Last news in Fakti

5 Юли, 2024 13:28 6 307 182

Проф. Нако Стефанов пред ФАКТИ: Какво е светът без Русия!

  • нако-
  • стефанов-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • сащ-
  • виетнам-
  • северна корея

Ние готови ли сме да го има света без България?, пита той

Проф. Нако Стефанов пред ФАКТИ: Какво е светът без Русия! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Конфликтът Русия и Украйна не спира, но какво да очакваме след визитата на Владимир Путин в Северна Корея и Виетнам. Пред ФАКТИ говори проф. Нако Стефанов.

- Проф. Стефанов, чуваме как Тръмп ще спре войната в Украйна за един ден. На какъв етап е конфликтът в Украйна…
- От Тръмп чуваме много работи. Включително и това, че ако беше той на власт, нямаше да започне войната. Ако погледнем реално какво е отношението на Тръмп и Байдън към конфликтите в света, няма голяма разлика. Те просто имат своите различия за начина, по който трябва да действа САЩ спрямо тези конфликти. Вие помните, че Тръмп се изказа по отношение на силна подкрепа за Израел, включително по-нататъшно продължаване на бойните действия в Газа, докато Байдън се хвали с това, че неговият мирен план е приет от всички. Колкото до войната в Украйна, Тръмп плаши, че слабостта, проявена от САЩ чрез позорното си излизане от Афганистан, дава повод на Руската Федерация да настъпи и да започне така наречената „специална военна операция“ в Украйна.

Истината е, че инвазията на Русия беше предопределена от редица фактори, които се развиваха и преди и по времето на президентството на Тръмп.

Ако се върнем малко назад във времето, нека си спомним, че се водиха дълги преговори след разпадане на Варшавския договор. Тогава се взе решение НАТО да остане в старите си граници, даже и обединена Германия да излезе от НАТО, а не Алиансът да настъпва. Но какво стана! Не само мнозинството от страните в Източна Европа, но даже прибалтийските републики на бившия Съветски съюз станаха членки на НАТО! Започна да се говори, че и Украйна ще стане член на НАТО. Това какво означава - че НАТО ще бъде на 400 километра от Москва. Тук става въпрос, че сигурността – каквато и да е тя, може да бъде само споделена и взаимна. Не може сигурността на една държава да бъде за сметка на друга, тъй като другата няма да се чувства в безопасност. А Русия действително видя заплаха за своето реално съществуване при тази непрекъсната ескалация и това настъпване на НАТО към нейните граници. Стана едно обкръжаване на Руската Федерация от страна на НАТО. Нека говорим конкретно. С помощта на Запада се осъществи Майдана в Украйна. Дошлите на власт бандеровци започнаха гонения на всичко руско под лозунга „Москоляку на гиляку“, т.е. „Московците на клона/за бесене/“, заговориха, че ще влизат в НАТО и на Кримския полуостров ще се създаде американска военноморска база. Резултатът бе „зелените човечета“, т.е. идването на руски специални части в Крим и отделянето на Кримската автономия чрез референдум от Украйна и присъединяването ѝ към Руската федерация.

- И последваха размириците в Луганска и Донецка области…
- Да, след Крим тръгна създаването в източните области, населени основно с руснаци, на Луганската и Донецката народни републики, които също се обявиха за отделяне от Украйна. Бандеровското ръководство в Киев не се отрезви и не смени антируската си политика. То не потърси начин руските хора, живеещи там, да се чувстват сигурни. И на тази база руснаците, живеещи там, да се съгласят да са заедно с Украйна. Вместо това бандеровците започнаха въоръжени действия против собствените си граждани. Така започна гражданската война в Украйна... Има ли гражданска война без чужда намеса? Няма! Тази гражданска война беше започната с подкрепата на колективния Запад и най-вече с подкрепата на САЩ и Великобритания. Бяха убити близо 20 000 човека, над 200 деца загинаха. И тъй като опълченците на Донецк и Луганск - с помощта на доброволци от Русия, т.нар. „Северен вятър“, започнаха мощно настъпление, тогава се намесиха Германия и Франция. Последните поискаха примирие, което уж дойде с Минските споразумения. Но, както самите лидери на Германия и Франция признаха по-късно, на тези споразумнеия се гледа като на нещо временно. Тяхната цел е Западът да усили междувременно във военен план Украйна, а не да се умиротвори регионът.

Русия несъмнено подкрепяше руската диаспора в Украйна.

По-точно онези руснаци, които искаха да имат правото да говорят на родния си руски език и да се чувстват руснаци. Я си представете сега, ако у нас забраним на българските граждани с турско самосъзнание да говорят на турски език какво ще стане в България? Какво ще стане с нас и какво могат да ни направят външни сили!? Нека да си помислим по този въпрос.
Трябва да кажем и за онези „червени линии“, които престъпиха бандеровците, за да последва 24 февруари 2022 година, когато Русия навлезе в Украйна. Но помните ли какво стана на 17 февруари? Помните ли, че тогава се подписа споразумение между Полша, Великобритания и Украйна за сътрудничество в областта на сигурността. И по силата на това споразумение британски и полски войски можеха да се окажат на 400 км от границите на Русия.Също така на 19 февруари Зеленски бе в Мюнхен на срещата по сигурността и заяви, че Украйна иска да си възвърне ядрения статут. Какво означаваше това?

Зад безядрения статут на Украйна стояха гарантите САЩ, Великобритания и Русия.

А в Мюнхен тяхните представители ръкопляскаха на Зеленски. Представете си какво означаваше това за Руската Федерация в една бъдеща не толкова далечна перспектива?
И друго. Защо се премълчава това, че в Минските споразумения се предвиждаше на 70 км от границите на непризнатите Луганска и Донецки републики - и на Запад и на Изток, т.е. и в украинска територия, и на руската територия да няма нито един войник. Това да е буферна зона. И в същото време във втората седмица на февруари 2022 година там се оказаха 150 000 украински войници. Пак ще повторя, че гаранциите за сигурността може да са само взаимни, само споделени. А тук Западът направи всичко възможно да постави Русия пред екзистенциален въпрос - ще я има ли, или няма да я има? Нека си спомним и какво заяви по този повод Путин: „Какво е светът без Русия!“ Можем ли да го обвиняваме за подобно нещо!? Ние готови ли сме да го има светът без България? Какви сме тогава български патриоти, ако сме готови да дадем България просто ей така. Това са сериозни въпроси.

- И в хода на всичко това, което се случва между Русия и Украйна, имаме две ключови посещения на Путин - в Северна Корея и във Виетнам. Това какво означава?
- Че конфликтът в Украйна не е просто обикновен конфликт, а е конфликт на колективния Запад и геополитическия Изток. В последния слагам Руската Федерация и Китай.

- Вече анализатори казаха, че към двете страни може да се причисли и Иран?
- Още е рано да слагаме и Иран.

- Даже вече се заговори за „оста на злото“ – Москва, Пхенян и Техеран?
- Русия и Северна Корея (КНР), както и Западът, започнаха политика на кой ще може да привлече страните от така наречения „глобален юг“. Не може да причислим Северна Корея към него, защото тя е много специфична страна. Северна Корея е под много силен натиск още от разделението на Корейския полуостров на две. Северна Корея дълги години бе изолирана страна. Особено намаля подкрепата към тази страна, след като Съветския съюз се разпадна.

Но нито Руската Федерация, нито Китайската народна република бяха съгласни да изчезне, защото това означаваше там да влязат веднага американски войски и ядрено оръжие.

Руската Федерация подкрепи различни санкции, които възприе ООН по отношение на Северна Корея във връзка с това, че тази страна създаде ядрено и термоядрено оръжие. Северна Корея имат ракети, които могат да стигнат до САЩ. И когато започна конфликтът в Украйна, Северна Корея се оказа единствената страна, която подкрепи Русия напълно. Нека припомним, че даже Беларус не призна Кримския полуостров като част от Руската Федерация, след като мина там референдумът. А Северна Корея твърдо подкрепи Москва. Така че дойде момент, в който ръководството на Руската Федерация разбра, че Северна Кория е един от истинските им приятели. Северна Корея колкото и да е малка – с 26 милиона население, под каквито и да е санкции, но създаде мощна военна промишленост. Това е страната с най-много подводници в света. Да, те са малки подводници, които са снабдени с ядрени торпеда за борба с американския самолетоносачен флот. Но очаквам нов етап в развитието на отношенията между Северна Корея и Русия. Нека отбележим, че Северна Корея може да предоставя оръжие на Русия, защото те го произвеждат по съветски технологии и калибрите им съвпадат. Говорим за ПВО системи, за артилерия. А и на Русия ще им е необходима човешка ръка за работа, когато започне възстановяването на онези региони на Украйна, в които вече Руската Федерация е навлязла.

- А посещението във Виетнам?
- При Виетнам нещата са доста по-сложни, защото страната продължава да има много добри отношения със САЩ. Виетнам е голяма страна, говорим за страна с над 100 милиона население, която много бързо се развива. В голяма степен те следват модела на Китай - планово-пазарна икономика, допускане на частна собственост, но при наличието на силно държавно управление. Във Виетнам има много мощни инвестиции отвън - от Южна Корея, от Япония, от САЩ. Във Виетнам работната ръка е евтина и е много изгодно да се произвежда. С посещението на Путин мисля, че нещата вземат един друг ъгъл и ще тръгнат в нова фаза на развитие. Виетнам развива многоходова политика, за която Руската Федерация несъмнено влияе. Имам предвид историческото минало и руската помощ при Втората Виетнамска война. Да, няма как да не споменем изключителната храброст на виетнамците, но победата във Втората Виетнамска война без помощта на СССР не би могла да стане. Виетнам се опитва да балансира между колективния Запад, Руската Федерация, Китай, ако щете и Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) и Индия. Виетнам развиват многолика и многоходова политика, която им позволява да балансират и в рамките на този баланс да защитавата националните си интереси. Но и също те зависят в различна степен от различните сили, които участват в този баланс, а Руската Федерация определено е готова да бъде част от силите на баланса.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 145 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК 🐱

    59 73 Отговор
    ами..едно по-добро място ,ако се приеме че ПУтинова Русия , е оригинала

    Коментиран от #86

  • 2 Ивелин Михайлов

    31 85 Отговор
    Партия Величие започва работа по присъединяване на България в ШОС и БРИКС!

    Коментиран от #28, #115

  • 3 Ха ха ха

    96 106 Отговор
    Ще бъде прекрасно място за живот РУСИЯ Е ЗЛО

    Коментиран от #22, #55, #97

  • 4 Таз

    80 39 Отговор
    Доста по-спокойно място за живеене.
  • 5 Исторически парк

    43 61 Отговор
    Какво е светът без САЩ?

    Коментиран от #151

  • 6 хххххххххххх

    111 97 Отговор
    Какво е светът без Русия?!?
    Едно по-добро място за живеене!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 7 Така

    75 33 Отговор
    Хайде четирихилядници, заработете си днешната надница да има за наденица.
  • 8 Софийски

    82 61 Отговор
    РуССки бАклуци, разпад я чака
  • 9 Общество

    82 59 Отговор
    Режима на Путин е проблем... И нашите русороби
  • 10 хххххххххххх

    74 53 Отговор
    И, умнико, украинците готови ли са да го има светът без Украйна?! А македонците готови ли са да го има светът без Северна Македония? Ние що не ги нападаме!? Макар че тези земи са наши, всъщност! За какъв се мисли путлер, да определя кой как да живее?! И той ще си напълни дупката, и след него ще останат само клетви и проклятия за унищожените човешки съдби от двете страни на фронта!

    Коментиран от #94, #139

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дрът Комунист

    70 44 Отговор
    ... че и "професор" - с наште пари - аре у лево !
  • 13 За Руссия с любов

    83 51 Отговор
    „Ако Русия се провали в дън земя, това няма да бъде никаква загуба, нито ще предизвика някакво вълнение в човечеството“. (Тургенев).
  • 14 Как какво е света без Русия....

    73 41 Отговор
    Ве бако Нако, еми света ще е чудесен, както и България без копейки и всякакви руски кюлоти ще е прекрасно място за живеене.... бако Нако...
  • 15 Артилерист

    40 32 Отговор
    Четете историята на войната от един умен човек...
  • 16 адаша

    35 18 Отговор
    За всичко са виновни швабите. Те изпратиха Ленин в Русия.
  • 17 Няма такъв народ

    63 45 Отговор
    Този " професор" да си взема мешкта и на бегом в Масква .....
  • 18 Каква е разликата между Русия и САЩ

    51 34 Отговор
    преди 175 години САЩ обявиха анексирането на Калифорния, която формално принадлежеше на Мексико. Всъщност 55% от Мексико е анексирано от САЩ.

    Коментиран от #84, #101, #109, #110

  • 19 Роки

    55 34 Отговор
    Без сектантите от СССР светът е едно по добро място
  • 20 Оооо

    20 15 Отговор

    До коментар #6 от "хххххххххххх":

    Място без графити,упадък,драг кралици,,,,
  • 21 добре

    48 29 Отговор
    това недоразумение от къде го изкопахте сега ?

    Коментиран от #77

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Рашката ще приключи скоро

    43 32 Отговор
    Щото жизнената и философия не отговаря на нуждите на света...а философията и е същата като философията на мутрите те казват нише ше живеем без да работим щот сме сила а вие ше мрете и ше работите за нас що сте слаби и точка...тази философия има ли място на планетата и то с мащабите на държава с голяма територия
  • 24 свят

    23 18 Отговор
    без робство , това е .
  • 25 ....

    34 20 Отговор
    Вие нагаждачите сте уж за Русия, а с парите открадени от народа сте в Брюксел , Гърция и по света, разни ченгета на 85 години, децата им в системата на мвр, над 50,55 годишни са. Нерде плевен нерде Гърция. Добре, че ги оженихне и едно благодаря от гордост не ми казаха, боклуци, натегачи, а нито са юристи, бито са нещо, над ударените от дпс пеевски бойко цветанив караянчева ипонеца и се правяр на велики боклуци с пари от народа, то не бе крадене и ще продължат новите да ви крадат. Поне бъдете здрави само можете да мечтаете за запада, там е свободата, и никой не ви пита, кои са ви родителите, за разкика от герб дос пеевски и всички гнили тикви. Дори и Русия ви е много. А сте за диарбекира всички крадци на едро и дребно. Само ЕС, западните държави, лукс стоки, а не боклуците на пеевски от турция и на бойко радев лъжите им, че са за Америка, за ссср са всички от 1944 до днес, мамят ви ДСигурност и разни комунисти сталинисти. Пременил се илия поигледал се пак тия пеевски, с тия думи и с това огромно самочувствие не бих те пуснал у дома, ако си мой син. Децата ни са над теб по възпитание, нищо, че не са преспали с рвоите в града памакини. Всеки да си види себе си, 2 жену, 2 деца и колко ли аборта от любовниците ви
  • 26 така е

    41 32 Отговор
    А ни учеха че русийката била сила. Оказа се едно голямо кафяво.
  • 27 КАК НИКОЙ НЕ СЕ СЕЩА?!

    34 9 Отговор
    Как никой не се сеща по отнощение на TRUMP да му зададе един единствен въпрос за войната в Украйна, а именно как си представя да спре не друг, а Путин, за един ден, при положение, че не можа да спре своите ултраси в САЩ пред Капитолия… или не е искал да ги спира…навярно?!
  • 28 бреййй

    16 13 Отговор

    До коментар #2 от "Ивелин Михайлов":

    туй със киро сводника ли го измислихте ?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бау

    40 30 Отговор
    Поредния демагог който се опитва всячески да постави Русия като жертва - нещо което тя никога не е била. Нито по времето на Първата световна война когато се намесва по собствено желание на страната на Сърбия. Нито през Втората световна война когато напада Полша за втори път. Нито по времето на Студената война когато окупира половин Европа. Нито сега когато никой под никаква форма не е поставял съществуването на РФ под въпрос. Но за Русия да бъде заобиколена от независими държави и да бъде принудена да се съобразява с някого е абсолютно недопустимо защото за ватенките има два вида народи - завладяни и вражески. Затова и Русия вижда в това екзистенциална заплаха. Не защото някой има намерение да я напада, а защото ако не може да контролира някого значи той не трябва да съществува. И Путин е наясно че не Русия а той лично не може да съществува ако не се държи като средновековен владетел мачкайки всички.
  • 33 Каква е разликата между Русия и САЩ

    20 19 Отговор
    Най-важните последствия от войната са, че Мексико отстъпва на САЩ почти половината от територията си и по-точно Горна Калифорния и Ново Мексико – земи на днешните щати Калифорния, Ню Мексико, Аризона, Невада и Юта. Американските политици водят няколко години спор за робовладетелството в новите територии.

    Коментиран от #116

  • 34 Един

    17 12 Отговор
    О, знаеме го ние Нако....
  • 35 Реалност

    44 28 Отговор
    Ако НАТО е виновно, как така се получава, че всички съседи на рашистката колониална империя, които не са в НАТО са с анексирани територии ?
    Нападнати, тероризирани и ограбвани !?
    Нямаше НАТО да се разширява ако Руссия беше спазила обещанието да зачита териториалната цялост на съседите си. Ако поне малко се беше цивилизовала и не беше останала „Московия – тайга, монголска, дива, зверска“. (Алексей Толстой).

    НАТО нямаше да се разширява ако Руссия беше спазила обещанието да зачита териториалната цялост на съседите си.
    1990 г. Азербайджан
    1991 г. Грузия
    1992 г. Молдова, Приднестровието
    1992 г. Грузия
    1992 г. Таджикистан
    1992 г. Южна Осетия и Ингушетия
    1994 г. Чечня
    1994 г. Дагестан
    1999 г. Чечня
    1999 г. Дагестан
    2008 г. Грузия Южна Осетия и Абхазия
    2014 г. Украйна анексия на Крим от "зелените човечета на Гиркин"
    2014 г. Украйна Донбас терористите на Гиркин

    Ако рашафила имаше акъл, щеше да съобрази какво значи неутралната от 200 години Швеция да иска да се присъедини към НАТО, заедно с неутралната Финландия. Щеше поне да се замисли какво значи демилитаризираната Япония, която още няма мирен договор с Русия, да ѝ налага санкции и да изпраща оръжия на Украйна, а неутралната Швейцария да се присъединява към международните санкции.

    Коментиран от #66, #168

  • 36 Атина Палада

    2 9 Отговор
    Х
    ЕР М
    АФР ОД
    ФИТ
  • 37 След Нако...

    20 16 Отговор
    Трябва да изплуват от мъглата и другите вампири, волгата, Вацата, чука и доцент Насарийски, първите трима да изпият кръвта на САЩ, ЕС и НАТО, и последният Нострадамус да разкаже как американците ще взривят глобалната икономика а БРИКС ще я спаси, ако това се случи ще бъда на 100% уверен ще довечера Испания ще победи Германия, заложил съм петдесет лева за Испания😜👍.
  • 38 така е

    29 17 Отговор
    С капитулацията на Москва, русийката няма да има право на собствена армия и да произвежда, притежава и продава уръжия. Отиваме към един значително по-добър свят.
  • 39 Краткият отговор на въпроса

    31 15 Отговор
    на този русофил категорично е: ЕДНО ДОСТА ПО-ДОБРО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ!
  • 40 Альоша

    32 13 Отговор
    Като прочета " начо , нако , пеко , тако , цоло ,ганчо...." и всичко е ясно.
  • 41 Нетърпелив

    32 15 Отговор
    Скоро ще разберем какъв ще е светът без Русия.

    Коментиран от #44

  • 42 Анджо

    27 14 Отговор
    Тоя нищо не каза за завръщането на тази мракобесни диктатура. Защо китай като са много велики приеха западният начин на инвестиции. А Путин иска мир по негови условия, даже задължава запада да не спират технологиите към Русия и демек ги задължава. На тоя статията е не е обективна. Много отдавна съм казвал, че САЩ и ЕВРОПА се оляха в китай и ще берът ядове. Защо не каза тоя, по каква причина , русия трябваше да си запази влиянието преди 89год.хората не ги искат и ги мразят и то не са Полша, Румъния, Прибалтика и още други. Значи тоя иска да ме убеди, че трябва да обичам проклетата русия. Идва нов ред и това вече е ясно, но дано ние сме надалеко тия които затриха Волжка България.
  • 43 Капейка

    32 13 Отговор
    Още една копейка бълва кремълски опорки и дезинформация. Определено е учил в маскве, или е на числен там на заплата. Аман от копейкаджии. Като им харесва рашия идете бе, никой не ви спира и щастливи живейте там, не мърсете ефира и интернет с опорки кафяво-червени
  • 44 Уточнение

    20 13 Отговор

    До коментар #41 от "Нетърпелив":

    Той и хитлер си мечтаеше, за това ама му се случи СЛУЧКА. Муахахахаха.
  • 45 Нако

    26 15 Отговор
    Поредният идиот...

    Коментиран от #49

  • 46 ???

    20 10 Отговор
    Какво е светът без Украйна? Какво е светът без Ичкерия? Какво е светът без Волжка България?...
  • 47 Къв е тоя

    18 11 Отговор
    Изорепляк?
  • 48 Фюзелаж

    14 21 Отговор
    Един свестен коментар няма тук,всичи са много изпростели.
  • 49 😁.........

    7 4 Отговор

    До коментар #45 от "Нако":

    Абсолютно.... 🤣.
  • 50 оня с коня

    30 14 Отговор
    С типично руско-дебилско Самочувствие Путин заявява че на него Свят без Русия не му е необходим.Светът отлично разбира обаче че Путин е готов да засипе Пранетата с Ядрени бомби не за да защити Русия на Руснаците а ЛИЧНАТА си Русия,т.е. ако той не е Самодържец в тая държава,тя няма смисъл да съществува.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 положеноете е зле

    15 8 Отговор
    щом политропагандистите на москва изобщо не се крият
  • 54 Госあ

    17 17 Отговор
    Много хубаво интервю. Представя реалната картинка. А свят без Русия не може да има, щото Русия ще разцепи света. Т’ва изглежда едноклетъчните не могат да асимилират, А ? И няма да започне от Париж и Вашингтон с ядрените оръжия, а от пудели като нас. Иначе, кремълската клика са много зле. Банда негодници, проспаха всичко и накрая скочиха на бой.

    Коментиран от #57

  • 55 ВЪН циони$тит€ ОТ БЪЛГАРИЯ!

    15 18 Отговор

    До коментар #3 от "Ха ха ха":

    ЗЛОТО $И ИМА ИМ€: $ащ(нато),британия и рожбата им-из ра €л, !
    $ такива "$ъюзници" КАТО $АТАнато И ВРАГОВЕ НЕ НИ ТРЯБВАТ!

    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА ОТ циони$тит€(нато-фаши$тит€) БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ-ОСВОБОДИТЕЛКА!!!

    БОГ И РУСИЯ ДА ПАЗЯТ ПРАВОСЛАВИЕТО, БЪЛГАРИЯ И СВЕТА ОТ циони$тит€- $ащ(нато) ,изра€л, британия, канада, ав$тралия,нова з€ландия,япония...!!!
  • 56 Здрасти

    17 7 Отговор
    По-добър. Далеч по-добър
  • 57 верно ли

    12 6 Отговор

    До коментар #54 от "Госあ":

    А СССР има ли?

    Коментиран от #59, #61

  • 58 хххх

    30 18 Отговор
    Русия е единствената империя в историята, която е спасявана многократно от гладна смърт от тези, които сочи за врагове. Нито една република от състава на Руската Федерация не е влязла доброволно в нея. Винаги е ставало с терор и кръвопролития. Милиарди ора ще си отдъхнат от разпада и и изчезването и от картата.
  • 59 Госあ

    7 17 Отговор

    До коментар #57 от "верно ли":

    Бъди сигурен. Като думнат у кочината и некъде у Прибалтика, да видиш как ще се седне на преговори.

    Коментиран от #63

  • 60 АБЕ ЯСНО СВЕТА НЕ МОЖЕ

    16 20 Отговор
    БЕЗ РУСИЯ
    АМА ФАКТ Е ЧЕ И БЕЗ ИДИОТИ РУСОФОБИ НЕ МОЖЕ
    Е ГЛЕЙ САМО КВА ТУМБА МАЛОУМНИЦИ КОМЕНТИРАТ
    ОБЯСНЯВАМ КАТО НА ДЕ........БИЛИ
    СВЕТА ЩЕ НЕ ЩЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ МНЕНИЕТО НА РУСИЯ ЩОТО ИНАЧЕ НЯМА ДА ОЦЕЛЕЕ
    РУСИЯ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ВАЩО МНЕНИЕ

    Коментиран от #88

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 хех

    28 17 Отговор
    Всъщност, разпадът на Русия е най-доброто нещо, което може да се случи на руснаците. Няма народ в света, който да има по-голям интерес от изчезването и.

    Коментиран от #170

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Стамболов

    29 16 Отговор
    Къде ги намирате тези руски подлоги? При осем милярда население дали сто милиона са толкова голям решаващ фактор за развитието на планетата? И без руснаците ще съмне.
  • 65 Ха ха ха а така

    20 13 Отговор
    Поредната кремълка подложка .... не се струва и четенето на разни глупости и бръщолевения несвързани от този индивид никому ненужен.
  • 66 провинциалист

    15 10 Отговор

    До коментар #35 от "Реалност":

    Това трябва да е свирепата кремълскопропутинска пропаганда.
  • 67 Моля, моля

    23 13 Отговор
    Руските националисти да си пращат есетата до руските сайтове!
    България си има достатъчно проблеми, включително и заради тях!
  • 68 въпрос

    24 14 Отговор
    А бе защо всички кремълски партенки , гледат по един и същ нездрав начин .

    Коментиран от #73, #76

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Лайфафтърпипъл

    8 6 Отговор
    Ядрена пустиня. Но като се има предвид, че мароумните оригофренчета, които пишат тук, ще пукнат, няма да е толкова зле.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Град Козлодуй

    10 18 Отговор
    Русия е Стожер на Мирът

    Коментиран от #74

  • 73 Ами

    10 3 Отговор

    До коментар #68 от "въпрос":

    Гледат като инвеститори в "Историческия парк". пха ха
  • 74 така си е

    7 3 Отговор

    До коментар #72 от "Град Козлодуй":

    даже два стожера. или не - направо 5!

    Коментиран от #102

  • 75 Еми

    18 8 Отговор
    Отговарям ти на въпроса - прекрасно място. И без теб ще е такова.
  • 76 е ми

    5 2 Отговор

    До коментар #68 от "въпрос":

    цял живот страх да не би случайно да ги активират....
  • 77 Бийк

    17 12 Отговор

    До коментар #21 от "добре":

    Поредният путиноид от НБУ
    Има нещо сбъркано в този измислен университет
    Американците сериозно трябва да се замислят за финансирането му
  • 78 Язе

    18 12 Отговор
    Още един чук от ръкава на ДС извадиха да ни разяснява как Русия винаги е права.!!
  • 79 Тъпа ушанка

    21 10 Отговор
    Професор Нако, я се разходи до Москва. Може и на теб да дадат медалче.
  • 80 Голяма работа

    17 15 Отговор
    "...че НАТО ще бъде на 400 километра от Москва...“. И какво от това? Цивилизованият свят търпя повече от 70 години съществуването на СССР. Че даже му помагаше да се изхранва.
  • 81 А какъв ще е светът

    4 6 Отговор
    ако стане само Русия? По-добър - минус, по-лош - плюс ! Без мнение- защо четеш изобщо тук?
  • 82 Абсурдистан

    18 15 Отговор
    Да обобщим: прочетохме бълнуванията на един путинист. Типичен бълвоч от путински лъжи. За сетен път ни се представиха опорките на Кремъл. Най-тъпата е:Русия в ролята на жертва. Как си я представяте тази огромна въоръжена до зъби държава в ролята на жертва! Истината е, чи Русия не е спирала да заплашва ВСИЧКИТЕ си съседи. Всяка държава има правото да реши как да се защитава! Щеше ли Путлер да нападне Украйна, ако тя имаше ядрени оръжия? Питам:Как България оцеля делейки граница с две натовски държави? Отговорът е много прост: Никой не нападна никого! Професорът лъже, за езика - в България на обществено място е забранено да се говори на друг език, освен български! Не може да влезете в магазин или аптека и отсреща да ви говорят на друг език. Образованието също е само на бъларски. Разбира се че има предавания и часове на майчин език. Професорът не каза нищо и за нацисткия изборен лозунг лозунг " Мы одно". Явно професорът е привърженик на основната идея на Путлер-промяна на световният ред чрез война и унищожение на цели нации и държави! И не толкова просветените знаят що за държави са приятелите на Путлер Иран и Северна Корея! И накрая: Русия ще пребъде, а нацисткото и ръководство ще отиде на бунището на историята!
  • 83 Бг.Патроит

    15 9 Отговор
    Поредният болен русофилски мозък!
  • 84 факуса

    13 7 Отговор

    До коментар #18 от "Каква е разликата между Русия и САЩ":

    реално цяла америка и канада е открадната от саксите
  • 85 Какъв е този????

    12 10 Отговор
    Защо се дава такава трибуна на дълбоко объркан човек? Кой е казал, че светът трябва да е без Русия? Русия нека да си я има, но да си седи в международно признатите й граници. Все пак трябва да има примери как НЕ трябва да изглежда една държава и как НЕ трябва да живеят нейните граждани. Без Русия, Иран и Северна Корея като антиподи, демократичния свят би бил немислим.

    Коментиран от #92

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Антикомунист

    16 12 Отговор
    Не му "абръщайте" внимание на "другаря". Поредният "полезен идиот" за Кремъл. Не съм сигурен дали получава нещо, или е просто промита ,куха болшевишка манерка. Волгин е друга бира-"Четирихилядник", а този се напъва най-много за едно "браво". Жалък.

    Коментиран от #89

  • 88 Е ТОЧНО ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ

    10 13 Отговор

    До коментар #60 от "АБЕ ЯСНО СВЕТА НЕ МОЖЕ":

    Главните букви не вършат работа, когато съдържанието куца. Русия като всяка нормална държава/ тя за жалост не е/ би следвало да се съобразява със своите съседи точно като в етажната собственост. Тя, обаче е вандала- побойник на блока, който всички мразят.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Никой

    15 11 Отговор
    На този видимо объркан познавач на световната политика главата е пълно с руски мишки. Тук мечтанията са свързани с руската кал и руските ракети, носталгията по Жигули и празните магазини и дълги опашки пред тях. Изумително е хора, които дълго време смятаха Западна Европа за Рая , сега искат децата им,които са в Вашингтон, Лондон или Париж, да се върнат обратно в Сибир където да режат дърва и да получават заплата в рубли. За съжаление 25% от българите упорито искат празни магазини,руски войници в София и затворени за света граници.

    Коментиран от #95

  • 91 Сали Ибрахям

    11 8 Отговор
    Другарите от БСП са си изкарали псевдоинтелигенцията...
  • 92 любител

    11 7 Отговор

    До коментар #85 от "Какъв е този????":

    а къде е демокрацията бе кал---ф при еврокравароджендърите или краварите тероризиращи света.
  • 93 Сандо

    15 7 Отговор
    Козячетата пак са се превъзбудили.Дерзайте кандидат-ковбои,за най-добрите има награда - заселване в Швеция,за нея има рекламна статия.

    Коментиран от #96

  • 94 Търновец

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "хххххххххххх":

    Според Енциклопедия Британика крепостта Кале в Скопие е строена преди 6000 години от Паноните, а преди 4000 години масово идват Илирийци които са строители на Скопие. Преди 6000 години също е строени Симитли - с каменни къщи и улици и крепостни стени, т.н. Славяни се появяват много след това и са копаели дупки в земята. А т.н. Русия е станала голяма колониална империя със съдействието на около 100000 Немци дошли по покана на Петър 1 самият той женен за Немкиня. А т.н. Македонски въпрос и Балканската нация са дело на друговерци другоземци НАТО Нушич и Тротцки техните слуги в България Благоев и Димитров. Русите дадоха Манчжурия на Китай и одобриха анексирането на Тибет.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Умен професор

    13 12 Отговор

    До коментар #3 от "Ха ха ха":

    Ами руските воистину на колко км от Украина / Защо Русия не се разоружи/ Този професор може ли да каже на колко км е НАТО от Русия и на колко Русия от НАТО Коя натовска държава е нападнала съседа си

    Коментиран от #105

  • 98 Селянин

    17 10 Отговор
    Ако беше хубаво България щеше ли да се откажи от
    Руските нацисти Да убиват и завземат чужды територии Ако от автора зависи България щеше да бъде втора Сев Корея Ако му харесва да отиде там да живее а не да гледа къмевропеиските страни
  • 99 Нагла Копейка

    13 9 Отговор

    До коментар #95 от "любител":

    По добре е, ако беше вярно! За съжаление е пълно с копейки и майкопродавци...

    Коментиран от #100, #111

  • 100 Нагла Копейка

    11 7 Отговор

    До коментар #99 от "Нагла Копейка":

    Като тоя на снимката...
  • 101 Няма разлика

    4 6 Отговор

    До коментар #18 от "Каква е разликата между Русия и САЩ":

    Преди. 650 год Турция беше завладела България а преди 150 год Тя се отегли от България //ами да доидат пак да си я вземат.....????????ама че тъпотия
  • 102 Град Козлодуй

    2 3 Отговор

    До коментар #74 от "така си е":

    Моля
    Довиждане
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 „Какво е светът без Русия!“

    15 14 Отговор
    Едно прекрасно място!!!

    Закривай блатната кочина!

    Коментиран от #129

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Какво е без Русия

    9 4 Отговор
    Ами питай тези които я освободиха от хитлер / а сега те повтарят « вероломното нападение над Украина «И то братски народ Пълен геноцид и нацизъм
  • 107 ССС

    15 11 Отговор
    Отново русороби. В България е пълно с промити мозъци, русороб до русороб.

    Тоя е поредния пример, лъжа и полуистна и така до като му се откачи устата от лъжи.
  • 108 Демократ

    13 15 Отговор
    Такова жалко национално предателство може да проповядва само родоотстъпник и майцепродавец. Професорите в България
    са такива безродственици и не трябва да имат достъп до нашите деца. Продажните русороби сеят отрова и мястото им е в Москва.

    Коментиран от #154, #158

  • 109 Боцмана

    11 9 Отговор

    До коментар #18 от "Каква е разликата между Русия и САЩ":

    Я повтори пак преди колко време се развива действието между САЩ и Мексико?!? А сега си отговори коя година е, и в кое време живеем ние! Каквото и да отговориш излиза, че руснаците се развиват 175 години след човечеството, или просто при тях няма еволюция.
  • 110 Отговор

    14 11 Отговор

    До коментар #18 от "Каква е разликата между Русия и САЩ":

    Значи разликата между Русия и САЩ е 175 години. Русия днес прави неща, които САЩ не са правили от 175 години. Русия е 175 години в миналото.
  • 111 любител

    9 9 Отговор

    До коментар #99 от "Нагла Копейка":

    майко продавци са единствено еврокровароджендърите като теб в тая страна. хахаха
  • 112 Руски

    11 7 Отговор
    се...рсемин!
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Гост

    9 11 Отговор
    Ей...Партикос...какво е направила България за да я няма от този Свят...а да попитаме какво прави сега Русия...комунистически професор измислен...
  • 115 Алоу

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ивелин Михайлов":

    Мухахаха, партията на неадекватните вече я няма бе, при това с рекорд за бързина
  • 116 Каква е разликата между Русия и САЩ

    11 11 Отговор

    До коментар #33 от "Каква е разликата между Русия и САЩ":

    Разликата между Русия и САЩ е, че Калифорния,Ню Мексико и Тексас не искат обратно в Мексико, както и Украйна не иска обратно в СССР, но ватенките напинят да ги приберат. Сега схващаш ли разликата?

    Коментиран от #142

  • 117 асистент нако простакофф

    13 6 Отговор
    света без руzzия?по добър
  • 118 Софиянец

    9 13 Отговор
    Човека прави геополитически анализ, абстрахирайки се от всякакви пропагандни тези и единствените, които не им харесва са евроатлантическите подлоги 😂
    Всичко това е показно в какъв отвратителен фашистко съюз ни набитаха преди 30 години!

    Коментиран от #123, #126

  • 119 стоян георгиев

    7 5 Отговор
    Младежкото дпс е налазило коментарите, мечтаят са османска империя и свят без Русия-България!
  • 120 Хохохо

    2 3 Отговор

    До коментар #103 от "Олга":

    А тъй Олга, хочеш на моя Волга?

    Коментиран от #124

  • 121 Герги

    13 11 Отговор
    Промит проруски пропагандатор...да се експулсира от България този проруски червей...за всичко е воновен Запада и САЩ...Русия е безгрешна...Утре ако на този измисленият му кажа....тук ще членуваш...това няма да правиш...как ще се чувства това мекотело...
  • 122 Факти

    15 11 Отговор
    В Русия 1,8% от световното население е заградило 11% от световната територията и над 20% от световните ресурси, като ги брани с ядрено оръжие, откраднато чрез шпионаж от умните европейски народи. На всичко отгоре то е създало диктатура и е дало цялото това богатство в ръцете на един човек. Русия е практически едно туморно образувание върху тялото на планетата. Без нея ще е много по-добре за човечеството. Там трябва да се настанят хората в нужда, които страдат от липса на пространство и ресурси, а такива на планетата има много. Руснаците са алчни и нагли и искат да заграждат още територия и ресурси, но този път преминаха червената линия и ще бъдат наказвани. Сега САЩ е срещу тях и няма кой да ги спаси. Преподобна Стойна е предрекла, че Русия ще бъде бита и ще се свие в коритото си. Това означава само едно - тя ще се разпадне и ще се върне в своята люлка, тоест Московска област. Чак тогава руснаците ще се научат на смирение и ще станат хора.

    Коментиран от #140

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Аман

    15 5 Отговор
    "Какво е светът без Русия!"

    Рай?
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 ДоЦент

    11 11 Отговор
    Да припомним дядо Вазов какво мисли по въпроса :

    Русия! Колко ни плени

    туй име свято, родно, мило!

    То в мрака бива нам светило,

    надежда — в нашите злини!



    То спомня ни, че ний кога сме

    забравени от целий свет,

    любов, що никога не гасне,

    за нази бди с най-сладък свет.



    Русия! Таз земя велика

    по шир, по брой, по сила! Тя

    с небето има си прилика

    и само с руската душа!



    Там, там молбите ни се чуват

    и в днешния печален час

    сърца все братски се вълнуват

    осемдесет милйона с нас!

    Коментиран от #132

  • 128 Анонимен

    5 2 Отговор
    То хубаво, но вие се накрадохте и сега путин искате, да не бяхте убили живков, но вече е геч чоджум, хората не са прости да ви работят без пари, на феодала. Те парите за лекар няма да ви стигнат и много младежи карат с пари на родители и пенсии на баба и не искат да работят в бг, всеки гледа дааверата в момента и преди, и така си живеят, купуват препродават връзкарите от номенклатурата и всякакви тарикати. Никой не иска да живее при караянчева, защото бойко ги оправи всички и се стрдете не на доган, а на борисов, че уби всичко българско и го замени с новите, които си нямат дърцава, е, иат я, при пеевски са. И не се обиждайте, хората са ден за ден, но вие я окрадохте тая държава наречена все още България и без засягане, не ни пука на бай али гасан и драган за България и еазни български мошенници и любовниците ви преспали с всучко младо момакинчета
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 НАБЛЮДАТЕЛ

    12 10 Отговор
    Мекеретата на Путин какви ли няма да ги дрънкат и какви ли пари няма да се хвърлят за да замажат истината? В 21 век, да нападнеш страна с международно признати граници, да и разрушаваш заводите, да и минираш земеделските зами, за бмбардировките поградове и села няма да говорим и всичко това само защото ти е конкурент в износа на метали и зърно и защото си израсъл в злобно, завистливо и мързеливо комунистическо общество. Затова - бой и икономическо потъване докато руснаците поумнеят

    Коментиран от #136

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Да припомним пак Вазов

    9 7 Отговор

    До коментар #127 от "ДоЦент":

    „О, руси, о, братя славянски,
    защо сте вий тука? Защо сте
    дошле на полята балкански
    немили, неканени гости?”


    „И пак ви не мразим /не крия:
    обича ви още народа/;
    но любим и свойта свобода,
    стократно по любим я ние.
    За тоз кумир ние се бием
    и с чужд, и със близък упорно
    и няма ний врат да превием
    пред никакво иго позорно!”

    В Добруджа гръд срещу гръд се изправят български и руски войници. В очите на Вазов това е „борба небивала, нечута!”, тя е като битката на Давид с Голиат, това е
    „... страшен напън на жили,
    на мишци, на воля железна,
    о, Роде, в двубоя, в кой влезна,
    какъв могъщ изблик от сили,
    когато разбиваш вълните
    свирепи на цял рой душмани,
    и твойте деца-урагани
    на Хидрата чупят главите!”
    Пропагандната война на Северната империя срещу Царство България е в пълен ход. Руските вестници наричат България „Юда”. Тя била предала своите освободители, своите братя, святото славянско дело. На тези обвинения Вазов отговаря със стихотворението „Юда” ли?”, в което диша цялата любов на стария вече поет към народа, чийто син е:

    „Нарекоха те „Юда”,
    народе славен мой –
    вик злобен на заблуда
    в заблудите без брой!
    Как? Юда – ти ли, който
    за правда бе борец
    и на челото, свойто,
    трънлив носи венец?
    Ти, Юда? Кой живота
    жертва за роба брат
    и своята Голгота
    има на тоя свят?
    ...
    Не носиш ли дълбоки
    ти рани по снага?
    За цели най-високи
    не лейш ли кръв сега?
    Такъв ли знай земята
    предателя Христов –
    борец за правда свята
    и пълен о

    Коментиран от #141

  • 133 По-точно

    0 1 Отговор

    До коментар #131 от "един":

    флейтист.
  • 134 Гошо

    10 7 Отговор
    И този "професор" е копейка явно. Едни и същи идиотски опорки.
  • 135 Светът без русия

    11 6 Отговор
    Би бил по-спокойно място

    Коментиран от #137

  • 136 Ха-ха-ха

    7 8 Отговор

    До коментар #130 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Лицемер. Защо света не реагира по същия начин когато Сащ нападна Ирак например? Къде са санкциите към САЩ?
  • 137 ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #135 от "Светът без русия":

    даже и човеците ще липсват
  • 138 Нако професора

    8 6 Отговор
    Какъв е тоя "професор "?
  • 139 Малко логика

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "хххххххххххх":

    Държава, в която значителна част от населението е подтисната, може само да очаква стермежи за автономност или отделяне на области.
    Ако на някой му е пукало за държавата, не е бивало да лишава сънародниците си от права, които се водят за "човешки права" даже в лицемерния ЕС.
    Рабира се, по закона на джунглата, газиш, ако можеш, ако не можеш, си ограничаваш мераците, за да не отнесеш лобута.
  • 140 Ха-ха-ха

    5 2 Отговор

    До коментар #122 от "Факти":

    Не усещаш ли колко нелепо звучиш? Това си е тяхна земя от векове и си я пазят от крадци. Не са като нас дето доброволно позволяваме да ни крадат. Къде изтича нашето злато, а ?
  • 141 ХаХаХа

    0 2 Отговор

    До коментар #132 от "Да припомним пак Вазов":

    Да припомним пак Пидаразов
  • 142 Ха-ха-ха

    6 3 Отговор

    До коментар #116 от "Каква е разликата между Русия и САЩ":

    Да, но и Калифорния, Ню Мексико и Текста , а и други щати, не искат и да са в САЩ.
  • 143 ФАКТ

    6 8 Отговор
    Напоследък рядко се чува умен и не подкупен учен. Стефанов е един от тях.
  • 144 Чезни

    6 6 Отговор
    Прото ко казал ватенките пак нападнати..ей селското професорче ако смятате че ще местите граници за да се чувствате сигурни нормално е да има пукотевица..Русия няма какво да предложи на съседите си освен мизерия и диктатура..като се смени положението може и да има мир иначе всеки се самоохрнява с топора зад вратата
  • 145 Браво професоре

    7 7 Отговор
    В тези времена на лъжа, пропаганда, цензура и гонене на всеки осмелил се да каже истината, е истински достойно някой да я каже право куме в очи.
  • 146 Света без Русия ще е едно по-добро място

    12 7 Отговор
    Абе другари чудно ми е как така всеки който е живял с братята руснаци не иска да ги чува и вижда и е готов да мре само и само да не е с братята си..
    КАКВА ЛИ Е ПРИЧИНАТА ДРУГАРИ НЕ Е ЛИ СЛУЧАЙНО ВЪВ ВЕЧНАТА РУСКА ДИКТАТУРА И ВЪНШНИТЕ ТОАЛЕТНИ ВИЕ КАК МИСЛИТЕ ДРУГАРИ?

    Коментиран от #147

  • 147 Ха-ха-ха

    4 7 Отговор

    До коментар #146 от "Света без Русия ще е едно по-добро място":

    Грешиш. Точно тези които са живели с братята руснаци, като видяха какво е да са с коубоите искат пак да са с руснаците. Статистиката говори : за 40 години колко неща се построиха с руснаците а колко се построиха с братята коубои за 35.

    Коментиран от #149

  • 148 Факти и факти

    7 5 Отговор
    Истината е че руснаците нямат авторитет и мускулно налягане за да упражняват влияние извън границите си..договорите с тях не струват защото клоуните се опитват да диктуват условията за жълти копейки
    с тия трябва да се действа максимално твърдо и резервирано защото всякакъв контакт с тях е абсолютно безмислен така или иначе..Русия е едно мафиотско гето в което не живеят нормални хора
  • 149 Забавен си

    6 3 Отговор

    До коментар #147 от "Ха-ха-ха":

    Какво построиха бе мой всичко отиде за скрап..в момента строителните материали са съвсем други вземи се образовай

    Коментиран от #153, #157

  • 150 Само питам,бе !

    9 6 Отговор
    Професор Нако българка ли го е раждала или рускиня?
  • 151 Наистина

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "Исторически парк":

    Без Сащ ще има мир!
  • 152 ГОСТ

    6 4 Отговор
    какъв е този смешник?
  • 153 Ха-ха-ха

    5 4 Отговор

    До коментар #149 от "Забавен си":

    Ти и да се образоваш няма да ти помогне. Всичко си има срок на годност нали? Навремето се строеше с най-доброто за времето си и е факт че имаш ток и вода в къщи в момента благодарение на това което било построено тогава. Как ти изглежда това че чак сега с помощи от гражданите се подменят ковиози купувани преди 70 години.
  • 154 Вижда се,

    8 7 Отговор

    До коментар #108 от "Демократ":

    че злобните козяци са лишени от разсъдък - готови са да кажат на черното бяло само и само да а угодят на господаря си.

    Коментиран от #156

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Демократ

    5 6 Отговор

    До коментар #154 от "Вижда се,":

    Точно така реагират чугунените глави с една гънка в мозъка, свързана с Кремъл. Вие не знаете съдържанието на думите майцепродавци и родоотстъпници.

    Коментиран от #159

  • 157 Какво ли

    3 2 Отговор

    До коментар #149 от "Забавен си":

    Всичко което те заобикаля и все още го има въпреки разрушаването и грабенето.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Знаеме

    5 2 Отговор

    До коментар #156 от "Демократ":

    Виждаме ги в лицето на националните предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и платените им глупаци, продаващи род и родина.
  • 160 небрежнев

    12 8 Отговор
    Руските наглеци винаги извъртат нещата в тяхна полза, за да грабят и експлоатират хора и ресурси.
    Руснаците сега казват, според автора: "Тук става въпрос, че сигурността – каквато и да е тя, може да бъде само споделена и взаимна". Ами нека е взаимна. Сега Москва се чувствала застрашена, защото имало натовски оръжия на 400 км от нея. Ок, да си махне и Москва оръжията на 400 км от натовските столици Варшава, Вилнюс, Талин, Рига.
    Русия най-нагло е наблъскала ядрени ракети в Калининград, на 400 км от Берлин, на 200 км от Варшава, на 100 км от балтийските столици и те не нападат Русия, въпреки, че тези ракети са директно насочени към тях и с 24/7 готовност за пуск.
    Обаче, можело, евентуално, ако някога Украйна влезе в НАТО, да има ЯО там (на 600 км от Москва) и това е причина за война!
    Да се демилитаризира НАТО на 100 км от границата с Русия и Русия да се демилитаризира на същото разстояние от границата с НАТО. Това е "споделена и взаимна" сигурност. Ама те си представят руски войски и ракети на границата, а НАТО демилитаризирано на 1000 км от границите се. Няма такъв филм!
  • 161 Бай Нако

    7 5 Отговор
    Бай Нако е толкова професор, колкото Пеевски не е в Магнитски
  • 162 Проф. Копейков

    9 6 Отговор
    Руски човек , но май е свършил копейките . Прост, елементарен човек.
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 До сто и осем

    6 6 Отговор
    Професора е казал истината! Нищо не е продавал. Ти л ъжец ли си? Това е голямо дъ-но.

    Какво има в този коментар, че го премахна? Нима е забранено да питаш някой защо лъже? Или лъжеца не е дъно? Стегнете се. Жалка е подобна ц ензур а.
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 А ТАКААА!

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Реалност":

    А САЩНАТУТУ?! СЪОБРАЗИ ЛИ СЕ СЪС САМОСТОЯТЕЛНИТЕ 53 ДЪРЖАВИ, КОИТО НАПАДНА?!.... МНОУ СИ ПРОСТА!
  • 169 Не е ли очевидно?

    5 2 Отговор
    Едно много по добро място.
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Едно МНОГО по-добро място,

    3 3 Отговор
    разбира се!!!
  • 172 Блез Паскал

    4 3 Отговор
    Какво е светът без Русия???
    Просто Няма да има свят ако се опитат да унищожат Русия, която е Ядрена държава!
  • 173 Сър Пичук

    3 2 Отговор
    Стига манипулации и простотии!!!
    Никой не говори за свят БЕЗ Русия!
    Искаме свят с мирна Русия. Като супер-сила тя трябва да е гарант за мир, а не агресор. Всички искаме свят без агресия и войни. Ако тя не желае да е нормална държава, тогава за какво ни е такъв свят, с един безумно силен безочлив агресор, който иска да завладее всички и всичко?!?!?

    Коментиран от #181

  • 174 Ето какво ще стане с Русия

    5 2 Отговор
    Независимо от изхода на войната в Украйна РФ ще има сухопътна граница с НАТО. Дали ще е по границата на Украйна от 1991г., дали по сегашната фронтова линия или чак до Полша това е положението. РФ ще бъде изолирана както сега са С. Корея, Венецуела, Куба и ще бъде принудена да търгува основно с Иран и Китай. Китайците ще навлизат още повече в Сибир, смятат го за свой до Урал. Ще претопят останалите зад Урал около 8мил. руснаци, китайците смятат за престижно да имат рускиня за жена, а руснаците харесват китайките защото не са така своенравни и се грижат за семейство и деца. Рускините пък харесват китайците защото са работливи, носят си заплатата в къщи и не пият. РФ ще се разпадне защото е многонационална държава - дагестанците и чеченците надигат глава, същото правят и якути, тувинци, чукчи, буряти...общо 180 националности тъпкани досега от руснаците. Сибир ще бъде разработен от китайците и техните роби - руснаците.

    Коментиран от #180

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Отговор

    3 3 Отговор
    Културен и интелигентен свят! Без агресор, без мързеливи пияни мужици.
  • 177 фикс

    2 2 Отговор
    Абе професорче, тук във форума 99 процента са по-умни от тебе бе. Без да са Професори.
  • 178 този нако

    2 2 Отговор
    заслужава само ахахахахаххаха
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Голуема боза

    1 2 Отговор

    До коментар #174 от "Ето какво ще стане с Русия":

    с детски интелект! Зад Русия застана 2/3 от света малчо! Дали онази 1/3, няма да е изолираната?
  • 181 Русия беше мирна

    0 0 Отговор

    До коментар #173 от "Сър Пичук":

    Беше нужно да я чуеш 8 години като предупреждаваше за агресията на САЩ!

    Коментиран от #182

  • 182 Сър Пичук

    3 0 Отговор

    До коментар #181 от "Русия беше мирна":

    Какв агресия, бе аланкоолу. Кога САЩ нападнаха Русия? Какво и направиха?
    Това е класическото "Крадецът вика дръжте крадеца"
    След анексирането на Крим и отцепването на части от Донбас и Луганск рашистите предложиха същия "мирен план" като сега - "Да си запазим каквото сме заграбили, украинците да се примирят и да забравим каквото е било". Когато Запада не се съгласи, изведнъж стана "агресор", "най-голям враг" и бла-бла.
    Грешката на Запада е, че още тогава не подкрепи по-решително Украйна с оръжия, за да си върне Крим и другите територии и тогава нямаше да я има днешната война.