Last news in Fakti

4 Август, 2023 13:00 1 821 15

Григор Лилов: Липсата на нетърпимост към онова, което още не ни е засегнало лично, е причината за жалката България!

  • съдийска колегия-
  • обезобразено момиче

Проблемът не е само в домашното насилие, а е далеч по-тежък и страховит- в пристрастността, корумпираността и погазването на самите закони от уж техните бранители – прокурори и съдии

Григор Лилов: Липсата на нетърпимост към онова, което още не ни е засегнало лично, е причината за жалката България! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет най-сетне оживя и излезе със становище по драмата в Стара Загора с осакатеното момиче.

Реакцията ѝ е като копи пейст на реакцията на Съюза на съдиите в България - страстна защита на непогрешимата съдийска колегия и "вътрешното убеждение" на съдиите, на царствения им имунитет и е пълна с лъжи!

Давам извадка:

(цитат)

„Съдебният акт на въззивния съдебен състав на Окръжен съд – Стара Загора е постановен в рамките на неговата правораздавателна компетентност. Прогласената от Конституцията на Република България независимост на съдебната власт изисква при осъществяване на своите функции съдиите да вземат решенията си по вътрешно убеждение, основано на закона и фактите по делото.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет не разполага с правомощия да контролира правилността на съдебните актове, нито може да се самосезира за ангажиране на дисциплинарна отговорност на съдиите. Предложения за образуване на дисциплинарно производство могат да правят само органите и лицата, посочени в чл. 312, ал. 1 ЗСВ.”

(край на цитата)

Първата лъжа е за компетентността в първия пасаж.

Ако съдът беше компетентен и непристрастен, независимо от квалификацията на деянието – лека или средна тежка повреда, нямаше да погази закона, като освободи този човек. Нямаше!

Защото лицето преди това на два пъти е пребивал човек – имал е вече една присъда за побой през 2019г., както и втора - пробация заради нанесен побой през 2022г. В тези случаи законът е категоричен – лицето не се освобождава, а обратното – влиза в ареста! Освен това преди да извърши садизмите, той е изпратил СМС-и със закани за убийство, а след втория такъв на следващия ден е осъществил насилието.

Нима съдът не е знаел това? – Знаел го е!

Нима съдийската колегия на Висшия съдебен съвет не знае това – знае го. Ох, знае го и то много добре! Знае много по-добре от всички вас каква височайша държавна връзка е играла, за да минава този садист между капките.

Върховният орган на съдиите в България знае, че има грубо прегазване на законите норми и грубо погазване на на Кодекса на магистратите от тримата съдии и зам.-окръжния прокурор.

Знае го и затова отново лъже!

Защото втората нагла лъжа в становището на Висшия съдебен съвет е цитираното във втория пасаж: че съдийската колегия на ВСС не може да налага наказания според чл. 312 от Закона за съдебната власт.

Да го видим:.

Чл. 312. (Изм. - ДВ, бр. 62 от 2016 г., в сила от 09.08.2016 г.) (1) Предложение за образуване на дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на съдия, прокурор и следовател, административен ръководител и заместник на административен ръководител може да се прави от:

1. съответния административен ръководител;

2. по-горестоящ административен ръководител;

3. Инспектора към Висшия съдебен съвет;

4. министъра на правосъдието.

Съответният административен ръководител е председателят на Старозагорския окръжен съд. Но той си трае за прегазването на закона. Още по-горестоящият административен ръководител е именно Съдийската колегия на ВСС, която назначава, премества, повишава и наказва съдиите.

Според член 314 тя има право да наложи наказанието. Но тя си траеше, а когато траенето стана невъзможно, започна да сипе лъжи. Освен това тя има право да сезира Инспектората да направи разследване, но не желае да го стори.

И Инспектората към ВСС не желае да си мръдне пръста. А за финал на тази гнусна история и министърът на правосъдието, който има право да поиска наказания за магистратите и иначе се прави на страстен защитник на съдебната реформа, също си трае.

Такъв сговор политиците ни могат да наричат демокрация, но лично за мен такива сговори са мафия.

Навремето същата тази съдийска колегия на ВСС отказа да накаже съдия Миталов заради това, че пусна подсъдимият за шпионаж Николай Малинов да замине за Москва, за да си получи ордена лично от ръцете на Путин. После съдийският състав и прокуратурата отново се направиха на глухи и слепи и отново пуснаха шпионина в Москва, където той сега създава световен Путинов интернационал. Ако аз бях прокурор, щях да им повдигна обвинение в съучастие и подпомагане на престъпление. Напълно законно, обективно и според закона. Съдийската колегия обаче оневини Миталов, че действал по "вътрешно убеждение" , прилагайки закона и затова не подлежал на наказание.

Обществото ни тогава не реагира - какво ми дреме за този шпионин и нека политиците да се оправят с това!

„Това” – беззаконието, обаче тези дни толерира едно осакатяване, вчера е толерирало и утре може пак да толерира престъпник, който пиян в катастрофа ще убие вас или ваш близък...

Липсата на нетърпимост към онова, което още не ни е засегнало лично, е причината за жалката България!

А в конкретния случай - неразбирането, че проблемът не е само в домашното насилие, както го изкарват политици и медии, а е далеч по-тежък и страховит: в пристрастността, корумпираността и погазването на самите закони от уж техните бранители – прокурори и съдии.

И в бездействието и скритото съдействие за това на политиците – без значение на цвят и идеологии.

Защото и депутатите не искат да сезират за случая съответните съдийски органи. Голям праз е какви закони ще приемат, както под обществения натиск започнаха да го правят днес и колко ще се хвалят с това,, щом тези закони не се спазват!

Бележка: Вие, съдийската колегия на ВСС и Инспектората към ВСС докога ще си траете за пияната като кютюк съдийка, направила тези дни автомобилна катастрофа във Варна и заплашвала със служебната си карта не само повиканите полицаи и свидетелите, но и членове на пострадалото семейство?

(текстът е от фейсбук страницата на автора)


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 22 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 3 Отговор
    Един ЧОВЕК на площада струва колкото 1000 производители на тор.
  • 2 Факт

    6 11 Отговор
    Сега що женски хурвалук дето ходи по дискотеките ще залее с истории от типа "Исках само дасапраскаме, а той ма нарани"
  • 3 Кой разбрал, разбрал!

    12 2 Отговор
    Нещо повече, вместо съчувствие към пострадалите голяма част от обществото открито изразява радост и задоволство. Нищо, че очевидно всеки следващ момент сами ще бъдат застигнати от същата съдба и те ще бъдат жертви на същото нещастие. Как няма да е жалка България, като всички масово се стремят да защитят не собственото си бъдеще и личните си интереси, а тези на една или друга партия?

    Коментиран от #6

  • 4 Боки Кики БойКики

    8 0 Отговор
    В 400х300км територия на Мешере-Комунизма шеф на ВСС е камарад МангалЛинчев!
  • 5 007

    15 0 Отговор
    Съдиите в Старозагорски окръжен съд са едни безхаберници ,неспазващи никакво работно време , с голямо самочувствие , нагло държание в съдебна зала с чувство за непогрешимост.Сутрин идват в 10 часа следобед вече нямя никой в съда дори и дежурния се налага да го чакат , докато дойде.Срамно е ,че сега по делото насилието срещу Дебора на пресконференцията и тримата съдии най нагло лъжеха и прехвърлиха всичко на съдебния лекар ,който само дава медикобиологичния характер на телесните повреди ,но юридическата квалификация е работа на магистратите , които най безсрамно лъжеха! Ами как да не лъжат , като в съдебна зала се запознават с материалите по делото! Пълен срам и позор и за съдиите и за прокурора!
  • 6 Последния Софиянец

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Кой разбрал, разбрал!":

    Държавата да прати на каторга сутеньорите а на момичетата да намери почтена работа и надзорници.

    Коментиран от #8

  • 7 мунчо

    8 1 Отговор
    Това което казва Лилов се отнася Точно за Тези Двамата на снимката.
  • 8 Айде бе...

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Държавата сме ние! Стига сте се измъквали с държавата! Не си ти, който да кажеш кой какво трябва да прави. Каквото решим всички това ще е. Такива, като тебе, дето не са от тази държава нямат думата!
  • 9 Много страшна снимка

    5 0 Отговор
    Подбрана е изключително профисионално. Който може да чете за " интелекта" и морала на човек по израза на лицето , не е необходимо да прочете цялата статия.
  • 10 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    6 0 Отговор
    СЪДИЙСКАТА ВЛАСТ Е НЕЛИГИТИМНА И ТЕРОРИСТИЧНА .

    Българският народ не участва в изборите за съдии. Народ и да няма, съдии ще има . Ако няма народ, то и депутати , министри, кметове , общински съветници и президенти не може да има, защото няма кой да ги избира, но съдии ще има, защото те сами себе си се назначават за съдии.

    Този терор върху народа и тази измама бе направена така . Съдиите се назначават за съдии от съдийската колегия на ВСС . Тя се състои от 12 човека, двама от които са главатарите на двете върховни съдилища и още пет се избират от самите съдии . Така общо съдиите избрани от съдии за членове на тази колегия са общо 7- т.е. повече от половината . Така те и без другите пет члена, които се избират от Народното събрание, което пък се избира само от 25% от народа, си назначават новите съдии, коите са техни щерки и внуци .

    Така това е власт СЪЩЕСТВУВАЩА НЕЗАВИСИМО ОТ НАРОДА , власт непроизтичаща от народа, защото народ и да няма , съдии и съдилища, както виждате, продължава да има, защо те си се размножават без участието на народа в тяхното развъждане .

    Освен, че съществува независимо от народа (непроизтичаща от народа) , тя не е власт в името на народа, защото народ и да няма - съдии има, а е власт НАД НАРОДА.

    Е, та точно това е съвременното определение на терора - ВЛАСТ НЕПРОИЗТИЧАЩА ОТ НАРОДА, ВЛАСТ СЪЩЕСТВУВАЩА НЕЗАВИСИМО ОТ НАРОДА И НАД НАРОДА .
  • 11 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    6 1 Отговор
    Все ще е така, докато у нас продължават да съдят не 12 съдебни заседатели, а от никого неизбирани, вечни, несменяеми, имунизирани, недосегаеми, корумпирани, нарочно оставили ни ги от времето на комунизма съдии и техните деца, ставащи съдии по наследство .

    Чувството за справедливост , логиката и морала - кое e правилно и неправилно ги има всеки един некриминален човек . ТАКА, ЧЕ СЪД САМО ОТ 12-ТЕ БРОЯ СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ, а не от професионално-корумпирани съдии е ИМЕННО ПРЯКОТО НАРОДО-ВЛАСТИЕ В СЪДЕБНАТА ЧАСТ ОТ НАРОДНАТА ВЛАСТ. Така няма как да подкупиш целия народ . Не само в САЩ съдят само съдебни заседатели, а в още много на брой бели държави - Канада, Франция, Германия , Швейцария, Швеция, Норвегия, Дания, Ирландия , Австрия, Англия, Нова Зеландия, Австралия и други и всички те са на години преди нас в своето развитие . И там в затворите влизат и бедни, и богати , а у нас само клети кокошкари .
  • 12 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    4 1 Отговор
    Нахилената и нагло подиграващата ни се съдийка-хулиганка, която пусна садиста е на свобода , а трябва и та да е в затвора .

    А всичко беше ясно ! САМО НОСЪТ НА МОМИЧЕТО ДА БЕШЕ СЧУПЕН , ТОВА ОЗНАЧАВА „ОБЕЗОБРАЗЯВАНЕ“ , КОЕТО Е СРЕДНА, а не лека телесна повреда . Човек , без никакви други рани, само със счупен нос да е, той е безусловно ОБЕЗОБРАЗЕН .


    „Чл. 129, ал 2 НК . Телесната повреда е средна, ако е причинено: ОБЕЗОБРАЗЯВАНЕ НА ЛИЦЕТО ИЛИ НА ДРУГИ ЧАСТИ ОТ ТЯЛОТО.„


    Ами как преди нея, то по същите тези лекарски описания на раните, Районият съд е бил приел, че тези рани в своята съвкупност представляват средна телесна повреда , а ?
  • 13 Прочетено

    5 2 Отговор
    Ми то в Румъния старите съдии мафиоти ги махнаха като ги пенсионираха или им намериха други кусури.Назначиха млади необвързани кадри.Същото направиха в Грузия с полицията.Всичко това под натиска на лошите от САЩ.Та всичко това го има по света.Но тука по важни са Тото Тити Славито Азис шеф Манчев и др. подобни звезди.Едни завършили ТОХА - голям успех, други едва хванали средно.Иначе се мразят лекари,инженери и пр. образовани хора.Та основните проблеми наа това населиние са масовата тросотия и елементаризъм.
  • 14 Матей преображенски

    3 0 Отговор
    М-да,веднага им схващам тънката съкровена мисъл,че уж държавните работи са по естата на всекиго,на сульо и пульо или профанизация на понятието демокрация,което се вихри по нашите ширини.Това което беше работа на кварталния милиционер,сега е всеобща грижа с нулев резултат.Вместо милиционера да му изръмжи на гада--я внимавай,бе шашкънино,бЪрджи да си нялягаш парцалите ,че ще играе хУрката(палката).И така във всяка област,всеки като си върши работата професионално и всичко е тип-топ,но ред се поддържа със строгост,страх лозе пази,това е алфата и омегата .
  • 15 Шарлатани ЕООД

    2 1 Отговор
    Григор Лилов като се прави на майстор познавач на законите защо не е цитирал според, текста на кой закон е позволено на такива като него да наричат "подсъдимият за шпионаж" Николай Малинов "шпионина"? Това е директно нарушаване на презумпцията за невинност и по същество звучи като предварително произнасяне на присъда! Не съм чул още Лилов да е станал съдия или да е добил правото да правораздава!