Last news in Fakti

2 Декември, 2013 11:01 3 478 7

Не така бе, украинци! Учете се от нас!

  • украйна-
  • euromaydan-
  • кличко-
  • учете се-
  • от нас

Егати тарапаната в тази Украйна, ужас.

Не така бе, украинци! Учете се от нас! - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Уважаеми украински протестиращи,

Пиша Ви това писмо от топлото си местенце пред компютъра. Навън застудя, и в момента тук в България протестираме основно във Фейсбук и Туитър. Което всъщност е доста приятно, защото едни и същи хора си пишем едни и същи статуси и туитчета, и няма никакви караници и напрежение. Върви като по вода, единомислието и решителността е пълна. Освен това е тихо, уютно, и няма нито сълзотворен газ, нито някой ни удря с палки по главата докато фейсваме и туитваме.

Да Ви се чуди човек на акъла...

Уважаеми украинци, имам няколко забележки към вас. Знам, че едва ли ще се съобразите, но все пак нашия протест е доста по-стар и опитен от Вашия, така че не се подлъгвайте по това, че е безрезултатен. Нещата са принципни!

Първо, така и не ми стана ясно защо всички се влачите навсякъде заедно. И без това властите ви изкарват пет пъти по-малко, какъв е смисъла да се смесвате така просташки? Изключителна тарапана настава, запушвате целия център, хората не могат да се придвижват свободно. Виждате - става напрежение, струпват се медии, ставате водеща новина в световните емисии... Какъв е смисъла? Според мен трябва да излъчите ясни послания - кой е автентично десен, кой е автентичен гражданин, кой е платен, кой безплатен, кой е работещ, кой е студент, и всеки да си знае мястото и положението. Мога да Ви предложа и решение – обикновените граждани да протестират всяка вечер, студентите да се включват с креативни флашмобове, автентичните десни да се събират в някоя градинка наблизо само в четвъртък вечер, а неавтентичните десни да си направят митинг в Одеса. Проверено е, работи! Все пак за да стане едно общество подредено и уредено, много е важно всяка жаба да си знае гьола.

Ние пък си имаме и един общ гьол - в Белене, но това е друга тема.

Второ, не ми харесва този Кличко. Има вид на мутра. Това, че е уважаван и познаван в цяла Европа и целия свят, не е никакъв повод за гордост. Този човек може само да удря други човеци в носа, да им прави синини под очите, след което да ги праща в болница. Плюс това не съм никак сигурен, че има подходящо висше образование и политически опит. Това, че хората са го избрали, също няма никакво значение. Не знам дали в Украйна имат град Костинброд, но няма, просто няма как, толкова много хора да са гласували за този простоват боксьор. Освен това е крайно време украинския главен прокурор да се самосезира, и да заведе досъдебно производство срещу лицето Кличко за безмилостното пребиване и нанасяне на дребни и средни телесни повреди на над 60 човека, в продължение на десетки години. Има видеоматериал, има милиони свидетели, даже не знам какво чакат. Да Ви имам лидерите, егати. Празноглави побойници. Да бяхте намерили някой с очилца!

Засега е това, но ако има още – ще Ви пиша. Иначе сте добре, предполагам?

Ние също продължаваме, не сме се отказали. Пожелавам Ви успех, и ще Ви оставям, че имам доста известия във фейса, и събитията при нас не търпят отлагане. Положението е сериозно.

Победа!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nakata88bg .

    3 2 Отговор
    тук става ясно, че протестиращи в украина и българия са ученици на едни и същи учители, правете си сметка дали да ги подкрепяте
  • 2 диканеца

    1 3 Отговор
    На тези от снимката вероятно и на автора! Ако бащите ви не бяха спали до маѝките Ви в онази 1989г.нямаяе да се родите.Ако бяха излезли да подкрепят една българска партия сега нрмаше да мръзнете/не че нямаяе да се родите/а нямаше да има:на първо място ДПС,после,БКП,сини наѝ-различни и не на последно място ГЕРБ.Така че какт казва един обединител на разобединената А футболна грпа-ДУХАЍТЕ СУПАТА.
  • 3 alex xela

    2 1 Отговор
    Аз не ползвам социални мрежи, помощи и др. соц екстри. Та до украинците, абе друзя що тъй ся???? За кво ви е таз дърта смрадлива к..ва Европа, ся ако ви приемат не дай се божкеее...ще ви затрият земеделието и живатновъдството1 ще ядете полски фенири и луди крави от холандия ти е лалета имат ама..ще ви вземат газовите находика, ще ви изкупят земята, аз знам че Украйна е житницата на Европа и сте 3ти световен резерв по газ, ама за квови е дайте го на Европа, после приемете гладуващите евреи и добрите терористи от Азия и Африка и ще сте като нас, просперираща България.
  • 4 Lusi Gelovska

    0 1 Отговор
    Добро! Браво!
  • 5 Антон Леонов

    1 1 Отговор
    Дорогой автор. Я украинец, живу в Болгарии. Вы можете сидеть в тёплом кабинете и писать заказные статьи. А украинцы в Киеве и Украине не боятся холода, дождя, мороза и полицейских дубинок. Они отстаивают свои права и действуют !!!! Я, как бывший украинский государственный служащий, их полностью поддерживаю.
  • 6 Антон Леонов

    1 1 Отговор
    Относительно Кличко, вы, уважаемый автор, тоже не правы. Вы знакомы с ним личном? Вы анализировали его деятельность вне спортивной арены? Он достойный и не бедный человек, который может жить и в Германии и Австрии и Америке. Но выбрал Украину, и вернулся в Украину. Поэтому, пожалуйста, пишите качественный материал и используйте факты и аргументы.

    Коментиран от #7

  • 7 nakata88bg .

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Антон Леонов":

    а ни че, что Кличко добивается банкротства Украины? тебя, как украинца, это не волнует?