2 Август, 2024 08:54 4 087 49

Левент Мемиш пред ФАКТИ: Ахмед Доган е ДПС! Няма друго ДПС!

  • левент-
  • мемиш-
  • дпс-
  • доган-
  • пеевски-
  • управление-
  • избори

От миналата седмица получаваме сигнали от кметове на общини, от председатели на общински съвети и близки до тях хора за започнати проверки срещу тях и предприети конкретни действия, казва депутатът

Левент Мемиш пред ФАКТИ: Ахмед Доган е ДПС! Няма друго ДПС! - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ДПС (без Пеевски) се срещна с представителите на „Има такъв народ“ за подкрепа за правителство с третия мандат. Това е част от политическия процес в парламента, но какво се случва с партията и каква е ролята на президента Радев в разцеплението на формацията... Пред ФАКТИ говори Левент Мемиш, независим народен представител от ДПС.

- Г-н Мемиш, как стана, че президентът Румен Радев е виновен за разделението в ДПС, ако слушаме Делян Пеевски…
- Не, не слушаме Делян Пеевски и не коментираме несъстоятелни внушения от човек, от когото е снето доверието на всички областни структури на партията и лично от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Както се казва на разговорен език, това са "бош лаф" и разни опити за ПР внушения.

- Президентът винаги е удобно извинение, когато трябва да се търси „виновен“, но толкова ли е властен, че да раздели ДПС?
- ДПС е идея, ДПС е кауза и тя не може да бъде разделена от някой властен или овластен субект. Вие правилно формулирахте, че се търси удобно извинение и виновен. Това търсене може да бъде задоволено с един поглед в огледалото от страна на търсещия.
Ситуацията в ДПС е много правилно дефинирана в писмото на почетния ни председател д-р Ахмед Доган от 10 юли, където той казва: „Фактически погледнато, в ДПС има опит за вътрешнопартиен преврат, за да се използва партийната власт за лични и групови интереси, и най-вече да се промени политическият профил на партията...“ Не знам защо този факт се подминава удобно от някои медии.
През годините винаги е имало неуспешни опити за разделение на ДПС и вече имаме изграден колективен имунитет към такива кризисни ситуации.

- Има ДПС на Пеевски, това е, друго ДПС няма… Това чуваме от Делян Пеевски, а Ахмед Доган къде е в ДПС?
- Ахмед Доган е ДПС! Няма друго ДПС! Няма по-добър отговор на този въпрос от следния цитат от писмото на д-р Доган от 10 юли: „Никой не може да открадне или присвои ДПС. Организацията ни не е еднолично търговско дружество. И затова не е възможно да бъде собственост на никого. ДПС е политическо постижение на всички ни.“

Член 9а от устава на партията ни също отговаря на този въпрос:
(1) Основателят и първи председател на ДПС е Почетен председател на Движението за права и свободи.
(2) Почетният председател на ДПС олицетворява и изразява непреходните ценности и стратегическите цели на партията. Благодаря ви за въпроса!

С изявленията си, направени на 31 юли в кулоарите на парламента, г-н Пеевски разсея всички негови предходни несъстоятелни внушения за липса на конфликт, за бащински отношения, за спазване на устава на ДПС, за работа за избирателите на ДПС, за почит към почетния председател и атакувайки лично д-р Ахмед Доган, показа ясно за намеренията за унищожаване на ДПС.

- През седмицата от ДПС (без Пеевски) обявихте, че има натиск върху ваши депутати от КПКОНПИ, НАП и т.н. Какъв е този натиск и как се оказва?
- Този натиск се изразява в различни форми, включително интензивни проверки на бизнеса и личните финанси на депутати и разследвания. Тези действия са насочени към дестабилизиране на партията и отслабване на влиянието ѝ чрез оказване на натиск върху отделни членове на парламентарната група.

Нещо повече, от миналата седмица получаваме сигнали от кметове на общини, от председатели на общински съвети и близки до тях хора за започнати проверки срещу тях и предприети конкретни действия. В момента събираме информация и в кратки срокове ще сезираме съответните органи.

Проверките и разследванията се използват като инструмент за натиск, за да се създаде атмосфера на страх и несигурност. Но, както се казва, този мач сме го играли и съответните лица няма да постигнат целите си.

- Служебният финансов министър ви отговори, но какво каза…
- Миналата седмица ние попитахме следното:
-- Имало ли е среща между КПКОНПИ, Министерството на финансите и НАП, и ако е имало, кой е инициаторът на тази среща и по каква причина се е състояла тя?
-- Имало ли е външен човек по време на срещата?
-- Какви са предпоставките, наложили разпореждането на масирани проверки на около 25 народни представители от ДПС?
-- Каква е причината точно сега да се разпоредят тези проверки?
-- Кое налага данъчните служби да подложат точно тези около 25 души на скрининг?
-- Инспирирани ли са тези проверки от конкретни политически лица?
Към момента нямаме отговор на тези конкретни въпроси. Вместо това получихме реакция от служебния министър, която отклонява фокуса на нашите въпроси и ги използва за манипулативно замъгляване на темите, касаещи нарушената безпристрастност и независимост на институциите. Ние безусловно приемаме и спазваме върховенството на закона в България и по никакъв начин не се поставяме над законите и институциите, които ги прилагат. Търсим истината и го правим публично, защото сме убедени, че тя е важна за цялото общество.

- Групата на депутатите от ДПС (извън Пеевски) се срещнахте с ИНТ, които имат третия мандат в ръцете си. Шансовете за кабинет са…
- От разговорите, които проведохме, стана ясно, че до голяма степен визията и приоритетите, които ни се представиха, съвпадат с политиките на ДПС. Ние сме удовлетворени от това, което чухме на тази първа среща, но ще изчакаме да видим какви други срещи ще се проведат и после ще говорим по-конкретно за нашите политики по сектори. Призоваваме всички партии в българския парламент да се заявят за възстановяване на правовата държава, което включва общо управление без Пеевски. Всяко усилие в тази посока си заслужава опита.

- Ясно е, че най-вероятно вървим към избори. Кой ще определи листите на ДПС?
- Листите в автентичното ДПС се определят и подреждат по ясни правила и принципи. Първо се обявяват критериите за съответните избори, след което всяка организация заседава в определен срок и широк формат. Всеки член има правото да номинира кандидати или да се самономинира за съответната избираема позиция. Номинациите се подреждат по азбучен ред и се прилагат автобиографии към тях. На следващ етап съответните организации предлагат проектоподредба на листите и започва процес на консултации. Във финалната фаза листите се утвърждават от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    12 4 Отговор
    Има има и то доста сериозно
  • 2 стига лъга бе

    23 9 Отговор
    Не е вярно!Пеевски е ДПС.Я виж в парламента кой включва и ръководи ДПС.

    Коментиран от #23

  • 3 безпартиен

    22 0 Отговор
    Как стават милионери от политиката?Ако отговори на въпроса ще единствен.Още малко и ще пеем "45 години стигат"!
  • 4 Град Козлодуй

    27 4 Отговор
    ДПС е Не Законна Политическа Партия а Господин Доган Не е Всички Бг Мюсюлмани
    Господин Доган е Маша на по Големи Кукловоди в Бг

    Коментиран от #37

  • 5 Евроатлантик Шиши

    13 2 Отговор
    А моето, бе ?
  • 6 Да така е

    21 7 Отговор
    Мемишката да каже първо защо гласуваха за Пеевски, а не да говори сега да не го слушаме. Вината си е вина и тя трябва да се поеме, защото всички го знаеха Пеевски. Иначе балона Пеевски се нади до краен предел, като се изпусне ще се види, че Феномена е всъщност въздух под налягане.
  • 7 мдааа

    27 2 Отговор
    Щом като Доган бил дпс, защо си избрахте Дебелян за лидер? Защо допуснахте да застане начело и сега не можете да се отървете от него, а? Ще ви гледаме сеира.

    Коментиран от #14, #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Копай си тютюна

    23 9 Отговор
    Иначе не сме етническа партия, ама никак и никак не извиваме ръце с "етническият мир" ееех, другарю Живков, колко прав бяхте през 84-86 година с организираната екскурзия.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Истината

    25 5 Отговор
    Доган е ДПС, значи агента на ДС Сава, Алексей и др.доказва,че ДПС е ДС, а ДС е КГБ в България. Ясно и точно. Наследниците на комунистическия режим и слугинажът им в медиите направи всичко възможно да замъгли представите на българите за тоталитарната машина на Българската комунистическа партия и нейния репресивен апарат, подчинен на съветския КГБ. Задкулисието е ченгеджийската мафия, която управлява България 35 години и затова сме на дъното. Доган в момента е знамето на ДС-КГБ, в негова защита официално се появиха Димитър Иванов- Гестапото, н-ка на 6 отдел на ДС и Стоян Денчев, полковник от същия отдел и двамата ръководители на УНИБИТ-библиотекарското котило на ченгета. Всичко в България блести от ченгета!
  • 12 Неразбрал

    14 1 Отговор
    Е, тогава останалите какво правите там?
  • 13 Тома

    17 3 Отговор
    Доктор по кражбите и измамите е вашия агент сава
  • 14 Защото

    17 3 Отговор

    До коментар #7 от "мдааа":

    искаха да покажат на ЕС, че не са етническа партия, а сега викат - "българите ли ще управляват нашата ДПС?"
  • 15 Феликс Дж

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "мдааа":

    Не я разбирате политиката Вие тук - "бош лаф" е това, "демек" нищо не е - празни приказки.
  • 16 Българка

    21 2 Отговор
    Аз пък мислех ,че ДПС са мачканите, работливи и бедни етнически турци ,които издържат сараи, върхушката на ДПС. Добро начало би било ПЕЕВСКИ ЗАВИНАГИ ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН ОТ ВЛАСТТА, ПОЛИТИКАТА И ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ. И с оглед съхраняване на живота му да бъде прибран на охраняемо място след присъди за цялостно творчество при бай Ставри.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 АБВ

    1 2 Отговор
    Ще проима
  • 19 "Служебното

    13 0 Отговор
    правителство прие решение да предложи на Народното събрание да ратифицира Меморандум за разбирателство между България и Турция относно презгранични операции за охрана на въздушното пространство, съобщи Министерският съвет. Колко е хубаво Служебното и НС което работи при снето доверия." Всичко ще приемат, което е непопулярно в България. За забавления малко хляб и зрелища. Когато окончателно подпишат антибългарските проекти. Ще дойдат на бял кон и ще обвинят служебното. НС си ратифицирамеж. договори. А българите по случайност нямат право на глас по меж. договори. Да не им развалят рахътлъка на Депутатите от всички спектри на политическото пространство. Гаврата с българският народ е пълна.
  • 20 Анонимен

    21 4 Отговор
    Пеевски е пътник,щом и Илхан Кючук застана зад Доган. Пеевски няма никакъв авторитет/ влияние извън България,а и тук вече почва да го губи . Така че момчето си отива от ДПС.
  • 21 Тгож

    17 2 Отговор
    А един ден като вече Доган го няма ще има ли Дпс!

    Коментиран от #39

  • 22 Ветеринар

    18 0 Отговор
    Опасно заразнй болест е чума по прасетата. Унищожава цялото стадо.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Биби Кинг

    6 1 Отговор
    Ма верно деа! За ДПС бай Амедя е и алаха и неговио пророк!

    Коментиран от #27

  • 25 Айгър Асан

    7 6 Отговор
    Пеевски не е случайник,оня доносник доган май скоро вземе юбер за село.
  • 26 Лапе

    10 1 Отговор
    Този младеж дали е прочел една книжка.
    Човек е смъртен...идеите са вечни.
    Т.е.няма Доган....няма ДПС.
  • 27 Анонимен

    8 5 Отговор

    До коментар #24 от "Биби Кинг":

    Ахмед Доган е организирал движение за защита на човешките права преди 1989 година. Това движение после прераства в партията ДПС. Затова държат на него. Това за Алах и пророка няма нищо общо.

    Коментиран от #42

  • 28 Ха ха ха

    8 6 Отговор
    Доган вече е никой браво на Пеевски
  • 29 Този е още един млад милеонер

    7 4 Отговор
    Станал такъв лижейки.......на Доган
  • 30 момче

    9 2 Отговор
    Не си прави кумир! Грехота е да се кланяш на човек, при това такъв който не е духовник или благородник, само заради едната порция..
    Ако партията в ие един човек. Именувайте я "Национално Движение Султан Доган" или НДСД. Така ще сте по-честни пред хората.
  • 31 ОБЕКТИВЕН

    6 1 Отговор
    На кого е ДПС ще кажат избирателите през октомври, не ти. Защо нямаш търпение да изчакаш? Ааа, сетих се. Защото поне половината местни структури на ДПС са ЗА Пеевски!
  • 32 БЪЛГАРИН 🇧🇬

    9 0 Отговор
    Тия АЙДУЦИ от ДъПъСъ вместо да се занимават с глупости, по-добре да отидат да гасят пожарите.
  • 33 любител

    7 1 Отговор
    левентчо ами искарайте всички далавери на ШИШИ и от там в ЦСЗ и готово единно ДПС. хахаха
  • 34 зевзек

    2 0 Отговор
    голем левент си, но дебелото момче и то е левент, тънък и висок, със силна снага, така че не се знае още, кой кого ще надвие
  • 35 ДЕДО

    7 3 Отговор
    ДПС е етническа партия и трябва да бъде ЗАБРАНЕНА . ГОСПОДА ПАРЛАМЕНТАРИСТИ ОСЪЗНАЙТЕ СЕ И Я ИЗЧЕГЪРТАЙТЕ ТАЗИ ПАРТИЯ. Тия дето идват от Турция трябва да са живяли минимум 6 месеца в БЪЛГАРИЯ за да имат право да гласуват.
  • 36 АНАЛОГИЯ!

    3 0 Отговор
    Тодор Живков е БКП!
    Няма друго БКП...!
    P.S....ех "Левенте"...!
    Аман от заучени комунистически-клишета и опорки...!
  • 37 ИСТИНАТА!

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Град Козлодуй":

    Г-н Доган е продукт на ДС...!!!
  • 38 Гражданин

    4 3 Отговор
    Хора, трябва да сме се побъркали за да вярваме на Пеевски. Доган ще си изпие горчивата чаша защото не може да не е виждал КОЙ е Пеевски, със сигурност се е възползвал от него и сега някои хора които вярват на Пеевски което е безумно, ще рушат и ДПС и всеки който е в мрежата им от корупции. За всички е ясно кои са играчите Пеевски, Доган и Борисов, нищо, че в момента Борисов се разсейва. Ако българите отлъчат тези тримата ще има мир, те ни насочват вниманието в други хора, но те са триглавия.
  • 39 Не,

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Тгож":

    Ще бъдат погребани заедно с Сокпола. Пеефски ще ги загроби голи...по традиция.
  • 40 ФАКТИ

    4 0 Отговор
    ВМЕСТО ДА ГНИЯТ В ПАНДЕЛАТА,ТЕ СЕ БИЯТ ЗА ВЛАВЛАСТ. ОТВРЪТ.
  • 41 никола гешев

    4 0 Отговор
    ДПС = ДС! Пустите му турци, станали московци начело с човека с трите агентурни имена : Сава, Сергей и Ангелов!
  • 42 Бандера

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Анонимен":

    Ти сериозно ли? Питай старите турски политически затворници от пазарджишкия затвор какво мислят за агента на ДС и Москва Сава, Сергей, или Ангелов( което агентурно име си избереш за него, все е точно)!
  • 43 Айде

    2 0 Отговор
    Кога най после ще закрием тази етническа престъпна партия ДПС!? Пък и нагло демонстрират култ към турчина от ДС - Доган!
  • 44 хамди от саидинение

    1 0 Отговор
    дпс ТЪРГОВИЩЕ ОТ 30 ГОДИНИ Е НА ХАМДИ ИЛИЯЗОВ кмета няма думата без лидера на сокола неможе да си намериш работа дори и за метачка но сега този ДЕЛИБЕИИ ЗАСТАНА ЗАТ ПЕЕВСКИ ЗАЩОЛИ ХАДЖАБА

    Коментиран от #45

  • 45 Миш маш

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "хамди от саидинение":

    Щото един депутат, секретарски мъж, е залибил в гьотферена близка на Хамди. Той си има жена, ама така. Гьотференлия си е чиляка. И Хамди не ги обича таквиз гьотференски истории.

    Коментиран от #48

  • 46 ДЕДО

    1 0 Отговор
    Бай Доган и тези около него от 30 години нрадът и страхуват отрудените хора от помашките региони. Доган да не се е е..ал за да живурка в тези сараи. ДПС трябваше отдавна да бъде забранено. И да престанат разни МЕКЕРЕТА ДА ПЛАШАТ С НЯКАКВА СИ ЕТНИЧЕСКА КАРТА.
  • 47 ДЕДО

    1 0 Отговор
    Бай Доган и тези около него от 30 години нрадът и страхуват отрудените хора от помашките региони. Доган да не се е е..ал за да живурка в тези сараи. ДПС трябваше отдавна да бъде забранено. И да престанат разни МЕКЕРЕТА ДА ПЛАШАТ С НЯКАКВА СИ ЕТНИЧЕСКА КАРТА.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Опази Божеее

    1 0 Отговор
    Вайдалее Махди идвааа - доганчо ли е? ( Прочетете кой е махди)