Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 09:31 1 303 5

„Процесът е само военен“

  • паледтина-
  • израел-
  • русия-
  • кремъл-
  • делегация-
  • москва -
  • хамас-
  • близкия изток

Основната задача сега е да не се допусне конфликтът да ескалира и да прерасне в световна война. В света има много различни общности, които нямат какво да губят. А желанието да дразниш някой, който живее по-добре, понякога се оказва дори по-силно от инстинкта за самосъхранение

„Процесът е само военен“ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След посещението на своята делегация в Москва "Хамас" обещава да разгледа допълнително въпроса за освобождаването на заложници с руско гражданство. Коментирайки резултатите от преговорите, представители на групата казаха, че са обсъдили бъдещето на Близкия изток, различно от това, „начертано от Съединените щати“. От Кремъл казаха, че не е имало контакти чрез президента - провеждат се консултации на ниво външно министерство. Политическият коментатор на "Комерсант FM" Дмитрий Дризе смята, че мирният сценарий в региона днес е напълно изключен.

Посещението на делегацията на "Хамас" в Москва, очевидно, приключи без големи пробиви. По-специално, представител на организацията каза, че съчувства на исканията на руските приятели да освободят заложниците, но не всичко е по силите им. Този въпрос е сложен. Разбирате, висшето ръководство не винаги може да се справи с това, което се случва в обикновените клетки. В допълнение, израелците бяха предимно заловени и много от тях имаха двойно гражданство. Но в крайна сметка делегацията обеща да разгледат проблема по-внимателно.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков каза, че няма какво да добави, контактите минават през Министерството на външните работи - там отивате. Като цяло може да изглежда, че структурите, които държат заложници, включително руски граждани, се наричат ​​не по-малко от терористи и е някак странно да се преговаря с тях на официално ниво. И, строго погледнато, няма забележим напредък в мирния процес. Да, и такова нещо по принцип няма - процесът е само военен.

Затова е време да говорим за неговото засилване и нищо друго. Въпреки че множество медии непрекъснато съобщават за задкулисни консултации, които са на път да дадат резултат. Да се ​​надяваме. Въпреки че действията на "Хамас" силно приличат на обикновено изнудване: исканията се сменят периодично, отговорността се прехвърля. Например, това не сме ние, ние нямаме нищо общо с това и така нататък и така нататък.

Сега, що се отнася до глобалните заплахи, Съединените щати търпяха и търпяха, но накрая удариха проиранските групи в Сирия и Ирак, които активно обстрелваха американски бази през последните дни. Иран от своя страна започна големи военни учения, за да покаже на враговете си пълната мощ на своите въоръжени сили. Израел също периодично бомбардира летищата в Дамаск и Алепо, което прави пистите неработещи.

Както е известно, в Сирия има руски военен контингент, който теоретично рискува в една или друга степен да бъде въвлечен в случващите се събития. Конфликтът между Израел и ООН продължава - това вече прилича на открита конфронтация с личности. Европейският съюз призова за хуманитарна пауза в Газа, но все още признава правото на Израел на самоотбрана.

Не е трудно да се заключи, че основната задача сега е да не се допусне конфликтът да ескалира и да прерасне в световна война. Всеки разбира това, но както казва вечната мъдрост, желанията не винаги съвпадат с възможностите. Понякога събитията се развиват независимо от стремежите на участниците.

В света има много различни общности, които нямат какво да губят. А желанието да дразниш някой, който живее по-добре, понякога се оказва дори по-силно от инстинкта за самосъхранение.

Но има и добри новини. Ако универсалната катастрофа може да бъде избегната, шансовете са големи да настъпи глобално пренастройване на света, човечеството да стане по-мъдро и да създаде нов световен ред. И ще живеем щастливо досега. Дори и не сега, но в по-далечно бъдеще.

Източник : Телеграм канал "Комерсант FM"

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    3 4 Отговор
    Никой няма интерес от световна война. Просто тези 2.5 милиона ще бъдат жертвани
    без много шум. Покрай сухото ще изгори и мокрото.
  • 2 Русия попиля НАТО

    8 3 Отговор
    Изваденият от развалините в Газа журналист от CNN осъди жестокото нападение на Русия над Украйна.. 😂
  • 3 Българин

    2 4 Отговор
    Хамас са Терористи който убиват Хора и Желаят Унищожаване на Израел Хамас не Защитава Палестина
  • 4 Объркано Атлантиче

    12 2 Отговор
    Израелските ционисти започнаха да правят смехотворна пропаганда срещу Хамас, представяйки се за жертви и заемайки ролята на Украйна.
    Ако смените еврейското знаме с украинското и абсурдния надпис, че Хамас е ИДИЛ с Русия ще се получи същата пропаганда.

    Евреите с цялата си наглост се представят за някакви жертви и заплашват, че ако паднат, следващи ще са страните от западния свят, както плаши Украйна вече почти 2 години.
    Подобно на украинските нацисти картинката води към сайт в който еврейските нацисти са сложили "страшни" картинки на убити евреи, вкл. генерирани с изкуствен интелект.
    Сценария и пропагандата и на двете нацистки държави и терористични режими - Украинския и Израелския са еднакви, като писани от едни и същи хора.
  • 5 Дааа

    1 3 Отговор
    Хамаз трябва да върне всички руснаци избягали от военна повинност!