11 Ноември, 2013 21:23 1 496 0

Две десетилетия без ясна дефиниция за Прехода

  • петър берон-
  • александър каракачанов-
  • канал 3-
  • "на ръба"-
  • прехода-
  • студенти
Две десетилетия без ясна дефиниция за Прехода - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Протестиращите днес студенти, за разлика от техните предшественици преди 24 години, не могат да формират трайни политически решения, коментира днес в предаването "На ръба" на "Канал 3" един от стожерите на прехода - д-р Петър Берон.

"През лятото много често млади хора искаха от мен да дам съвет какво трябва да се направи. Аз от своя страна ги попитах какво искат и какво предлагат. Трябва ясно да се знае какво очакват да стане утре, трябва да заявят ясни послания", препоръча политикът.

"В дните около паметната дата 10 ноември всички политици се отдават на спомени - какво е сгрешено и какво е трябвало да се свърши", каза той. За Берон е било ясно още през 1986 година, че Перестройката в Съветския съюз ще рухне.

В дебата се включи и бившият столичен кмет Александър Каракачанов, който твърди, че вече две десетилетия не се дава ясна дефиниция за прехода. "Това е корупция и дясна неолиберална политика", категоричен е той. Д-р Петър Берон пък допълни, че приватизацията е трябвало да опази държавната собственост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА