поне у нас, не е имало такова безразборно съешване – при това, между хора, които се ненавиждат и не крият това. Изобщо не се интересуват и от плода на това съешване – затова не използват и предпазни средства. Готови са да дадат живот на всеки урод – точно това и правят.

Нобелистката за 2015-а година Светлана Алексиевич пише в книгата си „Време Секънхенд“ за политиците от Съветската ера: „Изкензаха се в мозъка на народа“. Но и днес е така, навсякъде. И тук е същото. Превърнали сме се в общество, което се доверява повече на измамници – достойните хора ни се виждат скучни. Така ще я караме – с шутове връз нас.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОМИР

    59 11 Отговор
    ВИНАГИ БОЛЕЗНЕНО- ТОЧНО В 10 та
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Скайнет

    15 6 Отговор
    Нлгдсхк каквито политици може да излъчи едно общество, такива политици ще има. Някои не могат изобщо, защото си имат диктатор

    Коментиран от #11

  • 4 Българка

    52 13 Отговор
    Може да всякакъв, но коментарите са му точни и убийствени.

    Коментиран от #7

  • 5 Изхаби се Кево

    12 44 Отговор
    Все едно и също мели,наскуча и навършва 80.Бунтарлъка му е бил винаги колкото на Васе Кръпоко..
  • 6 Фанфан

    19 43 Отговор
    Тоя доносник ли ще ми говори за морал? Нали с оня Димитри са били на две бюра в една канцелария, и единия е писал доноси срещу другия... Отвратителни боклуци...измет.

    Коментиран от #12, #29

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 По-бодро

    16 11 Отговор
    Сега като поизтикат малко вашия ченгесариат у лево, може най-после и държавата да се оправи.
  • 9 бай Ставри

    38 7 Отговор
    Факти, как така сте се излъгали, че сте публикували Кеворкян. Вие сте в различни жанрове, да не казвам вселени !
  • 10 Джон

    12 33 Отговор
    Личи си, че е комунист. Плаче за НРБ, но нямаааа!
  • 11 По добре диктатор

    12 8 Отговор

    До коментар #3 от "Скайнет":

    Отколкото накензани в мозъка
  • 12 Тен безказарменико

    16 6 Отговор

    До коментар #6 от "Фанфан":

    Никой няма да вземе за агент защото си с повреден мозък и то безказармен
  • 13 Всички от създателите на Пснорама

    43 8 Отговор
    са кадърни журналисти.
    Били агенти?
    В Си Ен Ен сигурно не са агенти на ФБР и ЦРУ ,а?
    А в Дойче Велле съвсем не са...
    Перфектен е арменеца.Сегашните продажни и на кутрето вода не могат
    му сипа

    Коментиран от #21, #23

  • 14 Българин

    13 10 Отговор
    И ти си един драскач!
    Държавата проподна преди 30 години,но тия "умните"чакат лудите да им свършат работата....
    Е няма толкова тъпи хора като българите,арменците и северните макети.

    Коментиран от #15

  • 15 Ха ха

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Накензаният в мозъка се появи на смяна.
  • 16 Само питам

    17 30 Отговор
    Да сте чули доносника на ДС Кеворкян да е критикувал Румен Радев, Русия или Путин? Не сте и няма да чуете. Но яко громи всички които са против тях.
  • 17 Ченгето кеворкян поне казва нещо

    9 25 Отговор
    Казва го от малко по различна гледна точка, и разбира се вечният грешен извод на ченге …че едно време в съветската ера политиците се изкен……. В мозъците на хората и сега било същото. За целта използва и цитатче!!! А бе тараланкооолуууукъде беше да напишеш нещо подобно когато управляваше виденов или радев…с малки букви… за теб в съветската епоха беше гот, ама за редовия българин с 200 лв заплата и свинско месо с кост за 5лв и 40 ст. Лекарства само от Разград,, дънки “Рила” и 1500лв безсрочна вноска за Москвич не ни се струва така! Днес за да отидеш на почивка в Гърция чакаш 5часа на Кулата…всички пътуват със собствените си коли, , за каквито едно време децата на членовете на политбюро не можеха да мечтаят….
  • 18 Скапан

    8 18 Отговор
    четирихилядник. Жа лък си вече.
  • 19 Очевидец

    26 10 Отговор
    Кеворкян-Журналист,с главно ж!Все още няма на територията добър,колкото него!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Най-кадърният беше

    3 7 Отговор

    До коментар #13 от "Всички от създателите на Пснорама":

    Янчо Таков - Златко Кожухаров.
  • 22 Тома

    10 5 Отговор
    Агент димитър е много точен .А какво да кажат изгорелите хора от неговите доноси пред милицията
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 8 Отговор

    До коментар #13 от "Всички от създателите на Пснорама":

    Кево, една от грешките на прехода от „социализЪмЪТ” е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти. Затова още дълго ще четем и слушаме идиотщините Ви. ...
    Случайно имах неформален контакт с този арменец, няма по-злобно и надуто човече от него, 100% параноик... Зaщoтo бях кaтo шoкирaн oт нeoчaквaнoтo cтудeнo, aрoгaнтнo и виcoкoмeрнo държaниe нa Вaшия гуру..., нo мaй тoвa e нoрмaлнoтo пoвeдeниe нa вcички "кaдecaри"...
  • 24 Гошо мексиканеца

    8 3 Отговор
    Може пък да са вторични суровини?! Топиш ги, набутваш ги в калъп и стават чисто ново изделие. Та нали по тази технология ДС създаде СДС.
  • 25 n√Варна

    6 11 Отговор
    К. К. беше "успешен" журналист по бай-Тошово време, когато нямаше конкуренция.
    В условията след 1989 год. той не успя да се включи в групата на търсените журналисти.
  • 26 Артилерист

    14 4 Отговор
    Не вярвам всички лудаци да разбират К. Кеворкян. Затова и търсят какви ли не обиди за странични, второстепенни, личностни и прочие подробности, но не и да вникнат в дълбочината и стойността на текста. С такива като Кеворкян се облагородява постния терен тъдява. Това "ДОСТОЙНИТЕ ХОРА НИ СЕ ВИЖДАТ СКУЧНИ" много ми прилича на "СВЕСТНИТЕ У НАС СЧИТАТ ЗА ЛУДИ" на великана Ботев. Така е г-н Кеворкян- недостойните много по-лесно се сдушват в глутница, пардон, в шайка и премачкват всичко достойно ...
  • 27 Противник на простотията

    6 11 Отговор
    Боклукчията Кк иска да мислим и да споделяме неговите комунистически фантазии . Е няма как младото поколение интелигентно образовано учило в престижни учебни заведения на запад да мисли по съветски комунистически образец

    Коментиран от #28

  • 28 Престижно заспали

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "Противник на простотията":

    Искаш да кажеш младото поколение с промит мозък на запад и не притежаващо собствено мислене т.е. заспалите от Харвард? Някои хора сме минали вече през "престижните" университети и знаем че са инкубатори за промиване на мозъка.
  • 29 безпартиен

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Фанфан":

    Някой спомня ли си "първите демократични" избори 1990 г.?Тогава имаше едни дето следяха изборите да са честни.Казваха се "ЗА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ"!Имаха си и председател-известно лице от медиите тогава?Трудоваците от поделенията под строй всички с "червената"!Това беше условието за отпуск след изборите!Да са сами тези сигнали тогава за честните избори!Всичко се забрави и потули и лицето шев на"ЗА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ" се появи по телевизията и каза,че всичко е точно и честно!Спомняте ли си кой беше шеф на тази организация тогава?Точно така-същият!