Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 09:01 5 311 82

„Тъмната“ България победи - … или как ни се подиграха на първи тур на местните избори

  • избори-
  • балотаж-
  • вас-
  • цик-
  • решение-
  • машини

Задкулисието, страхът, объркването на масите, далаверата…

„Тъмната“ България победи - … или как ни се подиграха на първи тур на местните избори - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Тъмната“ България победи! Задкулисието, страхът, объркването на масите, далаверата… Това победи на първия тур на местния вот. 500 000 невалидни бюлетини. Това търсеше „тъмната“ България и го постигна, просто се подиграха с хората за пореден път.

Какво е „тъмната“ България
Това са хора от онази част на политическия спектър, наричан още задкулисие, който има сметка да управлява по места, да си прави далаверите, да държи властта, респективно хората, да влияе на живота им.
Някъде в България има един мозъчен тръст, който „разпределя порциите от топлата баница“. Нищо лично, както се казва, просто бизнес. Но точно този тръст „произведе“ афектът от машините, ЦИК се уплашиха, ВАС се скри, а ефектът, пардон дефектът, го видяхме – над 500 000 невалидни гласа. И това е така, защото се гласува само с хартия.
Първо, целта бе да се махне машината, за да има много недействителни бюлетини – постигнато.
Второ, да има дописвания на преференции – постигнато (видяхме го онагледено).
Трето, така ще си осигурим властта по места – постигнато.

Ефектът и целта
Ефектът от всичко това е – изпълнена програма саботаж. При местните избори е важен първият тур – общинските съветници. Балотажи по места е ала-бала. Когато си набуташ хората в общинския съвет, значи си изпълнил програмата. Когато направиш така, че на първи тур да има само хартия – пак си изпълнил програмата. Следващите местни избори са след 4 години. Схемите са ясни, нещата са под контрол. „Тъмната“ България печели. Работата е свършена.
Че ще има машини за балотажа – голям праз. И да има, те нещата вече са опечени. Няма значение за задкулисието. Каквото им трябва, е изпълнено на първи тур.

Каква е целта – в точно определено време, да се случи точно определено нещо, което да произведе точно определен ефект, с точно определен резултат. Е, случи се. Честито на печелившите, както се казва, на „тъмната“ България? А хората ли, тях…

Ролята на ЦИК и ВАС
В скандала с машините ЦИК се оказаха неподготвени – или правилно инструктирани, че го изиграха неподготвени, но излязоха с решение – без машини. После рязко се оказа, че няма дежурен съдя във ВАС, който да се произнесе в петък. ВАС се произнесе в понеделник. Че на кого му пука какво ще каже ВАС в понеделник, след като изборите са минали!? След дъжд качулка, за да се изпълни нещото си от закона, че ВАС трябва да се произнесе. И какво от това? Какво ще се промени? Нищо. „Тъмната“ България го е предвидила това. И то така се случи.

Решението
При отказ от машини в последния момент и постигната цел от 500 000 невалидни бюлетини, моралът и справедливостта изисква КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ. Ще се стигне ли до това – не, разбира се. Изборите са честни, минали са, „тъмната“ България е доволна. Поне за следващите четири години, що се касае до местната власт. А като си наредил местната власт, всякакви други избори са лесни. Нали сме си от нашите…


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 горките те

    91 8 Отговор
    няма избори на които да не ни са се подигравали !!! и тъмната страна си прчели вече 34г. всеки път благодарение на “умните” българи нежелаещи да гласуват !!! по минусите ще ги преброим “умните” в тоя сайт…

    Коментиран от #71

  • 2 вкк

    65 16 Отговор
    Невалидните бюлетини са резултат на МАСОВАТА НЕГРАМОТНОСТ в някои етнически групи и не само при тях в нкк района на страната. За съжаление неграмотност и неразбиране на изборния процес се шири и при други слоеве от населението.

    Коментиран от #5

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    42 21 Отговор
    С машини - води ПуПу
    Без машини - води ПуПу ,
    после Путин им виновен ❗

    Коментиран от #57

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    60 2 Отговор

    До коментар #2 от "вкк":

    НЕграмотните НЕ са били в ДЕМОСА- основата на ДЕМОКРАЦИЯТА ❗
    Правото да гласуваш трябва да се заслужи , след спазване на задълженията❗
    В Конституцията е записано:
    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО образование до 16 години ❗
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 5 Отговор
    Но Има Видов ДЕН
  • 8 Айде още един!

    46 38 Отговор
    Поредният пропагандатор на фалшификаторите от ППДБ! Колкото и да ги пускате тези мижитурки, един след друг, нищо не променя факта, че ДАНС разкри крупната фалшификация!
    Иначе днес , вече щяха да са спечелили изборите със 99.99%!

    Коментиран от #40

  • 9 и вас да ва запитам

    49 26 Отговор
    Цял свят като гласува с хартиени бюлетини, какво си правят невалидните гласове?

    Коментиран от #39

  • 10 не е проблема в електората

    43 7 Отговор
    Проблема е че властта държи бюлетините ненужно сложни. Ако не се пише и брише по бюлетините, няма да има невалидни.
  • 11 Баш софиянец

    52 10 Отговор
    Точно казано! Затова не наричайте хората, които НЕ гласуват апатични, мързеливи и прочие. В България стана така, че гласуването няма значение. И тези, които не искат да съдействат на тия безобразия и да ги разиграват като май муни, не ходят по избори. Другите нямат нищо против да се включат в далаверата начело с избирателните комисии (както видяхме). Понятието "демокрация" у нас е непонятно.

    Коментиран от #12, #31

  • 12 със седене у дома

    20 7 Отговор

    До коментар #11 от "Баш софиянец":

    няма да го промениш.
  • 13 София

    25 20 Отговор
    Стига внушения! Никой в Европа не гласува с машини, в Германия са забранени. В София никой да не гласува и тогава няма да има кмет.

    Коментиран от #14, #24

  • 14 ммне

    15 2 Отговор

    До коментар #13 от "София":

    ако никой не гласува, ще си остане стария.
  • 15 В неделя с машините!

    15 18 Отговор
    Зле за момата от маалата.

    Коментиран от #74

  • 16 Тото 1 и Тото 2

    38 5 Отговор
    Да благодарим на баш юнаците Бойко и Делян и на техните марионетки за това !
  • 17 Оги

    33 4 Отговор
    Не само тъмна ,а мътна беше тази трагикомедия наречена " избори" !!! Покупко продажба на гласове от партиите на сглобката ,обсебили държавни институции ( раздадоха хиляди лева бонуси) преди изборите ,малограмотните полицаи работеха за тях ,олигарсите хвърляха пари за малоумните и малцинствата ! Много истина има в песента на Слави Трифонов " Няма такъв народ" !!! Неграмотни избранници в комисии , подправени протоколи ,драсканици , пълен хаос,това са сглобката !! Никой не пита Мария Габриел какво предателство извърши във Великобритания ,колко време ни продава в САЩ ,но тези гонят журналист !!!
  • 18 Фейк Р

    33 10 Отговор
    За признанието на Киро, че са фалшифицирали изборите ли говорят, че не стана ясно от статията
  • 19 Разбирач

    17 1 Отговор
    Кучето си лае, кервана си върви.
  • 20 Демократ

    30 5 Отговор
    За съжаление става така, когато мафията си има държава и когато няма правосъдие и върховенство на закона, разделение на властите и свобода. Само не мога да си обясня в каква България искат да живеят хората, които подкрепят всичко това - диктатура или демокрация. С робско съзнание,каквото изгражда диктатурата, нормална държава не може да съществува. Винаги ще безчинства задкулисната мафия,за да бъде на власт, да държи парите и контрола над всичко.
  • 21 Самата истина е това

    30 0 Отговор
    На 6 милиона население изборна активност 30% има 500 000 невалидни бюлетини ! Айде кажете че не е нагласена работата .
  • 22 Мъдрият

    22 13 Отговор
    Стига вече с тия машини! Ако машинното гласуване беше правилно - цял свят щеше да гласува така!
    А машинно гласуват само няколко държави в света, между които Венецуела и други подобни!

    Така, че вместо тия машини - по-добре усъвършенствайте системата, за да може да се гласува онлайн, а също така - направете читав начин за гласуване по пощата!
  • 23 Какво очаквате?

    28 10 Отговор
    Това, което беше заявено в "оня запис" от Киро Петков и Асен Василев се изпълнява точка по точка.
    Правителство на три ДС партии - ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС с посресдничеството на Алексей Петров - моля. Налице.
    Ала - бала на избори и манипулации - моля. Налице.
    Изпиране на босове на организираната престъпност, на Борисов и Пеевски - моля. Налице.
    Опапкване на каквото е останало - моля. Налице. Пример: Вчера МС одобри купуването на американски БМП Страйкър на цена по 7,5 млн. долара бройката. Проверете в интернет - макс. цена е под 4 млн. долара.
    А вие - честни избори искате?! Е как ще има такива, като ДС-отрок 3-то поколение и племенник на Петър Младенов трябва да е кмет за да не блокира СОС, където доминира Сглобката?! Толкова ли сте наивни?
  • 24 Демократ

    34 2 Отговор

    До коментар #13 от "София":

    Никъде в Европа не се фалшифицират избори и не се говори за купуване и продаване на гласове и недействителни бюлетини, във всяка демократична държава има изборни закони,които гарантират на хората да гласуват както си изберат- дистанционно, по пощата,електронно, никъде няма бюлетини чаршафи, има ЦИК от юристи експерти които следят законността на изборите, а не партийни сульо-пульовци, никъде не е кошмар броенето, резултатите се обявяват същия ден електронно, а не след 7 дни натъкмяване, навсякъде избори се приемат ако е гласувало 50%+ 1 от населението, не може малцинство да определя живота на мнозинството. Доста трябва да прочетете,за да кажете как е в Европа. И ние искаме да е така, но в България 34 години не става,не се разрешава да има честни избори.

    Коментиран от #33

  • 25 Работата смърди

    22 5 Отговор
    Деян Николов от Възраждане с 8%!!!! Кукумян със 17 , това вярвате ли го ?

    Коментиран от #29

  • 26 Трандафор

    22 7 Отговор
    Значи "тъмната" България не е либералната България, обявена от Киро за към 10%, преко сили, така ли?! Това е повече от добра новина, понеже ще освети лъжата, че ППДБ са десни! Не, те са градска /софийска/ либерална общност.

    P.S. Демокрация е власт на мнозинството. Либерализмът, доста противоречива идеология, е предимно за т.н. елит, а понятието "либерална демокрация" е коварна подмяна на демокрацията по принцип, понеже се занимава с права на малцинства и различия, а мнозинството е пренебрегнато и поставено в графата "простолюдие"! Либерализмът е партиен бизнес, не е политика!
  • 27 Коч Ина

    14 8 Отговор
    виновен разбира се е пепавото министърче, което реши, че законите не важат за него. Виновни са и всички гъбари, които за пореден път казаха - съдбата на България не ме интересува
  • 28 Дора

    12 18 Отговор
    Статията е точна и вярна.Сега обаче идва нашият ред.Ние ще отвърнем като бумеранг на хартиената коалиция -БСП, ГЕРБ СДС, ДПС, ИТН, ВЪзраждане.На балотажа българският народ ще гласува наказателно срещу ГЕРБ СДС и БСП.
    Загуба за Ваня Григорова.Тя отпада. ГЕРБ СДС губят позиции, падат от власт завинаги на 100%.Няма значение на кое място са чрез купуване или фалшифициране на бюлетини. Те със сигурност никога не могат да управляват самостоятелно. Това вбесява Борисов.голямото му дебело его не му позволява да види реалността.Предателството на Президента Радев също ще бъде наказано от народа .Рейтинга му пада .Какъвто и политически проект да се опита да направи ще завърши с неуспех.Ще получи отговор от Вселената и този отговор никак няма да му хареса. За него най- добре е да се оттегли от политиката. По същия начин е наказано предателството и голямото его на Слави Трифонов.ИМА такъв народ освен да пречат на реформите в България, Тяхната злоба срещу Продължаваме промяната демократична България е толкова силна, че са готови да пречат по всякакъв начин за Просперитета на България. Тяхната партия начело със Седящия на дивана са вредни за България. За това на следващите Парламентарни избори няма да влязат в Парламента, остават под чертата с 2%.

    Коментиран от #30, #68

  • 29 Татко Барва

    12 2 Отговор

    До коментар #25 от "Работата смърди":

    пълно е с идиоти брат, и гъбари, за съжаление го вярвам, вявам и че няма спасение за България вече
  • 30 Мастър Чеп

    8 7 Отговор

    До коментар #28 от "Дора":

    ще отвърнеш на дедо си фалуся, гъбар смешен
  • 31 жалко за теб

    11 6 Отговор

    До коментар #11 от "Баш софиянец":

    че и се излагаш публично мислейки се за умен! точно заради НЕгласуващите политиците си правят ала-бала с гласовете им !!! но простичкия човек неможе да го осъзнае. защото е велик в своя свят единствен свят излюнизоран свят на мечти и фалшива гордост

    Коментиран от #43

  • 32 Яяяя

    24 1 Отговор
    Че на тази тулупия демокрация ли и викате? У нас никога не е имало демокрация. Бандитска приватизация начело с ДС и БКП. Забравихте кой създаде ДПС и мафията. Другаря Луканов. От тогава до днес ни управляват същите другари от БКП и ДС. Имаше някакви наченки в началото, но Иван Костов ги съсипа тотално с краденето си. Днес комунизма е тулупията на члена на БКП Бойко Методиев Борисов.

    Коментиран от #35, #55, #60

  • 33 само да попитам

    5 6 Отговор

    До коментар #24 от "Демократ":

    по пощата как се гласува без хартиена бюлетина?отделно в урните сигурно пускат флашки хората?!?!?

    Коментиран от #50

  • 34 България

    21 4 Отговор
    Касиране на изборите ..точно това писах и аз преди ден тук без да съм автор във факти .Реалността ..? Тя е по грозна даже .Не малко от вкараните бюлетини в урните са от членове на комисиите просто защото всички в малките селца и градчета са зависими от феодал- гарантирам ви го това от личен опит .И нещо много важно за България .Трябва със закон да се забрани гласуването с бюлетина и преброяването да е с машинки като в САЩ които автоматично броят ....Извинявайте , но когато казват че немците гласуват с хартия аз искам да попитам Немеца продава ли си гласа за 20 евро ? Немеца дописва ли бюлетини за омбашията феодал ? Немеца раздава ли пари по гетата за да гласуват за него ?....Разберете имаме си работа с лъжливо , примитивно племе ..българско а не със хора със високо съзнание ,за това закон за забрана за гласуване с листчета .И незабавно КА -СИ-РА-НЕ ...на мръсните избори ..Вие журналистите настоявайте за това .

    Коментиран от #41

  • 35 Стършел

    9 10 Отговор

    До коментар #32 от "Яяяя":

    Точно казано! А ванчето е новия радевой. Който гласува за нея ще се усети когато е вече късно.
  • 36 Хасковски каунь

    2 0 Отговор
    Сичко ще бельни в неделя
  • 37 Поп

    0 0 Отговор
    Кво каза?
  • 38 И. Костов

    15 3 Отговор
    Tъмната България е задкулисието на Държавна Сигурност и старите структури на БКП,маскирани като псевдореформатори и най-върли атлантици.Готови на всякаква безпринципност,за да точат комисиони от бюджета,чрез т.н.поръчки и проекти.Дебелоочието е безгранично-родата на др.Петър Младенов-кмет на София.Това е дъното.

    Коментиран от #65

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Лудия касапин

    13 5 Отговор

    До коментар #8 от "Айде още един!":

    Изведнъж ДАНС много удобно взеха да разкриват,каквото им поръчаха два дена преди изборите. Иначе на капацитетите трябваше македонското разузнаване да им каже,че някакъв руски агент се прави на свещеник в центъра на София.

    Коментиран от #81

  • 41 Стършел

    8 9 Отговор

    До коментар #34 от "България":

    Мафията знаеше, че не може да има касиране на изборите. Трябва нещо по работещо срещу такива мръсни далавери. Винаги готовите на мръсни номера(чалгари, дпс, бсп, възизрожденци), си свършиха работата. Остана урока за хората, че им лъсна мръсната същност на патерици на мафията.
  • 42 любител

    9 1 Отговор
    браво бе калинчо ти откри топлата вада та това няма разумен човек в Б-я който да не го знае. въпроса е вие младите хора бъдещете на тази страна да си отворите очите и да бъде изметена тази паплач която ни управлява като продава интересите на народа на чужди посолства срещу лични облаги.

    Коментиран от #52

  • 43 Баш софиянец

    3 3 Отговор

    До коментар #31 от "жалко за теб":

    Високомерието е излагане и то публично. Да квалифицираш някого, когото не познаваш, защото има мнение различно от твоето, е не само високомерно, но и не много умно и доста "простичко". Знам, че ТВОЕТО мнение е "единственото вярно". Точно тия грачат гръмогласно за щяло и нещяло и съдят другите хора без изобщо да ги познават.
  • 44 ЛЪЖА

    5 7 Отговор
    ЦИК изпълни брилянтно задълженията си. ВАС потвърди това в съдебното решение.
    Спрете да облъчвате хората.
  • 45 Коалиция Ала-Бала

    13 4 Отговор
    Подиграха ни се хора с двойно гражданство, хора без адресна регистрация, хора отрекли се от родителите си, хора без морал. Подиграха ни се още хора човъркащи едни машини, за да си поиграели, подиграха ни се хора обвиняващи агенцията по национална сигурност, че си върши работата, подиграха ни се хора обвиняващи централната избирателна комисия също , че си върши работата......а в заключение, от американското посолство ни се подиграват, че сме гласували като Бай Ганьо!...

    Затова или грабвайте всички отново хартиените бюлетини и гласувайте масово или грабвайте сопите, защото тия от сглобката на посолство вече не се търпят, както и всичките им медийни клакьори!
  • 46 Буден

    2 1 Отговор
    Да Просто Сигурно
  • 47 Хайли лайкли

    8 4 Отговор
    Задължение на всяко едно правителство е да създаде точната организация за провеждането на честни, прозрачни и почтени избори!!! Къде беше нашето мило правителство назначено от посолството през цялото време, защо не си свърши работата, защо министърът палячо не беше арестуван, защо се допуснаха изборни машинации с хартиените бюлетини, и още много въпроси , насочени все срещу правителството, което мълчи за своя пълен провал, а хвърля само обвинения настрани.

    Коментиран от #53

  • 48 тука е така

    9 3 Отговор
    Алоооу, топлофикация ли е? Не, ние сме ЦИК! Ааа, няма значение и на вас да ви...
  • 49 Абе

    5 5 Отговор
    Глупости, престанете да манипулирате хората !
  • 50 Демократ

    10 0 Отговор

    До коментар #33 от "само да попитам":

    Прочети, за да разбереш как, даже в Румъния гласуват по пощата, хората са го измислили как да не се фалшифицира вота. Румъния ни е съседка, а в старите демокрации съществува отдавна.Никъде не се откриват изборни бюра по света, само България така лишава българите в чужбина да гласуват всички, които искат да гласуват по съвест и право, както е по Конституция.
  • 51 България

    11 5 Отговор
    Точно преди седмица , когато гръмна скандала моля ви не забравайте кои излезнаха и вкарваха паника Не забравайте думите им .Пеевски каза "това е опит за държавен преврат Нясои иска да прави ала бала .." Тошко Йорданов Десислава Атанасова все побеснели кучета обвиниха без грам разум че някой ще им открадне изборите и ще ги фалшифицира ..Гнусната лъжа се тиражираше като във психиатрия от болни мозъци .Истината е че откраднаха и фалшифицираха изборите с тези хартийки ..И така 20 години ..Няма ли закон за всяване на лъжи и паника да осъди тези долни лъжци ограбили моя вашия вот искам да знам ?
  • 52 Азимн

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "любител":

    На такива, като този калинчо, им е по-лесно и изгодно да дращят и дават акъли!
  • 53 Да, ама не...

    6 0 Отговор

    До коментар #47 от "Хайли лайкли":

    Това не важи в България, където всеки прави обратното на разумното и после на никого не се държи сметка. Потърпевши винаги са обикновените граждани защото винаги те страдат, а виновни за нарушенията няма. Ти какво ще направиш когато някой ти прави напук, за да ти причини неприятности, а правораздавателните органи ти кажат, че той няма вина?
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Майсторът 🐷 на Илюзийте

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "Яяяя":

    Трудно е да не се съгласи с теб човек! Жалко е, че звучи като епитафия за поруганите мечти на цяло поколение, но пък е вярно.
  • 56 Минувач

    10 4 Отговор
    Логиката показва значи, че тая Тъмна България е ПП/ДБ, защото техен човек предизвика скандала и от него тръгна всичко, което беше ясно, че ще елеминира машините. Дали е така, вече няма значение, но не може да обвиняваш друг, че е спрял машините, когато ти си пратил твоя човек да снима, да знаеш че там има камери и, че ДАНС а после и ЦИК нямат друг избор за решение след записа.

    Коментиран от #66

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 само проблеми с машините

    3 1 Отговор
    Тази неделя очакваме проблеми с ролките с хартията на принтерите.
  • 60 Ами сега!

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "Яяяя":

    Напълно си прав, но никъде по света, където има демокрация, тя не е наложена от управляващите на населението, а точно обратното! Народа назначава управляващите и непрекъснато ги контролира за да не става като у нас. С други думи народа налага демокрацията на управляващите, които сам назначава и ако не си вършат работата ги сменя навреме, а не ги преизбира както правим ние. Когато народа не си защитава интересите сам, а оставя управляващите да налагат личните си интереси демокрация няма да има.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Веее... либерасти

    8 4 Отговор
    Мааалий, че то цяла Европа и САЩ били от тъмната страна! Сал в едив Брюксел, брюкселските зелки били откъм светлата страна. Ми за 34 години да си бяхте образовали гласоподавателите веее ... либерасти. Вместо това произведохге функционални неграмотници.

    Коментиран от #63

  • 63 да ва запитам

    4 2 Отговор

    До коментар #62 от "Веее... либерасти":

    След като цял свят гласува с хартии, абе кво си правят невалидните булетини?
  • 64 Айде бе,

    2 1 Отговор

    До коментар #61 от "Абсурдистан":

    Ами ми нали този ИИ също се програмира? И кой мислиш ще го програмира? Ако продължаваме да цъкаме само с мишката и клавиатурата, да си оплюваме брадите и да чакаме някой друг да измисли нещо полезно точно за нас, а не са себе си, няма да го дочакаме! На мен и теб никой няма да ни даде даже на снимка да го гледаме, а не да се доближим до него.
  • 65 Та сега пак

    9 1 Отговор

    До коментар #38 от "И. Костов":

    100% прав. Вижте само колко билюци бивши комсомолски секретарчета, партийни секретари,даскали по политикономия,научен комунизъм,коминтерновски фамилии, номенклатурни фамилии,десарски фамилии, култертрегери ... лакомо пълзят към върха на държавното управление! Ако тръгнем да ги броя поименно няма да ми стигнат 10 страници. Не стига,че ги хантутихме 45 години та сега пак ги хрантутим.
  • 66 малко трябва, но навреме...

    6 0 Отговор

    До коментар #56 от "Минувач":

    Докато "логиката ни" сочи все, че някой друг ни е виновен и някой друг трябва да се заеме със сложната задача да оправи нещата все така ще бъде и даже по лошо ще става.
  • 67 откак гласуваме с машини

    3 2 Отговор
    само проблеми.

    Едни избори не са минали гладко. Явно останалите страни не са толкоз прости за колкото ги имаме.
  • 68 До Дора

    7 1 Отговор

    До коментар #28 от "Дора":

    Апостолова, бъркаш просперитет с парапет и не ти е за първи път! С други думи, вече си рецидивист политхалтураджия! Вселената и тебе те гледа, да знаеш!
  • 69 играчи

    5 0 Отговор
    при 500к невалидни бюлетини и при избирателната активност , която имаме това означава , че резултатите са 100% предварително наредени - а да видим сега дали някой ще поиска касиране на тези избори или всичко е предварително разпределено
  • 70 Дивергент

    2 1 Отговор
    Да не би ,,проблема" да е при кой от двата начина за гласуване изборният вот може по -лесно да се манипулира?Ами да гласуваме тогава с цветни камъчета? Но и тогава ще има проблем - кой ще ги брои.
  • 71 Иван С

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "горките те":

    Винаги имаме възможност да кажем "спукано гърнето" и тая игра да не я играем. Слава богу, вече няма желязна завеса, няма да те застрелят на границата. Просто си взимаш шапката и си тръгваш, света е голям, спасение дебне отвсякъде. Топли приятни места за умни и кадърни хора дал господ.
  • 72 Тома

    1 5 Отговор
    За това умните хора не ходят да гласуват много отдавна

    Коментиран от #75

  • 73 Артилерист

    3 1 Отговор
    Прав е автора и за съжаление във всичко е така след "победата " на капитализма/ демокрацията. Капитализмът вече е като спъващият се и лазещ по стъпалата към самолета Байдън.
  • 74 Я пак помисли

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "В неделя с машините!":

    Гласуването е смесено,а ти ръсиш простотии.
  • 75 Гражданин

    5 0 Отговор

    До коментар #72 от "Тома":

    За това изборите се решават от циганите!
  • 76 Маймуни

    2 2 Отговор
    Саботаж може и да има, но кой го организира? От коя партия е например председателката, която ударно драскаше преференции на бачо Цено, на Иван, Петкан и др.,които обаче не са от нейната ПП. Каква е логиката? Компрометира се хартиения вот и се разчиства пътя на машините за балотажа, а там вече с ала-бала и флашкод, като на президентските, колкото им трябва толкова. Може да ни мислят за маймуни, ама не пасем трева.
  • 77 Тома

    3 1 Отговор
    До батко гражданин.
    Гласувахме за всички измекяри които ни обещаваха светло бъдеще и какво стана а.Циганите вземат от нашите пари дадени им от същите за които ти ме караш да гласувам.Няма да стане вече.
  • 78 Винкело

    0 0 Отговор
    Е, то ако всичко беше наред, за какво щехте да пишете бе, за чайки и либов?
  • 79 мани беги

    2 0 Отговор
    аз за манхали и помаци не гласувам!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ужас(истински)

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Лудия касапин":

    Е, ми два дни преди изборите стана ала-балата с машините, затова така се получи...
  • 82 тиквенсониада

    1 0 Отговор
    БОЙКОВЩИНАТА се обедини с ПЕЕВЩИНАТА и ни показаха , че каквото искат те , това и ще стане ! Защо никой не протестира по площадите , пред една къща в Банкя и пред имението с високи дувари на Шиши ?