Last news in Fakti

25 Март, 2024 08:01 95 633 92

"Това, което наблюдаваме в България, е крайно тревожно"

  • корупция-
  • нотариуса-
  • сотир цацаров-
  • българия-
  • престъпност-
  • medel-
  • мариаросария джулиелми-
  • правосъдие-
  • правосъдна система-
  • прокуратура-
  • владислава цариградска

Поводът: състоянието на съдебната система и събитията около съдия Цариградска

"Това, което наблюдаваме в България, е крайно тревожно" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Помните ли, че бившият главен прокурор Сотир Цацаров твърдеше, че знае всичко за всеки в държавата? Оказва се, че неговата памет е избирателна. Когато от собствения му гардероб изскочи скелетът на Мартин Божанов-Нотариуса, Цацаров изпадна в амнезия. Оказа се, че той не го е познавал, не го е виждал и както сам заяви, никога не е имал "съучастие, съпричастност, подпомагане". Също така се оказва, че бившият главен прокурор не знае за топлата връзка между прокуратурата и медиите на Пеевски, макар че първите интервюта на Сотир Цацаров (във всичките му качества) се явяват именно там. В изданията, които най-често разпространяват очернящи материали; именно в тези, откъдето започнаха най-безобразните нападки срещу съдия Владислава Цариградска.

"От 2018 нищо не се е променило"

Тези и още откровения Сотир Цацаров сподели преди три дни пред Висшия прокурорски съвет. Точно в деня, в който MEDEL (Европейски магистрати за демокрация и свободи), Европейската съдийска асоциация (EAJ), Фондация "Съдии за съдии" и Асоциацията на европейските административни съдии (AEAJ) изпратиха писмо до комисаря по правата на човека на Съвета на Европа Дуня Миятович и до комисаря по правосъдието на ЕС Дидие Рейндерс, в което обръщат внимание на състоянието на съдебната система в България и тревожните събития около съдия Владислава Цариградска.

Това не е първият случай, в който MEDEL се занимава с България, изпълнявайки своята мисия да подкрепя независимостта на съдебната система, демократичните ценности и върховенството на закона в държавите-членки на ЕС.

В края на 2018 година MEDEL изрази сериозна загриженост относно независимостта на българската съдебна система, относно натиска, на който бе подложен председателят на българския Върховен касационен съд Лозан Панов и липсата на реформа в българската прокуратура.

Поводът бяха събитията от пролетта на 2017, когато мъже с маски необезпокоявано изчакаха Лозан Панов пред ВСС и поставиха на пътя му кървави агнешки главички. Сюжет който бившият главен прокурор навярно не е забравил. Сюжет, който никой не се зае да разследва. Пак тогава именно Лозан Панов заяви, че Делян Пеевски, посредством своите медии, е еквивалент на Йозеф Гьобелс. Той беше и първият висш магистрат, който открито заговори, че в България мафията си има държава.

Балканската интерпретация на Коза ностра не остава незабелязана. Организацията на европейските магистрати призова Света на Европа и ЕС да настояват за предприемане на конкретни стъпки за защита на независимия съд в България.

"...Само че от 2018 до сега, положението не се е променило. Нашата асоциация неведнъж е изразявала своето отношение срещу атаките, които идват от медии, от политици, от публични фигури и други официални лица, включително от представители на юридическото съсловие, срещу съдиите в България." Думите са на Мариаросария Джулиелми - президентка на MEDEL, с която говорим за смразяващия ефект, за климата на недоверие, който пречи на съдиите в България да си изпълняват задълженията. "Това което наблюдаваме, особено в случая със съдия Владислава Цариградска, е крайно тревожно."

Мариаросария Джулиелми е италиански прокурор. Тя ръководи сдружение от 26 асоциации на съдии и прокурори, обединени от идеята за гарантиране независимостта на съдиите, почтеността на прокурорите и за съхраняване устоите на демокрацията.

В мъртвата хватка на правосъдната система

Конкретният повод за поредната позиция на европейските магистрати, изпратена преди три дни до Съвета на Европа и ЕС, са заплахите и натиска, на които е подложена съдия Владислава Цариградска, както и колегата ѝ Цвятко Лазаров. От 2019 година съдия Цариградска многократно е съобщавала за случващото се. В продължение на 4 години нейните сигнали са оставяни без последствие. И до днес все още срещу никого няма повдигнати обвинения. "След последните си публични изявления за отправените заплахи, съдия Цариградска отново стана обект на медийни атаки и заплашителни съобщения…", пише в текста на писмото.

В позицията на четирите съсловни организации, изпратена до комисаря по правата на човека на Съвета на Европа Дуня Миятович и до комисаря по правосъдието на ЕС Дидие Рейндерс, се обръща внимание върху опитите на престъпни организации да оказват натиск върху съдии, включително от средите на самата съдебна власт, върху липсата на ефективна отчетност на главния прокурор, върху прекомерната намеса на прокурорите и по-специално на главния прокурор в управлението на съдиите.

Всичко това е поредната илюстрация на патовата политическа ситуация, в която се намира в момента България, и която е породена именно от мъртвата хватка на правосъдната система.

Автор: Еми Барух


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 177 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    221 21 Отговор
    Би трябвало всеки да се е убедил че само Народния съд може да раздаде справедливост.
  • 2 факуса

    185 10 Отговор
    най добре да дойдат китайците,с такива се оправят лесно по стадионите,там си спомнят всичко
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    181 8 Отговор
    Знаете ли как се казва мъжка калинка ❓
    Калин ❗ Калин бе, шефа на МВР . Онзи който се е обадил на вече заличени "нотариус" , за да му каже, че Бакалова го е осветила❗
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    141 8 Отговор
    Вместо мъжката КАЛИНка да бъде вече разследване, Сглупката се разглобява защото ГЕ"П не си го давали за смяна от Министерското кресло 🥸🥸🥸🥸
  • 5 Име

    173 7 Отговор
    Съдиите и прокурорите взимат заплати по 10 000 лева почти, за тези пари - не си мърдат нито пръста, нито ухото един вид, клечат на банкомата и това правят.

    Какъв нотариус - какви 5 лева - нещо ни баламосват, изкараха един нещастен по своему мошеник - голяма риба.
  • 6 Фен

    89 31 Отговор
    А, ДВ, не така! Оревахте света срещу Гешев, махнахте го, сложихте си Бобито Сарафов, сега пак рев? Ма решете, какво искате!
  • 7 Стилян

    173 5 Отговор
    Полицията бие,прокурора крие,а съдията замазва положението.
    В БЪЛГАаРИЯ няма Правосъдие.
  • 8 Герен

    147 6 Отговор
    КАКВОТО И ДА ПИШЕМ КАКВОТО И ДА ГОВОРИМ КАЗВАЛ СЪМ ГО. ДЪРЖАВАТА НИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 15 ГОДИНИ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЕДИН ДВАМА ДУШИ. ОБСЕБЕНО Е ВСИЧКО ПАРЛАМЕНТ ПРАВИТЕЛСТВО СЛУЖБИ. ДО КАТО НЕ СЕ ИЗЧИСТЯТ НА 70% СТАРИТЕ КАДРИ И НАЗНАЧАТ НОВИ НЯМА БЪДЕЩЕ ДЪРЖАВАТА НИ. А ПОСЛЕ РАЗСЛЕДВАНЕ СЪД И ПРИСЪДА НА ВСИЧКИ ЗАМЕСЕНИ. ЗА НАЗИДАНИЕ И ДА ЗНАЯТ НОВО ПОСТЪПИЛИТЕ КАКВО ГИ ЧАКА. ЗАТВОРИ ТРЕБЕ .
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    93 12 Отговор
    Нашите ВЛАСТиТУТКИ изразих ли съболезнования за десетките загинали в АТЕНТАТ ❓‼️
    Май дори заради протокола, не го направиха🤔

    Коментиран от #10

  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    34 6 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ИЗРАЗИХА ЛИ
    /ред.гр./

    Коментиран от #50

  • 11 ШАРЛАТАНИ !!!

    49 19 Отговор
    Аха ... Дойче веле ... светът на (дез)информацията ... няма да се чете !

    Коментиран от #47

  • 12 Хубав

    51 13 Отговор
    А Цариград ска как е назначена и за нея има статии. АМИ ХАЙДЕ ДА ГИ ОПРОВЕРГАЯТ с факти. КОНКРЕТНО да напишат това е лъжа защото не е вярно поради тези факти.
  • 13 инж. Ганчо Илков

    72 7 Отговор
    Докато съществуват Политически Проекти заменили Политическите Партии, докато Лидерите на тези Проекти се вживяват в Ролята на Дон Карлеоне, докато съществуват "Политици" кланящи се на болшевизирани Диктаторски Режими, ще Властват Мутри, Мафиоти, Олигарси и тем подобни. В тези Условия няма Върховенство на Закона. Всички Институции в такава Държава са Корумпирани и Властва Презумцията не на Закона, а каквото каже Началника. Както Левски на времето е Възкликнал недоизказано: "О, Народе....". Живеем във Времето на Изкуствения Интелект, на Еволюция на Комуникационните Технологии, а Държавните ни Управници са с Първобитно Мислене. С Манталитет без Коалиционна Култура, без Политическа Грамотност. Живеят с Алчност и Страх от Закона.

    Коментиран от #55

  • 14 Пловдив

    100 1 Отговор
    Цацаров(…а и не само той,от магистратската Мафия!!!)са за затвор и ,то много отдавна!!!
  • 15 Ха ха ха а така

    74 17 Отговор
    А бе я кажете какво става с молещия се Денков , че е по интересно , та дружно да се посмеем ....
  • 16 бай Иван

    72 12 Отговор
    Еми как да и помогнат на Цариградска като тя е на обръщение "Марти" с лице на което води дело? Айде стига с тая женица, щото и тя е в кюпа.Може да не е в същият ама има и други кюпове. Действително съдебната система е в насипно състояние с изключение на организираната съдебна система, но не ни представяйте и Цариградска като жертва. Тя не е решението, а е също част от проблема в съдебната система. Не мога да да си представя един безпристрастен съд в който съдията води делото като си говори на галено или на малки имена с лицата в процеса. А после била жертва на същите тези лица.Не мога да си представя съдия например в САЩ да бъде допуснат да правораздава , на който половинката да е свързана с рекет и участие в организирана престъпност.
  • 17 Много вярно

    90 5 Отговор
    Точно в десетката!
    Държавата трябва да се изчисти отвън. Отвътре сми не можем, защото мафията е пуснала пипала навсякъде.
  • 18 Тяхната памиет

    61 3 Отговор
    Тяхната памиет и пинтереси са Винаги Избирателни! Избират кои закони да зачитат ! Избират кои действия да предприемат! - Независимо от регламентираното от Закона! Така че думите Прокунрор, Съдия и Управляващ Просто нямат Никаква Стойност! И могат пда бъдат заменени с Думата МОШЕНИК!
  • 19 Това е стара система!

    69 2 Отговор
    Това е стара система! Изграждана с години! Още от времето на Филчев! И преди него! просто сега нещата станха по-видими!
  • 20 Пешо от панелката

    88 5 Отговор
    Цацар Сотиров е добър юрист и интелигентен мръсник и подлец, за разлика от Гешо Иванов, който е слаб юрист и не особено интелигентен мръсник и подлец.

    Коментиран от #27

  • 21 озадачен

    64 13 Отговор
    Малко е странно , именно съдия Цариградска да се явява "знамето" на борбата с корупцията в съдебната система ! Тя , като истинска блондинка , в национален ефир си призна , че се познавала добре с Марто ("Нотариуса") и че е на "ти" и с Лозан (Панов) . Не отрече и "борческото" минало на съпруга си , както и крими подвизите му (неговите и на брат му) , така че - не е ли странно , точно тя да ни бъде натрапвана за "чистото лице на българското правосъдие" и "на заплашван от "съдебната" мафия магистрат ?!
  • 22 Чужди журналя че дори от ДВ трябва да ни

    51 3 Отговор
    Отварят очите че нашите мисиряни са толко зависими че несмея и думичка да напишат
  • 23 Сопола .

    67 3 Отговор
    Цацата, Каскета, Тиквата, Прасето, лудят Никола Филчев, Гоцето и много други около тях са все лица от мафията. Затова всички те имат амнезия. Ако някой от тях изтърве сапуна,...
  • 24 Сопола

    68 8 Отговор
    БОЕЦ на Георги Георгиев са намерили пътната карта за турския пАток и са я пратили на Кьовеши. Затова Тиквата сега бяга с 200... Бай Ставри го чака...
  • 25 Путинофил

    35 20 Отговор
    Имаме путинофилска съдебна система.

    Коментиран от #56

  • 26 Знаещ

    45 8 Отговор
    Цацаров е човек на мафията, няма значение от кой цвят. Всички са звързани с Русия: Гергов от БСП, Борисов от ГЕРБ, Пеевски/Доган от ДПС. В подкрепа на това беше срещата му в Москва с главния прокурор на Русия Чайка. След себе си остави Гешев, който се фука с руския си часовник.

    Коментиран от #37

  • 27 Жипко Бибитков

    17 5 Отговор

    До коментар #20 от "Пешо от панелката":

    Мдааа, в това се крие красотата на разнообразието в природата...и мафията...

    Коментиран от #29

  • 28 ЧЕ ТО ИМА ЛИ

    55 12 Отговор
    нещо положително в нашата кочина ? КирО тъпотО, асанчО крадливотО, хр.иванОФ, ат. атанасОФ са наглен пример за ГНИЛОЧА в България ! На такива мястото им е до Н. Чаушеску !!!

    Коментиран от #31

  • 29 ОФФФФФ...

    58 9 Отговор

    До коментар #27 от "Жипко Бибитков":

    А какво ще кажеш за умнокрасивитета- за "парапета" на Ленчето и Киро измамника или за нагли евреин Лорер?!!
  • 30 Българин 🇧🇬

    70 5 Отговор
    Правосъдната система може да бъде на Европейско ниво само след физическото отстраняване на : Борисов , Пеевски , Доган , Гешев , Цацаров и Сарафов.
  • 31 Българин 🇧🇬

    31 19 Отговор

    До коментар #28 от "ЧЕ ТО ИМА ЛИ":

    Има и доста други като , Копейкин , Тиквата , Пеевски , Доган където мястото им е също при Чаушеску.
  • 32 Бай Ив

    41 5 Отговор
    МАФИЯТА НА КОЗА НОСТРА ТРИЦИ ДА ЯДЕ!!!! ТЕ ТОВА В БЪЛГАРИЯ Е ИСТИНСКА МАФИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКИ!!! РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ СА ХОРАТА ОТ ВИСШИЯ ЕШАЛОН НА БКП ,КОИТО ПРЕЗ 45 ГОДИШНИЯТ КРИМИНАЛНО ВЛАСТВАНЕ ДОБИХА ОГРОМЕН ОПИТ С ТЕРОРА СИ ВЪВ ВКИЧКИ СФЕРИ НА ВЛАСТА НАД ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ ,КОИТО БХА ПРИНУДЕНИ ДА ТЪРПЯТ ТОВА КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО!!!!

    Коментиран от #45

  • 33 Съдията Дред

    40 5 Отговор
    Голям мерак да изкарат съдийката Владка ангелче небесно. Ми да, то какво от това, че Митьо Очите е бил на сватбата и, нали е приятел на мъжът и, не неин. Тя не е мутра, само мъжът и и брат му. Тя не върти имотни далавери със земеделски земи , само родата на мъжът и.
  • 34 ЩЩД Веле

    5 5 Отговор
    Кая пияница го е драснал туй? Няма аф тор...
  • 35 Истината

    27 0 Отговор
    Ружа Игнатова прехвърля имоти и фирми на Хърсев а всички служби я търсят по целия свят .Това ако не е очевадно кой седи зад всичко това.Милярди и стотици хиляди агенти.
  • 36 Товае

    8 0 Отговор
    СВИНЯ ШОПАР
  • 37 Само питам

    26 5 Отговор

    До коментар #26 от "Знаещ":

    А на сутрешни закуски Цветанов и Гешев в САЩ по поръчка на Путин ли бяха?
  • 38 Селянин

    26 3 Отговор
    Кажете нещо за Бойко Борисов, омбашията и господар на тази държава.

    Коментиран от #60

  • 39 Киро

    21 3 Отговор
    Само "народния съд"може да раздаде спрсведливост.!

    Коментиран от #48

  • 40 Сталин

    25 3 Отговор
    Веднага бих арестувал всички управляващи от началото на прехода ,заедно с роднините до девето коляно и на другия ден ще предадат Богу дух !!!

    Коментиран от #52

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Браво Цацаров

    7 1 Отговор
    Цацаров е гледал голи мъже чрез сателит
  • 43 тая

    8 1 Отговор
    точно под лицемерната маска на уж бореща се срещу престъпниците е най-голямата престъпничка и се чуди на коя мафия да се отърти за наблюдение щото е вампир
  • 44 Рационалист

    12 0 Отговор
    Трябва да има смъртно наказание (отсичане на главата чрез гилотина), наказание бой с гумена пръчка, наказание измъчване с електричество, а защо не и наказание изнасилване от магаре. Тогава ще има законност и превенция.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Гошо

    11 2 Отговор
    Да идва края на света ,че много сган вилнее по земята

    Коментиран от #61

  • 47 Роко

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "ШАРЛАТАНИ !!!":

    Рия ноовости-гласът на болшевишката правда
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Любопитен

    9 0 Отговор
    Много интересно след като казва че знае за всеки всичко нека да ни разкаже какво знае за Банкята и Делчо Дебелянков или тука го е хванала амнезията за ти си го избра
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Язе

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Сталин":

    Арестувай всички управлявали от 1944 г. до днес и като ги трепеш гледай да не си и ти в списъците като наследник.
  • 53 Охотник

    5 4 Отговор
    Искахте демокрация, лгбт, голи глезенчета. Та сега същите меки мъжленжа се н@@кват, от страх виждайки огнестрелно оръжие. Щото не им било, в зоната на комфорт. Е планът Ран Ът си свърши работата. Когато в една държава жените трябва да са мъже. А мъжките пОтки си пазят маникюра. Няма помен от ценностна система и усещане за закон и контрол. Ще ви манипулират както си искат. Прост народ слаба държава.
  • 54 Соцносталгията съсипа държавата

    5 1 Отговор
    Неспособните да оцелеят в капитализма соц помияри унищожиха държавата и демокрацията
  • 55 Ставри

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "инж. Ганчо Илков":

    От последните 15-20 год. България се управлява от Брюксел или американското посолство. Това което ББ направи харесва ли ти? А това което свиркаджиите Кирчо и кокорчо направиха? Да и на мен не ми харесва какво Путин прави,но за нашата "държава" съм любопитен повече
  • 56 Якут

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Путинофил":

    Кучето е заровено в мацква но сега то има друга работа и ето кво става в БГ.
  • 57 Самуил

    5 0 Отговор
    Не знам,но някой мен докосне ли ме директно го пребиван и въобще не ме интересува кого познава. Никой не е вечен. Какво значи,че някой има власт? И какво? Може да си прави каквото иска ли? Еми чупиш му главата и няма да има власт. Точно както ликвидираха нотариуса. Добре са направили.

    Коментиран от #59

  • 58 Калоян

    4 0 Отговор
    Трябва да има повече добри диванета и да изкоренят плевелите. Бавно,спокойно, и с търпение.
  • 59 Халваджан

    5 0 Отговор

    До коментар #57 от "Самуил":

    След като няма управия с мафията ,ще има самоуправство ,когато дъжавата е превзета от псевдо прокурори ,съдии,адвокати ,нищо друго не ни остава освен да наложим собствени закони и правосъдие В България няма правда .Какво значи шефката на софиската прокуратура отказвала да дава обяснения в парламента по престъпните деябия на софииската прокуратура Ами с ритници и шамари да бъде докарана ,а тези от който зависи имунитета и също .Стари бухали са се опаковали в измислени за тях имубитети ,закони и наредби .
  • 60 Халваджан

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Селянин":

    Какво да ти кажат и така няма да разбереш пак, че ,,онбашията% се избира с 60% от избирателите на тая държава ,светна ли ти нещо 60% ,а не 12 % като на израждане .
  • 61 БАКЛАВА

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Гошо":

    И ти в това число ,зачачи си въжето .
  • 62 Българите сме на простия народ на Бялкан

    0 0 Отговор
    Русофоби управляват България от ,Освобождението до 1944 г.
    Губим всички 4 войни.
    Губим 46% територии
    Губим половин млн.убити мъже
    За 35 г.ликвидирахме икономика,армия,полиция морал и достойнство.
  • 63 Николова

    2 0 Отговор
    Всеки ден България плаща огромни глоби, неустойки. Това е защото страната я управляват хора който мястото им е в затвора. Затова ли гласуваме на избори за корумпирани престъпници. Всички знаят кой крадат но никой не иска да ги осъди.
  • 64 Назъров

    1 0 Отговор
    След като няма закони за корумпирани политици време е да се организират чети който ще раздават правосъдие.
  • 65 Нели

    1 0 Отговор
    Всички депутати и министри имат вина за разпадането на държавата. Едни със действията си, други заради бездействието срещу разграбването на държавата. Вместо да се държат като държавници те приличат на престъпници.
  • 66 Саки

    1 0 Отговор
    Политиците като откраднат милиони държавата губи милиарди.
  • 67 Башев

    1 0 Отговор
    Всеки ден се разиграва политически театър за заграбване на властта. Така ще могат да крадат на спокойствие.
  • 68 Банев

    1 0 Отговор
    Политиците постоянно се обиждат и обвиняват кой повече е откраднал. Но нито крадците са в затвора нито тези който ги набеждават. Защото св представят като лъже свидетели.
  • 69 Райна

    1 0 Отговор
    Обидно е да си политик. Но е престижно защото законно крадат. Имунитета който имат не съществуват закони за тях.
  • 70 Кейси

    1 0 Отговор
    Много от управляващите политици трябваше да са остарели в затвора, но вместо това те управляват възлови позиции във властта.
  • 71 Звезда

    1 0 Отговор
    Политиците трябва да организират политическо първенство за най голяма кражба. За шампионите да им предоставят най хубавата килия в затвора.
  • 72 Мика

    2 0 Отговор
    Политиците ако не крадат в България заплатите и пенсиите ще са двойно по високи.
  • 73 Изи

    1 0 Отговор
    За да има честни избори в България и да не се харчат много пари за избори, трябва управляващите да се определят с въртене на рулетка. Защото няма за кой да се гласува всички ограбват държавата. Затова кой завърти най голямо число от партийните лидери партията му да бъде на власт.
  • 74 Ненчо

    1 0 Отговор
    Сигурно ще трябва да ни окупира някоя държава, за да се спасим от крадливите политици.
  • 75 Нели

    1 0 Отговор
    Политиците превърнаха кражбата в Национален спорт.
  • 76 Иво

    1 0 Отговор
    Управляващите превърнаха политическия туризъм в помощ за социално слаби. Но кражбите в любим спорт.
  • 77 Оги

    2 0 Отговор
    Ако политиците са прославили България като спортистите, страната ни ще бъде рай на земята.
  • 78 Банев

    2 0 Отговор
    Министри взаимно се обвиняват в кражби, но осъдени няма. Това е така защото всички играят в една театрална трупа.
  • 79 Таня

    1 0 Отговор
    Правителството служи на чужди народи, но на българския народ са най големи врагове.
  • 80 Николов

    1 0 Отговор
    Политиците от всяка партия която дойде на власт стават еничари.
  • 81 Нели

    1 0 Отговор
    Министрите действат като шпиони служещи на чужди държави.
  • 82 Тина

    1 0 Отговор
    Прокурори и съдии трябва да имат началници от чужбина. Защото българите са свързани с някоя партия или престъпна група.
  • 83 Диди

    1 0 Отговор
    Хората постоянно плаща някакви глоби наложени на страната ни заради престъпни грешки на некадърни управляващи. Лошото е че това са умишлени грешки.
  • 84 Наталия

    1 0 Отговор
    Властващите допуснаха този който ограби КТБ да се укрие в друга съседна държава. Това е практика в съдебната ни система. Престъпниците имат сигурен чадър сред властите. Дори някой са с имунитет.
  • 85 Велев

    1 0 Отговор
    Престъпници или политици всички се борят да са на власт. страната ни се превърна в гнездо на престъпници. Така ще бъде докато се събудят от реанимация прокуратурата и съдебната власт.
  • 86 Пешев

    1 0 Отговор
    На избори ако някой гласува трябва да помисли дали престъпници да управляват страната или нови хора.
  • 87 Цачев

    1 0 Отговор
    В България са най търпеливия народ, след като търпят да ги управляват корумпирани некадърници.
  • 88 Начев

    1 0 Отговор
    Политиците превърнаха страната ни в джунгла. Дори действат законите на джунглата. Време е да се превърнем в цивилизовани туземци.
  • 89 Николова

    1 0 Отговор
    Политици и футболисти са срам за държавата.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.