Last news in Fakti

13 Октомври, 2023 09:02 19 044 147

Ех, че… нямам германски паспорт!

  • израел-
  • газа-
  • атака-
  • паспорт-
  • нели-
  • такси-
  • кукова

2500 евро ли струва животът на един поданик?

Ех, че… нямам германски паспорт! - 1
Кадър: БТВ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Паспортът, сам по себе си, е просто документ, че ти си някой. Снимка, ЕГН, лични данни и прочие. Нали така си мислите… А така ли е всъщност… Има ли значение дали имаш български паспорт, дали имаш германски. Теоретично не би трябвало да има – все е документ. Практически… О, разликата е толкова голяма, че то не остава място да се търсят прилики. Дали има значение, че си български граждани, или германец... Има. А както ще разберете от следващите редове, това може и да ти спаси живота. Каква е разликата ли? Четете.

Материалът мина в централната емисия на БТВ. Наша сънародничка остава блокирана в Палестина, след като в събота сутринта „Хамас“ нападна Израел. Нели Кукова успява да стигне до Йордания.

Въпросът е как?
„За мен всичко започна преди седмица, когато заминах за Израел. От Йерусалим реших да посетя Палестина, два дни останах там и на втория ден – точно в събота сутринта, бях изненадана от това, че има нападения. Затвориха границите и вече нямаше как да напусна страната. Имаше много информация за това как да постъпят българските граждани в Израел, но нямаше никаква информация какво да правим в Палестина. Всеки индивидуално се опитваше да напусне страната, което се оказа много трудно“, разказа Нели. Тя пътува сама. Споделя за премеждията ѝ, но разковничето – благодарение, на което успява да се изнесе от Палестина, се крие в паспорта – българският или германският? Познайте от три пъти…

„В неделя се върнахме в Палестина и направихме втори опит да преминем през границата. Аз имам два паспорта – български и немски. Вчера (б.р - цитатът е дословен и е отнесен към 10 октомври) се обърнахме към посолството на Германия в Рамала, откъдето успяха да ни организират ИЗРАЕЛСКИ ТАКСИТА, с които опитът ни беше успешен. Бяхме 13 часа на път. Вече съм в Йордания и всичко е наред“, коментира българката.

„Никой не се грижеше за нас - освен палестинските граждани, които много ни помогнаха, но от властите от израелска страна просто нямаше никаква помощ. Заради това, че нападенията бяха през уикенда, не можех да се свържа с посолствата и българските институции, защото тогава не работят“, посочва сънародничката ни.

От българското посолство също се свързват с Нели в понеделник и ѝ предлагат помощ, но първият ѝ опит е бил през немското посолство.

Какво повече може да направи немското посолство…
Значи Германия може да откликне на човек с двойно гражданство, да му организира транспорт, да плати на ИЗРАЕЛСКО ТАКСИ, за да го закара в Йордания. Пътували са 13 часа. Еха, ще каже някой. 13 часа да ти върти броячът – мечта на всеки таксиметров шофьор. Нали така.

Такситата в Израел взимат по 2,50 евро на километър. Да приемем, че за 13 часа са минали 1000 километра – 2500 евро. Сметката е ангро и по-лесно се смята. 2500 евро ли струва един живот?

Значи Германия може да си позволи да извади веднага по 2500 евро, за да плати на ТАКСИ, за да си измъкне поданик с два паспорта от критична ситуация (в случая са били май 8 човека, за които се е погрижило германското посолство), а българското посолство казва чакайте третия полет на правителствения самолет.


„Министерство на външните работи и посолството в Тел Авив следят внимателно ситуацията и координирано с останалите държави членки на Европейския съюз ще предприемат действия при решение за евентуална евакуация, каквото към момента няма", гласи съобщението от Външно министерство, което бе показано в същия материал за кризата в Израел, в който и Нели разказва за премеждията си. Както се казва, да се съберат всички гледни точки. Супер. Чуваме и виждаме кой какво, за да имаме право да направим информиран новинарски избор.

Защо, по дяволите, Германия не чака „ … координирано с останалите държави членки на Европейския съюз“, а си спасява хората. Защо Германия може, а нашето Външно чака… Защо, защо, защо… Ех, че сме държава, ех, че сме член на ЕС. Ми то нали и Германия е член на ЕС. Ех, че… нямам германски паспорт!


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 117 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поп

    115 83 Отговор
    Префърцунени глупости

    Коментиран от #27, #61, #64

  • 2 Както

    119 61 Отговор
    Много пъти съм казвал, не държава а кеннеф.
  • 3 12343211

    26 4 Отговор
    Защото...!!!
  • 4 Бамбука

    90 26 Отговор
    Колко самолета е изпратила Германия за да прибере своите от Израел ?

    Коментиран от #96, #111

  • 5 повод за размисъл

    115 87 Отговор
    Защо 34 години след началото на т.нар. преход в България, стандарта ни на живот продължава да е по-зле от ... руския и продължаваме да развяваме руски знамена по площадите и да чакаме Путин да ни "освободи"? Да ни освободи от кое? От себе си?

    Всички други бивши соц страни стигнаха стандарта на Западна Европа, а ние не сме мръднали на сантиметър. Това някак си натрапва мисълта за Задунайская у мен.

    Коментиран от #14, #82

  • 6 Нещо не схващам

    125 51 Отговор
    Тази дама, решила да посети Палестина и няма резервен вариант? Извинявай ама за да направиш това или си много самоуверен и смел или много глупав. А после се оплакваш? Ами защо не извади 2500 евро да платиш таксито и да се прибереш веднага или все чакаш друг да ти плаща сметката?

    Коментиран от #7, #114

  • 7 тя си е платила тези 2500 евро

    76 32 Отговор

    До коментар #6 от "Нещо не схващам":

    с данъците си през годините.

    Коментиран от #15, #22, #25, #113

  • 8 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    104 44 Отговор
    Българските граждани ги върнаха в България - уточнение , само тези които поискаха.
    Тази дама с двойното гражданство, да престане да реве, и да обясни точно какво е направила, че обясненията и по телевизията бяха доста объркани и придружени с нападки срещу България. Явно тя е повече германка отколкото българка.

    Коментиран от #115

  • 9 ми чи къ

    90 17 Отговор
    Те германците толкова евреи са спасили през Втората Световна с ешалони, че ехеее...
  • 10 хихи

    66 22 Отговор
    Кирчо/Лорер взе парите и каза "Шъ видим"

    Коментиран от #32

  • 11 любител

    66 31 Отговор
    ами след тази статия нека всички да разберът в каква държава живеем и за каква ни вземат от третия свят и какви са управляващите корумпирани крадливи некадърни предатели на които не им пука за българският народ които се интересуват само да трупат милиони-милиарди на наш гръб.
  • 12 Небинарен евроатлантик с аутизъм

    70 22 Отговор
    Не е лошо, че нямаш германски паспрт. Лошо е, че имаш български, батал.
  • 13 пфууууу

    80 44 Отговор
    Ай стига рива ма, не може да събираме всяка ненормална стара мома, която обикаля за пърформанси и селфита по чукарите

    Коментиран от #24, #40

  • 14 Българин

    101 38 Отговор

    До коментар #5 от "повод за размисъл":

    Ами продължавай да размишляваш ама явно не ти се отдава. В началото никой не развяваше руски знаменца но новите ни господари вместо да ни приемат като равноправни решиха че са завладели нови колонии и 34 години само разрушават та за това българите отново чакат Путин да ги освободи от новите колонизатори. Та руснаците бяха 45 години а американците са вече 34 и ние ставаме от бедни по-бедни.

    "Всички други бивши соц страни стигнаха стандарта на Западна Европа"

    Явно от село не си излизал и не знаеш какво е стандарт на живот - за теб явно стандарт на живот е заплатата - даже и в западна Европа държавите с най-високи заплати не са с най-висок стандарт на живот. При "лошия" социализъм ние бяхме на 23-то място в света по стандарт на живот и то по данни на американците - ама сега не политкоретно да се споменава.

    Стандарта на живот даже и в Сърбия е по-висок от нашия и от повечето бивши соц.страни - значи не са виновни тези които развяват руски знаменца защото и там ги развяват - май ще се окаже че са виновни тези с американските знаменца колкото и да се мъчат да го предпишат на руснаците. След 100 години американска колония все руснаците ще са ви виновни.

    Коментиран от #17, #66

  • 15 наблюдател

    38 21 Отговор

    До коментар #7 от "тя си е платила тези 2500 евро":

    до 7 - ти сигурен ли си че плащала данъци - ами ако е на социал в Германия или работи на минимална заплата като чистачка без осигуровки и без данъци
  • 16 Гастарбайтер

    56 25 Отговор
    Русия изпраща самолети да евакуира руските и дори чужди - украинци , молдовани , арменци , азери , узбеки , прибалти граждани.
  • 17 в началото

    89 9 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    около 25 години след т.нар. промени излезе на бял свят, че Тодор Живков е СВАЛЕН на 7.11.1989 в съветското посолство, когато на среща по случай националния празник на СССР, Посланника го уведомява, че Москва го пенсионира. На негово място поставя направо гражданина със СЪВЕТСКИ ПАСПОРТ Петър Младенов, койт в последствие на два пъти е следван от гражданина със СЪВЕТСКИ ПАСПОРТ Андрей Луканов. Същия Андрей Луканов, който раздаде 2.4 милиарда долара държавни пари в куфарчета на проверени и доказани другари. Същите тези другари, които изкупиха българската икономика и станаха едрите капиталисти в България.
  • 18 Ованес

    54 16 Отговор
    Къде си тръгнала сама в Палестина? Пробвай се в Афганистан или Пакистан. Там ще получиш местен паспорт и всичко ще е ОК.
  • 19 Мнение

    41 17 Отговор
    Жалка работа е да си бг гражданин в чужбина. И за това нещо са виновни ГРУПАТА, която властва в страната. Лоши хора са без капчица съвест могат да жертват един цял Народ..
  • 20 Край

    37 14 Отговор
    На граничен контрол в Сащ можеш да видиш такова унижение на немските паспорти че да се радваш че си българка.

    Коментиран от #30

  • 21 Винаги се е знаело

    76 6 Отговор
    Че работещите в посолствата ни воглаве с посланика освен да ги издържаме и да си живеят като царчета не вършат за 1стотинка работа! Не дай Боже да имаш проблем и имаш нужда от помощ,няма и пръстта да си мръднат.Просто поредните хрантутници .Нали за това заслужили партийни другари ги пращат на дългосрочна безплатна почивка!
  • 22 Госта.

    40 13 Отговор

    До коментар #7 от "тя си е платила тези 2500 евро":

    Всички плащаме данъци и какво държавата да ми плати екскурзията ли?
    Важното е къде си ги плаща??

    Коментиран от #26

  • 23 Това показва кои са животните и кои са

    44 16 Отговор
    хората -"„Никой не се грижеше за нас - освен палестинските граждани, които много ни помогнаха, но от властите от израелска страна просто нямаше никаква помощ. Заради това, че нападенията бяха през уикенда, не можех да се свържа с посолствата и българските институции, защото тогава не работят“, посочва сънародничката ни." Има ли смисъл да су умува, когато фактите говорят, и Боговете мълчат, но краварските подлоги не са хора, затова квичат!?
  • 24 Госта.

    28 14 Отговор

    До коментар #13 от "пфууууу":

    А може да е търсила нещо.То в Германия е пълно с палестинци .Спомени навярно
  • 25 А защо

    24 6 Отговор

    До коментар #7 от "тя си е платила тези 2500 евро":

    Според теб тя въобще плаща данъци в Германия??? Може да си кара на социал ,нали?!
  • 26 защо да ти плаща екскурзията?

    42 3 Отговор

    До коментар #22 от "Госта.":

    Тук става дума за реакция при форсмажор. Когато държавата на която си плащаш данъците е задължена да ти помогне. Има обществен договор за това.
    В интерес на истината е доста интересен американския случай. Там по закон си задължен да плащаш данъците си на САЩ независимо от това къде по света живееш. За сметка на това, пък държавата е задължена да ти помогне, независимо от това в коя част на Земното кълбо бедстваш.

    Коментиран от #134

  • 27 СЗО

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Поп":

    Живата истона!

    Коментиран от #28

  • 28 СЗО

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "СЗО":

    истина
  • 29 по-зле от африканска държава

    41 9 Отговор
    "Защо, защо, защо… Ех, че сме държава, ех, че сме член на ЕС." - Отговорът е много прост - Защото ни управляват некадърни, алчни, корумпирани и безхаберни политици! Това е СГЛОБКАТА! Те се интересуват от къде какви милиарди да откраднат, а не от съдбата на обикновения гражданин!
  • 30 двоен стандарт

    44 1 Отговор

    До коментар #20 от "Край":

    Само че, немските граждани все пак пътуват без визи, а за нас, член на ЕС от 17 години, визите остават! Въпреки Европейските директиви за реципрочност на визовия режим! ЕС не спазва собствените си директиви, защото заради България, не си струва....?!
  • 31 зевзек

    54 4 Отговор
    какви 1000 километра другарко, Израел е 40 километра от морето до река Йордан, къде е пътувало това такси, до Багдад ли, или до Кайро, дали немското посолство ще и види досието, дали е на социал, или плаща 100 000 евро данъци на година, пък тогава да реши, дали да я спаси, отдавна, още от социализма, се знае, че в задграничните наши офиси работят връзкари, а връзкаря не е там за да работи за теб, а просто за да си живее живота, на държавна сметка и ясла, същата е историята с тези, които са в Брюксел, в офисите на ЕС, за това положение са виновни самите българи, които не правят нищо, за да променят държавата си

    Коментиран от #47, #68

  • 32 Гост

    10 27 Отговор

    До коментар #10 от "хихи":

    С фенерче ше го търсят Баце,само малко да е по студена зимата ше разберат

    Коментиран от #35

  • 33 🇧🇬🇪🇺💯

    15 6 Отговор
    Ами тва е Германия, на война зли кучетаа, в мирно време най добри прятеле, но в случай че Германеца работи за “Дойче Бундес Регеирунг”, ще следва Буквата на Закона, в случаят 2 500 €€ и си спасен- и.

    България е бедняга и не може да си позволи лукс от 2 500 €€ на Човек, освен ако Бостанджи Ганчо от Банкя не отвори Чекмеджето на Мата Хари?
    са ще питате дале Чекмеджето на Мата Хари е истинско Ок?

    Къде сте видяле на Фалшивото Чекмедже на Мата Хари да лежи истински Зареден Пистолет Глок, не нам къф си модел?
    Хъ?
  • 34 Съдията Дред

    20 1 Отговор
    Важното е че сичкуту сиганчи протестант ги прибраха още първия ден, напълно безплатно, демек - за наша сметка
  • 35 През

    25 10 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    Баце не с фенерче, със сопа трябва да го търсят, още малко
  • 36 жираф Гавриел

    20 7 Отговор
    оставка герберасти и пеперушки...не ви пука за хората ясно е, махайте се....час по-скоро...денковци и простокирета, толупи и тунеяди...
  • 37 Амон Ра

    8 19 Отговор
    Българския поспорт става...за тоалетна хартия!
  • 38 Един дето живее в Германия

    32 5 Отговор
    Това че са ви осигури ли такси не означава че тук в Германия няма да получите сметка по пощата Ако имате рейзеферзихерунг това е друг въпрос.Щом живеете в Германия знаете много добре че тук безплатен обяд няма.
  • 39 Българин

    11 15 Отговор
    Препоръчвам на всички да си изгорите българските паспорти и да си изкарате немски 😉 и аз това ще направя

    Коментиран от #41

  • 40 Ами другарю,

    24 6 Отговор

    До коментар #13 от "пфууууу":

    Нали това е работата на посолствата. Или те са там само да си лапат наште другари.
    И последния лай...нар да е щом е бг гражданин има права като теб другарю. А това че атакуваш на "стара мома" което няма никво отношение по темата показва и що за манипулатор си.

    Коментиран от #58, #62

  • 41 чудесно

    8 1 Отговор

    До коментар #39 от "Българин":

    Да ти пожелаем успех.
  • 42 Исторически парк

    33 4 Отговор
    Всички български посолства и консулства да се закрият.. пълни са с наши хора калинки връзкари.. ще пестим по 1 милиард лева на година!

    Коментиран от #45

  • 43 Алооо

    26 4 Отговор
    В България за да живееш, трябва да си плащаш, а в Европа ти плащат за да живееш...

    Коментиран от #46

  • 44 🇧🇬🇪🇺💯

    21 3 Отговор
    Са да обясня добрата Балгарска Самаритянка пребивавала в Палестина че,
    когато госпожата влиза във В О Е нн А З о н А няма как да се надева че ще излезе от Военната Зона толкова лесно с колкото Л Е С Н О е влязла таминка, Ок?

    Може да е отишла там за Бира, може да е отишла там за Джапанки, може да е отишла там да раздаде храна и последната си Риза, или да раздаде по Бира, това няма значение.

    Максимата е следната:
    “че ще Разберете че, е много по лесно да Влезете във Военна Зона, отколкото са излезете Военна Зона”

    Палестина е Военна Зона.

    Израел е Военна Зона.
  • 45 разбира се

    6 2 Отговор

    До коментар #42 от "Исторически парк":

    Със същия успех работа ще ни вършат и направо руските посолства и консулства.
  • 46 плащат ти за да живееш

    21 3 Отговор

    До коментар #43 от "Алооо":

    Срещу 45% данъци.

    Коментиран от #87

  • 47 151262

    19 5 Отговор

    До коментар #31 от "зевзек":

    Абсолютно вярно. На тоя кукундел явна са му дали някой лев/евро да излезе и да плюе по телевизията
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 А50

    25 6 Отговор
    Не сме държава, а колония. И госпожата за кой гласува на изборите. Че е пълно с калинки е пълно, но България изпрати самолет и екипажа е поел голям риск. Предпочела е такси ок, нейн избор, да се радва че е жива. Незнам дали Германия е изпратила самолет до Тел Авив, ако някой знае

    Коментиран от #52

  • 50 зевзек

    19 6 Отговор
    страните в които ти плащат да живееш като човек, не са в Европа, а в Персийския залив, и това важи само за местните, Германия плаща не за да живееш, а за да не умреш от глад, евентуално утре, пак да работиш за тях, и да им плащаш данъци, а България не плаща нищо, не и пука за тебе, живей, умирай, прави каквото искаш

    Коментиран от #70

  • 51 ФК Горно Уйно

    23 0 Отговор
    Ами то не останаха и Българи в тези посолства, в тях си работят едни фамилии от векове и дори не им пука какво става в България. На практика си вземат едни добри пари и и си живеят в един измислен свят, че са космополитен.
  • 52 А Танасоф

    7 0 Отговор

    До коментар #49 от "А50":

    Да и продължават да летят..
  • 53 Еми...

    5 3 Отговор
    ,,Ех, че… нямам германски паспорт!" ....е те затова пък аз имам !
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Лагрестин

    27 4 Отговор
    Жената явно също е от хората които подхождат много несъобразително и рисковано спрямо себе си.Наскоро бях чел една книга за оцеляване и там бяха отбелязани световните конфликтни точки.В тези райони или има война,или въоръжени групи,висока престъпност и т.н.
    В този смисъл,учудвам се на днешните авантюристи.Какво прави тази жена там?Няма ли достатъчно красиви кътчета другаде?Ами,по тази логика,да иде и в югоизточна Украйна,Крим,сев.Косово,Ирак или Сирия.Някои хора не ги вълнува къде има война и въоръжени хора,те си мислят,че каквото и да става туризмът,купонът и нормалния живот продължава.Да,ама не!И е добре човек да мисли повече,преди да рискува да загуби живота си,заради своите авантюри.
  • 56 Ко речи ?

    13 2 Отговор
    Вместо да питаш ,,ЗАЩО" , ппеди да гласуваш си задай въпросите:
    За кого реално гласувам и гласа ми на кого реално помага ?
  • 57 Е, да ама с

    33 1 Отговор
    Немския паспорт може да й рухнат някоя фейк ваксина насила, понеже някоя си там Урсула е решила така. А в България можеш да се скриеш и да минеш метър. Стига сте ми хвалили тези "европейски страни"! И те си имат огромни проблеми.
  • 58 До бивш другар

    30 4 Отговор

    До коментар #40 от "Ами другарю,":

    И настоящ жълтопаветник, кажи колко немски екипажа рискуваха живота си да летят до Израел между ракетите. Госпожата да си овладее емоциите защото типично ганьовско е да плюваш по родината. Очевидно немският паспорт не я прави немкиня

    Коментиран от #92

  • 59 Ти си

    13 0 Отговор
    Според така нареченото сънародническо писмо за участие в специалните полети се дължи такса от 300 евро на човек, която се събира директно от гореща линия на Lufthansa от името на германското външно министерство при резервация на полета. Според информация на dpa Lufthansa таксува 550 евро, 250 от които се плащат от германската държава. Засегнатите също са информирани, че придвижването до летището е тяхна собствена отговорност.Желаещите да напуснат страната трябва да се регистрират в предпазния списък „Елефанд”.„Претеглете внимателно всички рискове“, продължава писмото. Промени са възможни по всяко време поради нестабилната ситуация със сигурността. Следователно Министерството на външните работи не може да гарантира, че полетите действително могат да се осъществят по план.Информацията гласи още, че полет може да бъде резервиран само ако имате регистрация в „Elefand“. Регистрираните там членове на семейството също могат да резервират чрез горещата линия. Редовните изисквания за влизане в Германия ще се прилагат за чуждестранни членове на семейството - всички хора ще трябва да притежават валидни документи за пътуване и, ако е необходимо, визи или разрешения за пребиваване.
  • 60 разширили са и

    11 0 Отговор
    ивицата Газа
  • 61 попеее

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Поп":

    и аз съм с два паспорта.единият не ми требува.познай кой от двата.бухахаааа
  • 62 аааааа

    20 2 Отговор

    До коментар #40 от "Ами другарю,":

    Какъв другар съм ти, бе? Изобщо не защитавам писарушките по посолствата, но човек пък трябва да е подготвен и да преценява като ходи по такива реално опасни места, с индекс на висок риск, нали така? По твоята логика всеки кре--тен, който се качи на някакъв връх в нищото примерно, щото така го кефело и има хубава гледка, трябва веднага да му пращаме най-скъпия хеликоптер да го спасява? Айде спри се малко.
  • 63 Българска народна поговорка

    20 2 Отговор
    Който го е страх от мечки, да не ходи в гората!
  • 64 ще има и още

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Поп":

    Тя фамилията и, сама по себе си всичко казва, коментара е излишен....
  • 65 Дидка

    18 4 Отговор
    Е как бе госпожа ти нали отиде в Германия с български паспорт
    Какво искаш повече ей неблагодарен народ
    И да си върнеш паспорта да имаш само "немсики"

    Коментиран от #69, #79

  • 66 хахаха

    13 10 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    "23-то място по стандарт на живот....".ама и ти си ги ръсиш едни мухъбети,дет сам си верваш на тех,а.пак си бехме зад другите соц.страни.е, може би пред СССР и Румания,а и частта на Югославия без Кроатия и Словения,но много зад другите соц държави(дори и трите Балтийски),а?А за ония,за които искахме да идем,но не ни пускаха,а на границата стреляха и застрелваха,хмммм...как не искам да си спомням накога.Мухахаааа
  • 67 виновността да се търси

    12 4 Отговор
    в предателите след падането на бай Тошко
    Запо1ваме от Монката Трабанчев, Кунева, ...
    оставам място да донапишете останалите
  • 68 000013

    4 6 Отговор

    До коментар #31 от "зевзек":

    Явно не само че си функционално неграмотен ( неразбираш това което четеш) ами си и дребна злобна еснафска душица която все някакви сметки прави и все някакви схеми и тарикатлъци търси мислейки си все за някакъв келепир .
    А тия които са ти сложили плюсове са от същата порода

    Коментиран от #84

  • 69 Мари Дидке,

    5 7 Отговор

    До коментар #65 от "Дидка":

    найш къфф проблем е връщането на паспорта,балгарския паспорт.Въри тука,пусни просба там.После чякай.А пак яла да се помолиш да те освободим от гражданство и т.н.-все работи,които изискват губене на време,на средства също,унижения.Така,и да го имаш и да го нямаш все тая,анадъмму!Но попадайки в беда,оня ДРУДЖИЯТ върши МНОО РАБОТА,хихихи.

    Коментиран от #72

  • 70 🇧🇬🇪🇺💯

    14 4 Отговор

    До коментар #50 от "зевзек":

    Германия не изпрати Самолет веднага след последната Събота защото е ноо
    опасно, затова са решили наземен транспорт и “бецален”.
  • 71 От Гурбет

    19 5 Отговор
    Нашата социаладжиика от германията да обясни първо как се е здобила с два паспорта да си суче от двете цоцки после да ги разпрува тия уйдурми по медиите

    Коментиран от #74

  • 72 Прави

    13 5 Отговор

    До коментар #69 от "Мари Дидке,":

    Казваш но и бъкгарският паши порт и е свършил голяма работа отишла в Германия малко ли е ако беше с турски например.сега и на картата нямаше да знае къде е Алманията

    Коментиран от #83

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 До голяма степен и е помогнало,

    4 6 Отговор

    До коментар #71 от "От Гурбет":

    че е била значително по-грамотна от теб.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Мдаа

    3 2 Отговор
    Продължаваме Промяната. хи хи хи
  • 79 🇧🇬🇪🇺💯

    7 3 Отговор

    До коментар #65 от "Дидка":

    Не, българския Паспорт е за като се изучат децата у Германията и станат известни у Медиите в Територията да кажат че не нам кои си Известни Германци са Българе и колко са веуки Българете (че местните “Елити” изгониха три милиона българи в чужбина) че имало известни българи в Чужбината, нищо че немат нищо общо с Територията на Балканите, видите ли и на Леонардо Да Винчи майка му била Българка, Кирил и Методий са биле Българи и там за Ной не нам кво си…
  • 80 🇧🇬🇪🇺💯

    7 0 Отговор
    С две думи историята на Александър Македонски който цял свят го знае като Александър Велики но иди кажи това е Маке - донско и ке ти падне тиквата, бръже, бръже.
  • 81 Павел пенев

    7 3 Отговор
    Като нямаш немски паспорт, отивай в Германия без документи и кажи че си от Сирия.
  • 82 Дивуй

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "повод за размисъл":

    Дори Русия да изчезне ние ще си останем същите.Вкочили сме се в идеята ,че Русия е виновна да всичките ни беди.Докато си търсим виновник и се чудим на кого да клекнем и да се кланяме така ще бъде.

    Коментиран от #95

  • 83 #72

    6 4 Отговор

    До коментар #72 от "Прави":

    ко си написал бе?къфф е тоя "балгарският паши порт"Ако й е турски паспорта,както казваш по-нататъка,едва ли ши гу четеме тва тука.По-скоро би било писано на турски в турски медии и пр.,пр.Преди два дена пак един пискаше,че го вързали в детеншън сентер в Брюксел(,понеже вероятно след чекинга на аерогарата в София някой му е сffил портфейла,носен в задния джоб със самочувствието на ЕС-поданик и...консулът затворил телефона,когато му се обадили по повод на същия тоя,дет му изчезнал документът по време на полета).За това пише момичето,за такива неволи,които се случват със всеки(от вяака националност) и пр.,пр.Тва е майнааааа!!!Правилно ги реди нещата тва момиче.Щот ТУКА ВЕЧЕ по лично виждане(и лично аз)едва ли някога бих потърсил помощ от българско представителство някаде.Анадъмму?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Свобода за Германия

    4 4 Отговор
    Да живее европейския съюз
  • 89 Предложение

    8 3 Отговор
    Сам си се набутал в дивотията, сам се оправяй. Има места, дето нормални хора не ходят - северна корея, иран... И как израелските власти могат да й помогнат като е в Палестина!? Да търси палестинските власти е трябвало, за да й дадат пари за такси.
  • 90 Край

    14 3 Отговор
    Мдда България не те заслужава а?!? Ти си прекрасна, мила, добра ,красива, умна, работлива - съвършена. А пък България ... маани бегай. България е виновна само за едно. След такива приказки в публичното пространство Президента трябва да отнема българско гражданство на мига. Довечера Николай Дойнов трябва да обяви в новините, че не си повече българка и нямаш нищо общо с Родината ни.

    Коментиран от #97

  • 91 3057

    7 4 Отговор
    Идват от германия и се засякохме и заговори тя младата туркиня, 2 часа чака за зъбилекар, а имала определвн час. Никога в Германия не е това, което е в България, жалва се тя. Българите живеем много зле с прости и неграмотни депутати и съветници на герб какво очакваре.
  • 92 Попов

    13 1 Отговор

    До коментар #58 от "До бивш другар":

    Няма по страшно нещо от неблагодарността!Така или иначе с немски , с български или с паспорт от Марс е успяла да се евакуира.Защо не е благодарна, че е жива,защото можеше и да не е,а се явява по телевизиите за да хули отново страната ни?Ами какво прави тя в Газа?Това е военна зона,кой да я измъква от там, кой да рискува живота си? Може би трябваше от посолството да дойдат специално за нея за да я вземат?Извинете, но аз се гордея, че съм българин и с гордост нося и паспорта си

    Коментиран от #94

  • 93 Злати Минкова

    2 3 Отговор
    Сигурно защото си дебела не ти дават. Ще им изядеш целия БВП
  • 94 Димов

    8 2 Отговор

    До коментар #92 от "Попов":

    Имам едно особено чувство, че някои от пишещите по-горе са от малцинствата или са някакви елементарни , необразовани/вижте правописа им/неудовлетворени от живота и от себе си хора, злобни, неблагодарни и смятащи, че държавата е длъжна да ги спасява/в Газа,Украйна и т.н./ Това няма как да стане,каква работа имате там?
  • 95 Халваджан

    3 2 Отговор

    До коментар #82 от "Дивуй":

    Абе тя Руаия не ка изчезне ,пък ти не се притеснявай за нас
  • 96 Марина

    18 6 Отговор

    До коментар #4 от "Бамбука":

    Кукова, дали кукувица не ти е изпила мозъка? Каква работа имаш ти в Газа, макар и с два паспорта?Щом си с два паспорта, значи работиш и плащаш данъци в Германия.За българския си паспорт какво плащаш, нищо.За да отиде сама жена на такова място, то или е влюбена или е загубена.Дано не си харесала някой последовател и убиец на Хамаз?Човек трябва да има мярка и в наглостта!
  • 97 Петров.

    13 5 Отговор

    До коментар #90 от "Край":

    Г-н Президента трябва незабавно да я лиши от българско гражданство! Безродница.
  • 98 Някой

    3 2 Отговор
    Питайте Киро
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 кщж

    20 1 Отговор
    Тази сутрин една подобна кифла орева орталъка по телевизията, че трябвало да плати 800 евро за самолетни билети за семейството си, за да се евакуира от Израел в България. Егати нахалството. Като си отишла там да живееш и да ползваш ползи е добре. Българската държава не ти е длъжна да те прибира за своя сметка.

    Коментиран от #106

  • 101 бай Даньо

    9 3 Отговор
    Абсолютна патка! Имала немски паспорт !? Аз пък наскоро бях приятно изненадан че с българска лична карта влизаш в Турция а с американски паспорт се иска виза .... на тоя факт ще мрънкаме ли!?
  • 102 да да

    5 4 Отговор
    Кукова ?!Ясно -кука-ухо -доносник ...Българско..А на немски по-тъка ....Кука-Hook !Да ти таковам името ти....
  • 103 незнайко

    3 3 Отговор
    Ако беше само с немски паспорт дали щеше да е така ! Тук се намесва политиката, че виждаш ли ние ще спасим човека с двойното гражданство и това ЩЕ СЕ ГОВОРИ НАВСЯКЪДЕ !!! Така се и получава !!!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Един там

    6 1 Отговор
    Чий го дириш там?
  • 106 Емил

    9 2 Отговор

    До коментар #100 от "кщж":

    Поддържам господина от 100. Как е възможно , да живееш в богата държава/ защото ако не е така, щеше да си е тук/ да крещиш, че ти искат по 200 € за полета!Как не ви е срам, как не ви е грях,да се оплаквате, че нямате пари?Вие не сте на екскурзия, вие живеете там. Плюс това това не е евакуация, сега кой ще плати?Знае се кой!Поне бъдете малко благодарни,спрете да говорите в този момент за пари! Животът не струва пари.

    Коментиран от #116

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Анонимен

    5 1 Отговор
    И тази си е виновна, има държави които не трябва да се посещават за туризъм и са рискови, като: Палестина, Украйна, Венецуела, Сомалия, Нигер , Буркина Фасо , Северна Корея , Мианмар и други за които не се сещат сега.

    Коментиран от #112

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 1234ннн

    2 6 Отговор

    До коментар #110 от "Анонимен":

    С кое е виновна? Свободен човек, ще си пътува, където си иска!
  • 113 1234ннн

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "тя си е платила тези 2500 евро":

    Ти какви данъци си пращал/а в Германия, че да имаш претенции?
  • 114 1234ннн

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "Нещо не схващам":

    Ти що не четеш с разбиране? Аре втори прочит! Аман от неграмотни!
  • 115 1234ннн

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "ДАСКАЛ ГЕНЧО":

    Още един трол, който не чете с разбиране и се дразни от шерокоскроени хора, и от широкоскроени държави !
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Баба Гица

    6 1 Отговор
    Такси вози 4 човека.т.е. 625 евро на калпак. Като е толкова щастлива като германка, отнемете й българския паспорт да не се срами да е една от нас. Мен защо не трябва да ме спасяват? Щото ходя по бели държави с предвидими условия за туризъм и живот. Тя като се вре в тоз коп тоор, да се оправя. По една Надуваема лодка и гребло и да гребе до ливан или египет

    Коментиран от #124

  • 118 Меркел

    11 0 Отговор
    Госпожата да се не хвали много че сега Германия ще и стъжни животеца като си поискат парите ще си получи чека преди да се е прибрала. Безплатен обят там няма
    България ги прибира без пари нали сме си тъпички поне така излиза от немската кака
  • 119 ХАХАХА

    6 1 Отговор
    Абе остана ли някой ,който да не оплюе България.? То бива ,бива ама като ни ви харесва взимай куфарите и беж ,където ви видят очите.

    Коментиран от #123

  • 120 Що за глупости?

    6 1 Отговор
    Автора, що за глупости? Българския самолет лети до Тел Авив. Не може да лети до Палестина. Където може, има самолет, където няма, кола. Какъв е този гърч от вас? Вие похвалете държавата си, и ще се почувствате с паспорт..
  • 121 Глупаво

    5 1 Отговор
    Винаги има по някоя полу-българка която н ни "засрамва" и пред която уж не сме на ниво. Или е шахматиска, или е туристка. Българина, който не ходи никъде, е виновен пред този на когото не са пратили , или пратили самолет.
  • 122 Виновната България

    7 2 Отговор
    Нямахте ли друга работа освен да напишете тази нищо не значеща статия? Изглежда че България трябва винаги да е виновна, когато българка замине на вояж, когато българка замине на турнир по шах, когато се връща с кола, когато се връща със самолет. И то правителствен.
  • 123 Мнение

    3 2 Отговор

    До коментар #119 от "ХАХАХА":

    Тя не оплюва България, а некадъртите неадекватни държавти български институции! Тя иска те да работят и да се грижат за поданиците си както германските! Тя исща да ги промени към по-добро!!!
  • 124 Помним, помним!!!

    3 1 Отговор

    До коментар #117 от "Баба Гица":

    Няма как да й отнемеш българския паспорт, защото той й е законно право! И тя казва всичко с мъка в сърцето, че българските институции, за съжаление не се грижат бързо за гражданите си в беда, така както институциите на Запад! Нищо не е безплатно, тя после може и да си плати спасението от германците. Проблемът е че нашите институции действат бавно. Също като в Либия навремето, когато всички държави си изтеглиха лекарите, а с нашите се получи забавяне и последвалата голяма драма, след която се наложи Сесилия Саркози да ги спасява, а не нашите!
  • 125 Българин

    2 2 Отговор
    Ами става защото в последните дни на служебният кабинет Радев назначи да посланик в Израел свой човек, Славена Гергова. Но Калинчо явно го е страх да критикува нищожеството от Дондуков 2.

    Коментиран от #130

  • 126 Приятел

    3 2 Отговор
    Първо и ясно прочетох сама е избрала да отиде до немското посолство.А защо не е отишла до БГ посолство да попита за евакуация . Била оставила електронно съобщение по имеил е да но тези неща са в посолството и дежурен и охрана нямат достъп до тези помещения.Веднага да се извините на хората.Какво ми пишете били платили на две таксита за 8 човека по 2.500 евро по 600 евро на човек се пада сметка. Радвам се , че сте оцеляла и в добро здраве но нямате право да обидите служители с които дори не сте разговаряли.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 777

    2 1 Отговор

    До коментар #125 от "Българин":

    няма да спрем да се учудваме на тъпотията ти всичките крадци са супер само радев е виновен
  • 131 Отечество любезно

    4 1 Отговор
    1000 километра? От Палестина до Йордания? Сигурно са минали през Турция за по-направо... И още нещо: нали тази госпожа е била в Палестина по собствено желание. Там война няма. Защо е трябвало да търси някакви таксита, и то израелски, за да отиде в Йордания? А и нали от българското посолство са се обадили? И още нещо, за тези, които не знаят: когато гражданин на страна от ЕС е в трета страна и не може да ползва услугите на своето дипломатическо представителство, може да се обърне към посолството/консулството на всяка държава от ЕС. А на тези, които говорят и пишат глупости за България и за нашите дипломати, мога да кажа, че или показват собственото си нищожество, или никога не са преминавали държавната граница. Макар и досега сигурно да има останки от социализма по посолствата, нещата са много по-различни: нашите дипломати си вършат работата и се грижат за българските граждани в чужбина. Е, винаги може и по-добре. Но нека не забравяме, че комунистическите родоотстъпници създаваха насила разни ,,нации" от собствените си сънародници, молеха се да станем съветска ,,република" и съдеха патриотите за ,,великобългарски шовинизъм". И сега същите тези любители на копейки и разпалени путинофили се представят за родолюбци и националисти, но плюят по собствената си държава и все гледат към Москва...
  • 132 ГОСТ

    5 0 Отговор
    Поданици на хартия. Доброволно са заминали там, женят се, работят и плащат данъци там. Защо реват сега - само защото са си оставили БГ хартийка? Ами да си плащат. Те прогониха и заграбиха земята на палестинците.
  • 133 1234ннн

    2 0 Отговор
    Аз имам паспорт на Джибути. Веднага ми пратиха камила за евакуация.
  • 134 Госта..

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "защо да ти плаща екскурзията?":

    Toва имам на предвид къде плащаш данаци защо се сещат за България когато са на в затруднено положение.Казуса с двойното гражданство за мен е вреден.Избираш къде да живееш ,вземаш гражданство и край-не може да седиш на два стола .
  • 135 Стефан Гецов

    1 1 Отговор
    Още през 1989 г. , мен и още един връстник (по на 16 години - ученици) при екскурзионно-работна бригада за 10 дена в Чехословакия, държавата България ни заряза в почивните дни над 60 часа в Прага.
    Абсолютно сами. Без пари. Без връхни дрехи. Без подслон (на пътя). Слава Богу ,че личните ни документи, бяха в нас.... но и това не породи съжаление във Чехската "Верейна Безпечност" да ни приюти някъде от Петък до Понеделник (в Понеделник отваря врати посолството ни). С присъща нам национална, нагла глупост , след завръщането ни, започна тормоз от страна на българските служби. Обвинен бях за опит в дезертьорство на Запад... Аз който направих всичко възможно, да се върнем и двамата ,живи и здрави в България.
    Това е накратко , само една история , достойна за филм.
  • 136 Никой

    1 0 Отговор
    Български посолства в чужбина не кое еня за Българските граждани от години е така.
  • 137 Ганчо

    1 0 Отговор
    А защо ревахте, като се пееше " Моя страна, моя Германия "??? Истинага, Ганьо ,Истината !
  • 138 Абе,

    3 0 Отговор
    Вече прекалихте с този сага...
    Въобще не става дума за паспорти и подкрепа от тази или друга държава, а за това къде се намираш и какви институции на държавата има в този район, вкл чужди представителства...
    Така че, подобни внушения са някаква форма на лична изява с цел да станеш известен, дори и с измислена драма...
  • 139 Ляв бек

    3 0 Отговор
    Намерили къде да ходят на екскурзия.... Сега може да идете до Сомалия, Нигер или all inclusive Украйна.

    Коментиран от #147

  • 140 Краси

    2 0 Отговор
    ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ИСКАТ ДА ИМАТ ДАЛАВЕРА МОЯТА ДЪЩЕРЯ КОГАТО ВЗИМАШЕ НЕМСКИ ПАСПОРТ 2005Г И КАЗАХА:ИЛИ САМО НЕМСКО ГРАЖДАНСТВО ИЛИ БЪЛГАРСКО НЕ МОЖЕ ДВОЙНО ЗАЩОТО КАТО СТАНЕ НЕЩО В БЪЛГАРИЯ КАЗВАТЕ АЗ ИМАМ НЕМСКО ГРАЖДАНСТВО И ОБРАТНОТО ТЯ ПРИЕ НЕМСКО ЗАЩОТО Е ОМЪЖЕНА ЗА НЕМЕЦ ТОЗИ ЗАКОН БЕШЕ 3 ГОДИНИ И ГО СМЕНИХА НО ТАКА СТАНА КАКВО ИСКА СЕГА ТАЯ ЖЕНА БЪЛГАРИТЕ СА ПРЕДЛОЖИЛИ ПОЛЕТ ,МНОГО КАПРИЗИ СЪЩОТО И ИЗРАЕЛЦИТЕ ,ДА ЦОЦАТ И ОТ ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ НЕ МОЖЕ ТАКА
  • 141 Мери

    1 0 Отговор
    КЪМ НОМЕР 134 -ГОСТА МНОГО ПРАВИЛНО С ТИЯ ДВОЙНИ ПАСПОРТИ САМО ИЗНУДВАНЕ ЕДНА БЪЛГАРКА ОТ 25Г.В ИЗРАЕЛ СЕГА ИСКА БЕЗПЛАТНО ДА Я ИЗВОЗВАТ 4 ЧЛЕННО СЕМЕЙСТВО ОТ ИЗРАЕЛ МНОГО ВАЖНИ ПЪЛНИ С ПАРИ ЕВРЕИ ВСЕ ГЛЕДАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ СЕГА И НА БОГАТИТЕ ДА ПОМАГАМЕ КАТО НАГЛИТЕ УКРАИНЦИ
  • 142 Мери

    1 0 Отговор
    КАК МОЖЕ НА ТАЯ КИФЛА ДА И СЕ ВЪРЗВАТЕ ДА И ПОМЕСГВАТЕ ГЛУПОСТТА ДА ПЛЮЕ ПО БЪЛГАРИЯ ,ДА И СЕ ОТНЕМЕ БЪЛГАРСКИЯ ПАСПОРТ КЪДЕ Е ТРЪГНАЛА КАКЪВ ГО ТЪРСИ САМА ЧЕ И С ПРЕТЕНЦИИ КАК НЕ СА Я НАБАРАЛИ ХАМАС ДА И ГО ПОДАДАТ ,АМАН ОТ ПРОСТИ БЪЛГАРИ С ГОЛЯМО САМОЧУВСТВИЕ КАТО ОНАЯ ДЕТО ЦОЦА ОТ ИЗРАЕЛ ПЪЛНА С ПАРИ И НЕ МОЖЕ ДА ДАДЕ 800 ЕВРО ,ЗАЩО ЩЕ И П.АЩА БЪЛГАРИЯ ,АМАН ОТ ТИЯ ЕВРЕИ ЦЯЛ СВЯТ ГИ МРАЗИ
  • 143 Мери

    1 0 Отговор
    КАК МОЖЕ НА ТАЯ КИФЛА ДА И СЕ ВЪРЗВАТЕ ДА И ПОМЕСГВАТЕ ГЛУПОСТТА ДА ПЛЮЕ ПО БЪЛГАРИЯ ,ДА И СЕ ОТНЕМЕ БЪЛГАРСКИЯ ПАСПОРТ КЪДЕ Е ТРЪГНАЛА КАКЪВ ГО ТЪРСИ САМА ЧЕ И С ПРЕТЕНЦИИ КАК НЕ СА Я НАБАРАЛИ ХАМАС ДА И ГО ПОДАДАТ ,АМАН ОТ ПРОСТИ БЪЛГАРИ С ГОЛЯМО САМОЧУВСТВИЕ КАТО ОНАЯ ДЕТО ЦОЦА ОТ ИЗРАЕЛ ПЪЛНА С ПАРИ И НЕ МОЖЕ ДА ДАДЕ 800 ЕВРО ,ЗАЩО ЩЕ И П.АЩА БЪЛГАРИЯ ,АМАН ОТ ТИЯ ЕВРЕИ ЦЯЛ СВЯТ ГИ МРАЗИ
  • 144 Мери

    1 0 Отговор
    ТАЯ ГЛУПАЧКА КАКВО СИ МИСЛИ ЧЕ ЩЕ МИНЕ БЕЗ ПАРИ В ГЕРМАНИЯ ОЩЕ ЩОМ ПРИСТИГНЕ ЩЕ И ИСКАТ ПАРИ ГЕРМАНЦИТЕ ЗА ТАКСИ И ПОЛЕТ ТЯ НЕ Е ПОТЪРПЕВША ДА ЖИВЕЕ ТАМ А ТРЪГНАЛА ДА ТЪРСИ ПО ГОЛЯМ Х Й АЙДЕ АМАН ОТ ТАКИВА ПРОСТАКЕСИ БЪЛГАРСКИ ТАКА НИ ПОДБИХА РЕНОМЕТО В ГЕРМАНИЯ КОЙ И ДАЛ ТАКА ПАСПОРТ ТАМ СЕ ВЗЕМА ТРУДНО
  • 145 Мери

    2 0 Отговор
    КАК МОЖЕ НА ТАЯ КИФЛА ДА И СЕ ВЪРЗВАТЕ ДА И ПОМЕСГВАТЕ ГЛУПОСТТА ДА ПЛЮЕ ПО БЪЛГАРИЯ ,ДА И СЕ ОТНЕМЕ БЪЛГАРСКИЯ ПАСПОРТ КЪДЕ Е ТРЪГНАЛА КАКЪВ ГО ТЪРСИ САМА ЧЕ И С ПРЕТЕНЦИИ КАК НЕ СА Я НАБАРАЛИ ХАМАС ДА И ГО ПОДАДАТ ,АМАН ОТ ПРОСТИ БЪЛГАРИ С ГОЛЯМО САМОЧУВСТВИЕ КАТО ОНАЯ ДЕТО ЦОЦА ОТ ИЗРАЕЛ ПЪЛНА С ПАРИ И НЕ МОЖЕ ДА ДАДЕ 800 ЕВРО ,ЗАЩО ЩЕ И П.АЩА БЪЛГАРИЯ ,АМАН ОТ ТИЯ ЕВРЕИ ЦЯЛ СВЯТ ГИ МРАЗИ
  • 146 Болярин

    0 0 Отговор
    Български паспорт ?!! Само за северномакедонците е СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА - иначе ... няколко нули !!!
  • 147 Пак съм аз

    0 0 Отговор

    До коментар #139 от "Ляв бек":

    Тая да беше отишла на екскурзия до Горна Оряховица през 70-те години и бай Сашо Пирона да я беше разходил из забележителностите на града с файтона !